Vegyileg feketére festett haj világosítása C-vitaminnal tapasztalat

Sziasztok!
Ígértem, hogy teszek fel képet a kolleganőm 8 éve feketére festett hajának világosításáról.
Íme, lányok, lehet ámuldozni!  
fekete_haj_c-vitaminos_vilagositasa

Nagyon szépen felvilágosítottuk, de a feketéből barnát sajnos nem (de vöröset) tudtunk csinálni. Természetesen a hajvégeken ahol már 8- 10 festékréteg volt a hajon, nem lehetett felhozni olyan szép világosra, mint a tövénél ahol csak egyszer-kétszer érte a festék (szinte rézvörös lett, lásd a képen) Azért így is csak ámuldoztunk, mert még ilyen eredményre sem számítottunk.  

Bár csak kétszer csináltuk meg egymás után a C vitaminos pépes variációt, de még a második alkalommal is tiszta vörös vizet mostunk le a hajról. Szerintem, ha még egyszer megcsináltuk volna még jobb eredményt értünk volna el.
Sajnos egy kicsit megcsúsztunk, besötétedett, így az „utána” kép már benn a lakásban, mesterséges fénynél készült, de azért így is látszik, hogy már nem fekete 

Csodaszép napot kívánok mindenkinek!

Judit

Nem a márka számít, hanem az összetétel!

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Hozzászólások

Festék eltávolítás

Sziasztok! 4-5 éve festem sötétbarnára a hajam. Feketés beütése van. 2x csináltam meg a kezelést, látszik valamennyi változás, de nem sok. Nagyon "makacs" a hajam, nem igazán szereti a külső beavatkozásokat, sem pl a hajformázást, sem a hajfesték eltávolítást. Egy pár árnyalattal világosabb lett, vannak tincsek, amelyek kifejezetten barnák. 1-2 dl samponhoz kevertem kb 150 g aszkorbinsavat, és így is alig értem el látható eredményt, vagy pont ez a baj, hogy sokat tettem? Utólag olvastam el itt a leírásotokat és meg is lepődtem, mert máshol 150-200g-t írtak. Hátközépig ér a hajam, eredetileg világosbarna. Félek, hogy az 1-2-3 evőkanál még ennyire sem fog meglátszani, picit el vagyok keseredve... :( 

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

C-vitaminos hajvilágosítás

Szia! 

Van úgy, hogy többször is meg kell csinálni a C-vitaminos pakolást, mire látszik valamennyi eredmény, és még akkor sem biztos, hogy annyira, amennyire szeretnéd... Sajnos nem olyan egyszerű eltüntetni a sötét színt. 

Milyen színt szeretnél elérni? Milyen az eredeti hajszíned? 

Olvasd el, amit itt lejjebb írtam egy hasonló problémára válaszul. 

Értékelés: Nincs

Hajvilágosítás

Sziasztok!

Már több éve festettem a hajamat kékesfeketére, és úgy döntöttem, hogy szeretném visszakapni az eredeti hajszínemet, ami világosbarna, ezért kipróbáltam a c-vitaminos pakolást. Már kb. ötször vagy hatszor megcsináltam az elmúlt hónapban, de csak vörös színre szedte ki, és nem is akarja már tovább világosítani. Fekete szappant is használtam, hátha segít, de az se szedi ki jobban a festéket. Esetleg tudnátok tanácsot adni, hogy mit rontok el? Vagy az is lehet hogy már többet nem is fog kopni? Előre is köszönöm a segítséget! :)

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Már többet nem fog kopni?

Szia! 

Nagy rá az esély, hogy többet már nem fog kopni... Gondold el, a vegyileg festett fekete hajat milyen nehéz átfesteni világosabbra még akár vegyi festékkel is! Nekem egyszer volt kékesfekete hajam, még akkor vegyi festékkel festettem. Aztán rájöttem, hogy két hetes lenövés is borzasztóan látszik az eredetileg világos hajamon, márpedig vegyileg kéthetente nem festhettem... Akkor eldöntöttem, hogy visszafestetem a közel eredeti szőkés hajszínemre. A fodrász közölte, hogy nem hajlandó leszívatni hidrogénnel, mert tönkreteszi a hajamat, hanem csak fokozatosan, egyre világosítva értük el a kívánt hajszínt. Először kivörösödött, utána nem is tudom, hányszor át kellett festeni, mire úgy-ahogy sikerült visszatérni az eredeti kerékvágásba. 

"sima mezei" C-vitaminnal pedig ez még nehezebb, főleg, hogy a festék hidrogén-peroxid része a hajszálak szerkezetét változtatta meg, belsőleg. 

Ha aránylag világos vöröset kaptál, akkor én a helyedben próbálnám tompítani a vörös színt növényi keverékkel (mondjuk Khadi világosbarna, de a jelenlegi hajszíntől függ, befogná-e). Tudnál küldeni képet, milyen most a hajad? Ha nem elég világos az eredmény, akkor cassiával keverve fokozatosan lehet világosítani az új részt, és úgy nem lesz akkora lenövésed, viszont egyre világosodni fog. 

Értékelés: Nincs

Hajszín

Köszönöm a gyors választ, azt tudtam hogy nagyon nehéz lesz visszaállni az eredeti hajszínemhez, mert ez a sok vegyi festék nem tett jót a hajamnak. Csatoltam a képet, néhol világosabb vörös,néhol meg sötétebb, ibolyaszínű talán. Már elkezdett lenőni, mert úgy gondoltam leenövesztem, de így nem valami szép. :)

 

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Hajszín-kérdés

Az előbb még láttam a hajszínedet, most valamiért eltűnt a kép, de nem baj, memorizáltam. 

Én bepróbálkoznék a Khadi világosbarna-mogyoróbarna 1:1 arányú keverékével első körben, aztán a következő festésekkor egyre inkább csökkenteném benne a mogyorót a világosbarna javára, míg csak a világosbarna maradna, ami nagyjából az eredeti hajszíned. Utána, ha szeretnéd, abba is hagyhatod a festést, valószínűleg nem fog nagyon elütni az eredeti hajszínedtől a tő.

Értékelés: Nincs

Kipróbálom!

Köszönöm szépen a tanácsot, kipróbálom.  

Értékelés: Nincs

Sötétbarna lett a végeredmény

Sziasztok!

Kipróbáltam, kevertem a mogyoróbarna és a világosbarna khadi festéket, és elég sötét barna lett a végeredmény. Esetleg nem fog kopni, vagy világosodni a henna a hajamon? Úgy tudom a hennán nehéz bármit is változtatni... Hát majd  legközelebb több lesz a világosbarna,és így talán előbb utóbb sikerül visszanyerni az eredeti világosbarna hajszínemet. De köszönöm a segítséget, egyébként mindenkinek ajánlom,valóban szebb lett a hajam állapota, mintha nem is az enyém lenne.

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Az igazi henna nem kopik

Szia!

Az igazi henna nem kopik csak lenő. Remélem, hogy legközelebb sikerül eltalálnod az igazi hajszínt. :)

Értékelés: Nincs

C-vitaminos pép kikeverése

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni, a c-vitamin-sampon arányát illetően. Már 1-2 éve festem hennával és indigóval a hajamat feketére, de most szeretném visszakapni az eredeti szőke hajamat. Legalább az indigótól meg szeretnék szabadulni, mert elkezdtem lenöveszteni de nagyon-nagyon csúnya hogy a fekete hajam után világos szőke haj van, messziről olyan mint ha kopaszodnék.

Próbáltam pépesre, kevésbé folyósra összekeverni a c-vitamint és a sampont, de az arányokat sose találom el, mindig annyira folyós marad, hogy nem tudom felkenni mert folyik, pedig már több fajta samponnal próbáltam kikeverni. Eddig kétszer tettem fel hajamra a c-vitamint 1-1 órára, de alig egy fél árnyalatot világosodott, nem volt színe a víznek egyáltalán.

A kérdésem az lenne, hogy melyikből kell több? A c-vitaminból, vagy a samponból? Mitől lehet ez ilyen folyós, ha nem kerül bele víz? Próbáljak még más samponokat(bár, akkor venni kell, mert kipróbáltam az összes fölös samponomat)? Hogy máshogy lehetne még megszabadulni az inddigótól(+a hennától, ha lehet)?

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

C-vitaminos pakolás

Szia! 

ITT található az összefoglaló a C-vitaminos pakolásról. Ez nem egy túl sűrű pakolás, hiszen samponba kevered a C-vitamin port, semmi nincs, ami sűrítené. Ez nem baj, próbáld a a hajadon tartani a hatóidő alatt. Akár folpack-ot is tehetsz rá, míg rajta van, akkor nem folyik le olyan könnyen. 

Ha régóta hennázod-indigózod a hajadat, akkor leeht, hogy nem veszi le olyan könnyen az indigót, pláne, ha mindig lezártad hennával az indigó réteget, többször átkented. Azért érdemes megpróbálni többször is, mert van úgy, hogy elsőre nem szedi le, de többedszeri alkalommal igen. 

Értékelés: Nincs

Próbálkozom

Köszönöm a választ!

Találtam még itt az oldalon egy ilyen receptet hajfesték leszedésre, hogy: 1 egész citrom leve + 3 evőkanál szódabikarbóna (1 órára volt fent). Ez sem használt, viszont eltűnt a lenövésem egy kicsit, szóval akit érdekel, és neki is így hat, az kihúzhatja tovább hajfestés nélkül :P

Ez után samponnal hajat mostam, és amint törölköző száraz lett a hajam, jött az 1 ek aszkorbinsav+fél deci sampon(1 órára). Állagra ez tökéletes volt, de ez sem csinált semmit :D Najó, túlzás hogy semmit, most kékes feketéből nagyon-nagyon sötét barna hajam lett. Szóval rajtam kívül senki nem lát változást :)

Próbálkozom még ezzel a pakolással mert rosszat nem tett még az én vékonyszálú kevés hajammal sem, viszont ha valaki tudna még ilyen hajvilágosítós festék leszedős recepteket hidrogén nélkül, annak örülnék :P

Köszönöm a választ előre is!

Értékelés: Nincs

Nem hatott a C vitaminos pakolás

Sziasztok!

Narancs vörös hajamra próbáltam ma ki a C vitaminporos pakolást. Semmit se hatott. 1 dl samponhoz adtam 1 evőkanál port, és 1 órát volt a hajamon. De semmi se történt. A víz se lett vörös, és a hajam is ugyanolyan. Tudna valaki tanácsot adni hogy min változtassak? Mik a tapasztalatok?

Előre is nagyon köszönöm.

Andi

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Sok hasznos tapasztalatot találhatsz a hozzászólások között!

Szia Andi!

Kérlek, olvasgass, keresgélj a kérdésed alatti hozzászólások között, sok információt, hasznos tapasztalatot találhatsz közöttük.

Ezt és ezt a hozzászólást is ajánlom figyelmedbe!

Szép estét neked!

Értékelés: Nincs

Hajvilágosítás

Nekem is ez a problémám, a hátam közepéig ér a hajam és el kezdtem lenöveszteni, mivel eredetileg sötétbarna volt. És ki akartam próbálni a feketét, mert az nagyon tetszik. Viszont a fekete nem áll jól. Ezek után döntöttem el, hogy lenövesztem, de már nem birom így hagyni, és olvasgattam a netem. Rá találtam a c vitamin por alkalmazásához. Írtak sok mindent, hogy 1-2-3 evőkanál por kell 1-2 dl samponhoz, meg olyat is találtam hogy írta egy csaj hogy 2-3 kiskanál por meg sampon. Én úgy csináltam hogy amennyi sampont szoktam a  hajamra tenni plusz 2 kiskanál C-vitamin por. Vártam 2 órát és semmi! Szerintem  kell 2-3 evőkanál, mert kb vagy 10x tuti hogy be lett  festve a hajam!Szerintetek? Mit rontotttam el?

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

C-vitamin hajvilágosítás

Szia!

EZT az összefoglalót ajánlom figyelmedbe, ez nagyon jól össze van szedve, tapasztalt fodrász írta. De az tény, hogy ha az eredeti hajszíned sötétbarna, akkor annál világosabb nem lesz, csak a fekete festéket fogja leszedni a pakolás (sikeres művelet esetén) a sötétbarna hajadról.

Értékelés: Nincs

Roncsolt haj

A tipikus helyzetből indultam, fekete hajtól szerettem volna megszabadulni. Elkezdtem az általatok ajánlott hajvilágosítát / olajospakolások használatát. Enyhén kiszáradt a hajam, de szépen világosodott.
Elkövettem azt a hibát, hogy türelmetlen voltam, és fodrász koktélozott és ráfestett a hajamra. Ez nem lenne olyan durva beavatkozás, de az én hajam azonban nem tolerálta. Csúnyán roncsolódott, elkezdett törni, és vízesen enyhén  nyúlós. Olajozással, pakolásokkal igyekszem ezt az állapotot orvosolni ( kókusz, oliva olaj) , mielőtt vágatni mennék azokat a részeket amelyeket nem sikerült megmentenem. Sajnos a hajszínem is rettenetes lett, viszont most, hogy ennyire roncsolt a hajam, nem merem használni a C vitaminos pakolást. Mennyi időt javasoltok várni? Roncsolt hajra lehet használni? Félek, hogy ha szárítja, letörik még jobban. Elméletileg nem roncsol, de mégis félek kiróbálni.
A másik kérdésem, hogy egy kicsit összezavarodta, a haj savassága/ lúgossága terén. Több helyen olvastam, hogy száraz hajra is lehet használni az ecetes öblítést, mert lezárja a hajszálakat. Viszont a legtöbb infót arról találom, hogy zsíros hajra jó az ecet. Mi az igazság? Roncsolt hajra mit javasoltok, használhatom? 

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Száraz, sérült hajra való hajolaj és ecetes öblítő

Szia Leóka80!

Én is azt javasolnám, várj még a C-vitaminos világosítással; egyelőre a regenerálásra, ápolásra fektess nagyobb hangsúlyt! Sajnos időt nem tudok neked mondani, ez majd a hajad állapotán múlik.

Érdemes kipróbálni Vali brokkolimagolajos hajpakolását, valamint nekem a Khadi olajaival is nagyon jó tapasztalataim vannak!

Az ecetes hajöblítés bátran használható száraz, sérült hajra is, a lényeg, hogy ennek megfelelő illóolajokat adj hozzá!  Száraz, törékeny haj esetén az alábbi illóolajok javallottak: cédrus, kamilla, orvosi zsálya, levendula, rozmaring vagy ezek bármilyen kombinációjú keveréke. 

Szép estét neked!

Értékelés: Nincs

Vörös hajtól szabadulás

Én is most hallottam errőla C vitaminos porról, és szeretném megkérdezni, hogy mennyi legyen az arány. 3-szor lett vörösre festve a hajam, de mindháromszor teljesen más lett mint amit akartam, pedig fodrász festette. Volt konkrét szín a palettáról, kevert össze 2 színt,  a végén már vett egy bolti dobozos rézvörös hajfestéket, de jelenleg is narancs a hajam. 2 hét alatt több mint 10-szer mostam meg, és így már sötétnarancsból középnarancs lett, de teljesen szeretném elhalványítani, hogy az új fodrászom rárakhassa a világosbarna festéket. Jelenleg színezőt akar rákenni, de több helyen olvasam, hogy leszvás nélkül nem lehet a vörös hajra másik festéket kenni. Legalábbis nem lenne jó vége. Erről mi a véleményetek? A fodrász szalont most találtam, és ott állítják hogy 3-4 festés után megkapom a világos barnát és eltűnik a vörös leszívás nélkül. Ezért szeretném ezzel a módszerrel amennyire lehet halványítani a vörös színt, és eltüntetni a pigmenteket. Csak az arányt nem tudom. Minden oldalon más arányt írnak. a 30 g-tól a 2500 mg-ig már mindent olvastam. Rövid, de nagyon nagyon sűrű a hajam. Nagyon hálás lennék a tanácsért, hogy mennyi porhoz mennyi sampont keverjek.

Értékelés: Nincs

Vörös szín eltüntetése

Szia Andi 87,

Sajnos pontos arányokat nem tudok mondani. Nagyon sok múlik az eredeti hajon, a rákent festékeken is, próbálgatni kell...   C-vitaminos kezelés - A vegyi festék természetes eltávolítása cikkben írtak és az alatta lévő tanácsok remélem segítenek. Kérlek olvasd el itt alattunk Agenne tapasztalatát.

Itt az antalvali.com oldalon nem pártoljuk a vegyi hajfestést, ha kacérkodsz a természetes hajfestéssel akkor sok írást, tanácsot találsz róla pl: Gyakran Ismételt Kérdések a növényi hajfestésről

Értékelés: Nincs

Semmit sem hat :(

Kétszer egymás után csináltam meg, mindkétszer rajta hagytam egy teljes órán át. A derékig érő hajamat átlag 4 havonta színeztem L..... C......-gal 5 éven keresztül, ami elvileg színező, de gyakorlatilag úgy néz ki, mintha beleégett volna a hajamba. A sötétbarna feketének tűnik. Nemhogy a végeiből, de a tetejéből sem szedett le semmit. Rendesen ugyanúgy látszik, hol ér véget a barna lenövésem :(

Mit tehetnék?

Köszönöm!

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Ragaszkodó hajfesték esetén...

Szia cilangi!

Ne keseredj el, kérlek! A C-vitaminos pakolást érdemes akár többször is megcsináni, nem biztos (nálad ugye biztosan nem...), hogy két alkalom elegendő lesz. Kipróbálhatod a Fekete szappant is- szintén pakolásként. Nedves hajba masszírozd bele, oszlasd el, hagyd rajta egy kis ideig, majd öblítsd ki. Hátha ez megindítja a folyamatot...  A Fekete szappant viszont heti 1-2x ajánlott maximum használni, többször nem, valamint a C-vitaminos pakolástól függetlenül, semmiképpen sem egymás után! Érdemes a Khadi hajolajait is használni, szépen regenerálják a roncsolt szálakat, a megviselt fejbőrt is!

Sok sikert, szép napot neked! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

C vitaminos kezelés után vegyi hajfesték

Szeretném megkérdezni, hogy vegyi hajfestéket, mikor lehet a kezelés után használni? Olyan írjon, aki már próbálta. Köszönöm!!!

Értékelés: Nincs

C vitamin

Szeretném megkérdezni, hogy vegyi hajfestéket, mikor lehet a kezelés után használni, mert én egy hétre rá próbáltam, és iszonyú sötét hajszínt kaptam, pedig 9-es oxival volt keverve a festék, ami azelőtt szép világos volt. Köszi a választ!!! 

Értékelés: Nincs

Újra vegyi hajfestés?

Szia,

Sajnos erre a kérdésedre nem tudok neked válaszolni. C-vitaminos kezelés egyik lényege, hogy amennyire lehet eltávolítsa a vegyi festéket a hajról, hogy utána a természetes hajszín érvényesüljön, vagy át lehet térni a természetes hajfestésre. Vegyi hajfestésben nem tudunk tanácsot adni, talán ha az olvasók közül van valakinek ezzel kapcsolatos tapasztalata akkor megírja neked.

Értékelés: Nincs

Tapasztalat?

Köszi, jó lenne ha valaki ezzel kapcsolatban leírná tapasztalatát nekem :)

Értékelés: Nincs

C vitamin

Sziasztok, annyi lenne a kérdésem, hogy próbáltam már többször a c vitaminos pakolást, és szépen leszedte a vörös hajfestéket, mindig egy világos kicsit narancsos fényű színt kapok. Ezt már nem tudja tovább világosítani? Eredeti hajszínem gesztenyebarna. Köszi előre is a választ!!! :)

Értékelés: Nincs

Lesz-e világosabb?

Hogy tudja-e tovább világosítani az akkor fog kiderülni ha újra kipróbálod

Kérlek olvasd el itt alattunk Agenne tapasztalatát.  C-vitaminos kezelés - A vegyi festék természetes eltávolítása cikkben ezt olvashatod:

"A legutóbbi kémiai színezések által a hajszálba és a hajszálakra juttatott kémiai pigmentek egy részét távolítja el a kezelés. Színmélységtől és túlpigmentálástól függően enyhén világosabb és kevésbé élénk színt kapunk. Viszont a hajad nem lesz fénytelenebb, tapasztalatok alapján hordható színt kapsz eredményül.

Ha a saját, eredeti hajszínednél világosabbra volt festve a hajad, akkor az eredeti színedet nem kapod vissza ezzel a módszerrel. Világosabbra festés esetén csak az élénk színt szedi le a hajadról."


Értékelés: Nincs

C vitamin

Köszönöm szépen a választ, és ezt a világos narancsos vörös színt vajon eltünteti? Szőkítené a sokszori kezelés a hajat? :)

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Szőkét szerintem nem fogsz kapni

Mi lenne a célod? 

Értékelés: Nincs

C vitamin

Mindenképp egy világos hajszín, akár egy középszőke, bár eredeti hajszínem gesztenyebarna, mivel akármilyen vörös hajfestékkel kenem, 9-es oxival, nekem sötét, és mostmár mindenképp világos hajszínt szeretnék.

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

C-vitaminos hajvilágosítás

A vöröses beütést tompíthatja, és így a vegyileg festett részen világosodhat a hajad (amennyiben van benne oxi), így talán egy világosbarnát el tudsz érni a többszöri használattal. De a gesztenyebarna, eredeti színű hajadat nem valószínű, hogy tudod ezzel világosítani. Sajnos világosításra egyik természetes módszer sem képes. 

Értékelés: Nincs

A hennát szeretném világosítani

Már fél éve hennával festem a hajam, feketével és szeretném világosítani itt olvastam az aszkorbinsavas világosításról. már kétszer meg is csináltam de nem igazán vette ki a színt, bocsi hogy ide irok csak nem tudom használni ezt az oldalt még csak most regisztráltam... a lenyeg az hogy látom a változást de nagyon picit vilagosodott a hajam én inkább vörösess kezd lenni (ami nem zavar) de még mindig fekete csak amikor rásut a nap akkor vöröses a fénye. nem merek szőkítőt használni mert sokan írták hogy hennára nem szabad mert tönkre teszi a hajat és nem is akarnak szőkét csak barnát vagy valami világosabb színt, mert nem akarom tovább festeni a hajam ...  elég lesz akkor ha elkezdek őszülni.

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Világosabb haj

MIlyen növényi készítményt használsz? Khadit? A C-vitaminos pakolás elvileg az indigót kiszedi a hajból, de a hennát nem tudja eltávolítani, mert a henna csak lenő, egyáltalán nem lehet lekoptatni.  Ezért van, hogy a fekete helyett inkább vöröses lesz a szín. 

Sajnos ezt csak lenövesztéssel tudod igazán világosítani. Hogy ne legyen nagy lenövés, úgy tudod megoldani, hogy mindig egy árnyalattal világosabb készítményt választasz pl. sorban: khadi sötétbarna, majd mogyoróbarna, világosbarna és esetleg középszőke a végére. Bár attól is függ, milyen az eredeti hajszíned, mert világosítani ugye nem képesek a növényi őrlemények. Azt is csinálhatod, hogy veszel sötétbarnát vagy mogyoróbarnát, és egyre több cassiát keversz bele.

Értékelés: Nincs

Haj világosítása C-vitaminnal.

Sziasztok!
Szeretném kipróbálni a hajam világosítását C-vitaminnal. Viszont lenne pár kérdésem azoktól, akik már kipróbálták.
Ha sikerül világosabbá tenni a hajat, akkor az ugyanúgy nő le, mintha festeném? Amennyiben igen és rendszeresen kell csinálni a kezelést, hogy folyamatosan maradjon a kívánt szín, nem árt a hajnak?
Az ősz hajszálakkal történik valami változás vagy azok fehérek maradnak?
Előre is köszönöm a válaszokat!

Értékelés: Nincs

Nem árt a hajnak

Szia!

Mit értesz azon, hogy ugyanúgy nő -e le?

Nem árt a hajnak, a fejbőr nem annyira szereti, de nem olyan vészes. Az ősz hajszálakkal nem csinál semmit. A gyakoriságra heti 1-2 alkalmat javasolnak, de sokan megcsináltuk már egymás után is. A siker mikor milyen, valószínű a keverék arányától is függ, nekem pl.mikor teleraktam porral, akkor nem csinált semmit, azután kevesebbel próbáltam és 2 árnyalatot lekapott. 

Üdv,

Ági

Értékelés: Nincs

Hajra C-vitaminos kezelés

Szia Brigi,

Kérlek olvasd el a C-vitaminos kezelés - A vegyi festék természetes eltávolítása cikket és az ezzel kapcsolatos hozzászólásokat! Remélem tapasztalt olvasók ellátnak még tanácsokkal.

Értékelés: Nincs

Köszönöm

Kedves Detti77!
Köszönöm szépen a gyors választ!

Értékelés: Nincs

Vegyiről természetesre váltanék

Sziasztok!
Sok-sok éve feketére festetem a hajam. Pár éve a fodrászom festéket váltott, azt mondja bio festék, de szerintem nem az, maximum kicsit "finomítottak" a vegyi összetevők mennyiségén. Nagyon hullik a hajam, ezért úgy döntöttem, hogy nem megyek többet a fodrászhoz hajfestésre. Szeretnék megszabadulni a régi hajfestéktől a C vitaminos kezeléssel, és azt szeretném megtudni, hogy a Farfalla bázistusfürdő (kókusszal és búzaproteinnel) megfelel-e erre a célra. Van itthon egy flakonnal, amibe már kevertem illóolajat, de nem tetszik az illata, ezért most elhasználnám a kezeléshez. A hajam eredetileg sötétbarna, de van már néhány ősz hajszálam. A kezelés után a Mogyoróbarna Khadival szeretném majd befesteni.
Várom a tanácsotokat!
Szép napot nektek!

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)
Gabriella Horváth's picture

Vegyi festék eltávolítása természetesen

Szia!

Igen nyugodtan használd hozzá. Érdemes elolvasni ezt a cikket:

C-vitaminos kezelés - A vegyi festék természetes eltávolítása

Ha kevés az ősz hajszál nem kell alapozni a festés előtt, ha viszont jelentős az őszülés először a Khadi valamely vörös árnyalatával kell festeni.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs

Hogy sikerült a fekete hatású sötétbarna hajszín?

Szia! Szeretnék érdeklődni, hogy sikerült. Nekem sajnos nem jön ki a fekete hatású sötétbarna

Értékelés: Nincs

Ebből a hajszínből sötétszőkét???

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy 10 éve festetem a hajam. Eredeti hajszinem sötétszőke, én buta sokáig feketére/sötétbarnára festettem. Nah attól úgy sikerült megszabadulni hogy 2 éve tejcsokira váltottam, s szörnyen néztem ki, de kibirtam míg lenő, s levágattam. Ezek után nézek így ki  Ebből szeretnék valami sötét szőkét, varázsolni, hisz tudom hogy nem kaphatom vissza az eredetit  Gondoltam a c-vitaminos pakolásra, hátha az segít. Fodrásznál nem akarom leszivatni, mert erősen hullik, s száraz töredezett a hajam. 
Vajon világosíthat egy kicsit a c-vitamin? Nem lesz jobban száraz tőle?

Előre is köszönöm a választ
Ilyen a hajam most:

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Vegyi festék leszedés vegyszermentesen

Szia!

A C-vitaminos kezelés után kevesen mondják azt, hogy száraz lett a hajuk, bár egy pakolást érdemes feltenni tiszta balzsammal.

Érdemes kipróbálni, nagyon jó eredménnyel használjuk az üzletben is, bár néha többször is meg kell csinálni.

Nem sikerült a képet feltölteni, akár be is linkelheted, ha nagyon nem megy.

Értékelés: Nincs

Világos vörös hennával

Sziasztok!

Kb. egy hete küldtem egy levelet, de valamit elbénáztam, és eltűnt

Azt szeretném kérdezni, hogy ha a jelenleg vegyileg középvörösre festett hajamból szeretnék hennával világos vöröset, akkor mit kell csinálnom? A Khadiból csak középvöröset találtam. Miből és mennyit kellene hozzákevernem? Valamint azt szeretném még kérdezni - mivel már korábban használtam hennát, de az a rossz tapasztalatom volt, hogy a hajam nagyon sprőd lett -, hogy milyen hajápolót lehet használni festés után?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Világos vöröset hennával

Szia! 

Tapasztalatom szerint a legjobb hatást henna + cassia fele-fele keverékével lehet elérni, ha világos vöröset szeretnél. Nem a khadit, hanem a "sima"  henna port használtam. 

Persze, a 3 hónap várakozási időt ki kell várni. Az eredeti hajszíned egyébként milyen? 

Értékelés: Nincs

Sötét barna,de a fele már

Sötét barna,de a fele már ősz. Köszönöm a gyors választ!

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Azért arra készülj fel, hogy

Azért arra készülj fel, hogy a sötétbarna hajszálaid nem lesznek világos vörösek! Az ősz viszont csodásan ragyogó világosvörös lesz, mintha melíroznád.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszönöm.

Köszönöm.

Értékelés: Nincs

Kipróbáltam a hajvilágosítást...

Rengeteget keresgéltem városomban c-vitamin por után,  de azt sehol sem találtam. Végül vettem tabletta formájút, s azt a cukordarálóba porrá zúztam. Fél órát hagytam hatni a hajamon... Talán ez a baj, de szinte semmi változás nem történt. Talán az is baj hogy nem volt eredetileg por?

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

C vitaminos hajvilágosításról minden infó

Szia!

A célnak megfelel a sima C vitamin tabletta is, finomra darálva, ahogy te is csináltad. A módszer hatásossága sokmindentől függ (hányszor, mivel volt feste a haj, hajszerkezet). Érdemes heti 1-2 alkalommal megismételni a pakolást.

Gabi kolléganőm mindent leírt EBBEN a cikkben a C vitaminos hajvilágosításról.

Értékelés: Nincs

Mit csinálok rosszul?

Sziasztok!

Én is kipróbáltam a c-vitaminos pakolást, de sajnos csalódtam. Mind1. Nem adom fel. Én kb 120 gr port kevertem össze  nevű samponommal. Viszont azt vettem észre, hogy a por egyáltalán nem oldódott fel benne. Homokállagú maradt. Fenn volt a hajamon majdnem másfél órát, és semmi. Vizet nem mertem a keverchez adni, így is nagyon fojt. Nem tudom mi lehetett a baj. A pakolás előtt egy héttel festettem csokibarnára az eléggé lenőtt hajamat, viszont nagyon világos lett a töve, és szerettem volna leszedni, de nem igazán sikerült. Viszont most olvastam, hogy lemosás előtt be kell vizezni, és azzal kell megmosni a hajat, én viszont csak leöblítettem. :S Kb lapockáig érő, vékonyszálú hajam van.

Segítsetek, légyszi, akinek hasonló szerkezetű haja van, nagyjából milyen arányokkal kevertétek ki a pakolást. 

Köszönöm

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

C-vitaminos vegyi festék eltávolítás

Szia!

Ezt az írásomat olvastad már? Vegyi festék eltávolítása természetes módszerrel.

Kérlek, olvasd át, hátha kiderül mi volt a hiba.

 A sampon biztos, hogy nem a legjobb. Erre a célra ez is kiváló, mivel hosszabb ideig van a fejeden fokozottan fontos lenne, hogy ne tartalmazzon káros összetevőket. Én használtam tusfürdőnek is samponnak is, és bevált.

Ezt már olvastad? 18 legkockázatosabb vegyületcsoport, amit érdemes kitiltanod a fürdőszobádból.

Ezek közül a samponok közül is válogathatsz.
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszönöm a gyors választ

Köszönöm a gyors választ. 

Igen, olvastam őket. Ezek szerint a samponom cserére szorul, és még annyit fogok változtatni, hogy a pakoláshoz teszek egy kis vizet, hogy feloldódjon a por. Meglátjuk..... 

Értékelés: Nincs
olindalaurel's picture

C-vitaminos hajvilágosítás

Nekem eredetileg világosbarna a hajam. Szőkítősprével volt kiszőkítve, aztán sötétbarnára festettem. Kb. 3-4-szer festettem újra. Már kétszer megcsináltam ezt a C-vitamin poros pakolást, de alig világosított valamit. Sötét még mindig a hajam, de most van egy vöröses árnyalata. Én sokkal világosabb hajat szerettem volna elérni. Mit csinálok rosszul?
Kb. 1 dl samponhoz keverek 1 kanár port, és kb. 1 óráig hagyom rajta a pakolást, majd lemosom. Sokan azt tapasztalták, ahogy olvastam, hogy láthatóan jött le a festék a lemosásnál. Nekem semmi ilyesmi nem történik.
Vagy sötétbarnát nem tud annyira világosítani ez a módszer?

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Vegyileg festett haj festékmentesítése természetes módszerekkel

Szia!

Természetes (C-vitaminos) vegyifesték eltávolítás bizonytalan eredménnyel jár, viszont nem károsítja a hajad. Megpróbálhatod még azt, hogy több port teszel, és hogy nagyon hosszan öblíted a hajad. Ezt a cikket is olvastad? Remélem sikerül.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
olindalaurel's picture

Hajvilágosítás

Szia, köszönöm a tippet. Azóta egyszer csináltam még meg, sokkal több C-vitamin port tettem bele, és most mintha jobban világosította volna - még vörösebb lett -, de még mindig nem olyan látványos, mint a cikkben a képen. Érdekes, hogy a fekete festéket ilyen látványosan és gyorsan világosítja, a sötétbarnát pedig nem annyira.

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Folytasd a hajvilágosítást!

Olindalaurel, szerintem érdemes még tovább próbálkoznod, heti 2 alkalommal nyugodtan felviheted a C vitaminos pakolást. Ha szárítaná a hajadat, oljaos/majonézes pakolátst is érdemes beiktatni utána, ehhez itt találsz tippeket: Festett/szőkített haj ápolása.

Hogy kinek milyen mértékben hatékony ez a fenti hajvilágosító módszer, az nagyon változó, függ attól, hogy hányszor volt végigfestve a haj, milyen festékkel (nem csak a színére gondolok itt, hanem a pigmentek típusára és egyéb összetevőkre), meg persze a haj szerkezetétől is.

Értékelés: Nincs

Sikerült !!!

7 Hosszú évig festettem kékesfeketére a hajam, kipróbáltam a c vitaminos pakolást és láss csodát! :) tökéletesen visszakaptam az eredeti hajszínemet :) én 2 púpos evőkanál c-vitamint kevertem össze kb másfél dl samponnal. Sokan írták, hogy száraz lett tőle a hajuk, nekem ellenkezőleg, puhább mint valaha :) és nagyon tetszik :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Aszkorbinsavas pakolás

Szia! 

Kb 6 éve festem Pe és Gr fekete hajfestékkel a hajam. 

Szeretnék barna lenni újra! 

Tegnap megvettem 100g aszkorbinsavat, de nem tudom milyen fajta samponnal keverjem! Tudnál nekem név szerint egyet ajánlani? :)

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Sampon C vitaminos pakoláshoz

Szia Lilla!

Olvasd el Gabi összefoglalóját is a C vitaminos pakolásról. Lényeg, hogy tiszta, méreganyagmentes, kímélő sampont használj. Innen bármyelyik hagyományos állagú sampon alkalmas a célra.

Lehet többszöri ismétlésre lesz szükség, ha sokszor festetted végig a hajad (és hosszú is), a fekete nagyon ragaszkodó tud lenni... És egyben a legkárosabb is a hajfestékek közül , csak támogatni tudlak benne, hogy megszabadulj tőle!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Sziasztok! 5 éve sötétbarnára

Sziasztok! 5 éve sötétbarnára festem a hajamat, és most kipróbáltam az aszkorbinsavas pakolást a leírtak szerint. Sajnos semmilyen változást nem eredményezet. Szerintetetek mi lehet az oka? esetleg rossz sampont használtam? vagy már reménytelen a helyzet?

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Festett haj világosítása természetesen, C vitaminnal

Szia!

Gabi már minden lényeges infót összefoglalt a C vitaminos pakolásról itt: C-vitaminos kezelés - A vegyi festék természetes eltávolítása - mást ehhez már nemigen lehet hozzátenni... Előforulhat, hogy nálad nem fog működni a pakolás, de érdemes megpróbálni azért többször is.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Babák Debóra's picture

C vitamin

Sziasztok! 
Nagyon megtetszett ez a lehetőség.
Mostanság kezdtem ráállni a "természetes" életformára. 2 éve festem a hajam. Eleinte a szőkét még szőkébbre, de már barnára. Szeretném kérdezni, hogy ha kipróbálnám ezt a pakolást, kb. milyen színt kapnék?
(Általában ledobja a hajam a festéket félig, de mégis látszik, hogy festett szőkés-barna)

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

C vitaminos pakolás

Szia!

Hát ezt így látatlanban lehetetlenség megmondani, hogy nálad hogy alakul majd a végeredmény. Főleg, ha sokat, és sokfélével volt festve a hajad. Készíts eleinte csak próbatincset.

Érdemes Gabi írását is elolvasni a C vitaminos hajfesték-eltávolításról, illetve a két cikk alatti hozzászólásokat.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

citromsavas hajvilágosítás

Szia!

Utánaolvastam más oldalakon is a c vitaminos hajvilágosításnak, valahol azt írták jó az étkezési citromsav is, vagy talán még jobb is,így ezt próbáltam ki.

Kb. 2 éve festem a barna hajam sötétbarna vegyi festékkel, és szeretnék világosabb barna hajszínt, de sajnos nem világosított a hajamon semmit, nagyon pici vöröses lé folyt a hajamból.

Kb. 3 evőkanálnyi citromsavat kevertem ki samponnal, és 1 órát volt a hajamon.

Még többször is meg szeretném próbálni hátha egyszercsak világosabb lesz, a kérdésem az lenne, hogy használhatok több citromsavat, dupla mennyiséget?

Vagy most a c vitamin port próbáljam ki?

Bár sok különbség nincs közöttük.

Előre is köszönöm a választ!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Henn Mónika's picture

C vitaminos pakolás

Szia,

itt olvashatod, hogyan javasoljuk mi a C vitamin használatát hajvilágosításhoz: C-vitaminos kezelés - A vegyi festék természetes eltávolítása.

A mennyiséggel ne essünk túlzásba, inkább ismételd meg többször a pakolást (ha régóta fested a hajad, erre valószínűleg szükség is lesz) .

Értékelés: Nincs

vegyi festék eltávolítása

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni! Egy hete rávettem magam a hajfestésre, előtte melírozva volt a hajam vörös és szőke csíkokkal. Az eredeti hajszínem sötétszőke. Sajnos a fejem tetején már elkezdtem őszülni, amit a csíkozás már nem tűntetett  el. A hajam nem lett ugyan világosabb,-bár én inkább egy árnyalattal sötétebb hajat szerettem volna- inkább kissé vöröses beütésű lett a festés után, a szőke melírcsíkokat pedig egyáltalán nem fogta be a festék. Szóval nem vagyok elragadtatva a látvánnyal. Olvastam erről a c-vitaminos pakolásról. Szerintetek érdemes lenne kipróbálnom, hogy visszakaphassam az eredeti hajszínemet?

Üdvözlettel:Tonya

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Gabriella Horváth's picture

Vegyi festék leszedés

Szia Tonya!

Igen le tudod szedni a vöröses színt, viszont ami világosabbra lett festve az nem lesz sötétebb, csak a vegyi színpigminteket szedi le, de azt is  gyengéden ami azzal is járhat, hogy elsőre nem jársz sikerrel.

C-vitaminos kezelés - A vegyi festék természetes eltávolítása

Értékelés: Nincs
S.Alice's picture

Fekete helyett barna lehetséges?

Sziasztok!

2 éve festem a hajam feketére illetve a legsötétebb barnára, de most vissza szeretném kapni az eredeti hajszínem (világosbarna) vagy pár árnyalattal sötétebbet... 1 hónapja volt utoljára festve a hajam a legsötétebb barnára (igaz, már akkor is inkább világosítani akartam volna de a fodrászom lebeszélt róla, mert elvileg ezt csak úgy érhetném el ha leszívatom, az meg nagyon nem tesz jót a hajnak).

Szerintem nyár végén próbálnám ki ezt a C-vitaminos módszert, de szerintetek szed le a haj végeiről is ?? (a derekamig ér a hajam)  És ha igen akkor inkább a barna vagy a vöröses színre fog hasonlítani a végeredmény? 

+ Milyen samponnal és balzsammal dolgozzak ? Tudnátok pár terméket mutatni? Ja és még egy kérdés... :$ Az eredeti hajszínből (ahol le van nőve) is fog leszedni ? Előre is köszönöm a segítséget !

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

C vitaminos hajvilágosítás

Kedves Alice!

A kérdéseidre a választ itt találod: C-vitaminos kezelés - A vegyi festék természetes eltávolítása.

A módszer nem mindenkinél, de általában beválik. Ha minden akalommal végig volt feste  a hajad, a végekről nehezebben fog kopni a  sötét szín, többször kell majd ismételd a pakolást.

Sok sikert a világosításhoz!

Értékelés: Nincs

milyen időközönként lehet alkalmazni c vitaminos pakolást?

Sziasztok!

Egy héttel ezelőtt kipróbáltam a c-vitaminos világosítást a hajamon. Évekeig szőkítve (vegyileg) volt a középszőke, vékonyszálú hajam, majd egy hónapja befestettettem középbarnára. Nem tudtam megszokni, így kipróbáltam ezt a világosítást. Egész jól sikerült, de még mindig sötétnek tartom, ezért szeretném újra megcsinálni. Lehet ilyen gyorsan, vagy várjak még pár hetet, hogy ne károsodjon? Az előzőnél nem lett semmi baja, sőt úgy vettem észre, hogy pár napig a szokásos "100 szál" sem hullott ki, alig párat találtam a fésűben.A keverék alapos kiöblítése után pakolás volt rajta fél óráig, majd balzsamot is raktam rá. Az első világosításnál nem raktam sok c-vitamint a samponba, csak egy evőkanálnyit (vállig érő hajam van), mert kicsit tartottam tőle. Most egy kicsivel többet raknék bele. Megcsinálhatom újra?

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

C vitaminos

Heti 1, max 2 alkalommal megismételheted a pakolást!

A héten külön blogbeegyzés is fog felkerülni a C vitaminos hajvilágosításról, csak kis türelmet kérünk még .

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

köszönöm!

Köszönöm a gyors választ! Ezen felbuzdúlva meg is csináltam a második világosítást  Elég sokat leszedett. Rakok fel képet is, amint megtalálom, hogyan kell 

Értékelés: Nincs Átlag: 3.5 (2 votes)

Aszkorbinsav pakolás

Sziasztok!

Nekem az lenne a kérdésem, hogy körülbelül 3 hónapja volt a hajam festve feketével, azóta már kopott is, és ki szeretném próbálni ezt a pakolást világosítás céljából, de nem tudom mire számíthatok, vörösre? a másik kérdésem az, hogy a lenőtt résszel a pakolás mit kezd?vagyis az eredeti hajszínemmel? nem sok olyan 2-3cm, és a harmadik körülbelül derékig ér a hajam és van is, milyen arányban keverjem össze a pakolást? Eőre is köszönöm!

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

C vitaminos hajvilágosítás

A C vitaminos pakolás az eredeti hajszínt nem változtatja meg. A fekete festéket fogja koptatni, de mindenkinél más ütemben. Ha nagyon hosszú  a hajad, és sokszor festetted, a végéről lehet nem is szedi le. A fenti cikkben láthatod az előtte-utána képet, persze ez csak egy példa.

Javaslom, készíts próbatincset!

További tapasztalatok, képek, keverési arányok:

Hófehérke- effektus, avagy indigó világosítása C vitaminnal tapasztalat

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)

Fekete helyett barna C-vitaminnal

Szia :) nekem fodrász csinált fekete hajból vöröset, de nem nagyon tetszett az eredmény, így aztán itthon vissza festettem feketére, azóta már el telt egy hónap, már kezd látszani a vilagosbarna (eredeti) lenövesem, a napsütesben már vöröses fénye van, mosásnál meg mindig jön a festék :) Ha ki próbálom ezt vajon nekem is leszedi ezt az egy réteg fekete festéket? Szeretném visszakapni az eredeti barna hajam :)

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Egyszer sötétre festett vegyi réteget leszedi

Szia!

Egyszer sötétre festett vegyi réteget leszedi szerintem a C-vitaminos pakolás.

Esetleg fényképezd le előtte utána, és számolj be az eredményről.

Fontos, hogy mikor lemosod hosszan öblítsd.

Értékelés: Nincs

Vegyileg feketére festett hajam c vitaminos világosítása

Sziasztok!

Körülbelül 3 éve kezdtem el festeni vegyi feketével a világosbarna hajamat, 1 év után áttértem az ammóniamentes színezőre (kékes fekete, legfeketébb fekete). A hajam kb derékig érő, mindig jól reagált a festékre. Eldöntöttem, hogy szeretném visszakapni az eredeti világosbarna hajszínemet és gondoltam kipróbálom a C vitaminos (H... C vitamin por) és sampon (korpásodás elleni ) keveréket. Eddig 3szor csináltam meg, felkenés után 2 órát hagytam a hajamon zacskóval a fejemen. A tövét és kb még egy centit szépen kivilágosította vöröses barnára de a többi kb 80 cmen semmi változás nem történt. Tanácsokat szeretnék kérni, hogy esetleg mi lehetett amit rosszul csináltam vagy ha van bármi ötletetek akkor szívesen várom :)

Előre is köszönöm,
Reni

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Vegyi fekete festék eltávolítása

Keves Reni!

Valószínűleg mindig, vagy legalábbis nagyon sokszor végigkented a hajadat a festékkel, ezért nagyon sok réteg egymásra rakódott az évek során. Nem akarlak elkeseríteni, de nem biztos, hogy sikerülni fog megszabadulni tőle. Próbáld még meg néhányszor, ne kend most már csak a hosszára a hajadnak a pakolást, ahol eddig nem világosította. Valami kímélőbb, méreganyagmentes sampont javasolnék az eljáráshoz, valamint hétköznapi használatra is. Javaslom, hogy az általad említett sampon összetevőit elelnőrizd a hatóanyag-keresőben, lehet meg fogysz lepődni (és sajnos nem kellemesen ).

Értékelés: Nincs Átlag: 2 (1 szavazat)
Esztergom-Szentgyörgymezei Sophie's picture

C-vitaminos világosítás után henna?

Sziasztok!

Már egyszer sikeresen leszedtem a feketét  a hajamról c-vtaminnal, újból belevágtam, és szerencsére ismét sikerrel jártam. A kérdésem az lenne, hogy a c-vitaminos világosítás után mennyi idő múlva lehet hennázni? Eddig kétszer ismételtem meg a c-vitaminos pakolást, úgy láttam, már nincs nyoma a vegyi fekete festéknek. A világosítás kb.1 hete volt. Ebben az esetben is ajánlott megvárni a 3 hónapot a henna előtt, vagy már a c-vitamin megtette hatását, és mehet a henna?

Jelenleg vöröses barna a hajam (a c-vitaminos pakollás után), ebből szeretnék valahogy rozsdavöröset/rézvöröset varázsolni. A hennával erre lehetőség lenne?

Előre is köszönöm a segítségeteket! :)

Üdv,

Sophie

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

C vitaminos hajvilágosítás után

Szia,

a C vitaminos pakolás után elvileg azonnal lehet hennázni, feltéve, hogy eltelt 3 hónap az utolsó vegyi fetsés óta . Még ha úgy is tűnik, hogy a pakolás eltávolította teljesen a vegyi fetséket, én azért kivárnám a 3 hónapot.

Nem látom a hajad, így nem tudom megmondani, mennyire lesz intenzív részvörös hennázás után (attól függ, mennyire sötét a természetes illetve a festett hajszíned, mert ugye a henna nem világosít, csak a haj külső részén tapad meg). AZ biztos, legrezesebb úgy leszel, ha csak hennát használsz, forró vízzel kikeverve, pici citrommal esetleg, 2-3 óra hatóidő.

Sok sikert a festéshez!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

henna leszedése vodkával - tapasztalat?

Valaki kipróbálta a henna leszedésést vodkával?
(Én is vörösre hennázom a hajam kb két éve és most én is szeretném visszakapni a szép szőke hajam :))

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Henna eltüntetése vodkával

Szia!

Mi próbáltuk 40%-os tiszta szesszel, de semmi eredménye nem volt vodkával még nem próbáltuk.

A hennát apránként tudod lenöveszteni. Úgy hogy egyre több cassiát adagolsz hozzá. 3 rész henna 1 rész cassia-> 2 rész henna 1 rész cassia-> 1+1-> 1 rész henna 2 rész cassia-> 1+3->1+4- ez már elég világos. Mindegyik keveréket hajhossztól függően 1-2-3 alkalommal használj, tehát alsó hangon is egy év, de így legalább nem lenövéssel nő le.

Megpróbáltuk leszőkíteni, nem nagyon sikerült, én úgy gondolom, hogy a haj külső részéhez hozzátapad a henna és kb azzal együtt jön le, gondold végig akarsz e ilyen sérült hajat, vagy inkább türelmes leszel.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

henna sampon

Én nem hajfestéket, hanem olyan henna sampont keresek, amiben nincs káros vegyület. Létezik egyáltalán ilyen? Előre is köszönöm a választ!

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

hennás samponok

Ezek a samponok tartalmaznak hennát (Lawsonia inermis), illetve egyéb ayurvedikus gyógynövényeket is:

Sampon tartásnélküli, fénytelen hajra amla kivonattal (Khadi)

Sampon korpás fejbőrre neem kivonattal (Khadi)

Sampon normál és zsíros hajra mandulafű kivonattal (Khadi).

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

henna

Kis türelmet. Utánanézünk.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs

hajfesték leszedés

Sziasztok! Olvastam a hajfesték leszedő hozzászólásokat és láttam a képeket is, meglepett, hogy a fekete színt ilyen jól ki lehet koptatni. Az a helyzet, hogy nekem 4 éve vörös a hajam és most szeretném visszakapni az eredeti hajszinem. Hamuszőkének mondanám az eredetit, vagy világosbarnának... mivel tudnám visszanyerni? ez a C vitaminos dolog hogy működik? köszi előre is a segitséget! :)

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

re: hajfesték eltávolítása

Szia!

Hennával festetted vagy vegyivel?

Ha hennával, azt nem igazán tudod leszedni, olvastam egy módszert (hajmosás után egy szivacs segítségével vodkával átitatni a hajat, 15 perc után lemosni samponnal - sokak szerint működik, én nem próbáltam).

Ha vegyivel festetted, próbáld meg a C vitaminosat (ha világosabbra van festve a hajad, mint az eredeti, nem javaslom, akkor úgysem kapod vissza az eredeti hajszínedet, esetleg csak a saját pigmentjeitől megfosztott hajat). Eddig csak barna és fekete hajon próbáltuk, de elvileg működhet vörösön is. A vörös vegyi festék amúgy is elég könnyen kopik, fakul, általában.

Esetleg próbáld ki először csak egy tincsen. 

Ha belevágsz, oszd majd meg kérlek velünk is a tapasztalataidat, kíváncsian várjuk a beszámolódat .

 

Értékelés: Nincs

Megcsináltam az egész

Megcsináltam az egész procedúrát. Samponba C vitamint kevertem, bekentem a fejem, úgy állt fél óráig, de nem lett semmi változás... ugyanugy vörös a hajam. :(

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Hennás vagy vegyi a hajad

Szia!

Hennás a hajad, vagy vegyivel volt vörösre festve?

A hennát nem szedi le semmi, a vegyit is lehet, hogy többször kell, mivel a vörös festékek rengeteg szín pigmenteket tartalmaznak, így nehezebb tőlük szabadulni, függ attól is hányszor volt végig festve, mikor volt utoljára festve. Azt tudnod kell, hogy a haj nem felejt, most hirtelen elégedetlen vagy az eddig áhított színnel, és most minden áron szabadulni akarsz tőle, én a helyedben kicsit türelmesebb lennék, persze egy fodrásznak meg vannak a módszerei, de a hajad azt lehet megsínyli, persze hossztól is függ egy rövid hajból gyorsan kimegy, hosszúra viszont jobban kell vigyázni. Szerintem adj még esélyt a C vitaminnak. Fontos, hogy sokáig öblítsd, ugyanis akkor mosod ki a színt tulajdonképpen.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs

vegyivel festem. Lassan több

vegyivel festem. Lassan több mint egy hónapja lett festve. Igazából fakított rajta a pakolás, ma látom rendes fényen. Valószinűleg még párszor meg fogom csinálni, hogy jól kiszedje a vöröset. Gondolom nem kapom vissza teljesen az eredeti hajszinem, de bár egy olyan szinten kikoptathatom, hogy az eredetihez hasonlóan barnás festékkel szépen befessem. :) Majd legközelebb teszek több c vitamint. :) Na meg igyekszem türelmesebb lenni. Köszi :) Mihelyt lesz látszó változás, én is töltök fel képeket.  :)

üdv

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

C vitaminos leszedés

Számít az is hányszor volt végig festve.

Ha már jól sikerült leszedni, növényi festékkel is el lehet érni a kívánt színt.

Fontos, hogy tiszta sampont használj erre a célra is hiszen fél órát rajt van a fejeden. Pl ez is jó samponként is:

Tusfürdő mosódióval és steviával, érzékeny bőrre (Bio Belle), 250ml

Fontos az ápolás is utána készíts pakolást.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs

vegyivel festem! Sötétebb,

vegyivel festem! Sötétebb, mint az eredeti... igazából már nem is tudom milyen az eredeti hajszinem, olyan régen láttam... :D ki szeretném próbálni a C vitaminos dolgot, csak nem értem hogy hogy kell?! Recept leírást kérnék. :) Hol kapható vagy hogy kell késziteni? :)

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Használjátok a KERESŐT,

kedves Olvasók! 

A C vitaminos pakolásról is nagyon sokszor volt már szó, pl. itt: festékeltávolítás C vitaminnal.

Sok sikert, számolj majd be az eredményről, ha lesz kedved! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Varga Nikoletta's picture

C vitaminos világosításra kér segítséget

Risticke, segítsetek Neki. Sajnos, nincs tapasztalatom...

Niki

Értékelés: Nincs
GBarbi's picture

Vegyi fekete világosítása...

Sziasztok, Kedves Mindenki 

A másfél éven át vegyileg sötétbarnára-feketére festett (és azóta rutinosan hulló) hajamat szeretném hennafestésre előkészíteni, ennek fényében egy hónapja áttértem a natúr (Khadi) hajápolókra. Az eredmény kicsit elkeserített, mivel sajnos, a vegyifestett hajam nem igazán tolerálta a változást, meglehetősen szárazzá és kezelhetetlenné vált, pedig balzsamot is használok hajmosás után. Gondolom, ez még nagyon rövid idő számottevő minőségi változásra, ezért nagy várakozással tekintek a másfél hónap múlva aktuálissá váló hennafestés elé, remélem, meghozza a várt eredményt 

Mivel a hajam eredeti (szürkés-világosbarna), festetlen állapotában is meglehetősen száraz, göndör és viszonylag nehezen kezelhető, bár sok-sok pozitívat láttam-olvastam a C-vitaminos vegyifesték-eltávolításról, annak savas mivolta, és esetleges szárító hatása miatt mégsem tudom eldönteni, bevállaljam-e - bár a vegyi festéktől szabadulnék...  Azonban, ha mégis így marad, akkor attól rátehetem a hennát? Azt olvastam itt az oldalon, hogy a henna körülöleli a hajszálakat, nem épül be azokba, hanem rájuk tapad, illetőleg kitölti a sérült részeket - így akkor, ha benne hagyom a vegyi festéket, az már nem fog tudni távozni hennázás után? Egyáltalán csinál valamit a vegyi feketével a henna, mármint tud neki valamennyi színt vagy árnyalatot adni?

Kínomban ma tettem fel egy fél órás amla hajpakolást, mást sajnos nem kaptam az egyetlen bioboltunkban. Száradás után semmi pozitív változást nem tapasztaltam, maradtam száraz és sprőd, talán azért is, mert az amla szintén eléggé savas, de legalább megtudtam, hogy fél óra öblítés és háromszori balzsamozás után jön csak ki a hajamból Száradás után próbáltam pici Khadi amla-brahmi olajat rátenni, épp csak pár cseppet eldörzsölni rajta, hajvégápolás gyanánt, de akkor meg rögtön zsíros érzésű és kinézetű lett az egész hajam...  Jól elvagyok... 

Szerintetetk inkább mégis szedjem le a vegyit C-vitaminnal...? Le fog törni a hajam? Mit gondoltok? 

Hálás köszönet a tanácsokért,

üdvözlettel,

Barbi

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

C vitaminos pakolás, hajápolási praktikák újra

Kedves Barbi! Az amlában is nagyon sok a C vitamin, mégsem tört le a hajad, ugye? Ha mégis bizonytalan vagy, próbáld ki a pakolást először csak egy tincsen. És mindenek előtt, nyugodj meg. Évekig festetted a hajad vegyivel, ez most nem fog belőle eltűnni ripp-ropp, de szép lassan kopik. Inkább a fejbőrön keresztül felszívodott vegyi anyagok miatt aggódnék, én megfontolnék egy méregtelenítést. Vegyileg festett hajra személy szerint nem ajánlom a hajápoló porokat (amla, shikakai, cassia). Hogy mit javaslok ilyen esetben, erről írtam már neked EBBEN a hozzászólásban (nézd a linkeket is). Az ott felsorolt dolgokból a helyedben a majonézes pakolást, illetve a jojobás hajkondicionálót (lásd előző hozzászólás) próbálnám ki. Tojássárgájához, hidegen sajtolt olajhoz szerintem ott is hozzá tusz jutni, talán illóolajhoz és aloe verához is. A henna befogja a festett hajat is, emiatt ne aggódj (persze világosítani nem világosít). Remélem beválnak a praktikák, számolj majd be, illetve a hajfestésről is! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Sziasztok!

Ezt a tartalmat átmozgattuk, itt elolvashatod.
Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

jól sikerült

Nagyon ügyesek vagytok, tényleg jól sikerült. Szakmai szemmel nézve is nagyon jó eredmény. Vegyi anyagokkal is hasonló eredményt lehet elérni, bár akkor a végekkel kezdjük, a fent említett okok miatt, de akkor meg hamar foltos lesz, szóval nagyon jól működik ez így ahogy van.

Annyit had kérdezzek, hogy milyen a saját hajszíne.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Judyka's picture

Válasz Gabinak-Az eredeti hajszín mogyoró barna..

Kedves Gabi!
Köszönjük szépen az elismerő szavakat!  
Aminek a legjobban örültünk, hogy nem lett foltos, szépen egyenletesen szedte le a C vitamin a festéket.
A kolleganőm eredeti hajszíne elmondása szerint (élőben nem volt szerencsém látni) sötétszőke vöröses beütéssel, de én a korábbi képeit nézegetve inkább olyan világos mogyoró barnának mondanám.

Üdv, Judit

Értékelés: Nincs

henna eltávolítása

Sziasztok!

Én 2 évig hennáztam, de az első időkben sajnos nem csak tőfestést csinálátam, hanem befestettem az egészet, amitől szinte mahagóni színű lett (alapszínem sötétszőke)  Utána már csak tőfestés volt, de hiába, az alul lévő sötét szín nem kopik. 2 X-er megcsináltam ezt a c vitaminos világosítást, ami jelent egy kis árnyalatbeli különbséget, de nem számottevő. Már a tövét sem festem, mert az eredetit szeretném visszakapni. A lenövés egyébként nem csúnya, mert teljesen fokozatos az átmenet, csak a vége és a töve között elég nagy a különbség. Levágatni nem akarom mert szép és teljesen egészséges, alig vártam már, hogy ilyen hosszú legyen. Szerintetek lehetséges ezzel a c vitaminos világosítással visszakapni az eredetit? 

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Henna eltávolítása

Kedves Eszter!

Én próbáltam, az egyik szőke kísérletünk lett túl vörös. Tehát ősz hajon próbáltunk szőkét festeni. Na mi minden próbáltok, igaz nem vodkával, hanem 40% alkohollal, de semmi, pedig nem is volt annyira vörös, csak a szőkéhez képest. Aztán nem volt más választás, leszőkítettük, na az is nehezen szedte le. Vagyis úgy lett világosabb, hogy ahol mákos, volt tehát a saját színétől volt sötét, ott világos lett, de azt is mondhatnám, hogy a henna, még az a kevés is rajta maradt. Tehát, nem lehet leszedni, legalább is nekem nem sikerült. Persze, ha még egy adag szőkítőt ráteszek, és a haj külső része amihez a henna tapadt annyira sérül, lehet kopottabb lenne, de szerintem a haj nagy arányú roncsolása árán jön csak le.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs

Henna leszedése

Igen közben én is feladtam a próbálkozást, mert nézelődtem erre-arra és olvastam olyat is, akinek ZÖLD lett a haja attól, hogy szőkítőt tett a hennára. Na ezt inkább nem kockáztatjuk.. no.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)
Henn Mónika's picture

A c vitaminos pakolás nem

A c vitaminos pakolás nem távolítja a hennát, mint ahoygan te is tapasztaltad, ha jól értem, kétszer megcsináltad már.

 Olvastam a neten egy módszert, bár még nem próbáltuk ki, nem tudom, hogy működik-e, de egy próbát megér:

meg kell mosni a hajat, majd egy szivacs segítségével bedörzsölni vodkával, 15 perc után lemosni samponnal. Mivel erős alkohol, száríthatja a hajat, erre készülj fel, ajánlott utána egy olajos pakolás.

Ha kipróbálod, kérlek oszd meg velünk is a tapasztalataidat. Sok sikert!  

 

Értékelés: Nincs

henna eltávolítás

Ha alkalmanként kicsit világosabb lesz én már annak is örülök.

Köszönöm a segítséget. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel