Henna-hajfestés: első tapasztalat előtte-utána képpel illusztrálva

Sziasztok!

Tegnap végre kipróbáltam a Bernitől 1 hónapja vásárolt hennát. Kicsit tartottam tőle, hogy nem fog jól sikerülni / nem fogja be majd az ősz szálakat. (41 éves vagyok, hajam sötétbarna, benne ősz szálakkal.)

Egy éve próbáltam ugyan a Logona nugát barna krémhajfestékét, de az ősz hajakat többszöri kísérlet után sem fogta be. Vegyi festékekkel eszembe sem jutott próbálkozni, mert egyszer, kb. 10 éve, csak a szín kedvéért festetni kezdtem a hajamat, ami először szép volt, de harmadik-negyedik alkalom után csúnya fakó, élettelen lett, alig vártam, hogy lenőjön, akkor megfogadtam, soha többet...

meddig-nyomod-el

A hennapépet úgy készítettem el, ahogy Vali az alapreceptben írja, annyi különbséggel, hogy a forralnivalókhoz az ott felsoroltakon kívül hozzátettem még egy marék diólevelet, és a fekete teán túl egy filter gyümölcsteát (erdei gyümölcsökből); a hennaporral való kikeverés után pedig még 1 kanál olívaolajat, és 1 kanál virágmézet.

6 órát dunsztolódtam a pépben, és az az eredmény... Nekem nagyon tetszik! Mellékeltem egy "előtte-utána" képet, hogy Ti is lássátok a különbséget, és talán kedvcsináló lehet annak is, aki eddig még nem mert belevágni.

elotte-utana.jpg

Köszönet az oldalon található sok hasznos infóért. Sok sikert a munkátokhoz, és szép napot mindenkinek!

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Hozzászólások

Kockázatok

Sziasztok!


Kb 4 évig hennáztam a hajam és imádtam! De minden fodrász és ismerősöm lebeszélt róla a hosszútávú használat káros hatásai miatt.
pl.: Egyik ismerősünk 6-10 évig hennázott, és egyszercsak kihullott a hajának jelentős része, ami nem nőtt vissza, és fémérékeny is lett tőle. Ez lehetséges? 
Nagyon gondolkodom rajta, hogy visszatérek a hennázásra, de nagyon belémültették a bogarat, hogy nem fog jót tenni.
Valakinek bármi tippje/észrevétele/bármi?


Köszönöm! Szép napot! 

Zsófi

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Úristen, dehoooogy!!!

Szia Zsófi! 

Két ok lehetséges, amiért problémát tud okozni a henna

1. Nem tiszta hennát használt az illető, hanem valami kutyulékot, és nem a henna okozta a problémát, hanem az "egyéb összetevők". 

2. Hennára ráment vegyi festékkel vagy vegyi festékre hennázott. Ebben az esetben sem a henna volt a ludas, hanem a két anyag keveredése. 

A tiszta, jó minőségű hennának csakis előnyei vannak, jótékony a hajra, fejbőrre, szervezetre is. Kérdezd meg Valit, hány éve hennázza a haját! 

Olyat már hallottam rengeteget, hogy valakinél a vegyi festék okozott problémát, szinte visszafordíthatatlan problémát. De tiszta henna egészen biztosan nem. Ha mégis, akkor az első két pontban leírtak a mérvadóak! Rengetegszer keverik a hennát más anyagokkal, aztán ha problémát okoz, ráfogják a hennára! Pedig a henna egy gyógynövény, egyes országokban teát is főznek belőle! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Második próbálkozás. :)

Sziasztok,

Az első próbálkozásom nagyon tudatlan volt. Krém állagú henna festéket használtam, az ősz szálakból csodaszép sárga lett.  Most éppen növő fázisban van a hajam, szerintem két cm már biztos lehet, ezért is várok talán még egy kicsit. Most megvettem a Khadi festéket, vöröset, és sötétbarnát. Az eredeti szinem a sötétbarna, a dobozon az volt, hogy először a vörössel kell festeni, hogy az őszt is befesse. Tudom, egyszerűbb lett volna kérdezni és esetleg utána vásárolni, de hátha nem veszett még minden. A kérdésem a hozzáértőktől, hogy valóban először vörösre kell? Vagy hogyan kezdjek hozzá. Sötétbarnát szeretnék, amilyen eredetileg is.

Köszönöm szépen! 

 

 

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Először vöröset

Szia! 

Igen, először hennázni kell az ősz hajat, alapozásként, mert az ősz hajra nem nagyon tapadnak az indigó tartalmú keverekékek vagy maga az indigó, viszont a henna igen. A hennára pedig már jobban tapad az indigó.

Tehát úgy van, ahogy írtad! Először a vörössel kell bekenni, majd a hatóidő után lemosni. Második lépésként pedig jöhet a sötétbarna ugyanúgy a használati utasítás szerint. 

Értékelés: Nincs

Hennaporok közti különbség

Sziasztok! Szeretnék áttérni a henna porral való hajfestésre. Nem tudom, hogy melyik terméketeket válasszam, illetve mi a különbség a NEHA és a KHADI hennapor között.

Segítségeteket előre is köszönöm: Ibolya

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Hennaporok

Szia!

Én a Neha hennát használom már évek óta, és nagyon elégedett vagyok vele. A Khadit még nem próbáltam, de a leírásában sokkal rövidebb hatóidőt ír,  mint  a másiknál. A  Neha hennánál 2-8 óra a hatóidő, a Khadinál 30 perctől 2 óráig terjed. 

Remélem mások is megírják a tapasztalataikat!

Értékelés: Nincs

Ősz haj hennázása

Szeretnék segítséget kérni Tőletek. Eddig nagyon kevés őssz hajszálam volt, és azt a bionom.hu-n vásárolt henna szépen beszínezte, ezért nem is kevertem a hennát és nem volt szükség több lépcsős festésre.

MOst viszont a halántékomnál nagyobb mennyiségű ősz hajszál jelent meg, amit nem színezett be a henna. Hosszú, dús sötétbarna hajam van, ezt szeretném sötét barnára vagy sötét vörösre beszínezni, akár két lépcsőben. Hogyan, mivel keverjem ki a hennát és hogy történik a két lépcsős festés hennával? Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!!!! Üdv.

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Makacs őszek

Szia!

Kérlek olvasd el ezeket:

10+1 dolog, amiről tudnod kell növényi hajfestés előtt!

Henna GYIK

Indigó profi alkalmazása

Valószínűleg két lépésben kell festened, ha makacsabb a hajad, de elvileg akár a henna-indigó is beválhat felesben az ősz részekre, vagy negyed rész indigó a hennához, alapozás után (első festés csak hennával, hosszú hatóidővel). De a Khadi kikevert árnyalatait is kipróbálhatod.

Javaslom készíts próbatincseket, sajnos látatlanban biztosat nem tudunk mondani.

Sok sikert a festéshez!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ősz haj

Kedves Mónika!

Nagyon szépen köszönöm válaszodat! Szuper, sötétbarna lett a hajam, egy lépésben is befogta a henna, indigó keverék az ősz hajszálaimat  :) gyönyörű lett! Mégegyszer ezer köszönet!!!!

Üdv.

 

Barbara

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

A Logona sárgára színezte a hajamat

Sziasztok!

Logona is sárgára színezte az ősz hajam, és kipróbáltam 

most egy tincsen a Lush barnát.és szerencse, hogy próbatincset

festettm, durva koszos narancssárgának hívnám a színét:(

Azt hiszem többet nem próálkozom a hennával ,pedig nagyon 

szerettem volna megszeretni a természetes hajfestést:(((

Khadihoz már nem is nyúlok, mert az a kétlépcsős dolog nemcsak, hogy macerás...és nem akarok vörös lenni, nem az én színem!

A Henna szerintem annak nagyon jó,aki vörös hajat szeretne,

nekik tökéletes alternatíva lehet a vegyszeres hajfetés helyett. 

Értékelés: Nincs Átlag: 1.7 (6 votes)
Antal Vali's picture

Miért mondasz le úgy a hennáról, hogy nem is próbáltad?

Sem a Logona, sem a Lush, sem a Khadi nem henna, hanem henna tartalmú előre bekevert növényi porok lus(h)táknak (). Saját tapasztalatból mondom, hogy a henna nem csak azoknak jó, akik vörös hajat szeretnének, hanem azoknak is, akik barnát, feketét, szőkét, gesztenyét, stb.

Ahelyett, hogy gyári keverékeket próbálgatsz, ahol nincs garancia arra, hogy mi lesz a végeredmény (főleg a Logona és a Lush esetén), miért nem keverteted ki szakemberrel a saját színedet, ami valóban olyan, amilyet szeretnél.

Én 80%-ban ősz vagyok! Voltam már rézvörös, rókavörös, gesztenye, burgundi, fekete, sötétbarna, hamvasbarna - jelenleg középbarna vagyok. Tapasztalatból mondom, hogy soha ilyen könnyen, mint a növényi hajfestéssel nem tudtam elérni ezeket a gyönyörű árnyalatokat.

Egy titka van: nem előre gyártott keverékeket kell használni! Őszintén, Kamilla! Mennyivel macerásabb a port kikeverni, mint a keveréket? És [email protected] attól, hogy kétlépcsős? Vagy esetleg leesik a karikagyűrű a kezedről, hogy kétszer viszed fel a festéket a hajadra? Vagy csak ennyire lusta vagy?

Ha életmódot akarsz váltani, akkor sokkal közreműködőbbnek kéne lenned magad irányában is. Igen! Az életmódváltással sok dolog máshogy fog működni, mint ahogy azt a fogyasztói társadalom által diktált kis komfortzónánk megszokta. Ne akard, hogy a bionom fogkrémnek ugyanolyan íze legyen, mint a kolgéjt-féléknek, mert olyan íz nem fordul elő a természetben. Ne akard, hogy egy táplálékkiegészítő azonnal hasson, mint egy szintetikus gyógyszer, mert nem ez a természet rendje. Azt se akard, hogy a méregmentes dezodor ugyanúgy blokkolja az izzadásodat, mint a káros alumínium sókat tartalmazó! Sőt örülj neki, hogy tudsz izzadni! Ja, hogy büdös? Persze, hogy az, ha előtte évekig, évtizedekig mérgezted magad mindennel. Idő kell neki, hogy kiürüljön, és utána se büdös nem leszel, se izzadni nem fogsz! Igen, IDŐ.

Aki életmódot akar váltani, annak tudomásul kell vennie, hogy ezzel a szemléletének is meg kell változnia, azaz az IDŐhöz való hozáállásának is. Eddig a társadalom, annak elvárásai, a tévé, a munkahely, a főnök, és a másoknak való megfelelési kényszerünk gazdálkodott az időnkkel. Ha váltani akarsz, és valóban szeretnél bionom szemléletű lenni, akkor innentől szokd meg, hogy az idő nem másé, hanem a Tiéd. És éld meg! Minden percét! Szeretettel és odafigyeléssel. Mert ha azt mondod valamire, hogy "Nekem erre nincsen időm", akkor nem váltottál szemléletet, mert akkor az idő ( a TE időd) még mindig nem a Tiéd, hanem másé!

Ugye nem gondolod azt, hogy én nem vagyok elfoglalt, és állandóan ráérek? Ha látnád a naptáramat, akkor dobnál egy hátast. Mégis van időm a növényi hajfestéses macerára. Mert ÉRTEM van! Felkenem a hennát (mert henna nélkül szinte semmilyen színt nem lehet elérni, ez olyan, mint egy jó alapozás, ez a titka, hogy a barna nem lesz vörös), rajtam van 3-4 órát, majd arra jön az indigós keverék, ami szintén rajtam van 2 órát. Vettem egy felfújható búrát, mert az jelentősen lerövidíti a folyamatokat, és tudod mit vettem észre? Hogy nem használom. Mert szükségem van magammal arra a fél napra. Mert jó, hogy azt a fél napot magammal töltöm! A hatóidő alatt pakolást teszek fel, vagy Civirsh!-ezek, esetleg új recepteket kreálok, ami majd felkerülhet a Boszorkánykonyhába, olvasok, tanulok, kertészkedem, rendezgetem a szekrényeimet, illóolajakból parfümöt keverek, krémet főzök, vagy egyszerűen leülök, és figyelem az én legnagyobb tanítómat: a Természetet. Egyik tevékenységet sem érzem elvesztegetett időnek! Sőt, ezek a legértékesebb pillanataim. Ha úgy gondolod, hogy ezt Te nem engedheted meg magadnak, nincs hozzá(d) türelmed, macerás, akkor még nem értetted (éretted) meg az életmódváltás és a bionómmá válás lényegét. És ez sem baj, mert ahányan vagyunk, annyiféle tempóban és úton haladunk a cél felé. Csak akkor kérlek, ne várd a tökéletes eredményt, ha Te nem tettél meg érte mindent azon kívül, hogy megvetted a hozzá kapcsolódó termékeket. Mert nem a ruha teszi az embert, és nem a bionom termék használatától válik valaki bionommá. Légy hálás, hogy valaki megtermeli a hennát, ápolja, gondozza, leszüreteli, kiszárítja, megőrli, csomagolja, ideszállítja... azaz volt ideje megtermelni, ápolni... stb. Volt ideje Rád, hogy neked csak két lépcsőben ki kelljen keverni, és fel kelljen kenni! Mi lenne, ha neked kéne megtermelni is a szép hajszín érdekében? Az nem lenne macerás?

Úgy gondolom, hogy cirka egyidősek vagyunk, úgyhogy beszélhetek Veled úgy, mint nő a nővel! Régi megbecsült olvasónk vagy, és a tanácsadónők mindig is igyekeztek a kedvedben járni kisebb-nagyobb sikerrel. 2 és fél év alatt közel 150 kérdést tettél fel itt az antalvali.com-on, amelyből alig kevesebb, mint 100 elégedetlenkedés, panaszkodás volt valami miatt, más vagy mások hibáztatása a saját problémáiddal kapcsolatban, illetve felelősség áthárítás - sok esetben pökhendi módon és számonkérően. Nem egy tanácsadónő sírt már miattad, és mondta nekem elkeseredetten, hogy nem látja értelmét, hogy Veled foglalkozzon, mert vagy sündisznósan beszélsz velük, vagy nem fogadod meg a tanácsokat, majd mégis rajtuk kéred számon a sikertelenséged.  Én mindig türelemre és irgalomra intettem őket, hisz a küldetésünkben az a legnagyobb siker, ha a keményebb eseteket sikerül megszabadítani a kéregtől, amit viselnek, de most már néha én is úgy érzem, hogy hétről-hétre vastagabb lesz Rajtad az a kéreg. És azt is érzem, hogy nem velünk van bajod, csak valami miatt itt csapódik le az a szkeptikus, türelmetlenséget és érteni, érezni nem akarást hordozó dac, ami viaskodik benned a világgal és magaddal szemben. Pedig jó vagy, hisz olyan kedves is tudsz lenni!

Mi egy életformát és egy gondolkodási modellt képviselünk. Gondolom, Neked ez szimpatikus, máskülönben nem lennél itt két és fél éve. Valami miatt mégsem tudod igazán magadévá tenni. Mondom ezt úgy, hogy személyesen soha nem beszélgettünk... Mindezt csak a hozzászólásaidból szűrtem le, amit nem voltam rest mind újra elolvasni. Mert volt rá időm, pedig lett volna más, fontosabb dolgom is. De hirtelen úgy döntöttem, hogy most Te leszel a legfontosabb, hogy megértsem, miért borulnak ki Tőled a tanácsadók állandóan, miért gyakorolnak irgalmat minden egyes hozzászólásod megválaszolása előtt, és miért tologatják a kérdéseidet. És rájöttem, hogy nem akarlak megérteni, mert nem az kell, hogy én értselek meg! És nem is az kell, hogy a tanácsadók értsenek meg. Sőt, a családodnak, a kollégáidnak, az ismerőseidnek és a barátaidnak sem kell megérteniük. Egyvalakinek kéne megérteni Téged, az pedig Te magad vagy!

Kamilla! Minden bajod és problémád megszűnne testi és lelki szinten is, ha képes lennél rá! Képes lennél a MEGÉRTÉSRE! És akkor nem a henna lenne a [email protected], hogy csak pont Te nem tudsz barna lenni, hanem megértenéd, hogy csak hennával - indigó nélkül - nem tudsz barna lenni. És ha macerás a két lépcső, akkor vagy nem leszel barna, vagy megszereted magad őszen. Mert miért is lenne katasztrófa, ha őszek lennénk? Rosszabbak leszünk tőle? (Én egyébként már komolyan gondolkodom rajta, hogy lenövesztem!)

Visszatérve a kérdésedre a kicsit hosszúra sikeredett kitérő után: a következő választási lehetőségeid vannak:

 1. bolti egylépcsős növényi festékkel mindig vörös leszel!
 2. bolti vegyszeres festékkel olyan leszel, amilyen csak akarsz, de milyen áron?
 3. otthon kevert növényi festékkel lehetsz bármilyen természetes színű, mivel ősz vagy!
 4. két lépcsőben meglesz az áhított barna (persze nem azonnal, hanem a második, harmadik alkalom után - legalábbis én így tapasztaltam, de ahányan, annyi félék vagyunk, és annyiféleképpen reagálunk), de az "macerás".
 5. maradsz ősz, és rájössz, hogy a természet nem téved, mert úgy vagy a legszebb!
 6. Letolod a fejed kopaszra, és máris  minden probléma megoldódott a hajaddal kapcsolatban.
 7. Soha többet nem lépsz be az antalvali.com-ra, mert vagy megsértődsz ezen a levélen, vagy nem érted a fenti viccet...

Egy a lényeg! Bárhogy is döntesz, ne vedd el a kedvét negatív hozzászólásokkal senkinek attól, hogy szeretni tudja magát hennásan, indigósan, őszen vagy kétlépcsősen, lilán, zölden, kopaszon, bionómon, vagy antibionómon.

Kívánok Neked szép barna hajat, türelmet, megértést, irgalmat és több, sokkal több szeretetet és kevesebb elvárást magadtól.

Antal Vali

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)

Antal Valéria!"Egy a lényeg!

Antal Valéria!

"Egy a lényeg! Bárhogy is döntesz, ne vedd el a kedvét negatív hozzászólásokkal senkinek attól, hogy szeretni tudja magát hennásan, indigósan, őszen vagy kétlépcsősen, lilán, zölden, kopaszon, bionómon, vagy antibionómon"

Nem hinném,hogy bárkinek is el vette volna a kedvét, bármitől is a levelem! Nem hinném, hogy az én véleményem, ekkora hatással lenne a világra 

De úgy olvasom, te másképp gondold.

Én annyit írtam, hogy nem váltak be nekem "az állításod szerinti "henna alapú növényi porok"

És én , épp azt gondolom, hogy hennán kívűl is van élet.

Szerintetek nincs! Ha annyira nem tudnám elfogadni magam őszen, akkor nem lennék az  legalább 8 éve.

Hennával tettem pár próbát, nem vált be, de aki mégis emellett dönt, úgy fog tenni.

Aki nem,az nem.

Nem vagyok bionóm, és nem is szeretnék az lenni.

De nem használok vegyszeres arckrémet, sem dezodort, kerülöm az "E"-összetevőket, tusfürdőket, samponokat.

Kb 10 éve. És nem más miatt, hanem magam miatt, nem divatból, nem majmolásól, hanem mert én így döntöttem....

Kamilla

 

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (5 votes)
Antal Vali's picture

Sajnálom Kamilla, hogy a dac

Sajnálom Kamilla, hogy a dac előbb dolgozott benned, mint a józan ész, és törölted magad! Titkon reménykedtem abban, hogy eljutnak hozzád a szavaim, de ezek szerint ismét nem a segítő szándékot vetted le belőle, hanem az ego dolgozott. És pont erre mondtam azt, hogy adj esélyt magadnak magadtól, de ezt nem adtad meg! Sajnálom.

Értékes embernek tartalak, aki képes lenne levetni a páncélt, de ezek szerint még nem jött el az ideje. Ezt is tiszteletben tartom. És szeretettel várunk vissza bármikor, akár Kamillaként, akár bármilyen más kiváló gyógynövény nickneve alatt, hisz "nem a márka számít, hanem az összetétel"!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Újraindítás...

Szia Vali!

Szándékosan töröltem magam, túl régóta voltam fent itt is az oldalon ...

A törléssel, egy újraindítást szerettem volna "jelképezni", ha értesz.

Változni nem fogok, vagy egy "stílusom",  de igyekszem nem kiborítani a tanácsadókat :)

Nem állt szándékomban.

Az úja regisztációval, azt is szerettem volna üzenni, ha meglátják a tanácsadók a kamilla12 nevet, ne a frász törje ki őket!  

 

 

 

Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (3 votes)

Hajfestés+pakolás

Sziasztok! Lehet nem ehhez a poszthoz illő kérdés, de szeretném növeszteni a hajamat és ehhez ricinusolajat használnék esti pakolásként. Lehet hennázott hajra ricinusolajat kenyni? Nem lesz valami káros hatása?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Henn Mónika's picture

Hajnövekedést serkentő olajok

Természetesen lehet, sőt, csak figyelj oda a minőségre!  

EZ egy komplexebb, ayurvedikus készítmény, a ricinusolaj melett számos egyéb hatóanyagot tartalmaz, melyek szinergikusan (egymás hatását erősítve) serkentik a haj növekedését. Kiadós, sokáig elég! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Tőfestés hogyan

Sziasztok!

Úgy döntöttem, hogy csak a tövet festem és majd lenő a vegyi festett rész. De van egy kis gondom a tőfestéssel, ugyanis ha a tövet festem be és utána teszem rá a sapkát akkor óhatatlan hogy a többi rész is hennás lesz. 

Van erre valami ötletetek?

A vegyi festéknél ez sima ügy mert oda nem kell sapka és száraz hajra kenem fel. Nem kell a hőmérsékletre vigyázni stb.

Köszönettel: Csilla

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Tőfestés

Ha ügyesen csinálod, csak minimálisan fog érintkezni a két rész, az pedig elvileg nem okoz gondot.

Értékelés: Nincs

első próbálkozás.

Kedves Móni!

Szeretnék segítséget kérni első természetes hajfestésemben. A hajam szine a fodrász színskálán nézve a természetes sötétszőke és a világos barna mentén mozog. Lapockáig érő sűrű, vastagszálú és kémialig festett( sötét szőkével máj 16-án )őszülő hajam van( kb:10% -ban ősz). A kémiai festékkel jól sikerült eltalálni az eredeti hajszinemet igy  a lenövésrő szinte csak  az ősz hajszállak árulkodnak.  Szerinted a khadi festékből a világosbarna jó lehet a hajamra? Nem szeretem ha vöröses árnyalatú. És ha jó akkor abból mekkora mennyiség kellhet a hajamra? vagy mit ajánlasz hogy ezt a színt érjem el. 

Küldtem pár képet a mostani állapotról.  előre is köszi gyors válaszod .

Értékelés: Nincs

Khadi világosbarna mégegyszer

Kedves Gandi34!

Az én hajam vállig ér és fél dobozt használok fel, ezért szerintem 1 doboz por kikeverve, ahogy meg van írva a használatiban biztosan elég a hosszú hajadra. Először úgyis a lenövést kell bekenned, utána mehet a többi részre is.

Remélem sikerül. Sok sikert!

Artona

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Khadi világosbarna

Hát, nem igazán értem, mert az a festett szín egyáltalán nem tűnik sötétszőkének... a harmadik képen lévő árnyalatnak meg azért van vörös beütése ... Persze relatív tudom, hát nehéz így a képekkel, sokszor nem tükrözik a valóságot.

A Khadival nekem nincs tapasztalatom, én saját keverékekst használok.

Ha a világosbarnára esik a választásod, tartsd be a használati utasítást (elsőre alapozó festés, aztán a világosbarna árnyalat). Én először próbatincsen kísérleteznék.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

vöröses szin

Hát igen, napon kissé vöröses árnyalatban kopik a vegyi, ezért sem voltam vele megelégedve, többek között a káros dolgokról nem beszélve. Az első festést csak hennával csináljam, csak a lenövésre ahol ősz vagy az egész hosszra? Utána mehet a khadi a teljes hosszra??  Szerinted hány doboz kellhet elsőre a hajamra a khadiból? A hennából elég a 250gr-os?

Most már szinte mindent elolvastam, ha jól értem, két lépéses lesz a dolog. Először hennával, de nem tudom kell-e hozzá cassia vagy csak a henna utána a második lépésben tanácstalan vagyok: két doboz világos barna Khadit vegyek vagy keverjem az indigót a hennát és a cassiát, na de azt milyen arányban (ha ezt választom ennek a keveréknek is fontos hogy melegen tartsuk, úgy mint a Khadit)?  

Nem szeretnék vöröseset, sajna a vegyi vesték is kissé vörösesen kopik. :( Segítsetek mert le szeretném adni a rendelést .

Értékelés: Nincs

khadi világosbarna

Kedves Gandi34!

Olvastam, hogy szeretnéd kipróbálni a Khadi világosbarnáját. Én már régóta ezt használom. Kb. 10 éve sötétmahagóni színű H.C. hennát használtam, de nem olyan rég meguntam, mert a sok ősz hajszálamat már narancsvörösre fogta be. Sajnos akkor még nem ismertem a többi hennát és az indigót, meg a cassiát, ezért a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldásnak a vegyi festék bizonyult. Ez egy nagyon rossz döntés volt, mert soha nem olyan szín lett, amilyennek elképzeltem. Kb. 2 hónap pihentetés után kiviláosítottam a vegyivel besötétedett hajamat. Majd ráakadtam a Khadi mogyoró barnára. Rákentem a hajamra - betartva a használati utasítást - és szép vöröses-barnás színt kaptam. NEM KELLETT KÉT LÉPÉSBEN SZÍNEZNI. Az ősz hajamat is befogta, világos barnára. 2 hónap után megpróbáltam a Khadi világosbarnát - EZT SEM KELLETT 2 LÉPÉSBEN HASZNÁLNI - mert nagyon szép világosbarna színt kaptam. A vöröset is befogta, és az ősz hajszálaim (ami kb. 30 %) természetes közép-sötét szőkés árnyalatot kaptak. A Khadi használati utasításában szerepel, hogy általában a feketét és a sötétbarnát javasolják 2 lépésben festeni, mert a sok ősz hajszálat - az indigó miatt - zöldes színűre színezheti be.

Szerintem próbálkozz ezekkel a színekkel: világosbarna, mogyoróbarna s meglátod, hogy a hajad meghálálja. Csak semmi vegyi festék. Ha pedig nem tetszik a szín: C vitaminos pakolás, világosítás  is szóba jöhet.

Remélem tudtam segíteni.

Üdv: Artona

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (2 votes)

Khadi Világosbarna

Kedves Artora!

Nagyon köszönöm a segítséged. Valószínüleg ki fogom próbálni ezt a megoldást is. Ha előbb megkapom a válaszod akkor biztos ezt próbálnám ki mert egyszerűbb de már megrendeltem mindent(cassia,indigó,henna) a kevergetős változatból ahogy Móni javasolta. Hálás vagyok a segítségedért. Majd rakok fel képeket mi lett az eredmény.

Üdv: Gandi34

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Barnát növényi festékkel

Az indigó kopik, a henna nem, ezért eleinte a növényileg festett barnák is vörösesen kopnak (bár nem mindenkinél). Idővel aztán rögzül a szín.

Az alapozást (hennázást) első alkalommal az egész hajon végezzük, később elég lesz csak a lenövést kenni.

A Khadi is henna-cassia-indigó (plussz egyéb ápoló hatású ayurvediskus porok) arányaiból áll, mint a saját keverék, tehát ugyanazok a szabályok érvényesek rá. Bekeverésnél én pontosan betartom az 50°C-ot, utána viszont nem tartom melegen a pépet. Pessze te odafigyelhetsz erre is, az nem árt.

Hozzávetőleges mennyiségek a fenti cikkben vannak megadva (elvileg elég lehet 1 doboz Khadi is a hajadra, de ha biztosra akarsz menni, legyen 2 a kezed ügyében), szerintem 100-150 g kellhet a te hajadra.

Kérlek mindenképpen végezz tincspróbát először, így ha nem tetszik az eredmény, lehet még változtatni. Azt is tartsd szem előtt, hogy a végleges árnyalat 2-3 nap után alakul ki, nem azonnal látható (még hamvasodik, barnul).

Sok sikert, várjuk a képes beszámolót! 

Értékelés: Nincs

Barnát növényi festékkel

Kedves Mónika!

Szerinted ha egylépésben festeném a II. keverékkel mondjuk 4 óra hatóidővel az is működhet? Vagy úgy nem fedné be úgy az ősz szálakat. Szerencsére még nem sok van, csak itt-ott héhány szál. :)

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Tincspróba

Más lesz az eredmény, az biztos, mintha két lépésben festenéd, az ősz szálak fedése nem biztos, hogy tökéletes lesz. Próbáld ki csak egy tincsen először!

Értékelés: Nincs
Myrkky's picture

Előtte- utána kép

Sziasztok!

Próbálok megosztani én is ilyen képet, és leírni a tapasztalataimat, hátha valakinek tanulságos lesz. (-:
Én január végén kezdtem el hosszas gondolkodás után. Akkorra már semmiféle vegyi festék nem volt a hajamon, az ombrés hatás természetes, a nap szívta ki ilyenné. Először úgy próbáltam, hogy vagy 100 gramm hennából készítettem a pépet a kb. lapockáig érő vékonyszálú, nem túl sűrű hajamra. Két narancs és egy citrom levével kevertem ki, mivel legtöbb helyen ezt olvastam, így lehet a legvörösebbre színezni vele. A szín nagyon szép lett, de az érzés.. Fájt a fejbőröm, a citrusok marták fel, mostmár tudom. Aztán másnap kezdődött a "pokol": a fejviszketés. Nagyon elkeseredtem, mert irtózatosan kellemetlen volt. Egy hónap után rászántam magam a Hibiszkuszos Khadi samponra, az nyugtatott rajta, de nem szűnt meg a viszketés. Aztán lesz ami lesz alapon úgy gondoltam, egy más fajta hennát kipróbálok, mert olvasgattam, hogy másnak is viszkketett a feje az előzőleg alkalmazott fajtától, de a másiktól nem (márkákat nem említenék). És ettől a másik hennától egycsapásra meggyógyultam, magam sem értem, hogyan. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a pépből száműztem a citrusokat, és mit tapasztaltam?! Még a színe is sokkal szebb lett! :D Helyette azóta is erős hibiszkusz- és kamillateával keverem, hagyom állni éjjel, másnap pár csepp levenedula illó, és mehet a "műsor". (-: Hónapok múlva elővettem az elsőre alkalmazott henna maradékát, mert sajnáltam kidobni, és kipróbáltam a teákkal. Láss csodát, nem lett semmiféle problémám, így az én receptem szerint semmiféle citrust se tegyen bele az, akinek érzékeny a fejbőre, mert felmarhatja!
Nagyon-nagyon szeretem a "hennahajat", és talán egyesek megköveznek.. De én sajnálom, hogy pár mosás után eltűnik az illata, mert nagyon szeretem, és sosem fogom megérteni, hogy sokan miért bűzként emlegetik. Azt pedig még inkább nem, hogy a vegyi festéket nem tartják büdösnek, pedig az aztán orrfacsaró szagú tud lenni!
Nos, azt hiszem talán ennyi, a végére pedig megpróbálom a képet is csatolni. (-:

 

Értékelés: Nincs

Hennázós-képes tapasztalatok közkinccsé tétele :)

Szia!

Nagyon köszönjük, hogy megosztottad velünk a tapasztalaidat! Sajnos a kép csatolása nem sikerült... De nagyon kíváncsiak vagyunk a hajadra, és mivel a történeted is nagyon tanulságos lehet mások számára, megkérnélek, hogy küld be (a történetet és a képet/képeket) is a "Velem történt" rovatba, így könnyebben megtalálható lesz mások számára is (jobb felső sarokban a neved alatti legördülő menüben: "Friss tartalom" --> "Szerintem").

Nagyon köszönöm, az olvasók és főleg  a kező hennázók nevében is!

Értékelés: Nincs
Myrkky's picture

Szerintem..

Szia!

Ott sikerült a képet is feltöltenem, talán túl nagy, vagy csak én vagyok ebben ügyetlen. Örülök, ha segíthetek, mert talán van más is, aki el van keseredve emiatt. Én a hennát tulajdonképpen az ápoló hatása miatt próbáltam ki, van pár ősz szálam is ugyan, de nem jelentős, és a gesztenyés, rozsdás árnyalat is nagyon tetszik, ráadásul a vegyire allergiás is lettem, és megijedtem, hogy erre is, de nekem ez a módszer bevált. (-:

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Első hennázás - beszámoló

Sziasztok!

Anyukámmal küzdöttünk meg a feladattal. A Khadi vöröst használtunk a por kikeverése és a megfelelő állag elérése miatt a homlok felőli rész nem lett tökéletes de a tarkómnál már belejött az anyukám. Forró víz, keverés, turmixolás, meleg vízbe állítottuk a tálat és kenegetés következett, az első tincstől eltelt fél óra, majd a dobozban lévő sapka használata plusz kötött sapkát húztam a fejemre. 15 percenként hajszárítóval melegítettem a fejemet. 1 óra 15 percet volt a fejemen utána lemostam.

Az eredménnyel elégedett vagyok. Az ősz hajszálakat befogta, de a lenőtt részek sötétebbek lettek mint a festettek. Az eredeti színe a hajamnak sötétbarna és kb 5 cm lenövésem volt már három hónap után. Tudok- e valamit tenni a lenőtt részekkel, hogy ne üssön el nagyon? A lenőtt rész az vörös csillogást kapott, az ősz szálak rezesek, a festett rész gyönyörű vöröses barna árnyalotot kapott.  A kép napfényben készült. Igazából nem tudom, hogy esetleg a hatóidővel lehet még változtatni vagy a hőmérsékleten. 

Köszönöm a segítséget! Csilla

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Milyen színt szeretnél?

Szia Csilla!

A várható eredményt kaptad.  A tő rész ilyen lesz. A végeket lehet hozzá sötétíteni. Milyet szeretnél?

Gabi

Értékelés: Nincs

egységes hajszín

Szia Gabi!

A színnel minden rendben a vörös nagyon tetszik ami a vegyi festett részen van, az élénk igazi rézvörös, de az eredeti hajszínemen csak vörös árnyalat van. Szerintem nagyon elüt a kettő és szeretném egységesíteni. Most még nem vészes de ha elkezd nőni akkor már nagyon feltűnő lesz.

A vörös tetszik, igazából az arcbőröm hófehér ezért a sötét szín nem lenne túl jó választás.

Mit lehet vele kezdeni?

Köszönettel: Csilla

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

A henna nem világosít, így sötét hajból nem lesz élénk vörös!

Először a fekete leves, aztán a megoldás.

A henna nem világosít, így sötét hajból nem lesz élénk vörös!

A haj világosítás ártalom a hajnak, a henna nem árt a hajnak ezért szeretjük, kívülről tapad rá, a haj belsejében lévő természetes pigmenteket, nem roncsolja el, mint a vegyi festék.

Barátkozz meg a tő részen levő színnel, vagy felejtsd el a hennázást. Ha sokszor kerül a tő részre sötétedni fog. Ezért ha egy színre akarod hozni, csak a végeket a világos részt fesd. Ezt vagy fodrász tudja neked így felkenni, vagy sok kis copfot készítesz és csak a hossz részt fested be. Tudod a hennázás szemléletváltás is, elfogadni azt amit lehet, és nem akarni mindig valami mást, mint ami van. Csak épp egy picit hozzátenni.

Naposat,

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

hajszín

Kedves Gabi!

Köszönöm a választ. Tisztában vagyok vele hogy nem világosít, de Te azt kérdezted milyen színt szeretnék.

A választ végül is megadtad.

Ha khadi világosbarnával befestem az egészet akkor sem tűnik el az átmenet?  

Köszönettel: Csilla 

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Hajszín egységesítése

Kedves Csilla!

A Khadi világosbarna jó ötlet, de lehet, hogy csak a világosabb (vörös) részt kellene vele festeni, ha meg tudjátok oldani, hiszen ha az egészet kened, a tő része is sötétedhet. Hogy erről meggyőződjetek, készítsetek próbafestést egy tincsen, azt javaslom.

Értékelés: Nincs

Azonos színre festés

Sziasztok!

Eddig azt gondoltam, hogy a hennázás kezdete nehéz de most a folytatással továbbra is bajban vagyok.

Szóval gumizzam be kis copfokra arra mehet a világosbarna. De sajnos a hajam úgy nő mintha húznák, egy hónapja lett hennázva és hát a tőnél megjelentek az ősz hajszálak. Erre a tő részére ami a friss hajam plusz egyszer hennázott természetes hajszín mehet világosbarna vagy henna kell rá?

Köszönettel: Csilla

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Egyszínűre nem egyszerű a vegyiről való áttérés esetén.

Szia Csilla!

Amíg le nem nő a vegyi rész, addig elég nehéz lehet a festés. A másik probléma, hogy otthoni körülmények között akartok professzionális, szakmai tudás kívánó feladatokat elvégezni. Ilyen esetben sokszor más kell a tőre, és más a világos részekre, már hennázott natúr részek pedig jobb lenne ha festetlenül maradnának. Tehát tő rész, ha sok az ősz hajszál kétszeri festés, vagy ami bevált rá. A középső rész, ahol már a saját hajszín volt hennázva, az maradjon ki, mert egyre sötétebb lehet. És a világos végek amit sötétíteni kell. Remélem érthető. 

Most divat az ombre, légy kicsit türelemmel. A tőfestést is 5-6 hét után lehet szépen megfesteni anélkül, hogy a már hennázott hajat összekennénk. Esetleg, ha meg van mit tennél rá keress fel egy megbízható, ügyes fodrászt, vagy kérj meg egy ügyes barátnődet. Ha még is egyedül állnál neki, akkor első festés csak tőre és a világos részekre, második festés a világos végekre. A copfok valóban könnyítik az ember dolgát, de magadnak azért elég nehéz lehet.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hogyan kerüljem el a pirosas árnyalatot?

Kedves Lányok, 

kb. egy éve szántam rá magam a hennás festésre: akkor tiszta hennát használtam, simán vízzel készítve a keveréket. Az eredeti hajszínem sötét gesztenyebarna (sötétbarna, enyhe vöröses fénnyel), oldalt viszonylag sok ősz szállal. A hennától a hajam szép fényű lett, a barna szálak színén nem változtatott, az ősz szálak viszont sörér narancssárgásak voltak. Ezen szerettem volna változtatni, így következő alkalommal (ez első után hat héttel) fele részben indigóval kevertem a hennaport, de a végeredmény most sem tetszett: kifejezetten pirosas (már-már lilás) lett tőle a hajam. Mit ronthattam el? Most a Logona sötétbarna növényi festékét tettem a hajamra másfél hónapja: Ráfesthetek-e erre újra hennával, ha tanácsolok valami okosat a keverést illetően? 

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

henna barnítása

Kedves Csenge!

Ilyen esetben ha csak foltokban ősz a haj, csak ezeket a részeket kell barnítani, mivel a többi az indigótól már nagyon sötét lenne. Pl: keverj hennát indigót és cassiát.

A tisztán növényi festékek egymással váltogathatóak, csak az összetétel számít.

Igazán barnás árnyalat ősz hajon két lépésben érhető el. Tehát először hennázol ahogy szoktad, majd csak az őszre teszed a fenti keveréket.

További hennás cikkek:

 

Naposat,

Gabi

 

Értékelés: Nincs
kiskató's picture

henna a fejbőrön?

sziasztok!

Szeretném megkérdezni, ha ugye a henna nem kopik hanem csak lenő, és festésnél gondolom befogja a fejbőrt is, akkor a fejbőröm végig vörös marad?? (még nem festettem hennával, de szeretném kipróbálni) Pláne, ha még rákenem az idigót is, fekete? 

Köszönöm!

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Henna a bőrről lekopik! :)

Ne félj!  A bőrről lekopik kb. egy nap után! Ez biztos, tapasztalom minden egyes alkalommal! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
kiskató's picture

Henna a fejbőrön

Köszii !

Értékelés: Nincs

Elég a vegyszerekből!

Sziasztok!

Én igazából teljesen "szűz" vagyok a témában... Kb. 8 éve festem a hajamat. Először csak a másik szín miatt, aztán 1-2 év múlva már kellett az ősz szálak miatt. Pedig csak 27 vagyok.  1,5-2 havonta kell festenem, mert addigra vállalhatatlan a fejem ennyi idősen.

De a sok vegyi kence tönkretette a hajam. Sprőd, hullik, fénytelen, meg valószínűleg a szerevezetemnek se tesz jót ez a sok méreg. Szeretnék áttérni a természetes festésre. Olvasgattam a hozzászólásokat, de már eléggé össze vagyok zavarodva. Tudom, van a tafolyam... De az most sajna nem kivitelezhető. Jelenleg sötétbarna hajam van, a pihentetést már megkezdtem. Elég sok ősz szálam van. Mindenképp maradnék a barna árnyalatnál, minél kevesebb vörössel. Kb. milyen keverék kellene és hogyan alkalmazzam? Köszi előre is!

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Hajkorona regenerálása

Szia!

Addig is, amíg pihenteted a hajadat, megkezdheted a regenerálást kívül-belül, segítségként:

Kérlek olvasd el figyelmesen ezt is: Gyakran Ismételt Kérdések a növényi hajfestésről, és ha maradt még kérdésed tedd fel bátran!

Értékelés: Nincs

így se nagyon akar összeállni a keverék...

Szia Mónika,

átolvastam, amiket küldtél. De még így se nagyon akar összeállni a keverék. :D Gondoltam veszek kész keveréket, de 100g elég borsos és nekem kéne kb. 250g (lapocka alá ér a hajam). Tudnál mégis valami tippet adni? Valami kiindulópontot... :) Lefotóztam a jelenlegi állapotom, elől azzal a "gyönyörűséges" fehérlő folttal... :S  Pont premier plánba sajna, frufruval takarom. A másik képen meg az a szín van, aminek örülnék. :D Gondolom 2 festés kell. De nem tudom, hogy az első csak henna, vagy higítva (cassia, indigó)? Illetve a 2. festésnél is milyen arányokat tartsak be?

Köszi előre is! Edina

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Henn Mónika's picture

Őszesből barnásat :)

Szia Edina!

Szerinem a 250g nagyon sok, még lapockáig érő haj esetében is... Én azt mondom, hogy 200 g biztosan elég, de az is lehet, hogy csak 150, attól függ, hogy mennyi és milyen hajad van. Persze első festésnél az a biztos, ha van kéznél bőségesen por.

Kétlépcsős festést kellene alkalmazz mindenképpen (legalábbis első alkalommal, aztán majd meglátod)rve, 2-3 óra hatóidő;

Nehéz pontosat megadni, még így, kép alapján is (fényviszonyok, hajszerkezet, stb). Illetve a te hajadból pontosan a képen láthatót nem biztos, hogy ki lehet hozni (de hasonlót igen ).

Ha mégsem úgy sikerülne, ahogyan szeretnéd, lehet rajta még alakítani például hamvasítani, ehhez segítséget nyújthat Gabi kolléganőm írása:

Így használd az indigót a tökéletes eredmény érdekében

Bizonytalanság, bátortalanság esetén ajánlom figyelmedbe a tanfolyamot is!

Hajrá, várjuk mi is a (képes) beszámolót  az eredméynről!

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Szupi!!! :)

Szia Móni!

Köszönöm szépen az infókat! Na, tegnap és ma megtörtént a "dolog"! :D Mindent úgy csináltam, ahogy mondtad. Szerintem elég jó is lett az eredmény. Szerencsére nem lettem vöröske és az ősz szálak se virítanak. :) Mondjuk iszonyat tortúra és azt hittem sose végzek, de valamit valamiért. Az illata se volt kellemes, de jobb volt, mint a vegyi festékeknek. Nem viszketett a fejbőröm se, nem ömlött a hajam az öblítésnél. Jó barátságban leszek én ezekkel a növényi porokkal. :D Mellékelek képet! Tőfestés gondolom ugyanígy legyen majd, tehát 2 festés az ősz szálak miatt... Azt olvastam, hogy a henna nem kopik, de az indigós keveréket néha fel kell vinni a teljes hajra, ugye? Gondolom észreveszem, ha megkopott kicsit a szín...

Végül is 150g-ot csináltam, de rengeteg volt az is. :)

Köszönöm szépen még egyszer! :)

Edina

1.kép: Henna+cassia

2. kép: Henna+indigó+cassia

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Henn Mónika's picture

Hennázás eredménye :)

Nyagon örülök, hogy jól sikerült! Szerintem is nagyon szép lett az eredmény . Lehet azóta még barnult, hamvasodott is egy picit, pár napig még alakul a szín.

Ha nem szereted a pép szagát, tompíthatod 1-2 kiskanál gyömbér- vagy kardamom porral.

Ha nem hagyod nagyon lenőni, és nem vagy teljesen ősz, akkor a további festések lehet megoldhatóak 1 lépésben is, tégy egy próbát. Egy picit lehet világosabb lesz a tő, hát majd meglátod, mennyire vállalható úgy.

A hosszára hennát nem kell már tenni (esetleg egy picit, nagy ritkán), elég a cassiával hígított indigó (annak függvényében, hogy mennyit kopott, hígíthatod jobban is, mint most elsőre, sőt, van akinek nem is igazán kopik).

Még eszembe jutott a nárdus illó, állítólag ez is mélyíti az árnyalatot, érdemes lenne tenned pár cseppet a pépbe, hátha az illata is jobban bejön, mint a henna-indigóé... 

Hátha sikerül megoldani egy lépésben a  procedúrát, számolj majd be.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Henna melirozott hajra

Kedves Mónika!

3 hete volt melírozva a hajam - szőkével. Szeretném kérdezni, hogy 6 hét után lehet- már hennával festeni, vagy tovább várjak? Valamint azt is szeretném megkérdezni, hogy mire számíthatok a melírozás miatt, hogy fogja be a hajamat a henna, szerinted? Alapból a hajam színe olyan középbarna. Átlagos barna, egy kis szőke melírral. Amilyen színt én szeretnék elérni: az a sötét vörösesbarna. Szerinted lehet? Mi kell hozzá a hennán kívül? Indigó? És milyen arányban?

Válaszodat előre is köszönöm:

Kata

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Hennázás szőkített/melírozott hajon

Kedves Kata!

Ha figyelmesen elolvasod ezt: Gyakran Ismételt Kérdések a növényi hajfestésről, illetve az allata lévő hozzászólásokat, és linkeket, sok hasznos infóhoz juthatsz!

Értékelés: Nincs
Esztergom-Szentgyörgymezei Sophie's picture

Régi-új

Sziasztok! Már többször jártam itt, és mindig visszatalálok Hozzátok! :) Végre rászántam magam a 3 hónapos pihentetési időre, és tegnap megvásároltam az első hennámat. :) (rögtön két csomaggal, biztos, ami biztos! :) ) 3 órát dunsztolódtam a pépben, és most rezes, rozsdabarna lett a hajam. :) Már tapintásban is sokkal másabb, mint annak idején a vegyi festékes időszakban. Kicsit sok port kevertem be, így ami maradt az lefagyasztottam, bár lehet, hogy ez volt jó megoldás?  Nagyon tetszik a mostani szín, kicsit talán szeretném ha világosabb lenne.... erre van esetleg valami megoldás? A mostani keverék csak henna, és víz volt... lehet, hogy elbírt volna egy kis citromlevet? Vagy a még hajamon lévő vegyi festék színének oka lehet? A lenövésnél már pont olyasmi színű, mint amit szeretnék. :) Mit tanácsoltok világosításhoz, vagy  csak legyek türelmes, és ahogy nő a hajam, és tűnik el a vegyimaradék, úgy lesz egyre világosabb? Semmi elégedetlenség nincs bennem, ez a növény egy CSODA!!! Az illata (számomra) maga a természet, a frissen nyírt fűhöz hasonlít nekem. :) Nagyon megszerettem! :) Szóval egyre inkább bio leszek, vettem natúr samponszappant is, már csak a tusfürdőket kell lecserélni, és szépen sorban a többi kozmetikumot. Rájöttem, hogy valóban megéri. Köszönöm a régebbi tanácsokat segítségetek, és a rengetek infót, ami az oldal van. Ennélkül nem nagyon mertem volna belevágni ebbe az egészbe! Lassan teszek fel képet is, (ha rájövök, hogy hogyan kell.....) Még egyszer köszönöm Nektek!!!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Gabriella Horváth's picture

Lehet ki kell lépni a komfortzónából a hennázáshoz?

Szia Sophie!

Örülök, hogy belevágtál, sokszor nagyon féltek tőle, pedig százalékosan nagyon kevesen térnek vissza a vegyi festésre, lehet nem véletlen. Ha már befestetted, nem lehet világosabb, eleve világosabbal kellett volna festeni. Pl henna+ cassia. De a lényeg, hogy a saját hajadon tetszik. A vegyi hajról szokott kopni kicsit és akkor lehet pont jó lesz. Fontos, hogy eztán tőfestést csinálj csak, mert ha végig fested egyre sötétebb lesz.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Esztergom-Szentgyörgymezei Sophie's picture

Az a bizonyos zóna...

Szia Gabi! Köszönöm a tanácsot, akkor a következő lépésnél már csak a tövét festem :) A "profilképen" látható színű lett a henna a hajamon, a fényben legalábbis ilyen. :) Nagyon boldog vagyok vele. :) Előbb utóbb csak lenő már a vegyimaradvány is, olvastam, hogy a henna segít a hajnövekedésben is, úgyhogy én nagyon bizakodó vagyok! Nem szándékozom ezután már vegyi dolgokkal kenni a fejem, és kezdem kiírtani az összes vegyi dolgot, amire nincs szükség. Igen, valóban ki kell lépni a komfortzónából ahhoz, hogy át lehessen állni a természetes dolgokra, hiszen pl. a kémiai samponnak erősebb ilatta van, már a bejárati ajtóból lehet érzeni az illatot ( kérdés milyen ára van ennek hosszútávon)... ezen kívül persze a hajfestés is egyszerűbb, meg gyorsabb, viszont emlékszem, hogy nekem minden hajfestés rettegés volt, féltem, hogy ha belemegy a szemembe akkor mi lesz, csípte a fejbőrőm, és még büdös is volt.... Szóval én is csatlakokozom a bio táborba, és a családomat és barátaimat is erre biztatom.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

hennás hajfesték

Sziasztok!!

Örülök hogy rátok találtam nagyon sok pozitivat olvastam erröl a hajfestékröl!

Mivel én allergiás vagyok a rendes hajfestékre (bedagattam) így az lenne a kérdésem hogy ebben vannak e azok az anyagok mint az álltalános festékben és ajánljátok e nekem hogy kiprobáljam!

Igazábol félek hogy erre is allergiás vagyok, de a hajam már elég csúnyán néz ki... köszönöm a választ!

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Allergia vegyi hajfestékre, henna?

Köszöntelek az oldalon!

Itt olvashatsz az Oldalhasználati trükkök -ről, hogy könnyebben eligazodj.

A növényi hajfestékek (Henna, indigó, cassia, Khadi) csak szárított porított, növényi részeket tartalmaznak. Természetesen mindenre lehetünk allergiások, de én még nem találkoztam olyannal aki allergiás lett volna. Pedig az üzletben sokaknak hennázunk. Vigyázni kell viszont a vegyi összetevőkkel rendelkező hennának álcázott termékekkel.

Sok hasznos olvasni valót találsz a hennázással kapcsolatban az oldalon:

019. A henna (Lawsonia inermis)

Gyakran Ismételt Kérdések a henna hajfestéssel kapcsolatban

Milyen színű a hajad és milyen színt szeretnél?

Henna tanfolyamot is szervezünk, hogy megkönnyítsük az átállást, kezdést. A Móni és én segítünk nektek a hennás kérdésekben.

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)

Örök hálám - első hennázásom

Sziasztok!

Nagy öröm számomra, hogy létezik ez az oldal, és összeteszem a két kezem, hogy annak idején szerencsésen Rátok találtam. :) Sosem késő! 

Már majdnem fél éve szemezgetek a hennás hajfestéssel, de most telt le a bűvös három hónap, és úgy döntöttem, miért ne?! Belevágok!

Borzalmasan rossz tapasztalatom van a nem természetes hajfestékekkel kapcsolatban, aminek még most is iszom a levét. Teljesen fakó és sprőd lett a hajam a hidrogéntől, ráadásul a hajszínezőket, festékeket is maradéktalanul ledobta. 

Rosszul voltam már attól a látványtól, hogy Pom-Pom ül a fejemen, ezért drasztikusan rövidre vágattam a "hajamat", majd az eredeti színre festettem. Eldöntöttem, soha többé nem használok vegyi festékeket.

Letelt a három hónap, azonnal megrendeltem a hennát, de előtte persze elolvastam a fórumon sorakozó hasznos tanácsokat, véleményeket.

Tegnap délután bekevertem a hajkencét: 100%-ban hennát használtam, amihez  fahéjas, szegfűszeges Rooibos teát adagoltam. Három órát volt a hajamon, aztán lemostam, és láss csodát! Gyönyörű, rezes csillogású hajkoronát kaptam. Kimondhatatlanul boldog vagyok! 

Édesanyám a nyakamba ugrott a csoda láttán, hiszen ő is a korábbi tortúráimat, no meg persze kicsit (ő is) tartott a színtől az előző hajfejtések elszomorító végeredményéből kiindulva. Viszont meggyőzte a látvány - jövőre az ő haját is hennázni fogjuk. :)

A teljesen hidrogénezett, roncsolt részeken vörös lett a hajam. Bár kevésbé csillogó, mégis sokat dobott rajta... ezen már csak az olló segít. :)

Ahol viszont korábban csak festve volt, ott gyönyörű, fénylő rézvörös árnyalatban pompázik a hajam.

A saját, sötétbarna hajszínemnek csak egy nagyon enyhe vöröses árnyalatot adott. Bevallom őszintén, nekem az előbbi, kissé élénkebb vörös tetszik a legjobban, az az álomhajszínem, bár tudom, hogy az eredetit világosítani nem lehet vele.

A növény kibírhatatlan szagáról sokat olvastam, de a saját tapasztalatom alapján azt kell mondjam: sóska illata van. Gyerekkorom nagy kedvence, ezért aztán semmiféle problémát nem jelentett a "szag".

Örök hálám! 

Íme az eredmény:
 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Henn Mónika's picture

újabb sikeres hennázás :D

Veled örülünk, és nagyon köszönjük, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat! 

Értékelés: Nincs

Letelt végre a 3 hónap:)

Sziasztok!

 

Sikerült kibekkelnem végre a három hónapot

Segítségeteket szeretném kérni..mivel ez lesz életem első hennás hajfestése. Nekem bejön a vörös..amitől nagyon félek, az a sárga. Esetleg leírnátok nekem pontosan egy receptet. Milyen por, milyen arányban, milyen teával vagy egyébbel hígítva, milyen illó, stb. A hajam tettre kész, kb 1 hónapja nem használok semmilyen vegyszeres sampont, remélem ez megfelelő előkészítés

Szóval: A hajam középbarna, világosabb árnyalatúra volt festve, rézvörös volt szőke csíkokkal, persze ez már tök kopott. A hajam középhosszú, vagy talán picit hosszabb.

Nagyon köszönöm a segítséget

Nagyon örülök, hogy megtaláltalak benneteket! Apró léptekben, de azért igyekszem a változásokkal. Már jó pár dolgot kipróbáltam, és nagyon tetszik.

 

Köszi:Timi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Henn Mónika's picture

Timi, vöröset szeretnél?

mert akkor roppant egyszerű dolgod van: használj 100% hennát, forró vízzel, vagy fekete teával kikeverve, 3 óra hatóidő. Illóolaj opcionális, mehet bele  pár csepp levendula és/vagy eukaliptusz (sőt szinte bármilyen illó). Rezes vörös lesz az eredmény, saját hajszín  függő, hogy milyen mélységben. Sárga kizárva, nyugi .  Bátorság, ezt nem lehet elrontani!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

utolsó kérdésem első hajfestés előtt

Szia!

Szerdán megyek végre a fodrászhoz Nagyon rendes volt, elvállalta hogy a Hennával is befesti a hajam. Az lenne a kérdésem, hogy a hennát kikeverhetem előre otthon? Vagy rögtön kenni kellene, amíg még meleg? Reggel mossam meg a hajam, vagy inkább előző este? A fodrász már csak megvizezi a nyíráshoz, felkeni, aztán én tűzök haza pár órát dunsztolódni. Alufóliával be lehet tekerni ,vagy inkább törölközővel?

Nagyon köszönöm a segítséget! Majd jövök az eredménnyel is

Timi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Henn Mónika's picture

hennázás részletek

Szia Timi,

otthon is bekeverheted a hennát, sőt, bekeverheted akár előző este is.

Reggel moss hajat, akkor már a hennát csak vízzel elég lesz kiöblíteni.

Beülhesz a fodrásznál 30 percre búrába/klimazonba, megelgítéssel lerövidül a hatóidő, és már öblíthetitek is lefele.

Hogy ne száradjon ki a pép a fejeden, betekerheted akár alufóliával, vagy húzhatsz rá egy zuhanysapkát (én ez utóbbit szoktam).

Várjuk a beszámolót! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

hajfestés

Szia!

Köszönöm a választ Akkor ez talán nekem is menni fog. Beszámolok majd az eredményről 

Köszi:Timi

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Gyönyörű lett:)

Sziaztok!

Most értem haza a fodrásztól az első hennával festett frizurámmal. Annyira szép lett, hogy nincsenek rá szavakNagyon köszönöm mindenkinek a segítséget, és boldog vagyok, hogy rátaláltam erre az oldalra. Megpróbálom képpel is illusztrálni, de ezer képet csináltam már, de úgy érzem egyik se adja vissza a valóságot. Az eredmény egy gyönyörű rezes vörös, talán gesztenyébe hajló, nem is tudom megfogalmazni.

Mégegyszer köszönöm: Timi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Varga Nikoletta's picture

Tényleg szép lett!

Örülök, hogy örülsz Timi :)

Niki

Értékelés: Nincs

első hajfestés

Sziasztok!

Teljesen új vagyok, most fogok elöször hennával hajat festeni. A lenövesztés már 2,5 hónapos, de hétvégén elutazunk. Így nem mehetek:( Segítsetek légyszi, hogy elsőre sikerüljön. Annyi receptet olvastam, ki mivel mit higít, hogy nem tudom pontosan, hogy kéne csinálni. A hajam vörösre volt festve, a lenövésnél olyan középbarna. Vörösre szeretném festeni. Mit kell vegyek hozzá, és hogy kell elkészíteni? Meddig kell rajta legyen?

A bionom boltba ami raktáron van az másnap átvehető?  

Előre is köszönöm a segítséget.

Timi

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

sürgős hajfestés

Ha minél vörösebbet szeretnél, csak hennára lesz szükséged. Ezek Közül választhatsz: henna, Khadi vörös. Forró vízzel keverd ki, esetleg kamillateával, mehet bele egy kis citromlé is, de nem kötelező. A pép tejföl sűrűségű legyen, 2-3 óra hatóidő elég szerintem (ha van ősz hajszál is, akkor több).

Ami a rendelést illeti: ha be vagy regisztrálva, befizeted bankkártyával az összeget, és van raktáron, akkor azonnal viheted. Vagy másnapra, de úgy hogy délután 2-ig utalsz, hogy másnap átvehesd. Holnap lesz henna, ami épp most nincs. 

Sok sikert a festéshez!

 

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)

már késő:(

Szia!  Köszönöm a gyors válszt. Sajnos késő, nem fogom tudni már hétvégére befesteni. Személyesen csak szerda reggel tudtam volna átvenni, de nincs még henna, postázásra meg pénteket írt. Na nem baj, túl fogom élni:) Majd jövő hétre megrendelem a kiszemelt dolgaimat:)

Itt Vácon egy helyen találtam hennát, de nem mertem megvenni. 

ezt a fajtát ismeritek? Ilyen van itt, csak a 100gr-os, és hát nem olcsó,  de ha szerintetek ez jó minőségű, akkor holnap be tudnám festeni a hajam.

 

Köszönöm:Timi

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Timi ne kapkodj

Türelem Timi, mi ez a kapkodás, használd ki az időt olvasgass esetleg a témában, csatolhatsz képet a hajadról, hogy minden ok legyen, a henna nem kopik és nem lehet leszedni.

A termék megfelelő lehet, bár részünkről nem ellenőrzött, és nem is lesz, hiszen a gyártó vegyszeres hennás színeket is készít.

Tégy belátásod szerint.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs

Eletem elso hajfestese

Lehet hogy hulyeseg a kerdesem, de nem fogja meg a bort, ha mellekenem a hennat? Mennyi ido van letorolgenti ezeket, hogy ne latszodjon?

Értékelés: Nincs

Koszi a henna ötletet

Szeretnek koszonetet mondani amiert bemutattatok ennek a csodalatos novenynek. Gyonyoru a hajam, meg talan sosem volt ilyen fenyes es konnyen fesulheto, es minden kolleganom a csodajara jar, hogy mivel felstettem. Persze amikor mondom nekik, hogy hennaval es tobb mint egy honapja, akkor irigykednek, mert egy standard hajfestektol egy honap utan mar nem tundokol teljes fenyeben.

Ezen kivul en pikkelysomoros is vagyok, es fokent fejboron. Minthogy nem igazan latom, hogy hol mennyi a bajos felszin, csak a lehullott cuccokbol szoktam kovetkeztetni. Eloszor fel se tunt, hogy nem hullik belole szinte semmi, csak amikor ki akartam razni a kabatom kapuznijat, akkor tunk fel, hogy nem nagyon van mit kirazni, es a hajbol kikandikalo reszek is simabbak. Szoval gyanitom, hogy ez is elkezdett eltunni.

KOSZONOM!

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

henna bőrön

megfoghatja, de nem vészes, és nagyon könnyen lekopik a bőrről. Töröld le minél hamarabb azért , az a biztos.

Értékelés: Nincs

Sziasztok!

Kiszeretném próbálni a hennával való hajfestést, ehhez szeretném a segítségeteket kérni. Vállig érő sötétbarna hajam van (a képeken feketének látszik), ebből akarok egy sötétvörös színű hajkoronát kihozni.  Ilyesmit:

A kérdésem az lenne, hogy ezt milyen hozzávalókkal tudnám elérni, illetve mennyit kell belőlük használnom.  Minél több ideig hagyom fenn a pasztát, annál sötétebb lesz az eredmény? A henna a könnyen töredező hajnak is jót tesz?

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (1 szavazat)
Henn Mónika's picture

henna sötétbarna hajon

kedves Nikoletta!

A henna minden haj- és fejbőrproblémára jó hatással van, segít megelőzni a hajvégek töredezését is, mivel erősíti a hajat. Olyan, mint egy hajápoló pakolás, csak színez is. A rossz hír az, hogy a henna és a növényi hajfestékek nem úgy működnek, mint vegyi társaik, nem lehet mindenféle hajszínt előíllítani velük (főleg nem sötét hajon). Ilyen eredményre ne számíts, mint ami a képen látható. A legvörösebb akkor lesz, ha csak 100% hennaport használsz, keverd ki jó erős (forró) hibiszkuszteával, esetleg céklalével, talán az picit bordósít. Amúgy a henna inkább rézvörös árnyalatokat produkál, de  minden hajon más egy picit. Világosítani egyáltalán nem fog, tehát ha nagyon sötét a hajad, ne számíts kimondottan vörös hajszínre, inkább olyan bronzos sötétbarnára, sötét gesztenyebarnára, a te hajadtól is függ. Ha nincs ősz hajszálad, elég, ha 2-3 órát dunsztolod a pépet a hajadon. A haj mennyiségétől függően, vállig érő hajra 100-150 g henna elég.

Értékelés: Nincs

Kedves Mónika!

Köszönöm a válaszod! Sok hasznos információval látott el. 

Értékelés: Nincs

Lenövés, kikopás

Sziasztok!

 

Még sosem festettem a hajam hennával és mesterséges színezővel is eddig csak egyszer bár tervezem a megismétlését, mivel szépen egyenletesen kikopott 3 hét alatt kb. A gond az volt vele hogy töredezett tőle a hajam kicsit.

Most a természetes henna porral végzet hajfestésen gondolkodom, de tartok tőle, hogy esetleg egyáltalán nem kopik ki. Én a saját hajszínemtől nem szeretnék hosszú időre megválni, mert elégedett vagyok vele, de az újdonság varázsa miatt és mert tetszik a vörös szín, (ráadásul gyerekkoromban vörös voltam csak kiszőkésbarnult :D) szeretném befesteni a hajam.

 

Az érdekelne, hogy a henna kikopik e idővel (kb két-három naponta mosom) vagy mindenképp lenövésre és emiatt "kényszeres" újrafestésre kell számítsak?

 

A válaszokat előre is köszönöm:)

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

a henna nem kopik,

csak lenő. Próbálj meg csak néhány melírcsíkot, ezt ha megunod, simán le lehet növeszteni, nem lesz látható, csúnya lenövés. Keverheted a hennát cassiával, így nem lesz a szín annyira intenzív vörös. A cassiát használhatod simán csak pakolásként is.

Például befesthetsz alul 3-4 tincset csak hennával, majd középen, feljebb keverj 3-4-5 rész cassiához 1 rész hennát, ezzel fess be néhány tincset, Sötétszőke, szőkésbarna hajon nagyon jól mutat ez így, és könnyen le is növeszthető. 

Értékelés: Nincs

Félek :/

Sziasztok ! Nagyon félek megint befesteni a hajam, mivel 2 hónapja borzalmas allergia jött elő rajtam a vegyi hajfestéktők, ( feldagadt a fejem, kiütések, viszkető, sebes, gennyedző fej :( ) . Szeretném kipróbálni a hennát, de mennyit kell várni a vegyi festés és a hennázás között ? A hajam festett fekete, a tövénél erősen ősz, pedig még csak 30 vagyok :/ Segítetek nekem ? Légyszi :)

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Őszből feketét

Várj még kicsit. 3 hónap a várakozási idő, sokan ezt  nem várják ki. Ha már válallhatatlan a hajad akkor készíts próba tincset. Először hennáznod aztán indigózni kell. Csak tőfestés kell a festett rész had kopjon meg jól jobb ha nem keveredik a vegyi és a növényi festés.

Szép feketét lehet festeni henna és indigó használatával. Két lépésben.

Elgondolkodtató viszont a kontraszt miatt világosabb hajszín, ha nem is most később biztosan.

Olvasgass az oldalon, kérdezz ha valami nem tiszta. Henna tanfolyam is lesz, június 16-án.

Hajfestés Henna-val tanfolyam, Vezeti: "szakértő" hennázó fodrászunk, Gabi (Cyberella), 2013.06.16. (vasárnap)

Hajfestés indigóval | AntalVali.com

Henna hajfestéshez | Bionom Biobolt

019. A henna (Lawsonia inermis)

Üdv a természetes hajfestők táborában.

És elretentés végett, bár ezek után csak nem fested vegyivel:

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)

Vállalhatatlan :/

Sajnos a hajam már vállalhatatlan, muszály befesteni. A Khadi hennás festék milyen? Ajánlod vagy inkább tiszta henna ? És a tincspróbát hogyan kell csinálni ?

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Ősz hajból fekete

Ősz hajból fekete csak két lépéses festéssel lesz. A fenti pirossal szedett sorok linkek, melyekben a kérdésedre megkapod a választ.

Röviden:

 1. tiszta mosott haj
 2. vizet melegítesz, fekete teát készítesz, vársz 10 percet
 3. 100g hennát kikeversz a teával
 4. csak a tőre kened fel, kérj meg valakit, vagy vidd el fodrászhoz
 5. hagyd rajt, 2-3-6 órát
 6. csak vízzel öblítsd, törölköző nedvesen
 7. 2-6 pontig csak indigóval
 8. csak vízzel öblíteni, két nap, múlva samponos mosás
 9. Fontos, hogy az indigót 50 C fokos teával keverjük ki.
Értékelés: Nincs

:)

most ha sikerül, megy a kép :)

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Ez tényleg gyönyörű lett

Anitaanya! Gratulálok!

Értékelés: Nincs

Siker :)

Sziasztok!

Múlt héten megérkezett a henna és az indigó amit rendeltem, csináltam egy tincspróbát és hál'istennek nem tört le a hajam :) Másnap erős főzetet készítettem vízből, kávéból, fekete teából, eukaliptusz és levendula illóolajat csepegtettem hozzá, összekevertem a hennával és felkentem! Kb. 6 órát volt a hajamon majd miután lemostam, ilyen főzettel összekevertem az indigót is, de az már csak 2,5 - 3 órát volt a hajamon. A szín nekem borzasztóan tetszik :D feketés - vöröses. Nem tiszta fekete, mint szerettem volna, de valószínűleg az indigó keverésénél nem figyeltem eléggé a víz hőfokára :/ De sebaj! az eredmény mindenkinek nagyon tetszik :) főleg nekem :) az ősz hajszálakat is befogta a henna és szép csillogó a hajam :)

Megérte kivárni, pedig nagyon hosszú volt ez a 3 hónap :) Megpróbálok képet feltenni, hogy ti is lássátok.

Értékelés: Nincs

Sziasztok! Szeretném

Sziasztok!

Szeretném befesteni a hajam hennával. Még sosem volt festve semmivel. Színe hamvas barna. Van néhány kérdésem, mielőtt belefognék - természetesen csak tiszta hennaporral.

- Kb. milyen színeredmény várható?

- Van kevés ősz hajszálam, azok színe nagyon más lesz, mint a többié?

- Zsíros, korpás fejbőrt lehet vele gyógyítani? (Ez lenne a fő oka a hennázásnak).

- Mennyire engedi festés után a színet? Pl. uszoda klóros vize nem oldja? (Ez pedig a fő visszatartó erő).

 

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

hennázás Tengerszemnek

ha csak 100% hennát teszel rá, a színmélységednek megfelelő rezes/bronzos vöröses barna lesz az eredmény, minél világosabb a hajad annál jobban fog dominálni a vörös,  a sötétbarna haj csak egy enyhe rezes fényt kap. Az ősz hajszálak intenzív rezvörösek lesznek.

Világosítani nem lehet, tompítani a vöröset, iletve sötétíteni viszont igen, egyéb növények hozzáadásáal (cassia, indigó). Kérdés, hogy milyen színt szeretnél.

Javaslom, végezz tincspróbát.

Igen a henna jótékonyan hat a zsíros/korpás fejbőrre, bár egyszeri kezeléstől ne várj csodát. Ha ezt a tulajdonságát szeretnéd inkább kihasználni, színező hatás nélkül, javaslom a cassia-t. Nagyon jó még erre a problémára a neem olaj, iletve a teafa, rozmaring, citrom, menta illóolajok.

A henna pigmentjei nagyon ragaszkodóak, 1-2 hajmosás után már általában egyáltalán nem engedi a színét.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszönöm szépen.

Köszönöm szépen. Ha megcsináltam, és szép lesz, töltök fel képet. (Biztos szép lesz).

Értékelés: Nincs

Boocsánat, azt elfelejtettem

Boocsánat, azt elfelejtettem megkérdezni, hogy az nem gond ugye, ha nem azonos a márka a  henna hajfesték, és a hajápolók tekintetében?! Rendeltem tőletek Khadi henna hajfestéket (félek, ezt a márkát nem ismerem) Loa hajsampont használnék majd hozzá (ha bemerem festeni:)) és log hajbalzsamot (100%-osan természetesek) Így mehet ugye?

Köszönöm előre is!:) 

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Tiszta termékeket a hennázott hajra

Természetes, a tiszta termék megfelelő a hennázott hajra, viszont a Khadi direkt hennás hajra fejlesztette,  ki a samponjait. a következő vásárláskor érdemes ezt figyelembe venni.

Értékelés: Nincs

Én is hennázós leszek :)

Sziasztok!

Pár hete találtam egy cikket, ahol írták, hogy hennával is lehat festeni. Rettentően megörültem a vörös szín olvasása közben. 

Itt is elolvastam mindent és nagyon hasznos volt, csak pár apró kérdésem lenne. Viszonlag elég hosszú a hajam és dús is, mennyi hennára lesz hozzá szükségem? Elég a 100 gramm?

Azt is olvastam, hogy a rezes árnyalat fokozását lehet citrommal és kamillateával fokozni. Kurkumával is? És mindenképp forró vízzel kell a hennát kikeverni? Mert akkor arra gondoltam, hogy a kammilateát használok csak, vizet nem.

Remélem nem kérdeztem butaságokat, de ezek még nem voltak számomra teljesen egyértelműek :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Antal Vali's picture

Örülök, hogy eggyel többen lettünk, akik a vegyszermentes

hajfestést választottuk!

Gabi vagy Móni hennaszakértő fodrászaink valamelyike hamarosan válaszol majd, addig is érdemes elolvasnod ezt a részletes cikket a hennafestésről.

Értékelés: Nincs

boltiról hennára

Sziasztok!

Nemrég festettem a hajamat bolti festékkel. Az amúgy sötétbarna hajamat vöröses-barnára színezte, és egyébként csokibarnát vettem. Az őszhajszálakat foltosan fogta be. Hogy ez a festés hibája, vagy a hajfestéké, nem tudom, de nem vagyok megelégedve az eredménnyel. Ezentúl szeretnék természetes hajfestéket használni.

Nem tudom, hogy álljak neki az első hennával való hajfestésnek. Olvasgattam a cikkeket, de még mindig van bennem félsz. Szeretném újra a sötétbarna hajszínemet visszanyerni. Milyen márkájú hennát vegyek, és indigót? Egyáltalán milyen arányban kell összekeverni? Igaz, hogy három napig zöld színű lesz a hajam?

Ha van olyan, aki Kanizsán csinált már ilyet, megköszönném, ha az enyémet is befestené.

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Csak henna kell és indigó

Henna hajfestéshez

Indigó hajfestéshez

Katt a linkre ezek a termékek megbízhatóak.

De lehet ez is jó neked, így látatlanban nehéz:

Növényi hajfesték - Sötétbarna - indigó-henna-amla-bhringaraj-neem (Khadi), 100 gr

50 C fokos fekete teával kikeverve. 3-6 órát dunsztolni kell, vagy 30-40 percet búrában melegíteni.

Utána alapos öblítés csak vízzel, ha sötét samponos mosás, két lépéses festésnél nem mosunk samponnal a második festés előtt.

Két napig sötétedik, és kialakul a végleges szín 48 óra múltán.

Vagy elsőre csak henna, másodikra csak indigó, de ezt akkor alkalmazzuk, ha feketét akarunk, ezért érdemes keverni, a hennát is, és az indigót is.

Vagy gyere el a tanfolyamra ott jól átbeszéljük a hennázást, és be is mutatjuk.

Hajfestés Henna-val tanfolyam, Vezeti: "szakértő" hennázó
Üdv,
Gabi
Értékelés: Nincs

henna és indigó

Kedves Gabi!

Köszönöm a gyors válaszod és a segítséget is. Sajnos nincs lehetőségem a tanfolyamra elmenni.  A bolti festék szépen kopik a hajamról, talán még a három hónapot sem kell kivárni, de inkább várok többet, nehogy nagyobb bajt okozzak.

A dunsztoláshoz fürdősapka is jó? Tényleg igaz az, hogy zöld lesz a hajam pár napig?

Szép napot!
Üdv.

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Sötét barna hennával és indigóval

Ha felkented a pépet tekerd be Folpackba, vagy tégy a fejedre egy zuhanysapkát, olyan laza egyszer használatost, (bár többször is lehet). Aztán tekerd törölközőbe, vagy húzz egy meleg sapkát. A világosabb árnyalatoknál fordul inkább elő a zöldes szín. A második festés hatóidejét rosszul írtam, melegítéssel: 20-30 perc, dunsztolva 40-50 perc. (javítom ott is)

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs

henna és indigó még mindig

Köszönöm mégegyszer! regular_smile.gif Már alig várom, hogy kipróbálhassam.

További szép napot!

Üdv.

Értékelés: Nincs

én hennát és indigót használok

de még soha nem lett zöld a hajam

Értékelés: Nincs

Egy újabb első hennázó tapasztalataSziasztok!

Most már én is a hennázók csapatát erősítem. Nekem sokat segített az itt olvasott, illetve látott dolgok, így gondoltam én is megírom első hennázásom történetét, hátha valakinek már csak egy utolsó bátorítás kell. 

Igaz, nekem nem sok választásom volt, mivel nagyon durva allergiás reakcióm lett a fekete vegyi hajfestékre (levedzett a fejbőröm, annyira viszketett, hogy nem bírtam megmaradni , stb…). Pár év eltelte után és egyre több ősz hajszállal a fejemen elhatároztam, hogy keresek egy alternatív megoldást. Elég nehezen szántam rá magam, de a sok sikertörténetnek hála, belevágtam én is.

Első körben rendeltem egy megbízható márkájú növényi hajfestéket, mert arról csak jókat olvastam. Mivel sötétbarna/fekete szerettem volna lenni, így rendeltem egy sötétbarna árnyalatot. Sajnos színben nem tapasztaltam igazán drasztikus változást (bár írták, hogy ősz haj esetén először egy világosabb színnel kell próbálkozni…), viszont az addig, hozzám makacsul ragaszkodó korpa teljesen eltűnt.  Ez már pozitív volt. Mivel ráakadtam erre a honlapra, így gondoltam megpróbálom én is saját magam kikeverni a hajfestéket.

Első körben 100 % hennát kentem fel a fejemre, pontosabban fekete teát főztem szegfűszeggel (kb. fél óráig) majd azzal kevertem ki a hennaport, plusz tettem bele tojássárgáját, eukaliptusz illóolajat és levendula illóolajat. Én folpack helyett beszereztem egy olyan nejlonos sapit, aminek gumis a vége és egy meleg téli sapit húztam rá. Ez 2,5 óráig volt a fejemen, melyből fél órát-1 órát hajszárítóztam. Utána 100% indigót kevertem ki ugyanúgy, ahogy a hennát, csak több fekete teát kevertem bele. A pakolás 1 órát volt a fejemen. Az eredmény: szobában sötétbarna, fénynél viszont erős sötétvöröses árnyalattal. Bár gyönyörű szín jött ki, a vörös valahogy nem az én színem. Mivel volt még itthon hennám és indigóm is, így 2 napra rá kb. fele-fele arányban 3,5 órát dunsztoltam az újonnan kikevert pépben. Az eredmény egy sötétebb barna, napfényben enyhe vörös árnyalattal, ami már nekem is nagyon tetszik. Bár én fekete hajat szeretnék, szóval legközelebb tovább hagyom az indigót magamon.

Mivel én allergiás lettem a vegyi hajfestékre, így boldog voltam, hogy a henna megoldást jelentett számomra. Ami még nagyon pozitív a hennában, hogy eltüntette a korpát és selymes, csillogó hajam lett tőle! Bátran ajánlom mindenkinek és ezúton szeretném megköszönni az oldalnak és a sok segítőkész hozzászólásnak, hogy belemertem vágni Csatoltam előtte-utánna képeket is, mert nekem az oldalon feltöltött képek adták meg az utolsó löketet

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Gabriella Horváth's picture

Helga- a fekete a vízhőfokon múlik

Kedves Helga!

Milyen forró, volt a víz, vagy főzet amivel kikeverted az indigót?

Ha  50 C fokos vízzel keverd ki tuti fekete lesz. Akár már most kipróbálhatod. Forrázd le a feketeteát, majd várj míg kihűl. Érdemes tea üzletbe venni ilyen teavíz hőmérőt.

Köszöntünk a hennások táborában.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs

Kedves Gabi! A víz hőfokára

Kedves Gabi!

A víz hőfokára nem is gondoltam, hogy az lehet a ludas. Köszönöm a tippet:) Az igazat megvallva nem tudom, hogy hány fokos lehetett a tea, csak találomra öntöttem rá, de megfogadom a tanácsodat, és ezek után veszek egy hőmérőt.

Köszönöm szépen

 

Üdv,

Helga

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Mitől függ a növényi festés eredménye

Minden  haj kicsit másként reagál, kevesebb hennával,  aztán a  második festésnél kevesebb indigóval,  sikerült ősz hajat sötétebb barnára festeni, mint ma egy másik vendégnél. Tehát az eredmény függ:

 1. a hajad
 2. keverék összetétel
 3. víz hőfok
 4. hatóidő
 5. egyéb hozzávalók (amla, feketetea, citrom, szegfűszeg, stb)
 6. Öblítés, vagy samponos mosás.

Sok összetevős művelet, de azért nem olyan bonyolult mégsem. Nők több ezer éve festik a hajukat, hennával.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
betsabe's picture

Henna-a csodanövény

Már régóta böngészek olvasgatok csendesen erre-arra.... Sok problémával küzködtem az utóbbi időben, ami főleg lelki eredetű volt. Azért a múlt idő, mert kezdtem regenerálódni, megcsináltuk férjemmel a májtisztítást, ami hihetetlen sok kövecskét kiszedett a szervezetünkből-elképesztő tényleg! - és azóta még a körmöm is elkezdett nőni,  holott 10 évig folyamatosan tövig le kellett vágnom mert berepedezett, gyenge volt és rétegenként 'hámlott' le. De a hajam csak nem jött rendbe, hulott de még mennyire! Elkeserítő volt minden hajmosás... Persze festettem szőkére már 20 éve lassan...szóval nem volt mit meghálálnia. És akkor olvastam a hennáról!! Oké -gondoltam egy próbát megér. Korábban "le a vegyszerekkel" hadüzenetet hírdettem minden ellen ami tönkre teszi az egészséget , már csak ahajam volt vissza! 2 és fél hónapot hagytam lenőni megrendeltem a Bionom boltból a hennát, kis indigót és belevágtam!! Nagyon izgultam . Vali szerintirecept alapján készítettem el és 6 óráthagytam a fejemen, tojással és almaecetes öblítővel mostam le..és....CSODÁS LETT!!!! Gyönyörű szín és az állaga HIHETETLEN! Azóta bekentem mégegyszer hiszen azt olvastam még pakolásként is jó...Ha megmosom NINCS tenyérnyi hajcsomó a kezemben!!! Lelkesedésemben a fésümmel 'üldözöm' a férjemet hogy nézze meg szinte semmi nincs a fésümben!!!! Eddig persze ilyesztően tele volt a hajamal! Szóval, aki olvasgat a hennáról és kétségei vannak azzal kapcsolatban mi lenne ha ...Üzenem: Csak bátran, nem fog csalódni!!!!

Értékelés: Nincs

Egy ujabb elso hennazo - 2. resz, a kepek!

LEmaradt az eloso beszamolobol a kepek a hennazas utan:

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Egy ujabb elso hennazo, képekkel :-), nagy remenyekkel.

Sziasztok,

tobb honapja lelkesen olvaslak titeket es probaltam raszanni magam a hennazasra. Evekig volt szokere melirozva a hajam, majd egyszer otthon egy vegyi festes utan teljesen tonkrement a hajam. A derekig ero szep hajambol egy osszeesett elvekonyodott haj lett ami ugy 8-9 honappal kesobb hullani is kezdett. Ez a mizeria mar 4 eve tart, es a hajhullas fellelheto szinte minden okat kutattuk mar tobb kevesebb sikerrel. A samponom mar vagy ket eve tiszta, de a hajfesteket csak nem tudtam letenni. meg a bioboltban kaphato festek is tele van karos anyagokkal, de a hennarol a kozhiedelembe beivodott tevhitek ( zold lesz, leeg, letorik stb) miatt egyszeruen nem mertem belevagni, mivel egyszer mar porul jartam az otthoni festessel.

Legutobb junius kozepen volt "felig vegyivel" festve a hajam, egy bioboltos tartos festekkel. A hajtovemen mar meg is kopott a festek, olyan 4 centis lenovesem lehet, most szeptember elsejen hennaztam, bo 2.5 honap utan. Volt panik rendesen :-). Az a remeny segitett hogy hatha most tenyleg megerosodik a hajam es nem fog mar ugy hullani mint a vegyi festes alatt.

Az alaplevet nem nagyon varialtam, vizet et 2 kanal instant kavet forraltam fel, kisse allni hagytam, 170 gramm berni fele hennat hasznaltam, alaplevel elkeverve, + fel citrom leve es 1 evokanal oliva olaj, + 5 csepp levendula bio illoolaj. A felkenes nehezebb volt mint gondoltam, nem jol kezdtem el es egy ido utan ugy tapadt egymashoz a hajam hogy a tovet nem voltam biztos hogy be fogja. VAllig ero vekony szalu hajam van, a hajto kozepbarna par osz hajszallal amik eleg makacsak es erosek, a vege szokes barna volt a hajamnak.

Miutan felkentuk ( hatul a ferjem is asszisztalni akart hozza, o is kente :-o), 4 orat allt az alufolia alatt. Be voltam tojva nagyon hogy a kezembe marad a hajam. Ferjem majd ramtorte a furdoszoba ajtot hogy na milyen lett mar az a haj :-)) muris volt...az eredmeny teljesen vallalhato, szep kozepvoros, a tovenel picit sotetebb de egyaltalan nem ut el, meg vagyok vele elegedve. Remelem hosszutavu lesz az eredmeny es a henna megmutatja elonyeit.

Kepek a henna elott:

Értékelés: Nincs
annamajika's picture

re henna kép

Tehát már rájöttem,hogyan kell fetenni képet. Ez volt 1 hete rögtön a hennázás után kint a szabadban.

 

 

És ez pedig ma készült kép a szobában. Az első alkalommal tojásos samponnal mostam le de nekem nagyon erös volt a tojás szaga ezért nem birtam leöblitettem kamillavirág, szegfüszeg, oliva olaj erös fözettel.

Jah és kiprobálok egy újabb szerzeményt a mandulaolajos kecsketejes samponszappant, amit egy igen jo oldalról rendeltünk a barátnömmel ezért az ujabb terv, hogy neki állunk a szappan gyártásnak.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
annamajika's picture

re

Sziasztok nos ujra itt vagyok eltelt egy hét a hennázásunk után és sztem már ilyen szinü maradok ne az elvárt szint lett de nem kesergek mert ezzel is meg vagyok elégedve. Kamillás teafözettel mostam hajat azóta és nagyon selymes lett a dus és drot szerü hajam. Meglepödtem mert eddig mindenféle drágább pakolásokat meg balzsamokat tettem a hajamra és egyre drotosabb lett a hajam. (jah és mellékesen megjegyzem,hogy nem hullik annyira mint elötte a hajam). Elötte képet a hajszinemröl nem találtam de a profil képemen látszik olyan volt és ott nem azért fénylik mert ojan jo volt a hajam hanem tele volt fujva mindenféle sz.r-al, hogy ugy álljon ahogy én akartam, de akkor se engedlmeskedett. A kamillás teafözettel mostam hajat ami nem egyszerü a szokásos hajmosásnál, ezt nem kenem fel és kis maszir után lemosom  sokáig dörzsöltem a hajamba. De megérte. Nos probáltam jo képet csinálni a hajszinemről  kint készült az udvaron az aznap a henna után rögtön.A másik pedig ma de sajna rossz idö van ezért bent kellet fotoznom.

  remélhetöleg jol rakta be a képeket :)

Értékelés: Nincs

hennás kép nem sikerült

Szia! Sajnos nem rakta fel a képet! Csak jeleztem, próbáld meg más formátumban vagy méretben.

Értékelés: Nincs
annamajika's picture

szombaton hennafejűek leszünk a barátnőmmel

Szisztok nem is tudom, hogyan bukkantam erre az oldalra, és azt se tudom egyáltalán a hennára, de nem is érdekel. Az a lényeg teljesen beleszerettem.

3 hete olvasgatom az oldalt, és a barátnömel eldöntötük, hogy belevágunk, végre. Győrben egyetlen 1 bio boltban találtunk hennát, ami csak a por volt mert máshol elörekevert cuccost akartak adni (jah, mellékesen megnéztem az összetételét és amonia is van benne), és még ezt nevezik hennának. Na mindegy, vettünk henna port de aztán rájöttünk, hogy ez kevés lesz ezért rendeltünk a Bionom-ból tegnap meg is jött a csomag és szombaton belevágunk. Reméllem, hogy szép mahagonis vörös leszek.

Majd Írok beszámolot.

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Képeket is kérünk!

És üdv a vegyszermentes hajfestők táborában!

Értékelés: Nincs

Fantasztikus henna - indigó tapasztalat

Üdvözlök Mindenkit! Nem ezt az írást szántam első jelentkezésemnek, de meg kell osztanom a tapasztalataimat henna és indigó használatával kapcsolatban. Fél éve olvasgatom (mit olvasgatom?! ha van egy perc szabadidőm, akkor itt "lógok", és átmegyek szivacsba , mert csak úgy szívom magamba az infókat! Köszönöm hogy vagytok!) Miután végigolvastam mindent a henna témában, oda-vissza, nem 1-2 napig, hanem kb.2 hónapon keresztül (hiszen annyi infó van!), akkor a kezdeti káosz, ami a fejemben volt kezdett kitisztulni. Nekem sokat segített a döntésemben az, hogy vannak fotókkal illusztrált írások. Ezért is gondoltam arra, hogy én is megosztom az élményeimet és megpróbálok képeket is feltenni, hogy szemmel is látható legyen az eredmény.

Ami a legfontosabb: nincs konkrét recept a végeredményre(szerintem). Persze vannak szerencsések, sikerül elsőre azt a színt, árnyalatot elérni, amit szerettek volna, de én speciel nem ebbe a táborba tartozom. Mindenkinek magának kell kísérletezgetnie a hajával, de szerencse ebben is van! Az, hogy nem tudsz rosszat tenni a hajaddal! Ja, hogy nem tetszik a színe? Elárulom: korrigálható és közben csak "annyit" kap a hajad, hogy szebb fénye lesz, puhább tapintása, jó lesz beletúrni !

Az én hajam hosszú volt és évek óta szőkítve vegyi festékkel:

Úgy döntöttem, hogy nem várom meg a 3 hónapot, de erre nagyon ésszerű magyarázatom van: nem a türelmetlenség, hanem az a tény, ha vmi nem úgy sikerülne és a hajam rossz állapotba kerülne (rengeteg infó van erről is), akkor kénytelen lennék levágatni tüsire és még "alibi" is lenne. (Régóta kacérkodom a gondolattal, de tett még nem követte a gondolatot)

Első lépésként 1,5 hónap pihi után levágattam a hajam, így most az államig ér (ez kb. 20cm mínusz).  A levágott tincseket még a helyszínen összekötöttem és 10 próbatinccsel a kezemben térhettem haza. A tincseket befestettem, hogy képben legyek, melyik verzió milyen lesz a hajamon. (volt közte csak henna, henna-indigó különböző keverési arányokkal, csak henna után csak indigo, szóval minden variációt)

Mivel évek (évtizedek) óta nem láttam a hajam eredeti színét, kivéve a lenövésekkor azt az egy cm-t, így csak saccoltam, hogy pontosan milyen árnyalatú barna lehet. Kb. 20-30 ősz hajszálam van elszórtan a fejtetőn és oldalt. Célom az volt, hogy ne látszódjon a lenövés, és kb. olyan barna hajszínem legyen, mint az eredeti. Kiválasztottam a már befestett tincsekből a legideálisabbnak tűnő barna árnyalatot. Ez volt az 1/3 henna - 2/3 indigó arány. A henna alaplevemben fekete tea, kávé, kakaó, őrölt- és egész szegfűszeg szerepelt. 5 órát dunsztolódtam. Ennek eredménye látható a képen:

 

Nekem itt sem a színnel volt bajom, sőőőt, hanem az eltéréssel. Mivel úgy alakult, hogy a henna-indigó 1:3 arányú keveréke nem lett jó, de az olvasottak alapján már tudtam, hogy a henna kell az indigóhoz, de ettől kevesebb hennát nem rakhattam ugyebár bele, ezért a következő alkalommal csak hennával festettem be az egészet. 4,5 órát hagytam a fejemen. Ez látható a 3.képen:

 

Naaa, ez az a szín,ami szerelem első látásra, de sajnos nálam nem működhetett a nagy színkülönbség miatt. (Itt megjegyezném, hogy a henna vízzel való lemosása után, csak az ecetes-illós öblítést alkalmaztam, se sampon, se balzsam és a hajam valami fantasztikus textúrájú lett! Puha, selymes, finom tapintású, egyszerűen fantasztikus!)

De most következett a következő fázis: a hennázott hajra felvittem az indigót. Itt nagyon agyaltam, vajon mennnyi ideig maradjon fent az indigós kence?  Volt olyan próbatincsem, amit először hennáztam és utána indigóztam, és szép sötétbarna színt kaptam, de a jelen helyzetben én már túl voltam egy henna-indigó festésen és nem tudtam, mennyire befolyásolhatja ez az eredményt a próbatincshez képest. Végül is úgy döntöttem, hogy két órát hagyom a hajamon. A végeredmény a 4. képen látható. Szerintem szép, bár őszintén bevallom bármelyik színnel elégedett lettem volna! Nekem az volt a fontos, hogy ne vegyi festékkel legyen festve a hajam, az eredménynél csak az számított, hogy ne üssön el a tövemtől az új hajszín.

Remélem egy picit tudtam segíteni azoknak, akik még olvassák az infókat (mit?, hogyan?, mennyit?) és azon hezitálnak, hogy belevágjanak-e?  Csak bátran, mert az eredmény önmagáért beszél (nem a színről beszélek, bár az sem utolsó szempont), és én még csak most kezdtem a próbálkozást, és máris lenyűgöző az eredmény! Mivel ezt a hatást, amit ezek a növények okoznak csak fokozni lehet, gyermeki türelmetlenséggel várom, hogy lenövesszem a vegyi részt. Lehet, hogy mégis levágatom tüsire?

Kellemes kevergetést és gyönyörű végeredményt kívánok mindenkinek!

ui.: Tényleg minden infó fent van az oldalon, csak türelem és idő kell, amíg átböngészi az ember, de így a két hónap alatt már néha én ráncoltam a homlokom, hogy mennyire alapkérdéseket tesznek fel egyes kérdezők. Ez azt jelenti, hogy nem veszik a fáradtságot, hogy végigolvassák a sok (hasznos) hozzászólást. Ezzel a véleménnyel senkit nem szeretnék megbántani, de gondoljunk bele, ha tehermentesítjük Valit és szupercsapatát az alól hogy ugyanazt a kérdést 628. alkalommal is megválaszolják, akkor több idejük marad a többi új kérdésre, amiből mi is csak tanulhatunk ill. új információkat szerezhetünk. 

 

 

 

 

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)
Gabriella Horváth's picture

Lizamiza részletes hennás beszámolója

Igazán köszönjük ezt  részletes beszámolót.                                 

Értékelés: Nincs
Veronika55's picture

Nekem a 3. a kedvencem!

Én voltam már tüsi, nagyon imádtam (2-10 centi között is...)

Nagyon profi vagy ahogy az egészet végigcsináltad... és köszönjük szépen az utóiratot!!  

Értékelés: Nincs

Nagyon kacérkodok a gondolattal

Nagyon kacérkodok a gondolattal, hogy ismét fodrászhoz megyek...

Köszönöm a dicséretet, de ez Nektek és ennek az oldalnak köszönhető!

Minden ötlet innen származik (hajtincs próbafestése, keverési praktikák,... ), talán ami az én érdemem: a bátorság (de ez sem teljesen igaz, hiszen tudtam, hogy rosszat nem tehetek magammal)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Mafi's picture

idndigó

Sziasztok, szeretném kipróbálni a henna mellé az indigót. Csak 100 g-ra lenne szükségem. Szeged környékéről, vagy akár postán is.

Írjatok priviben, köszi a segítséget, Icu

Értékelés: Nincs

Sziasztok!Már kezdem unni a

Sziasztok!

Már kezdem unni a hajam színét, ami világos barna, éppen mondhatni rá, hogy szőke. Szeretem, de csak nyáron, mert szép világos lesz, ha a nap kiszívja, viszont, mivel szőkíteni nem tudom jobban csak rendes hajfestékkel, ezért a vörösön gondolkodom. :) Akkor meg henna. Elolvastam már mindent és nekem ez nem lesz most megugorható lépés, rá kell majd vennem magam, hogy akarom e, hogy soha többé ne legyek szöszke. A lenövésről egyébként is lenne kérdésem, a henna egyáltalán nem fakul??? Mert ha nő le és fakul is akkor annyira nem aggódom, de teljesen lenöveszteni esetleg vöröset, úgy hogy az eredeti hajam barna, még ha világos is, elég rémisztő. :) Na de a lényeg, a citrom akkor most világosít, vörösít, vagy répa színűt erősíti..? :D Szóval egyszer így érzem, máskor mást veszek ki a hozzászólásokból. Én gondolom mivel aránylag világos a hajam répa lenne, bár gondolom függ, hány órát ülök benne.  Másik kérdésem, hogy mindenféle illóolajra szükség van, meg a teára? Instant kávé van itthon, illóolaj is megoldható, de pl kamilla teát hamarabb és szívesebben beszerzek mint indiai feketét. Szóval, valami rugalmas receptre lenne szükségem, amit egy koliszobában is kitudok keverni. :D Persze megteszek mindent a cél érdekében, de még sose festettem a hajam..nekem ez hatalmas lépés lesz és megakarok róla bizonyosodni, hogy nem leszek se répa, se mély vörös démon. :)

Előre is köszönöm a válaszokat.

Értékelés: Nincs

henna, cassia tapasztalat

Köszönöm a válaszokat!!!

Az történt, hogy nem bírtam megvárni amíg haza jövök, és így a kollégiumban neki estem, a cassia és henna keveréknek. Gondoltam csak cassiás pakolást teszek fel, egy kis hennával, hátha izgalmasabb lesz tőle. :) Vagy öt citrom levébe elkevertem hennát és cassia-t, de megeredhetett a kezem, mert elég vörös lettem. :) Ha jól emlékszem valami öt kanál cassia meg három henna, talán szóval nem is értem, hogy gondoltam, hogy nem leszek vörös. :) Mivel se kamillám se semmim nem volt a citromon kívül, így sima szénsavmentes ásványvizet tettem még hozzá, hogy elég sok legyen a pép. Ezt kb. másfél óráig hagytam érni. (levendula és eukaliptuszt tettem bele). Majd gumikesztűvel szépen felkentem a zöldtrutyit. Barátoméknál kiviteleztem, mert náluk van kád, a koli zuhanyzót nem találtam megfelelőlen a hajmosáshoz. Szóval férfi munka volt a tő festés, ami igazán nem is lett rossz, ahoz képest. :D Sőt még én se csináltam sose ilyet, de nagyon jól szórakoztunk. :) Kimostam három óra után körülbelül, és hujuj de nagyon tetszett. :D Reggel meg majdnem elsírtam magam, a napfényben répa színűnek véltem. :D Majd a nap folyamán teljesen beleszerettem a rezes vörösbe. :) Aztán megmostam és úgy érzem halványodott a szín erőssége, és kicsit ki is száríthatta a citromlé a hajam. A vége nem túl szép sajnos. Szóval amennyire megrémültem annyira megszerettem és most kicsit vissza is sírom az erőteljes színét. Sima tiszta szappannal mosok hajat, és használtam almaecetes öblítést. Azt hiszem, most megvárom amíg lenő jobban és megpróbálkozom a kamillás, szegfűszeges sokáig forralós dologgal. :) És ugyanígy bekeverem a cassiát és a hennát fele fele arányban. Citromot se szeretném kihagyni szerintem segítette ezt az erőteljes színhatást, de nem akarom tovább szárítani a hajam, szóval valami alternatíva kellene. Bár a végét már nem fogom festeni, de elmegyek vágatni, aztán a honlapon csak találok valami jó kis otthon elkészíthető pakolást. :)

Nagyon örülök, hogy nem kínlódtam tovább, nem akartam befesteni hennával teljesen, de jobb így hogy megtörtént. :D Nem kell tovább izgulnom, hogy milyen lesz. :)

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Kedves Babszem

Milyen hosszú a hajad? Van e választékod, ahol látszódhat a lenövés?

Most is vannak melírjaid?

A megoldás számodra szerintem, az lenne, ha nem az egész hajadat festenéd be, hiszen gondolom ősz szálaid nincsenek, szép az alapszíned, csak fel akarod dobni kicsit.

Az egyéb hozzávalók csak kis mértékben befolyásolják az eredményt.

Cassia obovata és henna keverékét használd, amit víz helyett forrázott kamillateával is elkeverhetsz. Készíthetsz többféle arányú keveréket, amit külön tincsenként tégy fel. Ez így próba is és egy szép nem mindennapi frizu is lesz. A többi hajadat meg majd a nap kiszívhatja. Akár 3 hónapot is kihagyhatsz, mire még egyszer hennázol.

Fent kezd nagyobb tincsekben, átlósan válaszd le a hajad a fejtetőn, hajad sűrűségétől függően 0,5- 1 cm vastag 7-8cm széles tincsekben, majd folpackba csomagold.

És nem kell sok tincs, akár mindegyikből egy, max kettő. Hatóidő: 2-3 óra, de ha melengeted hajszárítóval félóra után lemoshatod, mivel sem ősz sem vörös nem akarsz lenni. Ha vannak szőke tincseid azok vörösebbek lesznek. Remélem nem túl bonyolult, és ott a koleszban is meg tudjátok csinálni.

Naposat Csillagosat

Gabi

 

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Profik segítségére (Cyberella76?)

lenne szüksége Babszemnek!

Kérlek Benneteket segítsetek Neki!

Köszönet,

Niki

Értékelés: Nincs
EleanorSt's picture

Első hennás tapasztalatok - próba

Sziasztok!

Leírom nektek a hennával és indigóval - önálló teljesítményével kapcsolatos kísérletemet.

Egy webáruháznál vásároltam hennát és indigót, hogy kipróbáljam, az én hajammal mihez kezdenek. Vágtam néhány tincset, mert már amúgy is töredezett a hajam vége, megkötöztem őket és erős ragasztóval felragasztottam őket egy lapra. Aztán kiskanál segítségével adagoltam (laposokat) kis pohárkákba a hennát/indigót. A honlapon olvastam, hogy meleg vízzel tessék keverni. Hát langyos vízzel (most nyers leszek) híg ürülék állagúra kevertem, majd a legvastagabb olajfestő ecsetemmel (mely fehér szőrű volt, majd használat után narancssárga) felfestegettem.

henna:Indigó Először csak a hennát festettem (1:0), majd egy 2:1 arányút, aztán egy 1:1, végül kíváncsiságból kipróbáltam a 0:1-et is.

Sajna mire az eredmény meglett, nem volt természetes fény, most meg hiába fényképezem, nem jön át a színe, nincs profi gépem...

Szóval, minden tincs kb 2 órát állt a rákent trutymákban:

1:0 - Igen erős vörös lett, ez lámpafénynél nem tűnt ennyire erősnek, de természete fénynél már vörösebb.

2:1 - 1:1 - nincs túl sok különbség a kettő között, talán a 2:1-es egy lehelettel vörösebben csillog, ha rásüt a fény, de amúgy az eredeti hajszínemhez hasonlít.

0:1 - ez mondjuk nem sikerült, a hajam nem lett tőle fekete. Olvastam amúgy is, hogy hennát ha adok hozzá, jobban fog. Így szürkésbarna lett. De az önálló képességére voltam kíváncsi :)

Szóval a célom, hogy a barna és a vörös között legyen a hajam. Olvastam hogy az indigó kopik kicsit, úgyhogy valószínűleg a 2:1-est fogom felvinni. Esetleg van valami tanácsotok? Mit adjak még hozzá?

Az eukaliptusz olaj miben segít?

Válaszotokat előre is köszönöm :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Betty's picture

EleanorSt a találékony

Nahát, hogy Te milyen találékony vagy. Eddig mindig a próbatincs festést ajánlgattuk a bizonytalan első hennázóknak, de ez az ötlet abszolút biztonságos.

Tehát érdemes elrakni a fodrásznál levágott tincseket, és azokon lehet bátran kísérletezni.

Én is a 2:1 (henna-indigó) arányt javaslom. Ha nem szeretnél vöröset, akkor próbáld meg tompítani a színét például jó erős diólevél teával és szegfűszeg főzettel keverd el a porokat. Egyébként a hennázás után 4-5 nappal alakuk ki a valódi szín, általában ekkora egy árnyalattal sötétebb lesz.

Az eukaliptusz illóolaj a színrögzítésben segít.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
EleanorSt's picture

Kísérletezős

Köszönöm regular_smile.gif ilyen kísérletezős fajta vagyok.

Igazából az a lényeg, hogy természetes hatású legyen. Régebben volt festve a hajam, de a vörös kikopott belőle és csak a szőke maradt meg benne. (Meg a fodrász is világosabbat csinált, mint szerettem volna...) Szőke nem akarok lenni, az anyu területe :D. Az ami volt, az már régesrég lenőtt, most a barna meg a szőke között van, de inkább sötétebb és ilyen seszínű. Szóval ezt a seszínt szeretném feldobni a vöröses csillogással. És ahogy elnéztem, a henna jó ilyesmire, és az is előny, hogy természetes. (Szeretem a természetes dolgokat, van néhány vegyszer, amitől rosszul vagyok...)

Köszönöm a tippeket. Akkor eukaliptusz olajat igyekszem szerezni, és majd beszámolok a hajfestés élesben való eredményéről. winkkiss.gif

Értékelés: Nincs
EleanorSt's picture

Mostmár minden tincsem vörös


Bár a szobámban a lila függöny miatt kicsit melegebb a fény színhőmérséklete (vagymi), de ilyen lett. (webkamerás kép) Talán kicsit vörösebb, mint amit vártam, de így is nagyon szép! mml.gif Köszönöm a segítséget és az információkat! regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

Henna-indigótól eltörik az őszes haj?

Sziasztok!

Az tényleg igaz, hogy ha valakinek vannak ősz hajszálai, nem szabad egyszerre felrakni a hennát-indigót, mert eltörik a haj, hanem csak előbb a hennát és utána az indigót? confused_smile.gif

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Elképesztő mennyi hülyeséget összehordanak a hennáról

annak érdekében, hogy elrémisszék tőle az embereket, hogy továbbra is a mérgező, agy- és idegrendszer károsító szintetikus hajfestékeket vegyék. Kíváncsi lennék, hogy melyik "elmés forrásból" származik ez az információ?

Nézz rám! Teljesen ősz a hajam, és egyszerre kenem fel mindig a hennát és az indigót! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ősz haj hennázása

Sziasztok,

a hajam hosszú lapocka aljáig ér, és teljesen ősz. Nyáron azonban befestettem ( csokoládé ).

Át szeretnék térni a hennára. Ha kivárom a 3 hónapot jelentős lenövésem lesz, ami még nem lenne baj, de a töve tiszta fehér lesz, a többi rész viszont barna. Szeretnék szép vöröset, de ahogy utána néztem az ősz inkább narancsos lesz, míg a barna valószínűleg sötétebb, tehát nem lesz egyenletes. Megoldható az egyenletes szín elérése ilyen esetben is? Nem ragaszkodom a vöröshöz, egy szép világosabb barna is jó lenne. Remélem erre is van megoldás

 

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Egyenletes szín

Szia Larimár! Nagyon fontos, hogy legalább 3 hónapig várj a hennával, amit keverhetsz indigóval, ha nem szeretnél olyan intenzív vöröset, vagy sötétíteni szeretnéd a színt. Lehet, hogy az első hennázásnál nem lesz egy színű a hajad, de egy kis türelemmel megoldható a dolog és ami nagyon fontos, hogy megéri kitartani, mivel nem hogy károsítanák, hanem ápolják a hajad ezek a természetes hajszínezők.

Olvasd el kérlek ezt a bolgbejegyzést.

Értékelés: Nincs
RuszinKlaudia's picture

Első hennás-indigós hajfestésem

Szisztok! teeth_smile.gif

Jelentem, túl vagyok életem első hennás-indigós hajfestésén! Kár, hogy képeket nem tudok felrakni, mert akkor jobban látható lenne az eredmény. Töredelmesen bevallom, hogy nem innen rendeltem... confused_smile.gif Talán nem volt a legjobb választás, de kispénzű vagyok, mint oly sokan mások, de én is szeretnék szép lenni.

Első alkalommal: Kicsit sötétebb lett, mint amire számítottam, azt hittem a henna miatt vöröskés lesz, de semmi nem utal arra, hogy az is volna benne. A keverékemet a lehető legegyszerűbb módon készítettem: 1/3 hennát este bekevertem citromlével, amit tejföl sűrűségű nem lett, majd a desztillált vízzel kikevert 2/3 indigóval teljesen összekevertem, levendula illóolaj társaságában azonnal elkezdtem felpacsmagolni a fejemre. 3 órát volt a fejemen, eredetileg 4 órát akartam rajta hagyni, mert volt annyi időm. Nagyon csillogó, szép sötétbarna lett, majdnem ugyanaz az árnyalat, amilyen az eredeti hajszínem. Hát, valaki írta, hogy úgy nézett ki mint egy lápi boszorkány! Ez semmi ahhoz képest, de azt hiszem fogom szeretni! teeth_smile.gif

Úgy olvastam, hogy napokkal később mélyül a hajszín, hát én nem ezt tapasztaltam sajnos, inkább fakult. Ha megőrizte volna a színét, jó is lett volna de a rákövetkező hajmosásnál nagyon eresztett. Jó, gondoltam, ráteszem akkor a bekevert maradékomat, most meg az a helyzet, hogy rettenetes lett a végeredmény, mert most olyan, mintha 15-20 cm-re le lenne nőve, a "lenőtt" rész napsütésben! vagy kint a szabadban vöröses, a többi bordós-barnás. Ez mitől van, miért lett ilyen felemás? Bent a lakásban egyöntetű a színe, közép- vagy inkább sötétbarna. Igen ám, de nem maradhatok a lakásban a következő hajfestésig! teeth_smile.gif

Képet hogy tudnék feltölteni? regular_smile.gif

Klaudia

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Üdvözlünk a hennások táborában!

Örülök, hogy tetszik a lápi-boszorka lét. Úgy látom azért egy kicsit Te is beleestél abba hibába, hogy spórolásból rossz minőségű hennát rendeltél, ami - majd meglátod - nem is biztos, hogy olcsóbb, hisz pár nap múlva kénytelen voltál utána kenni, ami már nem is lett szép.

Én több, mint 10 éve hennázom a hajam! Hidd el, hogy amilyen hennához csak hozzá lehet jutni, mindent kipróbáltam! Egyedül Berni hennája a verhetetlen. Garantáltan friss őrlés, nem kopik, nem ereszti a levét, gyönyörű élénk színe és fénye van. Nekem a festés utáni harmadik napon éri el a végső színét, amit a következő festésig tart. 4 hét múlva sem azért festek, mert megkoptt, hanem azért, mert nagy már az ősz tövem!

Mivel nem ismerem a hennád eredetét, nehéz tanácsot adni, hogy mi legyen a teendő. Mindenesetre, ha elfogyott, érdemes inkább a több ezer olvasónknál is tökéletesen bevált Berni-hennát kipróbálnod. Vagy hogy ne vesszen kárba a vacakabb minőség, rendelj Berni-hennát, és minden festéskor adagolj egy kicsit hozzá a vacakabb minőségből, hátha a Berni-henna képes feljavítani a rosszabb minőséget. 

Értékelés: Nincs
RuszinKlaudia's picture

Sziasztok! Szép napot

Sziasztok!

Szép napot mindenkinek! Rég jártam errefelé, ezer más dolgom akadt.

Légy szíves, valaki segítsen nekem ebben a természetes hajfestésben, mert már megőrülök az ősz hajszálaktól. 30 évet töltöttem, és kb. a hajam 15-20%-a ősz, de pont a homlokomnál. A gyári festékek mostanában már be sem fogják, és nem tudom mit tegyek. sad_smile.gif A kérdésem az, hogy szép sötétbarna az eredeti hajszínem, eddig Pal........-vel festettem, és szeretném ugyanezt a hajszínt elérni, mert már volt olyan, hogy a KAKAÓ árnyalat fogta magát és átváltott lángvörösbe. Kérdésem, hogy mit keressek, mit olvassak el, és hogy mit tudok itt megvásárolni, ami szükséges az indigózáshoz. Nem lesz kék a hajam? teeth_smile.gif

Várom válaszaitokat!

Klau

Értékelés: Nincs

Hennázás, indigózás Klaunak

Szia Klau!

A következő cikkeket, valamint az alattunk megtalálható hozzászólásokat ajánlom figyelmedbe:

Címszavakban, ami fontos, ha most ismerkedsz a hennával, indigóval:

 1. Legalább 3 hónapig pihentesd a hajad a vegyi festék után, csak ezután hennázd be
 2. Hogy pontosan milyen színárnyalatot fogsz kapni, azt előre nem lehet megjósolni, mivel a hajad pigmenttartalmától függ. Kék biztosan nem lesz, ha az utasítások szerint jársz el Ahol őszülsz, ott a henna világosabbra, vörösebbre fogja be, az eredeti hajszínednek valószínűleg csak egy vöröses fényt ad.
 3. Ha a már ősz részeken sem szeretnél vörös "melíros" lenni, akkor ajánlom az indigó használatát is a henna után.

A webáruházból érdemes lenne Berni hennáját és indigóját beszerezned, kipróbált minőség mindkettő, befogja az ősz hajszálakat is, és tapasztalatom szerint nem kopik le a hajról.

Ha van kedved, készíts előtte-utána képeket, küldd el nekem, és feltöltjük az oldalra

Ha elakadnál valahol, kérdezz nyugodtan!

Szép napot!

Adri

Értékelés: Nincs
maybeeysu's picture

majdnem fekete haj

Lányok, Gondoltam megírom az első hennás-indigós tapasztalatomat. A végeredmény: kicsit vörösbe hajló sötétbarna / kolléganőm szerint fekete szín.

Az eredeti hajam nagyon sötét barna, vékonyszálú és kevés, most már 15-20% ősszel tarkítva, 20 éve feketére festve. Most egy kb 5 cm-es lenövés, plusz egész jó "lekopás" jellemezte az ünnepek előtt utoljára vegyileg festett hajamat. Először fekete alaplevet főztem (feketekávé, szegfűszeg, feketetea), ebbe tettem 1 citrom +1 narancs levét, 1 ek olivaolajat, 5 csepp eukaliptuszt, 8 csepp levendulát. Amikor kihűlt, összekevertem a hennával, és felkentem (utána olvastam, hogy még sötétebb lenne, ha hagynám összeérni a hennát a lével 6-8 órát) - ez volt este 10 körül, ebben aludtam, reggel 7 körülig.

Tényleg gyönyörű vörös lett, ami nagyon tetszett, hogy sehol nem látszott a régi festett rész (hosszában egyszínű lett), az ősz szálak tűzpirosak, a barnák mélybordók lettek. Kár, hogy magamon nem bírom a vöröset elviselni, mert tényleg gyönyörű volt.

Reggel főztem egy erős teát, ezzel öntöttem nyakon az indigót, majd ehhez tettem egy kis olivát, mert nem tudtam rendesen felkenni, kis darabkákban esett le a fejemről. Tény, hogy rosszabb kezelni, mint a hennát. Ez a maszat 4 órát állt a fejemen, utána lemosás, és végre a "saját fejem" nézett vissza a tükörből. Azt hiszem, nekem ez így bevált :-D

Képet nem készítettem, mert szombat este, festés előtt derült ki, hogy a fényképezőgép megadta magát :-/

Értékelés: Nincs

nekem egészen fekete lett :)

Szia Zsu, Megérkezett az indigó amit rajtad keresztül kaptam meg, köszönet a kiporciózásért. :) Befestettem vele a hajam, és végre valahára fekete lettem. Olyan természetes fekete, nem olyan mint amikor festékkel vagy bemosóval festettem :)

Íme a végeredmény:

fekete_haj_hennaval_es_indigoval.jpgMindent úgy csináltam ahogy leírtad, annyival kiegészítve hogy jó nagyot löttyintettem az olíva olajból az indigóra, hogy krémessé váljon. Így majdnem henna minőségű lett kezelhetőség szempontjából.

Mellékelelem a step by step lépéseket:

 • https://picasaweb.google.com/fentfoto/2011_03_02henna#
Értékelés: Nincs

Az indigótól sem lett fekete a hajam.

Mit ronthattam el? Befestettem hennával a hajam, majd ment rá az indigó, de így sem lettem ébenfekete cry_smile.gif Csináltam pár kepét az egyes mozzanatokról, hátha ez segít abban, hogy megtaláljuk a hibát. Vagy lehet, hogy az én hajamból nem lehet henna-indigó kombinációval feketét létrehozni? Szomorú lennek.

kepék:

Köszönöm.

Értékelés: Nincs

javaslat

Köszönöm a javaslatot. Most rendelek tőletek, de ha lehet egy javaslatom (gondolom nem én vagyok az egyetlen aki pont ezért rendelt máshonnan) érdemes lenne kiporciózni kisebb mennyiségeket, mert nekem sem kell 1kg a kipróbáláshoz. Én vidéki vagyok, az osztozkodás nagyon nehezen összehozható. Ha van lehetőség 100-200gr-os kiszerelés vásárlására, akkor nagyobb mennyiségben is rendelnének az emberek is. üdv Fruzsina

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Nem csodálom, hogy nem fogta be a hajadat!

Még jó, hogy ügyesen kitakartad a "henna" márkanevét, mert így le merem írni, hogy nem veled van a baj, hanem a hennával. Szinte minden olvasónk, aki panaszkodik, ezt a "hennát" használta.

Nem véletlen, hogy mi nem ettől a forgalmazótól szereztük be a hennát és az indigót. Hiába olcsóbb, mint a mi webáruházunkban, de valójában sokkal drágább, hisz nem fogja be a hajat. (Ennek a forgalmazónak a többi termékének a minősége és hatékonysága is hagy kivetni valókat maga után)

Én azt javaslom, hogy próbáld ki Berni hennáját és indigóját!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
santin's picture

Hogyan kezdjem?

Sziasztok! Mégsem adtam fel a keresést, és meg is találtam a kérezz-felelek oldalt yes.gif Úgy látszik eddig vmit elrontottam, de lényeg, hogy megvan!!!! clap2.gif Esetleg valaki tervezi a közeljövőben hogy rendelne belőlük, mert szívesen 'beszállnék' én is! Szép estét! ÜDv.Zsanett

Értékelés: Nincs
santin's picture

Hogyan kezdjem?

Sziasztok!

Még nagyon kezdő vagyok itt az oldalon, uh. segítséget szeretnék kérni! Egyrészt én is szeretném kipróbálni a henna festést, hátközépig érő hosszú hajamra. Egyrészt nem tudom mennyi henna kellene ehhez, valamint inkább barnás árnyalatot szeretnék elérni, így ha jól értelmezen ehhez a hennázás után indigózni is kellene a hajat! Ezt lehet rögtön egymás után? Egyenlőre az sem világos hogy pontosan hogy is készítem a 'masszát' yes.gif

Már egyszer megtaláltam az oldalt, ahol pontosan le volt írva a hennázás mikéntje, de sajnos nem mentettem el magamnak és most nem találom sad_smile.gif Esetleg ezt a linket is el tudná valaki küldeni a részemre?? Nagyon - nagyon megköszönném előre is!

Annyira emlékszem hogy a TLMelinda írta egyik válaszában! Sajnos még az oldal hatékony használatával hadilábon állok cry_smile.gif , de igyekszem! nagyon köszönöm!

Szép estét,

Üdv.: Zsanett

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Ha beírod a belső keresőnkbe, hogy HENNA,

akkor nagyon sok találatot kapsz, amit érdemes elolvasnod. Többek közt ezt is.

De itt az oldalon a jobb oldali menüsorban ki is van listázva az összes hennázással kapcsolatos cikk!

Értékelés: Nincs

hennázás de mikor??

szeretném megkérdezni hennázhatok-é mármint ahajamat ha menstruálok?? hm?? gyors választ várok!!!!! segitség!!!

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Henna és a női ciklus

Hennázhatod, csak kérdés, hogy befogja-e??? Valakinek befogja, és nincs vele semmi gond, valakinek befogja, de hamarabb kopik, valakinek be sem fogja. Hogy megtudd, nálad mi a helyzet, ki kéne próbálod...

Értékelés: Nincs

Henna szakérők segítsetek!

Sziasztok! Én is most térek át a hennázásra, és bár végigolvastam az oldalon mindent ezzel kapcsolatosan, mégis lennének kérdéseim. (A kezdőkkel mindig sok a baj regular_smile.gif )A hajam eredetileg gesztenyebarna, vékonyszálú, kb. 70%-ban ősz már, és kemikáliával rézvöröses barnára volt festve. A kivárási időm letelt, a lenövésem kb. 5-6 cm, ami nagyban ősz és kicsit barna, viszont a maradék hosszúságon (váll alattig ér a a hajam) megkopva ugyan, de a festett barnásvörös szín látszik. Hogyan hennázzam a hajam, hogy az ősz hajszálakat maradéktalanul befogja, és hogy a teljes lenövésig se legyen nagyon nagy szín eltérés a lenőtt és a még le nem nőtt hajrészeken? Ha indigót is használok, akkor jobban befogja az ősz hajat? Vagy a henna is tőkéletes fedést biztosít? Keverjem a hennát indigóval? Vagy csak utána menjek rá indigóval? A vörös színárnyalatokat én kedvelem, úgyhogy nálam elsősorban nem az fő kérdés, hogy a vörös melyik árnyalata legyen, hanem, hogy az ősz hajat tökéletesen befogja. Köszönöm a türelmeteket és a segítségeteket! Üdv. Eri, aki már nagyon szeretne a hennafejűek táborába tartozni wave.gif

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Eri hennás segítsége

megérkezettteeth_smile.gif.

Ha nem szeretnél nagyon sötét illetve fekete hajat, akkor nincs szükséged az indigóra.

A Berni-henna maximálisan befogja az ősz hajszálakat, és minél tovább hagyod a hajadon annál sötétebb vöröses színhatást fogsz elérni. Simán fennhagyhatod 6-8 órát is. Diólevél teával, fekete teával, fekete kávéval tudod kompenzálni, hogy ne legyél rókavörös.

Valinak is nagy %-ban ősz a haja, és szerintem nagyon jól néz ki ezzel a hajszínnel, kb. Te is ilyenre számolhatsz.

Mivel a vegyi festett rész is vöröses árnyalatú, így szerintem nem lesz vészes az eltérés.

Vágj bele, na nem a hajadba, hanem a hennázásbalaugh.gif!

Értékelés: Nincs

még mindig hennázás

Kedves Betty! Nagyon köszönöm a válaszod! Így már bátrabban vágok bele regular_smile.gif Ha mégis sötétíteni szeretnék a vörös árnyalaton akkor az indigót a hennázás után használjam, vagy a hennával keverve? A hennát 6-8 óránál tovább is fenn lehet hagyni? Üdv. Eri

Értékelés: Nincs

henna+indigó erinek

Szia Eri!

Nekem ugyanolyan hajam van , mint Neked: alap gesztenyebarna, de kb 70-80 %-ban már ősz. Én szerettem volna inkább a barnás árnyalatba eltolni a hennázás végeredményét, ezért pl. én - egy igen kedves sorstársunk tanácsára - először kikevertem a hennát, majd pár órát (éjszakát) pihentettem, majd hozzákevertem az indigót és úgy fel a hajra. Első alkalommal 5 és fél órát hagytam fenn, de másodjára már abban aludtam. A végeredmény pedig gyönyörű mély gesztenyebarna lett, igazi gyönyörű vöröses fénnyel, csillogással. Teljes mértékben elégedett vagyok! És a lényeg: nagyon szépen befedte az ősz hajszálaimat, nyilván nekem is ez volt a legfontosabb :)) Csak bátran, ügyesen! Üdv: Atina

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Eri újabb segítségkérése hennázáshoz

Gyanús vagy Te nekem Eriregular_smile.gif, biztos elolvastad a hennás kérdezz-feleleket?

Ugyanis itt világosan levan írva, hogyha sötétebb hajat szeretnénk, akkor hennázás után, az indigós pépet külön kenjük fel a hajunkra, és kb. 3 órát hagyjuk fent az indigós cuccot.

Igen, 6-8 óránál hosszabb ideig is fent hagyhatod, akár benne is aludhatsz.

Nem egy olyan olvasónk van, aki a hennázás után, már nem indigózott, ugyanis annyira megvolt elégedve a henna segítségével elért színnel. Ezt magadnak kell látnod.

Értékelés: Nincs

De, de elolvastam és az

De, de elolvastam és az összes többi hozzászólást is...valószínű ezért keveredtem össze, hogy akkor keverjem vagy utána... Tudod a legjobbat szeretném kihozni regular_smile.gif Mégegyszer nagyon köszi! Eri wave.gif

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Jól van!

véletlen sem akartalak gyanúsítgatniregular_smile.gif.

Tudom, hogy az elején nem könnyű, amikor ezernyi új infó van az ember buksijában, azt se tudja hirtelen, hogy fogjon neki. Én is végigkálváriáztam a hennás ügyet, de nem bántam meg.

ha nagyon bizonytalan vagy, csinálj próbatincs festést.

Sok sikert!wave.gif

Értékelés: Nincs

Indigóval bordós-feketét...

wave.gif Sziasztok! kísérleteztem kicsit, és egy tincsemet befestettem csak indigóval. clap2.gif amire viszont egyáltalán nem számítottam, hogy be is fogta hmmm.gif egy hete volt kb és a tincs most már olyan bordós színű, első napon is olyan padlizsános beütésű volt. egyébként nagyon szép mml.gif csak arra lennék kíváncsi, hogy az indigó az elvileg nyom nélkül kikopik a hajból??? mert akkor be merném festeni az egészet, ha egy idő után visszakopna a saját hajszínem. egyébként 3 órát volt rajta a trutyi :) és már több, mint egy hetes regular_smile.gif Szóval ez kikopik???? Köszi wave.gif

Értékelés: Nincs

Indigó megosztás

Én szeretnék rendelni indigót, de ennyit nem áldozok rá úgy, hogy nem is tudom biztosan, h működik-e, és h van-e kedvem 2x pacsmagolni (fekete haj) Van kedve valakinek legalább negyedelni velem? Akar a hennát is megfelezhetjük, nekem rövidecske hajam van. Amúgy van egy tök jó oldal sajna angolul, itt sokminden le van írva. http://www.hennaforhair.com/freebooks/hennaforhair.pdf köszi Fruzsina

Értékelés: Nincs
Filep Anita's picture

Indigó osztozkodás

szia Frizsina (fentfoto)! Ha még aktuális, szívesen megosztozom veled 1 kg Berni-féle indigón. Köszi! wave.gif Anita

Értékelés: Nincs
Beáta's picture

Anita!

Kedves Anita! Én is szeretnék osztozkodni az indigón! regular_smile.gif Beáta

Értékelés: Nincs

sziasztok! be lehet még

sziasztok! be lehet még szállni az indigó osztozkodásba? nagyon szép színe lett a hennától a hajamnak, csak épp nem áll jól, tök ciki... :D

Értékelés: Nincs
maybeeysu's picture

indigó osztozkodás

Ha valaki lemaradt az osztozkodásból, én is beszállnék :-)) 1/4 kg lenne a legjobb, de 1/2 kg-ban is kiegyezhetünk! (én is a kipróbálás előtt állok, korlátozott anyagiakkal :-D) Köszi: Zsu

Értékelés: Nincs

indigó osztozkodás

Sziasztok indigósok! Én is szívesen beszállnék! Ki az "elosztó", kinél érdeklődjek? Előre is köszi!

Értékelés: Nincs

Indigó

Szia Anita! Van még indigód? Érdekelne engem is...Még nem használtam, de szeretném kipróbálni. Nekem rövid a hajam, de anyukámét is hennázom már 3 éve..:) de Ő is rövid hajú. Mennyi hennád maradt még? Köszi... Tündérke/Anikó

Értékelés: Nincs

újra henna

Sziasztok! Teljesen új vagyok itt és becsületesen olvasgattam a henna festésről, de mégis...nem vagyok biztos semmiben. Lehet, hogy már a könyökötökön jön ki a sok "kezdő" clap2.gif de én mégis szeretném ha ti válaszolnátok nekem. Szóval. Eredetileg fekete hajú lennék, de kb. kétharmados az őszülésem, elől lehet, hogy több. "Vegyifestékes" voltam, de novemberben festettem utoljára. Csúnya, majd 10 centis lenövésem van. A festett színem sötétvörös, kicsit padlizsános beütéssel. A hajam rendkívül erős szálú, göndör, minden fodrász rémálma!!! Vállig érő. A kérdéseim: Mennyit és mit (henna és indigo?) kenjek elsőre a hajamra, ill. hogy csak a hajtövemre kenjem-e? Mennyi ideig hagyjam rajta? Mikor kenjem a lenövésen kívüli, még színes hajamra a hennát? Azon mennyi ideig hagyjam rajta? Mivel színezhetem és milyen arányban, hogy hasonló sötétvörös legyek? És a legfontosabb kérdésem, hogy nem leszek-e csíkos? Attól félek a hennával nem tudok annyiszor olyan "színt" kikeverni, hogy mindig ugyanaz legyen az eredmény. Elnézést hogy ennyit kérdeztem, de úgy érzem nekem "összetett" válaszra van szükségem! teeth_smile.gif Köszönettel várok minden választ! Tünde

Értékelés: Nincs

Kriszet hennázása

Az egészre kend rá a hennát, amit a recept szerint sötétéítesz diólevéllel, szegfűszeggel, dióburokkal, kávéval. Hagyd rajta egy éjszakát, és ha lemostad, menj rá az egészre indigóval. Ezt is hagyd rajta 4-5 órát legalább. Így a tapaszalatok szerint egységes lesz a hajad színe, de tudnod kell, hogy a végeredmény mindig az adott személy hajminőségétől és hajának pigmenttartalmától függ, pontosan nem lehet meghatározni az elérhető színt.

Próbálkozz nyugodtan, a fénye, állaga és színe is gyönyörű szokott lenni!

Berni

Értékelés: Nincs

segítsetek hennával feketére festeni

Sziasztok Lányok!

Én csak ma kapcsolódtam a csapathoz. A hajamat sok-sok éve feketére festem. Szeretnék én is áttérni egy természetesebb hajfestésre. Hennával el tudom érni a feketét, vagy a sötétbarnát? Általában csak a hajam tövét festem, mert egyébként is elég sötét a hajam. Valaki legyen szíves segíteni nekem ebben. Egyébként hátközépig érő, nagyon sűrű, vastag szálú hajam van.A hagyományos hajfestékből 2 adag kellene, ha az egészet be akarnám kenni.

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Hennával feketét

Üdvözöllek Roberta az antalvali.com népes táborában hi.gif!

Nagyon pozitív, hogy váltani szeretnél az egészséges hajfestésreclap2.gif!

Ha eredetileg is sötét színű a hajad, akkor a hennával is sötétebb árnyalatot fogsz kapni, de ha valóban nagyon sötét hajszínt szeretnél, akkor a hennázás után még indigóval is rá kell menned.

Az oldalon már A-tól Z-ig átbeszéltük a hennázással kapcsolatos dolgokat, kérlek olvasd el ezeket a cikkeket, és a henna kérdezz-feleleket. Itt minden kérdésedre megtalálod a választ. De, ha mégis van kérdésed, akkor kérdezz bátran!

Nagyon fontos, hogy mielőtt nekilátsz a hennázásnak/indigózásnak, minimum 3  hónapig pihentesd a hajad!!!

Ilyen hosszú hajra legalább 30 dkg hennát keverj ki pépnek.

És, ha valóban nagyon jó minőségű hennát és indigót szeretnél, akkor csak a Berni félét válaszd!

Anno, én is sokáig feketére festettem a hajam, majd amikor úgy döntöttem, hogy hennára váltok, szerettem volna a fekete színt megtartani. Mivel, akkor még nem lehetett indigót kapni, ezért nem tudtam fekete lenni, de ahogy egyre többször hennáztam, egyre jobban megszerettem az új hajszínemet. Most már semmi pénzért nem lennék újra fekete. De ezt majd magad is eltudod dönteni, hogy elég lesz-e a henna.

Remélem, hogy a hennázás után az életmódodat és a kozmetikumaidat is sikerül megreformálni. Személyre szabottan tud ebben segíteni a személyes tanácsadód: Bakos Veronikayes.gif

Értékelés: Nincs

Kozmetikum is érdekel

Szia Betty! Köszi a választ, ma már több időm volt böngészgetni, és többé-kevésbé meg is kaptam a választ a kérdéseimre. Köszi, hogy említetted a kozmetikumok lecserélését is, mert igazából ez az, ami nagyon fontos lenne nekem. Két éve vannak mindenféle bőrszárazságaim, kiütéseim, amik hol itt-hol ott jönnek elő. Voltam már góckutatáson, kivették a mandulám......számos vizsgálaton átestem már, de semmit sem találtak, ami ilyen tartósan okozhatná ezeket a problémákat. Azt gondolom, hogy ha ezen az úton elindulok, akkor talán találok megoldást. Ahhoz, hogy Bakos Veronikát elérjem, csak itt kell üzennem neki, vagy, hogyan tudom elérni?

Értékelés: Nincs
Fürtös's picture

Személyes Tanácsadódat megtalálod

Jobb oldali menüsorban a "saját adatok", majd az EVP adatok címkére kattintva meg tudod nézni. regular_smile.gif

Értékelés: Nincs

henna

Sziasztok! Szeretnék én is közösködni valakikkel akik hennát vásárolnának. Nekem 200 g kellene. Üdvözlettel: Noémi

Értékelés: Nincs

szeretnek csatlakozni hozzatok,azt szeretnem tudni,hogy ha befes

sziasztok,szeretnek csatlakozni hozzatok!a hajam már 8 hete pihen sok ősz hajszálam van.az lenne a kérdésem ha csak hennával festem be a barna hajam ami eredetileg is ,és festve is barna és barnát is szeretnék!akkor milyen szinű lesz,igazaból nem tudom,hogy mindenkinek kell-e indigó ahhoz,hogy barna legyen????

Értékelés: Nincs

Henna-első felvonás

Sziasztok! Új tag vagyok a "hennafejűek" táborában. Nem tudom, milyen márkájú hennát vettem, mert csak arab betűk voltak a zacskón, de kibontva a gyönyörű zöld por meg az illat meggyőzött. Kb. két óráig volt a hajamon a festék. A tasakban 100g por volt, de mire bekevertem (tea, instant kávé, olívaolaj..), lett vagy fél liter sűrű masszám. Nem bántam vele csínján, de még így is annyi maradt, hogy telerajzoltam vele a lábszáramat is :) Tetszik, hogy a végeredmény nem olyan homogén, mint egy snassz hajfestéknél, hanem a hajszál eredeti színétől függően fogja be a szálakat. Teljesen természetes hatása van. Imádom, na! :)

barnahaj.jpgvoros.jpg

Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (8 votes)
BAnita's picture

Asztor, nagyon szép lett a hajad

Kedves Asztor, nagyon szép lett a hajad, örülök, hogy feltetted a képet!

Értékelés: Nincs

Köszönöm :)

Köszönöm szépen! A képek feltöltése Varga Nikoletta érdeme. clap2.gif Valami miatt nagyon meg kellett küzdeni velük, de örülök, hogy ilyen kitartó volt. (köszi, Niki wave.gif )

Értékelés: Nincs

Mennyire tartós a henna + indigó???

Sziasztok! engem az érdekelne, hogyha először hennázok, majd rámegyek külön indigóval, akkor a sötét szín mennyire tartós? vagy idővel kivörösödik mindenképp? hmmm.gif és ha lenő, a tövénél henna-indigó keveréket, vagy megint külön hennát, és utána külön indigót? és azt egész hajra? a próbatincsemen úgy volt, hogy a sima henna 2 óráig volt rajta, és a sötétbarnás hajam répavörös cry_smile.gif , és jóval világosabb lett, pedig fekete tea, és diólevél lé is volt benne. aztán 2 óra indigó, így jött vissza 1-2 nap alatt a saját hajszínem picit bordós csillogással. most, 4 napra rá, a próbatincsre rátettem újra 2 órára az indigót, így már feketés-barna lett, szép a színe, de az egész hajamat nem merem még, mert nem tudom, mennyire tartós, és milyen gyakran kéne indigózni, hogy ne legyek fakó vörös idővel. Köszi :) Roni

Értékelés: Nincs

indigó tartóssága

szia!

én keverem a hennát és az indigót (nem rakok hozzá mást, és a hennát citromlével oldom, nem forrázom), és az én hajamat így is sötétbarnára színezi. igaz, eredetileg is sötétbarna, de elég sok ősz hajszálam van (néhol tincsekben), és az ősz tincsek is sötétbarnák. viszont az indigó minden mosással kopik, ez abból is látszik, hogy fekete lé jön le hajmosáskor. nem drasztikus egyáltalán, mindig csak egy kis árnyalattal lesz vörösesebb, és akkor sem rókavörös, hanem inkább olyan bordós. viszont 1 hónapig teljesen jól tartja magát a sötét szín az ősz hajakon is (heti 2x-i mosással), utána már inkább a vörösesebb (bordó) dominál. de soha nem fakó (még 2 hónap után sem), egyszerűen csak kicsit világosodik a színe.

viszont unokatestvéremnek ugyanettől a keveréktől inkább vörösesebb árnyalatú a haja közvetlenül a festés után is, semmint sötétbarna. biztos más típusúak a hajszálai, és másképp hatnak a növények.

szerintem kísérletezd ki a hajadon, hogy neked milyen keverék az, ami beválik. arra figyelj, hogy az indigót közvetlenül a felkenés előtt keverd ki, mert néhány óra múlva elmegy a színe ha már ki van keverve.

Értékelés: Nincs

Indigó

regular_smile.gif köszönöm a válaszod :) viszont az merült fel bennem, hogy ha az indigó ennyire kopik, akkor nem fogja össze az ágyneműt, ruhákat? mert ha pl esőben megázik az ember, nem fogja össze a világos ruhákat? mert nem szeretnék úgy járni, no.gif hogy befestem indigóval meg hennával, és egy nyári eső után fekete rant2.gif foltok legyenek a ruhámon omg_smile.gif és te mennyi időt hagyod rajta a keveréket a hajadon? mennyi időnként kell újrafesteni? köszi, és szép napot nektek wave.gifteeth_smile.gif

Értékelés: Nincs

nem fogta össze a ruhákat az

nem fogta össze a ruhákat az indigóval festett hajam. festés után (5 óráig volt rajta a henna-indigó keverék) megmostam a hajam samponnal is. ruhát, törölközőt, ágyneműt sem fogott meg a hajam, csak hajmosáskor jön le nagyon fekete víz, az csak az indigótól lehet:) én kb 6-8 hetente szoktam festeni, addig bírja, de utána már kezd nagyon vörösbe hajlani.

Értékelés: Nincs

indigó

Sziasztok!Mivel nem jött össze az 1 kg indigó, ezért nem várok tovább a henna rendelésemmel. Eszter99, sajnos így nem tudok Neked adni. Marcsi

Értékelés: Nincs

Indigó után érdeklődők!

Sziasztok! Nekem is lenne 900 g Berni-féle indigóm, amiből tudnék küldeni kisebb mennyiséget igény szerint. Nekem túl sötét lett tőle a hajam, így már nem tudom felhasználni. Akit érdekel írjon!

Értékelés: Nincs

Tündéria-indigó

Szia, 100 gr indigóra lenne csak szükségem, ha elpostáznád.

Eszter

Értékelés: Nincs

fekete hajfesteshez kellene nekem

Szia, Én feketére szeretnem festeni a hajam, sajnos hiába vettem Hennát amire fekete szín volt festve, mégis barna lettem :( Szeretnek venni tőled indigót. Nem tudom, h vállig érő hajra mennyi kellhet. Ha van ötleted akkor kérlek írd meg, és hogy mennyiért lenne, természetesen csak ha van még belőle. Köszi Fruzsina

Értékelés: Nincs

Indigó

Kedves Fruzsina!

Már nincs meg az indigóm, de ha hosszú távra gondolkodsz mindenképpen érdemes megrendelned a webáruházban a hennával együtt. Egy alkalommal kb. 200g szükséges, hajminőségtől függően. A boltban vett "Fekete henna" sajnos tele van egyéb méreganyagokkal is. Amit itt tudsz venni az 100% henna és 100% indigó. Nekem 4 hónap alatt nagyon szépen rendbe hozta a hajam a henna, szerintem mindenképpen megéri átállni annak, aki amúgy is sötét hajat szeretne festeni.

Sok sikert! wave.gif

Értékelés: Nincs

henna és indigó

Szia, én is szeretnék 100-100 gr hennát és indigót köszi Eszter

Értékelés: Nincs

100g indigó és 100g henna

szerintem nekem elég lenne, egészen rövid hajam van

Értékelés: Nincs

Sziasztok Lányok! Mivel

Sziasztok Lányok! Mivel többeteket is érdekelt az indigó és én az első körben annyira béna voltam, hogy lehet, nekem nem is maradt hennám, ezért mindenképpen rendelnem kell újra. Ha valakit érdekel indigó, megrendelhetem azt is, ha lesznek vevők az 1 kg-ra. Ezért kérném azokat, akiket érdekel, minél hamarabb jelezzék most már inkább itt, ne külön mélben ,így látszik a sorrend is. Marcsi

Értékelés: Nincs

lengyelh is kér 100-at

lengyelh is kér 100-at clap2.gif

Értékelés: Nincs

indigo henna rendelés

szia Marcsi! Igen vennék indigót és hennát is.....ha rendelsz.. wave.gif köszi Zsuzsa

Értékelés: Nincs

henna is

Hennából is lesz 200 gr, ha érdekel valakit...

Értékelés: Nincs

Megvettem az indigót, jelentkezzen, aki kért!

Elnézést, hogy csak most írom meg a jelentkezők névsorát:

1. Hamula Edit 100 gr megvette 
2. Kis Gabi 400gr ? 
3. Kaméliáshölgy 200gr, ha Ők megveszik, akkor elfogyott. 

4. lengyelh
5. kökényesikati 
6. sikezsuzsa  

Marcsi

Értékelés: Nincs

lengyelh már kér 100 gr-ot

lengyelh már kér 100 gr-ot clap2.gif

Értékelés: Nincs

indigó

Sziasztok! Engem is érdekel az indigó! OK a 200 gr. Írjatok, ha még aktuális.

Értékelés: Nincs

100g Indigó

Sziasztok! 100g kéne nekem is. Vidékre megoldható-e a kipostázás? (Persze a költségeket vállalom) confused_smile.gifregular_smile.gif

Értékelés: Nincs

ezt a hetet várjuk meg

és ha nincs több jelentkező én bevállalom a 200g-ot

Értékelés: Nincs

eddig öten írtunk

ha mindenki bevállal 200 g-ot, akkor jók is vagyunk. vagy esetleg várhatunk 1-2 napot -vagy ezt a hetet - , hátha más is jelentkezik.

Értékelés: Nincs

én is beszállnék a közös indigó vásárlásba

Sziasztok! nem pesti vagyok, de vennék én is 100gr indigót... clap.gif

Értékelés: Nincs

sziasztok, nekem is csak keves kellene

csak 100 g, ha valaki megrendeli, én is örömmel beszállnék. gabi

Értékelés: Nincs

és megint indigó

Sziasztok! én is szeretném kipróbálni a hennát indigóval, így szívesen csatlakozom az előttem szólókhoz. azt is vállalom, hogy megrendelem, csak történjen valami! mml.gif amúgy pesti vagyok.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

indigó

én is pesti vagyok...és türelmetlen clap2.gif

Értékelés: Nincs
Veronika55's picture

Henna és Indigó közös rendelés

Lányok, egymás nevére kattintva a Kapcsolat menüponton keresztül tudtok egymásnak írni!

Hogy ez működjön, először a Személyes menüben be kell állítani, hogy engedélyezed a kapcsolatfelvételt!

 

Ezt a szöveget kell keresni, és kipipálni a négyzetet előtte. regular_smile.gif

Személyes kapcsolatfelvételi űrlap
Lehetővé teszi más felhasználók számára, hogy levelet küldjenek a személyes kapcsolatfelvételi űrlap segítségével. A webhelyen használt email cím ezzel sem válik nyilvánossá, de megfelelő jogosultsággal rendelkező felhasználók akkor is elérhetik a beállításoknál megadott email címet, ha a személyes kapcsolatfelvételi űrlap nincs bekapcsolva.

 

Értékelés: Nincs

indigó összefogás

Sziasztok! Én is szeretnék indigót kipróbálni,szóval nekem is csak egy kisebb mennyiségre lenne szükségem,szívesen társulok valakihez! Eszter

Értékelés: Nincs

Indigó kisebb kiszerelésben?

Sziasztok!

Egyre nagyobb kedvet kapok a hennazashoz regular_smile.gif , es persze szeretnem, ha edesanyam is ezt probalna ki, bar o jobban fel az uj dolgoktol. no.gif Neki sotet barna haja van, de fokent elol mar nagyreszt feher. Mivel minel sotetebb arnyalatot szeretne, ezert gondolom, hogy indigot is vennek neki, de az 1 kg sok lenne, fokent mert rovid haja van. Igazabol mar 2-3 napja irtam egy kerdest, hogy indigo csak 1 kg-os csomagolasban van (?), de meg nem jelent meg (nem jo helyre irtam?).

Értékelés: Nincs

Indigó kiszerelése

Egyelőre ezek a kiszerelések elérhetőek, de javaslom, hogy próbáljatok összefogni és osszátok szét az 1kg-ot, rövid hajra, egy festéshez 200g, hosszúra 300g javasolt.

Berni

Értékelés: Nincs

Hajfestés

Tanácsot szeretnék kérni a hennázáshoz. 3 hete befestettem próbaképpen a hajam natúr henna porral (feketekávéval oldottam fel, kb 5 órát volt rajta, kb 70%-ban ősz). Nagyon répaszínű lett. A massza nem is jutott az egész hajra, főleg előre tettem. (Csak keveset kaptam kipróbálásra).

Egy hét után befestettem henna plus 7. színű festékkel, ami a korábbi hennás hajat nem fogta be, csak amire nem jutott korábban festék. Csak sajnos ez világosbarna színű, így nem egyforma.

Szeretném most újból natúr hennával bekenni, mit gondoltok, sikerül? A Móricz Zs. körtéren vettem egy indiai boltban a port, indigót nem tartanak. Szeretném, ha sötétebb vörös lenne, elég, ha feketekávét, vagy teát teszek hozzá, vagy mindenképpen szerezzek be indigót?

Köszönöm a választ Györgyi

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Nem tudunk, illetve nem akarunk nyilatkozni

Számtalan olvasónk pórul járt a bizonytalan eredetű hennákat és henna névvel illetett vegyi borzalmakat használva. Hiába adnánk tanácsot, mert nem tudjuk, hogy az általad vett "henna" miként reagál majd.

Mi csak a 100%-os tisztaságú valódi frissen őrölt szárított hennapor használatát javasoljuk. Az a henna, ami eddig semelyik olvasónknak nem okozott csalódást, itt kapható, és ugyanitt kiváló minőségű indigót is kapsz.

Értékelés: Nincs

Fele citromlé, fele kávé pl.

Én fele-fele arányban keverném.

Értékelés: Nincs

hennafestés

Nekem is hasonló kérdésem volt, mint haji70-nek. A kávé, citromlé, indigó keverés nekem is tetszik, ami kérdésem hogy mennyi kávé, és mennyi citromlé legyen a keverékben. Azt már olvastam, hogy a henna és indigó mehet felesben.

Értékelés: Nincs

Én a kávét, citromlevet is és az indigót is javaslom

Én mindhármat használnám, mert ekkor érhető el a legsötétebb szín és lesznek befedve az ősz hajszálaid is.

Bővebben itt olvashatsz a tanácsokról, receptekről.

Berni

Értékelés: Nincs

kezdő

Szia! Szeretnék mielöbb hennázni, rendelni, de nem tudom mit próbáljak ki sötétítésre, az indigót vagy a kávé, tea...stb keveréket. Kérlek segíts. Jelenleg sötét violett színű a hajam, és sötét barna szeretnék lenni. Az nem lenne baj ha van egy kis vöröses árnyalata, de semmiképpen nem hennavörös, mert ez nekem nem áll jól. Sok azonban az ősz hajam, főleg a fejtetőn, kb 80% ban. Várom mielöbbi válaszod! Köszönöm.

Értékelés: Nincs

Hennával szőkére?

Sziasztok! Szeretném kérdezni tőletek, hogy hennával szőkére (méz színűre) lehet-e hajat festeni? Egy üzletben láttam szőke henna hajfestéket, de nem mertem megvenni, kipróbálni meg pláne nem merném, a ti véleményetekre lennék kíváncsi. Eddig én úgy tudtam, hogy vörösre, barnára, feketére lehet hajat festeni. Jól tudom? Alapvetően szőke típus vagyok, szeretnék ennél maradni, csak az ősz hajszálakat szeretném nélkülözni. Előre is köszönöm a tanácsaitokat.

Értékelés: Nincs

Hennázni bármilyen színű hajat lehet

A henna minden hajszínt befog, viszont a lényeg az eredmény. Nézd meg ezt és képekben is látni fogod a várható eredményt. Javaslom, hogy olvasd el a részletes válaszokat is a hennázással és indigózással kapcsolatban az elmúlt 4-5 év során feltett olvasói kérdések kivonatát és minden rejtelmét megtudod majd a természetes hajfestésnek!

Jó olvasgatást!

Berni

Értékelés: Nincs

henna -indigó

Nagyon szép lett, örülök,hogy "bátor" voltál. Már egy éve hennázok én is. Most viszont rendeltem indigót is Bernitől,és én is bátor voltam. Felesben használtam az indigó -henna keveréket.Előtte nekem is olyan hajszínem volt mint Neked az utána képen. Most viszont elég sötét lett,a hajtövem (ami kb.70%ban ősz) világosabb barna. Nem vagyok oda érte :( Hogy tudnám szerintetek visszaszerezni a csak hennás színemet?

Értékelés: Nincs

hendigo

Szia. Gondolom keverted az indigot és a hennát, nem pedig hennázás után ment az indigo? Mert ez utobbival tartósabb lehet a sötétebb, barnább szin. De ha csak keverted, akkor szerintem-saját tapasztalat-az indigo ki fog kopni. a Haj szerkezetébe csak a henna tud beépülni, az összes többi csak rárakódik, és kevésbé tartós. A kikopást meggyorsithatod, hogy raksz egy kevés szodabikarbonát a samponodba, és ezzel mosod meg, akkár egymás után többször. De e nélkül is jelentősen ki fog kopni. Szerintem ezt várd ki,mielőtt újra csak hennázod. wave.gif Ági

Értékelés: Nincs

Köszönöm!

Igen kevertem az indigót a hennával. Különben a csak hennás szín is nagyon szép volt,c sakhát a kis devil.gif Na de most így jártam. Próbálom kikoptatni a hajamból az indigót. Azt vettem észre ahol még a kémiaival volt festve ott jobban bevette magát az indigó, így a hajvégem majdhogynem fekete.

Kb.egy éve hennázok, és ahol már az eredeti hajszínem van, onnan gyorsabban is kopik az indigó, de a hajvégekre megpróbálom a szódabikarbónás sampont. Köszönöm a tanácsot!

 Ja ! És ha valakinek bevált a henna-indigó keverék annak jutányosan felajánlom az enyémet, ugyanis nagyon okosan összekevertem a kettőt (Berni féle).

Értékelés: Nincs

henna-indigó vásárlás

Szia Átvenném tőled a henna indigó keveréket ha megvan még.

Értékelés: Nincs

Nagyon szép!

Sziasztok!

Éppen a képen látható színt szeretném én is elérni. Kicsit elvesztem a nagy henna kínálattól. Pontosan milyen hennát vettél? Én ún. H... C...-t vettem, fel is raktam, de sajnos semmilyen színhatást nem értem el, bár nagyon jó lett a hajam tartása.

Előre is köszönöm a választ!

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Ne csodálkozz, hogy az a henna nem fogta be a hajad

Ne bolti vacakokkal próbálkozz, hanem az eredeti 100%-os indiai hennával. Mi itt mindannyian ezt használjuk, és még senki nem csalódott. Fél kiló hajhossztól függően 2-4 hajfestéshez elég, csak tőfestés esetén pedig akár 10 alkalom is kijön belőle.

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Gyönyörű lett!

Örülünk, hogy elégedett vagy! És köszöntünk a hennafejűek rohamosan bővülő táborában!

Értékelés: Nincs

Melír->Henna->Henna+indigó

Melír->henna->henna+indigó

Sziasztok.

3-4 hónappal ezelőtt, amikor ráakadtam erre az oldalra, akkor az első gondolatom a hajammal kapcsolatos volt. Az utóbbi 8-10 évben ki volt melírozva és ez már nagyon tönkretette. Ki volt teljesen száradva és nagyon kócolódott. Bevallom nem bírtam ki a 3 hónapot csak 2,5-et, és amikor Bernitől elhoztam a hennát muszáj volt kipróbálnom. Mivel elég sok és hosszú hajam volt 200g hennából csináltam a pépet Vali egyéb hozzávalóival, és kb. 4 órát volt a fejemen. Az eredmény lángvörös (rókavörös?) hajzat, a szőke csíkok enyhén narancssárga színben. :) Néztek a kollégák rendesen másnap, amikor dolgozni mentem. Körülbelül 4-5 hétig próbáltam megszokni ezt a hajszínt, de nem voltam meggyőződve, hogy ezt akarom. Alul, ahol nem volt melírozva, ott nagyon szép sötétvörös volt, de a narancssárga... :)

Szóval újabb randi Berniékkel és a következő hétvégén 100g henna és 100g indigó keverékét kentem a hajamra. Ezt csak bő 2 órát mertem a fejemen hagyni. Az eredmény gyönyörű mélybarna csillogó haj. A melírcsíkok úgy nézett ki, hogy eltűntek. Ez kb 3-4 hete volt. Azóta már nem annyira sötét, hanem a hajmosásokkal kopik és át-áttűnik a vöröses árnyalat. De ez nem zavar. Szerintem nagyon szép és természetes hatású. Az ÉN színem. :)

Köszönöm nektek.

dane.jpg

Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (3 votes)

Végre!!

Kedves Bernadett,

clap2.gifclap2.gifmml.gif Vegre! En EPPEN ILYEN repa szinu hajat szeretnek - eddig is ilyen volt, csak nem hennaval- kerlek szepen, ha visszanezel, ird le pontosan, h mit es mennyit kevertel ossze, mert meg a hajam hossza is pont ekkora! (sajnos nem vagyok egy technikai zseni, es nehezen igazodok el ezen az oldalon, h megtalaljam az eredeti instrukciokat...) Elore is nagyon szepen koszonom!

Esetleg ha Vali v a kedves tanacsado lanyok elobb olvassak keresemet, halaval fogadom az ő valaszkat is.

Szep napot mindenkinek!

kutykuty

ui: BENYI Bernadett hajszinerol kerdeztem. koszi

Értékelés: Nincs

Hennától répa, indigótól fekete

Sziasztok! Előző hétvégén én is befestettem a hajamat hennával. Kb. 1 l vizet forraltam diólevéllel, instant kávéval, szegfűszeggel, kakaóval fekete teával. Ez épphogy elég lett 200 g hennához. A pép el is fogyott a hajamara, amely épp olyan hosszú, mint a Berni hozzászólásában látható haj. 6 órán keresztül ült a fejemen a pép. Az alap amire festettem: sötétbarna haj, szőke melírral, amely már lenőtt kb. 10 centit. 6 óra elteltével az eredetileg sötétbarna rész szép, sötét-gesztenyebarna színűvé változott (mint a fenti 3. képen Berni hozzászólásában), míg a melíros rész répa lett (amilyen a 2. képen látható). Milyen szép lenne ez, ha a gesztenyebarnát néhány répa tincs díszítené! Nálam a lenövésből adódóan nagyon nagy volt az eltérés, semmi átmenet. Ezért aztán fogtam magam, és befestettem indigóval (ebből is 200 g kellett, nem maradt belőle). Másfél óra múlva lemostam, és az eredmény: fekete! Szép fényes a hajam teljes hosszában. Nem koromfekete, a napon inkább barnásan csillog. Én megelégedtem volna egy sötétbarnával (vagy a hennás színnel, ha az egész hajam olyan lett volna mint a fejem tetején), de így is elégedett vagyok. A kezemet jól összekentem a hennával, azóta is narancssárga :) A fejem pedig illatozik, mint egy gyógynövénybolt XD

Értékelés: Nincs
Rritaa's picture

Kép kérés a feketéről

Szia PZs!

Nagyon örültem a hozzászólásodnak, én is feketés-sötétbarnás színt szeretnék elérni hennával és indigóval. Ahogy leírtad, nagyon szép lehet! yes.gif Ha van rá lehetőséged, időd, alkalmad, tennél fel képet a hajadról légyszíves? Úgy megnézném, mert eddig egy ilyen képet láttam már az antalvalin, de a Tiédet is meglesném regular_smile.gif Hogy több bátorságot gyűjtsek!

És lenne még egy kérdésem is, hátha valakinek van már tapasztalata ez ügyben... Olvastam, hogy valaki már próbálta csak indigóval beszínezni egy hajtincsét, és befogta. Máshol olvastam, hogy Vali írta, az foltosan fogja be a hajat, ha csak úgy kenjük fel, nem henna után... Nincs erre valami szuper megoldás? teeth_smile.gif Mert én szívesebben "színezném" a hajam sötétbarnára-feketére, valami olyan technikával, ami idővel kikopik. Próbáltam diófalevéllel színezni, amiből az lett, hogy minden úszott a barna lében a fürdőszobában, de a hajamon nem láttam változást... Gondolom már megtaláltam volna az oldalon, ha lenne, de ha esetleg valakinek van szuper trükkje, nagyon boldoggá tenne! regular_smile.gif

Köszönöm szépen!!!

Értékelés: Nincs

Indigó és a fekete haj

Szia Rritaa!

nehezen, de végre sikerült összehoznom egy képet. A festés óta rengeteget mostam a hajamat (zsíros volt régebben, és most is az), és emiatt az indigó gyorsabban kopik. A tőnél nem sokat változott, most is inkább fekete, viszont azok a tincsek, végek, amelyek előtte világosszőkék voltak, most már határozottan barnák. Szerintem egy következő festésnél (és a "régi" hajvégek fokozatos vágásával) el fog tűnni ez a különbség.

hajfestes_indigo_006.jpg

A kép nem sikerült túl jól, világosabbnak tűnik a hajam, mint amilyen valójában.

A festésről: szerintem mindenképp kend be hennával a hajadat, ha eleve barna hajad van, nem lesz tiszta vörös, barnás marad. Aztán tegyél rá indigót, tuti hogy fekete lesz 2 órán belül. ha csak sötétbarnát szeretnél, 1 óránál tovább ne hagyd rajta az indigót. A későbbiekben már keverheted a hennát és az indigót, az első festés után el tudod majd dönteni, hogy milyen arány felel meg neked a legjobban. ne aggódj, biztosan sikerül!

Értékelés: Nincs

Köszi a dicséretet!

Maradok is végleg a hennánál, ez már egyértelmű. yes.gif (Csak a pontosság kedvéért: a felforralt keverékbe 1 kanál kakaóport is tettem, ezt véletlenül kifelejtettem a leírásból.)

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel