Hajfestés Khadi hajfestékkel

Kedves Mindenki!

Az oldalt több héten át böngészve rászántam magam az első hajfestésemre. Nem akartam elkapkodni, ezért nagyon hosszan időztem az előzetes kutatáson, és nagyon nagy segítségemre voltak az itt szereplő tanácsok, amit köszönök mindenkinek!

Hajfestés Khadi hajfestékkel

A hajam 15 éve nem volt festve, de lévén közel a negyvenhez, erősen őszülni kezdtem, főleg halántékon. Elég rusnya volt, úgyhogy a férjem és barátnőm unszolására beleegyeztem. De csakis természetes módszer jöhetett szóba! (Csak mellékesen jegyzem meg, hogy édesapám pár hónapja gyógyult föl egy bénulásos betegségből, amit nagy valószínűséggel egy gyógyszer okozott, amit lábgombára vett be - mindenki ellenzése ellenére! - tehát nem mindegy, mivel mérgezi magát az ember!!!)

Nagy nehezen meghoztam a döntést, és a Khadi hajfestéket választottam. Vettem egy vöröset és egy mogyoróbarnát. Gondoltam a sok ősz miatt nem kockáztatok, legyen meg a hennás alapozás, hogy tutira befogja majd az indigós henna. Meg hátha szép lesz a vörös magában is. Nem lett, rémes nyugdíjas-HarisnyásPippi-hajam lett, brrr, elöl, az ősz részeknél. Gyorsan kikevertem a Khadi hazel-t, és újabb két órára kivontam magam a forgalomból. Tűkön ültem, mikor moshatom le, rettegtem, hogy milyen lesz...

Amikor jött le a fekete lé a fejemről, oda se mertem nézni, a tükörbe is csak félve pillantottam bele. Hát, leesett az állam, mert szuper lett! A férjem oda volt, hogy visszafiatalodtam, anyukám (aki az abszolút természetesség híve) ujjongott, hogy milyen szép és mező-illata is van (nekem inkább kicsit istálló, de azt is szeretem). Nagyon elégedett vagyok, mert megnyugtat a tudat, hogy se a vízbe nem engedtem mérgeket, se a fejemre nem tettem vegyszert, mégis újra barna lehetek. Érdemes volt a sok időt rászánni a kutatásra, a hajfestésre, megérte! Mindekinek szívből ajánlom, hogy ha hajat akar festeni, jól nézzen utána mivel fogja megtenni, és ne a vegyi borzadályok mellett döntsön, csak mert az egyszerűbb(nek tűnik).

A fenti képen követhető a hajszínváltozás.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Hozzászólások

Belinkelné valaki?

Sziasztok!
Belinkelné valaki, hogy pontosan milyen termékek is kellenek ehhez az eredményhez? (ha jól értelmezem akkor 3 termék kell: henna, indigó, khadi festék) A hennából is több féle van?

A választ előre is köszönöm!
 

Értékelés: Nincs

növényi hajfestés tapasztalatok

Heló!

Bocsánat a kései válaszért! Igen, először Khadi vörössel mentem rá és utána a Khadi mogyoróbarnával. Egyből utána, azonnal. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, és a tövét festem csak. Tapasztalat: már nem teszem rá előre a vöröset, egyből a mogyoróbarnát a tőfestéshez, így rőttebb, világosabb a töve, de természetes hatása van! Nagyon fontos tapasztalat: tinédzser korom óta szenvedek a durva korpától. Aki tudja, milyen az, kipróbálni a világ összes samponját, gyógynövényét stb. és hajmosás után már másnap szétvakarja a fejét úgy viszket, na az biztos értékeli, ha a (növényi!!) hajfestés után 4 hétig (!!!) SEMMI problémája nincs! (Utána visszajövöget, olyankor még 1-2 hétig kibírom a Khadi korpa elleni olajjal a következő festésig.) Mert nekem így lett a Khaditól! Plusz tapasztalat: végre semmi hab, fixáló miegymás nem szükségeltetik ahhoz, hogy jól nézzen ki a hajam!! Eleinte használtam bionom hajhabot, de már az sem kell. Előtte marokszámra tettem rá a habot, hogy ne szálljon a göndör hajam, mint egy pókháló. Tehát, igaz a hír: a növényi hajfestés csodákat tesz!! Én ezt nem is hittem volna! Tényleg kell hozzá pár hét átmeneti idő, de érdemes türelmesnek lenni. Megfogadtam azt is, amit  olvastam itt a honlapon, hogy az öblítővízbe tegyek illóolajakat (teafát, rozmaringot, levendulát), és az is nagyon jót tesz. A fésűmet lecseréltem szarura. A 13 éves lányom egyből rákapott a bionom kozmetikumokra és imád kotyvasztani. Kedvenc szórakozása olvasgatni az összetevőket - kicsit fanatikus is már-már. :)

Tehát, továbbra is buzdítok mindenkit, hogy ha hajfestés, akkor növényi!

Zsuzsanna

Értékelés: Nincs

Megbízható természetes hajfestékek

Szia,

Ezek közül a megbízható természetes hajfestékek közül tudsz választani. Sajnos több olyan hennának nevezett készítményt árunak ami vegyszereket tartalmaz, így körültekintően vásárólj!

Sok sikert! Várjuk majd tőled is a fényképes beszámolót!

Értékelés: Nincs

Hajfestés

Rendben, köszönöm. Innen szoktam egyébként vásárolni és innen is fogok a jövőben is.
Ha jól értelmezem, akkor a hölgy három terméket használt ugye?
henna, indigó + khadi festék? 

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Mit használt?

Szia! 

Én úgy értelmeztem, hogy hennával alapozott, majd a Khadi mogyoróbarnáját használta. Bár ez az "indigós henna" kifejezés engem is megzavart... 

Értékelés: Nincs

Khadi

Én a teherbeesésem kezdetétől váltottam át a khadira :) Mindenki észrevette a különbséget, vastagabb szálú (a henna kívülről bevonatot képez) és sokkal sokkal fényesebb haj. A legjobban azt imádom hogy nem egy elhatárolt vonal keletkezik a lenövésnél, hanem szinte észrevehetetlen. Ha már sok lenőtt (nálam 2-3 hónap) akkor látszik valamennyire hogy a saját hajszínemnek nincs vöröses csillogása, ennyi a különbség. Én most sötétbarnát használok.

 

Imádom :)

Ja, szerintem szalma illata van, kellemes 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Antal Vali's picture

Ugye, hogy bele lehet szeretni?

És hányan vannak, akik halogatják, félnek tőle, macerásnak tartják! Nem tudják, mit vesztenek!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Én is sokáig halogattam...

Én is sokáig halogattam... vörössel csináltam és alomszèp lett

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Csodás hennázott hajak!

Szerintem vegyi festékkel nem is lehet ilyen ragyogó színeket elérni! 

Értékelés: Nincs

Újabb hajfestős tapasztalat ősz hajon

Csodaszép természetes színű lett a hajad . Nagyon szépen köszönjük, hogy megírtad nekünk, biztosan sokaknak segítesz ezzel Te is!

Értékelés: Nincs

hála

Én köszönöm, hogy segítségemre volt ez a honlap minden tartalmával. Nagyon nagy HÁLÁT érzek, hogy megtaláltam, hogy létezik ez az egész CSODA, hogy vegyszer/méreg-mentesség - bár sosem voltam híve a művi dolgoknak, nem is értem miért nem jutott hamarabb eszembe megkeresni az alternatívákat... Nagyon megnyugtató érzés, hogy tudom, nem kellenek a mesterséges "gyógyszerek". Próbálom terjeszteni a tant barátok, ismerősök körében, és hát a falak vastagok sajnos. De egyáltalán nem reménytelen. Tényleg nagyon köszönöm!!!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel