Sorozatok

A legjobbat akarod gyermekednek, de el vagy veszve a biotermékek világában? - Detti tanácsadónőnk elmondja, neki mi vált be!

Sok kérdést kapunk azzal kapcsolatban itt az antalvali.com-on, hogy rengeteg a hatékony termék, de nem ismeritek őket. Így nehéz lehet választani, főleg ha a gyermekünknek szeretnénk vásárolni. Millió kérdés merülhet fel, mert mi van, ha nem eszi meg, nem jó a bőrének, nem tetszik az illata, adható-e az ő korában, és a másik, hogy ha nem válik be, akkor az "ablakon dobtunk ki ennyi pénzt". Tudjuk jól, hogy sem a drogériákban, sem a bioboltokban, sem a gyógyszertárakban nem lehet reklamálni amiatt, ha valami nem tetszett, nem vált be, vagy nem ízlett a gyereknek. Ugyan elhasználja a család és az ismeretségi kör, de bizonyára Te is szeretnéd elkerülni ezeket az apró bosszúságokat. Ezért találtuk ki azt, hogy hétről hétre megosztjuk Veled, hogy nekünk mi vált be, hátha tudsz belőle ötleteket meríteni.  Háromgyermekes anyukaként itt az én saját, teljesen szubjektív listám a bevált kedvencekről.

/Detti/

Gyermekeim bevált kedvencei 1. rész - Szubjektív lista Dettitől

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

GAP-szindróma 1 rész: A bélflóra, az emésztés és az immunrendszer kapcsolata

A GAP-szindróma kifejezéssel 2009-ben találkoztam először, amikor egy nagyon kedves szülőtárs meghívott a Google csoportjába. Nagyon hálás vagyok neki, mert egy rendkívül érdekes, izgalmas világba csöppentem, a táplálkozás és a betegségek közötti kapcsolat világába.

Viselkedési problémák

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Esőember blog - 15. rész: Autizmus, a bezárt világ?!

Sokféle témáról írtam már az Esőember blogsorozatban, csak arról nem, hogy milyen az autizmussal együtt élni, milyenek a hétköznapjaink. Úgy illene, hogy az Autizmus Világnap közeledtével csak szépet és jót írjak, de ez most nem megy, és azt gondolom, hogy nem is lenne életszerű. Hiszen ki hinné el egy felnőtt autista fiút nevelő édesanyától, hogy minden csupa rózsaszín? Hát nem rózsaszín, de azért annyira nem is sötét, csak időnként nagyon nehéz.

Kék séta Balázzsal 2105-ben

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Bevezetés a masszázsok világába 2. rész - A masszázsokról általában, az európai gyökerek...

A cikksorozat aktuális darabjában egyrészt tisztelegni szeretnék a múlt előtt, valamint szeretnék élettani-lélektani területen is barangolni.

A masszázs valószínű az arab "massah" szóból származik, és kézzel való simogatást jelent. (Mondjuk mivel lehetne még a kézen kívül simogatni, de ne kukacoskodjunk.) Az ősi Egyiptomban Kr.e 2330-ból való egy orvos síremlékének falfestménye, amin "célzott manuálterápiai fogások" vannak megfestve. Hippokratész, a neves ókori görög orvos, "az orvostudomány atyja" (Kósz, Kr. e. 460 - Larissza, Kr. e. 377) már említi az "anatripszisz" fogalmát. A tripszisz dörzsölést, súrolást jelent. Szavai szerint: "Az orvosnak sok mindenben járatosnak kell lennie, de elsősorban a dörzsölésben. Mert a dörzsölés helyére ránthat egy kilazult ízületet, vagy kilazíthat egy merev ízületet." Néhány neki tulajdonított idézet: Csak nem ártani (Primum non nocere), A beteg java a legfőbb törvény (Salus aegroti, suprema lex esto), A művészet hosszú, az élet rövid (Ars longa, vita brevis).

masszazs-jotekony-hatasai

4.555555
Értékelés: Nincs Átlag: 4.6 (9 votes)

Bevezetés a masszázsok világába 1. rész - Mit takarnak a hangzatos nevek?

Ebben az írásomban a masszázsok fajtáit, típusait szeretném ismertetni. Elég nagy a zavar ezen a területen, nem árt leülepíteni azt.

Masszázsok világa

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Kezdő életmódváltók fogadalmai 3. rész - Avagy mit csinálj, ha nehéz elkezdeni a mozgást

FitnessMár bőven elmúlt január 1., ülök a Facebook előtt, és edzésre motiváló képeket nézek. Nagyon meg kéne már mozdulnom nekem is. Mi lesz az újévi fogadalmammal, miszerint kitartó leszek a sportban? Illetve… ez nem teljesen igaz, hogy megfogadtam, inkább csak átsuhant az agyamon, hogy milyen jó lenne újra elkezdeni mozogni úgy, mint tavaly ilyenkor. Igen, pont egy évvel ezelőtt kezdtem bele egy komolyabb életmód programba, egészséges étkezéssel, mozgással. 6 hét alatt nagyon sokat fejlődtem, néhány hónap múlva pedig már majdnem teljesen elégedett voltam magammal. MAJDNEM!  Nem is tudom, lett volna-e olyan valamikor, amikor tényleg teljesen elégedett lettem volna.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Kezdő életmódváltók fogadalmai 2. rész - avagy fekete lyukak és tévhitek a fürdőszobai bionomosítás terén

Bionomosítás a fürdőszobábanAz interneten böngészgettem. Először talán a felnőttkori ragyásodás okai után kutatva került a látókörömbe. Aztán már bármit is kerestem, ott volt és jelentkezett. Kezdetben erőszakoskodásként éltem meg, de később rájöttem: ez nem lehet más, mint égi iránymutatás...). Így indult a kapcsolatom a narancs oldalon az összefont karú lánnyal. A többi a szokásos: beszippantott, elvarázsolt, kinyitotta a szemem és ráterelt az utamra. Válaszokat kaptam, és összefüggéseket fedeztem fel. Nem volt kérdés a változás és a változtatás! Csodálatos folyamat, nehézségekkel és váratlan fordulatokkal. A szembesülés, hogy az egész eddigi, gondosan összeválogatott tisztaságvarázsoló, széppétevő gyűjteményem finoman szólva sem mondható megfelelőnek, na azért az kellemetlen érzés, de mindenképpen új távlatokat nyit. A gondolkodás és a stresszkezelés terén is...

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Kezdő életmódváltók fogadalmai 1. rész - Konyha

Új év, új kezdet - szokták mondani. Valóban, valahogy a január elseje a legtöbb ember életében egy bűvös nap, mintha csodát várnánk tőle. Fogadkozunk, hogy most minden megváltozik, és biztosak vagyunk abban, hogy az új év sokkal jobb lesz, mint a régi. Január elsejét el is neveztem a fogadalmak napjának. Sokan ekkor döntenek úgy, hogy új életet kezdenek, életmódot váltanak, és egészségesebben fognak élni. A fogadalmak sorsa, hogy betartsák vagy elfelejtsék.

Kezdő életmódváltók fogadalmai - Konyha

Szeretnénk nektek segíteni abban, hogy sikerüljön teljesíteni az életmódváltással kapcsolatos fogadalmaitokat, hiszen tudjuk, hogy a kezdet minden esetben nagyon nehéz, hiszen tobzódtok a rengeteg új információban, csak kapkodjátok a fejeteket a sok lehetőség között. Így elhatároztuk, hogy összeszedjük nektek egy-egy blogban az életmódváltással kapcsolatos legfontosabb területeket, úgy mint a konyha, a fürdőszoba és a mozgás, ahol segítségetekre lehetnek a tanácsaink, a tapasztalataink, hogy lássátok, mi hogyan csináltuk, nekünk mi vált be. Persze ezek a tanácsok csak mankók, lehet eltérni tőle, sőt ha nektek más válik be, akár majd meg is írhatjátok a blog alatt hozzászólásban, így ti is fogtok tudni segíteni másoknak. 

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Esőember blog - 14. rész: Alvás helyett alváshiány, sajnos nem vagyunk mormoták

Azt hiszem, mi autista gyerekeket, felnőtteket nevelő szülők órákig tudnánk mesélni az évekig tartó át nem aludt éjszakákról, a nyűgös, fáradt nappalokról, a literszámra ivott kávékról, teákról és egyéb ébrentartó szerekről. Egy autista gyerek nem alvása bizony az egész családot kikészíti. Emlékszem, volt olyan hónapokig tartó időszakunk, amikor Balázs fiam minden éjjel pontban 4 órakor felébredt úgy, mint aki kialudta magát, és úgy gondolta, hogy mi is eleget pihentünk, ezért nekünk is ébresztőt fújt. Hát mit mondjak, nem volt kellemes élmény, amikor bejött a szobánkba, felkapcsolta a villanyt és jó hangosan elkiabálta magát, hogy jó reggelt kívánok!

Alvásproblémák

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Cukorbetegség II. - Mi zajlik a lelkünkben, ami megbetegít?

Teljes bizonyossággal állítom, hogy lelki jóllét nélkül nincs testi jóllét sem, vagyis a lelki táplálék testünk jóllakatását is szolgálja. A lelki törések, hiányok, válságok általában megmutatják magukat testi tünetekkel is. Ha valaki nem reagál a testi vészjelzésekre, nem rak rendet a lelkében, a tünetekből sajnos sok esetben betegségek fejlődnek ki. Tehát minden betegségnek, tünetnek (és itt kiemelném, hogy most nem a hiánybetegségekből, balesetekből fakadó elváltozásokról beszélek) megvan a maga lelki jelentése, érdemes ezeket időben lefordítani!

Lelki jóllét nélkül nincs testi jóllét sem.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Cukorbetegség I. - Mi zajlik a testünkben, ami megbetegít?

Cukor: édes méreg, a Vali által sokat emlegetett gyilkos fehér trió egyik lelkes képviselője, életünk megízesítője. Rengeteg kép ugrott be, miközben a témán járattam a kerekeimet, többek között Jancsi és Juliska megpróbáltatásai, amit pont a napokban olvastam a gyerekeimnek; meg a saját gyerekkorom, ami lelkileg nemigen nevezhető édesnek, az elfogyasztott "táplálékot" tekintve viszont annál inkább... Vajon mit próbál pótolni a sok elfogyasztott édes méreg? Talán pont a lelki édestelenséget "kárpótoljuk" vele? Elgondolkodtató. Többek között ennek boncolgatási segédeszközeként készült ez az írás. Hogy segítsen átláthatóbbá, érthetőbbé tenni a cukorbetegségnek nevezett állapotot, hogy levonhassuk saját logikus, biologikus következtetéseinket.

Cukorbetegséghez vezető út

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Esőember blog - 13. rész: Felnőtté válás, elszakadás

Ketten a szalagavatón

"Síró lelkében autista baj van,
Tudja ő ezt jól, s mégis megremeg,
Csak szeressétek őt, emberek,
Forog még mindig maga körül réveteg,
Csavargatja fejét, hidd el, ez nem élvezet,
Én voltam e gyermek, szólok most
Már hangosan, köztetek, hozzátok,
Legyetek tisztában azzal,
Hogy a szeretetet szívetekben hordozzátok."
/Seth F. Henriett: Ej, nem szólal a gyermek?/

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

A környezettudatos háztartás 11. rész - Konyha - Energiatakarékos eszközök

A konyha adja a fészek melegét, teret ad a meghitt családi együttléteknek, itt készítjük el a tápláló ételeket szeretteinknek, ezért nagyon fontos, hogy az igényeinknek megfelelően, praktikusan rendezzük be. Az éves energiaigényünk 5-10 százalékát itt használjuk el, ami egy kis odafigyeléssel, az energiák tudatos használatával, a kézierő újbóli felfedezésével akár az egyharmadára is csökkenthető.

Biztos hogy mindenre szükségünk van?

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

A környezettudatos háztartás 10. rész - Ruhák szárítása, vasalása, tárolása

Igaz, hogy a mosással végeztünk, de még hátra van a ruhák szárítása, tárolása. Ezeket a tevékenyégeket is lehet környezettudatosan végezni, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjunk, akár vásárlás közben is. Minél több ember tartja szem előtt ezeket a dolgokat, annál többen leszünk, hiszen a kollektív tudat az apró tettek összességétől és hatásától emelkedik!

Vállfára akasztva megúszhatjuk a vasalást

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

Babakonyha 8. - A hozzátáplálás nagy kérdései - állati termékek és a glutén

A legnagyobb kérdés a hozzátáplálás során a glutén bevezetése. Egy 2011-es ajánlás szerint, 4 hónapos kor után és legkésőbb 7 hónapos korig be kell vezetni a glutént, még szoptatott csecsemők esetében is. Valóban szükség van ilyen korán gluténra, főleg az ajánlásban szereplő háztartási kekszre? Sokakban felmerül az a kérdés is, hogy szükség van-e a csecsemőnek állati eredetű termékekre. Lehet-e egészségesen felnevelni csecsemőket hús nélkül? Ebben a blogban ezekre a kérdésekre is keressük a választ.

A hozzátáplálás nagy kérdései

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel