Rügyelixírek

"A növény a fényben fejlődik, az univerzumból kapja a képző impulzusokat, és lényével kiterjed a csillagvilágba."

"A Nap a Kozmosz képviselőjeként teremti az új növényt az összes anyagaival együtt."

"A növény azt tanítja, hogy az anyag nem más, mint a makrokozmikus folyamatoknak egy rögzített létformája. Amit mi a Földön anyagnak nevezünk, az a világtevékenység megmerevedett, rögzült formája. A földi anyag-forma, és a világ lényiségi-formája két pólus, amelyek között természeti lét végtelen sokaságú lépcsőfoka található meg. A növény ezen két polaritás között illeszkedik be élő lénytagként a világorganizmusba."

(Forrás: részlet Dr. Rudolf Hauschka Táplálkozástan c. könyvéből)

rügyfakadás


Tartalom:

A rügyek

A rügy az ÉLET tömény, koncentrált megnyilvánulása. 8-9 hónapon át készülődik, hogy tavasszal, amikor a nedvek áramlani kezdenek és beindul a keringés, megjelenjen. Ezekben a pici rügyecskékben már ott van a jövőbeni növény teljes ereje, annak minden információjával, tápanyagával. Szöveteiben azok az erők koncentrálódnak, amelyek az adott növényt jellemzik. És mindent magában hordoz, amelyek később a teljes növény számára szükségesek.

Információ hordozó és közvetítő is egyben. Ez a növény embrionális állapota. Amikor tavasszal előbújik, már benne rejlik a növény későbbi kifejlődése, a bimbózás-virágzáson át a termés-érlelésig, és végül a teljes visszahúzódásig.

A mind méretében, mind súlyában nagyon kicsi rügyek az oldatban kitágulnak, és kiárasztják magukból mindazt az információt, amit az adott növény hordoz magában. A rügyet tekinthetjük úgy, mint szinte anyag nélküli energiát, hatalmas életképességgel. Ezért a rügyből készült gyógyító anyag, a RÜGYELIXÍR meglehetősen hatékony. Ezt a koncentrált erőt adja át nekünk, amikor a rügyeiből elixírt készítünk.

Minden növény, fa más minőséget képvisel, más bajokat orvosol testi-lelki szinten.

rugy

"Különböző erők vannak a rügyekben, levelekben, bimbókban... azaz saját figyelmünket az első hajtásoktól kezdve kell az utolsóra irányítanunk, mivel ilyen a természet. Így a kis rügyeken keresztül történik az érés, egyik a lombokhoz vezet, egy a rostokhoz vezet, egy a nedvekhez vezet, egy a levelekhez, egy pedig a gyümölcsökhöz vezet." (Paracelsus)

Növényi terápia, amely természetes úton segít visszaállítani a normál működést. Általánosan jellemző, hogy általuk a szervezet immunrendszere rövid idő alatt megerősödik, energiaszintje emelkedik. Nagy mennyiségben találhatók benne nyomelemek, speciális fehérjék, enzimek, ásványi anyagok, növényi hormonok, vitaminok.

Regenerálja szöveteinket. Mindezt úgy teszi, hogy sejtjeinket emlékezteti eredeti feladatukra, és így lehetőségük van megújulni, ismét egészségessé válni. A rügygyógyászat kiegészítő terápia. Alkalmas rá, hogy különböző biológiai folyamatokat aktiváljon, hatékony segítséget nyújtva az EGÉSZ-ségtől távolodó, és egyensúlyából kibillent szervezetnek.

Története

A rügygyógyászat megjelenésével az egyik legősibb hagyományunk bukkant fel ismét. A belga dr. Pol Henry mutatta be egy homeopata konferencián 1959-ben. Az ő munkássága nyomán terjedt el, majd Franciaországban Dr. Max Tétau által vált ismertté, a caeni dr. O. A. Julian és Flament kezdeményezésére. Szisztematikusan és tüzetesen vizsgálták a rügyek tulajdonságait, kidolgozva egy sor kivonatot, amelyeket "gemmoterápia" (rügygyógyszer) vagy "gemmodertivátum" (rügykivonat) néven ismerünk.

Az ősi ayurvédikus gyógyászatban csakúgy, mint a hagyományos kínai orvoslásban a növényi rügyek, hajtások és gyökerek fontos helyet foglaltak el földünk legrégebbi gyógyító lehetőségei között. Régen az alkimisták felismerték jelentőségét, és hatékonyan alkalmazták. Készítettek tavaszi elixírt rügyekből és őszi elixírt magokból és gyökerekből.

A hármas macerátum összetétele

Tiszta vízből, mézből, vagy növényi eredetű glicerinből és alkoholból áll. Egyenlő arányban kell az egyes alkotórészeket elkeverni, így az alkoholfok 33,3%-os. Ebbe a hármas oldatba kerül a rügy, amely szintén gondosan megválasztott helyről származik.

A rügyelixírek előállítása

Ahhoz, hogy hatékony oldathoz jussunk, fontos betartanunk azokat a fontos tényezőket, amik a ránk maradt receptúrákban és írásokban előírásként szerepelnek.

Lényeges szempontok:

  • A rügyek begyűjtésére különösen alkalmas a napfelkelte, mert ez az átmenet időszaka (éjszakából a fénybe). Ilyenkor a növény teljes életerejével van jelen. Növő hold idején, mert ilyenkor az élő anyagban lévő tömegek a legnagyobb értéket mutatják, és ez a kiáradás időszaka is.

  • Lényeges szempont, hogy aki a gyűjtést végzi, ne legyen beteg. Nyugalomban, nagy figyelemmel és jelenléttel, szeretettelien közeledjen a növényhez.

  • Figyelni kell arra is, hogy a növény szívesen ad-e rügyeket, vagy sem. Ha nem, akkor azt tiszteletben kell tartani, annak oka van. Megtörténik ilyenkor egy párbeszéd a növénnyel.

  • Tiszta helyről gyűjtsünk! Vegyszermaradványoktól mentes, ahol ki tud fejlődni, van tere, lehetősége rá. Jó levegőjű és jó kisugárzású helyen.

rugyelixirek


Adagolás és tárolás

Gyermekeknek fél éves kortól adható a csipkerózsa, a többi 1 éves kortól ajánlott.

Adagolás:

4-5 éves korig: az első 3 napon 2x1 csepp, a negyedik napon 2x2 csepp, az ötödiken 2x3, ennél tovább nem emeljük a cseppszámot.
6 éves kortól: lehet 2x2 cseppel kezdeni, az első 3 napon. A negyediken 2x3 csepp, az ötödik nap 2x4 csepp, és a rákövetkező napokban is, a kúra időtartamáig.
13-14 éves kortól: lehet 2x3 cseppel indítani, és azt a nagyedik naptól naponta 1-1 cseppel emelve felvinni 2x6-7 cseppig.
Felnőtteknek: 2x 3 csepp az első 3 napon, ugyanígy a negyediken 2x4, és így fel, egészen 2x7 cseppig.

A kúra időtartama általában 4-6 hétig tart, de minimum 4 hétig (1 holdhónapig ) szedjük folyamatosan.

Gyermekeknél és idős korban fontos szempont, hogy mennyi alkohol jut a szervezetbe. Mivel a teljes növény információja megjelenik a rügyben, és az oldatba azt beleárasztotta, az élet korai szakaszában és akkor is, amikor már a leépítő erők vannak túlsúlyban, kisebb mennyiség is elegendő, hogy a megfelelő eredményt elérjük.

Makacs problémáknál szükséges megismételni a kúrát, 1 hét szünet közbeiktatásával. Egy mélyreható kezelés időtartama 3 hónap. Ennyi idő általában elegendő. Kivételt képez ez alól az a rügyelixír, ami pl. a vérnyomást szabályozza, a szívműködést és a keringést erősíti, azaz a galagonya.

Érdemes ezzel indítani a napot, és vele zárni.

Tárolás:

A rügyelixírek az elkészülést követően 3 évig őrzik az erejüket.

Hidegre, melegre, fényre nem érzékeny, csupán egyetlen lényeges szempontot fontos betartani: elektromos berendezésektől, mobiltelefonoktól minimum 1 méter távolságra helyezzük el. A hegyikristály már önmagában nagyfokú védelmet ad, ennek ellenére érdemes erre odafigyelni. Tehetjük fémdobozba, vagy belecsavarhatjuk alufóliába.

Egymást erősítő hatások

"Synergia" - így nevezi Paracelsus azt a tulajdonságot, amely akkor keletkezik, amikor két vagy több növény erejét együtt alkalmazzuk. Így ők képesek egymás hatását felerősíteni, hatványozni. Tehát bátran szedhetünk egyszerre akár 3-4, de ritkán még 5 rügyelixírt is, ha így szükséges. Fontos figyelni az érzéseinkre, megérzéseinkre is, sokszor megszólítják a növények az embert a leírásokon keresztül.

Hegyikristály a rügyelixírekben

A rügyterápiában is lényeges szempont, hogy az üvegcsében lévő gyógyító anyag minősége és életképessége sértetlen maradjon. Ezt támogatja a benne lévő hegyikristály, amely minden gyógykövek közül az egyik legintenzívebb és legszéleskörűbb terápiás hatással rendelkezik.

Fokozza a körülötte lévő gyógyító erők hatását, erősítő és kiegyensúlyozó a lélek számára, harmonizálja a testi funkciókat.

A hegyikristály a rügyelixírekben lévő impulzust magába fogadja, és folyamatosan visszaáramoltatja a macerátumba, miközben egy finom, de annál intenzívebb védelmet is képez, amely segít távol tartani a külső térből érkező károsító hatásokat.

hegyikristaly

Az alábbi összefoglaló a régi korokból ránk maradt hagyományból, írásokból, valamint évszázados népi megfigyelésekből és a jelen korban fellelhető irodalmi adatokból származik.

Allergiák esetén: kökény, csipkerózsa

Ásványi anyag hiánynál: feketeribizli, zsurló, nyír

Bőrbetegségeknél: zsurló, csipkerózsa, feketeribizli, nyír

Csontozat erősítésére, rugalmasságára: feketeribizli, zsurló

Elhízás, súlyfelesleg esetén: bodza, nyír, alma

Immunrendszert erősíti: bodza, csipkerózsa, kökény

Emésztőszervi zavaroknál: bodza. Renyheségnél: alma

Görcsös állapotoknál: hárs

Emlékezet zavarainál: alma, zsurló, kökény

Koncentrációt segíti (pl. figyelemhiány, vizsgaidőszak, szétesettség érzése): kökény, alma

Érrendszer megtisztítása: zsurló, vadgesztenye, bodza, feketeribizli

Fájdalomcsillapító: bodza

Férfiaknak hormonális egyensúly elősegítésére: alma, nyír

Prosztata megnagyobbodásra, gyulladásakor: vadgesztenye

Hasnyálmirigy erősítésére: nyír

Gyulladásoknál: feketeribizli, bodza, csipkerózsa

Elsavasodáskor: bodza, feketeribizli, nyír

Húgyúti problémáknál: bodza, nyír, zsurló, feketeribizli

Alvászavarok esetén: hárs, alma, kökény, csipke, feketeribizli

Fejfájás: csipkerózsa, alma, feketeribizli

Depresszió: hárs, kökény, nyír, csipkerózsa, bodza

Inak, izmok erősítésére, rugalmassá tételére: feketeribizli, kökény

Kimerült állapotoknál: kökény, feketeribizli, bodza, csipkerózsa

Asztmánál: csipkerózsa, bodza, feketeribizli

Influenzánál: csipkerózsa, kökény

Kiválasztás renyheségénél: alma, nyír

Láz fékentartására: bodza

Felső légúti gyulladásoknál: csipkerózsa, feketeribizli

Ödémák, folyadékok pangása esetén: nyír, vadgesztenye

Szénanáthánál: bodza, kökény, feketeribizli

A máj működését segíti: nyír, alma, feketeribizli

Ízületi gyulladásnál: feketeribizli, csipkerózsa

Ízület fájdalmaknál, a mozgás beszűkülésekor: zsurló, nyír, alma

Női ciklus zavarainál, hormonális változásoknál is: málna

Méh vérzékenysége esetén: vadgesztenye

Méregtelenítéskor (gyógyszerek maradványainak kivezetésére is): alma nyír, feketeribizli

Mellek szöveteit feszesíti: nyír

Nemi hidegség esetén: alma, nyír

Nemi zavaroknál: bodza, alma

Nyirokáramlást karbantartja: nyír, bodza

Energiahiányos állapotoknál: feketeribizli, kökény

Állóképesség fokozására: vadgesztenye

Narancsbőrre: nyír

Pajzsmirigy-alulműködés: nyír. Túlműködés: hárs. Duzzanat: csipkerózsa

Rosszindulatú daganat: nyír

Bőr gyulladásos problémáinál (ekcéma, furunkulus, herpesz): csipkerózsa

Szív, keringés megerősítésére: galagonya, kökény, hárs

Vérnyomás kiegyensúlyozására: galagonya

Köszvényre: bodza, nyír, zsurló

Vérrögképződés, keringési zavarokra: galagonya, vadgesztenye

Vértisztító: bodza

Vérszegénység, vashiányos állapotok esetén: kökény, bodza, málna, feketeribizli

Veseműködés támogatására, tisztítására: nyír

Mellékvesék nem kielégítő működésére: feketeribizli, nyír

Visszértágulat, aranyér (gyulladásnál is): vadgesztenye

Erek, hajszálerek tisztítása, rugalmasítása: vadgesztenye, feketeribizli

Dohányzásról való leszokást segíti: alma

Libidót emeli: alma 

Nelli


Kapcsolódó tartalmak:

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Hozzászólások

Pajzsmirigy alulműködésre rügyelixír

Sziasztok! Szeretnem megkérdezni hogy pajzsmirigy alulműködéssel szedhető e az elixír csepp, gyógyszeres hormon pótlást kapok napi rendszerességgel. A nyir es az alma fogott meg  Köszönöm

Értékelés: Nincs

Erdeklodes

Szio!erdeklodnek,hogy el kezdted e hasznalni valamelyik elixirt?illetve mit tapasztaltal?En is pm.alulmukodes plusz Ir,tobbfele etelallergiaval kuzdok,a fiam kapja a csipkerozsa elixirt,en is kezdenem hasznalni,de tanacstalan vagyok

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Rügyelixír és a pajzsmirigy alulműködés

Szia!

Mielőtt bármelyikrügyelixírt  elkezdenéd szedni, kérlek egyeztess az orvosoddal, ugyanis gyógyszerek megváltoztatják a természetes készítmények hatását és ez igaz fordítva is: a természetes készítmények is befolyásolhatják a gyógyszerek hatását.

Értékelés: Nincs

Segítsetek nekem!

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy melyik rügyelixírt javasoljátok a panaszaimra:

Mostanában elég stresszes vagyok, olyankor a fejem a halántéktájon, a tarkónál vagy a fejtetőn erősen lüktet, szaporán ver a szívem...

Nagyon kellemetlen...

Ha fefekszem ilyen állapotban este, nagyon nehezen alszom el.

Nekem mindig alacsony volt a vérnyomásom, de mostanában a panaszaim miatt mérem, és akkor gyakran 145-150/90-100 Hgmm-t is eléri. 

Nem szeretném, ha valami súlyosabb következménye lenne ennek az emelkedett vérnyomásnak.

A másik dolog a migrén, ami kb. két hetente kínoz. 

Meg lehetne valahogyan előzni?

Várom a tanácsaitokat, és  előre is köszönöm.

 

Értékelés: Nincs

Stresszre, migrénes fejfájásra rügyelixír és egyebek

Szia,

Rügyelixírt úgy kell választani, hogy elolvasod mindegyikről a leírást és azt választod elsőre amelyik "megszólit" valamiért. Talán az alma rügyelixír vagy a  galagonya rügyelixír segíthet neked.

"Magas vérnyomáshoz vezethet:

(tartós) stressz, túlsúly, mozgásszegény életmód, vese problémák (gyulladás, elégtelenség), veseartéria szűkülete, pajzsmirigy túlműködés (a túlműk. felpörget minden anyagcserét), hormonális betegségek, terhesség, szívbetegség, érelmeszesedés.

A magas vérnyomás megállapításához a következők lennének szükségesek:
- szemfenék vizsgálat,
- 24 órás vérnyomás mérés, vagy legalább 3 különböző időpontban, nyugalmi állapotban mért magas vérnyomás
- valamint hasi ultrahang vizsgálat a vesék artériaszűkületeinek vizsgálatára!"

Vérnyomás optimalizálásra és a fejfájás megelőzésére a belinkelt termékek közül tudsz választani. Ami fejfájára sokunknál bevált (nálam is) a Q10 csepp (rendszeres szedése), az Őszi Margitvirág Tinktúra (kúraszerűen vagy ha közeledik a fájdalom). Ha hormonális oka is van a fejfájásodnak akkor pedig a  Ciklusbarát krémet javaslom. Igazából ez utóbbit fejfájástól függetlenül is, mert rengeteg jótékony hatása van :)

Fontos lenne stresszkezelőstresszoldó és relaxációs, meditációs technikákat megtanulnod, sok féle módszer létezik, a rendszeres jógázás is sokat adhat a lelki kimerültségre is alkalmazható termékek mellett is. Pozitív tapasztalatok vannak az Optimális relaxációért étrend-kiegészítőről, a Full Day Creationról is és a rhodiolárólashwagandháról is.Értékelés: Nincs

Köszönöm szépen!

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a részletes választ! 

Kiválasztottam most az ashwagandhát és az Őszi margitvirág tinktúrát a felsoroltak közül, még ezeket szeretném szedni.

De már szedem a Humit, a Fruit Fitt-et, a GAL Q10-et, a krill olaj kapsziulát is.

Valamint van kétféle gyógyszerem, amit sajnos még nem sikerült elhagynom, bár szerencsére kevéskét szedek belőlük, ezek a R....... tbl. 0,5 mg-osból este 1 tbl., valamint reggel P...... 20 mg-os tbl.-ból fél tbl. 

Az lenne a kérdésem, hogy szedhetem-e a felsoroltak mellé még a fent említett két étrendkiegészítőt? Az ashwagandha és a gyógyszereim megférnek egymás mellett?

Ha rákeresek a neten, sokan nem javasolják ilyen gyógyszerek mellé... Ha szedhetem ezeket is, akkor valahogyan még beszorítom a többi mellé.  

Mire figyeljek, mit nem lehet együtt szedni ezek közül, tehát melyik étrendkiegészítő ill. gyógyszer beszedése között teljen el több idő?

Köszönöm szépen. 

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Gyógyszerek és természetes táplálék-kiegészítők együtt

Szia liszape!

Kérlek, mindenképpen egyeztess a kezelőorvosoddal a gyógyszerek és a táplálék-kiegészítők együttes szedését illetően! A többször mért magasabb vérnyomás értékekről, migrénes fejfájásról is feltétlenül számolj be neki, hiszen akár a gyógyszerszedéshez is köze lehet a panaszaidnak!

Szép napot és jó egészséget kívánok neked! 

Értékelés: Nincs

Autoimmun melyiket válasszam?

Sziasztok!

Elolvastam az eddigi válaszokat, de még mindig maradt kérdésem.

Autoimmun betegségre érdemes-e ilyet használni, ill. ha igen, akkor melyiket?

Nekem érzésből ez a csipkerózsa jött be leginkább, de gondolom az ilyesmiről jobb kikérni a hozzáértők véleményét.

A betegség a szemet és az ízületeket érinti, valamint stressz, hirtelen változások, pl. időjárás, és új közösségbe kerüléskor erősödik fel.

Ezt saját megfigyeléseim alapján tudom.

Ezeket figyelembe véve, és azt, hogy most fogok új munkahelyre kerülni, ti melyiket tudnátok ajánlani?

Köszönöm szépen előre is a választ! :-)

Szép napot!

Értékelés: Nincs

Rügyelixírek és az autoimmun

Szia!

Rügyelixíreket érzésre kell választani ahogyan csináltad:) Olvasd el mindegyik adatlapját és amelyik szimpatikusabb azt válaszd! Adagolásukról az alattunk lévő hozzászólásokban is találsz tanácsokat.

Autoimmun folyamatok hátráltatására több terméket is kipróbálhatsz.

Vali  régebbi válaszát idézem:
"Autoimmun betegségekre az immunmoduláló szerek a legjobbak

Azaz azok, amelyek ha kell elvesznek, ha kell hozzáadnak, gyakorlatilag szabályozzák az immunreakciókat. Az autoimmun betegségek esetében maga ellen fordul az immunhadsereg, és nem a betolakodó ellen.

Számtalan kiváló immunmoduláló szer van, de érdemes azokat kiválogatnod közülük, amelyek bizonyítottan hátráltatják az autoimmun folyamatokat is. Egyébként jól ráéreztél, mert az Immune Assist Critical Care mellett a Manju a legtökéletesebb szer, ami hátráltatja az autoimmun folyamatok kialakulását."

Aromaterápiát, gyógynövényeket is bevetheted stresszoldásra akár az új munkahelyeden napközben is.

Sok sikert kívánok az új munkahelyeden!

Értékelés: Nincs

Csipkerozsas kerdesek

Sziasztok, Szeretnem megkerdezni, hogy szedheto-e ez a termek, ha a Gyermekerosito tinkturat is adom 2 eves lanyomnak. Masik kerdesem az lenne, hogy akkor is be kell-e tartani a fel orat bevetel utan, ha utana Nyirfanedv van a soron, ugyanis nagyon nehezen kivitelezheto, hogy fel ora Csipkerozsa utan, majd fel ora Nyirfanedv utan, raadasul reggel ebredes utan szopik is, igy mindjart reggel nem is tudom beadni, hanem szopi utan is varakozas van. Igy viszont ott tartunk, hogy 10-kor Meg nem evett a gyerek. (Oltasra keszulodunk) Koszonom szepen!

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Rügyelixír szedése

Szia! 

Szedhető a rügyelixír a Gyermekerősítő tinktúra mellett, csak időben elkülönítve add a picinek. Reggel érdemes a Csipkerózsa rügyelixírrel kezdeni, jól energetizált , tisztított vízbe cseppenteni. A rügyelixírek nagyon jók, de valóban a szedés után érdemes megvárni azt a félórát az evésig vagy a következő étrendkiegészítőig.  Az adagolással, szedéssel  kapcsolatban Juzus kolláéganőm ezt írta, egy régebbi hozzászólásában:

"Magával az elixírek adagolásánál figyelembe kell venni, hogy hány éves a gyermek. Mivel alkoholos kivonata van, ezért csakis óvatosan szabad adagolni.

3 éves korig 1-3 cseppet szabad kapniuk, nagyon jó rezgésű vízben (folyadékban), műanyag kanállal elkeverve, hogy a rezgéseket mégjobban át tudjuk adni a szervezetnek. Az alkoholos kivonatban benne találjuk a növény teljes évkörét, ezért nagyon hatásosak tudnak lenni. Arról sem szabad elfelejtkezni, hogy a legkisebbek reagálnak a leghamarabb a dolgokra. A csipkerózsa elixír egyébként a leghatásosab a gyermekeknek, bár a többit is lehet szedni.

Amire még figyelni kell, hogy az elixírekkel keljünk és feküdjünk, azaz amikor felkelünk azzal indítsuk a napot és amikor lefekszünk, azzal is fejezzük be a napot, mert így lesz meg a teljes kör."

Csak az oltás miatt szeretnéd adni neki? Melinda Gyermekmegőrző című blogjában nagyon jól összeszedte, hogy mivel lehet csökkenteni az oltás  káros mellékhatásait. Érdemes elolvasni. 

Értékelés: Nincs

Meliyk rügyelixírt vegyem?

Félelem, hát csigolya melleti idegfajdalom, nyugtalansag...

Köszönöm :)

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (1 szavazat)

Nyugtalanságra, fájdalomra melyik rügyelixírt?

Szia Enikő!

Rügyelixírt úgy érdemes választani, hogy elolvasod mindegyik  leírását figyelmesen és amelyik öszességében a legjobban "megszólit" azt választod elsőre. Panaszaidra több elixírt is választhatsz:

Alma rügyelixír adatlapján ezt találtam: "A szervezet méregtelenítő működésének fokozásával feloldhatja a bennünk lévő nyugtalanságot, feszültségeket és a szorongást."

Bodzánál "Erőteljes harmonizáló hatással bír az egész szervezetre nézve, a nyugtalanság és a feszült állapot ellenszere. " 

Galagonyánál: "A központi idegrendszert támogatja, oldja a félelmet és a szorongást,ami gyakran szíváji panaszokat eredményezhet."

Csipkerózsánál:" Oldja a bennünk lévő, akár évtizedes feszültségeket."

Kökény  segíthet testi merevség oldásában, így a fájdalom csökkentésében is.

"Komoly támogatást jelent a betegségek utáni lábadozás időszakában, és minden olyan állapotnál, amikor a felépítő erőkre van szükség.

A túlzott konyhasó (nátrium-klorid) lerakódásokat kivezeti a szervezetből, így az ebből származó testi-lelki merevséget is oldja. ... A kitartás, a nyugalom, a harmónia és a belső béke megvalósításának mestere. "

Zsurló: " Minden olyan állapotot igyekszik helyreállítani, amikor az inak, izmok és a forgató - mozgatóapparátus nem működik megfelelően"

Remélem sikerül választanod és beszámolsz majd a hatásokról. Adagolásukról az adatlapjukon és itt is olvashatsz.

Értékelés: Nincs

Rügyelixir

nagyon köszönöm!

Értékelés: Nincs

3 és fél évesnek rügyelixír

Sziasztok!

3 és fél évesnek ebből mennyi lehet a napi adagja?Célszerű egy napra elosztani a szükséges mennyiséget vagy mehet egyszeri alkalommal is?Azt olvastam hogy jó minőségű vizben feloldva kell nekik adni, de mégis hány cseppet és mennyi vízben?

Vagy netán létezik neki valami részletesebb információja az adagolást tekintve kisgyermek kortól a felnőtt kori adagolásig?

Köszönettel:Kriszta

Értékelés: Nincs

Rügyelixírek adagolása

Szia Kriszta!

A rügyelixírek adagolásról ezt találtam:

"Felnőtteknek érdemes napi 2x3 cseppel kezdeni, majd naponta emelni az adagot 2x7 cseppig. A kúra legkevesebb 3 hétig tart, de többnyire egy-egy hét kihagyással meg kell ismételni néhányszor. Egy mélyreható rügyelixír kúra 3 hónapig tart."

Csipkerózsa adatlapján:"Adagolás: Felnőtteknek napi 2x7 csepp, reggel evés előtt 1/2 órával, este lefekvés előtt."

Gyereknek való adagolásról Juzus írt itt és Borga is megírta véleményét itt. Azt figyeld meg hogyan reagál rá a gyermeked, így fokozatosan kitapasztalhatjátok a számára ideális adagolást.

Célszerű elosztani napi adagot,  ha másként nem megy akkor lehet egyszerre is, de a kb. fél óra előtte-utána nem eszik, iszik semmit (max.vízet) azt tartsátok be.

Nem kell sok vízbe tenni, csak annyiba amit egyszerre meg tud inni.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Rügyelixírek

A földi anyag-forma, és a világ lényiségi-formája két pólus, amelyek között természeti lét végtelen sokaságú lépcsőfoka található meg. A növény ezen két polaritás között illeszkedik be élő lénytagként a világorganizmusba."

Ez mit jelent magyarul? Egy mondatban. Szerelem kötésre is jó lehet ?

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (2 votes)
Gabriella Horváth's picture

Rügyelixírek az ihlet és a megvalósult között félúton

Szia!

Számomra a következőt jelenti:

A fa arról álmodik milyen gyönyörű koronája lesz, milyen lesz a termése, hogy tör az ég felé. Ez az álma a rügybe sűrűsödik. Valójában biokémiai folyamtok sokasága zajlik.

A rügy átmenet az ihlet és a kész megvalósulás között.

Itt is írtam, bár röviden erről:

Kikelet hava - Március

A kérdésedet bővebben kifejtenéd, mert nem igazán értem.

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel