Kurkuma, avagy mit tud a "szent por"

kurkuma3-250x.jpg

Az indiai sáfrányként is emlegetett kurkuma a gyömbérfélék családjához tartozó fűszernövény. Trópusi és szubtrópusi vidékeken termesztik, különösen Indiában, Kínában és Indonéziában. Évelő növény. Közel egy méter magasra nő, tölcséres virágai sárgák, levelei nagyok, simák, fényesek - morzsolva fűszeres illatot árasztanak. A gyökértörzs egy gömbölyű központi gumóból áll, ebből hosszúkás mellékgumók ágaznak szét. A kétféle gumót külön gyűjtik. A növény fiatal hajtásait és virágát Thaiföldön zöldségként fogyasztják.

Latin neve: curcuma longa, Radix (Zingiberaceae); Angol neve: turmetic (népiesen: holy powder - szent por); Magyar népies neve: indiai sáfrány, kurkunna gyökér, kémlő gyökér, sárga gyömbér; Szanszkrit nyelven: haridra; Hindi nyelven: haldin

Tartalom:

Története

Indiában már évezredek óta ismerik és használják, innen indult világhódító útjára. Sokáig a jómód jelképének tartották, és az egész test megtisztítását várták tőle. Indiából kereskedők által jutott be Európába és az ókori Görögországba. Sárga gyömbérnek először a görögök nevezték, és csak a 18. század második felében kapta meg mai nevét. Európában a híres svéd botanikus, Linné fedezte fel 1753-ban, és nevezte el Curcuma longának. A 18. században már Marco Polo is feljegyezte, hogy a kurkuma a sáfrányra emlékeztető termény, bár ténylegesen nem olyan, mint a sáfrány, de hasonló célokra megfelel. Nálunk eddig elsősorban fűszernövényként alkalmazták, főleg azért, mert szép sárga színt ad az ételeknek.

Érdekességek

A hinduk igen tisztelik a kurkumát, esküvőkön a vőlegény kurkumapasztába mártott, megszentelt fonalat köt menyasszonya nyakába. Indiában az asszonyok kurkuma-készítéssel foglalatoskodnak. A kurkuma gyökerét fűszálakkal és banánlevelekkel kibélelt nagy gödrökben tartják. Onnan aztán kiszedik, megszárítják, szétdörzsölik, és kosarakban kisajtolják. A kiszivárgó nedűt bambusznád-csövekben fogják fel. Isszák is, hajkenőcsnek is használják.

A kurkuma, mint fűszer

kurkuma2-200x.jpgA kurkumát az "élet fűszereként" tartják számon. Ragyogó sárga por alakjában kerül forgalomba. A rövid, viaszos, narancssárga szárát megfőzik, megtisztítják, napon megszárítják, majd finom aromájú, sárga porrá őrlik, amelyet az ázsiai, főleg az indiai konyha alapvető fűszerként használ. Átható aromája különleges, kesernyés, erős, szinte csípős. Hasonlít a gyömbéréhez, ezért is nevezik "sárga gyömbérnek".

A kurkuma az egyik fő alkotóeleme a híres curry fűszernek és Worcester szósznak. Színének köszönhetően gyakran használják a jóval drágább sáfrány helyettesítésére, ez azonban helytelen, mert íz anyaga meg sem közelíti a sáfrányét, mégis érdekes háttérízt ad a húsoknak, leveseknek, de pikáns ízt kölcsönöz különféle zöldséges ételeknek, szószoknak, leveseknek, mustárnak is. A kurkuma ragyogó, sárga színt ad az ételeknek. Nem szabad túladagolni, mert rikítóvá és keserűvé teheti az ételt!

A kurkumát - pontosabban a kurkumint - előszeretettel hasznosítja az élelmiszeripar is, elfogadott a szintetikus előállítása is (E 100 - kurkumin), valamint a fermentációs eljárás is, amely során baktériumokkal termeltetik meg a színanyagot. Többnyire azonban a természetes kurkumagyökér-kivonatokat vagy kurkumaporokat használják. Ezek színes fűszernek számítanak, így ezeket nem kell E-számmal feltüntetni.

A kurkumin változó mennyiségi korlátozások mellett, különféle élelmiszerekben engedélyezett.

Többek között az alábbi élelmiszerekben található meg:

 • Margarinok és hasonló zsírok (quantum satis)
 • Lekvár, dzsem és hasonló termékek (qs)
 • Burgonyapehely (qs)
 • Nem alkoholos aromás italok (max. 100 mg/l)
 • Felvágottak és pástétomok (max. 20 mg/kg)

A kurkuma, mint dísznövény

kurkuma4-200x.jpgEzt a különleges trópusi növényt már saját otthonunkban is nevelhetjük, mint dísznövényt. A kurkumát thai tulipánnak is nevezik. Ma már világszerte kapható kereskedelemben, így hazánkban is. Cserepes dísznövényként találkozhatunk vele virágüzletek polcain, vagy kertészetekben is. Azért lett igen kedvelt dísznövény világszerte, mert tartása igen egyszerű, virágzási ideje akár három hétig is eltarthat. A szobanövényként ismert curcumát ősszel nyugalmi állapotban kell tartani, ilyenkor nem kell locsolni, hidegtől mentes helyen kell átteleltetni. A virágzás végén vágjuk le az elszáradt virágokat, csökkentsük le a víz mennyiségét, és tegyük el pihenni a növényt, akár úgy, hogy kivesszük a földből a gumóját és egy száraz meleg helyen tároljuk. Szaporítani tőosztással, vagy a gyöktörzs feldarabolásával tudjuk.

A kurkuma, mint gyógyító (fű)szer

A kurkuma azonban nem csupán fűszerként, festékanyagként és dísznövényként közkedvelt. Gyógynövényként még sokoldalúbban alkalmazható. A hagyományos indiai gyógyászatban, a több ezer éves múltra visszatekintő ájurvédában ősidők óta alkalmazott gyógyító szer, gyógyító fűszer. De már i. e. 600-ban Asszíriában is feljegyezték jótékony hatásait. Az ókor leghíresebb görög orvosa, Dioszkoridész ugyancsak megemlíti.

Hatóanyagai

Van belőlük pár, vizsgálódásunk tárgya azonban két fő hatóanyag, két kurkuminszármazék (demetoxi-kurkumin és bisdemetoxi-kurkumin). A kurkumin, amely a kurkuma sárga színét adja, olyan polifenol, amely két egymáshoz kapcsolódó ferulsav-molekulából, kémiai nevén diferuloil-metánból áll. A kurkumin a kurkumagyökérben előforduló szénvegyület. Képlete C14H14O4. Sárga hasábos kristályokból áll. 177 C°-on olvad; borszeszben, éterben oldódik.

A kurkumin (sárga festékanyag) erős antioxidáns, terápiás alkalmazása nagyon hasonló számos bioflavonoidéhoz, hatékony gyulladáscsökkentő, antikarcinogén (daganatellenes), antibakteriális, antivirális (vírusölő), antimikrobás, immunstimuláló vegyület.

Növeli a májban és egyéb szövetekben a glutationszintet. A glutationt, vagy rövidebben GsH-t a tudósok gyakran csak a test természetes gyógyító anyagaként tisztelnek, és gyakran csupán egy aminosavnak tekintik. De ez igazából csak egy kifejezés, amely arra szolgál, hogy leírják azt a tripeptid formációt, amely természetes körülmények között a májban alakul ki három különböző aminosavból. Ezek a glutaminsav, a cisztein és a glicin. A glutation testünk egyik legerősebb antioxidánsaként ismert. Képes kisöpörni a szabadgyököket a testünkből, és küzd azok károsító hatásai ellen. Valószínűleg ezért alakult ki a tudósok körében az a nézet, amely szerint a test legerősebb gyógyító anyagaként tekintenek rá.

Hatóanyagai erősítik az epehólyagot, hatásos az epekő megelőzésében és kezelésében, ugyanis a kurkumin növeli az epe oldhatóságát, s ez gátolja az epekő kialakulását, és ez segíti a már meglevő kövek kiürülését. A kurkumin csökkenti a bélben lévő toxinok szintjét. A kurkumin kemoprotektív (vegyi anyagokkal szembeni védő) hatású, különösen azoknál, akiknek testnedveiben (nyálában) nincs szabadon keringő A-, illetve B-vércsoportra jellemző antigén (ezek az úgynevezett non-szekrétor egyének). A kurkumin ugyanakkor a bélrendszerben történő poliamin-szintézis hatékony inhibitora (blokkolója) is. Lényeges kiemelni, hogy a kurkumin minden vércsoport számára hasznos és jótékony hatóanyag.

A kurkumin gátolja a fájdalommal kapcsolatos, prosztaglandinoknak nevezett anyagok szintézisét a szervezetben. Kiváló diuretikum (vízhajtó), ezért támogatja a vesék munkáját is. Csökkenti a vér LDL koleszterin és a trigylcerid szintjét is. A kurkuma hatóanyagai serkentik a zsíranyagcserét (a súlycsökkenést is). Nagy mennyiségben fokozza a szervezet kortizol termelését, amely hatékonyan csökkenti a szervezetben zajló gyulladásos folymatokat, mivel gátolja az úgynevezett leukotrién képződést (ez az anyag gyulladáskeltő hatású). A kurkumin emellett számos más hatásmechanizmus tekintetében is nagyon hasonló a flavonoidokhoz, mind antioxidáns hatását, mind a gyógyszereket metabolizáló enzimek, például a glutation-S-transzferázok stimulációját tekintve.

Kurkuma a népgyógyászatban

kurkuma-200x.jpgAz indiai népgyógyászatban emésztésserkentőként, lázak, fertőzések, izületi panaszok és májbetegségek ellen használták. Zsíros ételek utáni teltségérzésnél jó szolgálatot tesz, redukálja a gyomorsavtermelést. Jótékony hatású felfúvódás és bélgörcsök esetén, elősegíti a méreganyagok elégetését és kiürítését a belekből. A kínai gyógyászatban szintén alkalmazták a vérkeringés javítására - gátolja a vérrögök kialakulását, ezáltal csökkenti a trombózisveszélyt -, vérzések csillapítására, valamint menstruációs panaszok kezelésére.

Indiában a nők kurkumás vizet használnak arcmosásra, mert aranyló, fénylő színt kölcsönöz a bőrnek. Ezen kívül kitűnően tisztítja a pórusokat, szabályozza a faggyúmirigyek működését, fokozza a vérkeringést, támogatja a kollagén termelődését kívülről és belülről egyaránt. Fájdalomcsillapításra forró tejben feloldják, és úgy isszák. Kígyómarásnál, pókcsípéseknél kurkumás italt fogyasztanak. Három evőkanál durvára vágott kurkumagyökeret fél csésze vízzel pépesítenek és ezt megisszák. Mivel a kurkuma kitűnő antiszeptikus hatással bír, ezt az italt csípésekre külsőleg is alkalmazzák. Egy kevés liszt hozzáadásával sűrű pépet készítenek és ezzel kezelik az érintett bőrfelületet. Az így készített pépet nem csak csípésekre, marásokra alkalmazzák, hanem szinte minden bőrsérülésre, égési sebekre, vágott sebekre, horzsolásokra, véraláfutásokra, kötőhártyagyulladásra.Hidegen sajtolt olajokkal pépesítve is használják a fent leírt esetekben.

Légzési nehézségeknél a kurkuma főzetével inhalálni is szoktak. Mézben vagy ghí-ben (tisztított vaj) feloldva 1:1 arányban naponta 4-6 alkalommal fogyasztva csillapítja a köhögést, és feloldja a lerakódásokat. Hatékony hepatoprotektívum (májvédő). Hasonló hatásokkal rendelkezik, mint a máriatövismag. 2,5 deci natúr joghurtban egy evőkanál kurkuma reggel éhgyomorra elfogyasztva hatékonyan gyógyítja a hepatitiszt is.

A kurkuma gyógyászati célú alkalmazása

Az első említés az 1970-es évekre nyúlik vissza, de akkor még nem szenteltek nagy figyelmet az "élet fűszerének".

A kurkumával folytatott kísérletek fonalát a 90-es években vették fel újra Brath Aggarwal, a Genentech (biotechnológiai nagyvállalat) egykori kutatójának vezetésével. Aggarwal rákkutatással foglalkozott, és figyelme több kerülő után fordult a kurkumin felé. Az 1980-as években Aggarwal volt az, aki azonosította a tumor nekrózis faktort (TNF) alfának és bétának nevezett két molekulát, amelyek hatásos tumorellenes vegyületeknek bizonyultak. A TNF molekulák - ha megfelelő helyen szabadulnak fel - nevüknek megfelelően képesek a rákos sejtek elpusztítására. A TNF-ek egy fontos fehérjét aktiválnak, ami egy sor olyan gént kapcsol be vagy ki, amelyek a gyulladás- és sejtosztódás szabályozásában vesznek részt. A gyulladás és a szabályozatlan sejtosztódás késztette rá, hogy visszatérjen kezdeti kutatási témájához. Aggarwal felidézve fiatalkori emlékeit, vagyis hogy a kurkuma az ajurvédikus gyógyászat szerint gyulladáscsökkentő hatású, döntött úgy, hogy ad egy esélyt a fűszernövénynek.

"Hoztunk a konyhából egy kis kurkumát és rászórtuk a sejtekre" - emlékszik vissza Aggarwal. "Nem hittünk a szemünknek, teljesen blokkolta a TNF és az általa aktivált fehérje hatását."

Aggarwal egy sor adatot publikált, miszerint a kurkumin gátolja a ráksejtek osztódását és szétvándorlását. Munkája alapján a kurkumint mint segédmolekulát kipróbálták korai fázisú klinikai vizsgálatokban, hasnyálmirigyrák és a csontvelőrák egyik fajtája, a mielóma esetén.

Mások azóta vastagbélrák, melanóma és Alzheimer-kór megelőzésére is kipróbálták. A Texas Egyetem kutatói egereken végzett kísérleteik során arra a megállapításra jutottak, hogy a kurkumin a rákot a kezdeti és az előrehaladott fázisban is képes késleltetni ugyanúgy, ahogy azt a cianidin és sok más bioflavonoid is teszi. A kurkumin megakadályozhatja a metasztázis kialakulását és elterjedését is. A bámulatos gyógyhatás hátterében az állhat, hogy a kurkumin valószínűleg elnyomja annak a proteinnek a hatását, amely kulcsszerepet játszik a metasztázisok kialakulásában.

A kurkumin gátolja az angiogenézist. Azaz a rákos sejtek növekedését, burjánzását és szóródását, vagyis azt a folyamatot, amelynek révén a rákos daganat létrehozza a saját vérellátását tápláló érrendszert. A kurkumin annak az enzimnek a működését gátolja, amely döntő e folyamat szempontjából, valamint leköti a vérben található vasat és rezet, márpedig éppen ez a két elem szükséges a tumort tápláló érhálózat növekedéséhez.

Gátolja a cox 2 (cyklooxygenáz) gyulladási enzim tevékenységét is, amely a T limfociták érését akadályozva, hozzájárulva a tumorok növekedéséhez, blokkolja a kinéziseket (kinasses), amelyek a rákos sejtek burjánzásáért felelnek. Blokkolja az ösztrogén és az ösztrogénhez hasonló vegyi anyagok képződését, ezzel gátolva a sejtek sokszorozódását.

Elősegíti a sejtdegenerálódás első szakaszában, az úgynevezett rákmegelőző állapotban lévő sejtek pusztulását. Ez úgy történik, hogy a kurkumin ösztönzi az úgynevezett programozott önmegsemmisítő mechanizmusa (apoptózis) megindulását. Ebben a folyamatban a szervezet képessé válik arra, hogy azonosítsa a ráksejteket, és parancsot adjon nekik önmaguk megsemmisítésére. A programozott sejthalál előidézése egyébként a rákellenes gyógyszerek új nemzedékének kifejlesztéséhez vezethet. Sokféle tápanyag gyakorol ilyen hatást, így a szelén, az A-vitamin, a zöld tea és a D3-vitamin. Ezek közül azonban kétségtelenül a kurkumin a leghatékonyabb. Rákbetegeknek az étkezésekkel egy időben napi 2000-4000 mg kurkumin kivonat bevitele ajánlott. 1993-ban tajvani kutatók felfedezték a kurkumin PKC (proteinkináz- C) blokkoló hatását. Ezen hatás a számos egyéb rákellenes hatások egyike.

A klinikai vizsgálatok azonban még váratnak magukra, ám Aggarwal lelkesen küzd a fűszer sikeréért.

Tudományos vizsgálatok

A következőkben a kurkumin rákellenes és egyéb egészségvédő hatásaival foglalkozó tudományos vizsgálatokból, tanulmányokból merítünk, amelyek nagy számban lelhetők fel a nemzetközi szakirodalomban.

 1. Vizsgálták a kurkumin mellrák elleni hatását. Pontosabban azt, hogy hogyan akadályozza meg a rákos sejtek szaporodását. Azt találták, hogy a hatás függ ugyan az alkalmazás idejétől és dózisától, de a kurkumin által kiváltott sejtpusztulás mind a hormonfüggő, mind az attól független sejtvonalakra egyaránt vonatkozott. - Anticancer Drugs, 8(5):470-81, 1997. június
 2. A kurkumin gyulladásgátló és antioxidáns hatását egyaránt elemezték egy másik vizsgálatban. Kiindulópontjuk az volt, hogy a nem szteroid gyulladásgátló szerek csökkentik a vastagbélrák kialakulásának kockázatát. Az eredmények azt mutatták, hogy a kurkumin szedése jelentősen csökkentette a vastagbél adenokarcinóma előfordulását, illetve 57%-kal mérsékelte a rákos daganat nagyságát. - Cancer Res, 55(2):259-66, 1995. január 15.
 3. A kurkumában található fenolos jellegű vegyületek, a kurkumin I. és a kurkumin III. gyomorrák- és bőrrákellenes hatása került górcső alá egy további kutatásban. Az eredmény az volt, hogy a kurkumin az úgynevezett karcigonén anyagcsere befolyásolásával fejti ki rákellenes hatását. Egyszersmind megvizsgálták a kurkumin in vitro (kémcsőben) hatását a vérrák egyik fajtájára, a humán krónikus myeloid leukémiára. Megállapították, hogy a kurkumin a rák kialakulása, növekedése és terjedése szempontjából egyaránt gátló hatású. - J Am Coll Nutr, 64(2):192-8, 1992. április
 4. Világszerte komoly egészségi problémát jelent az időskorban egyre több embert fenyegető szürkehályog képződés. Ennek a folyamatnak a hátterében az úgynevezett oxidatív stressz áll, amelynek az antioxidánsok hatékony ellenszerét jelentik. A kurkuminnak a szürke hályog képződés megakadályozásában kifejtett antioxidáns hatását vizsgálták ebben a tanulmányban, amelynek a végkövetkeztetése az volt, hogy a kurkumin szemre gyakorolt védőhatása elsősorban a GST képződésnek köszönhető. - Am J Clin Nutr, 64(5):761-6, 1996. november
 5. Az érrendszer egészsége, a keringés szempontjából igen lényeges a koleszterin és a lipidperoxidok szintje a vérben. A vizsgálat során 7 napon át adtak önkénteseknek napi 500 mg kurkumint. Jelentős csökkenést tapasztaltak a szérum lipidperoxidok szintjében (33%), növekedést a "védőhatású", HDL-koleszterin szintjében (29%), valamint csökkenést a vér teljes koleszterin szintjében (11,63%). Ezért a kurkumint az érelmeszesedés elleni hatékony megelőző szernek minősítették. - Indian J Physiol Pharmacol, 64(5):273-5, 1992. október
 6. Megvizsgálták a kurkuminnak a vesére gyakorolt hatását is. Patkányokban mesterségesen vesebetegséget idéztek elő, majd kurkumint adtak nekik. Az eredmények azt mutatták, hogy a kurkumin képes volt helyreállítani a normális veseműködést, megakadályozta a szabadgyökök károsító hatását, növelte a vese glutation tartalmát és glutation-peroxidáz aktivitását (erős antioxidáns hatás). Megakadályozta továbbá a lipid-peroxidáció okozta vesekárosodást, ezért a kutatók vesebetegségekben ígéretes lehetőségnek tartják a kurkumin szedését. - British Journal of Pharmacology, 200, Vol 129, Iss 2, pp 231-234
 7. A cukorbetegségre (diabétesz) gyakorolt hatás ugyancsak egy állatkísérletnek volt a tárgya. Sztreptozotocin injekcióval cukorbeteggé tett patkányoknak 8 héten át kevertek a táplálékukba kurkumint, ennek következtében javultak a vizelet laboratóriumi értékei (albumin, karbamid, kreatinin és szervetlen foszfor), valamint mérséklődött a nátrium és a kálium kiválasztása. A kontrollcsoporthoz képest a kurkuminra fogott diabéteszes patkányok májának súlya is csökkent. Arra a következtetésre jutottak, hogy a cukorbetegség körülményei között kurkumin adagolásával tökéletesebbé válik az anyagcsere. - Mol Cel Biochem, 152(1):13-21, 1995. november 8.

Kurkuma - megoldás az Alzheimer gyógyítására?

Indiában az idősebb emberek között szinte ismeretlen az Alzheimer-kór (100.000 lakosra jut 3,24 megbetegedés), emiatt kezdték el vizsgálni a kutatók a körülményeket, illetve az étrendet, ahol a curry minden étkezésnél megtalálható az asztalon. Nemrég fejeződött be a kurkumin, mint az Alzheimer-kór lehetséges gyógyszerének klinikai kutatása. Bebizonyosodott, hogy a kurkuminnak erős ant-amyloid (keményítőszerű anyag) hatása van, tehát blokkolja a béta amyloid szenilis plakkok agykéregi felhalmozódását, ami más egyéb tényezőkkel egyetemben okozza az Alzheimer betegség jellemző patológiai elváltozásait.

Az eddig publikált klinikai kutatások eredményeinek alapján a kurkumin hatékonyan érvényesülhetne többek közt a pszichiátriában is, mint antidementívum az Alzheimer-kór kezelésében, gyógyításában.

A kurkuma csodaszép sárgás színével és sokszínű gyógyító hatásával (ami kutatásokkal igazolt) igazán "csodaszernek" számít, éppen ezért megérdemli, hogy ne csupán egzotikus fűszerként és olcsó festékanyagként hasznosítsuk.

 Katka


Az Antalvali.com szakértői és a Bionom Termék Tanács által legjobbnak ítélt, kurkumát tartalmazó termékek:


Források:

 • http://kurkumin.navajo.cz/
 • http://www.kurkuma.hu/
 • http://www.osel.cz/
 • https://www.zdravcentra.cz/
 • http://www.aranykosstudio.hu/
 • http://tudatosvasarlo.hu/
 • http://www.vitaminsziget.com/
 • http://www.everest-ayurveda.cz/
 • http://www.strava.sk/
 • Prof. RNDr. Jiří Patočka, DrSc. - Kurkumin koření nebo nové léčivo alzheimerovy nemoci? (Curcumin spice or a new remedy of alzheimer s disease?)

További tartalmak a témában:

kurkuma-fekvo-banner1

4.869565
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (23 votes)

Hozzászólások

kurkuma-purin?

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, hátha tud valaki segíteni.

Szóval, a kurkuma elvileg nagyon ajánlott az ízületekre, valamint, magas húgysavszintre. Viszont az összes purin szegény diétánál azt olvasom, hogy például a curry heves rohamot válthat ki. A curry egyik fő összetevője ugye a kurkuma, plusz mellette még egyéb fűszerek (gyömbér például, ami szintén gyulladácsökkentő), akkor mégis miért okoz rohamot? Akkor a kurkuma szedése mennyire ajánlott annak, akinek magas a húgysavszintje?

Köszönöm, ha válaszol valaki!

 

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

A curry szó jelentése

A curry azt jelenti, hogy "keverék", kvázi a curry egy fűszerkeverék. Annyi féle, ahány család. Európában csak 24 féle összetétellel forgalmaznak curryt ugyanazon a néven.  Nem tudom, hogy melyik összetevője lehet a ludas, hogy nem ajánlják köszvény esetén, de ezer százalék, hogy nem a kurkuma! Fogyaszd nyugodt szívvel.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Myeloma multiplex esetén melyik kurkumát válasszam?

Tisztelt Tanácsadó!

Kérem szíves tájékoztatásukat, javaslatukat, hogy myeloma multiplex kiegészítő kezelésére melyik kurkuma készítményüket ajánlják.

Válaszukat előre is köszönöm.

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Myeloma multiplex esetén

Kedves PR1964!

A kurkuma készítmények közül én egyértelműen a Bio-Curcumin forte étrend-kiegészítőt javasolnám! Mégpedig ezért: "Egy fektetebors-kivonat, a BioPerine® akár 2000%-kal is növelheti a kurkuminoidok fölszívódását. A Bio-Curcumin® (BCM-95®) egy új, szabadalmaztatott kurkuma-kivonat, mely a kurkuminoidokat a kurkuma esszenciaolajával együtt tartalmazza mikronizálva és még a feketebors-kivonatos megoldásnál is 6x hatásosabb. A gyömbér gingerol hatóanyaga is fokozza a kurkumin fölszívódását, ráadásul hasonló hatással rendelkezik, mint a kurkumin, különösen gyömbér-illóolajakkal együtt. A kurkuma turmeronokra standardizált kivonata szintén jelentősen fokozza a kurkumin fölszívódását." A Bio-Curcumin kapszulában ezek mind megtalálhatóak.

A kurkumin tablettán felül a D-K vitaminok, a szimbiotikumok, valamint az omega-3 zsírsavak fogyasztását is lényegesnek tartanám!

Az immunmoduláló gyógygombák használata is segítséget jelenthet a tumoros folyamatok hátráltatásában. Az Immune Assist Critical Care egy nagy hatású farmakológiai étrendkiegészítő, idézek neked a termék adatlapjáról: "Az Immune Assist Critical Care termékekkel számos klinikán végeztek vizsgálatokat, mint kiegészítő terápia a hagyományos rákgyógyításnál, hepatitis B és különböző májbetegségeknél. Bebizonyította erőteljes hatását hagyományos kemoterápiával kombinálva. Kiemelkedően javítja az életminőséget a sugár- és kemoterápiás kezeléseknél. Az Immune-Assist Critical Care étrendkiegészítő, ezért súlyos betegségek esetén immunmoduláns kezelésként ajánlatos alkalmazni, mely az egyéb, hagyományos terápiák hatékonyságát növeli és fokozza, nem pedig egyedüli terápiás gyógykezelésként. Az Immune-Assist Critical Care  nem alternatív terápia."

Nagyon lényeges, hogy a kiegészítők használata előtt mindenképpen egyeztess a kezelőorvosoddal!! A gyógynövények, étrendkiegészítők, vitaminok módosíthatják a kezelésben alkalmazott szerek hatását és hatékonyságát! Érdemes elvinni a kinyomtatott adatlapot, tájékoztatót a kezelőorvosnak, úgy egyeztetni a biztonságos használatot illetően!

Nem tudom, ismered e, de az internetről letölthető egy kifejezetten myelomás betegeknek készült tájékoztató kiadvány a Nemzetközi Myeloma Alapítvány jóvoltából; érdemes lehet elolvasni! Ha a gugliba beírod, hogy Betegek kézikönyve - International Myeloma Foundation, akkor rögtön kiadja a lehetőséget!

Felkeresheted Ládi doktort is, aki nagy tapasztalattal rendelkezik a tumoros elváltozások kiegészítő kezelésének területén; segíthet a gyógyulást támogató étrend és a kiegészítők egyénre szabott összeállításában is. Ládi doktor elérhetőségeit itt találhatod!

Jó egészséget, csupa szépet kívánok neked! 

Értékelés: Nincs

Kurkuma

Kedves Tanácsadó,

Több helyről hallottam, hogy a kurkuma készítmények egyik mellékhatása a hasmenés. Kérdésem, hogy ez igaz-e, mi a véleménye, mert sajnos az a probléma alapjáraton fennáll a rengeteg kezelés miatt és fokozni nem lenne célszerű.

Köszönöm előre is válaszát.

Üdvözlettel

PR1964

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Nem érkezett ilyen visszajelzés!

Kedves PR1964! 

A Bio-Curcumin termékek esetében nem érkezett hozzánk olyan visszajelzés, hogy a kapszula szedése bárkinél is hasmenéses panaszokat okozott volna, nekem sincs tudomásom ilyenről.

Azt gondolom, az egyéni érzékenység miatt célszerű alacsonyabb dozírozással indítani és fokozatosan emelni a kapszulamennyiséget a kívánt darabszámig!

Jó egészséget kívánok!

Értékelés: Nincs

Kurkuma

Kedves Kinga,

Mit javasolsz, ha megrendelem az általad ajánlott terméket, hogyan szedjem, hogyan emeljem az adagot és meddig?

Válaszodat előre is köszönöm.

PR1964

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Bio-Curcumin forte adagolása

Az adatlapon ezt írják:

"Már kialakult gyulladásos problémák esetén a Bio-Curcumin®+ Forte –t ajánljuk szedni, napi 1-3 kapszulát, igény szerint, szintén étkezés közben bevéve. Célszerű a kapszulák adagolását a nap folyamán elosztani: ha pl 3 kapszulát szed, akkor reggelihez, ebédhez és vacsorához 1-1 db kapszula. Súlyos esetben akár napi 9 db kapszula is szedhető, de egyszerre beszedni maximum 3 db-ot szabad és csakis étkezéskor!"

Ezek alapján én 1 kapszulával indítanék, néhány napos panaszmentesség után pedig emelném kapszulánként az adagot minimum napi 3 szem mennyiségig. Pontosabbat, felső határt nem tudok, ez szerintem a te egyéni reakcióidtól függ majd, meg attól, hogyan érzed magad a kapszula szedésétől.

És újra leírom a szokásos figyelmeztető szöveget : Kiegészítők használata előtt mindenképpen egyeztess a kezelőorvosoddal!! A gyógynövények, étrendkiegészítők, vitaminok módosíthatják a kezelésben alkalmazott szerek hatását és hatékonyságát!

Kérlek, írd majd meg nekünk a tapasztalataidat!

Szép hétvégét kívánok neked!Értékelés: Nincs

Kurkuma

Köszönöm a gyors választ. Átgondolom, hogy mit is tegyek.

Szép hétvégét kívánok.

Értékelés: Nincs

:) Nagyon szépen köszönöm

Nagyon szépen köszönöm a kielégítő választ.

Üdvözlettel

PR1964

Értékelés: Nincs

Tüdőfibrózis

Kedves Tanácsadó,

Még egy kérdésem lenne. 78 éves édesanyámnál többek tüdőfibrózist állapítottak meg, ami sajnos romlik, igaz lassan, de ez nem bíztató. Nagyon kis terhelésre is fullad, nagyon nehezen veszi a levegőt. Majd mikor leül, akkor kb. egy perc után már elfogadható a levegővétele. Van-e valami javaslatod arra, hogy melyik terméketek lenne esetleg pozitív hatással erre a problémára:

Előre is köszönöm válaszod.

Üdvözlettel

PR1964

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

A tüdőfibrózis lassítására

Kedves PR1964!

Tüdőfibrózis esetén a tüdőszövetek kötőszövetesen átépülnek; a folyamatos gyulladás kiváltotta hegesedés nehezíti a tüdő tágulását; a léghólyagocskák károsodása miatt romlik az oxigén-ellátás. A tüdőszövet károsodása, a hegesedése nem visszafordítható (de erre irányuló őssejtkutatások úgy tudom, vannak már), így nagyon lényeges a krónikus gyulladásos folyamat lassítása, hátráltatása, valamint a panaszok enyhítése egyaránt.

Édesanyádnak lényegében ugyanazokat a termékeket ajánlanám, mint amiket esetedben ajánlottam.

Az immunmoduláló gyógygombák csökkenthetik a gyulladásos folyamatokat, amennyiben a fibrózis hátterében autoimmun folyamat áll, annak hátráltatásában is támogatást nyújthatnak, valamint javíthatják a szervezet védekező képességét a fibrózis talaján kialakuló gyakori légúti megbetegedésekkel szemben. Édesanyád számára az Immune Assist CC kapszulát vagy a Tiszta Cordyceps terméket ajánlanám.

A K2-D3 cseppek rendszeres alkalmazása alapvető a helyes immunfolyamatokhoz!

Az omega-3 zsírsavakat tartalmazó jó minőségű halolaj a gyulladási folyamatok mérséklésében, megszüntetésében lényeges szerepet játszik!

Az immunrendszerünk jelentős hányadát a bélrendszerünkben élő mikroorganizmus-telepek képezik. A bél mikroflórája különböző baktérium- és gombafajokat tartalmaz. A bélbaktériumok tömege akár a 1,5-2 kg-ot is elérheti. A bélrendszerben élő baktériumok "közvetlenül és anyagcseréjük által is gátolják a potenciális kórokozók és gombák túlzott elszaporodását, miközben stimulálják az immunrendszert. Ez igen nagy jelentőségű, mert a védekező rendszer (legalább) 70%-a a bélcsatorna körül helyezkedik el." A mikroflóra támogatása, helyreállítása betegségek esetén tehát rendkívül lényeges, ez megfelelő csíraszámú szimbiotikus készítményekkel lehetséges. 

A kurkuma segít az immunrendszer megfelelő hatékonyságának fenntartásában, a tüdő és a felső légutak egészségének megtartásában, a szervezet szintű gyulladások mérséklésében is, így édesanyád esetében szintén segítséget nyújthat a Bio-Curcumin forte alkalmazása!

Itt is lényeges elmondani, hogy a kiegészítők használata előtt mindenképpen egyeztetni szükséges a kezelőorvossal!! A gyógynövények, étrendkiegészítők, vitaminok módosíthatják a kezelésben alkalmazott szerek hatását és hatékonyságát!

A sópipa használata kissé enyhítheti a tüneteket, de érdemes lehet kipróbálni a Kristálysó párásítót is!

Az egészséges életmód, a helyes táplálkozás, a megfelelő mennyiségű tiszta víz fogyasztása ez esetben is elengedhetetlen!

Nem tudom, dohányzik e édesanyád, de természetesen tüdőbetegségek fennállásánál nagyon lényeges ennek elhagyása, valamint egyéb, tüdőt irritáló, károsító szerek, mint például hajlakk, hintőpor, egyes tisztítószerek kiiktatása a háztartásból!

Mielőbbi jobbulást kívánok édesanyádnak! Értékelés: Nincs

:) Köszönöm a válaszodat!

Kedves Kinga,

Köszönöm válaszodat.

Üdvözlttel

PR1964

Értékelés: Nincs

Kurkuma nyersen is hatásos?

Sziasztok!

Sokat olvastam a kurkumáról és többen is írják, hogy nagyon hatásos daganatra, megakadályozza, hogy újra kialakuljon és érdeklődni szeretnék, hogy vastagbél daganatra (már megvolt műtét is) a nyers kurkuma fogyasztása is jó? Ha igen, mennyit és hogyan fogyasszunk belőle?

Láttam, hogy van sokféle tabletta is, nekem van xxxx tablettám, amibe tablettánként 500 mg kurkuma kivonat és 6 mg E vitamin van. Nektek erről a márkáról mi a véleményetek? A tabletta is hatásos lehet? Nem értem, hogy az igazi kurkuma növény és tabletta közt mi a különbség? Azt gondolnám, hogy a növény jobb, mert abban tényleg az van, ami. Elnézést az értetlenkedésért.

Kérném a segítségeteket mit tegyünk?

Köszönettel: Zsu

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Kapszulás kurkuma vagy a nyers kurkuma a hatékonyabb?

Szia Zsu!

A kurkuma tényleg jó választás, sok-sok pozitív, kutatásokkal alátámasztott hatása van; kifejezetten ajánlott gyulladásos állapotok-, emésztőszervi problémák esetén is! Ebben a cikkben olvashatsz bővebben a hatásairól és a felhasználási lehetőségeiről is. Javaslom, hogy nézegesd meg ennek a kurkuma hatóanyagú terméknek a leírását, adatlapját, szakirodalmát, sok érdekes információra lelhetsz közöttük! Ez a termék azért is különleges, mert speciális, felszívódást segítő mátrixba "csomagolták" az értékes hatóanyagokat, így sokkal erőteljesebb hatást érhetsz el, mint például a kurkuma nyers fogyasztásával. Ezt írják róla: "A kurkuma hatóanyagai, a kurkuminoidok véráramba jutása nagyon korlátozott. Ennek áthidalására hoztuk létre e terméket. Egy fektetebors-kivonat, a BioPerine® akár 2000%-kal is növelheti a kurkuminoidok fölszívódását. A Bio-Curcumin® (BCM-95®) pedig egy új, szabadalmaztatott kurkuma-kivonat, mely a kurkuminoidokat a kurkuma esszenciaolajával együtt tartalmazza mikronizálva és még a feketebors-kivonatos megoldásnál is 6x hatásosabb. A gyömbér gingerol hatóanyaga is fokozza a kurkumin fölszívódását, ráadásul hasonló hatással rendelkezik, mint a kurkumin, különösen gyömbér-illóolajakkal együtt. A kurkuma turmeronokra standardizált kivonata szintén jelentősen fokozza a kurkumin fölszívódását."

De ugyanez vonatkozik a szuperkritikus kivonatokra, erről érdemes Vali egyik hozzászólását elolvasni!

Azt is jó tudni, hogy a nyers kurkuma a fogakat sárgára színez(het)i.

Vastagbélrák esetén azonban a kurkuma fogyasztásán kívül egyéb változtatások- leginkább étrendi megszorítások- is egyértelműen szükségesek. Ezzel kapcsolatosan kérlek, olvasd el Vali korábbi válaszát!

Ládi doktor elérhetőségeit itt találhatod!

A teljes gyógyuláshoz e lelki oldallal is nagyon-nagyon lényeges őszintén foglalkozni. Egy kineziológus, egy tapasztalt, hozzáértő szakemberrel végzett családállítás valódi segítséget jelenthetnek a folyamatban!

Gondolatébresztőnek Jacques Martel szavait idézem neked: "A vastagbél az emésztésért felelős bélrendszer része. Ennek a területnek a rákos megbetegedése a leggyakoribb rákfajta Észak-Amerikában, mivel itt túlzott mennyiségben fogyasztanak húst, túlfinomított gabonaféléket, cukrot. Ezeket az élelmiszereket nehéz megemészteni és feldolgozni. Emellett ennek a betegségnek más okai is vannak: a kielégülések, örömök, anyagi javak állandó hajhászása, amelyek hozzáadódnak a különböző fizikai, érzelmi és mentális állapotaimhoz, amelyeket nap, mint nap megélek. Kevés belső boldogságot érzek, csak többé-kevésbé vagyok elégedett az életemmel. Beszennyezettnek, „mocskosnak" érzem magam énem egyik területén. Eszem, és elfojtom az érzéseimet: ez így könnyebb számomra, és szükségleteimet könnyebben kielégítem. Olyan kompenzációs formát választok, amely számomra könnyen elérhető. Egyfajta kielégülést keresek, amelyet a zsíros, nehéz ételekben találok meg. A stressz, az életmód, és az öröklési tényezők szintén hajlamosítanak erre a betegségre. A vastagbélráknak hasonló okai lehetnek, mint a székrekedésnek, viszont sokkal jelentősebb és mélyebb érzelmi okok húzódnak meg a hátterében. Míg a székrekedést felszínesebb energiák és érzelmek okozzák, a vastagbélrákot olyan energiák és érzelmek hívják elő, amelyek sokkal mélyebben erednek. Ezért a beleim működhetnek normálisan és lehet gyakori székletem, emellett mégis kifejlődhet bélrák. A beleim tehát minden tőlük telhetőt megtesznek annak érdekében, hogy egészséges maradjak, és tartozom magamnak annyival, hogy megbecsülöm azokat, megkísérelvén jó állapotukat minél hosszabb ideig fenntartani. Jobban kinyílok az élet örömeire, és kifejezem az érzelmeimet. Elkezdek különböző fizikai és belső relaxációformákat gyakorolni, amely segítségemre lesz abban, hogy megtanuljak nem kapkodva, kiegyensúlyozottabb életet élni. "

Csupa szépet, jó egészséget kívánok neked! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kurkuma melyik a legjobb?

Kedves Kinga!

Köszönöm a válaszod. Elolvasgattam a kurkuma tabletták leírását, ti melyiket ajánljátok vastagbél daganat műtét után? Úgy hallottam, hogy ilyen esetben akár 600 mg-os tablettát is érdemes szedni de ahogy néztem ezekben elég kevés hatóanyag van 200-300 talán. Ami nekem van arról mi a véleményetek a n....s? Mert abba pl. 500 mg van.

A doktor úr ajánlotta a kurkumás infúziót is de egyenlőre most arra nincs pénzünk pedig biztos jó lenne. Ráadásul nekünk kéne otthon csinálni és azt nem merjük vállalni :( Szerintetek? Az más mintha tablettát szednénk vagy a tabletta is lehet olyan hatásos? 

Értékelés: Nincs

Melyik kurkumás termék a jó?

Szia tomkaa,

Mind a két kurkuma készítmény a Bio Curcumin és a Turmeric Force is jó lehet daganatos betegnél amit Kinga belinkelt neked. Az általad említett kurkumás készítményt nem ismerem, így a minőségéről nem tudok nyilatkozni. Sajnos sok olyan kurkumás étrend-kiegészítő van forgalomban amiben silány minőségű fűszer van benne, így nem nyújtja azt hatékonyságot, mint egy speciális eljárással készül valóban hatékony étrend-kiegészítő. A belinkelt étrend-kiegészítők hatékonyan felszívódnak így kevesebb mennyiség is elég lehet belőlük.

A kurkumás infúzióról a kérdéseidet kérlek az orvosnak tegyétek fel és a kiválasztott kiegészítőkkel kapcsolatban is kérjétek ki a véleményét! Én is javasolnám Ládi doktor felkeresését.

Jó egészséget!

Értékelés: Nincs

Vastagbél daganat

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a válaszokat. Megvolt a sztóma visszatevő műtét is már 2 hete. Most segítséget szeretnék kérni, hogy ezek után mit hogy csináljunk? Adtak diétás listát de múltkor is amit kaptunk össze vissza volt benne írva, egyszer az hogy lehet banánt enni, a másik oldalon pedig hogy tiltólistán van. Meg tejet is írták hogy lehet inni, pedig úgy tudom, hogy pont daganatnál nem jók a tejtermékek. Ennek kapcsán megkérdezném, hogy esetleg a mandulatejet vagy kókusztejet ihatna az végülis nem tejből van, vagy majd inkább később?

Sajnos most szegény megint nem nagyon tud kimozdulni, eddig a zacskó miatt most meg amiatt hogy sokat kell nagy wc-re mennie pedig követjük az étrendet de mégis. De nem hasmenése van csak picik jönnek és azért nem egész nap de mégis zavaró szegénynek.

Ez normális, hogy a műtét után ilyen van? Meddig lesz ilyen?

Miket egyen igyon szedjen (vitamin stb) és miket ne?

Köszönettel:Zsu

Értékelés: Nincs

Sztóma után

Kedves Zsu,

Kérlek az orvossal és hozzáértő dietetikussal egyeztessetek az étrendről és az étrend-kiegészítőkről!  Tehéntejet ne igyon, és olvassátok el a 10 étel, amit nem tanácsos betegség esetén fogyasztani cikket!

Jobbulást kívánok!

Értékelés: Nincs

Vastagbél

Sziasztok!

Köszönöm szépen a választ.

Lenne még egy kérdésem, azóta megkaptuk a legutóbb vett vér eredményét és van rajta egy olyan hogy Szerológia: C reaktív fehérje meghatározása. Ott xxxxmg/l van és a referencia érték xxxxx.  Megnéztem a neten, de bár ne néztem volna, mert megijedtem amiket írtak. Amellett van kereszt meg az MPV (átlagos trombocyta térfogatnál) az xxx

Úgy tudom, hogy a fehérvérsejt számot kell nézni, ha valakinek daganatos betegsége volt, de a C reaktiv fehérje egy másik érték, de a net szerint abból is lehet mérni a daganatot és ez elég sok most Apunak.

A fehérvérsejt az xxxx az értékeken belül van.

Köszönettel: Zsu

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Kérlek, ezt a kezelőorvossal beszéld meg!

Szia Zsu!

Kérlek, ezzel a kérdéseddel fordulj édesapád kezelőorvosához; mondd el neki az aggályaidat, beszéld meg vele ezeket a kérdéseidet, hiszen csupán ő fog tudni neked érdemben és hozzáértő módon válaszolni! 

Jobbulást édesapádnak, jó egészséget!

Értékelés: Nincs

Könyökgyulladás

Sziasztok,

Begyulladt a könyököm, valószínű teniszkönyök szindróma, Zyflamend-re gondoltam, de úgy látom, hogy egyik fajta sem rendelhető a nagyon közeli jövőben a Bionom bioboltnál... :-( Lehet tudni a beérkezésről valamit? (Esetleg ha lenne valakinek felesleges, vennék tőle).... Mi lehet még jó a gyulladásra, amíg nem érkezik meg a Zyflamend? Előre is köszönöm a válaszotokat!

suzanna

Értékelés: Nincs

Gyulladásra, teniszkönyökre

Szia, 

Gyulladásra a jó minőségű kurkuma készítmények is hasznosak lehetnek. Érdemes elolvasnod a fenti cikket és az alatta ajánlott kurkumás termékeket is megnézned.

Izültekre a  zöldkagyló is javasolható, jótékony hatását fokozhatod   MSM por és  halolaj vagy krillolaj   szedésével.

Fájdalomcsillapításra a belinkelt termékek közül a kenhető Fájdalomcsillapító tapasz használata és Kempteni olajSzent Lukács gyógyolaj is jótékony lehet.

Érdemes lenne a könyöködet akár több szakemberrel is megnézetned, mert a teniszkönyöknek vélt tüneteket sok esetben félrediagnosztizálhatják, félrekezelhetik. Akupunktúrás kezelést is kipróbálhatod rá.

Zyflemenddel kapcsolataban a Bionom bioboltnál és  itt  érdeklődj! 

Kerülni kell a gyulladást fokozható élelmiszereket is, van 10 étel, amit nem tanácsos betegség esetén fogyasztani 

Jobbulást kívánok!

Értékelés: Nincs

Fűszerek, mint gyógyszer ?

Sziasztok ! 

Nagyon jó olvasni, hogy nem kell a méregdrága kapszulákat megvenni, hisz 1-2 száz forintér a fűszerként árult kurkumát is szedhetem.

Meg szeretném kérdezni, hogy a többi fűszert is hasonlóképpen szedhetem ?

Pl a gyömbér, fahéj stb....

Köszönöm

Értékelés: Nincs

Fűszerek és étrend-kiegészítők

Szia,

Nagyon jó ha a különböző fűszereket változatosan használod, a jó minőségűnek van gyógyhatása. Viszont terápiás célra, komoly betegség esetén nem elég  ha csak  1-2 csipet fűszert használsz, több esetben életmódváltásra és célzott kiegészítésre van szükség!

A fűszerek minősége is nagyon fontos, mert a silány minőségűnek nemhogy terápiás hatása nem lesz, de az étel íze sem lesz az igazi. A valóban jó minőségű étrend-kiegészítők kiváló minőségű alapanyagokat tartalmaznak olyan speciális koncentrált formában amit hagyományos fűszerekből nem tudsz bevinni. Azon kívül a kapszulák anyaga miatt ott oldódik fel a termék ahol valóban hatásos pl. vékonybél. Sajnos a kurkuma kapszulák között is van drágán nagyon rossz minőségű ezért mindig meg kell nézni mit vásárolunk.

A fenti cikk alatti belinkelt kurkumás termékek minőségében és hatásában megbízhatsz.

Értékelés: Nincs

Epekő

Kedves Lányok!

Már 20 éve kioperálták az epehólyagomat egy nagy adag kővel. Zyflamend szedésével kapcsolatban - ahol epekő hajlam esetén ellenjavalt - ez azt jelenti, hogy nem ajánlott?

Előre is köszi.

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Zyflamend, kurkuma és epehólyag

Kedves Mica!

Korábban már írtunk róla, hogy az eredeti angol nyelvű tájékoztatásban nem szerepel, hogy bárminemű epe probléma esetén tiltott lenne a Zyflamend szedése. A magyar jogszabályok miatt azonban kötelező ráírni az ilyen jellegű figyelmeztetéseket.

A Zyflamend egyik fő hatóanyaga a kurkuma, amiről viszont a fenti írásban ez olvasható:

"Hatóanyagai erősítik az epehólyagot, hatásos az epekő megelőzésében és kezelésében, ugyanis a kurkumin növeli az epe oldhatóságát, s ez gátolja az epekő kialakulását, és ez segíti a már meglevő kövek kiürülését."

Tehát ezen oknál fogva epekő esetén is hasznos a fogyasztása.

Ha nem vagy érzékeny a koffeinre (zöld teát tartalmaz), és a termék egyéb hatóanyagaira, akkor szedhető a Zyflamend. 

Értékelés: Nincs

Zyflamend, kurkuma, epekő

Köszönöm szépen, akkor indítom a kúrát. Beszámolok, hogy milyen hatása volt!

Értékelés: Nincs

Epekő esetén kurkuma?

Sziasztok!

Ez a mondat ragadta meg a figyelememet, és idézett fel bennem  egy másik termékkel kapcsolatos tanácsot:

"a kurkumin növeli az epe oldhatóságát, s ez gátolja az epekő kialakulását, és ez segíti a már meglevő kövek kiürülését."

Ha már segíti a meglévő kövek kiürülését, akkor az nem veszélyes? Elindul a kő és elakad az epevezetékben? 

Ismerősöm kérte, hogy vegyek neki teát. A honlapon is olvasható, és a boltban is tájékoztattak, hogy ha epeköve van, akkor ne használja, mert  hajthatja a követ. Kurkumát nem tartalmaz a teakeverék, nyilván más összetevője képes erre. De az emberek jó része (szerintem) nem tudja, hogy van epeköve, amíg valami más probléma miatt nem megy ultrahangra. De legalább, akik már tudják, hogy van kövük, azoknak ajánlott-e emiatt a kurkuma? 


Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Epekő esetén hajtás, vagy oldás?

Szia Csilla!

A kulcs ebben a pár szóban rejlik: növeli az epe oldhatóságát. Vagyis, oldja, és nem pedig hajtja a köveket! Ezáltal tudott, és panaszmentes epekőhordozás esetén is bátran használható! Az általunk javasolt, kurkumát tartalmazó étrendkiegészítőket itt találhatod! Ilyen elven működik a BioGenic halpástétom készítménye is, amiből egy 36 napos kúrát javasolt elvégezni már fennálló epekövesség esetén. Érdemes az alatta lévő hozzászólásokat is elolvasni! 

A himalája sókúra is jótékony hatású lehet, erről Hortenzia cikkében olvashatsz bővebben! 

Az epekövesség leghatásosabb megelőzési módja a bionom táplálkozás, és a kímélő, átfogó méregtelenítő kúra elvégzése! Fontos a rendszeres mozgás és a megfelelő mennyiségű tiszta folyadék fogyasztása is!

Kiegészítő kezelésként a Triomed Flora medál is segítséget jelenthet! Működési elvéről- a milliméter hullámterápiáról- ebben az írásban sok érdekességet találhatsz!

Szép napot neked! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

nyers kurkuma

Sziasztok!

Vettem nyers bio kurkumát, de picit tanácstalan vagyok, hogyan használjam fel a főzés során, hogyan tartsam el, mennyi ideig marad meg stb. A hűtőbe tettem, s arra gondoltam, hogy pucolást követően ráreszelem a rizsre. Azt nem nagyon tudom, hogy mekkora darabot rakjak a rizsre, eddig csak szárított fűszerként használtam a kurkumát. Milyen ételekhez érdemes még felhasználni? Nyersen fogyasztható? (Papámnak volt néhány stroke-ja, arra gondoltam, talán segít ezen is.) Ha vkinek van tapasztalata, ötlete, megköszönném, ha írna.

Üdv:  Mari

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Nyers kurkuma felhasználása

Én Thaiföldön szoktam hozzá, hogy nyersen használom. Rizsbe egy lislábujjnyi elég. Szaporítani is tudod cserépbe, ha eldugod földbe. Nekem szépen kinőtt.

Nyersen is lehet használni bármihez, természetesen úgy is fogyasztható, de készülj fel, megfogja a fogat sárgára! Olívaolajjal, citromlével turmixolhatsz vele salátaöntetet.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kempteni olaj

Sziasztok, a kempteni olaj jo lehet csipoben levo tomlo gyulladasra? Elore is koszonom a gyors valaszt. Mikolaia

Értékelés: Nincs

Gyulladásra

Szia!

A Kempteni olaj melegítő hatású olaj, viszont gyulladásra a hűsítő hatású készítmények kellenének (pl. menta, levendula, kókuszolaj), talán jól esne a Lábfrissítő Jég-permet is.

Belsőleg gyulladásra a kurmuma,   (a fenti cikkből többet megtudhatsz róla), és a Zyflamend is segíthet de kérlek a kezelőorvosoddal konzultálj, hogy ezek közül ő mit javasol!

Értékelés: Nincs

Alzheimer kór

Sziasztok!

Szeretném a segítségeteket kérni termékválasztásban. Idős családtagomnál Alzheimer kórt állapítottak meg. A lábaiban meszesedési folyamat indult el.  Ajánljatok légy szíves olyan készítményeket, amelyekkel elő tudom segíteni az állapotának stagnálását. Gyógyszerszedés mellett szedhető készítményekre gondoltam.

Köszönöm

Értékelés: Nincs

Alzheimer kór

Szia manjo!

A fenti cikkben és itt  is találsz tanácsokat. Érelmeszesedés ellen is vannak termékek, de a Halpástétomról is jó tapasztalatok vannak.

DE a gyógyszerek miatt a kezelőorvossal, hozzáértő szakemberrel egyeztessetek, hogy ezek a készítmények befolyásolják-e a szedett gyógyszereit. Halpástétom szedése alatt és utána figyelni kell az orvosnak a gyógyszerek adagolására, mert előfordulhat, hogy csökkenteni kell a gyógyszerek adagjait.

Jobbulást kívánok!

Értékelés: Nincs

Kérdések:)

Kedves Bionomosok!

Több kérdésem is lenne ,remélem nem baj, ha ide irom csak,és nem teszek fel több termék alá 1-1 kérdést.:)

1.Anyukámnak 1hete volt a 2.csipőprotézis műtétje, elviselhetetlen fájdalmai voltak, ami sajnos most is fenn áll.Ox...n-t szed , napi 3-4-et, anélkül nem tudja elviselni a fájdalmat, ez pedig egy nagyon erős gyógyszer.S zeretnék neki pár terméket, ami segithet, egyrészt a műtét utáni felépülésben, másrészt a gyulladás, fájdalom csökkentésére, akár külsőleg kenve, akár belsőleg.

Gondoltam belsőleg a Nyirfanedvre,hogy 2 üveggel meginna 2 nap alatt, mellé a Méz-koktél 4. esetleg a Gal Kurkumin, és külsőleg a Kempteni csontolaj a műtét helyére ,a fájdalom csökkentésére. Ezek igy együtt segithetnek e neki, és szedhető-e együtt, javasoltok-e valami mást?

2. A Gal Kurkumint szedhetem-e én is, ha nincs tudomásom betegségről, csak egészségmegőrzés céljából? Egy káros szedvedélyem van ,a dohányzás,t udom,ez épp elég.

Saját részre  immunerősités, sziv-érrendszer védelme, bélflóra erősités (gyakran puffadok) egészség megőrzés céljából ,a Kurkumin ,fermentált papaya koncentrátum, halolaj, Q10, Rainforest spirulina-chlorella alga, Gal C komplex  van itthon, jelenleg ezeket szedem. Olykor kiegészitem vagy a Vadon gyöngyével,vagy az Immun elixir-el,és megeszek 1-1 üveggel.E zek igy maradhatnak, vagy érdemes még szednem valamit?

Remélem nem felejtettem el semmit,és bocsánat ha hosszú lett,r emélem miharabb tudtok nekem válaszolni,és leadhatom a rendelésem még ma.

Köszönöm előre is!

Értékelés: Nincs

Műtét után és immunrendszer erősítésre

Szia pbetty!

Jókat választottál, de a Műtét előtt és után leírtak segítség lehet számodra is.  A gyógyszere miatt kérdezzetek meg hozzáértő szakembert, gyógyszerészt hogy milyen étrendkiegészítőket szedhet mellette, de a bélflóra támogatása fontos lenne. A gyógyszerektől időben eltolva  vegye be a többi készítményt.

Méz koktél szűzbogáncs tartalmú, a  Méz almarostban nincs szűzbogáncs, de a Szinbiotikus fermentpatront vagy Emóciót is kipróbálhatja. 

Kurkumás készítmények főként a gyulladáscsökkentésben hatékonyak. A Zyflamend egy fájdalom- és gyulladáscsökkentő készítmény ami kurkumát is tartalmaz.

Kálcium pótlásra és csontfájdalomra " Segíthet külsőleg a Kempteni olaj, a Kenhető fájdalomcsillapító "tapasz", belsőleg az előbbieken túl a  Zyflamend, valamelyik omega zsírsav (szuper gyulladáscsökkentő is) pl. Q10 lazacolaj  kalcium vagy alga készítmény felváltva, és mellé D3 cseppek. Vagy a Bone Strenght fermentált formában tartalmaz jól hasznosuló kalciumot.  Elsősorban a fermentált készítmények közül érdemes válogatni, mert már „előemésztett” jól hasznosuló, felszívódó formában található bennük a tápanyag. Ez különösen  komoly problémák esetén fontos."

A fenti blog a kurkumáról szól ha még nem olvastad. Kúraszerűen szedhetsz kurkumát ha szeretnél:)   Nem látok a felsoroltak között bélflóra regeneráló terméket, abból is jó lenne szedned valamelyiket. Az algát a többi étrendkiegészítődtől külön ved be!

Jó egészséget!

Értékelés: Nincs

Depressziós panaszok, elalvási gondok

Sziasztok!

Nem tudom, hogy most miért erősödött fel ennyire, de sajnos rettentően rossz a hangulatom, sajnos depressziós vagyok...

Olvastam egy táplálkozásszakértő tollából, hogy a kurkuma nagyon jó depressziós panaszokra (is).

Itt nem találtam, hogy ezt írtátok volna róla, ezért szeretném megkérdezni, hogy szerintetek szedhetném ilyen panaszokra?

Még mit javasoltok?

Sajnos elaludni sem tudok, semmi nem okoz örömet, nagyon rossz ez így...

Várom segítségeteket!

Köszönöm.

Értékelés: Nincs

Alvászavarra, depresszióra

Szia liszape!

Ha jól felszívódó, hatékony kurkumát keresel akkor  Kurkuma-kivonat micronizált, felszívódást segítő mátrixban (SynergyTech) vagy ugyanannak a gyártónak továbbfejlesztett változatát a Bio Curcumin-t (GAL) és a Turmeric Force-t (NewChapter) tudjuk ajánlani mivel szájon át is nagy százalékban felszívódnak, mert mindegyik speciális kivonat. Kurkuma depresszióellenes hatásának megpróbálunk utána kérdezni.

Több Depresszió ellenes (Pl. Rhodiola Esszencia és Rhodiola Force ) és  antidepresszív termék közül tudsz választani, alvászavarra ezeket ajánljuk.

Szép álmokat kívánok !

Értékelés: Nincs

Sárgabarack-magolaj is tetszik

Szia Detti!

Köszönöm a választ.

Várom a véleményt a kurkuma depresszióellenes hatásáról, én több helyen is olvastam róla, nagyon dicsérik ezt a hatását.

Az alvásgondjaim miatt nekem tetszik a sárgabarack-magolaj, de nem tudom, hogy szedhető-e gyógyszerek mellett, illetve ha igen, akkor  két szer bevétele között valamennyi időnek el kell telnie?

 

Köszönöm.

Értékelés: Nincs

Kurkuma depresszióra is jó

Szia liszape!

Ha ennyire felkeltette érdeklődésedet a kurkuma akkor próbáld ki! Sokszor a saját megérzés súgja meg, hogy igazán mire van szükségünk és nem a kutatások.

De közben megérkezett a válasz is:

"Jó lehet a kurkuma, de semmiképpen ne rövid távú használatra számítson. Hosszan, nagy dózisban kellene szedni. A kurkuma gyulladásgátló hatása révén hat, mivel a depresszió is egy gyulladásos folyamat eredménye (az agyban). Kutatások igazolják!  De, ami nagyon fontos, sokat kellene mozognia is, méghozzá olyan mozgást, ami a láb mozgatásával kapcsolatos, például séta, kocogás, mert ez is olyan folyamatokat indít meg az agyban, ami segít a depresszió leküzdésében!

Rövid távra pedig a citromfű, vagy Gotukola segíthet a pihenésben, elalvásban....  Lehetőleg csak kókuszzsírt használjon, és kerülje az Omega 6 tartalmú dolgokat, kevés olajos magot egyen!!!"

Omega 3:6 arányról itt olvashatsz.

Sárgabarackmag olaj élelmiszer, és szerintem nagyon finom is :) Belsőleg kúraszerű fogyasztása javasolt. Vannak olyan gyógyszerek amiket befolyásolhatnak bizonyos élelmiszerek és étrendkiegészítők, ezért olvasd el a gyógyszer tájékoztatóját és ha szükséges akkor kérd ki a gyógyszerész vagy más hozzáértő szakember véleményét. A legjobb ha gyógyszertől időben eltolva veszed be az étrendkiegészítőket.

Hangulatunkat a B-vitaminok hiánya is nagyon befolyásolhatja, az agyunknak is nagy szükségük van rá, plusz még a az elegendő tiszta víz és zsírsavak is fontosak az agyműködés támogatásához.

Jobbulást!

Értékelés: Nincs

Kurkuma adagja

Sziasztok!

Köszönöm szépen a választ!

Tetszik a kurkuma, szeretném is szedni, de nem tudom, hogy a nagy adag, amit javasolt a szakértő, pontosan mennyit jelent belőle?

Köszönöm.

Értékelés: Nincs

Bio Curcumin Forte adagja

Szia liszape!

Bio Curcuminnak 2 féle változata kapható, a "sima" és a Forte változat ami nagyobb adag kurkumát tartalmaz. Az adatlapján az Egyéb termékadatok fülnél és a Szakirodalom fülnél vannak leírva a fontosabb különbségek.

Értékelés: Nincs

Méregtelenítéskor szedhető?

Gondolkodom azon, hogy belevágnék a méregtelenítő kúrába, és nézegettem ezt a terméket is, csak nem tudom, hogy hogy ajánlott: a kúra alatt, előtt vagy után?

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Méregtelenítés alatt

Szia! 

Mire szeretnéd szedni? Lehet szedni méregtelenítés alatt is, természetesen, csak nem biztos, hogy érdemes addig, amíg egyébként is egy csomó hatékony kiegészítőt szedsz. 

Szerintem én megcsinálnám a kúrát úgy, ahogy elő van írva, és csak utána kezdenék el szedni a kúrán kívüli dolgokat, mert úgy folyamatosabb az "utánpótlás". 

Értékelés: Nincs

Sima kurkuma vagy forte

Köszönöm a választ a kapszulával kapcsolatban. Még egy kérdésem lenne. Ha a kurkumát egy biorezonanciás vizsgálaton ajánlotta a doktornő, a bélrendszerem nincs teljesen jó állapotban. Ilyenkor melyik Kurkumát vegyem meg, a simát vagy a Fortét?

Köszönöm,

Dalma

Értékelés: Nincs

Forte kurkuma

Szia Dalma!

A fenti cikk alá mozgattam kérdésedet ahol a kurkuma jótékony hatásairól olvashatsz, a Bio Curcumin adatlapján pedig ezt írják: "Alkalmazási javaslat:
Egészséges embereknek a gyulladás csökkentésére és megelőzésére napi 1 db kapszula Bio-Curcumin®+ szedését javasoljuk étkezés közben bevéve 1-2 dl folyadékkal. Már kialakult gyulladásos problémák esetén a Bio-Curcumin®+ Forte –t ajánljuk szedni, napi 1-3 kapszulát, igény szerint, szintén étkezés közben bevéve."A Ennek a terméknek a gyártója ugyanaz, név változott és picit az összetétele más lett, de a Forte változata 2000 Ft-tel olcsóbb, itt találod.

Ha már  kialakult gyulladásban van bélrendszered, felszívódási problémád van akkor inkább a Forte változatot javasolnám. Az  ételérzékenységről, szivárgó bélszindrómáról szóló írást is érdemes elolvasnod, és a javasolt termékek közül válassz még a  kurkuma kivonat mellé, hogy a bélrendszered eglészséges legyen.

Fontos az elegendő folyadék, főleg víz  fogyasztása és a táplálkozás megreformálása, segítségként recepteket a Boszorkánykonyhában találsz hozzá.

 

Értékelés: Nincs

Epekő

Sziasztok!

Egy véletlen folytán kiderült, hogy epekövem van. A doktornő szerint 1,8 mm, viszont az asszisztenső 18 mm-t írt a leletbe. Mivel nem szeretném műttetni - pici babám van és őt emelgetni kell, ami műtét után kivitelezhetetlen lenne-, ezért utána olvastam és többek között a  kurkumát is javasolja a szakirodalom. Viszont a Bionomban olvastam egy másik kurkuma terméknél, hogy nem ajánlott epekő esetén. Ennél a terméknél nincs feltüntetve, hogy nem szabadna szedni. Ezt szedhetem? Még a halpástétomból gondoltam, hogy csinálok két kúrát, mivel azt olvastam, hogy fél év kihagyásával újból kell enni, ha már van kialakult epekő. Tudom, hogy a lelki háttere a harag, ezért ezen is dolgozom. Javasoltok valami más módszert, szert még esetleg, ami segíthet? Előre is köszönöm a választ és szép napot! Elnézést, ha nem ide kellett volna írnom a hozzászólásomat!

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Epekőre kurkuma?

Szia Rea, átmozgattam a kérdésed a kurkumás cikkünk alá, olvasd el kérlek, hogy lásd, a kurkumát ajánlják az epekő megelőzésére, és kezelésére is, így nyugodtan szedheted a Turmeric Forcet. Sajnos, vannak olyan szabályozások, amik miatt olyan dolgokat is rá kell írni a készítmények dobozára, amik nem igazán fedik a valóságot...:(

A Halpástétom is nagyon jó ötlet, az epeműködést támogató termékeket itt találod, és ha már majd nem szoptatsz, akkor a máj-epe tinktúrát is bevetheted!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Zyflamendet is?

Nagyon köszönöm a választ! Már csak azt szeretném kérdezni, hogy a Zyflamendet is szedhetném néha? Mert vannak néha olyan fájdalmaim, amikre szoktam szedni időnként - pl. felfázás -, de erre is rá van írva, hogy epekövesség esetén nem szabad. Esetleg még a Feketerek tinktúra is hatásos lehetne az epekőre? Elég ebből 1 üveggel inni, vagy pár havonta ismételjem? Ezt a pástétomkúra alatt is lehetne szedni - vagy amit javasoltál tinktúrát -, illetve a kurkumát? Vagy inkább utána? Előre is köszönöm a választ!

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Epekőre mit, mikor?

Szia Rea, igazából ha megnézed a Zyflamendet alkotó gyógynövényeket, akkor egyik sem ellenjavalt epekő esetén, de összességében beindíthatják az epekövet. Ez a Te döntésed kell legyen, én szedném, de Te tudod, hogy mennyire vagy bevállalós...:)

A halpástétom annyira komplex, hogy mellé nem igazán kell egyik tinktúra sem, én inkább elkezdeném a kúrát, nagyon oda figyelnék közben a táplálkozásomra, a megfelelő folyadék fogyasztásra, hogy még inkább támogassam a folyamatot, aztán ha még kimutatható az epekő, akkor kipróbálnám az egyik tinktúrát...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Flifli's picture

Foggyökercsúcs gyulladásra

Sziasztok!

Most adtam le a megrendelésemet, de eszembe jutott hogy most mar a Zyflamend helyett, ezt szedtem a foggyökeégyulladásra, mar gyökérkezeltek, kitisztitottak, de ez egy hosszú folyamat míg meggyógyul, elég sokat szedtem a Zyflamendet olyan 3 hónapot, kisebb megszakításokkal, olvastam ha van gyulladás, hosszabb távon is mehet, szóval arra gondoltam, most felváltanam erre a Bio curcumin fortéra, jó választás lehet, vagy mit ajánlanatok? SOS legyszi mert a rendelésemet mar leadtam, de meg ezt vagy amit ajánlotok, hozzátenném.

Köszi Andi

Értékelés: Nincs

Zyflamend vagy Bio Curcumin?

Szia Andi!

A Zyflamendet nyugodtan szedheted továbbra is ha bevált, van aki betegsége miatt állandóan szedi. A Bio Curcumin is jó lehet, de hogy nálad melyik válna be jobban azt sajnos nem tudom megmondani.

Béta-glükán kúrával  pl. BioConnect is segítheted a gyógyulást.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Gyermekeknek adható?

Sziasztok!

Szeretném megkérdezni, hogy 4 éves kisgyereknek adhatom-e ezt a készítményt? Egy olyan betegségben szenved ami jóindulatú sejtburjánzással jár testszerte, ennek kezelésére, megelőzésére keresek neki kurkumát tartalmazó étrendkiegészítőt. Úgy tudom, hogy a kurkuma segíthet valamit, viszont ha csak az ételekbe teszem, úgy nem tudom hogy pontosan mennyi jut be, illetve hogy szívódik fel. Ezzel a készítménnyel kapcsolatban kérdésem, hogy nem lövök-e túl a célon (elég nagy dózis ahogy látom), ill. hogy az egyéb összetevőit pl. gyömbért lehet-e gyerkőcnek? Néztem a többi kurkumás kapszulát is. Ti melyiket ajánlanátok kisgyereknek? A többi talán kevesebb mennyiségeket tartalmaz. Nem igazán tudom melyiket válasszam.

Segítségeteket köszönöm!

Értékelés: Nincs

Kurkuma gyermeknek

Szia Bíborka80!

A fenti cikkben a kurkuma jótékony hatásairól olvashatsz.

Megkérdeztük a Bio-Curcumin gyártóját és szerinte két variáció lehetséges: Vagy veszel üres kapszulát és elfelezed és úgy adod, vagy kinyitod a kapszulát és a felét belekevered valamibe. Viszont az íze csípős és a fogat sárgára festheti, így gyorsan kell bevenni, hogy a foghoz ne érjen.

Fontos még, hogy a D-vitamin készlete rendben legyen, 7kg-ként 1000NE.

Kislányod betegségével kapcsolatosan érdemes lenne hozzáértő szakemberrel konzultálni aki a termékek összeállításában is segíteni tud. Minden ilyen esetben szükséges lenne egy darabig a glutént, az állati fehérjét és a finomított cukrot, nádcukrot és a mézet is kiiktatni! Boszorkánykonyhában talász recepteket!

Értékelés: Nincs

Kurkuma gyermeknek

Kedves Detti!

Köszönöm a válaszotokat illetve hogy utánajártatok a gyártónál az adagolásnak. A gondom, hogy a gyerkőcöm a kapszulát nem tudja bevenni és borzasztó válogatós, tehát hogy ha csípős az íze, biztosan nem tudom megetetni vele, még ha belecsempészném valamibe akkor sem.... A kapszulás dolgokat úgy szoktuk, hogy szétválasztva a benne lévő port vagy folyadékot az ételébe teszem. Nem tudjátok hogy a többi kurkumás készítménynek milyen íze van? Úgy emlészem csak ebben van feketebors és gyömbér (gondolom ezektől csípős). A többinél milyen adagolást vegyek figyelembe?

Köszönöm a többi tanácsot is, D-vitamint folyamatosan szedünk és az étrendre is odafigyelünk.

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Kurkuma gyerkőcnek

Szia! 

Találtam nektek olyan kurkuma tartalmú készítményt, amiben nincs más, csak a kurkuma. Én 1 kapszulát adnék gyerkőcnek belőle. 

Értékelés: Nincs

Ízületi gyulladás

Sziasztok!

 Már 4 hete szedem az MSM port és a Zöldkagylót az ízületi gyulladásomra (4 mg pn mellett) a gyulladásos tüneteim nem nagyon csökkennek. Az Inflamaxot még nem rendeltem meg, mert az Immune Assistant is a figyelmembe került, valamint az E and Selenium Food Complex. Melyiket ajánlanátok elsősorban? Vagy együtt is szedhetném őket? Köszönöm, Adél

Értékelés: Nincs

Izületi gyulladásra javaslatok

Kedves Adél!

Hozzászólásodat átmozgattam életmódoldalunkra. MSM pornak és a Zöldkagyló kivonatnak is több idő kell míg kifejti hatását, folyamatosan jó őket szedni.

Izületi gyulladásról  Vali összefoglalójára vagy Niki tanácsaira itt , illetve Tündi javaslataira itt  bukkanhatsz.

Inflamax is kipróbálható, de hatását tekintve inkább a Zyflamendet ajánlanám, az Immun Assist is mehet. Szedhetők együtt az MSM-el és Zöldkagylóval is. Sajnos az E and Selenium Food Complex bizonytalan ideig nem kapható.

A gyógyszeredtől időben eltolva vedd be ezeket a készítményeket és kérlek a kezelőorvosodtól kérdezd meg, hogy esetleg bármelyik készítmény befolyásolhatja-e a gyógyszered hatását!

Jobbulást kívánok!

Értékelés: Nincs

Vérrögösödés

Sziasztok,

a nagymamámnak cukorbetegség miatt sajnos problémái vannak a lábával, érszűkület miatt és a legutóbbi vizsgálaton azt mondta neki az orvos, hogy rögösödét lát a láb ereiben és embólia gyanús.... nem utalta egyből kórházba így remélem nem akut a probléma.

Viszont megy majd november végén egy infúziós kezelésre ami ezen hivatott javítani, de addig is szeretnék segíteni Neki és én erre a termékre gondoltam. Persze nem tudom más gyógyszerekkel (mert sajnos sokat szed) milyen hatásban van. A Nagymamám cukorbeteg (inzulinnal) szed a szívére is gyógyszer, a veséjére, zölhályogja van. Vérhigítót is gondolom ezek alapján biztosan szed. Érdemes lenne kipróbálnia? Tavasszal megcsinált egy halpástétom kúrát és nagyon pozitív volt a visszajelzése aminek nagyon nagyon örültem, de azt mondja azóta nem tud ránézni a halra :(

köszönöm előre is a segítségeteket!

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Érszűkületre

Kedves Babaváró!

Átmozgattam az írásod a fenti cikkhez, amiben ezt olvashatod:

"A kínai gyógyászatban szintén alkalmazták a vérkeringés javítására - gátolja a vérrögök kialakulását, ezáltal csökkenti a trombózisveszélyt; "

Tehát érdemes a nagymamának ezen kurkumás kapszulákkal próbálkoznia

Örülök, hogy jó hatása volt a halpástétomnak, viszont érszűkület esetén nagyon fontos a rendszeres omega-3 zsírsav bevitel, és elsősorban állati eredetű lenne jobb. Ha nem bírja már a hal ízét, akkor próbálkozzatok a kapszulás változatokkal (Wholemega) vagy a Krill olajjal

Korábban már írtam arról, hogy még mivel lehet elősegíteni az érszűkület kezelését, itt találod.

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (2 votes)
Fódi Dóra's picture

Kurkuma adagolása

Sziasztok!

A kurkuma adagolásával kapcsolatosan szeretnék kérdezni Benneteket, mivel a múltkori próbálkozásom alkalmával valahogy nem találtam el az adagolást. 

Egyszerűen csak szerettem volna méregteleníteni segíteni a májamnak:), és tetszett, hogy  az agyi működést  is segíti a por.

5 napig ettem 2,5 dl joghurtban 1 teáskanál kurkumát + kicsi fekete borsot is tettem bele. Azt hiszem, elrontottam valamit, mert először azt vettem észre, hogy egyre többet futkosok a mellékhelyiségbe és lassan már a görénykék is receptet fognak tőlem kérni . Aztán nagyon pufi lett napokig a hasam. És amikor már azt hittem több meglepetés nem érhet,  hirtelen több kiló is feljött rám, és persze mind a hasamra, még véletlenül sem elosztva másztak volna fel:)). 

Azóta ott árválkodik a polcon szegény kurkuma, mert nem merek hozzá se nyúlni, nehogy mégegyszer ilyen galibát okozzak a szervezetemnek, pedig csak segíteni szerettem volna neki.

Ti mit javasolnátok adagolásra? Előre is köszönöm a választ:Dóra

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Varga Nikoletta's picture

Kurkuma

Kedves Dóra!

Egész egyszerűen értetlenül állok a tüneteid előtt, mert sehogy sem illik a képbe, amiket leírtál... még ha azt írtad volna, hogy megindult idő előtt a menzeszed (mert azt segíti nagyobb adagolásban)...

Tényleg, nincs semmi ötletem, más nem változott életedben?

Niki

Értékelés: Nincs
Fódi Dóra's picture

Kurkuma:))

Szia Niki!

Augusztus végén írtam a kurkumával kapcsolatos gondjaimról. Vettem valahol kurkuma port és nagyon nem azt produkálta velem, ami jókat hallottam, olvastam róla.

Hát elnézést kell kérnem a portól és Tőled is, mert most megint elővettem a zacskóját, jobban megnézegettem az összetétel leírását, és akkor láttam, hogy ez a fajta kiszerelés nyomokban zöldkagylót is tartalmaz. Hát én nem tudom miért van nálam ez, de a kagyló bármilyen formában rendesen ki szokott ütni, valahogy rosszul reagál rá a szervezetem. Most is ez történt a figyelmetlenségem miatt, ettől voltam nagyon másképp, mint illett volna. Közben belenéztem a Ti porotok leírásába is, és az nem tartalmaz ilyesmit, máskor majd azt fogom venni.

Azt szeretném még kérdezni, hogy az ilyesfajta allergiától nem lehet valahogy megszabadulni? Mert így vagyok a vassal is. Ha valamilyen vitamin vagy étrendkiegészítő vasat is tartalmaz, már nem tudom szedni, mert végem van tőle. Legutóbb pl. a B...s cseppel jártam így, megváltoztatták az összetevőit, vasat is tettek bele, és sajnos már azt sem tudom alkalmanként használni. A kismama vitaminokkal pont így jártam annak idején, le kellett tennem őket. Persze tudok a fémallergiámról, de ilyen szinten nem gondoltam, hogy bezavarhat.

Szép napot kívánok Mindenkinek és mégegyszer sajnálom a téves riasztást!

                                                          Dóra

Értékelés: Nincs

Hatásos kurkuma készítmények és van-e allergia a vasra?

Szia Dóra!

Örülök, hogy kiderült mi okozta a problémát. Bizony rengeteg kurkuma készítmény van a piacon, de nem mindegy, hogy miből, hogyan állítják elő, milyen egyéb adalékanyagokat tartalmaz és, hogy valóban hatékony-e, ár-érték arányban megéri-e érte fizetni.

Bionom bioboltban a kurkuma Bio-Curcumin vagy Kurkuma gyökér vagy Szuperkritikus kurkuma kivonat vagy bio kurkuma fűszer formájában is elérhető.

Bármilyen természetes ételre, italra, szerre lehet valaki allergiás, érzékeny. De sok esetben előfordul, hogy nem valójában az igazi  természetes anyagra, hanem annak szintetikus, vagy szennyezett vagy adalékanyagokkal telepakolt változatára mutat a szervezet allergiás reakciót. Az általad írt cseppnek sajnos már régen teljesen megváltoztatták az összetevőit érdemes elolvasnod őket, hogy miből áll pontosan.

Vali 3 részes blogsorozatának elolvasása után sok mindent tisztábban fogsz látni szerintem: Allergia 1., a cikkek végén mindig ott a sorozat következő része belinkelve.

A boltokban, gyógyszertárakban kapható vas- és vitaminkészítmények nagy része szinte mindig szintetikus, ezért is okozhatnak problémákat, allergiákat, rossz közérzetet míg előfordulhat, hogy a természetes készítményekkel semmilyen probléma nincs, (kivéve ha valóban allergiás rá valaki) erről is szól a Melyek a jó és hatékony táplálékiegészítők?

 Tünde nagyszerű összefoglalója vashiányról segítségedre lehet. Itt vashiány kezelésére találsz természetes készítményeket. Ha nem vagy valódi kagyló allergiás akkor ezt a Zöldkagyló kivonatot kipróbálhatod, illetve a FoodDetective életintolerancia tesztet is.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Fódi Dóra's picture

Megint sok okos tanácsot kaptam

Kedves Detti!

Megint sok okos tanácsot hallottam. Nagyon szépen köszönöm.

Dóra

Értékelés: Nincs
Fódi Dóra's picture

Kurkuma

Szia Niki!

Sajnálom, hogy mindig Neked jutnak a problémásabb dolgaim megválaszolásra, de hidd el nem sok szerrel vagyok így.

Köszönöm szépen a választ. Semmi nem jut eszembe, ami változott volna a szokásaimban, de ha ez nem egy túlreagált méregtelenítési folyamat volt, akkor megpróbálon szegény kurkumát néha kisebb adagban eszegetni fűszerként az ételekben.

Mindennek már 3 hete, és kezdek visszatérni a normál kerékvágásba is. :)

És képzeld, már semmilyen gyógyszert nem kell szednem ahhoz, hogy jól legyek, teljesen meggyógyultam. Sőt, annyira felbátorodtam, hogy kicsit később majd újra nekiindulok barátkozni a Gano Ultrával is, hisz most már semmi nem fogja gátolni abban, hogy segíthessen, mert ugye mindig van hová fejlődni. A végén jobb leszek, mint új koromban.:)))

                                       Szép napot kívánok: Dóra

 

                                                          

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

agyérszűkület

Sziasztok!

Megszeretném érdeklődni, hogy agyérszűkületre mit ajánlanátok ? 

Félek, hogy véralvadásgátlót kell szednie az adott egyénnek. Abszolút nem szeretne gyógyszereket szedni. Ilyen esetről esetleg valami információ ? Nagyon köszönöm, előre is!

 

Anett

Értékelés: Nincs

Agyérszűkületre

Kedves Anett!

Hozzászólásodat átmozgattam a fenti cikk alá. Neked is ugyanazt tudnám javasolni, mint az előbb egy másik olvasónknak, kérlek olvasd el ezt a hozzászólásomat. Valószínűleg nem véletlenül írtad az eredeti kérdésedet a GanoUltra alá, a gyógygombák csodákra képesek:)

Jobbulást kívánok!

Értékelés: Nincs

Stroke

Agyi infarktus után melyik terméket javasolnátok?

Értékelés: Nincs

Agyi infarktus után

Kedves drava!

Hozzászólásodat átmozgattam életmódoldalunkra a fenti cikk alá, mivel a kurkumát  

"A kínai gyógyászatban szintén alkalmazták a vérkeringés javítására - gátolja a vérrögök kialakulását, ezáltal csökkenti a trombózisveszélyt; "

Kurkuma Bio-Curcumin vagy Kurkuma gyökér vagy Szuperkritikus kurkuma kivonat formájában is elérhető.

Epermami hozzászólását itt ajánlom figyelmedbe , itt vannak termékek a Bélflóra regenerálásra és Vitamin komplexek. Szív- és érrendszeri problémák mellett az  Agyműködés támogatása alatti termékekből is válogathattok. Jól gondoltad, hogy valamilyen omega zsírsavra szükség lenne, az általad eredetileg választott Wholemega is jó rá, de bármelyik hal vagy Krill olaj is.  Nagyon jó tapasztalatok vannak a Halpástétomról, sokrétűen támogatja a szervezetet, 36 napos kúrára lenne szükség stroke után, ami fél évente ismételhető.

Q10 csepp adatlapján ez olvasható: "Kiemelten fontos a Q10 fogyasztása annak, aki koleszterinszint csökkentésére gyógyszert szed, aki bétablokkoló gyógyszert, vagy vérhígítót fogyaszt. Ezek az anyagok gátolják a szervezetben a Q10 szintézisét."

Triomed Univerzál Kardiológiai és Oxigén sugárzója is segíthet.

Mint láthatod sok termék segíthet, válasszátok azt amelyik szimpatikusabb.

Jobbulást kívánok!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

RA

Sziasztok !

 Segítséget szeretnék kérni Tőletek, egy hónapja diagnosztizálták a Reumatoid Artritiszt nálam, és mivel a Molnak és a Trnnak egyelőre csak a mellékhatásait érzem, vmi alternatív dologra gondoltam, ezért írok Nektek ! :)

Nem tudom mivel kezdjem, én először az Emócióra gondoltam és utána használnám csak a Zyflamendet, ha a "takarítás" meg volt.

Köszönöm a segítséget előre is

Andi

Értékelés: Nincs

Reumatoid arthritis (izületi gyulladás)

Kedves Andi!

Szeretettel üdvözlünk ! Szerencsére rengeteg"alternatív dolog" van, igyekszem Neked  összeszedni a legfontosabbakat.

Hozzászólásodat átmozgattam életmódoldalunkra, mert itt tudunk bővebben beszélgetni az egészségügyi témákról. Fenti cikket ajánlom figyelmedbe, a kurkumát már a népgyógyászat is alkalmazta izületi panaszok esetén, kiváló gyulladásgátló is. Kurkuma Bio-Curcumin vagy Kurkuma gyökér vagy Szuperkritikus kurkuma kivonat formájában is elérhető.  Ha használod a belső keresőnket (bal felső sarok) akkor nagyon hasznos információkra bukkanhatsz a Téged érintő témákról. Például Vali összefoglalójára vagy Niki tanácsaira itt , illetve Tündi javaslataira itt.

Mivel ezek régebbi hozzászólások azóta bővült a termékkínálat az izületekre is. Izületek karbantartására ha anyagilag belefér, akkor egy Halpástétom kúra is nagyszerű, amely kíméletesen méregtelenít, jól harmonizálja a hormonrendszert és nagyon finom! Neked egy 36 napos kúra lenne megfelelő. Maca is kiváló hormonharmonizáló.

Emóciót nagyon jól kiválasztottad, de mint a fenti tanácsokban olvashattad önmagában kevés lesz a problémádra. Bélflóra helyreállítására (időeltolással gyógyszerek mellett is, utána szinte kötelezö!), tápanyag feltöltésre használhatod még a most akciós Szuper rostos csomagot illetve a szintén akciós Supra Vita vagy Supra pH csomagokat is. Arra ügyelj, hogy a termékeket a gyógyszerektől időben eltolva szedd (min.1,5-2 óra)!

Ha elekadnál valahol, akkor segítünk! Niki ingyenes terméktanácsadásán segíthet személyre szabottan kiválasztani a Neked megfelelő termékeket. Jobbulást kívánok!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

alzheimer

Szervusztok

Némi segítségre lenne szükségem közép súlyos alzheimeres beteg romlása megállítható-e köszönettel egy szomorú Medve

Értékelés: Nincs

Alzheimer esetén tanácsok

Kedves Maci 2014!

Hozzászólásodat átmozgattam a fenti cikk alá, ahol a kurkumáról olvashatsz bővebben,  mint  az alzheimer gyógyításának egyik lehetséges módjáról.  

A kurkuma Bio-Curcumin vagy Kurkuma gyökér vagy Szuperkritikus kurkuma kivonat formájában is elérhető. Mangosztán is hatásos, erről  Vali régebbi válaszát bemásolnám: "

"A legrosszabb esetben is késlelteti a leépülési folyamatokat. Az esetek legnagyobb részében megállította a folyamatot, a legjobb eredményünk pedig az volt, amikor középsúlyos állapotban visszafordította a folyamatot, igaz nem teljesen, de több fokkal jobb lett a beteg állapota. Egyéntől és életformától függnek az eredmények. Szerintem megér egy próbát. 

Demenciális hajlamnál megelőzésre napi 30 ml az ajánlott mennyiség, a már kialakult betegség esetén természetesen több, akár 2-4 x 30 ml is lehet. A dózis beállítását viszont hozzáértő szakemberre kéne bízni. Egy középsúlyos Alzheimeres N...e (3x1), Cordyceps (3x2) és Lazacolaj (5000 mg) mellett kapott 3x30 ml-t. 

Ha anyukádnak a koleszterinnel is gondja van, akkor a lazacolajat mindenképpen javaslom mellé."

Vali összefoglalója rendkívül hasznos, Őt idézném:"Mivel az SM és az Alzheimer okai egy tőről fakadnak, gyakorlatilag közel ugyanezt a terápiát szoktuk alkalmazni. Hisz leginkább az agyi működésre és az idegek munkájára kell hatnunk."

Jó lenne szakemberrel konzultálni a személyre szabott kezelést illetően.

Jobbulást kívánok!

 

Értékelés: Nincs

Köszvényre kurkuma?

Sziasztok!

Édesanyámnak köszvényes panaszai vannak és szeretnék találni erre megoldást. A kurkumára gondoltam, de egy kurkumás készítményen azt olvasta, hogy epe problémák/epekő esetén nem javasolt a fogyasztása. Nemrég egy UH alkalmával mondták neki, hogy van két kisebb kő az epehólyagban. Kérdés: szedheti ezt a kapszulát szerintetek?

Illetve én már szedem lassan három hete, mert korábban kihúzott gócos fogam helyén valószínű nem szűnt meg a gyulladás, elvékonyodott a hajam és eléggé hullik. Én abban a reményben szedem, hogy a kurkuma megoldás lehet ennek a problémának a megszüntetésére.

Jól tettem, hogy ezt választottam?

Előre is köszönöm a segítséget!

Szép napot! Adrienn

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Köszvény, kurkuma, életmódváltás

Kedves Adrienn!

Utólagos engedelmeddel átmozgattam a fenti cikk alá a hozzászólásodat. A cikkben választ fogsz kapni arra is, hogy a kurkuma segít az epekő megelőzésében és kezelésében, tehát lehet fogyasztani. A jogszabályok miatt kötelező ráírni az ilyen figyelmeztetéseket.

A köszvény egy tünet és nem egy betegség! Egy anyagcsere zavar, amit táplálkozás-, és életmód változtatással lehet kezelni. Itt írtunk róla bővebben. A Vesekő-törő tinktúrával kiegészíthetitek a köszvényes kúrát.

A gyulladásra jó hatással lehet a kurkuma, de én a helyedben mellé tenném még a Zyflamendet, ami az egyik leghatékonyabb növényi gyulladáscsökkentő.

Gyulladás esetén érdemes lenne kerülnöd a finomított ételeket (cukor, liszt), a tejtermékeket, és a húsokat, ugyanis ezek tovább generálják a gyulladásos folyamatokat. Ezzel az étkezési javaslattal érdemes lenne barátkoznod, de a Boszikonyhában is számtalan egészséges, finom receptet találsz.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kutyus- májdaganat

Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e valaki közületek, aki a kutyusának már adott kurkumát? Sajnos az én kiskutyámnak műthetetlen májdaganatot diagnosztizáltak. Nagyon sok jót olvastam a kurkuma daganat ellenes hatásáról, de nem tudom, hogy kutyusnak lehet-e adni, illetve ha lehet, akkor milyen formában és adagban. Tudna esetleg valaki segíteni nekem ebben? Köszönöm szépen előre is! Enci

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Betty's picture

Daganat kutyánál

Sajnálom a kutyusodat. Azt nem tudom megmondani, hogy kutya esetében adható-e a kurkuma, és mekkora dózisban, de korábban már írtunk arról itt, hogy melyek azok a készítmények, amik kifejezetten javasoltak kutyáknak is, akár daganat esetén is.

Remélem a bolti tápokat, és kutyakonzerveket nem adod neki, ugyanis borzalmas az összetételük. Nem fura, hogy főleg azóta van ennyi daganatos, ekcémás kutya/macska amióta divatba jöttek a tápok.

Egy állatgyógyászatban jártas olvasónk is írt erről, itt.

A kutyák táplálásáról itt találsz egy cikket.

Minden jót kívánok!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kutyus- májdaganat

Kedves Betty! Bocsánat a megkésett válasz miatt! Nagyon köszönöm a segítségedet! A kutyim prémium minőségű, speciális (R...l C...n) tápot kap, kifejezetten májbeteg kutyák részére gyártottat. Az állatorvosunk is ezt preferálta. Bízom benne, hogy ez a táp nincs tele mindenféle szeméttel! Mellé nyers zöldséget, gyümölcsöt eszik. Hála Istennek az étvágya rendületlen, a kedve is jó! Rengeteg vitamint kap, szeretnénk elkezdeni a Zyflamend szedését is... Kellemes hétvégét!

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Ellenőrizd le

Pencli, nézd meg a zacskón az összetételét, és utána dönts legjobb belátásod szerint! Jobbulász a kutyusnak!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kutyatáp leírása

Kedves Epermami!

Köszönöm szépen a segítséget és a jókívánságot! Jónak ítéltük az összetételt, az állatorvos is ezt szorgalmazta, mivel minimális fehérjét ehet csak, így a nyers hús fogyasztása sajnos alapból kilőve. A táp mellé friss zöldséget, gyümölcsöt kap, hála Istennek imádja a hasát! Bemásoltam a R..l C..n H..c táp leírását, szívesen venném az észrevételeket! Köszönöm!

"A H...C teljes értékű, diétás táp kutyák számára, mely összetétele révén támogatja a májműködést krónikus májelégtelenség esetén, és csökkenti a réz felhalmozódását a májban. Magas értékű fehérjét tartalmaz, mérsékelt mennyiségben. Magas az esszenciális zsírsavak és a könnyen emészthető szénhidrátok szintje. Alacsony réztartalmú. JAVALLATOK: Az alkalmazás illetve az alkalmazás idejének meghosszabbítása előtt javasolt állatorvos véleményét kikérni. A H...C táp alkalmazása kezdetben 6 hónapon keresztül javasolt. Indikációk: Májbetegség Idült májgyulladás Portoszisztémás sönt Hepatoencephalopathia Májelégtelenség Rézanyagcsere-zavarok Piroplasmosis Kontraindikációk: Vemhesség, laktáció, növekedés Pancreatitis vagy korábbi pancreatitis Hyperlipidaemia A rendkívül jól emészthető növényi fehérjéket a hepatoencephalopathiában szenvedő kutyák jobban tolerálják. A táp alacsony réztartalma minimálisra csökkenti a réz felgyülemlését a májsejtekben. A szabadgyökök kulcsszerepet játszanak a májelváltozások kórfejlődésében és súlyosbodásában. A szinergista antioxidáns komplex lassítja a májsejtek károsodását. A táp magas energiatartalma segít megőrizni a májelégtelenségben szenvedő kutyák testsúlyát. ÖSSZETÉTEL: rizs, kukorica, állati zsiradék, szójafehérje kivonat*, hidrolizált állati fehérjék, cukorrépapép, ásványi sók, szójaolaj, növényi rostok, halolaj, frukto-oligoszacharidok, körömvirág kivonat (lutein forrás). ADALÉKANYAGOK (kilogrammonként): Tápértékkel rendelkező adalékanyagok: A vitamin: 11600 NE, D3 vitamin: 1000 NE, E1 (Vas): 115 mg, E2 (Jód): 4,3 mg, E5 (Mangán): 53 mg, E6 (Cink): 212 mg, E8 (Szelén): 0,38 mg - Tartósítószerek - Antioxidánsok. ANALITIKAI ÖSSZETEVŐK: Nyersfehérje: 16% - Nyersolajok és -zsírok: 16% - Nyershamu: 4,7% - Nyersrost: 2% - Esszenciális zsírsavak: 43 g/kg - Összes réz: 5 mg/kg - Nátrium: 0,2% - Kálium: 0,9% - Metabolizálható energia: 4043 kcal/kg. *L.I.P.: kitűnően emészthető, válogatott fehérje. Beltartalmi értékek Mennyiség Arachidon sav (%) 0.05 Nyershamu (%) 4.7 Biotin (mg/kg) 1.17 Kalcium (%) 0.73 Rost (%) 2.0 Étkezési rostok (%) 7.2 DL-metionin (%) 1.02 EPA+DHA (%) 0.21 Zsír (%) 16.0 L-karnitin (mg/kg) 300.0 Linolénsav (%) 3.77 Lutein (mg/kg) 5.0 Számított metabolizálható energia NRC 85 (kcal/kg) 3785.5 Mért metabolizálható energia (kcal/kg) 4043.0 Metionin + Cisztin (%) 1.04 Nedvesség (%) 8.0 Nitrogénmentes kivonat (NFE) (%) 53.3 Omega-3 (%) 0.6 Omega-6 (%) 3.88 Foszfor (%) 0.52 Fehérje (%) 16.0 Keményítő (%) 48.1 Taurin (mg/kg) 2200.0 A-Vitamin (UI/kg) 19000.0 C-Vitamin (mg/kg) 200.0 E-Vitamin (mg/kg) 600.0 Egyéb tápanyagok Mennyiség Arginin (%) 1.16 L-lizin (%) 1.04 Vitaminok Mennyiség Kolin (mg/kg) 2100.0 Folsav (mg/kg) 1.1 B1-Vitamin (Tiamin) (mg/kg) 8.6 Vitamin B12 Cyanocobalamin (mg/kg) 0.09 B2-Vitamin (Riboflavin) (mg/kg) 4.4 B3-Vitamin (Niacin) (mg/kg) 17.2 B5-Vitamin (Pantoténsav) (mg/kg) 29.0 B6-Vitamin (Pyridoxin) (mg/kg) 9.4 B7-Vitamin (mg/kg) 0.01 D3-Vitamin (UI/kg) 1000.0 Ásványi anyagok Mennyiség Klór (%) 0.47 Réz (mg/kg) 5.0 Jód (mg/kg) 5.4 Vas (mg/kg) 167.0 Magnézium (%) 0.08 Mangán (mg/kg) 65.0 Kálium (%) 0.9 Szelén (mg/kg) 0.38 Nátrium (%) 0.2 Cink (mg/kg) 241.0"

Értékelés: Nincs

Kutyatáp összetevői

Kedves penci!

Mivel én sem vagyok állatgyógyászatban jártas szakember, így csak azt tudom javasolni, hogy olvasd át kérlek mégegyszer kolláganőim előző tanácsait. Nekem úgy tűnik az összetevők alapján, hogy ez a táp tele van szintetikus vitaminokkal, amik hosszú távon megterhelhetik az egész szervezetet, májat is plusz terhelésnek, felesleges munkának teszi ki... Kérdés, hogy a szójafehérje, szójaolaj nem génmanipulált-e? Állati zsiradék, hidrolizált állati fehérje honnan származik, milyen minőségű, nincs-e tele hormon és antibiotikum maradványokkal? Cukorrépapép mit takar? Ha ez finomított cukor, akkor arra semmi szüksége a kutyusoknak sem. Azt tudod, hogy daganat esetén tilos a finomított cukor az embereknél? Ugyanis a cukor táplálja rákos sejteket. Nem hiszem hogy a kutyusoknál ez másként lenne.... A zöldségekben, gyümölcsökben természetes módon megtalálható cukrokra (amiket úgy eszünk meg ahogyan azt a természet megalkotta és nem izolálva) szükség van. Ezeket egye a kutyusod továbbra is!

Húst, tojást hőkezelve kaphatja az állatorvos szerint? Hiszen a tápban is szerepel állati fehérje. Otthon saját kezűleg te is elkészítheted.  Szerintem jó minőségű rizst, kukoricát, állati zsiradékot te is tudsz adni kutyusodnak felesleges adalékanyagok nélkül. De ez csak az én személyes véleményem, a döntés a Tiéd!

Jobbulást kívánok a kutyusnak!

Értékelés: Nincs

Köszönöm a segítséget

Kedves Detti77 és a Többiek! Nagyon szèpen köszönöm a segítségeteket, igazán hálás vagyok ezért! Elgondolkodtató volt, amit írtatok. Eddig meg sem fordult a fejemben, hogy egy speciális, prémium minőségű táp mennyi szeméttel, szintetikus anyaggal lehet tele! Köszönöm, hogy felnyitottátok a szemem! Remèlem még nem késő... Ma visszük a drágámat egy homeopátiás specialista állatorvoshoz, innentől biztos kezekben lesz és csakis azt fogja enni-inni, amit a doki mond! Mégegyszer köszönöm Nektek! Szép napot Mindenkinek!

Értékelés: Nincs

Koszorúér meszesedés

Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy koszorúér meszesedés esetén segíthet-e a kurkuma a betegség súlyosbodásának megállításában. Édesapám  77 éves és sajnos  az áteresztő ere el van meszesedve, lehet, hogy műtétre kerül sor. Ajánljátok a kurkumát?

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Koszorúér meszesedésre

Szia! 

A cikk említi, hogy használják hasonló problémára, így van rá esély. Ha gondoljátok, kipróbálhatjátok még a Szív tinktúrát is, sőt, szerintem egy halpástétom kúrát is célszerű lenne beiktatnia. 

Gyógyulást neki! 

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (2 votes)
Sponga Erika's picture

Ki tudja

Kedves Mindenki!

 

Ki tudja, hogy miért vált ilyenné a hivatalos orvoslás protokollja? Mert rendben van! Elhiszem, hogy a reumatológus ránézésre megállapítja az izületi gyulladást  de miért kell azonnal szőnyegbombázó kortikoszteroidot bevetni? Anélkül, hogy megkérdezne, vagy mondana legalább valami alternatívát? Mert azért ez nem kalmopyrin, ugye?

Erre nem is kell válaszolni. Fontos kérdéseim:

- A kurkuma gyulladáscsökkentő hatása a fűszerben is benne van, vagy ahhoz a növény egyéb része kell?

- Összeállítanám a fájdalomcsillapító olajkeveréket, de csak levendulát láttam a Bionomban. Van javaslat, honnét szerezzek be tiszta olajokat hozzá?

Hála Isten a Zyflamendet már egy hete szedem, használom a kurkumát fűszerként, meg Emóciót. Egyenlőre ennyi fért bele a keretbe.

De, ha van egyéb kötséghatékony praktika, szívesen látom!

Még egy fontos kérdés: javasolt ilyenkor a tornáztatása? Érzem, hogy egyre inkább szűkül a mozgástartomány viszont pokolian fáj.

"Aki tudja, mért nem mondja, hogy merre van gyalogútja..."

Köszönöm

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

ízületi gyulladás

Szia! Orvosi protokoll: én szeretnék olyan történeteket olvasni, amikor az orvos valóban meggyógyított valakit, nem tünetet kezelt! És az ilyen orvosokat ajánlanám is mindenkinek!

Beírtam a fenti keresőbe: ízületi gyulladás, ezeket találtam: Hortenzia hasznos hozzászólása (a Civirsh gyakorlatsort külön kiemelném!), Betty tanácsai ( bázikus sófürdő, glutén- és állati fehérjementes étkezés). Ebben a cikkben is találhatsz infót az ízületekről.

Nagyon fonsots lenne egy tavaszi méregtelenítés, sok folyadék. Ha megteheted, akkor érdemes a kurkuma kivonatát használni, mert koncentrált formában tartalamazza a hatóanyagokat. Az omega 3 zsírsavak (lazacolaj, krillolaj, minőségi halolaj) is segíthetnek! A zöldkagyló a porcok regenerálásában vesz részt.

A fájdalomcsökkentő olajhoz ITT találod az összetevőket! Jobbulást!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Sponga Erika's picture

Ki tudja

Kedves Tünde!

 

Szóval te vagy az én gyorsan válaszoló Jótündérem. Csak én vagyok a hálátlan. De most pótolom: KÖSZÖNÖM! Próbálkozom összeszedni a tudást. De egyenlőre nincs javulás. Erős a hívás, hogy elmenjek a szerdai Megértés előadásra. Máris jelentkezem, hogy legalább a szándék öltsön fizikai alakot.

 

Még egyszer hálás köszönet 

Értékelés: Nincs

Szoptatás alatt

Néhány havonta szörnyű görcseim vannak, ha valami zsírosat eszem vagy stresszelek, olyan, mint egy gyomorrontás, de nem kell WC-re mennem, csak nagyon fáj főleg a gyomrom alatt középen, néha oldalt is. Arra gyanakszom, hogy az epém durran be, mert nem eszek össze olyasmit, amitől hasmenést kaphatnék, és nincs is hasmenésem. Édesanyám egész életében epeproblémával küszködött.

Azon kívül, hogy szinte semmit nem eszem ilyenkor, mivel tudom kezelni magam szoptatás alatt? És mit kell tennem, hogy elkerüljem az ilyen görcsöket?

Értékelés: Nincs

a gyanakvás kevés

Kérlek vizsgáltasd ki magad, akár nézesd meg, nincs-e epeköved vagy valami gyulladás azon a tájékon. Látatlanban felelőtlenség volna így "távgyógyítani"! Remélem ezt megérted. Ha megvan a diagnózis, akkor térjünk vissza a témára!

Addig is kerüld azokat az ételeket, amik a tüneteket kiváltják! Ajánlom figyelmedbe dr. Filippo Ongaro könyvét!

Értékelés: Nincs

Ízületi fájdalmak

Sziasztok! Nekem kb. 2 hónapja fáj a térdem a "lágy részeken". Tervezek vérvizsgálatra menni, én gyulladásra gyanakszom. De, mivel nőgyógyásznál már voltam és ott is gyulladást állapítottak meg a cytológiai vizsgálatkor is, gondolom nem lenne mérvadó a véreredmény... Ma érkezett meg a zyflamend és a Turmeric force, viszont most elbizonytalanodtam, hogy lehet-e a kettőt együtt szedni!? Nem lesz így sok?? Ezeken kívül még Emóció van itthon, illetve ma érkezett meg a Trópusi enzim koktél is. Mit javasoltok? Köszönöm! Üdv: Melinda

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (1 szavazat)
Betty's picture

Ízületi gyulladás esetén mit tegyünk?

Szia Melinda!

Minden szedhető együtt a felsoroltak közül! Nyugi, nem lesz sok.

Érdemes lenne naponta elmerülnöd egy bázikus sófürdőben. Nagyon jót tesz a sajgó ízületeknek. Ha nagyon fáj, akkor tapassz fel egy fájdalomcsillapító tapaszt is, és a fájdalomcsillapító krémet is elkészítheted.

Az étkezéseddel sem ártana rásegítened a szervezeted munkájára. Igyekezz minél több zöldséget, gyümölcsöt enni, míg a finomított ételeket (fehér liszt, cukor), állati termékek a háttérbe szorítani. A gluténmentes étkezés is javíthat az állapoton. Étkezési tanácsokat itt, recepteket pedig a Boszorkánykonyhában találsz.

Értékelés: Nincs

vesebetegség

Szeretném megkérdezni, hogy a kurkuma súlyos veseelégtelenségre is lehet hatásos? Még nem értük el a dialízis szintjét, de édesanyámnak nagyon rosszak az eredményei, gondoltam megpróbálkozom a kurkumával.

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

kurkuma

Kedves Szuze G!

A keleti gyógyászat - és ide tartozik az ősi magyar javasgyógyászat is :) - szerint a kurkuma"hevítő vértisztító, szárító, melegítő, enyhe nyugtató hatású. A kurkuma a fokhagymához hasonlóan "antibiotikus" hatású. Fertőtlenítő hatását elsősorban a tápcsatornában, illetve a bőrfelszínen fejti ki. ...

Emésztőrendszeri vérzések, gyomorvérzés, bélvérzés esetén is hatékony, ám ilyenkor tüzet fokozó hatását visszafogva, édesgyökérrel vagy fehérmályvával kompenzálta javallt ... A nyálkahártyákat tisztítja ... Főzetének fogyasztásával csökkenteni  lehet a garat, a tüdő, illetve a gyomor hurutjait, így közvetve a köhögés is csillapítható. ... Védi a májat, kipucolja a máj szöveteiből, csatornáiból az emésztetlen tápanyagokat, zsírokat, miáltal működésének hatékonyságát is javítja. ... Az epét erősíti és fiatalítja, termelését fokozza. ... A vért melegíti, koleszterintartalmát és a vércukorszintet jelentékenyen csökkenti. A vérszegénységet szünteti, mert gerjeszti a vérképzést. Gátolja a vérrögök képzését, túlzásban fokozza a nyálkahártyák vérzését. Erősíti a szívet, csökkenti  terheit, javítja az elnehezül vérkeringést. Nagyobb (teáskanálnyi) adagjának elfogyasztása segíti a menstruációs folyamat megindulását. Gátolja a burjánzó folyamatokat, így az elhízást és a daganatok növekedését, elfajulását. A test finom csatornáit, csakráit, pórusait tisztítja, így szabadabbá teszi a prána áramlását. ..." (Dr. Kmeth Sándor: Herbárium)

Mitől alakult ki Édesanyádnál a veseelégtelenség? Bármi is légyen a válasz, érdemes lenne felkeresni szakembert a problémával, ilyen esetekben "egy kis kurkuma" nem hozhat nagy javulást - sajnálom, hogy ezt kell írnom. Ha gondoljátok keressétek meg kolléganőmet (lakatbobe kukac antalvali pont com), aki segít, hogy merre induljatok el.

Anyukádnak jobbulást kívánok!

Niki

Értékelés: Nincs

Rossz veseérték

Kedves Niki!

Köszönöm a választ. Persze, már elindultunk a megfelelő irányba (kardiológus, nephrologus ), sajnos az életkora is (82 éves) és a meszes erek, ezáltal magas vérnyomás okozza valószínűleg ezt a rossz veseértéket. Erre keresek neki valamilyen étrendkiegészítőt, hátha segít a gyógyszerek mellett, de köszönöm a javaslatot, megfogom keresni a kolléganődet :).

Üdv.: Zsuzsa

Értékelés: Nincs

csípőizületi gyulladás

Kedves Vali!

 

Szeretném a segítséged kérni, mert a 3 éves kisfiamnak 3,5 hete csípőizületi gyuladása van. Olvastam, hogy a kurkuma az izületekre is jó hatással van. Az orvosak állandóan fájdalomcsillapítót írnak fel, (cataflán, nurofen), de én úgy veszem észre, hogy nem használt. Voltunk vérvételen, torok- és orrváladéktenyésztésen, minden negatív volt,így azt állapították meg, hogy vírus okozza. Az ultrahang 2-2,5 mm folyadékot mutat a csípőben. Már homeopátiás készítményeket is próbáltam egy egész tégellyel beszedett, de csak minimális a javulás. 

Megpóbálhatom a kurkumát, ha igen milyet és milyen mennyiségben?

Nagyon köszönöm!

Értékelés: Nincs

Ízületi gyulladás gyermeknél

Nagyon jól tetted, hogy először orvoshoz fordultál, csak azt nem értem, hogy a tünet elnyomásán kívül megoldást miért nem kínálnak??...

Amit tehetsz:

- belsőleg: Zyflamend, Turmeric Force, D3 csepp, halolaj, Immun Assist, Coral calcium

- külsőleg: Kempteni olaj, Fájdalomcsillapító tapasz

Gyulladás esetén kerülendő minden állati eredetű élelmiszer és a cukor!!!

Amit előtérbe kell helyezni, az a teljes értékű növényi étrend! Az antioxidánsok is nagyon fontosak, mert gátolják a gyulladásos midiátorok képződését! És igyon a kicsi sok folyadékot, főleg tiszta vizet! Gyulladáscsökkentő hatóanyagokat tartalmazó fűszerek, mellyel ízesítheted az ételeket: rozmaring, zeller, gyömbér, oregánó, szezámmag, szegfűszeg, fahéj, majoranna, zsálya, kakukkfű, menta, tárkony.

Jobbulást a kicsinek!!!

Értékelés: Nincs

Kurkuma adagolása

Kedves Katka!

Több helyen is utána olvastam, hogy a kurkuma a parkinson-kórnál és az alcheimer-kórban szenvedő betegeknél javulást okoz, megelőzés képpen is javasolják. Nekem egy nagyon kedves Barátom parkinsonos, ki szeretné próbálni. Nem tudja, hogy milyen adagban szedje (kanál). Nekünk kimondottan a fűszert ajánlották, elkeverve vizben.

Kérlek válaszolj, fontos lenne! Nagyon köszönöm előre is. Marcsi

Értékelés: Nincs Átlag: 3.8 (5 votes)
kovcsine123's picture

Kurkuma a csodaszer

Én már évek óta élek gyógyult rákosként, miután az orvosok hazaküldtek meghalni. A nulláról álltam fel! És ebben az egyik nagy segítőm a kurkuma volt. (én a New Chapterest szedtem, mert az a leghatékonyabb szerintem - sokfélét próbáltam). A kurkuma olyan komplex szer, hogy szerintem minden komolyabb betegség esetén érdemes lenne kipróbálni. Én nagyon ajánlom!

Értékelés: Nincs Átlag: 3.4 (7 votes)
Antal Vali's picture

Kurkuma terápiás célra fűszerként

Ha fűszert szeretne használni, akkor mindenképpen bio változatot keressen. Sajnos ez korántsem lesz olyan hatékony, mint a szuperkritikus kivonatok, amelyekből tized annyi is elég. A kurkumát mindenképpen étellel együtt kell bevenni, mert vízben elkeverve nem olyan hatékony. Itt találsz egészséges kurkumás recepteket. A legjobb az lenne, ha ismerősöd nyersen rágcsálná a kurkuma gyökeret. Szerintem nagyon finom. Én itthon cserépben termesztem.

Az adagolást azért nehéz belőni, mert ahány termőterület, annyi féle hatóerő. A terapeuták pont ezért alkalmazzák a szuprkritikus kurkumát, mert azt biztonságosan lehet dozírozni. A Turmeric Force-ból neki pl. 2x2 lenne a napi adag.

Alzheimereseknél egyébként nagyon szép eredményt hozott a mangosztán gyümölcs vagy a mangosztán lé rendszeres fogyasztása, valamint egy szakember által jól összerakott méregtelenítés.

Értékelés: Nincs
Nelli78's picture

Kurkumarizóma ültetéshez

Szia Vali! Gyulladásgyógyító szerekről olvasgatok, így találtam ide, és látom, Neked van kurkuma növényed. Szeretnék kérni Tőled egy kis darab életképes rizómát, ha van. Ennél tisztább helyről úgysem tudnám beszerezni   Biztos van valami, amit cserébe fel tudok ajánlani. (Péntekenként szoktam menni Niki Civirsh órájára.) Válaszodat előre is köszönöm! Nelli

Értékelés: Nincs

Kurkuma használata...

Köszönöm a segítséget és a választ!

Viszont volna még egy kérdésem! Olvastam, több híres ember szed valami indiai fűszert.... ami fiatalít, egészségesen hat.... Jó volna tudni melyik az! Ha Ön Katka tudja, megsúghatná.... megköszönném. Én ugyan 55 éves vagyok, biztos nem fiatalodok 20 évesre vissza, de szeretnék jobban kinézni, ha lehet.    Köszönöm válaszát.....Marcsi

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Sok ilyen fűszer van, de

szerintem Te a Gotu Kolára gondolsz... Az ayurvéda egyik legősibb fiatalító és egészségmegőrző gyógynövénye.

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Kurkuma tartalmú készítmény

Szia Marcsi, sajnos nem tudom, hogy milyen adagban ajánlott a szedése a kurkumának ilyen esetben, ez állapot és személy függő szerintem...

Ha biztosra akartok menni, akkor érdemes a barátodnak ezt a készítményt kipróbálni!

Értékelés: Nincs

kurkuma

Sziasztok!

Szeretnék érdeklődni, hogy kurkuma fűszerből mennyit és meddig érdemes szedni a vérkeringés javítására ? Köszönöm üdv.:Évy

Értékelés: Nincs Átlag: 3.5 (2 votes)

Vérkeringés javítása

Kedves Évy! A vérkeringés javításán mit értesz? Van valami érrendszeri problémád?

Ha kurkumában gondolkodsz, akkor ennek szuperkritikus kivonatát javasoljuk, hasznosulása ennek a legjobb.

Értékelés: Nincs

Vérkeringés javítása

Kedves Tünde!

Köszönöm a gyors válaszod! :-)

Nem, nem tudok róla legalább is hivatalos dg.(nem voltam orvosnál) nincs! Még így nyáron is előfordul, hogy mind két lábamat /lábfejemet, talpak belül hidegnek érzem! Kívül nem hideg tapintásra csak bent érzem, h hideg néha fázik, fagyos!  Ez valami keringési prob. lehet szerintem....

Köszönöm! Üdv.Évy

Értékelés: Nincs

Keringés javítása

Neked is ezeket a tanácsokat javasolom a keringés javítására. Kérdés, hogy a hormonrendszered milyen állapotban van, mert ha pl. szedsz vagy szedtél fogamzásgátlót, akkor a teljes méregtelenítés is sokat lendíthet a megoldás felé!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Vérkeringés javítása

Kedves Tünde!

Igen sajnos elég sokáig szedtem fogamzásgátlót (18 évig) de akkoriban még 20 éves koromban ezt írt fel az orvos erős menstruációs görcsökre, én meg happy voltam, hogy megszabadultam a görcsöktől.Most már nem szedem 7 hónapja. Nem is görcsölök annyira, nagyon is kibírható, boldog vagyok! :-) Szedek előtte pár nappal magnéziumot és vasat, teázok cickafark, libapimpó... Minden nap próbálok inni rooibos teát valamint sokat tornázok, gyalogolok gépen.... Tehát összességében véve jól vagyok, rendszeres a mensim semmi gondom nincs úgy érzem. Eléggé benne vagyok az időben szeretnék teherbe esni úgy hogy most azt is figyelem!:-)
Szedek Schüssler sót 10,12 -est! Gondoltam méregteleníteni jó lesz!?
Ezt a láb "fázást" pár éve vettem észre! Hol elő jön hol nem de jen van. Nem tudom,hogy minek a számlájára írjam. Tulajdon képen a vérnyomásom alacsony néha úgy érzem ennyi..., nem vagyok beteges hál Istennek. Ja! És vérvételem volt mikor a gyógyszert írattam, ott rendben volt minden csak a thrombocyta szám volt alacsony 129 G/L. Lehet ,hogy ez okozza a gubancot!?
Még egyszer nagyon szépen köszönöm a tanácsaid megfogadom, és várom a válaszod!!! :-)   Szeretettel: Évy
Értékelés: Nincs

kismamáknak?

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy nem megfelelő májfunkciót állapítottak meg nálam a múlt heti vérvétel után és a természetgyógyász azt javasolta, hogy egy enyhe májtakarítás jót tenne! Lehet a kurkumát várandósan(25. hét) is szedni? Ha igen, milyen mennyiségben (láttam itt frisset is), mivel keverve és milyen hosszan szedhetem? Turmixoljam össze mondjuk egy kis olíva olajjal meg vízzel? Aki tud okosságot erre, előre is köszi a választ!

Vio

Értékelés: Nincs

Várjunk csak egy kicsit!!!

Kedves Vio! álljunk meg egy picit! Milyen értékek lettek eltérőek és milyen mértékben? Mert csak együttes vizsgálatuk ad hiteles információt. Egy-egy érték külön való eltérése sok esetben semmi különöset nem jelent!

A májra ható méregtelenítés várandósság alatt nem javasolt, hisz minden kiválasztott anyag átáramolhat a baba szervezetébe, ami most egyáltalán nem kívánatos...

Ha komoly az eltérés, akkor mindenképpen szakember segítsége kell, nem érdemes és nem felelősségteljes "csak úgy" magánakciókba kezdeni!

Várom válaszod!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

lelet

A laboron a GOT volt max 35 helyett 54, meg a virológiai leleten hoztak ki vmi magasabb értéket, amire azt mondta egy ismerős dokinéni, hogy egy korábbi mononukleózis szólhatott bele az én megszokott, nyugodt életembe.

De ettől függetlenül szuper kiegészítő lenne a kurkuma mostanság, mert többször is voltam beteg az elmúlt időszakban. Szóval mint értékes növény, szedhető-e a kurkuma?

Köszönöm válaszod!

Vio

Értékelés: Nincs

Immunerősítés várandósan

Kedves Vio! Nyugodj meg, ezek az értékek semmi komoly bajt nem jelentenek!!!

Immunerősítés témában kérlek olvasd ezt az írást, a végén konkrét javaslatokat is találsz, melyeket kismamák is alkalmazhatnak!

A leghatékonyabb kurkuma kivonatot itt találod!

Értékelés: Nincs Átlag: 2 (1 szavazat)

kurkuma

Én eddig meg voltam róla győződve, hogy mindig a frissen elfogyasztott növény a leghatékonyabb és legkörnyezetkímélőbb. Tehát azt mondod, a kurkumát lehet szedni? Mennyi ideig? Kúraszerűen, vagy sokáig is?

Köszi a megnyugtatást!

Vio

Értékelés: Nincs

kurkuma és terhesség

Nem! Terhesség alatt nem érdemes a kurkumával kísérletezni, mert méh "izgató" hatású. Fűszerként, az ételbe szórva, kis mennyiségben semmi bajod nem lesz tőle.

Majd később, ha úgy érzed erre a gyógynövényre van szükséged, akkor alkalmazd terápiás mennyiségben. Erre írtam egy kiváló forrást.

Most az immunrendszered erősítése (ajánlott cikk) és a megfelelő tápanyag bevitele a fontos! Igen, a friss táplálék (főleg ha bio, vegyszermentes) elengedhetetlen az egészség megőrzéséhez, visszaállításához, ezt nagyon jól látod! 

Értékelés: Nincs

Köszönöm a gyors választ!

Köszönöm a gyors választ!

Vio

Értékelés: Nincs

Bél Gyulladás!

Bél gyulladással kínlódok már egy ideje, olvastam a kurkuma gyulladás csökkentő hatásáról, de nem vagyok biztos benne ha a fekete borssal vennémbe nem fájna-e mégjobban? Vagy elég ha magában szedném a kurkumát? Tünde

Értékelés: Nincs

bélgyulladás

A bélgyulladás az egészségtelen életmód- és táplálkozás, stressz, elsavasodás, bélflóra hiányos állapota miatt következik be. Tehát a gyulladáscsökkentő növényeken kívül a teljes emésztőrendszer rehabilitációjára lenne szükség! Itt olvashatsz részletesen a problémádról és megoldási lehetőségekről!

Értékelés: Nincs Átlag: 4.3 (3 votes)

pikkelysömör

Sziasztok

 

Valaki próbálta már a kurkumát hajas fejbőrön? Hogy lehetne alkalmazni külsőleg?

Köszönöm szépen.

Értékelés: Nincs

Hasnyálmirigyrák

Kedves Vali!

A kurkumáról kerestem cikkeket, illetve az ára érdekelt így jutottam el ide hozzád. A férjemet két éve operálták, tavaly találtak áttéteket. Folyamatos kemoterápiára jár, amit egyre rosszabbul tűr. Többek között a kurkumát szeretnénk kipróbálni, legalább is erre gondoltunk, mint alternatív módot. Végigolvatam a cikket, és jó néhány hozzászólást, ezért szeretnék most tanácsot kérni Tőled, mert kicsit elbizonytalanodtam. Az Ő esetében ajánlott-e szedni a kurkuma kivonatot? Már több csodának kikiáltott szert megvettünk, kipróbáltunk, anyagi forrásunk véges, és azért ez sem túl olcsó. Ha igen, mennyi lenne a szükséges napi mennyiség? Esetleg a szőlőmag kivonat az még amire gondoltunk. A kettő együtt szedhető? Ajánlanál esetleg terméket ami jó?

Válaszod előre is köszönöm!

Csilla

Értékelés: Nincs Átlag: 2 (1 szavazat)

rákos beteg

Kedves Csilla! Nagyon sajnálom, hogy férjed rossz állapotban van és beteg. Viszont sarlatánság lenne így hozzászólásban bármilyen tanácsot adni, hiszen a daganatos betegségek alternatív gyógymódjai mindig az aktuális orvosi kezelés kiegészítője, így ezzel foglalkozó szakembert kíván! Kérlek vedd fel a kapcsolatot Wolfgang Köbellel (rendeles.wkkukacgmail.com) vagy koordinátor kolléganőmmel, aki a megfelelő helyre fog irányítani Benneteket: lakatbobekukacantalvali.hu

Minden jót kívánok!!!

Értékelés: Nincs

Tündének

Kedves Tünde!

Én régóta érdeklődéssel olvasom az AntalVali blogot.Magam is a természetes gyógymódok híve vagyok, igyekszem naturális anyagokat beszerezni, készíteni a tisztálkodáshoz, tisztításhoz, a kencékhez.

Az ok amiért most itt írok az, hogy nagyon tetszett a válaszában, hogy kerüli a sarlatánságot, és orvoshoz irányítja a beteget, csak ki kiegészítő kezelést javasol.

Én pár hete kértem tanácsot a fekete maggal kapcsolatosan a tünetmentes E.Choli fertőzésemmel kapcsolatosan. Olyan választ kaptam a Nikitől, hogy csak hüledeztem.

Ma pedig a facebookon olvastam ebben a témában, hogy elsősorban higiéniai okai vannak. Itt jelezném, hogy a lakásban minden W.C-ben bidé működik, amit használunk is!Tehát kilőve ez a feltételezett ok.Magam készítem a tusfürdőmet, amibe teafa olajat is keverek.

A férjem teljesen egészséges, , a hüvely Ph-t is ellenőrzöm 4,5-5 között van.

Hála Istennek neken a problémám teljesen rendeződött, mert egy nagyon jó urológushoz mentem. Ő gyógyított meg. Egészen banális oka volt a bajomnak. Nem lelki, mint ahogy a Niki írta. Most pedig valóban természetes anyagok segítségét hívtam segítségül a gyógyult állapot megtartásához!

Nem értem, hogy lehet orvosi diploma nélkül, szinte polihisztorként tanácsokat osztogatni valamilyen betegséggel küszködő embernek, embereknek? Prevenciós célzattal biztosan tanácsos és hasznos, de a beteg embereket bizony orvoshoz kell  küldeni és csak kiegészítő kezeléseket javasolni.

És Ön ezt tette, ami nagyon szimpatikussá tette a számomra!

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (2 votes)

Nem sarlatánság!

Kedves Gabócza! Nem szeretném Nikit megvédeni, mert semmi szüksége rá. 7 éve ismerem és még soha nem fordult elő, hogy komoly esetekben ne az orvosi kivizsgálás lett volna az első, amit ajánlott volna!

Példák:

http://eletmodszer.com/hirek/arulkodo-vecekagylo-mire-figyelmeztet-szekleted.html#comment-98406

http://eletmodszer.com/koromdiagnosztika-a-kormok-szinenek-vizsgalata.html#comment-81738

http://eletmodszer.com/hirek/arulkodo-vecekagylo-mire-figyelmeztet-szekleted.html#comment-97067

A Te esetedben az alaposság szem előtt tartása miatt írta le Niki a lehetséges megoldási javaslatokat. Ha úgy érzed, hogy lelkileg semmi OKa nincs a tünetednek, akkor nem szabad így magadra venned! Ez nem sarlatánság részéről/részünkről, mert bizony én is meg vagyok győződve róla, hogy ha valami állandóan kiújul, akkor keresni kell a mögöttes lelki okokat is!

Őszintén örülünk, hogy megírtad gyógyulásod hírét! Ebben az esetben is bebizonyosodott, hogy mindenki önmaga legjobb orvosa. Te a saját utadon találtad meg a megoldást, ha urológus segítségével, az is tökéletes!

Minden jót Neked!!!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)
Varga Nikoletta's picture

Örülök,

hogy meggyógyultál Kedves Gabócza!

További jó egészséget kívánok,

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

izületi gyulladás, csontkopás

Kedves Vali!

Nagymamám 86 éve és csipőproblémája van (izületi gyulladás, csontkopás) nehezen ül és csak bottal tud menni, de akkor is fájdalmai vannak.  Már műtétet nem akar, mi sem erőltetjük. Olvastam a hozzászólásokat a kurkumával kapcsolatban, hogy hatásos lehet izületi problémákra. Igazából nagymamám látott a Tv ben egy kurkumagyógyszer reklámot, gondoltam utánajárok. Nem szeretem a gyógyszereket, mamának sem szeretnék ilyet venni, akkor mégis hogyan tudnám kurkumával kezelni az izületi gyulladását. Olvastam, hogy van bio kurkuma por esetleg ennek a rendszeres fogyasztásával? Segítséget kérnék, hogyan állíthatnék össze neki egy ilyen "házi" kurkumás "kezelést". Jelenleg minden nap diólevél teát iszik egy pohárral.

 

Köszönettel

Kriszti 

 

Értékelés: Nincs

Ízületi gyulladás

Kedves Kriszti! Kérlek picit tekerj lejjebb, Niki a napokban adott tanácsot pont erre a problémára! ha kurkuma kivonatban gondolkodsz, akkor mindenképpen a New Chapter teljes spekrumú kurkumát ajánlom!

Értékelés: Nincs

Izületi gyulladás

Kedves Vali!

3 éve van izületi gyulladásom, a karomban, a térdem be van dagadva és a forgóim fájnak. 2 és fél éve szedek szteroid gyógyszert. Nagyon szeretném elhagyni, de ha nem szedem már egy hónap múlva már menni is alig tudok. Hallottam a kurkumáról és szeretném kirpóbálni, mit javasolsz?

Köszönettel Zsuzda

Értékelés: Nincs

Steriodot elhagyni

Szia Vzsuzska! Én 4 év folyamatos steroid (Medrol) szedést, most hagytam abba. Iszinyú nehéz volt letenni és bár számítottam rá, hogy nem lesz könnyű, sajnos sokkal durvábbak voltak az elvonási tünetek, mint előre gondoltam. Több mint fél év alatt sikerült teljesen elhagyni úgy, hogy helyette Zyflamendet szedek (ami ahogy Vali is írta a legerősebb növényi gyulladásgátó és kurkuma tartalmú) + MaxImmunt /Immun assistot. Egyáltalán nem vagyok rosszabbul (izületi fájdalmakra vonatkozóan), mint amikor a szeroidot szedtem, sőt!! Sokkal-sokkal jobban és így bebizonyosodott, hogy a steroid csak ELNYOMTA a tüneteket (vagy még azt sem). Úgyhogy én vagyok a péda, hogy el lehet hagyni bár nagyon nehéz, de megéri!!

Ha segítségre van szükséged, vagy kérdésed van, nyugodtam írj privit! Kitartás!!!

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

ízületi gyulladás

Kedves Zsuzda!

A kurkuma fekete bors együttes alkalmazásával hozzátehet ahhoz, hogy jobban legyél. DE!

Ez önmagában nem lesz elég!!!

Az ízületi problémák a máj túlterheltségére is mutathatnak (pl. Édesapámnak súlyos ízületi problémái voltak, alig tudott a mosdóba kimenni. Daganatos betegsége miatt szigorú diétán és méregtelenítő kúrán volt szinte teljesen elmúltak ízületi problémái), így ajánlatos lenne egy általános átfogó méregtelenítés. Ha nem megoldható, akkor a három "fehér méreg" teljes elhagyását javaslom - cukor, állati tej, fehér és finomított lisztek! és a húsmentes étkezés - vagy legalább a húsfogyasztás 12% alá csökkentése, és az a kevés hús is csak hal (főleg halkocsonya) legyen. Házi kocsonya és csontleves (minőségi, nem ipari állattartásból származó húsból) engedélyezett. Sok tiszta víz fogyasztása!

A gyulladás megszüntetésére a Zyflamend-et ajánljuk, amely COX2 enzim blokkolásával ható növényi gyulladásgátló szer, de mellé még érdemes beszerezni az alábbiakat, hiszen bármilyen fájdalomról is légyen szó, hátterében mindig súlyos oxigénhiány áll.

Külsőleg kiváló a Stadelmann-féle Kempteni csontolaj.

Jobbulást,

Niki

Értékelés: Nincs

Nagyon fontos adalék a kurkuma gyógyhatásához!

Kedves Mindnyájan!

A kurkuma valóban csodálatos szer, azonban Dr. David Servan Schreiber: Anticancer: A New Way of Life (magyarul is megjelent, de nem tudom, milyen címen, elnézést) könyvében felhívja a figyelmet, hogy a kurkumával kapcsolatos kutatások kimutatták, hogy jótékony rákellenes és gyulladáscsökkentő hatását csakis FEKETEBORS egyidejű adásával fejti ki! Idézek a könyvből:

"Fontos megjegyezni: ahhoz, hogy a szervezet be tudja építeni a kurkumát, azt fekete borssal kell keverni (nem akármilyen borssal). Az a legideálisabb, ha ezen kívül olajban is oldjuk (oliva, repce vagy lenmagolaj a legmegfelelőbb). (...) Felhasználási javaslat: keverjünk össze negyed teáskanál kurkumaport egy fél evőkanál oliva olajjal és egy bőséges csipet fekete borssal. Ezt a keveréket adhatjuk zöldségekhez, levesekhez és salátaöntetekhez. Egy pár csepp agavénektár elveszi a keserű ízt."

Elnézés a döcögős fordításért. A könyv amúgy zseniális, ahogy a szerző is az volt. Érdemes utánanézni a neten!

Nekem az utóbbi időben fogászati problémáim voltak-vannak, gyökérkezelés után fellépő gyulladás formájában. Napi 3x vettem be a fent leírt keveréket és segített: megúsztam az antibiotikumot, szépen megnyugodott a fogam. Én csak beveszem úgy magában, és gyorsan iszom rá vizet. :-)

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

A feketeborsról tudni illik,

hogy minden (gyógy)készítménynek felerősíti hatását, akár jótékony a szervezetre nézve, akár nem...

Niki

Értékelés: Nincs

Feketebors és kurkuma

Szia, Nikoletta!

Ezt jó tudni, viszont Dr. Servan-Schreiber leírta (csak lusta voltam idézni... ), hogy a kutatás valahogy úgy indult, hogy Indiában sokkal kevesebb a rákos megbetegedés, mint lennie kéne az iszonyatos mértékű környezetszennyezés miatt. Elkezdték vizsgálni az táplálkozást, ami - és ezt tapasztalatból tudom, nyolc éve rendszeresen járok oda - Indiában a 21. században rettenetesen egészségtelen! Minden úszik az olajban, főleg rossz minőségű olajban vagy ghíben, elképesztő mennyiségű cukrot és fehérlisztet fogyasztanak, a zöldségeket pépessé főzik, hogy lehetőleg egyetlen vitaminmolekula se meneküljön meg egészben. És mégis... a rák kevesebb. A fűszereket kezdték vizsgálni, és nyomra leltek. Valahogy eljutottak a kurkumáig, hurrá, hurrá, mindenki örült. Elkezdték adni a kurkumát laboratóriumi daganatos patkányoknak (na igen, állatkísérletek, khm....), és várták a zseniális áttörést....ami elmaradt. A patkányok döglöttek továbbra is. Már-már lelankadtak a kutatók, amikor rájöttek, hogy igen ám, de a jó öreg indiai curry porban és egyéb "maszalákban" nem csak kurkuma van keserű magában, hanem egy csomó más fűszer is! Próbálkoztak, és a fekete bors lett a befutó. Patkánykák gyógyultak, kutatók örültek. Kb. így emlékszem a történetre, és bocs, ha tévesen írtam le valamit.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Varga Nikoletta's picture

Egy tőről fakadnak ismereteink

a több ezer éves mongol-tibeti gyógyászati könyvekben is említést tettek a fűszerekről és jótékony hatásaikról - gyógykészítményeik, többek között, fűszerkeverékekből áll :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Nem kell elmenni Mongóliáig és Tibetig...

de még Indiáig se, hogy az általad leírt bölcsességre rábukkanjunk. Európa fűszernövényei egyben gyógynövények is, szinte kivétel nélkül (visszafelé már nem mindig igaz...) Bazsalikom, kakukkfű, tárkony, szurokfű, citromfű, menta, majoránna stb. mindnek van gyógyhatása is! :-) 

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

bizony

Értékelés: Nincs

Kurkuma hatása a gyomorsavra

Sziasztok! :)
Sok a gyomorsavam, de az orvos által fölírt gyomorsavlekötőket nem bírom szedni a mellékhatások miatt.  Ezért végy nélkül kapható gyógyszerekkel próbálkoztam, ám azok sem segítettek rajtam. 
A kérdésem a következő lenne: a kurkuma rendelkezik olyan gyógyító hatással, hogy ezeket helyettesíteni tudja? Vagy esetleg más 'csodaszert' ismertek-e? Mivel olvastam, hogy aspirin protekt(amit mindennap fogyasztok) szedése mellet, a kurkuma nem ajánlott.  Ez valóban így van? Vagy a kettő felcserélhető?
Nagyon szépen köszönöm a választ előre is! Üdvözlettel: Katalin 

Értékelés: Nincs

Aspirin protect és gyomorsav

Kedves katalin60, ezt még elolvasni is fájt!

Pár éve volt egy gerincműtétem, és ezügyben rengeteg NSAI típusú gyógyszert, vagyis nem szteroid fájdalomcsillapító-gyulladáscsökkentőt (az Aspirin is ilyen) szedtem. A gyomrom teljesen megborult, olyan gyomorsav túltermelésem lett reflux-szal díszítve, hogy a nyelőcsövem rendszeresen felmaródott és begyulladt. Orvosom írt fel rá mindenféle "csodát", savlekötőt, protonpumpa-gátlót, kiskutyafülét, de egyre rosszabb lett. Végül indiai homeopata orvosom javított meg, három hónapos kúrával, azóta semmi bajom, VISZONT: az Aspirin és a gyomorsav túltengés arra érzékeny egyéneknél kéz a kézben járkál. Olyannyira, hogy évekkel a fent leírt eset után egyszer bevettem egyetlen tabletta Aspirint (ráadásul vízben oldódót), és egy napig a halálomon voltam, úgy mart a sav! Nem akarok okoskodni, de lehet, hogy az Aspirin a ludas a gyomrod savasságában? Üdv: Ditta

Értékelés: Nincs

Aspirin és gyomorsav

Kedves Ditta!

Én hormonkezelésen estem át, amihez Aspirin Protectet kellett szednem. Egy ideje nem szedem, de azóta én is olyan gyomorégéssel és fájdalommal szenvedek, amivel azelőtt sosem. Nincsenek plusz kilóim, nem stresszelek, és úgy gondolom, hogy a táplálkozásomban sincs túl sok zsír, alkoholt is szinte szökőévente iszok, na jó, kávét igen, de azt is napi 1-et. Bár volt még egy gyógyszer, ami gyanúsnak tűnt akkor, hogy talán attól (Prednisolon), de most, hogy az Aspirint mondod...

Ki ez az indiai terapeuta?

Egyébként szerintetek van rá lehetőség, hogy hormonokat kitakarítsam a szervezetemből?

Üdv:M.

Értékelés: Nincs

Műhormonok kitakarítása

Kedves M.! :) A hormonrendszert veszélyes megborítani... Mire kaptad a kezelést?

Ha szeretnéd a szervezetedet támogatni, akkor tavasszal érdemes lenne a teljes méregtelenítő kúrát végigcsinálni!

Addig is próbálkozhatsz a hormonrendszer harmonizálásával!

Értékelés: Nincs

műhormonok?

Most jöttem rá, hogy kell megnézni a hozzászólásaimra adott válaszokat.

Lombik, immáron 2x...

Most meg kiderült, hogy endometriózisom van. Jeeeeeh!

Értékelés: Nincs

Endometriózis

Olvastad Zsuzsinak az írását?

Értékelés: Nincs

Műhormon

Kedves Tünde!

Lombik, és jön a második felvonás...

Addig és utána is szeretnék kitakarítani, ami természetesen gondoltam, hogy nem lesz könnyű. De talán a ti segítségetekkel menni fog. :)

Szerinted van rá mód, hogy a szervezetemben okozott "kárt" kijavítsam majd?

M.

Értékelés: Nincs

Lombik

Szia Kedves! Nem akarok vájkálni, de mégis érdekelne (hogy más is tanulhasson), mi a szervi bajotok, amiért nem lehet természetes úton gyermeketek?

Nincsenek végzetes hibák, amíg élünk mindig tehetünk magunkért!

A második lombik előtt is kapsz most hormonos beavatkozást, vagy az előzőt elégnek ítélték? Friss vagy fagyasztott spermiumokat használnak ezúttal?

 

Értékelés: Nincs

Lombik folyt.

A férjem veseműködésével van probléma. Sokáig mentünk utána, mire végre kimondták, hogy fejlődése közben (lehethogy magzati korában) történt probléma. Az egyik kevésbé működik mint a másik, ami kihat a spermaszámra. Így hát kénytelen voltam belevágni a lombikba, ha tőle akarok gyereket.

Elsőre 19 (nem elírás) petesejtet szívtak le, amiből 2 volt csak életképes. Ezek beültetésre is kerültek, de sajnos nem akartak nálam maradni. ;( Szóval ismét hormonkúra és miegymás, de valószínűleg január végén kezdünk bele.

Értékelés: Nincs

Január végéig még van idő

Rendben, értem, köszönöm, hogy leírtad!

Még addig 2 hónap van hátra. Két dolgot szeretnék javasolni:

- Wolfgang Köbel: rendeles.wk kukac gmail.com

- Új Medicina szerinti elemzése a problémátoknak, hidd el, ezt az oldalt is érdemes megvizsgálni!

Sok sikert, boldogságot kívánok Nektek!!! És főképpen Egészséget!

Értékelés: Nincs

Új medicina

Köbel? Mit írjak erre az e-mail címre?

Az új medicinát megnézem, de nem tudom mire gondoltál ezzel kapcsolatban...

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Mire gondolhatod Tündi?

Kedves Koprim!

Tünde véleményem szerint arra igyekezett utalni, hogy érdemes lenne felkeresni Wolfgang Köbel természetgyógyász-hormonterapeutát és segítségét kérni. A fent megadott címen tudtok időpontot kérni Hozzá.

Az Új Medicina tanulmányozása során megtalálhatjátok az OKot, hogy mitől állhat fent férjednél veseműködési zavar és hogyan segíthettek a problémán.

Kívánom a legjobbakat,

Niki

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Gyomorsavra is életmódváltás!

Kedves Katalin!

Táplálkozásodról, életmódodról nem írtál, így nehéz segíteni. Viszont a tapasztalat mondatja velem, hogy a nem megfelelő táplálkozás okozza a legnagyobb problémákat gyomorsavproblémák esetén is.

Olvastad már a "Gyomorégés, savtúltengés, reflux" című bejegyzést? Mindenképpen jó szívvel ajánlom figyelmedbe és az alatta található hozzászólásokat is.

Ha további kérdésed merülnek fel Benned, akkor kérlek, tedd fel bátran!

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

kutyának is adható a kurkumapor?

Sziasztok!

Gyönyörű, imádott belga juhász kutyánk valamire allergiás. Sokféle szerrel-,a gyógyszertől  a bio dolgokig-próbálkoztunk már, kevés eredménnyel. Csak szárnyasmentes tápot kap. Csúnya  pigmenthiányos, sebes az orra, a szeme, van hogy a körömágya, és a heréi is. Vajon a kutyák szervezete hogy viszonyul a kurkumához? Vagy ha nem eheti akkor van-e valakinek más tanácsa? Picassonak hívják, és 9 éves. Köszönöm a választ!

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Picasso kutyusnak karácsonyi ajándék

- és gazdijának - lehetne az egyik ünnepi csomag egy Emóció és kimondottan kutyusoknak összerakott táplálék-kiegészítő. Az allergia megjelenése hasonló okok miatt jelentkezik, mint az embereknél. Az immunrendszerét, a bélflóráját lenne érdemes megtámogatni.

Ha szeretnél többet tudni az effektív mikroorganizmusokról, akkor érdemes ITT böngészgetni.

Jobbulást a kutyusnak,

Niki

Értékelés: Nincs

Marfarin?

Szisztok !

Szeretném kérdezni, hogy Marfarin vérhigító helyett, lehet esetleg Kurkumát szedni? Azt tudom, hogy együtt nem lehet. Esetleg valaki tud ilyenről?

Köszönöm szépen. Üdv.

Értékelés: Nincs

gyógyszer helyett

Szia! Sok mindent tudni kellene Rólad, életmódodról, betegségeidről, hogy pontosan miért kell szedned a vérhigítót, mik az előzmények. Ezt szakemberrel beszéld át, időpontot itt tudsz egyeztetni: [email protected]

Magadtól ne kísérletezz és mi sem tudunk ebben így segíteni!

Értékelés: Nincs

Sziasztok !Szeretném a

Sziasztok !

Szeretném a tapasztalatomat megosztani a kurkuma tablettával kapcsolatosan.

4napja szedem a vima termékét 2 x400 mg-os tablettát.

A tabletta bevétele után 1 óra múlva nagyon melegem lesz, ami 1-2 óra múlva elmúlik. Megmérem a vérnyomásomat az rendben van. 125/70.

Nem olvastam eddig sehol az ilyen tünetről. Nagyon szeretném szedni a fájdalmas izületi problémáimra, remélem nem én leszek a kivétel, aki nem szedheti.

Várom válaszotokat köszönettel: 

Mária

 

 

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Kurkuma tapasztalat

Kedves Mária!

Mi az általad fogyasztott készítmény összetétele? Nem a hatóanyag tartalmára vagyok kíváncsi, azt megtaláltam az interneten.

Bár tény, hogy a kurkuma kiváló gyulladáscsökkentő, főleg a szuperkritikus teljes spektrumú kurkuma kivonat, de nem szabad elfelejteni, hogy csodaszer nem létezik. Az adott problémát, esetedben a fájdalmas izületi,  nem egy dolog váltotta ki, így kevésbé elvárható, hogy egy monokészítmény ripsz-ropsz megoldja a bajt - bár tisztában vagyok nem utaltál a gyors hatásra...

Hol érzed testedben a meleget? Kellemesen hat rád, vagy inkább kellemetlen érzés? A keleti gyógyászatban a kurkumát melegítő gyógynövényként, fűszerként ismerik, stimulálja az emésztést (növeli az emésztő tüzet, a hőt) és a májat felélénkíti, munkáját serkenti. A mongol-tibeti orvosok nem egyértelműen ajánlanak bizonyos szereket hasonló tünettel rendelkező embernek, míg az egyiknek kiváló egészséget hoz, a másik rosszabbul lehet tőle.

Mivel a méreganyagok számmottevő része képes lerakódni az izületekben, ez okozhat sok esetben fájdalmat vagy gyulladást. Az ízületi problémák a máj túlterheltségére is mutathatnak így ajánlatos lenne egy általános átfogó méregtelenítés és mellé olyan olyan kiegészítőket szedni, amelyek támogatják a méregtelenítést, és az izületek regenerálódását - a teljesség igénye nélkül:

 • Huminiqum
 • Emóció
 • korál-kálcium
 • zöldkagyló kivonat
 • fájdalmas gyulladás esetén pedig elengedhetetlen egy Zyflamend-kúra, amely COX2 enzim blokkolásával ható növényi gyulladásgátló szer

 Kötelező a sok tiszta víz fogyasztása! Ha nem megoldható, akkor a három "fehér méreg" teljes elhagyását javaslom - cukor, állati tej, fehér és finomított lisztek! és a húsmentes étkezés - vagy legalább a húsfogyasztás 12% alá csökkentése, és az a kevés hús is csak hal (főleg halkocsonya) legyen. Házi kocsonya és csontleves (minőségi, nem ipari állattartásból származó húsból) engedélyezett egyedül, a legalább 4-5 órán át lassú tűzön főzött, jó sok zöldséggel készült hús nélküli csontleves (marhalábszárból, pontosabban "Mari térdkalácsa"-ból).

Nem tudom, hogy hány éves vagy, mióta áll fenn nálad a probléma, és pontosan mely területet érint, de bízom benne, hogy mihamarabb javulás áll be. Az esetek nagy többségében a táplálkozás átállítása meghozza a siker előszelét, amelyet az egyéb készítményekkel lehet fokozni.

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

kérdés

Szia!

A segitségedet szeretném kérni, a férjemnek hasnyálmirigy rákja van nagyfokú gyulladással. Mennyi g-ram kurkumát javasolsz naponta és mibe oldjam fel. Válaszod elöre is köszönöm

Értékelés: Nincs

Hasnyálmirigy rák

Szia! Semmiképpen ne kísérletezz magad, hanem keress fel szakembert, hisz a kurkuma nem fogja ezt a súlyos betegséget önmagában megoldani. És itt nem a fűszerként használt kurkumáról van szó, hanem a kurkuma szuperkritikus extrakcióval kivont és kettősen fermentált változatáról!

Egy kis bíztatás: egyik kedves ismerősöm anyósát két évvel ezelőtt műtötték ugyanezzel a betegséggel. Felkereste dr. Ládi Szabolcsot és most úgy áll a helyzet, hogy nagyon jól van, szigorúan betartotta a kezeléseket, terápiákat. Wolfgang Köbel ugyanilyen szakértelemmel végzi a tevékenységét, kívánom, hogy Nektek is sikerüljön a gyógyulás. Keressétek fel őt: [email protected], 06 20/5697574

Értékelés: Nincs

hasnyálmirigy rák

Kedves Tünde!

Nagy örömmel olvastam, hogy az ismerősöd anyósának sikerült felépülnie a hasnyálmirigyrákból. A nagymamámnál a mai napon diagnosztizáltak hasnyálmirigyrákot. Eddig csak a mostani kezelőorvossal konzultáltunk, aki elzárkózik minden alternatív kezeléstől, kiegészítő terápiától. A nagymamám viszont inkább valamilyen alternatív kezelést szeretne, és a család is hajlik efelé. Most mindenki próbál információt gyűjteni, hogy hova is fordulhatnánk. Tudnál segíteni, hogy hol lehet utolérni dr. Ládi Szabolcsot? Sajnos nem találtam elérhetőséget sehol az Interneten, de az is lehet, hogy csak túl zaklatott vagyok és emiatt átsiklott a figyelmem rajta. Nagyon köszönöm az információt!

Üdvözlettel:

Dávid Krisztina

Értékelés: Nincs

rák terápia

Kedves Krisztina! Nem Lányi hanem Ládi (a hozzászólásodban utólagos engdelmeddel javítottam). Hátha így könnyebben megtalálod. Azért ajánljuk Wolfgangot, mert Ládi doktorhoz igen nehéz már időpontot kérni (persze megpróbálhatjátok!!!) és ő is hasonló alternatív terapeuta!

Jobbulást, gyógyulást kívánok nagymamádnak!

Értékelés: Nincs

Ó, persze! (És köszönöm az

Ó, persze! (És köszönöm az utólagos javítást is.) Tudod, ilyenkor mindent megpróbál az ember, és lehet, hogy ezren mondják, hogy nehéz időpontot kérni egy adott orvoshoz, de a remény hal meg utoljára, úgyhogy mindent megpróbálunk. 

Köszönöm a gyors választ, nagyon kedves vagy!

Értékelés: Nincs Átlag: 1 (1 szavazat)

Hormonális bajra?

Hello!

Tanácsotokat kérném. Hormon okozta betegségem van, névszerint endometriózis.

Használhatok -kúra szerint- kurkumát (mondjuk reggelente egy mokkás kanállal tejben oldva....???

Köszönöm a választ előre is.

Értékelés: Nincs

Endometriózis

Szia! Az endometriózis összefüggésben van a hormonális rendszerrel, gyulladásokkal, de az életmóddal, táplálkozással, lelki élettel is. Így kompexen kell kezelni a problémádat! Ehhez megfelelő, hozzáértő szakember tanácsaira van szükség! Wolfgang Köbel-t ajánljuk, keresd fel őt, ha jónak látod: [email protected]

A kurkuma hatékony gyógy- és fűszernövény, de önmagában nem fogja megoldani az endometriózist.

Értékelés: Nincs

Kurkuma

Köszönöm a választ. Ezekkel a dolgokkal tisztában voltam, hiszen már több mint 10 éve küzdök a betegséggel.

A kérdésem nem pontosan jelent meg, úgy látom cenzúrázva lett, pontosan azt kérdeztem melyik hormont serkenti a kurkuma?

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Cenzúra

Kedves Blano!

Átírni sosem írunk át hozzászólást, a helyesírási, elütési hibákat szoktuk javítani, ill. bekezdésekre tagoljuk az írást, ha szükséges. (Ha esetleg valamit kitörlünk, pl. e-mail címet a Ti érdeketekben, akkor azt jelezzük!)

Ha cenzúrázunk az alábbi két szimbólummal szoktuk jelölni, attól függően, hogy milyen véleménnyel vagyunk az adott termékről, szolgáltatásról: . Reklámot az oldal tulajdonosa kérésére nem engedhetünk be.

Niki

Értékelés: Nincs

Kurkuma és hormon

A kurkumában lévő hatóanyag a hormonok receptorokhoz kapcsolódását segíti, valamint az ösztrogén és progeszteron üzenetátvivő funkciójában van szerepe.

Értékelés: Nincs

sáfrány

Kedves Szakértők!

Létezik az, hogy én a debreceni piacon, egy idős nénitől valódi sáfrányt vásároltam? Mert ő azt mondta, hogy sáfrány. Maga termesztette a kis kertjében, nem használt vegyszert és ő szedegette ki. Sőt még azt is elmondta, hogy a vője, aki sajnos rákos, mindenre ezt szórja. A sáfrány kb. 10 g-nyi mennyiségű és csak 200 Ft-ért adta. Szerintetek merjem felhasználni, mert ránézésre sáfránynak tűnik, de nem vagyok szakértő. Lehet, hogy itt is megterem a növény?

Köszönöm: I

Értékelés: Nincs

Kedves I!

Magyarországon nem terem meg a sáfrány! A néninek eladó a sáfrányos szeklicéje, de nem az öreg nénikétől kell gyógynövényt venni, hanem hozzáértő fiataltól, aki valóban magának termeli.

A néni a debreceni piacon (idős, derecskei hölgy) egy termelőtől szerzi be a tasakos áruját, soha egy darab növényt még megmutatni nem tudott a kertjéből, de jól kaszál azzal, hogy a húslevesnek valóban jó színt adó, sáfrányos szeklicét továbbadja. A virágokat megveszi mástól, és haszonnal eladja, most épp gyöngyhagymát próbál eladni, és a sok kedves fiatal hölgy azt képzeli, segít neki a megélhetésben, de inkább a pénzhegyek élbe rakásában lehet neki segíteni.    Ő ugyanis remekül megél a nyugdíjából, nem úgy, mint aki rá van kényszerítve, hogy akár gyógynövényt is termesszen, és próbálja eladni. Csakhát a kedves vevő a fiatalabb hölgyekben nem azt látja, hogy jaj, itt egy öreg néni, veszek már tőle valamit, és így a napi jócselekedetem megvan. A néninek se gyereke, se gondja, csak örül a sok hiszékeny embernek, és gyűjti a pénzt a másvilágra.

 

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (1 szavazat)

Sáfrány

A sáfrány nálunk is megterem!

Ezzel kapcsolatosan olvasd a cikkemet!

http://www.szabadfold.hu/csalad/termesszek_velem_jofele_safrany_crocus_sativus_l.

Értékelés: Nincs

hiszékeny vagyok

Ez tény. Már többször kihasználtak emiatt. Szerencsére csak 200 Ft-ot dobtam ki, de megérte a leckét. Egyébként megkérdezhetem, hogy ha debreceni vagy, akkor tudod-e kitől érdemes vásárolni gyümölcsöt, zöldséget? Köszi. Ildikó

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Szinte biztos vagyok benne, hogy nem valódi!

A valódi sáfrány grammja ugyanis lényegesen grágább, mint az aranyé!

Az első képen látható kék virág piros bibéje a valódi sáfrány, amelyet a második képen látható sáfrányos szeklicével szoktak "helyettesíteni".

crocus-safranysafflower-safranyos-szeklice

Értékelés: Nincs

Ilyen nálam is volt tavaly,

Ilyen nálam is volt tavaly, mint az első képen lévő virág. Az ország középső részén lakom, tehát megterem nálunk (van róla fényképem is).

Értékelés: Nincs

Kedves Vali! Van

Kedves Vali! Van ellenjavallat a kurkuma esetében? (Időskori szív- és keringési problémák, valamint májzsugor esetében gondoltam javallani.) Mit javasolnál ezen együttes betegségek esetén? Köszönettel: Gabi

Értékelés: Nincs
Juzus's picture

Kurkuma ellenjavallatai Gabellának

Igen, a kurkumának vannak ellenjavallatai:

 • 2 éves kor alatt gyógyszermennyiségü kurkuma nem ajánlott,
 • kerüljék a használatát azok a nök, akik fogamzási problémákkal küzdenek, ugyanis azt csökkenti,
 • vérzékenységben szenvedö betegek nem használhatják, mivel hígítja a vért.

Javallott:

 - Májvédö hatása miatt: segíti a májsejtek fehérje anyagcseréjét, májsejt regeneráló, szabadgyökfogó

 - Vérkeringés javítására: vérhígító hatású, vérömlenyeket oldja, csökketve ezáltal a trombózis és az infarktus kialakulását, vértisztító és stimulálja az új vérsejtek képzödését, emellett még koleszterincsökkentö is.

Nagyon jó hatású gyógy -  és füszernövény. Kiegészítheted még fokhagymával, bélflórajavítóval, stb.

Ahhoz, hogy még valamilyen kiegészítöt tudjunk javasolni, szükség van az egyén egészségi állapotával kapcsolatos egyéb információkra is. Keresheted személyes Tanácsadódat is.  

 

 Jav

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Javasolt napi adag?

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy mennyi a kurkuma javasolt napi adagja, ha általános egészség-megőrzés céljából szedem. (Jelenleg naponta kb. fél kiskanálnyi port oldok fel 1 deciliter tejben, és reggeli előtt iszom meg - ez megfelelő?)

A választ előre is köszönöm!

Üdv: Zsu

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

A kérdés az, hogy milyen kurkuma?

 • a fűszerként forgalmazott minden boltban kapható fajta
 • vagy esetleg bio kurkuma por
 • vagy szuperkritikus extrakcióval kivont?

Mert nagy a különbség...

Értékelés: Nincs

Kurkuma fajta

Szia Vali! Jelenleg a fűszerként forgalomba hozott Horváth Rozi féle örleményt használom. Ennek mennyi lehet a javasolt napi adagja? Válaszodat előre is köszönöm! Szép napot! Üdv: Zsu

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

A H. R. félét hagyjuk meg az ételeknek!

Bár én az ételeimbe sem azt teszek, mert van lényegesen jobb és tisztább minőség is! Ha be tudsz szerezni tiszta bio port, akkor annak a napi adagja meg attól függ, hogy milyen probléma megelőzésére szeded. Egy mokkáskanálnyi szerintem mindenképpen mehet, de csak a bio változatból!

Értékelés: Nincs

Berninek - epekő

Kedves Berni ! Júliusban egy 2 cm es epekövet találtak nálam hasi uh vizsgálat során, amire a háziorvosom küldött el egy emelkedett májfunkciós érték miatt. Az eredmény után műtétet illetve endoszkópos beavatkozást javasoltak, de én egyiket sem szeretném, hanem inkább a természetes útat választanám, ha lehetséges. Rátaláltam az oldalaitokon a májtisztitó kúrára, de nem voltam benne biztos, hogy egy ekkora kővel belevághatok-e, vagy először tudnátok-e egy kiméletesebb kúrát javasolni. Erre utaló linket ugyan találtam, de az a tanácsadónőmhöz, azaz hozzád :-) irányitott. Válaszodat előre is köszönöm Szia, Anita

Értékelés: Nincs

Epekő Anitának

Kedves Anita!

Az epekő elviekben felodható, viszont ehhez egyáltalán nem elég pusztán a gyógynövények ereje, muszáj rendbetenni a lelkedet is. Az epekő és májproblémák eredete mindig a harag, leginkább az elfolytott harag, rágódás, dühöngés. Ezeket át kéne először gondold -ha lelki segítségre van szükséged, van egy barátnőm, aki rengeteget tud segíteni, nekem is eltüntettük a 2cm-es maréknyi epeköveimet mire a műtétre került volna sor.

Ha készen állsz, írj magánban és elküldöm az állapotfelmérő kérdőívet, hogy a legjobb kúrát tudjuk összeállítani Neked.

Berni

Értékelés: Nincs

kérdés

Sziasztok ! Lenne egy kérdésem. Kb. 1 hete ég a gyomrom, kicsit elmúlik aztán visszajön, váltakozó intenzitással. Sokszor a torkomban is érzem. Valószínűleg stressz okozza, mit tudtok rá ajánlani? Már sok mindent próbáltam, sokszor keveset enni, szódabikarbóna, köménymag. Van esetleg még más ötletetek ? Volt már ilyenem, orvosnál is voltam, stressz volt a diagnózis sad_smile.gif na ezzel a legnehezebb kezdeni bátmit is, legalábbis nekem. De azért folyamatosan próbálkozom yes.gif Nagyon köszönöm a segítséget előre is. Tika

Értékelés: Nincs
bolysza0609's picture

Kedves VAli és mindenki! - EPEKŐ segítség

Egy kéréssel és kérdéssel szeretnék hozzátok fordulni! A imádott kislányom imádott ovónénijének kellene segítség és a Ti tudásotokra és tanácsotokra lenne szükségem!!! Kiderült, hogy kettő darab epeköve van, mindkettő 1,2 cm-es. Biztos, hogy kés alá kell feküdnie? Ha igen, akkor milyen terápiákat, kiegészítő kezeléseket, étrendi változtatásokat ajánlanátok Neki!!! Amúgy nem könnyű eset! Próbáltam már sokmindenre rávilágítani az étkezésével kapcsolatban általában, de nem nagy eredménnyel. Ez esetben úgy érzem egyébként lelki okai vannak leginkább a betegségének! Biztos, hogy rettenetesen el van a szervezete savasodva!! Ezek után talán megfontolja a tanácsokat! Voltak és vannak más egyéb problémák az egészségével kapcsolatban! Egy 180-185 cm magas hölgyről van szó, akinek jócskán van súlyfeleslege,leginkább has, kar, mell tájékon. 5 évig szedett szteroidokat, mert tüdődaganattal kezelték-ez is erősen lelki eredetű dolog volt! kb. 3 éve hagyta abba a szteroidokat. Most viszont fogamzásgátlót szed, mert rendszertelen a menstruációja. Úgy sajnálom!!!! sad_smile.gif Szeretnék Neki segíteni! Elég nyitott szerintem mindenre! Hogy anyagilag mennyit tud erre szánni, azt nem tudom! Kérlek Titeket segítsetek! Előre is köszönöm! Borcsa

Értékelés: Nincs

.

.

Értékelés: Nincs Átlag: 3.5 (2 votes)
bolysza0609's picture

Kedves Betty és Füles!!

heartbeat.gif Köszönöm Nektek! Igazatok van! Talán túlságosan belemásztam a dologba! Azt hiszem tényleg most már Neki kell lépnie! Azért néha megemlítem Neki a dolgot és keverek Neki krémet a műtét utánra! Valóban ennél többet Én nem tehetek! Olyan jókat írtok! Sokat tanulok belőle és magamnál is tudom alkalmazni azt hiszem! Azért bízom benne, hogy gyógyulni fog a lelke és teste is, és még több örömet lel az életben! Tudjátok ritka az ilyen óvó néni! Hihetetlenül ért a gyermekek nyelvén! Kivételes tehetsége van a dologhoz! Ezért is viselem annyira szívemen a dolgot! Mégegyszer köszönöm a gondolataitokat! Borcsa-bolysza0609

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Bolysza0609 óvónénijének

Szia Bolysza!

Minden betegség annak a jele, tünete, hogy lélek harmóniája felborult. Ezért elsősorban belülről kifelé kellene elkezdeni a gyógyítást, a fizikai test is sokkal hamarabb meggyógyulna. És akkor nézzük, hogy mit is jeleznek az epeproblémák, epekövek lelki szinten:visszanyelt düh és agresszió. Az epezavarok tulajdon agresszív indulataink kezelésének nehézségeire utalnak. Aki dühében tajtékzik, akit "elönt az epe" de képtelen mérgét látható formában levezetni, zavart idéz elő epeműködésében. Az agresszió önmagában egyáltalán nem elítélendő, de meg kell tanulnunk helyesen bánni vele. Az epebetegnek meg kell tanulnia vállalni belső indulatait, nyíltan kifejezésre juttatni őket, ugyanakkor cselekvő módon megváltoztatni környezetét/önmagát. Le kell vonnia a megfelelő következtetéseket, és óvakodnia kell attól, hogy belsőleg felgyűlt energiája ne szüntelenül önmaga felé süljön el. Hiszen a benne keletkező agressziók voltaképpen valaki más ellen irányulnak! Amennyiben az érzelmi agressziók felgyülemlése huzamosabb ideig eltart, a tünetek következő erősségi fokozatában bekövetkezik az epekövek kialakulása. A kemény, keserű gondolatok és összetorlódott agressziók kikristályosodtak, megkövesedtek.

Az epeproblémával, epekővel küszködőknek meg kell tanulniuk önmagukat kifejezni és megnyilvánulni engedni.

Ez a lelki része. Első lépés, hogy az óvónéni is felismerje mindezt, és elgondolkodjon ezen, majd szerintem érdemes felkeresni egy jó kineziológust, ő sokat tud segíteni a lelki eredetű problémák feltárásában. Persze gyógyulni, változni az óvónéninek kell akarnia, és tenni érte, különben a kineziológus nem tud segíteni.

A lelki oldal mellett természetesen a fizikai oldalt is el kell kezdeni kezelni. Mint írtad, hogy elvan savasodva, szteroidot szedett, most meg fogamzásgátlót. Az első, és a legfontosabb, hogy megérjen benne az igény a változásra! Ha ez megvan, akkor neki lehet kezdeni az életmódváltásnak. Le kellene tennie a fogamzásgátlót, mert ha tovább szedi, akkor nem sokat ér a méregtelenítés. Írjátok be a keresőbe a fogamzásgátlót , és máris rengeteget olvashattok róla, hogy milyen nagy kárt képes csinálni igen rövid idő alatt! Ha úgy dönt, hogy leteszi a gyógyszert, akkor neki lehet kezdeni egy nagy méregtelenítésnek. Erre egy kiváló kúra van összeállítva, ami tetőtől talpig kipucolja. Erről érdeklődj a tanácsadódnál! És természetesen az életmódváltás elmaradhatatlan. Ebben is tud segíteni a tanácsadód!

Gyors segítség gyanánt epegyulladásra, epekőre jó lehet az ezerjófű teája(igen keserű) kúraszerűen fogyasztva:

1. héten napi 1 csésze ezerjófű tea,

2. héten minden másnap 1 csésze tea,

3. héten minden 3. nap 1 csésze tea, a későbbikeben heti 1 csésze ezerjófű tea emlékeztetőnek.

Epekőre ajánlott még a fekete retek is, bár ezzel nagyon óvatosan kell bánni, és csak kis mennyiség ajánlott, mert olyan gyógyereje van, hogy képes elindítani az epeköveket, ami mondanom sem kell, iszonyú görcsökkel jár!!!

Ha meg is operáltatja magát, akkor is érdemes változtatni, mert valamit nagyon jelezni akar a szervezete!!! Tüdődaganat, most meg epekő, itt bizony komoly változtatásra van szükség, különben pár év múlva megint jelentkezik nála valami!

Ha nyitott, az már fél siker!

Jó éjt! Betty

 

Értékelés: Nincs
bolysza0609's picture

Bettynek köszönöm!

Kedves Betty! Köszönöm válaszod! NAgyjából Én is ezekre gondoltam nagyjából, csak ez egy komolyabb dolog, minthogy Én ajánlani merjek Neki valamit! Sajnos tegnap azt mondta, hogy el fogják távolítani az epehólyagját, mert "nagyon cikis" a helyzet! Akkor ilyenkor mit lehet ajánlani azon kívül, hogy utána teljes életmódváltás!? Köszönöm, Borcsa Már többször felhívtam figyelmét az oldalra is, de nem nézte még meg!:-( Tovább próbálkozok!

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Bolysza0609-epekő-óvónéni

Szia Bolysza!

Sejtettem, hogy az óvónéni ezt az epeműtétet már nem kerüli el. A műtét előtt és után ajánlom neki a beta glükánt, ezüst kolloidot immunerősítésre, és a kórházi fertőzések kivédésére. A műtét után biztos, hogy diétázni kell majd neki, ez akár lehet egy életmódváltás kezdete. Írtad, hogy többször ajánlottad neki az oldalt, de még nem nézett utána. Attól tartok az igazi életmódváltás sokkal nagyobb elszántságot és türelemet kíván, és ha még az oldalnak sem nézett utána... hát nem tudom mennyire elszánt. Hiszen az életmódváltás ott kezdődik, hogy az ember utána olvas, utána néz a dolgoknak. Ennélkül nem megy! Ha úgy érzed, próbálkozz még nála, de ne feledd, hogy mindenki önmagának tartozik felelősséggel, és megváltoztatni senkit nem lehet, ha az illető nem akarja. Mindenesetre mutass példát, hogy az egészséges életmód egy szuper dolog, azután lehet, hogy egyszercsak ő kéri a segítségedet:-)

Betty

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Haldi ceremónia

Esküvők elött Indiában a vőlegény és a menyasszony fejbőrét jól bemasszírozzák olajokkal, majd testüket bekenik ezzel a sárga csodával (haldi - kurkuma vízzel keverve). Ettől aztán nagyon szép fénylő lesz a bőr. Mindez nem egy üres szertartásos dolog, hanem egy nagyon játékos, örömteli, táncolós formában történik, ahol aztán mindenki végül tiszta sárga lesz, mert mindenki a másikat bekeni kurkumával. Aztán jöhet egy nagy fürdés a folyóban(lehetőleg). Nagyon nagy "buli". Ezután még Shri Ganesha-t, az ártatlanság és kedvezőség Isteni aspektusát tisztelik. Majd következhet az esküvő, ami maga szintén egy külön csoda, minden részének külön jelentése, szerepe van. (Egyébként a kurkumát nagyon sok ételbe belefőzik Indiában.) www.jogameditacio.hu

Értékelés: Nincs

sziasztok

Nekem van egy kissé magas vérnyomásom ,és kicsit magasabb koleszterinem .Egyenlőre más panaszom nincs:)A kurkuma felkeltette érdeklődésemet ,habár azt olvasom itt több helyen hogy önnmagában nem biztos hogy hatékony ,ezt nem is várom tőle .Más oldalakon viszont a növény tömérdek gyógyhatásáról írnak.Háziorvossal nem hiszem hogy beszélnék a növényről mert a válasza biztosan annyi lenne hogy elsősorban a gyógyszert szedjem :)))Csak annyi lenne a kérdésem hogy nyugodtan használhatom naponta? Bió por formájában szeretném fogyasztani

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Lábujjhegyen súgom!

Kedves Anikó!

Ha koleszterin és vérnyomásproblémád van, akkor végezz évi 1-2 kúrát a VitalExpert halpástétommal és figyeld meg, az orvosod fog letiltani a gyógyszerről... minek, ha minden értéked rendben van :)

Azért súgtam csak, mert egy élelmiszerről ezt hivatalosan nem lehet állítani ...

Jobbulást,

Niki

Értékelés: Nincs

"....letiltani a gyógyszerről" ???? - egy orvos ????

Sajnos én úgy sejtem, hogy nem így fog történni. Ha az orvos azt látja, hogy a gyógyszer szedése mellett a koleszterin- és vérnyomásértékek rendben vannak, akkor azt fogja mondani, hogy "Tessék csak nyugodtan szedni továbbra is a tablettákat, lám-lám, milyen szépen rendbehozta az értékeket."

Őszintén mondom, nekem ez nagy dilemmám a szüleim kapcsán: a gyógyszerek és táplálékkiegészítők együttes szedése. Ki vállalja fel a felelősséget, ha a beteg esetleg abbahagyja gyógyszerének szedését? Egy gyógyszeradagolás beállítása komoly "finomhangolás", kórházi bennfekvéssel járhat, ami közben nyilván nem szedheti a táplálékkiegészítőket. Nagyon komplex dolog, sohasem értettem az olyan megjegyzéseket, hogy "el is hagyhatja a gyógyszerét"...

Talán, ha lenne olyan orvos aki támogatja bizonyos táplálékkiegészítők szedését is, akkor egy ilyet meg lehetne valósítani, de egyelőre szkeptikus vagyok. (Nem a termékek kapcsán, hanem abban, hogy létezik olyan orvos, aki a pontos gyógszeradagolás meghatározásánál az elfogyasztott táplálékkiegészítőket képes és hajlandó figyelembe venni.)

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Ági, de jó ismét hallani/olvasni Felőled!

Nagymamám esetében az történt, hogy először gyengébb gyógyszert kapott, majd az új gyógyszer felét, majd azt is csökkentették - kórházi benttartózkodás során... idő kérdése és - akár saját felelősségre, bár ezt már csak én mondom :-s - el is hagyhatja. Sem a házi, sem a kórházi orvosa nem kimondottan holisztikus szemléletű :)...

Remélem, Anyukád jobban van!

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel