Huminiqum szirup és kapszula formában

Huminsavat, fulvosavat és mikroelemeket tartalmazó étrend-kiegészítő szuszpenzió. Immunerősítésre, méregtelenítésre, ásványi anyagok pótlására, a szellemi és fizikai teljesítőképesség javítására. Magyar alapanyagokból, magyar szellemi tőkével, magyar munkaerővel előállítva.

huminiqum_szirup-kapszula.jpg

Tartalom:

Mi a különbség más étrend-kiegészítőkhöz képest?

A legtöbb étrend-kiegészítő készítmény egy-egy specifikus területen hat. Némelyik immunerősítő, némelyik mikroelem pótló, mások erős antioxidánsokat tartalmaznak. A Huminiqumban mindezen tulajdonságok harmonikus kombinációban találhatók meg kiegészítve a huminsavak kiemelkedően erős antivirális és méregtelenítő hatásaival.

Miben jobb a Huminiqum a piacon lévő más huminsav alapú étrend-kiegészítőknél?

 • huminsav tartalma jóval magasabb a megszokottnál
 • tisztább és koncentráltabb formában tartalmaz huminsavakat (erősebb antivirális és antioxidáns hatás)
 • szélesebb spektrumon tartalmaz mikroelemeket (szedését nem szükséges kiegészíteni más mikroelem pótlókkal)
 • a mikroelemeket természetes kelátos kötésben tartalmazza (mentes a mesterséges mikroelem pótlók okozta mellékhatásoktól)
 • 100%-ban természetes (nem tartalmaz tartósítószereket, színezékeket és mesterséges aromákat)

Huminiqum

A huminsavak a növényi eredetű biomassza több tízezer (millió) éves bomlási folyamataiban keletkeznek (növény - tőzeg - lignit - barnaszén - feketeszén - gyémánt) A huminsav képződés kiindulási vegyületeinek a fás növényi részek lignin molekulái, valamint a flavonoid szerkezetű vegyületek tekinthetők. A természetes huminsav és fulvosav számos ásványi anyagot tartalmaz önmagában és mindezeket felvehető, biológiailag hasznosítható formában.

A huminsavak kémiai értelemben egyrészt természetes quinon vegyületek, másrészt természetes polimer molekuláknak tekinthetők, melyek alap építő egységei a kis molekulájú fulvosavak. Egy részük tehát felszívódik a szervezetbe (antivirális, energiatermelő katalizátor, immunrendszer erősítő és méregtelenítő hatás), más részük viszont a bélrendszerben maradva serkenti, szabályozza a bélflórát, felvehető állapotban tartja a tápanyagokat, megköti és kiüríti a toxinokat.

A huminsav és fulvosav évezredek óta ismert gyógyászati hatásait, mint "természetes antivirális hatóanyagot" és "alternatív antibiotikumot" a modern tudomány is felfedezte.

A Huminiqum étrend kiegészítő a szervezet számára szükséges mikroelemeket, huminsav és fulvosav komplexek formájában tartalmazza természetes arányban. A készítmény hatóanyagát világviszonylatban is egyedülálló, Magyarországi természetes ásványokból vonjuk ki.

A huminsav és fulvosav mikroelemekkel képzett komplex vegyületei természetes megoldást nyújtanak a technikai civilizáció kihívásainak megfelelni vágyó ember testi, lelki és szellemi megpróbáltatásaihoz.

Összetétel:

 • Hatóanyag - Mennyiség 250 ml-ben - 4 ml napi adag RDA%
 • Huminsav - 11880 mg - N.A.
 • Fulvosav - 1250 mg - N.A.
 • Nátrium (Na) - 1690 mg - 1,36%
 • Kálcium (Ca) - 560 mg - 1,10%
 • Magnézium (Mg) - 206 mg - 1,10%
 • Vas (Fe) - 131 mg - 15,6%
 • Cink (Zn) - 131mg - 15,0%
 • Kálium (K) - 187 mg - 0,09%
 • Mangán (Mn) - 37 mg - 15,0%
 • Réz (Cu) - 11 mg - 15,0%
 • Bór (B) - 5,6 mg - 4,5 %
 • Molibdén (Mo) - 1,9 mg - 15,0%
 • Jód (I) - 1,2 mg - 15,0%
 • Króm (Cr) - 1,2 mg - 15,6%
 • Szelén (Se) - 0,93 mg - 18,8%
 • Fluor (F) - 0,19 mg - 0,2%
 • Vanádium (V) - 112 mg - 0,1%
 • Kobalt (Co) - 75 mg - N.A.

RDA% - Ajánlott napi bevitel %-a. (Az Amerikai Egészségügyi Minisztérium szerint)

Élettani hatások

A nemzetközi szakirodalomban az alábbi fontosabb élettani hatásokat állapították meg eddig a huminsavakkal kapcsolatban

Antioxidáns, gyökfogó: Rendkívüli hatékonysággal megköti a szervezetben keletkező szabad gyököket, melyek számos betegség forrásai.

Az enzimaktivitást növeli: Az enzimek és vitaminok az életerő forrásai. Ezek alakítják át a felvett táplálékot energiává és biokémiai építőanyagokká. A huminsavak növelik az enzimaktivitást. Ha vitaminok és enzimek mellé fulosavat juttatunk, akkor azok biológiai hatékonysága megnő.

Antivirális hatás: A huminsavak antivirális hatása a humán gyógyászatban régóta ismert és a huminsav talán a természet egyik legerősebb vírus ellenes hatóanyaga.

Növeli a sejtmembrán áteresztő képességét: Beviszi a szervetlen ásványi anyagokat a sejtmembránon.

Szerves kelátképző: A szervetlen ásványi anyagokat és mikroelemeket "szerves" vegyületekké alakítják, bejuttatják a sejtekbe. Az élettani szempontból fontos ásványi anyagokat a természetben egyedülálló módon, könnyen cserélhető formában kötik meg, míg a toxikus nehézfémekkel oldhatatlan kötést alakítanak ki és kiürítik a szervezetből.

Optimalizálja az ásványi anyagok felvételét: Biztosítja a szervezet számára az optimális ásványi anyag felvételt, azáltal, hogy a túlsúlyban lévő anyagok felvételét gátolja, míg a kisebb mennyiségben jelenlévő anyagok felvételét elősegíti.

Megköti a toxinokat: Fizikai- kémiai szerkezetükből adódóan a huminsavak szinte valamennyi vegyülettel képesek kölcsönhatásba lépni. A szervezetbe került toxikus anyagokat hatástalanítják és kiürítik. A legújabb amerikai kutatási eredmények szerint egy átlagember vérében 170 idegen anyag található.

Helyreállítja a szervezet sav-bázis egyensúlyát: A" modern" táplálkozási szokások a szervezet elsavasodását okozzák. Az elsavasodás számos betegség okozója (pl. narancsbőr, reuma, asztma, elhízás, csontritkulás, hajhullás, élősködők, gombák). Szervezetünk e folyamatok ellen úgy védekezik, hogy a savakat ásványi anyagokkal semlegesíti és a keletkezett sókat elraktározza. Tehát ez a folyamat is a szervezet számára felhasználható mikroelemek szintjét csökkenti.

Felhasználási javaslatok

A készítmény nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot (ízesítő, stabilizáló, tartósító, stb...). Ízesítését mindenki ízlés szerint végezze, ha a termék eredeti természetes íze zavaró.

 • Szirupos formában a szükséges adagot egy pohár folyadékban (víz, tej, joghurt, gyümölcslé, stb...) elkeverve fogyaszthatjuk. Ízét kellemesebbé tehetjük, és hatását fokozhatjuk, ha 1-2 csepp citromlevet adunk hozzá.
 • Reggel étkezés előtt, illetve este étkezés után 15-20 perccel ajánlott bevenni.

Ajánlott napi adagolás

 • Általános roborálásra: 1x2-3 ml vagy 1x2 db
 • Mikroelem hiányos tünetek kezelésére: 1x4 ml vagy 2x2 db
 • Sav-bázis egyensúly helyreállítására: 1x5 ml vagy 1x2 db
 • Fáradtság, levertség érzet esetén: 1x5 ml vagy 1x2 db
 • Fizikai megterhelés, versenyzés: 2x3 ml vagy 2x2 db
 • Szellemi kimerültség esetén: 2x4 ml vagy 2x2 db
 • Vérszegénységi tünetek, menstruáció: 2x3 ml vagy 2x2 db
 • Áldott állapotban, szoptatós anyáknak: 1x2-4 ml vagy 1x2 db
 • Betegség utáni lábadozás: 2x3 ml vagy 2x2 db
 • Gyerekeknek: 1x2 ml vagy 1x1 db

A Huminsavak csodája

A természet biztosított számunkra minden tápanyagot, ahhoz, hogy hosszú, egészséges és aktív életet élhessünk. Sajnos nem élvezhetjük teljes egészében mindezen földi javakat mert táplálékainkat oly módon termesztjük és dolgozzuk fel, hogy azok nagy része nem használható a szervezet számára. Ezen az sem segít, hogy a teljesen kimerített talajainkon termesztett növényeket és az állatokat mesterséges szteroidokkal serkentjük nagyobb növekedésre.

A szántóföldi növények egyre több mikroelemet vonnak ki a talajokból, ugyanakkor utánpótlás nincs. Mindezek eredményeképpen tudományosan igazolható hogy a gabonákban és a gabona alapú élelmiszerekben folyamatosan csökken a mikroelem szint. Ugyanez igaz az állati eredetű termékekre is, hiszen a gabonákkal egyre kevesebb mikroelemet vesznek fel.
A mikroelem hiány a táplálkozási lánc végén álló emberi szervezetben is megjelenik. A következményekkel nap, mint nap szembesülünk, az un. civilizációs betegségek elterjedése révén allergia, stressz, immunrendszeri problémák, daganatok, elhízás stb...). Érdemes idézni a kétszeres Nobel-díjas kémikus Dr. Linus Pauling megállapítását:

"Nincs az élő szervezetnek az a megbetegedése, ami ne lenne visszavezethető valamely mikroelemek hiányára..."

A mikroelemek és ásványi anyagok hiánya a szervezetben elsősorban az enzimek és vitaminok működését gátolják. Ezért hiába fogyasztjuk a vitaminokat, ha nincs jelen a megfelelő mikroelem, akkor azok hatástalanok maradnak. Az analitikai módszerek fejlődése mára lehetővé tette a nagyon kis mennyiségben jelen lévő elemek mérését. Ezen elemzések azt igazolják, hogy egy élő szervezet működéséhez több mint 70 mikroelem és ásványi anyag folyamatos jelenléte szükséges.

A szervezet hatékonyan azonban nem tud felvenni akármilyen ásványi anyagot vagy mikroelemet. Ehhez un. szerves molekulakomplexek kellenek, melyek átjutnak a bélfalon és a sejtfalon is.

A legjobb megoldást, mint mindig, a természet fejlesztette ki a természetes huminanyagok (huminsav és fulvosav) formájában, melyek nemcsak, mint a mikroelemek felvételét segítő szerves komplexképző molekulák tűnnek ki, hanem a sejtek energiatermelését is serkentik és a szervezet méregtelenítésben is fontos szerepet játszanak.

A huminanyagok a növényi eredetű biomassza évezredes bomlási folyamataiban keletkeznek (növény-tőzeg-lignit-barnaszén-feketeszén-gyémánt). A természetes huminsav és fulvosav legalább 70 féle ásványi anyagot tartalmaz önmagában és mindezeket felvehető, biológiailag hasznosítható formában. Érdemes megjegyezni, hogy világ legjobb minőségű, legtisztább huminanyag lerakódása Magyarországon található.

A huminsav és fulvosav évezredek óta ismert gyógyászati hatásait, mint"természetes antivirális hatóanyagot" és "alternatív antibiotikumot" a modern tudomány is felfedezte. A huminsav és fulvosav mikroelemekkel képzett komplex vegyületei természetes megoldást nyújtanak a technikai civilizáció kihívásainak megfelelni vágyó ember testi, lelki és szellemi megpróbáltatásaihoz.

A HYMATO PRODUCTS Kft. huminsav és fulvosav alapú -nemzetközi piacokon is elismert -termékeit Magyar alapanyagokból Magyar szellemi tőkével és Magyar munkaerővel állítjuk elő.

4.272725
Értékelés: Nincs Átlag: 4.3 (11 votes)

Hozzászólások

Terhesvitaminnal Huminiqum

Sziasztok!

xxx-val egyutt lehet Humit szedni?

Koszonom a valaszt elore is!

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Szedheted vele együtt

Szia Juve!

Szedheted vele együtt nyugodtan!

Boldog babavárást, jó egészséget kívánok!

Értékelés: Nincs

Huminiqum és fogamzásgátló

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy a készítményben lévő máriatövis kivonat gyengítheti a fogamzásgátló hatását ?

Én nem méregtelenítés céljából szedném, hanem vashiányos hajhullás miatt tanácsolták nekem.

 

Válaszotok előre is köszönöm!

Üdv, pingipongi

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Fogamzásgátló Huminiqummal

Szia! 

Ne egyszerre vedd be a kettőt, hagyj köztük legalább két órahossza szünetet! 

Értékelés: Nincs

Nyirokrendszer

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy a nyirokrendszer tisztítására is jó ez a termék? vagy mit ajánlanátok rá? nagyon ksözi

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Nyirokrendszer tisztítása

Szia! 

A Huminiqum egy nagyon jó alap-termék, rengeteg pozitív tulajdonsága van, hatalmas löketet adhat a szervezet tisztításának, a nyirokrendszer tisztulását is beleértve. De azt biztosan nem várod el egyetlen terméktől, hogy teljes mértékben kiméregtelenítse a szervezetedet, mert olyan termék nincs, ami ezt egyes-egyedül megoldja. 

A nyirokkeringést (ezáltal a tisztulást) még EZEKKEL a termékekkel támogathatod. Az angyalgyökérbalzsam pl. egy szuper turbós krém, a duzzadtabb nyirokcsomóra kenve is segít azt eldolgozni, elszállítani a benne lévő cuccot. 

Értékelés: Nincs

Huminiqum mellé vitaminkomplex?

Sziasztok!

Szeretnénk Huminiquom-ot rendelni a párommal, és mellette szeretnénk vitaminkészítményből is feltankolni.
Látom, hogy a most elérhető vitaminkomplexekben is a vitaminok után ott sorakoznak az egyéb összetevők között a Huminiqum-ban is megtalálható ásványi anyagok, ezért azt szeretném kérdezni, hogy itt az átfedés miatt kell-e figyelni a mennyiségekre a vitaminkomplex kiválasztásánál? Mit ajánlanátok mellé férfinek, illetve nőnek?
Van itthon Q10 koenzim és K2D3.

Köszönöm!
Nóri

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Nóriéknak vitaminok

Szia! 

A Huminiqumban jó sok ásványi anyag megtalálható, de túladagolástól nem kell tartani akkor sem, ha történetesen a "multivitaminotok" is tartalmazza ezeket az anyagokat. A Huminiqum pont azért nagyszerű (többek között), mert szabályozza az ásvényi anyagok arányát a szervezetben. Amiből kevés van, annak segíti, amiből pedig sok, annak gátolja a beépülését. 

Egyébként ajánlott időnként váltogatni a komplex tápanyagforrásokat, hogy minél átfogóbb legyen az ellátottság. 

Az én véleményem az, hogy érdemes szedni 

Persze, ezek mellett is fontos az egészséges táplálkozás, egészséges életmód. 

Értékelés: Nincs
Tulipiros's picture

Humi hatása a májműködésre

Sziasztok!

Jól értelmezem, hogy a májműködést is támogatja? Kifejezetten a májat, vagy a méregtelenítő hatás miatt azt tehermentesíti? Milyen hatása van a méregtelenítő szervekre úgy általában? És az epére?

Végigolvastam a cikket, bocsi, ha egyértelmű dolgora kérdezek rá.

Üdv: Tulipiros

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Hogyan támogatja a máj munkáját a Huminiqum?

Szia Tulipiros!

A Huminiqum máriatövist tartalmaz, melynek egyik fő hatóanyaga a szilimarin. A szilimarin serkenti a méreganyagok lebontását a májban,  valamint "aktivizálja a májsejtek gyógyító mechanizmusait, és az új májsejtek képződését. A hepatocyták (májsejtek) sejtmembránját átjárhatatatlanná teszi a mérgekkel szemben. Serkenti az epetermelést, ezáltal segíti a zsírok lebontását is. Tulajdonképpen a máj teljes működését élénkíti és kedvező módon befolyásolja."

Ezen túlmenően a Huminiqum fő alkotóelemei a huminsavak, melyek szintén támogatják a méreganyagok lekötését és eltávolítását. Erről ezt olvashatod a terméklapon:

"A huminsavak kémiai értelemben egyrészt természetes quinon vegyületek, másrészt természetes polimer molekuláknak tekinthetők, melyek alap építő egységei a kis molekulájú fulvosavak. Egy részük tehát felszívódik a szervezetbe (antivirális, energiatermelő katalizátor, immunrendszer erősítő és méregtelenítő hatás), más részük viszont a bélrendszerben maradva serkenti, szabályozza a bélflórát, felvehető állapotban tartja a tápanyagokat, megköti és kiüríti a toxinokat."  A szervetlen ásványi anyagokat és mikroelemeket "szerves" vegyületekké alakítják, bejuttatják a sejtekbe. Az élettani szempontból fontos ásványi anyagokat a természetben egyedülálló módon, könnyen cserélhető formában kötik meg, míg a toxikus nehézfémekkel oldhatatlan kötést alakítanak ki és kiürítik a szervezetből. Fizikai- kémiai szerkezetükből adódóan a huminsavak szinte valamennyi vegyülettel képesek kölcsönhatásba lépni. A szervezetbe került toxikus anyagokat hatástalanítják és kiürítik. 

A "modern" táplálkozási szokások a szervezet elsavasodását okozzák. Az elsavasodás számos betegség okozója (pl. narancsbőr, reuma, asztma, elhízás, csontritkulás, hajhullás, élősködők, gombák). Szervezetünk e folyamatok ellen úgy védekezik, hogy a savakat ásványi anyagokkal semlegesíti, és a keletkezett sókat elraktározza. Tehát ez a folyamat is a szervezet számára felhasználható mikroelemek szintjét csökkenti."

Az epeműködést keserű anyagok fogyasztásával is serkentheted (pl. ezerjófű, tárnicsgyökér, útifű, pitypanggyökér, angelikagyökér, ürömfű, benedekfű, cickafarkfű, fahéj, gyömbér). Az ezekből készült gyógyteákat kúraszerűen ajánlott fogyasztani (3-4 hetente váltogatni őket), étkezések előtt fél órával.

A méregtelenítést támogathatod továbbá búzafű, árpafű fogyasztásával (szintén tartalmaznak keserű anyagokat IS, klorofillban gazdagok), chlorella és spirulina algákkal (ez esetben nagyon lényeges a bio minősítés), de a Nyírfanedv is jótékonyan hat a folyamatra. 

Szép napot neked!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Tulipiros's picture

Máriatövis és huminiqum

Nagyon szépen köszönöm a részletes választ, a második idézetre emlékeztem a terméklapról, de a máriatövisre nem emlékszem, most sem találtam, úgyhogy az nekem új volt. Köszönöm! Így már mindent értek. :D

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
verebedit's picture

Máriatövis és a huminiqum esete

Szia!

A Máriatövist a Huminiqum Összetételénél találod meg, a kapszulában több van belőle, mint a szirupban, ezért a listában is előrébb szerepel.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Immunerősítés céljából és HPV

Immunerősítés céljából és HPV elleni küzdelem miatt kezdtem el a Huminiqum szirup szedését, második konizációs műtét után vagyok túl, szerencsére még rákmegelőző állapotban voltam...Rendeltem még béta-glükánt és ezüst kolloidot is. Szedek C vitamint D3 vitaminnal csipkebogyó kivonattal. Ezek szedhetőek együtt?

A másik kérdésem, hogy a Humi hatására elképzelhető-e éles bal oldali alhasi fájdalom, mert a székletem is keményebb lett, furcsa kavics szerű dolgok jönnek belőlem...Öt napja szedem folyamatosan, az első napokban a fejem is fájt.

 Köszönöm a segítséget! :)

Értékelés: Nincs

HPV, Huminiqum

Szia.

A Huminiqum szedése mellett  fontos a folyadékfogyasztás megemelése, főleg víz formájában. Ha kevés folyadékot iszol akkor keményebb lehet a széklet ami okozhat alhasi fájdalmat. De az alhasi fájdalomnak sok oka lehet, így ha nem múlik akkor fordulj kérlek orvoshoz a panaszaiddal! Huminiqumnak van méregtelenítő hatása, fejfájás is előfordulhat a szedésének kezdetekor.

Vitaminok és a béta-glukán, Huminiqum szedhetőek együtt. Ezüst kolloid szedéséről nincs tapasztalatom, de a többi terméktől időben eltolva használd!

HPV-ről ezt a hozzászólást olvasd el kérlek! 

Melyek a jó és hatékony táplálék-kiegészítők? írást is érdemes elolvasnod.

Jó egészséget kívánok!

Értékelés: Nincs

Súlyos fogyás és ételérzékenység

 

Kedves Vali! Érdeklődöm, hogy a szirup és tabletta között van-e különbség az összetevők mennyiségét és a tartósítószer, egyéb adalék anyagok mentességét illetően? Roborálásra gondoltam, hogy használom, mert nagyon lefogytam, elvesztettem az eredeti súlyom több mint 20%-át, és nem sikerül visszahíznom. Igaz, hogy nincs is nagyon étvágyam, és egy csomó mindent nem ehetek, mert érzékenyen reagál rá a szervezetem (tilos: glutén, laktóz, tojás, természetesen a szója is) ezenkívül úgy érzem, hogy a rizs, burg. sem tesz jót. Ha tudnál abban tanácsot adni, hogy milyen szénhidrátokkal próbálkozzam, amelyeknek magas a kalória értékük, nagyon megköszönöm. Akkor vagyok a legjobban, ha nem eszem, nem iszom semmit. A gasztroenterológusom immunológushoz küldött Sjögren szindrómára gyanakszik, jövő hétre kaptam időpontot. Válaszodat előre is nagyon köszönöm ieva!

Értékelés: Nincs

Huminiqum szirup és tabletta között van-e különbség

Köszönöm szépen a válaszod!

Még az érdekelne, hogy a szirupnál feltüntetett mg mennyiségek (pl. vas 131 mg), az a teljes üvegre 250 ml-re vonatkozik, vagy az egyszeri 4 ml adagra? Ez azért fontos számomra, mert nem szedhetek túl sok vasat, mivel időnként túlraktározza a májam. Válaszodat előre is nagyon szépen köszönöm

ieva.

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Huminiqum vastartalma

Szia Éva!

Én a szirup adatlapján nem látom részletesen feltüntetve a mennyiségeket, itthon meg csak kapszulám van, így nem tudom megnézni neked. 

A kapszulánál viszont ezt írja: 

1 db kapszula tartalma:
 Fulvosav: 120mg
    Huminsav: 50mg
    C-vitamin: 41mg
    Máriatövis: 21 mg
    Szilícium: 4mg
    Vas: 1,8mg
    Cink: 1,3mg
    Mangán: 0,4mg
    Bór: 0,1mg
Ezen kívül tartalmaz még: Rezet, molibdént, jódot, szelént és krómot is.

Mit mondott az immunológus? Igazolták a Sjögren szindrómát?

Amennyiben biztos a diagnózis, érdemes fokozottan figyelni az esetleges társbetegségekre, és ilyen irányban is elvégeztetni bizonyos szűréseket, mint pl. cöliákia, pajzsmirigy Hashimoto betegsége, SLE. 

A D-K vitaminok és az omega-3 zsírsavak rendszeres bevitele nagyon lényeges, valamint a Tiszta cordyceps vagy az Immune Assist CC. is komoly támogatást nyújthat!

Jó egészséget kívánok neked!

Értékelés: Nincs

Huminicum szirup és tabletta között van-e különbség

Szia Kinga!

Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszodat! Még nem tudok semmit az immunológiával kapcsolatban, csak levették a vért, kb. 2 hét múlva lesz meg az eredménye. Utána írok majd. A gyógygombákról Bartha Ákos egy Youtube előadáson azt mondta, hogy a T1 vagy a T2 immunsejtes betegségek esetén nem szedhetők sajnos.

 Üdv Éva

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Gyógygombákról

Szia Éva!

Miért mondta, mivel indokolta, hogy ellenjavallja a dolgot?

Kifejezetten furcsállom, mivel a Cordycepset különösen ajánlják RA és lupus esetén is, valamint bármilyen gyulladásos folyamatnál. Félre ne érts, semmire nem akarlak rábeszélni, de kíváncsivá tettél. Ha nem okoz fáradtságot, megköszönném, ha átküldenéd az előadás linkjét!

Sjögren szindróma esetén például a T-sejtes érintettség csupán egy része a folyamatnak, a B-sejtek is kulcsszerepet játszanak a folyamatban.

Úgy tartják, hogy a T-sejtes folyamatot belső (genetikai)- és külső tényezők speciális kombinációja indíthatja el, ezzel kiváltva az autoimmun választ. A külső faktorok küzül több lehetséges kórokozót említenek, mint EBV (Epstein-Barr vírus), humán herpesvírus-6, de"a primer Sjögren-szindróma indukciójában és fenntartásában újabban a coxsackie-(különösen az A13 és B4) vírusoknak is jelentőséget tulajdonítanak."

A Cordyceps modulálja az immunrendszert és csökkenti a gyulladásos folyamatokat."A Cordyseps sinensis magas poliszacharid és glükoprotein tartalmának köszönhetően egyrészt immunmoduláns hatást vált ki, másrészt általában gátolja a vírusos és mikrobás fertőzéseket a nukleotidokhoz hasonlónak nevezett különleges molekulák egyedi összetételének köszönhetően (különösképpen a 3’deoxyadenosinevagy cordycepin  és egyéb, 3-as pozíciójú dezoxi nukleotidokhoz hasonlók). Ezek a módosított nukleotidok képesek fellépni a vírusos és mikrobás fertőzésekkel szemben, de a sejtekéivel is, melyek helyrehozzák a rendszerhibákat úgy, hogy megszakítják a DNS vagy az RNS molekulalánc szintézisét a replikációs folyamatok közben."

Írj majd, milyen eredményeket kaptál!

Csupa szépet neked! 


Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
verebedit's picture

Ételérzékenység és súlyos fogyás

Szia!

A Huminiqum szirup és a kapszula összetétele között nincs különbség, de ezt Te is megnézheted a termékek adatlapján az összetevőknél.  Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a vizsgálat eredménye, remélem hamar kiderül, hogy a mi a problémád. A diétában szívesen segítek Neked, mivel nekem is hasonló diétát kell tartanom. Ha gyulladás van a szervezetedben valóban nem tesznek jót a nagyon magas keményítő tartalmú ételek. Gabonák közül inkább a köles, hajdina, quinoa és amarant fogyasztását javaslom Neked. Figyelj az ételtársításra is, vagyis állati fehérjét ne fogyassz együtt gabonafélékkel, illetve magas keményítőtartalmú zöldségekkel. Húshoz párolt zöldség, saláta passzol. A gabonaféléket fogyaszthatod kásaként önmagukban, vagy köretként is, a Boszorkánykonyhában sokféle receptet találsz.  Nem ajánlom az állati tej és tejtermékek fogyasztását sem, helyettük inkább  növényi tejet illetve tejtermékeket fogyassz!  Házilag is készíthetsz növényi tejet, a recepteket itt találod, de ha nincs időd vagy kedved főzőcskézni, akkor itt válogtahatsz a jóminőségű növényi tejek közül.

A huminiqum nagyon jó ásványi anyag feltöltésre, de ezenkívül szükség van még bélflóra harmonizálásra és vitamin feltöltésre is. Természetes bélflóra harmonizáló étrend-kiegészítőket itt találsz, nekem a legjobban az Emóció vált be. Az allergiáról éredemes az Allergia című blogsorozatot elolvasni.

Értékelés: Nincs

Melyiket mikor lenne optimális?

Sziasztok!

Fiaimnak (2 és 4 évesek) szeretném adni a folyékony huminiqumot, emóciót, nyírfanedvet, grape vital-t, de nem tudom, hogy melyiket mikor lenne optimális, a nap mely szakában és melyiket melyik után, mennyi idő kimaradással? Még kapnak homeopátiás bogyókat is. Azokkal egyidőben is adhatom a fentieket? Segítségeteket előre is nagyon köszönöm. Üdv,A.

Értékelés: Nincs

Kisfiúknak étrend-kiegészítők

Szia,

A termékeken és az adatlapjukon rajta van az ajánlott adagolás, hogy mennyit és mikor érdemes adni.

Huminiqum szirup: Gyerekeknek: 1x2ml

"Felhasználási javaslatok: A készítmény nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot (ízesítő, stabilizáló, tartósító, stb…). Ízesítését mindenki ízlés szerint végezze, ha a termék eredeti, természetes íze zavaró.

 • A szükséges adagot egy pohár folyadékban (víz, növényi tej/tejszín, gyümölcslé, stb...) elkeverve fogyaszthatjuk. Ízét kellemesebbé tehetjük, és hatását fokozhatjuk, ha 1-2 csepp citromlevet adunk hozzá.
 • Reggel étkezés előtt, illetve este étkezés után 15-20 perccel ajánlott bevenni.
 • Ha gyógyszer szedése indokolt, akkor ügyelni kell arra, hogy a két készítményt ne egyidőben szedjük be!

Emóció gyerekeknek 1x2-10-15 ml. Kisebb adagolással kezdjétek és fokozatosan növeljétek. Betegségek esetén az adag nyugodtan növelhető! Bármikor iható a nap folyamán, reggel éhgyomorra vagy este lefekvés előtt az ideálisabb, de napközben is bármikor iható ha úgy kényelmesebb. Gyógyszertől min. 1,5-2 óra eltéréssel vegyétek be!

Huminiqum és Emóció adhatóak egymás után is.

Nyírfanedv: nincs meghatározott adagja, több féle módon is iható, erről kérlek olvasd el adatlapján leírtakat. Mivel a felbontott üveget 5 napon belül meg kell inni, ezt vedd figyelembe az adagolásnál! Célszerű lenyelés előtt kicsit a szájban tartani, mert a nyálkahártyán keresztül is fel tudnak szívódni a hasznos anyagok belőle. Bármikor iható, de energetizáló hatása miatt késő délután és alvás előtt nem adnám. Kivétel ez alól (lázas, hányós, hasmenéses) betegség.

Grape Vitalt csak betegség esetén javasolnám, megelőzésre, és állandó szedésre nem. Testsúly szerint kell adagolni (nem életkor szerint) ahogyan szerepel az üvegén. Antibiotikummal együtt nem adható, a többi gyógyszer szedése mellett kérdezd meg  a kezelőorvost róla, hogy lehet-e. Ez grapefruit mag koncentrátum, míg a grapefruit gyümölcshús és lé befolyásolhat bizonyos gyóygszereket, de a grapefruit magkivonat másként működik. Min 1,5-2 óra eltéréssel ad a többi étrendkiegészítőtől, főleg az Emóciótól, vagy más bélflórára ható termékektől!

Homeopátiás szereket homeopata orvos javasolta? Mire szedik?  Homeopátiás szerek előtt és után kb. 20-30 percig nem ajánlatos enni, inni (max. vízet), fogat mosni és étrend-kiegészítőket sem szedni. Hogy időletolással befolyásolhatják-e a homeopátiás szereket az étrend-kiegészítők vagy sem azt a homepota orvostól kérdezd meg!

Szerintem a Gyermekmegörző is érdekelhet


Értékelés: Nincs

Valami komplex?

Sziasztok!

Bocsánat, hogy ide írok, de nem tudtam besorolni sehová a kérdésemet :)

Van valamilyen komplexebb étrendkiegészítő, ami máj-epe-vese, és egyben béltisztító is?

Köszönöm a segítséget!

Üdv,

Viki

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Komplex

Szia! 

Már válaszoltam erre a kérdésre ma, de lehet, hogy elkeveredett... 

Szóval vannak komplex termékek, de olyat nem tudok mondani, ami mindegyik kritériumnak egyszerre megfelel. 

Linkelek termékeket, amelyek több dolgot is hivatottak támogatni, esetleg kettőből össze tudod válogatni, amire szükséged van: 

Értékelés: Nincs
BéBé Vinyő's picture

2in1-ben ?-em: Méregtelenítés, pajzsmirigy és a Humi?

Sziasztok!

1. ?  Antibiotikum "kúra" után a bélflóra erősítés mellett, a Humi segít "kitessékelni a muszályból bevitt antibiotikumos szennyeket"?

2.  ?    Pajzsmirigy alulműködés (TSH 5,3) esetén szerintetek fogyasztható ez a termék a "Kálium-jodid" miatt? => ( + az adott esetben "anti TPO pozitívitás is van" -> erre nem jó a jódot tartalmazó cucc!!!, mert bezavar...).

Köszönöm a figyelmet:

Értékelés: Nincs

Huminiqum és a jód

Szia,

Huminiqum segíthet a gyógyszermaradványok "kipucolásában", de ahogyan te is írtad a bélflóra támogatása fontos.

Hogy kell-e vagy tilos a természetes jód pajzsmirigyproblémák esetén abban  nem mindig értenek egyet a szakemberek. Kérlek a kezelőorvosoddal egyeztess erről!

Elfeledett szervünk: a pajzsmirigy írást és Vali hozzászólását ajánlom elolvasásra az Autoimmun pajzsmirigy és a jód kapcsolatáról, és egy másik hozzászólást a Pajzsmirigy alulműködésről. Természetes jódot tartalmaznak például az algákHuminiqum, Múmió is.

Nem írtad, hogy szedsz-e gyógyszert. Ha igen akkor a gyógyszer és Huminiqum bevétele között kb. 4-6 óra teljen el.

A gyógyszerek és a kiegészítők befolyásolhatják egymás hatását, ezért a kezelőorvossal, hozzáértő szakemberrel konzultálj mielőtt gyógyszer mellett valamelyiket szedni kezded.

Értékelés: Nincs
BéBé Vinyő's picture

Humi és a pajzsmirigy

Szia!

Köszönöm a választ és a belinkelt mellékleteket => belemerülök a témába!

Szerencsére gyógyszert nem szedek!!!... s bízom benne, h számomra meglelem az egyéni megoldást => mivel ez a "ügy" nagyon összetett és függ más belső mechanizmusoktól pl. cukor intolerancia... alaposan szeretném körbe járni és feltárni, h valójában "KI IS VAGYOK ÉN?" ebben a pillanatban....

Köszönöm az útba igazítást:

Értékelés: Nincs

kovasav tartalom humiban

Sziasztok!

Szeretnék méregtelenítésre használni humit, de kis kétely merült fel bennem a kovasav tartalma miatt. A homeopátiás schüssler-sók közül a 11-es a silicea (kovasav-gél), aminek a leírásában ez szerepel:

" Ne alkalmazzunk Siliceát, ha szervezetünkben valamilyen idegen anyag található. Leggyakrabban traumatológiai műtétek utáni csavarok, lemezek, pacemaker, fogamzásgátló spirál, esztétikai implantátumok (pl. mellimplantátum), fogimplantátum, illetve különböző stentek."Ugyanis a homeopátiás Silicea közismert tulajdonsága, hogy kilöki a szervezetből az idegentesteket.

Nekem van fogszabályzóm, illetve spirálom is , szedhetem szerintetek  a humit? Vagy ez csak a homeopátiás szerekre vonatkozik?

Attól is tartok, hogy kioldja a fémet a fogszabályzómból...mert az is nehézfém:)

Köszi a választ,

Zsani

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Kovasav és az implantátumok

Először is azzal kezdeném, hogy a schüssler-sók, a homeopátia és a Huminiqum is teljesen máshogy hatnak! Míg a homeopátia és a schüssler - a szakirodalom szerint - elenyésző mennyiségű anyag hatását képes tetemesen felerősíteni, addig a Huminiqum kimutatható - bár mikroszkópikus - mennyiségben tartalmazza az anyagot magát. A Huminiqum gazdag mikroelemekben - Dr. Csicsor János szerint szinte az "egész mengyelejev táblázat" benne van. Persze minden csak elemi mennyiségben, amitől nem hinném, hogy károsodnának a szervezetedben lévő fémek. Igen nagy mennyiségű kovasavat kéne elfogyasztanod ahhoz, hogy ez bekövetkezzen. Semmivel nincs benn több kovasav, mint amennyit a nyers zöldleves tápláléknövényeink, és teljesőrlésű gabonáink is tartalmaznak, csak a Huminiqumban rendkívül optimális öszzetétel veszi körül a kovasavat, hisz huminsavakba van ágyazva. 

Nyugodj meg, nem fog leesni a fogszabályzód tőle, viszont sokkal egészségesebb leszel!

Értékelés: Nincs

Huminiqum szirup mellett

Sziasztok!

Meg szeretném kérdezni hogy a huminiqum szirup mellett a 16 hónapos kisfiamnak szükséges-e még kálcium magnézium készítményt adnom vagy ez a termék teljes mértékben fedezi a számára szükséges napi vitamin forrást? Ti mit ajánlanátok esetleg mit kéne még adnom neki?

Válaszotokat előre is köszönöm!

Értékelés: Nincs

Huminiqum, kálcium és magnézium

Szia!

A Huminiqum főként ásványi anyag forrás, nem vitamin. Miért szeretnél pluszban kálciumot és magnéziumot adni neki? Megelőzésnek vagy van valami panasza?

Magnézium, az élet karmestere cikkből és az alatta lévő hozzászólásokban is találsz tanácsokat hogyan lehet hatékonyan pótolni.

Vali cikkét érdemes elolvasnod: A 7 legnagyobb banális tévedés a csontritkulással kapcsolatban

Ha szükséges akkor kúraszerűen kaphat ezekből valamelyiket kisfiad: Cormin por,  OsteominNC Bone Streinght  mehet mellé folyamatosan a  K2D3 Forte csepp vagy  D3 csepp.

További  tanácsokat a  Gyermekmegőrző blogban találsz.

Értékelés: Nincs

Huminiqum kovasav tartalma

Sziasztok!

1 hete kb.már írtam nektek, de sajnos valamit elronthattam, mert azóta se jelent meg a hozzászólásom.:-( Remélem most sikerül, mert nagyon várom a válaszotokat!:-)

A kérdésem a humi kovasav tartalmára vonatkozik. A schüssler sók küzül a 11-es tartalmaz siliceat (kovasavat), amiről a következőket írják:

"Nem ajánlott a 11-es számú Schüssler só (Silicea) adása, ha a szervezetben idegentest található, mert a homeopátiás Silicea közismert tulajdonsága, hogy kilöki a szervezetből az idegentesteket. Ez Schüssler sóként való alkalmazásánál is megfigyelhető, azaz ne alkalmazzunk Siliceát, ha szervezetünkben valamilyen idegen anyag található. "

Én hordok fogszabályzót, és a térdemben is van egy csavar.

Fentiek alapján javasolható a humi szedése, vagy inkább tartózkodjak tőle nehogy "kilökje" a fémeket a testemből?

Köszi a választ,

Zsani

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Kovasav

Szia Zsani! 

EZT a cikket ajánlom figyelmedbe, a kovasavval kapcsolatosan. Ebben fel van sorolva néhány szilícium-forrás, köztük pl. a barna rizs, a köles, a hagyma, a sárgarépa stb. A logikád szerint ezeket az ételeket sem lenne szabad fogyasztani annak, akinek valamilyen fém található a testében.

Nincs olyan ellenjavallat a Huminiqummal kapcsolatban, hogy ne lehetne szedni azoknak, akiknek idegen test van a szervezetében. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Humi kovasav tartalma

Szia Melinda!

Köszönöm, a válasz megnyugtató:) Ezek szerint csak a homeopátiás szerekere vonatkozik. Erre voltam kíváncsi:)!

Szép Napot,

Zsani

Értékelés: Nincs

Nehézfémkivezetés - tünetek

Sziasztok!

Kb. két hete csinálok egy kúrát (nehézfémkivezetés a cél), amelyben napi 2*2 huminiqumot, 3*2 Chlorella és Spirulina (Rainforest)-et és 3*15 csepp koriander kivonatot szedek. Eddig annyit észleltem, hogy a székletem színe feketés lett, valamint gyakran fejfájásom is van. Ezek lehetnek egy ilyen méregtelenítés mellékhatásai? 

 

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Méregtelenítés mellékhatásai

Szia! 

Lehetnek ilyen mellékhatások! 

Értékelés: Nincs

Sérült bélflóra

Kedves Melinda!

Köszönöm szépen a gyors választ! Még egy olyan kérdésem van, hogy sérült/hiányos bélflóra esetén is hasznos lehet a kúra alkalmazása? 

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Sérült bélflórára probiotikum kell

Sérült bélflóra esetén bélflóra harmonizáló készítményt érdemes szedni, pl. Emóció, Méz almarosttal (van májméregtelenítős változata is) és/vagy Szinbiotikus fermentpatron

Megelőzésre elég az Emóció, ha gond van, én kettőt egész biztosan bevetnék közülük. 

Értékelés: Nincs

Cukorbetegség

Sziasztok!

 

Sikerült rávenem a 12 éves lányom, hogy a kapszulás formáját szedje a Huminak.

Beteg lett, és nagyon nehezen akart gyógyulni. Beszereztem a kapszulás formáját, és azt olvastam, hogy betegség esetén 2*2 kapszulát javasolt bevenni. Meddig?  kb betegség után még 1 hétig?

Mivel inzulinos cukorbeteg, szeretném folyamatosan adni , 12 éves és lehet reggel 1, és este 1 et adni?

Ilettve meddig adható folyamatosan?

Nemrégen rendeltem a gyógynövény cseppekből a dibétesz tinktúrát.

Adhatom a kettőt együtt?  Ott is azt írja , hogy étkezés előtt kell bevenni a cseppeket.

kÖSZÖNÖM SZÉPEN : Évi

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Cukorbeteg 12 éves

Szia Évi! 

Jól gondolod, a betegség után néhány nap - 1 hétig érdemes még az emelt adagot szedni a Huminiqumból, utána visszatérhettek a napi 2x1-es adaghoz. Folyamatosan is lehet szedni, bármeddig! 

A diabétesz tinktúrával együtt is lehet szedni, azért én várnék a kettő között 1 órát, ha lehetséges. Az viszont kúraszerűen szedhető, ahogy a leírásában is szerepel, kell szünetet tartani két kúra között!

Gondolom, az egészséges táplálkozás, testmozgás fontosságával tisztában vagytok, a cukorbetegség vonatkozásában is. Ha nem, szívesen írok bővebben is erről, vagy linkelek. De a kereső segítségével magad is találsz hasznos infókat. 

Értékelés: Nincs

Humi

Kedves Melinda!

Igen a testmozgással, étkezéssel tisztában vagyunk, sajnos 7 éve cukorbeteg.

Ez így nagyon jó, hogy folyamatosan adhatom neki. Szeretném ha az immunrendszere fellenne tunigolva. Elég sok betegséget összeszed, és nehezen gyógyult ki belőle. 

Igen olvastam, hogy a tinktúra csak kúraszerűen adható. de így , hogy írtad, hogy kell idő közte, ezt nem tudtam, reggel éhgyomorra megkapja majd a Humit. délben, és este majd a tinktúrát, lefekvéskor pedig megint a Humit.

Köszönöm szépen a gyors válaszod! 

Szép Napot, bár itt sajnos esni fog

 

Értékelés: Nincs

Cukorbetegség gyermeknél

Szia donatto!

Olvastad már ezeket a cikkeket?:

A cukorbetegség és az inzulinrezisztencia - Életmód és étrend cukorbetegeknek!

A cukorbetegség és az inzulinrezisztencia - keleti szemszögből

Gyermekmegörző

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Csöpi's picture

2 évvel ezelőtti tapasztalat

Sziasztok!

Kb.2 évvel ezelőtt szedtem a Humit,épp igy tél előtt,immunerősités céljából,mivel gyorsan meg tudok fázni,előtte évekig nem voltam lázas,csak megfázás volt csurgó orral,köhögés,de mikor a Humit szedtem,40 fokos láz kapott el hirtelen.Lehet ez a méregtelenitési folyamat amit a Humi elinditott?Kicsit félek tőle most ,mert sajna ugy dolgozok,hogy ha beteg is vagyok pár nap alatt rendbe kell jönnöm mert egy öreg bácsit ápolok,és nem maradhatok otthon ágyban feküdni.Most a Bioconnectet,D-vitamin cseppeket,Halolajat,Emóciót akarom megrendelni igy tél előtt,rendeljem még meg hozzá a Humit is?Köszönöm a választ

Értékelés: Nincs

Immunerősítés Huminiqummal vagy nélküle?

Szia Csöpi!

A Huminiqum átmenetileg megváltoztathatja széklet színét, állagát, van akinek az orra folyik tőle. De a láz valószínűleg teljesen mástól lehetett. Fontos, hogy a Huminiqum mellett sok (lehetőleg tisztított) vízet igyál és éhgyomorra vedd be egyedül, majd némi idő eltelte után a többi étrendkiegészítődet.

Ha nem szeretnéd most a Huminiqumot szedni akkor próbáld ki a Múmiót, bővebben itt olvashatsz róla.

Jó termékeket választottál, esetleg egy vitamin komplexet pl. Vadon Gyöngye szedhetnél mellé, további immunerősítő tippeket itt is találsz:

Hogyan irtsunk bacit természetes módszerekkel?

Őszi immunerősítés nem csak gyerekeknek

Járványmegelőzés természetes módszerekkel és az immunrendszer szerepe

 

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hasmenés Huminiqumtól?

Sziasztok!

Biorezonancias vizsgalatom 21 hos kisfiamnak Huminiqumot javasolt a doktornö sok massal együtt. Korabban tölem mar kapott (meg szopik), de most napi fel kapszulat kap mano mannaba, es azota napi 4-5 szeklete is van, es neha olyan, mintha menne a hasa, de a szeklet normalis (megis atazik a pellus). Azt olvastam, hogy nehany embernel szekrekedest okoz, de ezt a hasmeneses szekletet is okozhatja? Arra gondoltam, hogy tisztulhat igy? Etvagyaval nincsen gond, es kap meg melle emociot, halolajat este k-vitamin es D-vitamin valamint napközben E-vitamint.  Ezek közül a K-es E-vitamin az uj meg neki, a Humi mellett. 

Köszi, inselle

Értékelés: Nincs

Széklet megváltozása Huminiqumtól?

Szia inselle!

A Huminiqum megváltozathatja a székletet, van akinek az orra folyik egy darabig tőle. Ha kisfiad jól érzi magát és esetleg nem kapott el valamilyen fertőzést akkor ez a változás egy idő után elmúlik majd.

Jó termékeket adsz neki, arra figyelj, hogy egyik vitamin se legyen szintetikus.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Megnyugodtam

Köszönöm a valaszt, megnyugodtam. A vitaminok mind a Bionom boltbol vannak, egyik sem szintetikus. :)

Értékelés: Nincs

Huminiqum+antibiotikum

Tisztelt Ügyfélszolgálat! Szakmai kérdéssel fordulnék Önökhöz: 15 hetes terhes kismama vagyok, de egy hosszabb kórhazi bentlét és antibiotikum kúra alatt sikerült szert tennem a Clostridium diff.nevű bélbaktériumra, amit most antibiotikummal kezelnek. A nőgyógyászom tanácsolta hogy Huminiqumot is szedjek most. Kérdésem, hogy szabad-e azt most az antibiotikum mellett elkezdenem? Nem okozok vele most még nagyobb bajt? A jelenlegi baci hasmenést okoz, mivel begyulladt tőle a vastagbelem. köszönöm segítségüket!!! Horváth B.Bea

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Clostridium difficile baktérium fertőzés

Szia Bea, ez a betegség sok esetben a túlzott antibiotikum szedéstől alakul ki, mivel az antibiotikum kipusztítja a hasznos bacikat a bélben, így tud elszaporodni a Clostridium difficile. A Huminiqum szedése jó ilyen esetben, csak időben eltolva fogyaszd a gyógyszertől, (min. 2-3 óra vagy ha megoldható akkor 4-6 óra) és nagyon fontos még, hogy regeneráld a bélflórádat, mert enélkül nagyon elhúzódhat a dolog. Én bevetném az Emóciót, gyümölcslébe cseppentve a Fermentpatront, és a Mézrostot is fogyasztanám napi háromszor, de a Borsmentaolaj kapszula is alkalmazható.

Hogy szervezeted könnyebben leküzdje a fertőzést, az immunrendszeredet is ajánlott felturbózni, egy béta-glükán kúra elengedhetetlen ilyen esetben, és mivel várandós vagy, a Perfect Prenatal vitaminkészítmény is sokat segíthet! Írj majd, hogy alakultaka dolgok, addig is boldogságos babavárást kívánok Neked!

Értékelés: Nincs

Savtalanításhoz

ásványi anyag pótlásra (a felszabadult, korábban raktározott savak semlegesítésére) jó lehet a Halpástétom?

Köszönöm a választ előre is!

Értékelés: Nincs

Sav-bázis egyensúly beállítása

Szia galledit!

Halpástétom egy elég sokat tudó készítmény, nagyon jó hatássl van az egész test működésére, így jó választás lehet ha csinálsz belőle egy kúrát és ősszel vagy tavaszal belefogsz az átfogó méregtelenítő kúrába.

Konkrétan sav-bázis egyensúly beállítására több terméket is választhatsz, mint például az algák és a fenti cikkben szereplő Huminiqum.

Boszorkánykonyhában sok receptet találsz amik segítségével könnyebb lesz betartanod a Bionom étkezés szabályait.

Értékelés: Nincs

Energiahiány, immunerősítés

Sziasztok!

Nem tudtam hova írjak. Ide sikerült.

Anyukámnak szeretnék segíteni. Epekővel műtötték, utána kiderült, hogy veseköve is van, vesénél szűkület is. Károsodott is a veséje. Közben a méhében is találtak valamit... aranyere lett. Műtétek várnak még rá. Hónapokig hányt, hasmenése volt. Rengeteget fogyott. Nincs energiája. Milyen készítményeket javasoltok, rangsorolva? Nem igazán engedheti meg magának. Majd segítek.

Köszönöm!!!

Értékelés: Nincs

Immunerősítés több probléma esetén

Szia!

Mivel sok problémája van anyukádnak és valószínűleg gyógyszereket is szed vagy műtétek miatt fog kapni ezért hozzáértő szakembernek kellene összeállítani a személyre szabott terápiát, mivel a gyógyszerek és a természetes kiegészítők befolyásolhatják egymás hatását, ezért kérjétek ki a kezelőorvosa véleményét is!

Életmódváltás és táplálkozás megreformálása fontos lenne, amennyire tudja iktassa be életébe a  Bionom étkezés szabályait,  megfelelő recepteket a Boszorkánykonyhában találtok.

Mivel  a gyógyszerek, a műtétek és az állandó hasmenés is károsítja a bélflórát ezért a bélflóra regenerálása fontos lenne és vitaminokkal ásványi anyagokkal feltölteni a szervezetét jó minőségű étrend-és táplálékiegészítőkkel

Immunerősítésről itt  is olvashatsz.

Jobbulást kívánok!

Értékelés: Nincs

Immunerősítés

Sziasztok!

Halpástétom kúrát kedtem el (36 naposat) néhány napja Huminiqummal és LongoVital+Acaival.

Ezután allergiára (immunerősítésre) a BioConnectet és petefészek cisztára a Női tinktúrát gondoltam szedni. Ezek mellé mehet továbbra is a Huminiqum a LongoVitallal vagy érdemes másra váltani illetve még ezeken felül valami szedni (pl. Immune Assist) ?

Válaszotokat köszönöm: Detti

Értékelés: Nincs

Allergia, petefészek ciszta

Szia Detty21!

Petefészek cisztára Hortenzia javaslatait olvashatod, és több olvasó  beszámolt sikerélményeiről itt és itt is.

A felsorolt termékeket szedheted együtt is, de több terméket is választhatsz még immunerősítésre. A Női Tinktúrát alkohol tartalma miatt időben eltolva vedd be az Emóciótól vagy más bélflóra regenerálótól amivel a felszívódásodat is javíthatod.

Sok sikert kívánok!

Értékelés: Nincs

Javaslatok

Kedves Detti!

Nagyon köszönöm a gyors választ!

Üdv. Detti

Értékelés: Nincs

Huminiqum 2 éves gyermeknek

Sziasztok!

Kétéves kisfiamnak szeretném adni a Huminiqumot, de több kérdés is felmerül, mert a fiam asztmás, és reggel-este befújós szteroid gyógyszert kap, ami a hörgőkben hat. Ennek hatását vajon befolyásolja a Huminiqum? Mennyi idő teljen el a gyógyszer és a Huminiqum beszedése között? A sziruppal próbálkoztam, de nem ízlett neki, nem is itta meg az egészet. Kérdés, hogy a napi adagot több részletben elosztva is megihatja? Vagy milyen más formában ajánljátok az ilyen kicsi gyereknek a szer fogyasztását? A kapszulát valamilyen formában? Hogy érdemes adagolni?

Köszönöm, 
Km 

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Gyermeknek Huminiqum szirup, vagy kapszula?

Szia Km, a gyógyszer, és a Huminiqum között teljen el 2-3 óra, amúgy úgy adagolod Neki, ahogy a legjobban be tudjátok illeszteni a napjába. Az a lényeg, hogy ne érezze kényszernek, szívesen elfogadja. A Huminiqumnak nagyon markáns íze van, sok felnőttnek is kihívást jelent a szirup fogyasztása, ezért inkább a kapszulát lenne érdemes adni Neki. Ha nem tudja lenyelni, akkor könnyen szétszedhető, kiönthető belőle a por. Nálunk annak idején mézbe keverve könnyebben csúszott, vagy még a Csíkvándi baracklének van olyan erőteljes íze, ami elnyomja a Huminiqumét.

A Múmió is hasonló élettani hatással bír, igaz, hogy az íze ennek is nagyon megosztó, de sok gyerkőc szereti szopogatni, így ezt is érdemes kipróbálnotok...

Ha beütöd a belső keresőnkbe az asztma kulcsszót, akkor sok érdekes tartalmat találsz, olvasgasd el őket, hiszen életmódváltással, és a lelki háttér feloldásával nagyon jól kezelhető ez a betegség!

Értékelés: Nincs

Huminiqum + Q10 + Multivitamin együtt?

Sziasztok!

Reggel mehet egyszerre a Humi (kapszulás), a Q10, és a GOL Raw One for Men multivitaminja?

 

Köszönöm előre is!

Értékelés: Nincs

Nyugodtan mehetnek együtt

Értékelés: Nincs
mani77's picture

Ugyanaz a szirup és a kapszula?

Sziasztok! A szirup és a kapszula összetevői ill. hatoanyagtartalma megegyezik? A fenti leírásban a szirupra vonatkozóan szerepelnek az adatok, a kapszula adatlapján is találtam egy listát.... Nekem úgy tűnik, nem egyezik... Szirupot szedtem korábban, az ízét elviseltem, de ha nem ettem rá valamit, rosszul lettem tőle. Viszont azt is olvastam, hogy jobb a hatása, felszívódása a szirupnak. Mennyiségre és tartalomra meg a kapszula tűnik jobbnak.... Tudom, azt szoktátok tanácsolni, hallgassunk a megérzéseinkre... de most mindkettő egyformán vonz.

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Huminiqum szirup és kapszula

Szia Mani, a fenti leírásban megtalálod a szirup, és a kapszula adagolását:

Ajánlott napi adagolás:

 • Általános roborálásra: 1x2-3 ml vagy 1x2 db
 • Mikroelem hiányos tünetek kezelésére: 1x4 ml vagy 2x2 db
 • Sav-bázis egyensúly helyreállítására: 1x5 ml vagy 1x2 db
 • Fáradtság, levertség érzet esetén: 1x5 ml vagy 1x2 db
 • Fizikai megterhelés, versenyzés: 2x3 ml vagy 2x2 db
 • Szellemi kimerültség esetén: 2x4 ml vagy 2x2 db
 • Vérszegénységi tünetek, menstruáció: 2x3 ml vagy 2x2 db
 • Áldott állapotban, szoptatós anyáknak: 1x2-4 ml vagy 1x2 db
 • Betegség utáni lábadozás: 2x3 ml vagy 2x2 db
 • Gyerekeknek: 1x2 ml vagy 1x1 db

Ennek segítségével dozírozni tudod, bármelyiket választod! Ha nem tudsz dönteni, fogyaszd felváltva, egyszer a szirupot, aztán a kapszulát.

Értékelés: Nincs
mani77's picture

Összetétel

Szia Epermami! Köszönöm a gyors választ, de nem az adagolás lenne a kérdésem. Konkrétan az összetevők és hatóanyagtartalom érdekelne, ami a sziruphoz fentebb fel van sorolva de a kapszulara vonatkozóan nem találtam meg, illetve egy rövidebb lista van a kapszula adatlapján. Köszönöm

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Huminiqum összetétele

Szia Mani, nem tudok Neked más össztétel listát írni, mint ami a termékadatlapon van... Azért írtam az adagolást, mert abból kiderül, hogy egy adott problémára milyen mennyiség ajánlott a szirupból, és a kapszulás változatból, ami arra enged következtetni, hogy ugyanaz a mennyiség van bennük ezen adagok fogyasztása során. Na, ez a mondat jól sikerült...:)

Nem szeretném elbagatelizálni a kérdésed, de biztos, hogy ezek az apró dolgok olyan lényegesek Mani?:) Szerintem sokkal fontosabb, hogy a Huminiqum fogyasztása mellett milyen a táplálkozásod, mennyi folyadékot iszol, és milyen érzelmekkel éled az életed! Nem hiszem, hogy ebben az esetben a mg különbségek határozzák meg a készítmény hatásosságát, hanem az, hogy közben hogy érzed magad, és milyen módon támogatod még a szervezeted!:)

Értékelés: Nincs
Eviti's picture

Perfect Prenatal mellé kiegészítésnek

Sziasztok!

7 hónapos csak anyatejes a törpim, eddig folyamatosan szedtem a 3 szem Perfect Prenatalt, de most egy kicsit variálnék. Ha csak napi 2 szem PPt szednék, mit ajánlanátok mellé kiegészítésnek? A költséghatákonyság nem utolsó szempont  Esetleg Longo Vital vagy Longo Vital Acai? Vagy valami más?

Krill kapszulát szedek még, Emóciót, és D-vitamin cseppet (utóbbit már jó ideje elfelejtem bevenni, előfordulhat, hogy nem kívánja már a szervezetem annyira).  A táplálkozásom jelenleg katasztrofális, igen távol áll a bionomtól 

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Szoptató anyukának Huminiqum

Szia Eviti, én a Perfect Prenatal mellé inkább Huminiqumot, vagy Mumiot szednék még, hogy biztosítsam a megfelelő ásványi anyag bevitelt. Átmozgattam a fenti tartalom alá a kérdésed, olvasd el kérlek, hogy lásd, milyen komplex készítmény a Huminiqum. A Mumioról itt olvashatsz bővebben.

Értékelés: Nincs
Eviti's picture

Huminiqumot meg is rendeltem

Köszönöm, már meg is rendeltem :-)

Értékelés: Nincs

Spirál és Huminiqum?

Sziasztok,

Nagyon szeretem ezt a termeket, de elbizonytalanodtam, h szedhetem-e. 6 hete tetettem fel spiralt (rez-ezust anyagu) es nem szeretnek meg tobb rezet bevinni a szervezetembe, de latom, h rez-szulfatot is tartalmaz, szerintetek szedhetem? Ha ezt nem, esetleg masik termeket tudnatok ajanlani helyette?

Lehet, h buta kerdes, de ha a nehezfemet is meregteleniti, hogy kerul bele a rez-szulfat? :)

Koszonom szepen!

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Réz-szulfát

Szia! 

Nem "kerül" bele sehogy réz-szulfát, maga a huminsav, a Huminiqum alkotóeleme természetes formában tartalmazza. Ugyanúgy, mint pl. a spenótba vagy a céklába se tesznek vasat, hanem tartalmazza a növény. 

Túladagolni nem fogod, mert a Huminiqum természeténél fogva szabályozza az ásványi anyagok arányát a szervezetben. Amiből kevés van, annak segíti, amiből sok, annak gátolja a felszívódását. 

Szerintem az egyik legjobb dolog, amit szedhetsz. 

Értékelés: Nincs

Mennyit és mikor?

Sziasztok!

Biztos van ilyen infó, de én nem találom. Mikor és mennyit szedjen a Humi kapszulából egy felnőtt nő? Ha reggel is kell szedni, akkor milyen időeltolással, mert éhgyomorra megy a pajzsmirigy gyógyszer, reggeli közben meg az IR gyógyszer? köszi

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Huminiqum adagolása

Szia Abeszin, a fenti cikkben megtalálod az adagolási útmutatót, ami attól függ, hogy milyen hatás érdekében szeretnéd szedni a Huminiqumot. Ha napi 1× szeded, akkor vacsora előtt 15-20 perccel vedd be, ha 2×, akkor én a reggelit inkább ebéd előtt venném be. Ha esetleg tízóraizol, az előtt is jó, az a lényeg, hogy 2-3 óra teljen el a gyógyszerek és a Huminiqum bevétele között.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kombináció más termékekkel

Sziasztok!

4 éves fiam több ételcsoportra érzékeny, ezért már egy éve adok neki probiotikumot, biorezonancián ajánlották, hogy adjak neki huminiqumot és mumiot is. Ma már meg is kaptam ezeket, és még prebiotikus rost-koktélt is rendeltem hozzá.

Minden terméknél az áll, hogy reggeli elött fél órával vagy este kell bevenni. A probiotikumot is este adom neki, mert ébredés után 10-15 perccel már reggellizik.

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom adni neki mind a négyet este? Adhatok valamit egyszerre? Vagy kell kis idöt hagynom egy-egy termék között. A huminiqumból a szirupot vettem és a probiotikumot is vízben kell feloldani. Nem tudom, hogy lefekvés elött tud-e egyáltalán annyit inni.

Elöre is köszönöm válaszotokat!

Szép hosszú hétvégét!

Értékelés: Nincs

Termékek együtt

A huminiqumot és a múmiót egyszerre javasolták? Alapesetben elég csak az egyiket adni, ha elfogy a  huminiqum utána mehetne a múmió.

Milyen probiotikumot adol kisfiadnak? Mert mi az emociót isszuk, az a nap folyamán bármikor megiható.

A rost koktélnál nincs idő meghatározás, az adagolásnál ez olvasható: Felhasználási javaslat: 2 evőkanál (10-15g) instant port keverjen el 1-2 dl szénsavmentes vízben, vagy gabonatejben. Tehát akár reggel is megihatja ezt.

Értékelés: Nincs

Termékek együtt

Köszönöm válaszod.

Igen a huminiqumot és a mumiot együtt ajánlották, amit én is csodálkoztam. Nagyon köszönöm a segítséget.

Probiotikumot orvos írt fel a fiamnak, azt adom neki. Néztem az emociót, de nem voltam benne biztos, hogy az is probiotikum.

Így már egyszerübb lesz adni ezt a sok jót a fiamnak!

Értékelés: Nincs

Rossz vérkép

Szeretnék érdeklődni, hogy adható e a Huminiqum máj erősítésére. A sok antibiotikum miatt rossz értékeket mutat a vérképe 3 és 1/2 éves kislányomnak ( magas gamm-gt, alacsony kreatinin, magas bilirubin)

Köszönöm :Zsani

Értékelés: Nincs

Huminiqum és a máj

Szia Zsani!

Huminiqum adható gyermeknek is (kb. fél éves kor után, mikor már több félét eszik) az adatlapon lévő adagolás szerint.

Fenti cikkben is olvashatod sokrétű hatását, támogatja a máj munkáját, segít kivezetni a méreganyagokat, gyógyszermaradvánoyokat a szervezetből.

A sok antibiotikum miatt kislányod bélflóráját is  kelllene támogatni:  Méz almarosttal vagy Szinbiotikus fermentpatron vagy Emóció. 

Kifejezetten gyerkőcöknek készült vitamin a Manó Manna Elixír Béta-glükánnal.

Gyermekmegörző blogban további javaslatoklat találsz immunrendszer erősítésére és betegségek esetén is.

Jó egészséget kívánok!

Értékelés: Nincs

huminiqum fogyasztása epehólyag nélkül

Sziasztok. Sokat kerestem de sajnos nem találtam választ arra hogy a humit lehet e fogyasztani epehólyag nélkül? Köszönöm szépen.

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Huminiqum "epéseknek"

Természetesen lehet fogyasztani, hisz a máj munkáját támogatja, az epehólyag nélkül élőknek pedig pont a mája van leterhelve általában.
Értékelés: Nincs Átlag: 3.7 (3 votes)

Epéseknek

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ Vali. Már meg is rendeltem ma érkezik a csomagom. Már alig várom. Köszönjük, hogy vagytok nekünk.

Értékelés: Nincs

SLE

Szeretném megkérdezni, hogy autoimmun betegség esetén (SLE) szedhető-e? Ha igen, milyen adagban javasolt?

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Huminiqum SLE esetén

Szia Gabi, természetesen szedhető, az adagolása függ a szervezeted állapotától, és hogy igazából milyen céllal kezded szedni.

Ajánlott napi adagolás:

 • Általános roborálásra: 1x2 db
 • Mikroelemek pótlására: 2x2 db
 • Sav-bázis egyensúly helyreállítására: 1x2 db
 • Fáradtság, levertség érzet esetén: 1x2 db
 • Fizikai megterhelés, versenyzés: 2x2 db
 • Szellemi kimerültség esetén: 2x2 db
 • Áldott állapotban, szoptatós anyáknak: 1x2 db
 • Betegség utáni lábadozás: 2x2 db
 • Gyerekeknek: 1x1 db

Ha a szirupot választod, akkor a termék adatlapján az adagolás fülecskére kattintva azt is megtalálod.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Rosszullét

Szerintetek miert lehetek rosszul ettol a termektol?
Eloszor a folyekony formaban szedtem, gondoltam nem birom az izet, talan azert es csak felet fogyasztottam el. Nem is voltam biztos abban, hogy ettol lettem rosszul.
Aztan megrendeltem kapszulasan, de mar egy nap utan szedules, gyengeseg, zavaros latas alakult ki.
Pedig szivesen elfogyasztanam, mert annyi jo van benne, de mi valthat ki ilyen reakciot???

Értékelés: Nincs

Rosszullét Huminiqumtól?

Szia lili-om!

Bármilyen termék kiválthat egyéni érzékenységet.

Javasolt adagolása:

 • "A szükséges adagot bő folyadékkal vegyük be.
 • Reggel étkezés előtt, illetve este étkezés után 15-20 perccel ajánlott bevenni. Ha gyógyszer szedése indokolt, akkor ügyelni kell arra, hogy a két készítményt ne egyidőben szedjük be!"

Nem tudom mikor, hogyan veszed be, így leírom ami az eszembe jutott:

- Lehet, hogy reggel éhgyomorra nem bírja szervezeted, túl sok idő telik el (nem 15-20 perc) a bevétele után míg eszel. Ekkor próbálj meg hamarabb enni utána, vagy este bevenni. Ha este vagy rosszul tőle akkor reggel vedd be.

- A bevételekor és az egész szedése alatt nagyon fontos egész nap a sok-sok folyadék ivása, hogy jobban tudjanak ürülni a méreganyagok.

- Beindított nálad egy méregtelenítési reakciót. Ez átmeneti szokott lenni, van akinek fejfájással, álmossággal jár, mást meg minden kellemetlen tünet elkerül, és esetleg "felpörög" tőle. Sok-sok folyadékkal, lehetőleg friss levegőn végzett mozgással felgyorsíthatod a folyamatot, főleg ha közben a táplálkozásra is ügyelsz.

-Érzékeny lehetsz valamelyik összetevőjére, de ezt mi nem tudjuk megmondani, hogy melyikre.

- Szedsz valami (új) terméket a Huminiqummal egyszerre?

Hogy vagy most?

Értékelés: Nincs

Huminiqum és/vagy emoció ekcéma esetén

Sziasztok, Huminiqumot es Emociót szeretnék rendelni gyermekeimnek. Mindenfele folyamatos fogyasztásukról olvasok. Kúraszerűen hogyan kell használni őket, mennyi ideig? Mindket gyerek ekcémás, gondoltam nem adom őket egyidőben, hogy lássam melyik milyen hatást vált ki. Szerintetek melyikkel kezdjem?

Értékelés: Nincs

Ekcémás gyerekek

Mindkét termék jó, de ez sajnos kevés. Nagyon fontos mellette a táplálkozás és bőséges folyadékfogyasztás! Ajánlom neked Detty hozzászólását elolvasni, mely további linkekre vezet. Ebből láthatod, hogy önmagában étrendkiegészítőkkel javulást ugyan tudsz elérni, de a teljes gyógyuláshoz több kell. Az emóció mindenképp ALAP, hiszen a bélflórát mindenképp helyre kell tenni. A huminiqum remekül és kíméletesen méregteleníti a testet... így én nem tudok választani, hogy melyikkel kezd, én mindkettőt bevetném. Sőt, még a halolaj is hasznos lenne. Ja, és ez hosszú folyamat... sajnos

Értékelés: Nincs

Ekcéma gondok

Köszönöm, a gyors választ. Megkapják mindkettőt. Amire nem kaptam választ, hogyha nem szeretném folyamatosan adni nekik, akkor egyszerre mennyi ideig ajánlott? Egy hónap, kettő, három? Igen, tudjuk, hogy hosszú folyamat, a kicsi egészt jól karban tartható sheavajjal, balzsamosszuhar krémmel, homeopátiával és tej, tojás mevonással. A nagyobbik sajnos szteroidos kezelést kapott, vele már nem ilyen egyszerű. Mindenképp köszönöm!

Értékelés: Nincs

Emóció igen, folyamatosan!

Én nagyon régóta iszom az Emóciót folyamatosan, nekem teljesen rendbe tette/renden tartja az emésztésemet, azóta szögesdrótot eszek, és vasszöget kakálok.  Elmulasztotta a nyombélfekélyemet, amire a doki azt mondta, hogy előbb utóbb műteni kell majd. Kíváncsi lennék az arcára, ha ennyi idő múltán visszamennék, és letenném az asztalára az Emóciót, hogy tessék b+, ennyit a műtétedről. Nagyon régóta nem voltam beteg, de ez nyilván nem csak ennek tudható be, hanem többek közt annak is, hogy nem eszem a káros-hármast (tej-cukor-finomliszt) se(!)...

Szóval, én csak bólogatni tudok... 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Emocio és huminiqum folyamatosan vagy sem

Az emóciót mindentől függetlenül folyamatosan kellene szedni, akár több hónapig. Hiszen a bélflóra a kulcsa mindennek, akár ekcémásak vagyunk, akár nem. A huminiqum ha elfogy egy dobozzal, akár a múmióra is válthatsz, és váltakozva mehet... és mint írtam, a táplálkozás... legfontosabb a cukor, tej, finomliszt, ízfokozó (Nátrium-glutamát), mesterséges színezékek teljes kiiktatása, lehetőleg gluténmentes gabona fogyasztása. Magas karotinoid tartalmú növények: sárgarépa, sütőtök, zöld levelek, goji berry. 

Egyébként egy kedves barátomnak nagyon bevált ez a krém. Persze, mellette odafigyel a fentebb említett dolgokra.

Értékelés: Nincs

Mellé milyen vitamint szedjek?

Sziasztok!

Az a kérdésem, hogy szerintetek milyen vitamint szedjek/szedhetek emellett? (Az első variációm nem ez lett volna, hanem az Every Women, mert az egyben tudta volna mindazt, ami nekem kellhet, de az most nekem túl drága, bár tudom, hogy ár-érték arány, úgyhogy később azt is szeretném kipróbálni.) Alapvetően általános állapotjavításra, megelőzésre használnám, nem vagyok terhes és betegségeim sincsenek, de azért rám férne, főleg így tél végén. Viszont a multivitaminokban általában benne vannak ezek a nyomelemek is (ha nem is ennyi), nem lesz az túl sok, ha multivitamint szedek emellé pluszban? Mert valamit kéne, mivel ebben vitamin nincs.

Köszönöm!

Szilvi

Értékelés: Nincs

Huminiqum mellé vitamin pótlás

Igy van, valóban egy komplex termék az every woman, amellett hogy vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, hormonharmonizáló és stresszoldó hatóanyagok is vannak benne. Támogatja a szívműködést, az emésztést és még az immunrendszert is modulálja. Ha ezeket külön-külön akarnád megvenni, szerintem többe jönnél ki.

De a kérdésedre visszatérve a huminiqum remek ásványianyag forrás, mellé mehet pl. a Longo Vital, vagy ha püré formában szeretnél, akkor az Organic Force Béta-glükán, vagy a GPS termékek. Ezek komplex tápanyagforrást biztosítanak, szuper flavonoid tartalmuk révén az immunrendszert is erősítik.

Ezek mellé a K2D3 és és emóció még jó lenne.

Értékelés: Nincs

Méregtelenítés vegyi anyagok miatt

Sziasztok!

Férjem ipari festékekkel is dolgozik, nem napi szinten, de azért elég sűrűn. Arra gondoltam, hogy ez miatt évene kétszer nem ártana neki egy méregtelenítő kúrát beiktatni - a NAGY MÉREGTELENÍTÉSRŐL hallani sem akar, nem bírná ki, azt mondja (pedig én már megcsináltam, tervezem is ismét, ha a szoptatást abbahagytam, fantasztikus hatása volt rám, ezúton is köszönöm az ölteteket és a támogatást . )A huminiqumot mindenképpen gondoltam neki megvenni, de érdekelne a véleményetek, hogy mivel egészíthetném még ezt ki, hogy minél hatékonyabban tudjun megszabadulni a munkája során szervezetébe kerülő toxikus anyagoktól (használ maszkot, de azért mégis... )

Köszönöm a segítséget, szép hétvégét :)

Üdv. benbre

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Toxikus anyagok kiméregtelenítése

Szia Benbre, akkor ezek szerint ismered a készítményeket, én ezeket adnám ebben az esetben a páromnak: Emóció (bélflóra), Mézkoktél (bélflóra, máj), Huminiqum, vagy Mumio (ezeket folyamatosan, akár felvátva szedheti), valamelyik alga (nehézfém, sav-bázis egyensúly) és a talptapasz.

Ha szereti a teákat, akkor pl a Lapacho, a Tisztító, a Mély lélegzet teákat érdemes fogyasztania. Hát, és a táplálkozás... esetleg elkezdhetnétek együtt a candida diétát... és valami közös sportot, ha összeadódnak az energiák, sokkal könnyebb!:)

Értékelés: Nincs

Köszönöm...

... a gyors választ :) A candida diétát? Táplálkozásra, amennyire lehetőségeink (anyagi és hozzáférési) engedik, odafigyelek. Sport az most a hat hónapos kisbabánk, vele séta és "kondizás" Egyelőre mást nem bírunk energiával és idővel Első körben akkor a Humit és az Emóciót veszem majd meg neki (bár ez utóbbit nem csípi, őt aztán teljesen kitisztítja, napi többször

Köszönöm és szép hetet!

Értékelés: Nincs

Emóció tisztító hatása

Szia!

Próbálta Párod úgy inni az Emóciót, hogy több részletben issza meg napi adagot, esetleg más napszakban veszi be, vagy csak keveset iszik belőle 1 nap és fokozatosan emeli meg az adagot akkor ha már hozzászokott a szervezete? Hátha akkor számára elfogadhatóbb és  kíméletesebb lesz a tisztító hatása.

Ha nagyon nem szeretné inni az Emóciót akkor a próbálja ki a  Fermentpatront és a Méz almarosttal és szűzbogánccsal 

Értékelés: Nincs

Még nem próbálta

...csak egyszerre este. Majd javaslom neki, hogy két részletben igya (többe tuti nem fogja, max. még háromba, reggel, munka után és lefekvés előtt).

Köszi a tippeket :)

Értékelés: Nincs

Hajhullás

Sziasztok!

Kb. másfél hete iszom a humit méregtelenítésre és roborálásra, naponta 2x4-5 ml-t. És kb. 1 hete hullik extra mértékben a hajam. Az lenne a kérdésem, hogy elképzelhető, hogy a humi okozza? És ha igen, el fog múlni? Vagy inkább csökkentsem az adagot? És az lehetséges, hogy azok a hajszálak hullanak ki, amik úgymond nagyobb mértékben tartalmaznak méreganyagot? Vagy ez h...eség? Vagy mire kéne gondolnom?

Köszönöm válaszotokat!

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Hajhullás és Huminiqum

Szia Fesztó, ne haragudj, hogy megvárattunk a válasszal, van, hogy 1-1 hozzászólás (átdátumoztam, hogy előre kerüljön) bent ragad...

Nem hiszem, hogy a Huminiqumtól hullik a hajad, hiszen a hajhullás oka lehet a nehézfém terheltség, a tápanyag hiány, mindkettőre nagyon jó a Huminiqum, értelmetlen lenne, ha ellenkező hatást fejtene ki ez a készítmény az esetedben.

Nem történt más változás az életedben? Miért kezdted el ilyen nagy dózisban szedni a Huminiqumot? Esetleg nem hagytad abba a fogamzásgátlót, vagy nem szedtél valamilyen gyógyszert, amit szerettél volna minél előbb kipucolni a szervezetedből? Kérlek, olvasd el ezt a cikket, hátha segít kideríteni a hajhullásod okát! Mindenféleképp tudósíts a fejleményekről!:)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Nagy dózis

Kedves Epermami!

A fogamzásgátlót már egy éve abbahagytam, de még mindig érzem, hogy nem ilyen volt ez régen. Tulajdonképpen mostanában kezdem azt érezni, hogy kezdenek visszatérni a dolgok a régi kerékvágásba. Utána is még fél évig kellett "relaxációs tablettát" szednem a mindennapok elviseléséhez. Ezek miatt ittam nagyobb adagot, és mert a régen bizlalmamba fogadott multivitamint elhagytam.

Az életemben nem történt semmi nagy dolog. Kisebb problémák vannak, semmi komoly, ugyanúgy, ahogy kisebb örömök is. A táplálkozásomban annyi változott, hogy a tojást valahogy nem kívánom, és halat is ritkábban eszem. De majd mindenképp szólok, hogy mi a helyzet idővel. Köszönöm a hosszútávú érdeklődést!

Értékelés: Nincs
epermami's picture

És nem a fogamzásgátlóra gyanakszol??

Szia Fesztó, az általam javasolt hajhullásról szóló cikkben a gyógyszerek mellékhatásai is fel vannak sorolva, amiből mostanában volt részed bőven, így furcsállom, hogy a Huminiqumra gondoltál, mint kiváltó ok.

4 hónappal ezelőtt egy csomó PMS tünetet felsoroltál, ha azóta nem méregtelenítettél ki, akkor a májadban elraktározódott műhormonok azóta is bezavarnak (egy méregtelenítéssel nem is lehet az összeset kipucolni), a táplálkozásodon is épp hogy változtattál, úgyhogy nem csoda, hogy folyamatosan jönnek az újabbnál-újabb tünetek, a szervezeted ezekkel szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy "hahó, gond van, változásra éhezem"...:)

Kérlek, a belső keresőnk használatával (bal felső sarok) olvasgass egy kicsit a megfelelő kulcsszavak megadásával, mint a fogamzásgátló, hormonprobléma, PMS, méregtelenítés, hormonharmonizálás...

Ha kérdésed van, szeretettel várjuk!

Értékelés: Nincs
dipsu82's picture

Gyors segítség, huminiqum túladagolás

Teljesen pánikba estem, most vettem észre h a kislányom 4 éves, elérte a polcról ezt a kapszulát és megevett belöle kb 10 szemet. Most akkor mi lesz? Olvastam már h gyorsan megindul e méregtelenítés, de lehetne vmivel közömbösíteni?

Köszönettel: Diana

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Betty's picture

Huminiqum túladagolás

Szia Diana!

A kis falánk mindenit...

Nyugi, ezek a készítmények nem olyanok, mint a gyógyszerek, tehát nem fognak drasztikus hatást okozni, max. lehet, hogy néhány napig székrekedése lesz, vagy épp ellenkezőleg hasmenéses tünetet produkál. Ügyelj arra, hogy elegendő folyadékot igyon, és talán most egy darabig (1-2 hét) ne adj neki a Huminiqumból.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)
dipsu82's picture

Köszi Betty!

Azt valahol sejtettem, hogy nagy baj nem lehet, csak olvastam valamikor még régebben valakinek a tapasztalait, hogy hígitotta a leülepedett Huminiqumot és milyen heves reakciót váltott ki...hányás hasmenés...Mikor a pánik lecsillapodott, már tudtam, hogy ebböl azért olyan nagy baj nem lehet, rákerestem arra az elöbb említett hozzászólást, és adtam az alapján Supra Balace-ot ennek a falánk leányzónak...

Köszönöm, hogy vagytok!!!!!!

<3 <3 <3

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)
Antal Vali's picture

Okos anyuka vagy!

A pánik jön, de a józan ész felülkerekedik! A Huminiqum ártalmatlann kis lápföld! Több tízszeres túladogolás is csak maximum megfekszi a kis gyomrát a falánk csemetének. Mellesleg gondolj bele, hogy miért kívánt rá ennyi Huminiqumra? Lehet, hogy nem véletlen? Lehet, hogy kellett neki? Lehet, hogy ösztönszerű oltáskivezetész végzett?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)
dipsu82's picture

Ösztönösen kis mohó :)

A hozzászólásod nagyon jólesett!!!!!

Erre nem is gondoltam, hogy ösztönösen lehetett kis mohó!!!! Pedig én is ösztönösen hagytam el a gyógyszereim!

Köszi még egyszer! <3

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

szirup / kapszula adagolás

Sziasztok!

Összehasonlítva az ajánlott adagolást, nem látom a párhuzamot a szirup és a kapszula között. Pl. a sav-bázis egyensúly visszaállítása esetén a szirupból 2,5-szer annyi ml kell, mint ahány kapszula, de a mikroelem hiányos állapot esetén ugyanannyi ml szirup az ajánlott adag, mint ahány kapszula. (Egyik esetben 1 kapszula = 2,5 ml, a másik esetben 1 kapszula = 1 ml)

Ez mi miatt van? 

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Huminiqum adagolás

Ezek a gyártó által megadott adagolási javaslatok.

Hol látod ezt az adatot?

(1 kapszula = 2,5 ml, a másik esetben 1 kapszula = 1 ml)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

A fenti leírásban

az ajánlott napi adagolásnál. A különböző állapotoknál megadott ml / kapszula mennyiségből kimatekozva látszik, hogy eltérőek az arányok. 

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Huminiqum adagolás

Kedves Kockafül!

A gyártó által megadott adagolás, mint Betty kolléganőm is írta, javaslatok!

 • Általános roborálásra: 1x2-3 ml vagy 1x2 db
 • Mikroelem hiányos tünetek kezelésére: 1x4 ml vagy 2x2 db
 • Sav-bázis egyensúly helyreállítására: 1x5 ml vagy 1x2 db
 • Fáradtság, levertség érzet esetén: 1x5 ml vagy 1x2 db
 • Fizikai megterhelés, versenyzés: 2x3 ml vagy 2x2 db
 • Szellemi kimerültség esetén: 2x4 ml vagy 2x2 db
 • Vérszegénységi tünetek, menstruáció: 2x3 ml vagy 2x2 db
 • Áldott állapotban, szoptatós anyáknak: 1x2-4 ml vagy 1x2 db
 • Betegség utáni lábadozás: 2x3 ml vagy 2x2 db
 • Gyerekeknek: 1x2 ml vagy 1x1 db

Ha megnézed az ajánlást, akkor azonnal szembetűnik, hogy két csoportra osztható az ajánlás: megelőzés és tüneti "kezelés". Ha az előbbi csoportba tartozunk, akkor elég a kevesebb mennyiség, ha az utóbbiba, akkor a nagyobb. A kb. adagolást tartsuk be a szirup esetén is.

Hozzáteszem, hogy nekem még szinte sosem sikerült pontosan kimérnem a ml-eket, csak "úgy, ahogy ömlik" alapon szedtem. ... és voltak olyan nap is a kúráim alatt, amikor egyáltalán nem vettem be, míg máskor egy kicsit többet fogyasztottam, ahogy "jött". Mivel nem a javasolt mennyiség sokszorosát vittem be nap mint nap, így a túladagolás sem léphetett volna fel.

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Ugyanezt az ajánlást néztem a fenti cikkben

Azt is értem, hogy ez ajánlás, és hogy más-más állapotban más-más mennyiség az ajánlott, meg hogy az ajánlás nem szent írás. Amit nem értek, az az, hogy miért tér el ennyire a javasolt mennyiségeknél a kapszula és szirup aránya. Kisebb eltérést megértenék, mert pl. nem lehet fél kapszulát megadni javaslatként, de abban nem látok logikát, hogy van, ahol 1:1, máshol meg 1:2,5 fél az arány. Nem kötekedek, egyszerűen csak szeretném megérteni.

Pl.:
"Mikroelem hiányos tünetek kezelésére: 1x4 ml vagy 2x2 db"
Itt 4 ml szirup 4 db kapszulával egyenértékű, vagyis az arány 1:1
de
"Fáradtság, levertség érzet esetén: 1x5 ml vagy 1x2 db"
Itt 5ml szirup 2 darab kapszulának felel meg, vagyis az arány 1:2,5

Ezt nem értem, hogy mi miatt van... 

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Igen, ezt láthattad,

mivel onnét másoltam ki, csak szemléltetni akartam, hogy 2 "típus" van.

Ha tényleg ennyire fontos számodra, akkor írok a gyártónak és rákérdezek.

Amit még érdemes figyelembe venni, ha a nem megfelelő felszívódás miatt alakul ki hiányállapot, akkor bizony többet érdemes bevetni a kapszulákból, míg a szirupból akár kevesebb is elég, mert jobb a felszívódása.

De ha még "biztosabbra" szeretnél menni, akkor fogyassz múmiót, lehetőleg ne vízzel lenyeld, mint az útmutatás tartalmazza, hanem szopogasd el a golyócskákat, hogy a nyálkahártyádon keresztül minél több csoda képes legyen felszívódni.

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Kb 1 hete kezdtem el szedni

Sziasztok!

Kb 1 hete kezdtem el szedni a huminiqum kapszulát, először 2db-ball kezdtem, de nagyon erős tüneteim lettek: fejfájás, haspuffadás, gyomorégés. Lecsökkentettem 1 db-ra, akkor úgy tűnt rendben lesz, bár a hasi panaszok megmaradtak. Most próbáltam emelni, újra napi 2 db-ra, de őrületes fejgörcs kerekedett ki belőle.

Tudnátok tanácsot adni, hogy mitévő legyek?

(sorozatos migrén miatt kezdtem el szedni, biorezonancián azt mondták, hogy tele vagyok nehézfémmel)

Köszönöm a segítséget!

Maminti

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Huminiqum és fejgörcs

Szia Maminti, mint a természetes készítmények általában, úgy a Huminiqum is felerősítheti eleinte a tüneteket, ez teljesen normális. Fogyassz akkor 1 kapszulát, majd időközönként próbáld ki, hogy kettőt veszel be.

Mennyi folyadékot iszol? Most nagyon fontos, hogy oda figyelj a megfelelő folyadékbevitelre, ami 70 ml/testsúly kg, ebből 30 ml tiszta víz kell legyen.

Ha nehézfém túlterheltséged van, akkor nagyon ajánlott lenne még használnod a talptapaszt, és választanod pl egy algát a nehézfém kivezető készítmények közül.

Majd írd meg kérlek, hogy alakult a dolog!

Értékelés: Nincs

Tünetek meddig lesznek?

Kedves Epermami!

Köszönöm a választ! Folyadékot biztosan többet kellene innom, igyekszem növelni a bevitt viz mennyiséget. (így folyton pisilnem kell, ez munka közben elég kínos)

Vajon mennyi ideig lesznek ezek a tünetek? Gondolom egyéni, de mégis, van valami általános tapasztalat?

A talptapasz befolyásolná a mellékhatásokat?

Köszönöm! Üdv, Maminti

Értékelés: Nincs

Méregtelelenítés mellett sok folyadék kell!

Szia!

Huminiqum, de bármilyen méregtelenítő készítmény mellett különösen fontos, "kötelező" a sok  folyadék,  hogy segíthesd a méreganyagok gyorsabb kiürülését.

Ha a szervezeted hozzászokik a több folyadékhoz akkor majd nem kell annyiszor kimenni pisilni, de aki csak napi 1-2-szer jár, az biztosan nem iszik eleget... Ne úgy fogd fel, hogy ez kínos, hanem úgy, hogy most rengeteg jót teszel az egészségedért, ügyes vagy, ne foglalkozz vele ki mit gondol

Talptapasz is segíti a méreganyagok kiürülését, így több helyről támogathatod egyszerre a tested.

Sajnos nem leht határidőt mondani, tényleg egyéni, hogy meddig lesznek a tünetek, sok-sok tiszta víz ivással lerövidítheted ezt az időt.

Tapasztalatból tudom, hogy milyen nehéz elviselni a fejfájásokat, de hamarosan vége lehet és cserében sokkal jobban fogod magad érezni.

Fejfájások esetén  nálam az életmódváltás mellett a Q10 cseppek folyamatos szedése segített, napi 90 csepp csodát tett! Fejfájás csökkentésére további  tippeket a belső kereső segítségével is találsz.

Sok kitartást kívánok! Majd megírod később hogyan alakult a helyzet?

Értékelés: Nincs

mangosztán helyett

Gyöngyvér ajánlotta még 2 éve, akkor még egyértelmű autizmus miatt. Mostanra már "csak" le van maradva, szépen fejlődik, beszél, kommunikál, 4és fél éves és kb 2,5-3 éves szinten van kommunikációban, a többi dologban szerintem nincs lemaradás. Persze ez csak egy kis kiegészítés lenne. Az oltások mély nyomot hagytak, sajnos, így utólag visszagondolva nagyon rosszul reagált rájuk és az fogott meg, hogy a mangosztán képes az agyér gáton is átjutni.

Értékelés: Nincs

Huminiqumot is szedett ?

Kedves Eukaliptusz ! Szeretném megkérdezni, hogy huminiqumot is szedett a fiad ? Nagyon sok hatásos bionom termék van, azt sem tudom melyiket próbáljam még ki, ezért nagyon örülök, ha valaki, aki hasonló problémákkal küzd és megosztja a tapasztalatait. Mennyi ideig adtad a mangosztánt ? Lehet, hogy ezt inkább a mangosztán termék alatt kéne megvitatnunk :) Köszönettel: Judit

Értékelés: Nincs

humi

Igen a huminiqumot folyamatosan szedi, mióta le tudja nyelni a kapszulát(kb. 1 éve), előtte is csempésztem ide-oda, de sokszor észrevette és kiköpte :) A mangosztánból nem fogyasztott el jelentős mennyiséget, észrevette bármibe tettem és csak kortyolgatta, a mai napig csak a tiszta vizet issza meg jóízűen, nem szereti a gyümölcsleveket. Sokféle "csodaszert" próbáltunk, pl a Manjut is meg a halpástétomot is, de nehéz megmondani, hogy volt-e konkrét hatásuk.Mindenesetre most folyamatosan fejlődik és úgy érzem "kimászunk" belőle de az étrendkiegészítők mellett diétázunk, homeopátiázunk és volt már biorezonancia, mágnesterápia is, amik szintén sokat segítettek :)

Értékelés: Nincs

Olvasóinknak! Mit lehet megvitatni az oldalakon?

Kedves JuJo és Mindenki!

Ha az antalvali.com-on szereplő Mangosztán blogra gondolsz akkor     rendben van, vagy akár itt is folytathatjátok, de kérlek a Bionom mangosztánja alatt ne! Nagyon örülnénk, ha itt nyílt oldalon és nem magánban  osztanátok meg a tapasztalataitokat, hogy mások is tanulhassanak belőle. Köszönjük szépen!

JuJo elnézésedet kérem, de most megragadnám az alkalmat, hogy másokhoz is szóljak.

Kérek szépen minden kedves Olvasót, hogy a Bionom áruházban csak a konkrét termékkel kapcsolatos kérdéseiteket tegyétek fel, egészségügyieket ne!

Ha nem találtok választ a Bionom bioboltos adatlapon és az ottani hozzászólások között sem akkor az antalvali keresője segíthet (ami a Bionomra is keres egyébként).

Ha a keresővel sem találjátok meg a választ és  bizonytalanok vagytok melyik oldalra is illik a kérdésetek, akkor inkább itt az antalvalin tegyétek fel kérlek a megfelelő téma alatt.

Jogszabályi korlátozások miatt ugyanis meg van, illetve meg lesz kötve a kezünk.

A hozzászólások átmozgatása rengeteg pluszmunkát jelent, így előfordulhat, hogy később érkezik meg a válasz, amit lehet, hogy kis türelemmel és a keresővel is meg lehet találni.

Az oldalak folyamatos fejlesztések alatt vannak, beleértve a keresőt is. Ha technikai problémát tapasztaltok, akkor jelezzétek felénk, hogy az illetékes kollégáknak továbbíthassunk!

Természetesen továbbra is a legjobb tudásunk szerint igyekszünk válaszolni Mindenkinek!

Köszönjük a türelmeteket és a megértéseteket!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Mangosztán helyett Huminiqum

Kedves eukaliptusz!

Hozzászólásodat átmozgattam a fenti cikk alá, ami Huminiqumról szól, nem tudom kapta-e már gyermeked. Oltási károsodások csökkentésében is segíthet, hiszen kivezeti méreg-és gyógyszermaradványokat.

Bár természetesen nem lehet a két terméket összehasonlítani, de mégis van bennük közös. A Humi valószínűleg az én kisfiam mozgásfejlődését gyorsította fel (nagy elmaradások voltak). Ez évekkel ezelőtt volt, akkor még csak megérzésre adtam, és jóval később Gyönygyvér szerint a Huminiqum nagyban  segített, hogy szakembereket meglepve fejlődött.

Hallottál már arról, hogy vannak beszédindító/fejlasztő csoportok, ahol az énekek, mondókák mellett nagy szerep jut a mozgásnak?

Mangosztán jelenleg, 09.10.-re várható, de ez még változhat.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Huminiqum az alap

Kedves Detti77!

Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalatodat, nagyon sokat jelent. Kb. 10 hónappal ezelőtt vettem Huminiqumot, de csak most tudtam vele elfogadtatni a fiammal. Céklalével, vagy rost-koktéllal tényleg el lehet nyomni valamennyire az ízét.

Én is azt tapasztalom mostanában, hogy inkább a mozgásfejlődésére van jó hatással és ha ezt te nem írod, én még most is azon agyalnék talán, hogy mitől javult a mozgása. Szeretnék egy humi kúrát, vagyis ez az alap, a többi vitamin pótlásához pedig tanácsot szeretnék kérni. Jelenleg kap Manó mannát béta-glükánnal, mézes almarost, D3, omega. A B vitamin okoz leginkább fejtörést. Mit ajánlasz ?

Néztem a humi cink tartalmát és nem egyértelmű. A fenti cikkben azt írja, hogy 4 ml tartalmaz 131 mg cinket. A tabletta pedig 1,3 mg. Hány kapszulának felel meg 4ml humi? Elnézést, ha hülyeséget kérdezek, de a cink mennyiségét pontosan szeretném tudni. Régebben felírtak cinket is, de nem adom, mert szeretném, ha ez fedezné. Köszönettel: Judit

Értékelés: Nincs
Betty's picture

A Huminiqum hatása a mozgásfejlődésre

Szia Judit!

A felsorolt készítmények mindegyikét kaphatja folyamatosan.

B-vitamin pótlására alkalmas a virágpor, vagy egy nyers, fermentált B-vitamin komplex.

A Huminiqumból annyit adj a gyermekednek, amennyi a dobozon szerepel. A cinktartalmával külön nem kell foglalkozni, ugyanis egy nyomelem a természetes közegében teljesen másképp hasznosul, mint szervetlen mono formában, ezért nem mérvadó a mennyiség.

A speciális tornát végezzétek rendszeresen, mert nagyon sokat segíthet a mozgásfejlődésben.

Értékelés: Nincs

humi

igen a humit családilag szedjük, nem csak ti, hanem más természetgyógyászok is nagyon ajánlották. Még egy kör Manjun is gondolkodok Mangosztán helyett, annak jó semleges íze van, csak az ára tart vissza :) köszi szépen

Értékelés: Nincs
santin's picture

Orrdugulás?

Sziasztok!

Tavaly sajnos kimaradt a gyerkőceimnek a nyári időszakban 'szokott' humi kúra és az idén 1 hónappal ezelőtt elkedzem adni nekik. A majdnem 6 és a 8 éves fiamnak 1-1 szemet adtam.... A kisebbikemnek kb. egy hét múlva elkezdett iszonyatosan dugulni az orra, de annyira, ahogy még soha.... Végül abbahagytam a humit neki és mivel Anyukámnál voltak így kapott 4 napig fetil cseppet, ami persze sok változást nem hozott....

Nem tudom, hogy a humi okozhat ilyet? Eddig sosem volt ilyen gondunk, pedig már két-három három havi kúrán túl vagyunk.....

Az orrmosást rendszeresen csinátlam nekik, míg itthon voltak, de otthon sajnos csak a 'nagy dugulást' követő jó pár nap után kezdte anyukám mosni az orrocskát.... Most voltunk tengeren egy hetet és - igaz, hogy mire elindultunk már nem volt vészes az orrdugulás, inkább csak akkor jött elő, amikor hirtelen lehűlt a levegő egy-egy záport követően és vmelyest este.... - teljesen elmúlt ez a dolog....

Most nem tudom mi tévő legyek.... igazából WPW-s a kissebbem és volt egy tüdőgyuszija májusban, ami elég ijeszőt volt. (azt mondta, hogy nem kap rendesen levegőt) Ebből kilábaltunk és most a szokásos kontrollon jelzett az egyik billentyű, amiről annyit tudtam kinyomozni, hogy ez egy enyhe kis 'rendellenesség', de ez eddig nem volt soha! (sajnos csak otthon kapcsoltam, hogy ez eddig nekünk nem volt). Nem tudom, hogy nem e a májusi levegőt nem  kapós dolog okozta e ezt? Sajnos a doki nénit még nem értem utol érni, mivel előbb ő majd mi utaztunk el...

Nem tudom, hogy próbáljam e újra a humit, mivel aug. utolsó  hetén kapná a gyerkőc a 6 éves oltást....? Halolajat is váltottam nekik, most nem  a NC Whole mega megy, hanem az E - vitaminos... ezt is kapták már, nem újdonság....

A héten elkezdem  neki adni ismét pluszban  a halolajat (Cordycepst megy neki most csak és Emóció) béta-glükánt. Oltáskivezetőm megvan (homeos) és talptapasz is fog menni, de eddig oltások előtt és után a humit mindíg adtam!

Köszönöm, ha tudtok vmi tanácsot adni erre a problémára!

Üdv,
Zsanett

Értékelés: Nincs
Betty's picture

A betegségek lelki háttere

Szia Zsanett!

Átmozgattam az életmód oldalunkra a hsz.-sod, mert a bionomon nem tudunk ilyen kérdésekre válaszolni. Talán már kértelek is rá korábban, hogy az eü. kérdéseidet ide, és ne a termékek alatt tedd fel. Köszönöm előre is, ha figyelsz erre a jövőben!

Nem valószínű, hogy a Huminiqum okozta volna a dugulást, nekem inkább az ugrott be lelki téren, hogy a kisfiadnak valami nagyon "bűzlött". Inkább a körülményeket kellene megvizsgálnotok, hogy mi érthette a gyereket lelkileg, amire orrdugulással reagált.

Ha jól emlékszem korábban is írtam már neked, hogy nálatok a lelki síkra kellene "ráfeküdni", mert a fizikai rész kezelése csak tünetileg hat. 

A GNM vagy akár egy kinezilógus segítségével is nekifoghatnátok a kezelésnek.

Utána néztem a szívproblémáknak általánosságban. Hidd el nem véletlen van a kisfiadnak WPW szindrómája, ennek oka van, amit lelki szinten kellene keresni.

"SZÍV – SZÍVPROBLÉMÁK
Mivel a szív a szeretetet, a békét, az életörömöt szimbolizálja, a szívproblémák gyakran szeretethiánynak, szomorúságnak, évek múltán felszínre törő, elfojtott érzelmeknek a következményei. A szívem megkeményedett régi sebeim, sérüléseim miatt. Őszintén azt hiszem, hogy az élet nagyon nehéz, stresszes, és minden percben harcokat kell vívnunk. Néha úgy érzem, hogy csak túlélésre rendezkedtem be, olyan állapotban vagyok, amelyben azt gondolom, hogy csak az erőfeszítésem az, amely némely osztalékot hoz. Túl ideges, szorongó vagy túl sérülékeny vagyok ahhoz, hogy megőrizzem érzelmi egyensúlyomat. Tudat alatt elfojtom magamban a bennem élő gyermeki lényemet, és megakadályozom, hogy életörömét kifejezésre juttassa. A szív a csecsemőmiriggyel van kapcsolatban, ez utóbbi az immunrendszer sejtjeinek, a T-limfocitáknak a termelődéséért felelős. A
csecsemőmirigy meggyengül, és egyre kevésbé áll ellen a támadásoknak, ha túl sok düh, utálat, frusztráció, vagy önutálat forrong bennem. A szívnek szeretetre és békére, nyugalomra van szüksége.
Az életet egy gyermek hozzáállásával: nyitottsággal, örömmel, kíváncsisággal és lelkesedéssel kell kezelni, befogadni. Még akkor is, ha kielégítésre váró érzelmi igényeim vannak, megpróbálok megfelelően nyitott szívvel egy olyan harmonikus egyensúlyt létrehozni, annak érdekében, hogy létezésem minden mozzanatát értékelni tudjam. Elfogadom, hogy jobban szeressem magamat, és hogy nyitott maradjak a magam és mások felé irányuló szeretetre. Ellazulok, szórakozok, „ráérek” saját magamra. Nem veszem magam túl komolyan. Érzem, hogy szabadon szerethetek, mindenféle kötelezettség nélkül, tudván, hogy mégiscsak boldog vagyok. Több kifejezés is létezik, amely a szív különböző állapotát taglalja „szívtelennek lenni”, „jó szíve van”, „a szívére hallgatni”. Ha valaki olyan megjegyzésekkel illet engem, mint pl. „nincs szíved, szívtelen vagy”, akkor megvizsgálom ezt, az élet által küldött üzenetet. Ez talán annak a jele, hogy valamin változtatnom kellene. Vajon nem borult fel az egyensúlyom? Szívdobogást érzek? Nincs érzelmi téren valami problémám? Bármi legyen is a válasz, nem várom meg, hogy megbetegedjek azért, hogy megértsem, és elfogadjam az életem változásait.
Éber maradok és kinyitom a szívemet mindarra, ami számomra áldásos lehet."

Sok sikert kívánok, és mielőbbi gyógyulást!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
santin's picture

Huminiqum

Kedes Betty!

Köszönöm a választ, figyelni fogok... mivel ide-oda ugrálok az oldalon, így ezek szerint végül a bionóm oldara írtam meg a kérdést!:-( Ez úton is bocsánat!

Elvileg várta, hogy mamánál legyenek.... de nagyon össze vagyunk nőve, uh. gondoltam én is erre, hogy talán ez okozza.... de sajnos néha nincs más megoldás és kis időre el kell válnunk egymástól.... munka és hosszú nyári szünet sajnos nem jár együtt!

A WPW egy genetikai probléma állítólag.... Tény és való, hogy engem ért egy számomra szívszorító, szívbevágó dolog a 10-ik hét táján és épp a csöppség érkezésével kapcsolatban...  azóta is sokat gondolok erre, hogy talán ez az oka mindennek.... tényleg olyan volt, mintha kést forgattak volna meg bennem:-(....és mivel ez egy plusz ideg a szívben akár ez is lehet mindennek az oka:-(....

A lényeg, hogy még kineziológiába nem mertem vele belevágni.... de gondolkozom rajta egy ideje! Viszont még megbízható 'forrásból' nem sikerült kineziológust találni és csak 'úgy' nem mernék választani, mert sok rosszat hallottam már ezzel kapcsolatban!

Köszönöm és szép estét!

Zsanett

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

étvágyhozó

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy étvágytalan gyereknek (6 éves) jó választás-e a Huminiqum.

Köszönöm!

Értékelés: Nincs

Étvágyjavítás gyereknél

Szia daverka!

Étvágyjavításra jó lehet a Humuniqum is mivel feltölti ásványi anyagokkal, nyomelemekkel a szervezetet, (amikhez nem vagy nehezen jutunk hozzá) immunrendszer erősítő hatása van, így közvetve hathat az étvágyra. Érdemes lenne más készítményekkel együtt kombinálni,  hogy jó eredményt érjetek el, tippeket étvágyjavításra itt is találsz . A hozzászólás feletti blogot a Babatáplálásról olvasd el, sok a hasznos tanács van benne nagyobb gyerekek részére is. Érdemes lenne lehetőség szerint a bionom táplálkozást betartani.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Igyekszem az itt olvasottakat alkalmazni

Köszönöm szépen, igyekszem az itt olvasottakat lehetőségeinkhez mérten alkalmazni a mindennapjainkban. A fürdőszoba már egészen "tiszta".

További jó munkát nektek!

Értékelés: Nincs

Vas, Magnézium, Kálcium

Sziasztok!

21 hetes kismama vagyok és az orvosom vastablettát, magnéziumot és kálciumot írt fel. Olvastam, hogy a Huminiqumban mindhárom vitamin megtalálható. Alapból szedem a Perfect Prenatalt (már csak napi 1 szemet) és nem szeretnék gyógyszertári termékekekt szedni, viszont a Huminiqumban jóval kevesebb pl a vasadag, mint amennyit az orvos felírt (114 mg-mal szemben csak 3,6 mg). Szerintetetk elég a Huminiqumot szedni még így is?

Válaszotokat előre is köszönöm!

További szép napot nektek!

Üdv: Edit

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Ásványi anyag pótlásra kismamának

Szia!

a Perfect Prenatal-ban relatív kevés kálcium és magnézium van, illetve ha csak 1 tablettét szedsz, és hiánytüneteid is vannak, mindneképpen indokolt még a pótlásuk (ternészetesen nem gyógyszertári készítményekkel). A Huminiqum jó választás, és én még beiktatnék egy ásványi anyag komplexet ezek közül (sőt, érdemes váltogatni őket, hisz mindegyik terméknek más-más az erőssége, és egyéb pozitív hatásaik is vannak a ásványi anyag tartalom mellett):

A felszívódást támogatandó, érdemes egy fermentált készítményt is rendszeresen fogyasztani (a Supra Balance most szuper áron van ezekben az akciós csomagokban, érdemes innen válogatni ).

Számolj majd be, hogy mit választottál, és hogyan alakulnak a leleteid!

Értékelés: Nincs

Szemfájás, de mitől?

Kedves Vali !

Az elmúlt éjjel erős szemfájásra ébredtem. Még ilyen nem volt életemben. Szemüveget hordok és a jobb látás miatt szemtornát végeztem.

Nem tudom hogy ez a fájdalom a huminiqumtol van, vagy pedig a szemtornátol. A huminiqumot kb 1 hónapja szedem. Szeretném ha válaszolnál hogy a huminiqumnak lehet ilyen hatása.?

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Izomláz a szemben, biza van ilyen....:-)

Nagy valószínűség szerint a szemtornától van a fájdalom. Konkrétan izomláz okozhatja. Pár napig érdemes lenne pihetetni a szemed, és utána óvatosan, fokozatosan elkezdeni a szemtornát.

Én a KIT -tel (Kriston intim torna) jártam így, olyan izomlázat képes okozni az alhasban, mintha meg akarna jönni. 

A Huminiqumnak nincs ilyen jellegű hatása:-)

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (2 votes)

szem fájdalom

Kedves Betty !

Köszönöm a válaszodat. Azt hiszem, hogy igen agresszíven csináltam  a szemtornát, most már utólag tudom, hogy ezt a müveletet óvatosabban kellett volna elkezdeni. Megnyugtató hogy nem a huminiqum okozta ezt az eléggé kínzó fájdalmat, ami mára már  megszünt, de a további tréningel még várok.  Üdvözöllek Kincsem36.

 

                                                                                                 

Értékelés: Nincs

kapszula Gyereknek

Sziasztok!

Huminiqum kapszula vásárlásán gondolkodunk. Az egész család kipróbálná, ezért gondoltunk a kapszulás kiszerelésre.

A 2,5 éves Kislányunknak is szeretnénk adni. Az Ő esetében hogyan lehet a kapszulát adagolni, milyen adagolás javasolt?

Köszönöm: Vuk

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Huminiqum 2,5 éves kislánynak

Szia Vuk, a Huminiqum leírásának végén megtalálod az adagolás javaslatokat, gyerekeknek 1 kapszula a napi adag. Ha esetleg nem tudja lenyelni a kapszulát még, akkor szét lehet szedni és a tartalmát beleönteni mézbe, teába, vagy gyümölcslébe. Nálunk a leginkább a barack lé jött be, olyan intenzív az íze, hogy bármit megiszik benne Eper.

Értékelés: Nincs

Humit meddig?

Köszönöm szépen a választ! Akkor megpróbálkozunk mi is feloldani a kapszula tartalmát!

Arra lennék még kíváncsi, hogy kisgyermeknél mennyi ideig tartson a kúra, meddig kell szedni?

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Huminiqum kúra

A Huminiqumot akár folyamatosan is lehet szedni.

Egy kúrát érdemes legalább 2-3 hónapig tartani, de ez annak is függvénye, hogy mire szednétek.

Értékelés: Nincs

Mennyi az annyi?

Sziasztok!

Légyszi, segítsen vki! Próbáltam kiigazodni a Huminiqum összetételénél írt mg és százalék értékekben, de nem igazán sikerül. 

Pl. a kálciumnál 560 mg - 1,10%, úgy tudom, hogy a kálcium napi ajánlott mennyisége kb. 800-1000 mg. Ehhez akkor hogyan jön az a százalék érték? De ugyanez a többinél is, pl. vas 131 mg - 15,6% (napi ajánlott: kb 15 mg).

Mit nem látok, vagy mit jelentenek ezek az értékek?

Köszi, Móni

Értékelés: Nincs

RDA és a hasznosulás

Kedves Mónika!

Az általad írt összetevők mg és % értékei erre  vonatkoznak: 

„Hatóanyag - Mennyiség 250 ml-ben - 4 ml napi adag RDA%”  „RDA% - Ajánlott napi bevitel %-a. (Az Amerikai Egészségügyi Minisztérium szerint)”

Igazság szerint nem csak az számít igazán, hogy egy termékben pontosan mi és hány %-ban jelen, hanem, hogy milyen formában van jelen, abból a szervezet mennyit tud hasznosítani. Bővebben itt olvashatsz róla. Ezért különlegesek a fermentált készítmények, mert a szervezet annyit állít elő, amennyire szüksége van. És, azt is érdemes szem előtt tartani a Huminiqum esetében, hogy ez a természetben így fordul elő, azaz nem vegyi laborban rakják össze a mg-kat, ahogy az algák esetében sem.

Egy olvasó régebben ezt írta:

"Ehhez az RDA kérdéshez csak annyit tennék hozzá, hogy Hitler parancsára a náci orvosok összeállították azt a minimálisan szükséges napi vitaminmennyiséget, amely arra elég, hogy a katonák ne kapjanak skorbutot vagy egyéb olyan súlyosan vitaminhiányos betegséget, amely megakadályozná őket a harcban. Ez lenne az RDA..."

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
santin's picture

Adhatom -e a Huminiqumot?

Sziasztok!

Érdekllődnék, hogy májon lévő hemangioma (2 van a férjemnek 38 éves) esetén lehet e kúraszerűen fogyasztani a huminiqumot? Gondoltam még, hogy halolajat adnék mellé és a férfi vitamint (NC-t). Tudom, hogy ez egy jóindulatú elváltozás csak az utóbbi időben egy picit nőtt.... jó lenne ha végül nem kellene esetleg műteni....

Javasoltok még valamit mellé? Reflux jellegű problémák előfordulnak a férjemnél a stressz miatt (is). Erre igyekszem az emóciót, probiotikumot adni, már ha éppen haljlandó bevenni:-(

Köszönöm, Zsanett

Értékelés: Nincs

Huminiqum hemangióma esetén

Szia Zsanett!

Utólagos engedelmeddel átmozgattam a hozzászólásodat életmód oldalunkra, itt bővebben tudunk válaszolni a kérdésekre. Kérlek, hogy egészségügyi kérdésekben a jövőben ide írj! A webáruházban csak a konkrét termékkel kapcsolatosan tudunk válaszolni.

Huminiqum nagyon jól tehermentesíti, méregteleníti a májat is, bővebben a fenti cikkben olvashatsz róla. Én nem tudok ellenjavaslatot a Huminiqumra, gyógyszerek mellet is szedhető, de erről  kérlek kérdezzétek meg az orvosotokat!!!

Jók a termékek amiket gondoltál, reflux esetén ez a cikk hasznos lehet számotokra. A táplálék-kiegészítők és a bionom táplálkozás mellett a stressz kezelésére is fordítsatok gondot. A stressz nagyon csúnya dolgokra képes, ezért a mai kor emberének meg kell tanulnia levezetni. A rendszeres sport, masszázs, meditálás, watsuzás sokat segíthet. A lényeg a rendszerességen van.

Legalább napi 20 perce legyen magára, amit csak önmagával tölt el, nevezhetjük ez "én-időnek" is.

A Milliméter terápiát is érdemes alkalmazni. A Compact készüléknek van "stresszkezelő" és "harmonizációs" programja, amikkel nagy mértékben tehermentesíthető az emberei szervezet és az idegrendszer. Még tart a Cemmedic húsvéti akciója is, azaz egy Egészség Medál szabadon választható hozzá. A stresszes embereknek az Alfa és a Delfin Egészég Medál ajánlott.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
santin's picture

Köszönöm!

Kedves Detty!

Köszönöm!

Üdv, Zsanett

Értékelés: Nincs

szédülés

Szia Vali !  78 éves édesanyám gyakran körforgásos szédüléstől szenved., annak ellenére hogy gyógyszert kapott rá.  Gyógyszert szed még májkárosodásra, refluxra, magas vérnyomásra.  Vettem neki huminiqum kapszulát - én már régóta szedem megelégedésemre - de Ő fél bevenni a gyógyszerek mellé.  Mit tanácsolsz? Kérem a segítségedet. Előre is köszönöm.

Értékelés: Nincs

szédülés

Kedves Vali köszönöm a válaszodat. Írásodat felolvastam Anyukámnak   és

most már bátran bevette a huminiqum kapszulát.  Bízom benne hogy jó hatással lesz állapotára.  Igyekszem őt meggyőzni a szédülésével kapcsolatban hogy tegyünk lépéseket az általad javasoltak szerint. Üdvözlettel Kincsem 36.

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Idős hölgy szédülése

Szia Kincsem, érdemes lenne a szédüléssel felkeresni egy holisztikus szemléletű orvost, ebben segíteni tud Neked Böbi kolleganőm a [email protected] mail címen. Szerintem a Huminiqumot nyugodtan szedheti Anyukád, a gyógyszerektől időben eltolva és napi egyel, majd fokozatosan feljebb vihető az adag.

Értékelés: Nincs

Mit javasoltok idős ember állapotjavítására?

Sziasztok!

Szeretném tanácsotokat kérni, hogy 84 éves édesanyámnak mit tudnátok ajánlani állapota javítására.  Január óta többször volt kórházban, sajnos jelenleg is ott tartózkodik. Tíz éve súlyos szívinfarktuson esett át, amikor újra kellett éleszteni és stent-t  ültettek be neki. Azóta a memóriája is sokat romlott. Magas a vérnyomása, idült bronchitise van. Veseelégtelenségben szenved, emiatt vérszegénység alakult ki nála. Ezt kb. 8 éven át intravénás injekció formájában pótolták nála, de sajnos az erei olyan rossz állapotban vannak, hogy most már csak talettát tudnak Neki adni. Szédülésre, gyengeségre panaszkodik.  Arra gondoltam a Huminiqum és az Emóció javítana állapotán. Szeretném megkérdezni, hogy Ti mit tudnátok  ajánlani Neki.

Előre is köszönöm a választ, szép estét: Kriszta

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Idős ember állapotjavítására

Kedves Kriszta!

Mind a Huminiqumot, mind az Emóciót jó szívvel ajánlom az édesanyádnak. 

Ezen kívül, ami még kimondottan javasolt legyengült embereknek az a BiOcean és a nyírfavíz. Akár felváltva is szedheti a kettőt. 

A halpástétom kúrán is érdemes lenne elgondolkodnotok, ugyanis jó hatással többek között az érrendszerre és a demenciára is. Egy 36 napos kúra lenne a legideálisabb, amit évente kétszer megismételhetne.

Jobbulást kívánok neki!

Értékelés: Nincs
tengernyimosoly's picture

Meddig szedhető?

Sziasztok, meddig szedhető a tabletta?

1 éve szedem folyamatosan,kell kihagynom némi időt??

Választ előre is köszi:) Kata

Értékelés: Nincs
epermami's picture

A Huminiqum folyamatosan szedhető,

nem kell szünetet tartani Kata. Persze van, hogy "besokal" a szervezet, ha úgy érzed, hogy nem kívánod, akkor hagyd abba szedését, esetleg válts egy másik készítményre.

Értékelés: Nincs
tengernyimosoly's picture

Huminiqum folyamatosan szedhető,

Köszi Epermami a gyors válaszért:)

 

Igazából csak pozitív hatásást éreztem, és ha nem szedem testemnek nagyon hiányzik,de megkérdeztem hááátha.....:)

Kata

Értékelés: Nincs
Alisa's picture

Sose éhes 2 éves

Sziasztok,,,

Szerintetek segitene etvagytalan lanyomon a Huminiqum szirup?

Sokan mondjak, h lehet fokozni egy gyerek etvagyat, de oszinten elegem van az ures szavakbol. 2 eves es nincs 10 kilo se. 9 honapos kora ota kuzdok az evessel, sok mindent kiprobaltam mar es torkig vagyok. Labor keszult neki, biorezonancian voltunk, homeopatiazunk, vitaminok,,,, stb.

A bolcsi kezdes jot tett neki, de csak rovid ideig. Csak berogzott eteleket kostol meg, ujat nem hajlando.

Szedunk Mano mannat, de azt is kin keservesen, mert be kell tenni az italaba es azt atszurni. Rostkoktelt is szoktam adni neki.

Probaltunk mar Barley-t.

Nem banom, h vekonyka, de azt nem tudom elfogadni, h sokszor napokig semmit nem eszik.

Varom a hasznos otleteket!

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Étvágytalan 2 éves

Szia!

Én biztos vagyok benne, hogy a Huminiqum szirup csak jót tesz a kislányodnak. 

Azt gondolom, hogy az étvágytalanság tünet is lehet. Szeretnék többet megtudni rólatok.  Mi lett az eredménye a biorezonanciának? A laborvizsgálatnak?  Ételallergia, ételintolerancia tesztet csináltatok-e?

Pontosan milyen ételeket eszik meg?

Alvásproblémái vannak? Fejlődésbeli gondok vannak?

Ezeket a dolgokat nem véletlenül kérdezem,  elég sok evés problémás gyerekkel találkozom mostanában.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Alisa's picture

étvágytalan 2 éves

Szia!

Koszonom gyors valaszod.

A labor tobbszor is vashianyt mutatott, de azt mindig visszapotoltuk es az etvagy nem igazan valtozott.

A biorezonancian vegulis is minden stimmel, nincs allergiaja, annyi, hogy a feherjet kicsit nehezen bontja le.

A problema 9 honapos kora korul kezdodott, azota folyamatosan romlik.

Folyadek bevitele is sokszor siralmas, hiaba kinalom surun, neha egesz nap 2dl.

Turokremet reggelizik (kizarasos alapon), tizoraira gyumolcs, ebedre pici leves, uzsi neha semmi, vacsi (gyozzem kitalalni). Nincs olyan etel, amit mindig, minden korulmenyek kozott elfogad! Szenhidratot alig eszik. Banant 1 heten 1x fogad el max. Husit ketchuppal neha elfogadja.

Minden fele izt probaltunk, minden formaban, de katasztrofa!

Bölcsikezdeskor azt hittem minden ok lesz, de 1 honapig tartott a csoda.

Alapbol keveset eszik nagyon, de ha jon a foga vagy beteg, akkor 1 hetig kepes 1 falatot se enni es csak fogy es fogy.

Orvos szerint nem baj, mert kulonleges gyerek. (hat koszi)

Remelem eleg reszletes voltam.

Ja meg 1: kerdezted az alvast!

Bizony vannak problemak az alvassal. 15 honapos koraig ataludta az ejszakat, azota 1x sem es 23 honapos. Tobbszor ebred, iszik es alszik tovabb (jo esetben)

Varom a valaszod es a tippeket, mit adjak neki!

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Étvágytalan 2 éves

Kedves Alisa!

Nagyon örülok, hogy válaszoltál, de még lesznek további kérdéseim. Ne vedd kötekedésnek légyszíves, csak szeretném kideríteni az okokat.

Egy kolléganőmmel is tárgyalok az ügyetekben, ezért is kérem a válaszodat.

Úgy látom külföldről írsz nekünk. Esetleg megoldható lenne egy személyes konzultáció itt Budapesten? 

Azt írtad, hogy nem jó alvó a kicsi, hogy vashiánnyal küzködtök, és rendkívül rossz evő, és a fehérjét nehezebben bontja le. Azt is írtad, hogy allergiája nincs, ételintolerancia tesztet csináltatok már?  Az ételallergia és intolerancia között nagy különbség van, erről itt olvashatsz bővebben. Szeretném ha elolvasnád ezt a ciket.

Milyen a széklete és hányszor van egy nap?  Mikor kapott oltást, és volt--e oltáskivezetése?

Mennyire figyel rátok? Beszél? Hogy kommunikál veletek? 

Amiket most ajánlok, az egyenlőre a tüneteket enyhítheti, de a problémát akkor tudjuk megoldani, ha válaszolsz.

Gyerekeknek nagyon jó a manómanna, magas c vitamin tartalommal, ha esetlg ezt  a pürét nem eszi, akkor az Emóciót próbálnám ki higgítva, de jó az általad említett huminiqum kapszula, vagy szirup formában is. A D3 csepp nem csak csontképzésre, hanem bélrendszer műkódésre, és külsőleg ekcémára is jó. Ilyenkor télen egyébként is ajánlott, ha jön a foga akkor pedig főleg. ha megeszi, akkor a méz alma rosttal is nagyon jó a bélműködésre. Ezek az étrendkiegészítők mind hiper táplálékok, hiszen ha megnézed az összetevőiket, mind természetes és tiszta alapanyag. 

Nem derül ki a hozzászólásaodból, hogy a nyugodt alvásra próbáltatok-e valamit. Az én fiamnál régebben nagyon bevált, ha eggy pár csepp levendula olajat csöppentettünk a párnájára. A fürdővizébe is lehet tenni egy pár cseppet belőle. Az ha álommanóolajat  egy kis kókuszzsírral összekeverve esténként bemasszírozhatod vele a testét, ez megnyugtatja.  Párologtatóba is érdemes belőle cseppenteni.

 

 

 

 

Értékelés: Nincs

szoptatós kismamáknak Huminiqum?

Kedves Vali!

Egy 3 hónapos kisbaba boldog anyukája vagyok, akit kizárólag szoptatok. 1,5 éve iszom az Emociót a flakonon megadott adagolásban. A Huminiqum beszerzésén már egy ideje gondolkozom, ezért elolvastam itt a weboldalatokon néhány kedves, Huminiqumot már szedő, hozzászóló méregtelenítési tapasztalatát. RJudit alábbi leírt intenzív méregtelenítése azonban kicsit megijesztett. (Igen, olvastam, hogy kicsit töményebb adagot sikerült legurítania...de mégis.)

Az ajánlásban az áll, hogy a Huminiqumot szoptatós anyukák is ihatják a megadott adagolásban.

Kismamáknak, szoptatós anyukáknak- ha jól tudom -tilos a méregtelenítés. Ha a Huminiqum méregteleníti a szervezetet és számos a hozzászólók által említett kellemetlenségekkel jár, miért ajánlják kismamáknak/szoptatós anyukáknak is? Ha még kis adagban is kell szedni, de úgy tűnik valamelyest mégis méregtelenít?

Hogyan lehetek biztos abban, hogy a Huminiqum által kiváltott méregtelenítési folyamatok következtében nem kerül át méreganyag az anyatejbe?

Elnézést a szkepticizmusomért, egyszerűen csak arról van szó, hogy nem szeretnék olyasmit beszedni amivel a babának közvetve esetleg árthatok.

Köszönöm előre is a válaszod!

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Huminiqum és a szoptatós anyukák

Kedves Kamcsatka!

Megértem aggodalmad, amikor először találkoztam a Huminiqum-mal ugyanezek a kérdések bennem is felvetődtek, de szerencsémre Dr. Csicsor János a humi atyja kisegített egy találkozónkkor.

Úgy magyarázta, hogy a huminsavak az élő szervezetek számára fontos tápanyagokkal lazább kötéseket képeznek, melyekből a tápanyagot fel tudják venni, tehát bejuttatja a mikroelemeket, amelyeket a szervezet felvesz, és "kifelé" menet magához köti a toxikus fémeket,  oly erős komplexet létesitve, melyet az élő szervezet nem tud megbontani, vagyis inaktiválja azokat. És a bélcsatornán keresztül maradéktalanul kivezeti a mérget, vagyis kikakiljuk. Ráadásul nagyobb molekula szerkezetű, tehát már csak a méreténél fogva sem juthat át az anyatejen vagy a méhlepényen keresztül...

Felajánlottam - miután levezette, hogy teljesen ártalmatlan a babámra nézve :) -, hogy végezzünk egy kísérletet, hogy bevizsgáltatjuk a Huminiqum szedése előtti állapotot és egy hónapos szedés után az anyatej minőségét, a válasz annyi volt, hogy megtehetjük, de csak annyit fogunk megtudni, hogy mennyivel több ásványi anyag kerül át a babába, a belőlem felszabaduló mérgeket nem fogjuk megtalálni... Így ez elmaradt.

Úgy vélem, hogy nyugodtan szedheted - különben én is szedtem, amíg szoptattam, bár gondolom Téged ez nem nyugtat meg :) -, de ha a legkisebb ellenérzésed is támad ezzel kapcsolatosan, akkor inkább próbálj ki mást, annyi csodás segítő készítményt találsz a bionom.hu-n.

Niki

Értékelés: Nincs

mellgyulladás...

Jaj. 5 hónapos babát szoptató anyuka vagyok. A napokban kaptam meg a várva várt csomagomban a Huminiqumot, és el is kezdtem szedni napi 2 x 5ml-t. Nem mondom, hogy ettől, de a következők történtek: a kicsi szeméremdombján piros pörsenések lettek, nekem meg lett egy tejcsatorna elzáródásom (úgy tippelem tejhólyag (bleb) miatt).  A csomók már megszűntek de még most is jegelem a piros foltot a mellemen :( Valakinek volt ilyen tapasztalata? Csak azért gondolom, hogy okozhatta ez a szer a tejcsatorna elzáródást, mert korábban ugyanígy jártam egy multimineral készítménnyel... Mit tegyek? Felejtsem el a Huminiqumot a szoptatás idejére?

Értékelés: Nincs

mellgyuszira

Szia, nekem is volt anno mellgyulladásom, furán hangzik ugyan, de a piros foltra a popsikrém nagyon bevált. És persze a sok szopi, mindenféle váltott pozícióban (nekem a tejmennyiség növelésére ivott alkoholmentes sörtől gyulladt be folyton...) Jobbulást kívánok!

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Huminiqum szoptatás mellett

Kedves Kiscsuti!

Azt nem tudom megmondani, hogy vajon tényleg a Huminiqum okozta el a tejcsatorna elzáródást - bár bevallom ezt kétlem.

Én a helyedben nem elhagynám, csak fokozatosan szoktatnám hozzá a szervezetem, napi 2 ml-vel kezdenék és lassan emelném az adagot, 4-re.

Niki

Értékelés: Nincs

Igen, most látom, hogy

Igen, most látom, hogy szoptatós anyáknak napi 1 x 2-4 ml az ajánlott, én meg jó nagy adagot vettem be elsőnek, nem is tudom, hol néztem el.  Remélem, hogy a babámnak nem okoztam ezzel rosszat.  Azt sem tartod elképzelhetőnek, hogy a parányi ásványi anyagok tejkövet okozhatnak? 

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Nem, de egyénileg reagálhatunk

eltérően az átlagtól :)

Értékelés: Nincs

köszönöm

Kedves Niki,

Nagyon köszönöm a gyors válaszod! :-)

Szép estét!

Értékelés: Nincs

Oltáskivezetés

Sziasztok!

Én most csatlakoztam hozzátok. Sok mindent hallottam mostanában az oltásokkal kapcsolatban, teljesen megzavarodtam tőle. Nekem 4 éves a kisfiam és azt kérdezném, hogy még így utolag is lehet semlegesíteni az eddig megkapott oltások káros anyagait? Mit ajánlotok? A Huminiqum, ahogy olvasom esetleg megoldás lehet?

Köszönöm

Detti

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Oltáskivezetés

Kedves Detti!

Igen, "utólag" is lehet segíteni.

A Huminiqum, Emóció, nyírfanedv, talptapasz és valamely béta-glükánt tartalmazó készítmény sokat segít(het).

Érdemes böngészgetni oldalunkon is, ha beírod belső keresőnkbe az oltáskivezetés szót, rengeteg hozzászólást talál(hat)sz.

Kellemes hétvégét,

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Huminiqum kúra

Kedves Niki!

Korábbi hozzászólásomnál oltáskivezetésre javasoltad, hogy Huminiqumot adjak a kisfiamnak.

Az lenne a kérdésem, hogy mennyi ideig adjam neki? Mi most kb. 1 hónapja szedjük a szirupot. Kisfiam is és én is. Most érünk 1 üveg végére. Olvastam, hogy normál esetben évi 2 alkalommal érdemes kúrát tartani belőle. 1 kúra az mekkora mennyiség? Sajnos erről egyelőre sehol nem olvastam.
Okozhat egyébként székrekedést? Én egyelőre ezt az egyetlen negatív mellékhatást tapasztalom.

Köszi a segítséget előre is.

Üdv

Detti

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Huminiqum kúra

Kedves Detti!

Egy kúra egy üvegnyit jelent/fő. Ez egy átlag felnőtt 2 havi adagja, ha napi 1x4 ml-t fogyaszt. A gyermekadag 1x2 ml, tehát neki 4 havi adagra lesz elegendő egy flakon.

Kisfiadnál vagy Nálad okoz székrekedést?

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Huminiqum kúra

Kedves Niki!

Köszönöm a gyors választ.
Mindkettőnknél, sőt a párom is elkezdte szedni és nála is ilyen panasz van. Olvastam, hogy másnál is volt ilyen probléma, és hogy pár hét után elmúlik. Próbálunk több folyadékot is bevinni, bár kisfiamnál ezt nehezebben tudom elérni. Majd több levest főzök azzal könnyebben  tudom bővíteni a folyadékbevitelt nála.

Szép napot kívánokR!

Detti

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kedve Niki!Köszönöm szépen a

Kedve Niki!

Köszönöm szépen a segítséget!

Szép estét 

Detti

Értékelés: Nincs

Sziasztok!Azt szeretném

Sziasztok! Azt szeretném tudni, hogy igaze, hogy a Huminiqum a vasat is kiviszi? Méregtelenítésre lenne szükségem, de alacsony a vas szintem, és most dilemmában vagyok. Előre is köszönöm a segítséget!

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

A Huminiqum

megköti és kiüríti a toxikus nehézfémeket (pl. Hg, Al, Pb, As, radioaktiv elemek stb...) toxinokat, és gyógyszermaradványokat. 

Jó szívvel ajánlom olvasgatásra A huminsavak - általános összefoglaló c. írást, kérdésedre a választ megtalálod benne.

Niki

Értékelés: Nincs

Olvasmány

Köszönöm! Hát nekem ez a kémia magas, sosem voltam jó kémiából :)

De ha jól értem a lényeg a kétszeres meg a háromszoros kötések közötti különbsége van, igaz? Azaz a válasz röviden: nem üríti ki a vasat.

Még egy kérdésem lenne: a Jois cseppeket fogom a Huminiqum mellé szedni, ezeknek is nehézfém-kivezető hatásuk van. Gondolom ismeritek Ti is őket. Ezekre a cseppekre is igaz az állítás, hogy nem viszik ki a vasat?

Köszönöm! :)

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Nem ismerem

azokat a cseppeket, fogalmam sincs, hogyan "működnek", ebben nem tudok segíteni.

Igen, jól gondolod, a Huminiqum nem üríti a vasat, hanem a szervezetünkben hasznosuló formában juttatja be.

Niki

Értékelés: Nincs

Köszönöm a gyors választ!Itt

Köszönöm a gyors választ!

Itt az oldalon is rákerestem, egy-ketten írtak is róluk, hogy szedték. Reménykedem, hogy az is hasznos lesz :)

Értékelés: Nincs

Huminiqum szavatosság és még sok minden más

Sziasztok,

Több kérdésem is lenne, szeretnék Tőletek választ kapni a következőkre:

Huminiqum-ot és Manó Mannát kb. 1 éve bontottam fel, és nem használtuk el, mindkettőnek 2013-ban jár le a szavatossága. Lehet-e őket még használni, hogy ilyen sok idő telt el a felbontás óta? 

A következő három termékről szeretnék véleményt kérni, tiszták-e, szedhetjük/használhatjuk-e, hatásosak-e; az összetételük:

multivitamin:...

krém:...

F.... 100:...

Az oltáskivezetéssel kapcsolatban pedig azt szeretném megtudni, hogy tulajdonképpen mi történik, ha alkalmazzuk. A nehézfémek ürülnek ki a szervezetből? Vagy milyen mellékhatásokat tud csökkenteni/megszüntetni? Annyit olvastam erről itt is, máshol is, de igazán nem értem, hogy hatnak, akár az általatok ajánlott termékek, akár a homeos kivezetőszerek. Ez merész kérdés tudom, de a lehetséges súlyos mellékhatások (viselkedészavarok, idegrendszeri problémák, stb) kivédhetők ezekkel a szerekkel? Örülnék, ha választ kapnék erre.

A Huminiqumot az oltás előtt és után meddig érdemes fogyasztani, hogy meglegyen a hatása (ha nem tudjuk folyamatosan)?

Az Emócióval kapcsolatban, mennyi idő alatt képes rendbetenni a bélflórát, van erre tapasztalat, ha ezt sem mindig tudjuk fogyasztani?

Nagyon köszönöm előre is,

Üdv,

Ancsa

Értékelés: Nincs

Oltás és homeopátia

Kedves Ancsa!

Oltás és homeopátia kapcsolata:

A homeopátia nem oltásellenes. Amellett, hogy nagyon sok fertőző betegség kiválóan kezelhető a golyócskákkal (pld. bárányhimlő), az oltások potenciális mellékhatásainak kivezetésére, kezelésére a homeopátia megoldást kínálhat.

Az oltási reakciók az oltások természetes velejárói, amik az immunrendszert erősen igénybe vevő injekció után jelentkeznek (láz, nyugtalanság, fájdalom). A leggyakoribb szerek ilyenkor:

Chamomilla: ha a baba erősen nyugtalan dühösen sír, csak ringatva nyugszik el, ölben. Jelentkezhet hasmenés, hurut.
Apis mellifica: ha az oltás helyén rózsaszín duzzanat van, a szúró jellegű fájdalmat a hideg borogatás enyhíti. Segít a fellépő lázon is.
Belladonna: az oltás helye erősen belövellt, fájdalmas, hirtelen kitörő magas láz kíséri, a baba izgatott lehet.
Ledum palustre: szúrási fájdalom megelőzésére már az oltás előtt és után, ha kis duzzanat lép fel, a bőr hűvös tapintatú.
Silicea:ha az oltás helye becsomósodik és ez hosszan tart, fájdalmas duzzanattalOltási szövődmények

Rögtön az oltás után is felléphetnek: az allergia és a görcsök. A hosszabb távon fellépő reakciók lehetnek elhúzódó hurutos panaszok, ekcéma kialakulása vagy fellobbanása, súlyfejlődés megtorpanása, magatartás megváltozása is. A szaporodó allergiás betegségek, magatartászavarok, a gyermekkorban szinte végeérhetetlen alsó és felső légúti betegségek szintén ide tartozhatnak.
A szervezet megzavart egyensúlyát, igénybe vett immunrendszerét leginkább az alkati szer képes helyreállítani, stabilizálni.
Emellett már régóta használatos a Silicea (gyengült immunrendszer, elhúzódó gennyes fertőzések az oltás után) és Thuya occidentalis (kifejezetten az immunrendszer krónikus károsodása) is.
Ennél még specifikusabb az úgynevezett oltási nozóda használata. Ezek az eredeti oltóanyagból homeopátiás gyógyszerkészítéssel potenciált szerek, amelyek az adott oltásra vonatkozó információt tartalmazzák. Nem gyengítik vagy függeszti fel az adott oltás hatását, de azt nem is helyettesítik!
Nevük is az eredeti oltás neve (pld. DiPerTe nozóda vagy Haemophilus oltási nozóda).
Ha a betegtől felvett anamnézis alapján valószínű, hogy egy adott tünet vagy betegség az adott oltás után lépett fel, akkor annak kezelésére, úgymond kivezetésére az adott nozódát kell használni. Mivel ezek mélyhatású szerek, és az adagolás is szükségképpen egyénre szabott mind a potenciát, mind a gyakoriságot illetően, ezek elrendelése minden esetben homeopata orvos feladata! 

A Huminiqum biztos nem romlott meg, ha a Manó Manna nem penészes, ízre - szagra jó, akkor használjátok nyugodtan!

A Huminiqum mikro- és makroelemeket visz a szervezetbe és káros anyagokat, köztük nehézfémeket is megköt és a beleken keresztül kiüríti (humin-és fulvosav tartalma segíti ezt). Nem is kell állandóan szedni, bőven elég kúraszerűen!

Ha a bélflóra gyors helyreállítása a cél, akkor az Emóció mellett agy időlegesen helyette Probiotic All Flora, Méz almarosttal, Fermentpatron a jó megoldás. Természetesen a helyes táplálkozás betartása mellett.

Az Általad említett 3 terméket nem ismerem, hatásukat nem tanulmányoztuk, nem próbáltuk így nem tudok véleményt mondani róla. A D vitamin a szervezetünkben keletkezik, erről már nagyon sokat írtunk, kérlek használd a keresőt itt és a bionom oldalon is.

Szép estét!

Értékelés: Nincs

Melyiket a sok közül?

Sziasztok!

Rengeteg féle variációban elolvastam a hozzászólásokban, ki mit szed, és most elvesztettem a fonalat... Van egy 6 hónapos kislányom, aki még javarészt szopik, de már gyümölcsöket, némi zöldséget is eszeget (egyelőre nem nagyon van oda értük). Az ő számára mit ajánlotok? A Manó manna, a Lazacolaj, a Karotin koktél, a Mézes rost, az Emóció és a Huminiqum azok, amiket kiszűrtem a rengeteg termékből, de ezt így soknak találom. Én is szeretnék valamit szedni, gondoltam arra is, hogy esetleg az Emóciót rajtam keresztül kapná, neki pedig adnám a Lazacolajat vagy a Karotin koktélt (egyszerre minden nem megy). Melyikkel teszek neki a legjobbat? Kérdésem még továbbá, hogy az orvos által felírt Vigantol-t miért akarják sokan kiváltani? Káros anyagok vannak benne? Ha igen, mit tudok helyette adni neki? És mégvalami: nyers csicsókát adhatok a kislányomnak? Előre is nagyon szépen köszönöm a segítséget és gratulálok az oldalhoz! Üdv, Andi

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Mesterhármas babáknak (melyiket a sok közül?)

Először is kérlek, hogy a Vigantollal kapcsolatban olvasd el ezeket:

Nyers csicsókát reszelve bátran adhatsz a picinek. Reszeltalmával, pépesített idénygyümölcsökkel, sárgarépával, vagy télen sütőtökkel is bátran keverheted. Megkóstolhatjátok a Csicsóka-Csodát is, biztos nagyon fogja a pici szeretni!

A mesterhármas pedig a következő 1 év alatti gyermekeknek:

 1. ManóManna Elixír béta-glükánnal (Ez fedezi a napi vitamin, béta-glükán, antocián, flavonoid és antioxidáns szükségletet, valamint az ásványi anyagok és nyomelemek nagy részsét is)
 2. VitaKrill vagy NorOil lazacolaj (omega zsírsavak pótlására, és a D-vitamint képző előanyagok bejuttatására)
 3. Bármelyik fermentált lé, vagy a Fermentpatron, amelyet a pici által fogyasztott bio gyümölcsléhez kell adagolni. (az emésztés, a bélflóra, a felszívódás, a tápanyag hasznosulás és az immunrendszer egészsége érdekében)

Ezt a mesterhármast kiegészítheted a Prebiotikus rost-koktéllal, vagy a Karotin koktéllal, vagy a Flavon koktéllal. Ha hasfájós, akkor mindenképpen a Prebiotikus rost-koktélt ajánlom!

És amikor majd szeretnéd bevezetni neki a kakaót, akkor mindenképpen a choxot add neki!

1 éves korától aztán jöhetnek az apiterápiás szinbiotikus mézek is, és majd a csontjai egészségéért az Aqua Garden, vagy valamelyik alga készítmény. Az Aqua Gardent a chox-kakójába vagy langyos növényi tejbe érdemes elkeverni, az algát pedig a kedvenc gyümölcslevében.

Értékelés: Nincs

Köszönöm!

Kedves Vali,

nagyon szépen köszönöm a gyors és részletes választ, így már sokkal könnyebb! :)

Üdv,

Andi

Értékelés: Nincs
RJudit's picture

Huminiqum tapasztalat és a szenzációs Emóció

Szeretnék veletek megosztani két nagyon fontos tapasztalatot a két termékkel kapcsolatban.

Az Emóciót már pár hónapja folyamatosan isszuk a férjemmel.

A Huminiqumot télen kipróbáltuk kapszula formában, de most kb. 3-4 hete isszuk folyadékos formában. Szerintem a folyadék jobban felszívódik, legalábbis nálam jobban hatott, mert pl. a hónaljam kicsit kipirosodott és éreztem, hogy méregtelenítek. Az első két hétben 4 ml-t ittunk, aztán csökkentettem 2,5 -3 ml- re az adagunkat. Amikor elfogyott a lötyi, akkor láttam, hogy a szirup leülepedett vastagon a flakon aljára (pedig mindig felráztam használat előtt, ahogyan azt írták). Ezért felhígítottam egy kicsi vízzel. Hígítottan 2x ittunk belőle 2 reggel éhgyomorra vízzel és a második napon délelőtt rosszullét jött rám.

Már előző nap este is éreztem mintha émelyegnék, de nem foglalkoztam vele. Szóval délelőtt émelyegni kezdtem, hányingerem lett és a gyomorszájamnál nyomást éreztem, mintha egy óriási kő lenne ott, nem görcsölt csak nyomást éreztem, majd hidegrázásom volt és hánytam. Nem tudtam mire vélni a dolgot, esetleg valami vírus (?), szalmonella (?), de nagyon nem is gondolkodtam rajta, mert egyre rosszabbul lettem. cry_smile.gif Folyamatosan a nyomás a gyomromban, az émelygés, hidegrázás, hányinger és hányás. Ez ment egész nap, hánytam vagy 7-8x. Nem tudtam semmit enni, mindent kihánytam már minden folyadékot is, mert egy korty víz után már egyből jött a rossz érzés és hányás. Már nagyon legyengültem, elkeseredtem mi ez, nem akartam orvoshoz menni, egy Dedalont bevettem, de az is kijött, majd béta glükánt oldott fel a férjem nekem vízben, de az is kijött. Valahogy a nap felében éreztem már, hogy ez nem valami vírus, hanem a Huminiqum lehet - esetleg a felhígított rész nem is volt eléggé felhígítva, és így nagyobb dózist vittünk be (?), és sok volt a szervezetemnek (?). hmmm.gif A férjem már az elején pedzegette, hogy esetleg a nagy dózisú Huminiqum miatt méregtelenít a szervezetem. Felhívtuk a gyártót hátha van valami, ami közömbösíti a szirupot. Megadták a Dr. Bakanek György telefonszámát, hogy ő majd segít.

Ő mondta, hogy lehet ez vírus is, de előfordulhat, hogy tényleg a flakon alján maradt tömény szirup nagy dózis volt a szervezetemnek és méregtelenítek, amit én is kezdtem már sejteni napközben. Mondta, hogy igyak sokat, de nem tudtam, mert mindent egyből kihánytam. Este már nagyon rosszul voltam, már ott tartottam, hogy kihívjuk az orvost, adjanak egy injekciót vagy valamit, ami nem jön ki egyből belőlem.

Közben már délután óta megfordult a fejemben, hogy Emóciót kéne innom. A gond az volt, hogy pont pár napja elfogyott. Aztán eszembe jutott, hogy hoppá anyukámnak van még és kérek tőle. Persze egyből jött és hozta, amint meghallotta mi van velem. 15 ml- t tisztán minden nélkül ittam meg és képzeljétek el, ahogy leért a gyomromba éreztem, hogy kezdi oldani azt a feszítő, nyomó érzést és nem hazudok, 5 perc múlva elmúlt minden bajom - az émelygés, a hányinger, a gyomorfájás a hidegrázás.    mml.gif Tudtam inni!  mml.gif Lassan próbáltam kortyonként, mert ki voltam már nagyon száradva. Később kicsit enni is tudtam. Másnap még gyenge voltam, mint egy rongybábú, sokat aludtam, de ittam és apránként ettem, leginkább vízben főtt almát kívántam. Mindezt azért írtam le és bocsánat, hogy ilyen hosszúra kerekedett, mert fel akartam hívni a figyelmeteket arra, hogy a Huminiqumot minden alkalommal tényleg nagyon jól fel kell rázni, excl.gif és ha mégis marad az alján leülepedett szirup, akkor azt jól fel kell hígítani. Persze a hatás is egyéni, mert a férjemnek, aki azért 40 kilóval nehezebb nálam, meg sem kottyant ez a töménység. Szóval szerintem ez nem vírus volt, mert végig az az érzés volt bennem, hogy méregtelenítek, csak kicsit drasztikusan. Másnap már semmi bajom nem volt a fáradságon kívül. Ha vírus lett volna szerintem pár napig húzódott volna, esetleg lázzal is járt volna.

Szóval az Emóció egy csodaszer most már biztos vagyok benne! Ezelőtt is mindig jó érzés volt a gyomromnak miután megittam, de most már tuti biztos, hogy nekem ez egy kötelező itthoni csodalötyi lesz! yes.gifregular_smile.gifmml.gif

Értékelés: Nincs
Betty's picture

RJudit tapasztalatai

Húha, ez nem semmi lehetett!

Egyébként, hasonlóképpen már én is jártam, amikor a Humi szirupos üveget visszahígítottam. Rám is rámtört a hányinger, és volt, hogy a lépcsőházból kellett visszaszaladnom, pár darab kekszért, különben kijött volna belőlem. Mire beértem dolgozni csillapodott a hányinger, úgyhogy a reggelimet már gond nélkül eltudtam fogyasztani.

De, ha legközelebb ilyen szitu lesz, bedobok egy kupica Emóciót. Köszi az ötletet, és hogy megosztottad velünk a történetedregular_smile.gif.

Értékelés: Nincs

Huminiqum kapszula vagy szirup

Sziasztok, Én is rendelni fogok Huminiqumot. Mit ajánlanátok a kapszula vagy a szirup szívódik fel könnyebben? Melyiket ajánlott rendelni vagy mindkettő hasonlóan hatásos? Milyen ízű a szirup körülbelül, mire emlékeztet Titeket? 'Szedek' Krau....t-ot és nagyon szeretem az izét pl. ha ez 'valami hasonló', biztosan szeretni fogom. Segítségeteket előre is köszönöm! Rita

Értékelés: Nincs
Mártu's picture

Kapszula vagy szirup

Elvileg mindegy melyiket veszed, egyformán hatásosak. Én kévésbé vagyok kapszulapárti, így nekem szirup van. Az íze amolyan sós-földes jellegű, szerintem nem hasonlít semmilyen más készítményhez. Hígítva inkább enyhe, mint erős, én egy deci vízbe szoktam belekeverni. Nem mondanám finomnak, de számomra nem zavaró. Sokan viszont kifejezetten rosszul vannak az ízétől.

Értékelés: Nincs

Huminiqum - Köszönöm a választ!

Szia Mártu, Köszönöm gyors válaszodat. Azt hiszem akkor a kapszulával kezdek:). Üdvözlettel: Rita

Értékelés: Nincs

Huminiqum adagolása

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy a Huminiqumot méregtelenítési célzattal milyen adagban, és mennyi ideig ajánlatos használni? Szeretném az esetleges nehézfémeket száműzni a szervezetemből, vettem is már egy üveg szirupot, csak sem az üvegen, sem itt az oldalon nem találom, hogy erre a célra hogyan kell szedni. Köszönöm előre is!

Értékelés: Nincs
Fürtös's picture

Huminiqum adagolása - re

Szia Krila!

Ajánlott napi adagolás (gyermekeknek a napi adag fele javasolt):

 • Általános roborálásra: 1x2-3 ml
 • Mikroelemhiányos tünetek kezelésére: 1x4 ml
 • Fáradtság, levertségérzet esetén: 1x5 ml
 • Fizikai megterhelés, versenyzés: 2x3 ml
 • Szellemi kimerültség esetén: 2x4 ml
 • Vérszegénységi tünetek, menstruáció: 2x3 ml
 • Áldott állapotban, szoptatós anyáknak: 1x2-4 ml
 • Betegség utáni lábadozás: 2x3 ml

A webáruházunkban megtalálsz róla minden információt! Itt olvashatsz róla!

Értékelés: Nincs

Szervusz Vali! A Huminiqum

Szervusz Vali! A Huminiqum okozhat székrekedést és sötét székletet? Köszönöm

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Annyit tennék még hozzá Niki válaszához a Huminiqummal

kapcsolatban, hogy mivel a Huminiqum erős nehézfém megkötő tulajdonságokkal rendelketik, elképzelhető, hogy olyan fémeket ürített ki a szervezetedből, amelyek sötétté és keménnyé teszik a székletet, pl. higany, ólom...

Valóban sok folyadék kell mellé!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Huminiqum-szteroid

Szia Vali!

A négy és fél éves kisfiamnak szteroidot kenni a bőrére. Azt szeretném kérdezni, hogy ennek hatását hogy tudnám semlegesíteni vagy megszüntetni a szervezetében. Most rendeltem Huminiqumot. Ez szerinted jó? És ha igen, milyen a adagolásban? És a sok folyadék azonnal a bevétele után kell vagy úgy általában napközben?

Köszönöm válaszod. S

zia, Edit

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Edit és a szteroidok semlegesítése

Azért késlekedtem ennyit a válasszal, mert tudtam, hogy a Huminiqum számtalan gyógyszermaradványt képes semlegesíteni, de azt nem tudtam, hogy ezek közé tartozik-e a szteroid is? Utána jártam egy kicsit a témának, és a következőkre jutottam.

A Huminiqumot és az Emóciót érdemes együtt szedni, és akkor nagy az esélye, hogy szépen kiürül a szteroid.

A lurkónak elég napi 1 Huminiqum, és 20 ml Emóció 100%-os gyümölcslébe keverve. Felnőtteknél 2x1 Huminiqum, és 2x20 ml Emóció 7.84 kell.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

"Tüdőérlelő" szteroid hatása?

Sziasztok!

Mi a véleményetek a "tüdőérlelő" szteroidos injekcióról, amit koraszülés veszélye estén adnak az anyukának? Milyen hatása lehet az anya és főleg a  baba egészségére, immunrendszerére, mire kell különösen figyelmet fordítani? 1-2 évvel később is lehet a  "semlegesíteni" valahogyan gyerekeknél Humival és Emócióval vagy más készítménnyel? Valóban "érleli" a tüdőt és nincs más megoldás (az orvos szerint nem volt), vagy létezik alternatíva?

Köszönöm,

Detti

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Szteroid

Kedves Detti!

Vali fenti ajánlását tudnám ismételni, nem teszem meg...

Szerintem az egyik - és számomra jelenleg az egyetlen - alternatíva, hogy az Édesanya igyekezzen egészségesen élni, óvnia magát már jóval a babavállalás előtt, hogy ne lépjen fel olyan "komplikáció", mint a baba korai időpontra való kibújása...

Egyéb lehetőséget nem tudok... de igyekszem utána járni, ha érdemben sikerül információt begyűjtenem, mindenképpen megírom.

Niki

Értékelés: Nincs

Szteroidra

Szia Niki!

Igen, én is olvastam Vali ajánlását, csak ott a bőrre kenhető szteroidról volt szó kisgyereknél, gondoltam a "tüdőérlelő" szteroid esetében mást is kéne alkalmazni.

Igen, igazad van a megelőzésről, csak ha utólag kap fontos információkat az ember, akkor már csak a károkat tudja enyhíteni és megelőzni a nagyobb bajt.....

Ikerbabáim a betöltött 36. hétre születtek hüvelyi úton, egyenként 3 kg körül 9/10 Apgarral. Mivel erős méhösszehúzódásaim voltak, befektettek a kórházba, adták a szteroidos injekciót, plusz infúziót és gyógyszert :(:(:( Október 1-én kaptam az első injekciót és november 5-én születtek meg. Mindenki szerint kész csoda volt, hogy eddig kitartottunk. (Kb. 29. hétig minden a legnagyobb rendben volt, minden eredményem tökéletes.)

Egyik szert sem akartam, főleg a szteroid ellen tiltakoztam. Orvosom szerint saját felelősségre aláírhattam volna egy papírt, hogy nem kérem az injekciót, de ha nincs a babák tüdeje kifejlődve... Mivel nem volt pontos információm a valódi hatásáról, de a mellékhatásáról sem, nem mertem kockáztatni, hogy ne tudjanak a Babáink lélegezni  a kiflejletlen tüdő miatt és meghaljanak. (Igazából most sincsenek információim) Hallgattam az orvosomra, hogy ez a jobbik megoldás. Sajnos gyorsan kellett dönteni és nem ismeretem ezt az oldalt sem akkor 

Azóta is sokat gondolok rá, hogy mivel "mérgeztem" Őket, de a szerek megállították a fájásokat, valószínűleg 1-2 napon belül megszültem volna nélkülük. (Második várandósságom volt, úgyhogy tudom milyenek az igazi fájások).

Több hónaposak voltak már mire az AntalValis oldalra találtam, aztán szívtam magamba az információkat:) Én szoptatás mellett kezdtem szedni a Humit és kb.13 hónapos koruktól Ők is kaptak napi fél kapszulát hónapokig. Tavaly nyár óta napi 15 ml Emóciót isznak, Humival volt egy hosszabb szünet, azóta alkalomszerűen kapták. Mellette a Bionomból és a New Chaptertől kaptak ezt-azt. Jelenleg 2 és fél évesek elmúltak. Tehéntejes tápszert sosem kaptak, majdnem 20 hónapos korukig szopiztak igény szerint. Igényük volt rá éjjel-nappal 6 hónaposan kezdtük gyümölccsel, majd zöldséggel a hozzátáplálást, nagyon lelkesen fogadták. Igyekszünk figyelni a táplálkozásra.

Hát én ennyit tudtam tenni a semlegesítés ügyében, mégha több hónap késéssel is.... Ha bármi más információd lesz ezzel kapcsolatban azt szívesen fogadom.

Detti

Értékelés: Nincs

Ügyes vagy!

Detti! Lényeg, hogy most már a meglévő információk birtokában mindent nagyon jól csinálsz! Büszke lehetsz Magadra!

Kár a múlton tépelődni, de másoknak hasznos a tanács, hogy előre kell gondolkodni.

Minden jót Nektek a továbbiakban!

Értékelés: Nincs

Szteroid semlegesítése

Kedves Vali! Nekem ezzel kapcsolatban még az lenne a kérdésem, hogy mennyi ideig kell alkalmazni a kisgyereknél a Huminiqum-Emóciós semlegesítést? Előre is köszönöm! 

Értékelés: Nincs

Nem issza meg az Emóciót

És még egy kérdés: Mit csináljak, ha nem hajlandó meginni az Emóciót? Próbáltam belekeverni 100%-os gyümölcslébe is, de azt mondta "nem finom"... Joghurtot nem ehet, a mézet sem szereti... Valami ötlet? 

Értékelés: Nincs
Veronika55's picture

Emóció

Lekvárban próbáltad?

Itt egyébként a Huminiqum fontosabb, ha már azt megeszi akkor nagyon jó, éd adhatsz mellé mondjuk mézes rostot... 

Értékelés: Nincs

Köszi a gyors választ!

Köszi a gyors választ! Lekvárral még nem próbáltam, de azért sincs túlságosan oda... de azért megpróbálom. Amint említettem, a mézet sem szereti. Gondolom ez nem olyan, mint a "hagyomásnyos" méz, hogy esetleg teába lehet keverni. Vagy tévedek? Mert úgy be tudnám adni neki a mézes rostot. Köszi!

Értékelés: Nincs
Veronika55's picture

Mézes rost

Mézes rostról ITT találsz bővebb információt!

Az íze inkább almás mint tömny mézes... 

Lehet teába keverni, csak ne legyen forró! 

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Huminiqum és a rekedés

Szia Amandanett!

Fontos, hogy a Huminiqum-ra sok vizet igyunk! Ezt nem szabad elfelejteni... ha Nálad ez rendben van, akkor arra tudok még gondolni, hogy méregtelenít a szervezeted...

Elárulok Neked egy titkot... nálam a gyógybor csinálta ezt, csak napi 1x volt székletem... ezt most nagyon lábujjhegyen írom: nem gondoltam volna, hogy a gyógybor ilyen erősen méregtelenít és néhány napig ittam - amit ugye szoptatás mellett nem igazán ajánlott -, azért hagytam abba, mert székrekedésem lett tőle és az arcomon a májzónában megjelent egy pattanás - szépen felszabadultak a májamban lévő méreganyagok-, ami NAGYON ritka esemény nálam, mármint a pattanás... leállás után rövid időre rendeződött a székletem... és egy "cseppet" lelkiismeret furdalásom van, hogy mérgeztem a Picimet......

viszont a Huminiqum-ot nyugodtan szedheted, ha szoptatsz vagy esetleg kismama vagy... és érdemes lenne mellé szedned a Méz almarosttal készítményt, megtalálod a webáruházunkban...

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Gemerka's picture

májzóna az arcon

Szia Niki!

 

Írod a hozzászólásodban, hogy a "májzónában" jelent meg egy pattanás. Azt szeretném kérdezni, hogy hol van az arcon a májzóna, illetve a többi zóna? (Mert gondolom ha májzóna van, akkor másféle zónák is lehetnek... kb mint a talpon a reflexzónák, nem?) Azért kérdezem, mert az utóbbi időben a homlokomon és a szám sarkától kicsit lejjebb is lett 1-2 pattanás...

 

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

zónák

Szia Gemerka!

Sajnos, ezt nem ilyen egyszerű meghatározni. Az arcunk folyamatosan változik, minden rezdülés megjelenhet rajta... DE hozzátenném, hogy nem elég az arcunkon lévő zónákat ismerni, a nagy EGÉSsZel kell tisztában lenni.

Amit ez alatt értek: egy tapasztalt természetgyógyász szemeivel felméri a test jelzéseit, szimptómáit, felépítését, az arcszínt, a beszédet, az Őt felkereső ember magatartását (már az sokat árul el az emberről, ahogy belép az ajtón, ahogy leül, stb.), amelyek az aktuális egyensúlyhiányról adnak tájékoztatást, de a nyelv és a vizeletvizsgálat is ide tartozik. Ezt nevezik vizuális diagnosztikának. Aztán következik az érintéses,a tapintással való vizsgálat: ami a test hőmérsékletének, külső részeinek, ütődések és kinövések esetén a bőr textúrájának vizsgálatát jelenti. És ezzel együtt alaposan kikérdezi a "pácienst" először a betegség okának múltjáról, majd a betegség jelenlegi tüneteiről és azok aktuális elhelyezkedéséről.

Szóval bonyolultabb a válasz arra, hogy itt és itt pattanás található az arcomon... de általánosságban elmondható, hogy a homlok csúcson megjelenő elváltozások (foltok, stb.) a mellékvese kimerüléséről adhatnak számot, pl. tartós stressz miatt, a homlok közép táján a vegetatív idegrendszer zavarai lehetnek a háttérben, de jelenthet energiahiányt a belekben.

A száj sarkától kicsit lejjebb... mennyire lejjebb és merre? :) lehet akár bélrendszeri/emésztési probléma, vagy ha közelebb van az állkapocshoz, állhoz, akkor hormonális...

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszi Niki

Kedves Niki!
Köszönöm a válaszod. Igen, kismama vagyok. regular_smile.gif Már elkezdtem szedni az almarostot is, de fájtak a beleim tőle, és az émelygés miatt is erős öklendezés jött rám az íze miatt. cry_smile.gif Megpróbálom majd szedni, ha elmúltak a kezdeti panaszok. Elég érzékeny lettem az ízekre és szagokra. Simán felfordítják a gyomrom. confused_smile.gif De a fele még megvan, majd benyalom valahogy. regular_smile.gif
Még egyszer köszönöm. Szép napot Neked és csodás babavárást! (Te is kismama vagy, ha jól értelmeztem.. teeth_smile.gif ) wave.gif

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Amandanett émelygése

Szia Amandanett!

Gratulálok a Picikédhez. Mikorra várható a kibújása?

Ha szereted a gyömbért, ilyenkor csodákat tesz. Ihatsz gyömbéres limonádét, teát vagy süthetsz gyömbéres kekszet. A homeopátia szerei közül Nekem az alábbit javasolták mind3 babámnál: ipecacuanha.

 

Aranyos vagy, de nem várok babát... hanem szoptatom még a legkisebbet

Csodás babavárást NEKED!

Niki

 

 

Értékelés: Nincs

Nikinek köszönet a tippekért

Köszönöm a tippeket Niki. Szoktam a gyömbért alkalmazni, imádom! regular_smile.gif Bubuka szeptember végére, október elejére várható. baby.gif Még csak 9 hétnél járok és nagyon élvezem! Mindenféle infó érdekel ezzel a csodás dologgal kapcsolatban, úgyhogy még jelentkezem!
Én is szívből gratulálok a három gyerkőcöz! winkkiss.gif Annyira jó, hogy vagytok Nekünk, Ti, akik segítetek. Itt érezheti igazán az ember, hogy nincs egyedül! Ez fantasztikus érzés, főleg a mai érzelmi sivatagban, ami körülvesz minket. De jó, hogy itt van ez a család! Köszönjük. heartbeat.gif

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Huminiqum folyamatosan vagy kúraszerűen?

A Huminiqumot, hogy ajánlatos szedni? Lehet folyamatosan vagy kúraszerűen mondjuk egy évben két alkalommal egy-egy dobozzal?

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Attól függ, hogy milyen célból szeded

Ha csak méregtelenítés mellé - merthogy kiválóan köti a toxinokat, főleg a nehézfémeket - akkor kúraszerűen, ha viszont általános nyomelem és ásványi anyag pótlásra, akkor folyamatosan is szedheted.

Én folyamatosan szedem már ősz óta, és nagyon meg vagyok elégedve a hatásával.

Értékelés: Nincs

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel