Lyukas fog gyógyítása természetesen

Ha az embereket megkérdeznénk arról, hogy vajon egy lyuk képes-e begyógyulni, akkor az esetek 99%-ában valószínűleg azt a választ kapnánk, hogy ez lehetetlen.

lyukas_fog_gyogyitasa_termeszetesen

Még a fogorvosok is egyetértenek ezzel az értékeléssel. Ha egy fogorvosnak feltennénk a kérdést, hogy lehetséges-e az, hogy saját magunk "gyógyítsunk meg" egy lyukat, akkor az orvos nagy valószínűséggel úgy nézne ránk, mintha megőrültünk volna (ez saját tapasztalat).

Ezzel a hagyományos "bölcsességgel" állnak éles ellentétben a Dr. Weston A. Price által írt esettanulmányok. Ezeket praxisa során, az 1920-as és 30-as években írta a fog fúrás és tömés nélküli gyógyításáról.

Kutatásai során Dr. Price felfedezte, hogy a lyukas fogak hátterében a tápanyaghiány áll, és amint a tápanyaghiány megszűnik, a lyuk is begyógyul. Ha belegondolunk - hátrahagyva a fogszuvasodással kapcsolatos összes előítéletünket -, akkor logikus, nem? Hiszen, ahogyan egy törött csont összeforr, ahogyan egy vágás a karon begyógyul, úgy a testnek egy lyukas fogat is helyre kellene tudnia állítani, nem? Miért lenne egy fog más, mint egy törött csukló?

Miután olvastam Dr. Price Táplálkozás és Fizikális degeneráció c. művét néhány éve, kezdtem elhinni, hogy a lyukak talán tényleg begyógyíthatók megfelelő táplálkozás által. Viszont a logikus magyarázatból származó hit és a tapasztalatból származó tudás két különböző dolog.

Ezen okból kifolyólag osztok meg Veletek egy olyan történetet, amely az egyik gyermekemmel nemrég esett meg.

A legnagyobb fiamnak kilyukadt a jobb felső metszőfoga. Ez a lyuk a fog hátsó részén, közvetlenül a fognyakon alakult ki. A férjem volt az, aki egy este ezt észrevette. Rögtön le is ellenőrizte, hogy a fiunk helyesen végzi-e a fogmosást, valamint a fogselyem használatát (ugyanis már túl nagy ahhoz, hogy anyuci és apuci mossa a fogát).

Egyértelműen lyuk volt a fogán, ráadásul nem is kicsi. A férjem szólt, hogy vessek rá egy pillantást. Amikor megláttam, aggódni kezdtem. Azonban - a biztonság kedvéért - mindig tartunk otthon fogszondát, így le tudtam ellenőrizni, hogy valóban az-e, és ha igen, akkor milyen mély. Innentől kétség sem fért hozzá, hogy valóban egy lyukkal von dolgunk. Mindketten egyetértettünk abban, hogy azonnal tömésre van szüksége.

Két okból döntöttünk ezen megoldás mellett: Az egyik az, hogy egy meglehetősen feltűnő fogról van szó, ezért aggódtunk, hogy a táplálkozási oldalról történő megközelítés nem működne elég gyorsan ahhoz, hogy meg lehessen menteni a fogat. Másodszor pedig a gyermekünk tinédzser, tehát étrendjét nem tudjunk olyan szigorúan ellenőrizni, hogy az biztosíthassa a sikert.

Tehát azonnal felhívtam a fogorvost, és kértem tőle egy időpontot. Mindeközben nekem megvolt az a "rossz" szokásom, hogy ragaszkodtam hozzá, hogy a fiam minden reggel bevegyen 3 vajolaj kapszulát az 1 teáskanál csukamájolaj mellett. Az iskola előtti csukamájolaj adaggal mindig nagyon szigorú voltam, de, hogy őszinte legyek, a vajolajat egy kicsit lazábban vettem.

Nos, ez ma már nem így van. A lyuk létrejöttekor tudtam, hogy mindkettőt szednie kell. Dr. Price ugyanis felfedezte, hogy a lyukak gyorsabban gyógyulnak eme két terápiás és tápláló olaj együttes alkalmazásával. A fogorvoshoz kapott időpontig még volt néhány hét, úgyhogy addig folytattam a vajolaj kapszulák napi szintű adagolását. Azt is elmondtam a fiamnak, hogy vissza kell térnünk a mézes-vajas pirítóshoz reggeli gyanánt, és le kell mondania a tahini-méz kombinációról (amit az utóbbi hónapokban előszeretettel fogyasztott). Megértette, és semmi kifogása nem volt ellene, mivel egyébként is szereti a nyers vajat. Lehetséges, hogy ez az egyszerű változtatás volt hatással a lyuk gyógyulására?

Valószínűleg.

Semmi egyebet nem változtattam. Nem hagyta el a gabonákat, sőt az alkalmankénti cukrozott szemetet sem, amit az iskolában kapott (húsvéti időszak lévén ez a dolog elég gyakori eset volt). Arról nem is beszélve, hogy már majdnem tinédzser. Próbáld csak meg az összes gabonát és cukrot megvonni egy tinédzser étrendjéből, s meglásd, kapsz egy kis lázadót.  A gyerekeknek néhány dolgot maguktól kell megtanulniuk.

Rájöttem, hogy sajnos nem védhetjük meg őket mindentől, és nem nevelhetjük őket burokban. Csak azt taníthatjuk meg nekik, hogyan legyenek bölcsek, és ezáltal idővel majd maguktól önmérsékletet tanulnak. A közelmúltban az osztály tartott egy "Költészet Napját" az iskolában, amit egy osztálybuli követett. Mellékesen megjegyzem, hogy a fiam messze elkerülte a szénsavas üditőket, és az utólag kiosztott csokoládét (nagy örömömre).

Borzasztóan büszke voltam rá. Tudta, ha ilyeneket eszik, akkor biztosan előjön rajta néhány pattanás, amitől egész délután (esetleg egész másnap) kellemetlenük érezné magát. Mi, Anyukák, az apró győzelmeket is képesek vagyunk megünnepelni, nem igaz? 

No, de vissza a lyuk történetéhez!

A fogorvossal való találkozó előtt egy nappal az asszisztens felhívott bennünket telefonon, és kiderült, hogy a találkozót át kell ütemezni az orvos váratlan elutazása miatt. Ez még néhány héttel kitolta az időpontot, ezért folytattam a csukamájolaj, a vajolaj, valamint a vajas-mézes pirítós adagolását.

Múlt hétvégén úgy döntöttem, hogy vetek egy pillantást a lyukra. Csak amolyan ellenőrzésképpen, hogy nincs-e rosszabb állapotban. Ugyanis egy hónap telt el azóta, hogy a férjem felfedezte, én pedig aggódtam, mivel egy feltűnő fogról van szó. Elővettem tehát egy zseblámpát, a fiam hátrabillentette a fejét, én pedig belenéztem a szájába, hogy megkeressem a lyukat. És kerestem, és kerestem.. Nem volt többé lyuk!!

És ez tényleg így van. Egyáltalán nem volt lyuk. Tökéletesen begyógyult, és éppen olyan sima volt a felülete, mint a mellette levőnek. Elújságoltam a férjemnek, és Ő is megnézte. Örömmel konstatálta, hogy a lyuk eltűnt. Elővettem a szondát, és óvatosan rányomkodtam arra a környékre. Meg kellett győződnöm róla, hogy amit a szemeim "állítanak", az valóság. A lyuk tényleg begyógyult.

Ettől függetlenül el fogom vinni a fogorvoshoz, csak hogy Ő is ellenőrizze. Ámbár semmi kétség, hogy immár nincs baj azzal a foggal. A legjobb az egészben az, hogy alig kellett változtatnom valamin, hogy elérjem ezt a gyógyulási szintet. Megvoltak az otthoni, tápanyagban gazdag ételek, és továbbra is megvolt (sajnos), amit az iskolában kapott. Mi csupán kiegészítettük vajolajjal a napi csukamájolaj adagját, és lecseréltük a tahinit nyers vajra.

Ennyi! Remélem bizakodásra okot adónak fogják találni a történetemet. Dr. Price felfedezései valóban működnek!

Az orvos következtetése, miután megvizsgálta a fiam fogát

Ezek után tényleg elvittem a fiamat a fogorvoshoz egy teljes körű kivizsgálásra, ahol az orvos semmilyen lyukat nem talált a fiam szájában. Volt lyuk, nincs lyuk.

A helyes táplálkozás valóban képes begyógyítani a lyukas fogat!

Fordította: Dudás Anita

Szeretnénk felhívni a figyelmed arra, hogy a Hírszem rovatban megjelenő tartalmak tallózások a nagyvilág híreiből, NEM az AntalVali.com szerkesztőinek tollából származnak, utánközlések, és nem minden esetben tükrözik a véleményünket. Sok esetben a felkerült cikkeket vitaindítónak szánjuk, mert kíváncsiak vagyunk a véleményedre. A hírszemek eredetijét a cikk végén, a "Forrás" címszó alatti linken találod meg. A tartalmi kifogásokat se nekünk, hanem a cikk szerzőjének küldd! Köszönjük!Kapcsolódó tartalmak:

Forrás: 
http://www.thehealthyhomeeconomist.com/how-i-healed-my-childs-cavity/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Hozzászólások

Gennyzacskó fogínyen

Érdeklődnék, hogy gennyzacskó a fogínyen esetén mit tudok tenni, a fogászati kezelés előtt/mellett? Rózsahidrolátum van itthon.

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Gennyzacskó az ínyen

Szia!

A Rózsa-hidrolátumot még nem használtam, de sok jót hallottam már róla. Nekem a Grapefruitmag kivonat  vált be a legjobban az ínyproblémák kezelésére. 1-2 cseppet tettem higítás nélkül az ínyemre és 1-2 napon belül meggyógyult az ínyem.

Értékelés: Nincs
bayerlekinga's picture

Zománchiány okai

Mit gondolsz Vali, mitől alakulhatott ki? A két metszőfogamon egy-egy apró fehér pötty- persze màr jó néhány évvel ezelőtt, csak az okára volnék kíváncsi. Köszönöm!

Értékelés: Nincs

Fehér pötty a fogzománcon

Szia,

Olvastad Vali hozzászólását a fogzománccal kapcsolatban? Nálad melyik eset lehetséges?

Több tanácsot is találsz még itt alattunk, hogy mit lehet tenni az egészséges fogak érdekében.

Értékelés: Nincs
bayerlekinga's picture

Pöttyös fog

Köszi Detti, de ez a link engem a Lactolife-hoz visz. Beírom így a keresőbe!

Értékelés: Nincs

Javítottam

Szia,

Elnézést kérek, javítottam linket! Ha lejjebb görgeted az egeret itt alattunk van Vali hozzászólása. 

Értékelés: Nincs

Uh fogkefe

Sziasztok!

A legkisebb lányomnál gyenge fogzománcot állapított meg a fogorvos (végleges fogát kell kihúzni :() Hiába voltunk tavaly kontrollon 1 év alatt jutott idáig, pedig nem eszik sok édeset. Mondta az orvos, hogy sajnos a többi fogánál is problémák lesznek és el kell kezdeni használni a e..x gélt (amit nem tartok túl jó ötletnek).  Elkezdtem a bone strenght és az emociot (a humin/mumion gondolkodom), de mivel az alapos fogmosás is igen fontos, arra gondoltam, hogy beszerzünk egy uh fogkefét, hátha azzal hatékonyabb a tisztítás. Ezzel  kapcsolatban mi a véleményetek? A gyártó (ED) azt írja, hogy 0,2 W teljesítménnyel működik a gép. Ő ragaszkodik a saját fogkréméhez, a másik MS nem. Így nekem az Ms lenne szimpatikusabb.

Köszi

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

A fogzománc erőssége nem a fogkefén múlik!

Hány éves a lányod? Fontos lenne tudnom, mert akár hormonális tényezők is közrejátszhatnak.

Én úgy gondolom, hogy a fogzománc erőssége nem a fogkrémen és nem a fogkefén múlik, hanem a táplálkozáson. Nem törvényszerű, hogy a túl sok édesség teszi tönkre a fogzománcot - bár általában igen! A fogzománc gyengeségének a következő tényezők állhatnak a hátterében:

 • K- vitamin hiány (erre javaslom a K2-D3-vitamin cseppeket)
 • D3-vitamin hiány (erre szintén jó a fent ajánlott csepp)
 • szerves kálcium hiány (Osteomin alga )
 • ösztrogén zavar (ehhez kéne tudnom, hogy hány éves)
 • elsavasodás miatti saverózió (sav-bázis egyensúly beállító ételek és termékek fogyasztása)
 • fluorid tartalmú fogkrémek használata - ugyanis túlzott fluorid használat miatt alakul ki a foltos vagy meggyengült fogzománc, ami a fogak elfeketedéséhez és elhalásához vezet. Erről  a fogorvosképzés jegyzeteiben olvashatsz, csak írd be a keresőbe, hogy "A fluorid krónikus túladagolása fogorvos képzés".
 • Túl sok szénsavas ital fogyasztása
 • túl sok finomított liszttel készült étel fogyasztása
 • tús sok dörzsanyagot tartalmazó fogkrémek használata (az általános kereskedelemben kapható fogkrémek zöme sajnos ilyen.)
 • Q10 hiány - javasolnám, hogy  Q10 cseppekkel dörzsöljétek be az ínyét minden nap.

Érdemes elolvasnod ezeket a cikkeinket is.Várom a válaszod, hogy mennyi idős a lányod, és hogy az ajánlott cikkek elolvasása után milyen konklúzióra jutottál.

Antal Vali

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

uh fogkefe

Szia Vali!

Még nagyon kicsi 8 éves. Évek óta a logodent családot használjuk fogmosásra. Szürt vizet iszunk, cukros üdítőket nem igazán szokott inni. A nagyobbik nővérének nagyon szép fogai vannak, a kisebbik nővérének már nem annyira, neki is már van tömött foga és hát ezek szerint a legkisebbnek van a legrosszabb. Én az emésztésén gondolkodom még, mert sokszor böfizik, amit én indokolatlannak tartok (ekcéma, allergia nincs). A hidroxyapatitos dörzsölésen gondolkodtam, de akkor ezek szerint inkább q10-zel dörzsöljek?

No meg biztos a fogmosási technika sem volt jó, ezért gondoltam az uh fogkefére. Továbbra is adom a bone strenght és majd felváltom az osteomin + K+D cseppekre és a schüssler sókból az 1,2-re. Nem tudom, hogy kell-e szünetet tartani a kúrák között?

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Gyenge fogzománc

Én úgy gondolom, hogy ez nem fogmosási probléma, hanem táplálkozási! Szerintem el van savasodva, és a saverózió miatt gyenge fogzománc. Érdemes lenne sav-bázis beállító táplálkozást folytatnotok, ami szinte megegyezik a candida diétával.

Érdemes lenne elmennetek egy komplett emésztési típus megállapítási mérésre is Somogyi Orsolyához. (elérhetőség az ügyfélszolgálaton).

A Bone steringht kiváló választás, amit felváltasz az osteominnal! A K2D3 is elengedhetetlen. Sajnos a schüsslerhez nem értek.

Értékelés: Nincs

Lyukas fog gyógyítása - vajolaj és halolaj, de pontosan milyen

Kedves Vali,

Most kaptam meg a címbeli cikked. Szeretném kérdezni, hogy mit adtál pontosan a gyermekednek. Milyen terméket, illetve hol lehet beszerezni. Jászvajat (ghi) otthon készítünk régóta. Ha ez helyettesíti a vajolaj kapszulát, akkor az rendben. Kérdésem csak az adagolása. Ugyanaz a kérdés a másik összetevőre. A halolajra mit ajánlanál, honnan szerezzem be. Köszönettel. Péter

Értékelés: Nincs

Lyukas fogra

Szia Péter,

A fenti cikket nem Vali írta, ez egy Hírszem cikk, kérlek olvasd el a cikk alatti sárga mezőben írt tudnivalókat róla!

Ha lejjebb görgetsz az egérrel akkor megtalálod kérdéseidre a válaszokat, be vannak linkelve az ajánlott készítmények. pl.:  ezt és ezt a hozzászólást is olvasd el kérlek.

Vajolaj kapszula beszerzésében, adagolásában nem tudok neked segíteni, de kapszulamentes változatban a ghít házilag is elkészítheted.

Értékelés: Nincs

Gyenge fogzománc

Sziasztok,

Nyolc éves fiamnak három, alig kinőtt, maradó foga lyukadt ki, rendszeres fogápolás mellett. Az orvos szerint gyenge a fogzománca és fluor tablettát kellene szednie. Én úgy tudom a fluor nem egészséges, mi még a fluoridos fogrémet is kerüljük. Kb. fél éve  Huminiqum-ot, K2D3-at és Doc Broc-ot adok neki.  Mi a véleményetek mivel tudnék még segíteni rajta? Lehet, hogy kevés kalcium jut a szervezetébe mert tejtermékeket nem eszünk és sajnos ő a zöldségeket sem fogyasztja szívesen.

Köszönöm szépen,

Moira

Értékelés: Nincs

Fogzománc erősítése gyerekkorban

Szia Moira,

Kérlek olvasd el itt alattunk ezt és ezt a hozzászólást, hogy mivel lehet erősíteni a fogakat, kálciumpótlásról is találsz benne tanácsokat.

A helyes fogmosási technikát gyakorlatban a fogorvosnál érdemes megtanulni és begyakorolni, és persze a fogkefe és fogkrém minősége is lényeges!

A fluoridos fogkrémet és tablettát én sem javasolnám. Ezzel kapcsolatban a Fluor és a fluoridok - hasznos vagy káros? cikket olvasd el kérlek!

Felszívódási problémák miatt is előfordulhat vitamin és ásványianyag hiány, ami miatt a bélflóra támogatása is fontos, de bizonyos betegségek (pl.cöliákia) is okozhatnak tápanyaghiányokat, így ha szükségesnek tartjátok akkor ez irányú szakorvosi kivizsgálást is el lehet kezdeni.

Nagyon jó készítményeket kap kisfiad, a K2D3 csepp adagját duplájára növelni is lehet és a Tiny Tabs Multivitamint is szedhetné. Kettős fermentációval készül, így azoknál is jobban hasznosul akiknél felszívódási gondok vannak.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzáférés megtagadva

Sziasztok!

Meg tudnátok mondani, legyetek szívesek, hogy bizonyos hivatkozásra kattintva miért írja azt a rendszer, hogy"Hozzáférés megtagadva"? Jelen esetben a "kálciumrablók"-at szerettem volna elolvasni.

Köszönöm

Értékelés: Nincs

Hozzáférés megtagadva

Szia,

"Hozzáférés megtagadva" akkor írjhatja ki a rendszer ha nem vagy az oldalra bejelentkezve, mert ilyenkor nem juthatsz hozzá minden cikkhez.

Olyan esetben is találkozhatsz vele, ha bizonyos oldalak, cikkek fejlesztés alatt vannak és ezért nem elérhetőek, ha egy általunk régebben ajánlott termék már nem kapható (megszűnt a gyártása, vagy rossz irányban megváltozott az összetétele), illetve lehet átmeneti technikai hiba, így érdemes később megpróbálni.

Linkre kattinva remélem már sikerül megnyitni :kálciumrablók.

Értékelés: Nincs

Sajnos így sem engedi...

Szia!

Köszi a gyors választ. Sajnos erre a linkre kattintva is azt írja ki. Be vagyok jelentkezve.

Értékelés: Nincs

Bemásolom a kálciumrablókat

Szia,

Elnézesedet kérem, de most látom, hogy már  valóban nem tudod megnyitni a kálciumrablók linket, ezért bemásolom neked a lényeget ami egy előadásról írt szubjektív kis összefoglaló volt: 

 • "Kálcium testünk összes szabályozó folyamatában részt vesz, hatással van rá.
 • 99%-a fogainkban és csontjainkban raktározódik el.
 • Ha nincs elég D-vitamin a tápcsatornában, akkor a kálcium nem tud felszívódni,hasznosulni.
 • Egy átlagos európai embernek napi 2 (két) órát kellene a szabad levegőn (nem a tűző napon!) töltenie, hogy elegendő D-vitamin termelődhessen.

Kálcium ellenségei:

 • Elektromágneses sugárzás
 • Alkohol
 • Nikotin
 • Koffein: hagyományos kakaóban,kávéban, kólában
 • Finomított cukor: 1 evőkanál finomított cukor megemésztéséhez kb. 3 alma ásványi- és tápanyagát használja fel a testünk!!!
 • Finomított liszt
 • Állati eredetű fehérjék túlzásba vitele: Hús, tej, tejtermékek.
 • Citromsav
 • Stressz

Megfelelő kálciumbevitel mellett is lehet valakinek óriási kalciumhiánya ha túlzásba viszi például az állati fehérje bevitelt.  "

Szerintem a  A 7 legnagyobb banális tévedés a csontritkulással kapcsolatban cikk is érdekes lehet számodra.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Lehet nálam a túl sok hús a probléma

Köszönöm!

Lehet nálam a túl sok hús a probléma Fentebb olvastam erről a vajolaj kapszuláról, de sajnos sehol sem találtam. Akkor főzni kéne, és azt eszegetni? Kb. mennyit egy nap? Sajnos én nem ehetek kenyeret IR miatt, de valamire csak rá tudnám kenni...

Értékelés: Nincs

Ghí és inzulinrezisztencia

Szia,

Vajolaj kapszula beszerzésében nem tudok neked segíteni, de kapszulamentes változatban a ghít házilag is elkészítheted.
A  K2D3 csepp Forte változatának szedését neked is javasolnám, további "fogakra való" termékeket is találsz itt a hozzászólások között.

IR-rel kapcsolatban, pedig több remek cikket ajánlanék, táplálkozási tanácsokat is találsz bennük: 

A cukorbetegség és az inzulinrezisztencia - Életmód és étrend cukorbetegeknek!

 A cukorbetegség és az inzulinrezisztencia - keleti szemszögből 

Cukorbetegség I. - Mi zajlik a testünkben, ami megbetegít?

Cukorbetegség II. - Mi zajlik a lelkünkben, ami megbetegít

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Nem tudom, mi lehet a baj...

Szia Rykah!

Nem tudom, mi lehet a baj, én sem tudom megnyitni. Jelzem az informatikusunk felé a problémát!

A másik kérdéseddel kapcsolatosan írtam neked e-mailt.

Szép napot neked! 

Értékelés: Nincs

Köszönöm!

Köszönöm a gyors választ!

Értékelés: Nincs

Fogzománc erősítése, fogak újramineralizálása

Sziasztok!

Lehet kérdezték már mások, van olyan fogkrém a kínálatban ami kifejezetten a fogzománc erősítésére, újramineralizálására hasznáható?

Esetleg ez a fekete fogkrém is jó lehet ilyen célra?

Köszi,

Gergő

Értékelés: Nincs

Fogzománc erősítése

Kedves Gergő,

Kérlek olvasd el a fenti cikket és az alatta lévő hozzászólásokat is, hogy hogyan lehet a fogakat kívülről-belülről erősíteni, ásványi anyagokkal feltölteni.

A fekete fogkrém nagyon jó, de önmagában egyetlen fogkrém sem képes visszaépíteni a fogzománcot még akkor sem ha a reklámok ezt megpróbálják elhitetni velünk.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

9 éves gyermeknek kb. 1\2 éve nem nő az új foga...

Sziasztok!

A gyerkőcömnek nagyon régóta nem nő a foga elől. Kis hegy kibújt, a többi nem akar. Erre szeretnék valami jó ötletet, mivel támogathatnám a szervezetét. Emóciót és D3+k2 vitamint szed. C vitamin komplexet is. Vettem ősi magnézium gélt is,de neki nem adtam,mert az én bőrömön gombás foltok jelentek meg. Egy immunerősítés után újra próbálom, de így érthető okokból a gyereken nem kíséreltem meg. 

Van itthon Kincses Mumio, ezt még nem próbáltam neki. 

A választ előre is köszönöm

Timi

Értékelés: Nincs

Ha nem nő a gyerek foga

Szia Timi,

Fogorvosnál voltatok vele, mit mondott?

Kincses Múmiót nyugodtan kaphat gyermeked is. Kérlek olvasd el az alattunk írt tanácsokat is, hogy miket lehet még alkalmazni az egészséges fogakért.

Ősi magnézium gél nem okozhat gombás foltokat, a bőr lehet rá érzékenyebb ami esetleg csipős, viszketős érzésként jelenik meg, a bőr átmenetileg pirosabb lehet. Ha ez nem elviselhető akkor a felkenés után kb. 20 perccel lemosható, mert kb. addig szívódik fel a hatóanyag. 

Külsőleg a bőrgomba ellenes termékeket vetheted be ellene, belsőleg az immunrendszer támogatásabélflóra helyreállítása, vitaminok és ásványi anyagok pótlása lenne fontos.

Értékelés: Nincs

Fogak erösitése

Sziasztok!

1,5 éves kisfiamnak gyengék a fogai. Már két helyen is lepattant a sarka. Illetve sárgás elszinezödés van 4 fogán. A c...e-t olvastam erre de azt sehol nem találok.Ez a Huminiqum jó alternatíva lehet? Leginkább még szopik.

köszönöm

Andi

Értékelés: Nincs

Kisgyermek fogainak erősítése

Szia Andi,

A fogcsírákat magzatkorban "kapjuk", így ez hatással lehet a későbbi fogaink minőségére is. Az életmóddal, megfelelő táplálkozással, szükség esetén célzott kiegészítőkkel befolyásolható a fogak állapota is, de azt nagyon nehéz megmondani, hogy a fogakba fog-e beépülni vagy a test más részeibe, és valószínűleg több hónap is eltelhet a látható eredményig.

A fenti cikkben is olvashatod, hogy  tápanyaghiány is állhat a rossz fogak hátterében. A tápanyagok felszívódását elősegítheted a bélflóra harmonizáló termékek szedésével is, akár váltogatva is őket (pl:Emóció, Méz almarosttal, Fermentpatron, Imsyser). 

A Huminiqum remek termék ásványi anyag pótlásra, Manó Manna Elixír vitaminpótlásra, halolaj vagy krillolaj az omega zsírsavak pótlására. K2D3 csepp szedése is fontos lenne, mert K-és D-vitamin fontos szerepet játszik több életfolyamatban, az egészséges fogak és csontozat kialakulásában és az immunrendszer működésében is.

Kálciumpótlásról itt találsz tanácsokat.

Érdemes elolvasni Vali blogját, mert megtudhatod belőle mire kell figyelni az egészséges csontozat és fogazat kialakulásához:A 7 legnagyobb banális tévedés a csontritkulással kapcsolatban. Itt az alattunk lévő hozzászólásokban is találsz tanácsokat a fogakkal kapcsolatban.

Gyermekmegörző blogban pedig a gyermek immunrendszerének erősítéséről, betegségek természetes kezeléséről van szó.

A szoptatás mellett is, illetve a befejezése után nagyon fontos a táplálkozás,rágjon sok nyers zöldséget, gyümölcsöt, csírát, egyen teljeskiörlésű (gluténmentes) gabonákat. Kerüljétek a finomított cukrot, finom lisztet, állati tejet, a túlzott húsfogyasztást és az adalékanyagos ételeket is. A folyadékpótlás az anyatejen kívül lehetőleg tisztított víz formájában történjen.

Babakonyha sorozatban és a Boszorkánykonyhában kaphatsz még további táplálkozási és recept ötleteket az egész család részére.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Vajolajas kérdések

Köszönöm a bő választ!

Pont ezeket a termékeket néztem én is ki. Meg is rendelem. :) Viszont a vajolajról semmit nem találtam. Lehet e kapni vagy házilag, hogyan kell adagolni? Elöre is köszönöm a segitséget!

Andi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
B.Kinga's picture

Ghee készítése, adagolása

Szia Andi!

A vajolajat, vagyis ghee-t, akár otthon is elkészítheted, de én a kétbetűs drogériában is vásároltam már, bio változatban! Az adagolásával kapcsolatban sajnos nem tudok pontos adagolással szolgálni, mi otthon kenyérre kenve fogyasztottuk a gyerekekkel. Talán, ha terápiás céllal használnám, akkor kicsi gyerek esetében napi egy, talán két kávéskanálnyi adaggal próbálkoznék, de ez tényleg csak az én meglátásom!

Szép napot neked! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Algától fogromlás?!

Sziasztok!

Ritkán kérdezek, de sokat olvasok nálatok:) Megrögzött egészséges táplálkozók vagyunk már hosszú-hosszú ideje. Ennek tartalma időről-időre változik, kiegészül az új információknak megfelelően. Kb. 2-3 éve ismerlek benneteket, és sok-sok segítséget kaptam már Tőletek!

A fogszuvasodás számomra egy nagy mumus. Először a most 8 éves lányomnál döbbentem rá, hogy mekkora lyukak vannak a fogában annak ellenére már 2 évesen, hogy soha cukrot nem kapott. Ellenben mazsolát igen. És nekem elkerülte kezdő anyaként a figyelmemet, hogy sokszor lefekvés előtt is evett mazsolát, ami megmaradhatott az őrlőfogaiban - így hát nincs is min csodálkoznom. Aztán meg második leányom lett nagy alga-rajongó, és neki pedig az ragadt meg az őrlőiben - igaz nem lefekvés előtt, mert reggel kapta. Lényeg, hogy egyszer csak 2 éves kora körül neki is kilyukadtak a fogai. Rettenetes csalódás volt ez nekem, tudva, hogy a fogak nem gyógyíthatóak... Egyébként azóta is szedi az alga tablettát, amit szétrág, de utána mindig kitisztítjuk - a legjobb az almaevés. A fogkefe majdnem esélytelen, olyan nehezen szedi ki az immár sérült dentinű fogakból. Egyébként azóta is merengek rajta, hogy az algától lyukadt ki a foga. De ez már mindegy is.

Most viszont felcsillant a szemem, hogy nincs minden veszve. Egyik gyermek 9 éves, a másik 3,5, és bármit beszednek, amit én adok nekik:)

Rendszeresen szedik a K2-D3-at, a kicsi az algát (Rainforest Spirulina és Chlorella), és a NewChapter vadlazac kapszulát. Azon gondolkodom, hogy vajon egy céltudatos fogregenerációs kúrához hogyan kellene beállítani nekik a szedendőket. Illetve mivel kellne kiegészíteni. Eddig nem vettem észre javulást a kicsinek a fogában sem. Bár... ha őszintén belegondolok, néha volt olyan érzésem, hogy ez mintha kicsit jobb állapotban lenne, mint először volt. De mivel úgy tudtam, ez lehetetlen, mindig meggyőztem magam, hogy képzelődöm. :)

A nagyobb baj a  nagyobb gyereknél van, és ő a d-k kombón kívül nem is szed semmit jelenleg. Arra gondolok, hogy mindenkinek adok akkor algát, és ghi-t is készítenék (anyósom ezt pergelt vaj néven csinálja, és semmilyen gyógyhatásáról nem tud, egyszerűen szereti használni, és rengeteget lenyom a családja torkán - mondjuk a férjemnek ettől függetlenül iszonyat sok rossz foga van. Gondolom a cukor és az intenzív tejfogyasztás nem ellensúlyozható a ghi-vel sem:)

Visszatérve tehát a következők közül mit ajánlanátok, illetve mivel egészítenétek ki (adagolást is kérnék, ha lehet):

alga (spirulina - chlorella)

k2-d3 csepp

ghi

vadlazacolaj

krill olaj

(Utóbbi nincs itthon jelenleg, és a vadlazac sem egy olcsó termék, de a fogászat szintén nem:)

Utóiratként még nem tudom kihagyni azt a kérdést, hogy mi történik a betömött fogakkal, ha az ember szedi az ilyesmiket? Ott egyszerűen meggátoljuk a gyógyulást azáltal, hogy nem tud hova nőni az új foganyag?

Köszönöm szépen előre is a választ! üdv. Rita

Értékelés: Nincs

Fogromlás ellen tapasztalatokat várunk!

Szia Rita,

Őszintén szólva nem hiszem, hogy  a fogacskák közé beszoruló alga lehetett az oka fogak romlásának, hiszen rengeteg vitamint, ásványi anyagot tartalmaz. A mazsola természetes cukortartalma ugyan magas, de valószínűleg más okok játszhattak közre a fogak romlásában.

Kisgyermek fogainak erősítése hozzászólásban megírtam, hogy miért nehéz azt megjósolni, hogy mi épül be fogacskákba, és ugye azt sem tudjuk, hogy magzatkorban milyen fogcsírákat kaptunk.

Az algák adagolásában talány..mennyi algát egyen a gyerek? hozzászólás is segíthet. Chlorella és Spirulina napi adagja felnőttnek 3*2 tabletta, 9 évesnek 3-4 tablettát, a 3,5 évesnek 2-3 tablettát adnék naponta. Por formában is megveheted őket és turmixba keverve is ihatják.

K2D3 csepp gyereknek való adagolásáról itt olvashatsz.

Bármelyik halolajat vagy krillolajat kaphatják gyermekeid, (egyedül a Q10 tartalmú felesleges gyereknek), nem kell együtt adni őket, ha elfogy az egyik akkor válthatsz egy másikra. Kapszulásból napi 1 elég gyereknek, az üveges halolajból gyártó szerint napi 3-5 ml (kb. 1 teáskanál,de nyugodtan kaphatnak 2 teáskanállal is). 

Ghi adagolásban remélem tapasztalat olvasók segítenek neked.

A fentiek mellett a felszívódás javítására bélflóra harmonizáló terméket is szedhetnének.

Az utolsó kérdéseddel kapcsolatban nem tudom van-e bárkinek tapasztalata. Olyanról már én is hallottam, hogy valakinek a lyuk a fogán eltünt, de ő nagy mennyiségű K2D3 cseppet ivott és utólag ennek tulajdonította a változást.

Remélem az olvasók megosztják velünk tapasztalataikat a fogak romlása ellen. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Megnyugtattad a lelkiismeretemet :)

Kedves Detti!

Köszönöm szépen a válaszodat! Igazán megnyugtató hallani, amiket írsz (az algáról és a mazsoláról). Végül is, mindegy is már, de azért mégis jó  hallani. Nekifogok akkor, hogy rendszeresen szedje mindenki, aztán várjuk a csodát:)

Ghivel kapcsolatban pedig várjuk a kiegészítést valaki hozzáértőtől. Még egyszer köszönöm!

Rita

Értékelés: Nincs

Romló fogak

Szervusztok!

A lányom 8 évig szoptatott és most a fogai sorra mennek tönkre, szinte mállik szét. Mivel lehetne megállítani a romlást? Szed kalciumot és D vitamint, Osteomint. 

A cikkben szereplő vajolajat hol lehet kapni, és csukamájolajat  lehet venni gyógyszertárban? 

Zsuzsa

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Fogromlás

Szia Zsuzsa! 

ITT kezdődik egy beszélgetés, hasonló témában. Elég jól ki van vesézve, érdemes végigolvasni az eszmefuttatást. Igaz, hogy ott gyerkőcről van szó, de a megoldás ugyanaz. 

Csukamájolaj helyett én krill olajat javaslok, sokkal tisztább, és jobb a felszívódása. 

A vajolaj (ghí) nem kapható sehol, készíteni viszont lehet. ITT olvashatsz róla többet, le van írva az elkészítési módja is. 

Értékelés: Nincs

Fogromlás

 Kedves Melinda !

Köszönöm válaszod: Zsuzsa

Értékelés: Nincs

Fogszuvasodás gyógyítása szoptatás alatt

Sziasztok!

Szoptatás alatt is mehet a halolaj, a vajolaj és a Schüssler-só? A ghít hogy szedjem? Kanállal, vízzel, mint a halolajat, vagy úgy is jó, ha kenyérre kenem és megeszem?

köszi,

Anett

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Fogszuvasodás kezelése

Szia Anett! 

Igen, szoptatás alatt is lehet enni ezeket, sőt...

A cikkben pirítósra kenték a nyers vajat, úgyhogy egészen biztosan lehet úgy (természetesen egészséges kenyérre kend, ne fehér kenyérre ).

Értékelés: Nincs

Fogszuvasodás

Sziasztok,

2 éves kislányomnak elkezdtek romlani a fogai. 5 hetes kora óta teljes tejdiétán voltunk, mostanáig.

A kérdésem az, hogy ez a készítmény jó lehet-e nekünk ill ehhez még mit javasoltok?

Köszi

Üdv,

Ivett

Értékelés: Nincs

2 éves fogszuvasodása

Szia Ivett!

Kérdésedet átmozgattam, mert a fogszuvasodás ellen több tanácsot is találsz a cikk alatt lévő hozzászólásokban. pl. rögtön "alattunk" és itt is. Bone Strength is jó választás!

Kálcium pótlása tehéntej nélkül is lehetséges, sőt! A legtöbb tehéntejet fogyasztó országban a legnagyobb a csontritkulás mértéke.... Erről a témáról is szól A tejről őszintén című könyv is.

Értékelés: Nincs

Fogszuvasodás ellen jó elképzelés ?

Kedves Közösség !

Mindenekelőtt elnézést kérek a kissé hosszabb lélegzetvételű hozzászólásért.

5 éves gyermekünk néhány tej örlő fogán szuvasodás jelent meg és hihetetlen mértékben kezd kitrjedni - néhány hét alatt sokat romlott az állapot a teljesen egészséges életmódunk és a rendszeres Lavera fogkrémes fogmosás ellenére. Közel egy évvel ezelőtt egy fogon tapasztaltunk hasonlót, akkor a Synergytech D vitamin mellett nyers vaj - méz és halolaj alkalmazásával a picike lyuk és az elszíneződés nyomtalanul eltűnt. Ezúttal nagyon úgy tűnik, hogy az ózon-lézer terápiára is szükség lesz. Az időpontig még van egy kis idő, addig is bízunk benne, hogy javul az érintett fogak állapota.

Mivel a jelenlegi helyzetben az előzőleg bevált módszer nem bizonyul elegendőnek, itt az oldalon utánaolvastam a témának és az információk alapján arra a következtetésre jutottam, hogy kalciumot és K vitamint is szükséges lenne pótolni.

Szeretném a véleményeteket kérni, hogy gyermekünk fogainak és csontozatának remineralizálására/megerősítésére és a továbbiakban védelmére jó elképzelés ha a következő készítményeket alkalmaznánk a mindennapokban: New Chapter vadlazacolaj, K komplex vitamin (Forte ?), Spirulina alga por, Ca pótlása és a szájban előforduló savképző baktériumok 'csíraszám csökkentésére' xilitol ?

Néhány dologban nem látunk tisztán, ebben szeretném a segítségeteket kérni.

A napi 1 kapszula vadlazacolaj mellett szükséges a D vitamin további adagolása ?

A K vitamin pótlására a K komplex vitaminra esett a választásom - ebből 5 éves gyermeknek adható a Forte változat ?

Kalcium pótlására elegendő a Spirulina por vagy szükséges emellett más készítmény ?

Kalcium pótlására az okinawai korall kalcium termékekkel szemben a tengerek vizeinek szennyezettsége (nehézfém, radioaktív szennyeződés) miatt kissé bizonytalan vagyok. Lehet, hogy butaság, de ezeknek a termékeknek 'mennyire' vizsgálják a szennyezettségét - értem ezalatt, hogy ellenőrzik az esetleges nehézfém ill. radioaktív szennyezettségét is ?

Kalcium pótlására javasoltak egy a magyar táplálékkiegészítők piacán már nagyon régen jelen lévő tojáshéjból és belhártyából készített terméket (To..ta). Ez a termék nem kapható a Bionom webboltban, gondolom nem véletlenül - nem bizonyult megfelelőnek, vagy nem hasznosul jól a szervezetben ?

Nagyon szimpatikusnak tűnik egy termék, amit szintén nem találtam a Bionom boltban; Alg-b..je korall kalk, a termékleírásban a következő olvasható:

"Összetétel 100 Lithothamnion-fosszilis korall alga   100-ban természetes, Északi Jeges-tengeri, fosszilis, alga korall őrlemény. Könnyen felszívódó, jól beépülő, szerves összetételű. Követi a természet felépítő, beépülő rendszereit."

Az alkalmazási javaslatok között nem szerepel a fogazat egészségének megőrzése - gondolom ettől függetlenül a fogak egészségére is jó hatással van (persze csak akkor alkalmaznánk ha megfelelő tisztaságú).

Szerintetek ez az algakészítmény megfelelően tiszta lehet ? Az okinawai korall kalcium miben térhet el ettől a készítménytől ?

Köszönöm előre is a segítséget !

Erdőtünde

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Fogszuvasodásra

Szia Erdőtünde! 

A D-vitamin mellé mindenképp kell a K-vitamin is, ezért legjobb a K2-D3 komplex erre a célra. És igen, mehet a Forte! 

Krill olajat adnék még neki omega zsírsav forrásként, mert az jól hasznosul, de tökéletes a vadlazac olaj is.

Igaz, hogy nincs konkrétan odaírva a kálcium, de a Fruit Fitt is jó kálcium forrás. Arra ügyelni kell, hogy a magnézium-kálcium arány megfelelő legyen, ezért érdemes komplexben szedni őket, kimondott növényekként.

Amivel még kiegészíteném, az a Calcium-Fluoratum Schüssler só! Ez jó lehet a fogakra, csontokra is, szépen kiegészíti az eddigieket. Ez bizonyos gyógyszertárakban kapható. 

A termékeket, amiket kipontoztál, sajnos nem ismerem, nem ismerek így rájuk kipontozva.  Máskor odaírhatod nyugodtan, majd mi kipontozzuk, ha úgy látjuk. 

A xylitet nem ajánlom! A legtöbbször gmo módosított kukoricacsutkából készül, nem biztonságos. 

Értékelés: Nincs

Schüssler só, D3 vitamin, alga és termékek

Kedves Melinda,

köszönöm a kedves választ !

Néhány kérdés még felmerült bennem, bízom benne, hogy nem merítettem még ki a 'keretemet'. 
A lazacolaj tartalmaz D3 vitamint, emellett a K2-D3 komplex a javasolt adagolás szerint adható vagy kevesebbet kell adni ?
Mivel még a D3 vitamin készletünk jelentős, így lehet hogy most külön K komplexet adnék mellé. 
Ha a gyártó javaslata szerint adagoljuk mind a két vitamint, akkor gondolom ugyanúgy megfelelő lesz az arányuk, mintha a K2-D3 komplexet alkalmaznánk.
Jól gondolom ?
A Schüssler sóval kapcsolatban kicsit bizonytalan vagyok, szeretnék megerősítést kérni.
Ha jól értelmezem akkor ez a fluort természetes Calcium-fluoratum formában tartalmazza, ilyen formában jó és szükséges a szervezetnek. Biztonsággal adható 5 éves gyermeknek ?
A Schüssler sók eredetéről/előállításáról lehet tudni valamit ?
A Calcium phosphoricum adása is szükséges lehet az előző mellett ?
A Spirulina alga is jó a kalcium-magnézium arány szempontjából ? Az ajánlott Fruit Fitt mellett fogyasztanánk.
Írtad, hogy kimondottan növényekként lenne érdemes a kalcium-magnézium pótlásról gondoskodni. Milyen növények (termékek) fogyasztását javasoljátok ?
A termékek amiknek nem írtam le a kérdésemben a teljes nevét - T (tojáshéj - belhártya készítmény) és A korallkalk por, ez utóbbinak az összetételét (100% Lithothamnion fosszilis korall őrlemény) illesztettem be a kérdésembe.
Ezek közül valamelyik lehet jó/megfelelően tiszta ?
Előre is köszönöm a választ !
Szép napot Mindenkinek !
Erdőtünde
Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Fogzománc erősítése

Szia! 

Nálunk nincs keret, amit ki lehet meríteni, nyugodtan kérdezz! 

Lazacolaj mellé is érdemes D+K-t szedni, nem lesz túl sok! Jó lesz úgy, ha a D3 mellé a K-komplexet választod, az adagolásnak megfelelően optimális lesz az arány, teljesen jól gondolod!  

Igen, a természetben előforduló fluor kell a szervezetnek, egyes növények is tartalmazzák. A Schüssler sók biztonságosak, szeretjük őket! :) Felszívódásuk, hasznosulásuk nagyon jó. Nem tudom, hogy kellhet-e mindkettő, lehet, hogy az egyik is elég lesz, lehet, hogy mindkettő szükséges a megfelelő eredményhez. Ártani egyébként nem tudnak.

A Fruit Fitt és az alga is beleesik abba a körbe, amit említettem, hogy növényi, természetes forrásból való, hiszen a Fruit Fitt egyik fontos alkotórésze pl. a cékla. Arányuk ideális.

Tojáshéj készítményből egyet sem ismerek, a korallok általában jók szoktak lenni, tisztaság szempontjából nem tudok mit mondani róluk, mert a céget nem ismerem. 

Értékelés: Nincs

Köszönöm

Köszönöm szépen a megerősítést !

Örülök nagyon - így már átlátom, hogy mit tudok tenni az egészségünk megerősítéséhez/megőrzéséhez vezető úton.

 

Szép napot Mindenkinek !

Erdőtünde

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Fogszuvasodás gyermeknél

Sziasztok!

2,5 éves lányomnak az alsó 2 rágó fogi már most nagyon szuvasodik. Egészen pici kora óta én mosom neki, nincs is vele problémája, szépen hagyja. Ezért is állok tanácstalanul a dolog előtt. Nem fogyaszt sok csokoládét és édességet, bár a cukros teát és szörpöket naponta issza. A kérdésem, hogy ekkora gyermeknél mivel lehet ezt a szuvasodást megállítani, lehet vitaminhiány az oka?

Sajnos gyermekkoromban nekem is hamar romlottak a fogaim, tehát lehet akár örökletes is, de nagyon szeretném, ha neki egészséges fogai lennének.

Köszönöm a választ.

Betti

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Kislány fogszuvasodása

Szia Betti, ebben a hozzászólásban sok hasznos infót találsz, olvasd el kérlek! Nálunk is fennáll ez a probléma, én vettem Epernek K2 D3 forte készítményt, azt szedi egy ideje, mivel a gyártója azt mondta az egyik szerkesztőségin, hogy Neki bevált erre a problémára, így nagyon kíváncsi vagyok az eredményre...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

gennyzacskó a fogínyen

sziasztok,

azért írok, mert nem nagyon találtam semmit ebben a témában. 2 hete egy hólyag/vérhólyag szerű dolog jelent meg az ínyemen, ami most inkább már egy gennyzacskónak tűnik. nem fáj. a fogam sem. (bár kezelt fog, korona van rajta.) asszem, nem fogom megúszni a fogorvost, de tudtok esetleg javasolni vmit, vagy van ötletetek, h mi lehet ez? köszi.

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Tályog

Szia Zazi, valószínűleg a gyökérkezelt fogad gyökércsúcsán van egy gennygóc, ami berurrant, és a genny utat tört magának, hogy tisztulni tudjon. Nekem egy időben visszatérő volt ez a probléma, mindig a Grape Vitalt hívtam segítségül. Én mindig kiszúrtam magamnak steril tűvel, hagytam kifolyni, majd töményen bekentem Grape Vitallal, de öblögethetsz is vele.

Értékelés: Nincs

Ma elkezdtem ecsetelni

köszi szépen! 
ma elkezdtem ecsetelni a húgom grapefruit mag cseppjével, amire ez van írva:  glicerin tartalmú grapefruit mag kivonat és héj*(84%), víz, antioxidáns: aszkorbinsav, grapefruit mag kivonat (800mg bioflavonid/100ml) C-vitamin (73mg/100ml)
nem tudom, hogy ez mennyire erős koncentrátum, és hogy lehet-e higítatlanul kenni vele a hólyagot. ma bekentem vele 2x higítatlanul, le is van apadva, pedig napközben meg szokott duzzadni. viszont a gyomromat lehet, hogy marja. bár tkp 2cseppről van szó. (a gyomrom eleve túlérzékeny, úhogy lehet, hogy nem ez marja. alkohol nincs benne.)

higítsam inkább? (olvastam itt az oldalon, hogy 1 evőkanálba kéne 3 cseppet tenni, és úgy ecsetelni.)

köszi!

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Grapefruit csepp tályogra

Nem ismerem az általad használt cseppet Zazi, de szerintem két csepp nem okozhat gyomor problémát. Ha biztonságot ad, akkor higítsd, és öblögess vele 5-10 percig.

Értékelés: Nincs

Alga?

A halolaj helyettesíthető algával? (rainforest Spirulina és Chlorella)
Elvégre is, az omega-3 zsírsav a lényeg.

Vagy rossz a következtetésem?

Szép napot!

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Halolaj helyett alga?

Inkább halolaj MELLETT alga! Nem helyettesítik, viszont szépen kiegészítik egymást. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Nem hiszek abban hogy együnk

Nem hiszek abban hogy együnk nyersen és jó lesz, bizonyos mértékben jó nyers dolgok fogyasztása pl. gyümölcs zöldség tatárbifsztek amibe az ember nem hal bele ha megeszi és hasznos, de sütés főzés során puhul a táplálék könnyiti az emészthetőséget, semlegesíti a bacikat stb. ez alapműveltség amit el kell fogadni évszázadok óta így müködik nem véletlenül... persze lehetséges hogy hihetöbb hogy xy leírt egy könyvben valamit amit te megveszel persze pénzért

Az tény hogy főleg a magyar táplálkozás rendkívül alultáplált párolt zöldség már nem magyar, a mi magyar az agyonfőzött agyonsütött zsíros fűszeres ételek

fogrosvosokról annyit hogy saját tapasztalat sajnos fiatalon hogy 3 fogamat vesztettem el 2 év alatt

Nevezhetjük rendszertelen fogmosásnak? Elötte vidéken nevelkedtem, vásrosba költözés után és miután a 3.-at húzták ki kezdtem el gondolkozni valami itt nem helyes

Találtam egy fogorvost, aki figyelembe vette, amit mondtam, lett egy fogszabályzóm, és lett egy rendszeres táplálkozásom

Szerintem az orvostudomány nem elpocsékolás csak megfelő orvost kell találni És a táplálkozásra odafigyelni a vaj nem oldja meg a problémát de a benne lévő hatóanyagok hasznosak lehetnek

Én mindenesetre kipróbálom nem de a fogorvoshoz is el fogok menni...

Értékelés: Nincs

Honnan vegyek?

Kedves Vali!

Szeretném elkezdeni a vajolaj és a halojal szedését. Honnan kellene megvásárolnom ezeket?

Vajolaj valamivel helyettesíthető?

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Hol szerezhető be jó minőségű halolaj?

Halolajak közül jó szívvel tudom az alábbiakat ajánlani:

SynergyTech omega-3 halolaj, Wholemega lazacolaj, és a Krill olaj. Mi évek óta ezeket szedjük, és nagyon jók!

A vajolajat magad is tudsz készíteni, ha picit lentebb tekered az egeret, akkor Hortenzia válaszát láthatod a ghí-ről.

Érdemes bio vagy termelői vajat vásárolni, és abból elkészíteni a ghí-t. Bio vaj a fenyőfás multiban kapható. 

Értékelés: Nincs Átlag: 4.5 (2 votes)

Ghi

Sziasztok!

Kerestem vajolaj kapszulát, de nem találtam.

A Ghi tulajdonképpen vaj olaj  Megteszi?

Értékelés: Nincs
Hortenzia's picture

Ghí, a tisztított vaj

A ghíről itt olvashatsz bővebben:

http://eletmodszer.com/hirek/varazslatok-vajjal-barna-vaj-es-ghi.html

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

vaj

Sziasztok! 

 Hol lehet beszerezni vaj kapszulát? 

Köszi!

Értékelés: Nincs

"Badarság"... :-)

Láttunk már a történelem során sok olyan "badarságot" - ami az emberi elme szerint  lehetetlen volt - és aztán mégis. Ezeket úgy szeretem hallani - mert tudom hogy akkor mégis csak lehetséges. Valaha azt sem hitték - hogy lehet az égen járművel közlekedni - vagy hogy maradjunk az orvoslásnál - szervátültetés - stb...

Van valakinek ötlete arra - ha nem fogyasztunk állati termékeket - akkor ez mivel működhet? Nagyon köszönöm a választ!

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Állati termék nélkül

Kedves Lelkeske!

Megmondom őszintén nincs ötletem. Tudod, én "csak" vega vagyok, nálunk beleférnek a tejtermékek, a tojás, a méz is az étrendbe...

Az ősi mongol-tibeti gyógyászat szerint - a saját markunkhoz mérten - ajánlatos heti 1x egy kis maréknyi nyers, házi túrót fogyasztani (persze nem a nagyüzemire gondolok), főleg, ha gondot érzékelünk fogainknál.

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Állati termékek

Köszönöm Niki! A vaj még beleférne - de a halolaj már sajnos nem. Anélkül is működhet?

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

A puding próbája az evés,

és a vajé is :)

Nem írom, hogy nem működhet, mert nem tudom, csak azt, hogy bizonyos a szervezetben működő folyamatokat a halolaj kiválóan beindít és katalizál.

Próbáld ki és írd meg! :)

Niki

Értékelés: Nincs

Rendben - akkor pár hónap

Rendben - akkor pár hónap múlva tudósítok.... :-) Ha mégis arra vetemednék közben, hogy halolajozzak akkor tudsz ajánlani tiszta minőségűt? Most már több kérdéssel nem nyaggatlak... :-)

Köszi!

Értékelés: Nincs

Állatok nélkuli tapasztalat?

Az elmult 1.5 evben sikerult valamilyen nem allati olajat talalni ami segit fogszuvasodas eseten? Pl kender olaj vagy kokusz olaj? Ez a modszer csak a meg erintetlen luknal segithet vagy akkor is ha egy korabbi (keves) tomes es a fog erintkezesenel kezdett el megelenni egy fekete "repedes"?

Koszonom!

Értékelés: Nincs

Fogszuvasodás

Szia nehrta!

Ha beírod itt a belső keresőbe, hogy "fogszuvasodás" akkor több hozzászólást is találsz a témában. A fogcsírákat magzatkorban kapjuk és fogak esetében hónapok is eltelhetnek míg látható lehet egy táplálékiegészítő hatása.

Jó hatással lehet a fogakra is az egészséges bionom táplálkozás pl. finomított ételek, cukrok és egyéb kálciumrablók kerülése, megfelelő szájápolás és étredkiegészítő pl. Longo Vital.  Felszívódás támogatása bélflóra regenerálókkal, és a a kalcium (Bone Strength, Cormin, Schüssler sók) beépülését segítő D-és K-vitaminnal pl K2D3 Forte csepp segítségével. További tippeket itt is találsz.

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Halolaj

Tudod Lelkeske, ez a halolaj kérdés sokáig foglalkoztatott engem is. Az omegazsírsav-bejutás miatt.

Mint írtam vega vagyok, és ugye a vegák ritkán esznek halat :-) Növényi omega zsírsavakkal igyekeztem megoldani a pótlást, majd annyit olvastam, hallottam a témáról - szakmai ártalom -, ráadásul már közvetlen születésem után szív- és érrendszeri problémák merültek fel, hogy úgy döntöttem kipróbálom a halolajat. Szervezetem nagyon jól és gyorsan reagált a halolajra - olyan világban élek, hogy a májam bármennyire is igyekszem tehermentesíteni, le van terhelve, így a növényi omegazsírsavak átalakításával rendesen meg kell küzdenie, hogy érdemben hasznosíthassa szervezetem -, különben ez anno a new chapter cég Wholemega-ja volt. További minőségi omegazsírsav és halolaj ajánlásokat ITT találsz.

Minden egyes bevétel előtt hálát és köszönetet mondok a halacskáknak, hogy táplálják testem - még ha ez nem is az ő döntésük volt :-S

Nagyon várom beszámolódat!

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Vega vagy nem?

Kedves Niki. Nem értem, akkor mitől vagy vega? Most valaki vagy az, vagy nem, de ez nekem nem fér bele, hogy vega vagyok, de halolajat eszem. Akkor mindenki vega, csak húst is eszik. Ez pont olyan, semmivel sem inkább vega. Nincs ezzel gond, csak a vega jelzővel tiszteljük meg azokat, akik tényleg azok. Mert ez nem a kivételekről szól, hanem az élet tiszteletéről.

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Vega? Peszkatáriánus? vagy egyik sem?

Kedves Kisbagoly!

Tisztelet, mert valaki "tényleg" vega? Miért?

Több mint 30éve döntöttem úgy - bár előtte húst hússal ettem -, hogy nem áll szándékomban húst fogyasztani, akkor még kislány voltam. Fogalmam sem volt az erőszakmentességről, és amúgy a mögöttes filozófiáról, valahogy "jött" ez a gondolat, ami tetté szilárdult, környezetemben akkor még nem találkoztam húsmentes életet élővel... Közel 20 éve mondhatom azt, hogy "okosan" is csinálom a vegaságot és figyelek az ételtársításra, hogy elkerüljem a hiánybetegségeket, vagy akkor ez esetben, a Te kedvedért nevezzük peszkatáriusnak magam (bár halhúst nem fogyasztok!), én magam a lakto-ovo irányzatba "sorolom". Bár őszintén szólva sehová nem sorolom magam, csak igyekszem egészségesen élni, a nem ártás elvét követve az egyensúly megtartásával.

Nem tudod, mert honnét is tudhatnád, hogy szívproblémával születtem - ennek is biztos van oka, ezt a vonalat jelenleg nem áll szándékomban végigvezetni, de annyit megjegyeznék, hogy a 70-es években állapotom miatt kaptak szüleim telefont otthonukba, hogy bármikor hívhassák a mentőket, és hozzánk jártak a környékbeliek telefonos ügyeiket intézni, nagy élet volt nálunk :-D, bocs eltértem :) -, így a szív-és érrendszerem segítése fontos kérdés, bár tudatilag épp úgy igyekszem, mint fizikai szinten a halolajjal. Évekkel ezelőtt olvastam több tanulmányt és hallgattam előadást is arról, hogy a növényi és állati omegazsírsavak szervezetre gyakorolt hatásuk között óriási különbségek vannak - leginkább leterhelt májuk miatt. Hosszú ideig érleltem magamban a gondolatot, hiszen a nem ártás elve szerint élek. Aztán beköltöztek a pocakomba a gyerekek is... saját tapasztalatom azt mutatja, hogy igazakat írhattak, mondhattak, hiszen sok-sok évig növényi omegát ettem/ittam, érzem a különbséget.

Évek óta foglalkozom a tibeti-mongol gyógyászattal, ayurvédikus és javasgyógyász tanulmányaim is folynak egy jó ideje, és minél jobban kezdem látni az összefüggéseket (bár azt hiszem ez az életem kevés lesz hozzá :-D), arra jutottam, hogy bizony vannak olyan 'alkatok', akiknek igenis fontos a minőségi állati termékek fogyasztása, hogy testük egyensúlyba kerülhessen. Munkám során sok vegával és vegánnal találkozom, akiknél valahogy nagyon felborult az egyensúly, lehet nem esznek húst, nem fogyasztanak semmiféle állati készítményt, csak egész egyszerűen nagyon rosszul érzik magukat a bőrükben, és sajnos meg is betegedtek.

Igen, jól olvastad, buddhista területeken is bizony egyensúlyból kibillenő állapotokban javasolt akár még a húsevés is. Azt tudtad, hogy még a nagy lámáknak is, egészségük megőrzése végett javasoltak húsfogyasztást, amíg nem billentek vissza az egyensúlyba?... és el is fogadták.

Senkit nem szoktam buzdítani sem a húsevésre, sem a vegaságra, mindenki döntse el, hogy miként él.

Visszatérve a nem ártás elvére, ami ugye arra utal, hogy tartózkodunk minden fajta erőszaktól, szándékosan nem bántunk senkit, nem okozunk fájdalmat másoknak és tisztelünk minden eleven lényt. Nem ártunk senkinek sem szóval, sem tettel és gondolattal sem! A nem ártás elve azt is magába foglalja, hogy magunknak sem ártunk, magunkat sem bántjuk. Ezt a hinduizmusban ahisma-nak nevezik, a buddhizmusban metta-nak. "A Metta végül is az elképzelhető legszélesebb és leghatásosabb mértékben fokozza az együttérzést, kifejezi a szenvedés fájdalmát és változását. Az igazi Buddhistának nem a legjobb gyakorlat úgy kifejezni a Mettát minden élőlény iránt, hogy azonosul mindegyikkel, kasztra, színre vagy nemre való tekintet nélkül, de önmagát nem ismeri fel."

Ettől függetlenül megértem hozzászólásod létrejöttét és ha úgy szeretnéd minden tisztelem a Tiéd és a többi vegáé.

Szeretettel,

Niki

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)
Betty's picture

Vega vagy nem vega?

Szerintem a lényegen nem változat, hogy Niki minek nevezi magát. Így él gyerekkora óta, amikor még nagyon sokan azt sem tudták, hogy van  vegaság, vagy ezt annak hívják.

Én úgy gondolom, hogy vannak olyan élethelyzetek, amikor félre lehet/kell rakni a különböző irányzatokat, mert az egyén egészsége és jól léte sokkal fontosabb, mint, hogy megfeleljünk egy adott irányzat szabályainak, ami megmondja nekünk, hogy mit ehetsz és mit nem.

Kinek a pap, kinek a papné. Nem vagyunk egyformák, és ettől szép a világ! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Köszönöm kimerítő válaszod!

Köszönöm kimerítő válaszod! Tudtam - hogy Nálad jó helyen érdeklődöm. :-)

Áldott Ünnepeket Neked!

Bella

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

csukamájolaj

Tudtok megbízható csukamájolajat ajánlani? Esetleg jó lehet helyette a Vitakrill vagy a Halolaj is?

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Még nem találtunk tiszta

csukamájolajat, de mivel a benne lévő halolaj a lényeg, így természetesen ugyanazt a hatást éred el az általad említett készítményekkel is.

Értékelés: Nincs
Bertram's picture

nyers étel

Akinek már több rossz tapasztalata van fogtömésekkel, és egyéb fogászati kezelésekkel, talán szívesen kipróbálna mást is.

Epermami rögtön az elején adott egy csomó, hasznos, könnyen elérhető infót.

Aztán Victoria Boutenko: A nyers étel csodája című könyvében többek közt szó esik fog gyógyulásról is. Saját családjában táplálkozásuk megváltoztatása után tapasztalt egészségügyi változásokról ír. Szerintem érdemes elolvasni történetüket.

Értékelés: Nincs

Fog kérdés

A 3,5 éves kislányomnak a felső sor elülső 8 fogacskája rohamosan romlik. Még nem volt 2 éves már 3 különböző fogorvosnál is jártunk a problémával. A 3. lezárta az örlő fogacskák barázdáit (egy minimálbérnyi összegért!). mondván, hogy legalább azokat védjük. Mindegyik doki ellátott jótanáccsal, ami nagyjából annyi, hogy: mossa rendszeresen a fogait (ezt eddig is csináltuk), ne egyen édességet (nem eszik se csokit, se cukorkát, se túrórudit, se kekszeti is csak nagyon ritkán) , ne igyon szénsavas vagy más édes löttyöt, (nem iszik, sose ivott). Az a baj, hogy vajat sem eszik...egyáltalán nagyon rossz evő. Arra gondltam, hogy a fogacskái is ezért romlanak. Bár ismerek más rosszul evő gyerekeket és semmi gond a fogaikkal. Mi mindenevők vagyunk. Tálálékkiegészítőt nem kap, csak C21 immunity-t virusos időben, néha goji sürítményt, most meg a flavon lekvárt.

Valamilyen hasznos tanácsot szeretnék.

Köszönöm.

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Szuvas tejfogak

Szia Aranka76, mostanában többször is volt téma az oldalon a tejfogak rohamos romlása. Niki leírta a saját tapasztalatukat és felhívta a figyelmet arra, hogy a tápanyagpótlás mellett nagyon fontos a bélflóra regenerálása. Emellett még ajánlott elsajátítani a helyes fogmosási technikát és kerülni kell a finomított élelmiszereket, teljes értékű táplálékot kell adnunk gyermekeinknek.

Értékelés: Nincs

tényleg?

Sziasztok! Kiváncsian olvastam a cikket, hiszem mi is ezzel a problémával állunk szemben. A fiamnak pont ott van a luk, az első- felső metszöfoga között, inkább a hátsó oldalon. Ugyan tejfogról van szó, de elvittem fogorvoshoz, aki nyomban be akarta tömni, na ezt én nem engedtem. Kicsifiam ugyanúgy eszik jó minőségű halolaj kapszulát minden reggel, de hogy mi a vajolaj tabletta, arról gőzöm sincs. A méz szerintem még jobban ronthatja a fogat, mivel olyan kis heylre is beolvadhat, ahonnan macerás kipucolni. Vagy pont baktériumölő funkciója van? Egyébként, a legtöbb gyerekhez képest minimális a cukros vacakok fogyasztása, nem értem, hogyan alakulhatott ki nálunk a probléma. Talán mert hiánya van? :D Na, azóta fogmosás után selmyezünk és fluoridos pastával kezelünk. Ez szerintetek jó? Persze, a fogorvos javaslatára....

Kétkedőknek... amig az embernek nincsenek hasolnó irányú tapasztalatai, addig nem hisz el dolgokat. 'Tudományosan' meg lehet magyarázni mindent, de a tudományt is emberek irták, megcáfolható ;)

köszi

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Fluoridos paszta

Szia Kiviandi, kérlek, olvasd el ezt a cikket a fluorról és utána dönts saját belátásod szerint... Érdemes lejjebb görgetned az oldalt, Niki leírja, Ők hogy tudták megállítani a kisfia fogszuvasodását!

Értékelés: Nincs

Bélflóra regenerálása mivel?

Ige, a fluorról hallottam, hogy méreg, flourid nélküli pastát használ  mindenki, csak a luk kenegetéséhez használok flouridot. Na, ez sem okos megoldás, igaz? ELolvastam a hivatkozásokat, utánanézek, hogy a bélflóra regenelásához milyen bogyók/egyebek vannak. Külföldön élek és a listábol semmi nem kapható itt. Talán a gyógynövényes tud vmit ajánlani. Mire figyeljek? És gyereknek is adhatók ezek? köszi, Andi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
epermami's picture

Bélflóra regenerálása külföldön

Nem tudom, hogy a gyógynövényes milyen termékeket fog Neked ajánlani, mindenféleképp érdemes a vásárlás előtt megnézned az összetételüket!

A jó hír az, hogy a Bionom webáruházunkból külföldre is tudsz rendelni bélflóra regeneráló készítményeket, az infókat itt találod.

Értékelés: Nincs

Köszi a segitséget!

Megérdeklődtem a szállitást, sajna ide nem szállitanak ki :( Körbenézek, hogy mi van itt a 'piacon'. Üdv,A

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Nem?

Hol élsz Andi, hogy nem szállítunk oda?:)

Értékelés: Nincs

:-)

a déli félteken ;)

Értékelés: Nincs

Próbáltátok?

Korábban olvastam már ezt a cikket és kipróbálnám a módszert, ha valóban hatásos. Van valakinek tapasztalata vele?

Értékelés: Nincs
vaskalapos's picture

Erdekes

"Kutatásai során Dr. Price felfedezte, hogy a lyukas fogak hátterében atápanyaghiány áll, és amint a tápanyaghiány megszűnik, a lyuk is begyógyul. Ha belegondolunk - hátrahagyva a fogszuvasodással kapcsolatos összes előítéletünket -, akkor logikus, nem? Hiszen, ahogyan egy törött csont összeforr, ahogyan egy vágás a karon begyógyul, úgy a testnek egy lyukas fogat is helyre kellene tudnia állítani, nem? Miért lenne egy fog más, mint egy törött csukló?"

 

Tapanyaghiany? Pontosan a vaj es vaj-olaj (barmi legyen is az) hianya?
Bizarr.

Miben kulonbozik a torott csuklo es lyukas fog?

1. a csont torese ero hatasra jon letre, mechanikai serules, a fog kilyukadasa bakteriumok altal termels savak eredmenye

2. a csont a szervezet besjesben ven, korben hozzafernek a kulonbozo sejtek amelyek kepesek kijavitani, a fog eseten ez nem all fenn, a fogak a felszine a szajban nyalban es bakteriumokban azik, ha egy javito sejt ott megjelenik az eluszik a nyalban, lenyeljuk, megemesztjuk (ha egyaltalan eletkepes lenne a nyalban, de nem is kepes ott elni, mukodni).

3. a torott csont gyogyulasahoz nem kell sem vaj, sem vaj-olaj...

eg es fold

Weston A. Price munkassaga mai szemmel nezve szamos tevedest tartalmaz, es a nevevel femjelzett alapitvany szamtalan taplalkozasi teveszmet nepszerusit (pl csecsemoknek nyers forralatlan tehentej es husleves adasa anyatej potlasara, rendszeres agyagfogyasztas a korokozok eltavolitasara, tengeri so adasa csecsemoknak, a gyerekek zoldseg es gyuimolcsfogyasztasat korlatozni kell, forralt agyvelot kell keverni a daralt husba, allati mirigyek kivonata gyogyitja a megfelelo emberi szerv mukodeset, stb).
Ezekkel egy szinten van a fog gyogyitasa vajjal es vaj-olajjal. De ki lehet probalni, vesztenivalo nincs, legfeljebb kicsit nagyobb lyukkal kell majd a fogorvoshoz menni, ha nem mukodik. 

 

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Antal Vali's picture

Lehet, hogy dr. Price téved...

de ettől függetlenül én is ismerek nem is egy olyan esetet, hogy eltűnt a lyuk. Persze nem egyszerűen csak egy kis tisztított vajtól, de eltűnt...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kisgyermek szuvasodó fogai

Kedves Vali!

Kérlek oszd meg velünk az általad ismert eseteket!

Olvastam a Nyers étel csodáját és számtalan más táplálkozással foglalkozó könyvet, 10 éve vagyok vega (egy ideje már vegán) voltam, teljesen nyersevő hónapokig és most is főként nyerset eszem. A fogaim mindig jók voltak, sosem gondoltam hogy ezzel probléma lehet a fiamnál - természetesen ő is hozzám hasonlóan eszik..  Nem sokkal múlt két éves és szuvasodnak a fogai!

Kezdettől az a megérzésem hogy valami ásványianyag hiányozhat, és hiszek benne  (és a környezetemben élő példák is mutatják) hogy a vegán étrend megfelelő, nem az a baj. Most találtam rá a Schüssler sókra, elkezdünk egy kúrát, de a fenti cikk és hozzászólások is elgondolkodtattak. Reggel Fet kap, nemrég kezdtem adni neki, eddig nem kapott más kiegészítőt csak D vitamint.

A vajolajnak és a halolajnak mi a hatásmechanizmusa? Mi a hatóanyaguk? Szeretnék vegán megoldást találni.. a vajolaj még esetleg belefér ha nincs más lehetőség, de a halolajat már nagyon nem szeretném bevetni (ugyanakkor az idő is szorít, hiszen nagyon gyorsan tudnak romlani ezek a kis fogacskák!).

Voltunk biorezonanciás viszgálaton, ami szerint a fiamnak candidája is van, és végképp ki kell zárjuk a glutént, szóját, (cukrot eddig sem kapott, tejterméket is csak 1-2 alkalommal összesen, ezeket is kerülendőnek mutatta a vizsgálat, ami viszont a vajolajat is kérdésessé teszi). Az emésztőrendszer támogatására úgy gondoltam, Emóciót adnék neki, erről mit gondolsz? Emellett tervezem még adni a Chlorellát (nehézfém kivezetés), D3+K2-t és Cormint. Jelenleg minden étkezés után mosom a fogát és utána valamilyen lúgos zöldséget rágcsál, pl szárzellert, édesköményt.

Köszönöm a válaszodat!

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Szuvasodó tejfogak

Szia!

Remélem Vali is hamarosan megosztja veled az általa ismert eseteket, amennyiben azok publikusak, de engedd meg, hogy addig is én segítsek Neked egy kicsit. Szerintem sincs gond a vegán étrenddel, ha megfelelően csináljátok, de a természetes étrend-kiegészítők ilyenkor is fontosak  Nekem van olyan ismerősöm, aki vega léttére időnként, kúraszerűen fogyaszt halolajat, ugyanis az Omega 3 zsírsavak közül az emberi szervezet csak az EPA-t képes hasznosítani és ez csak a halolajban van meg. Ha érdekel a téma, kérlek olvasd el a Balatoni hal - Omega zsírsavak és az Omega 3: Rendszeres halfogyasztás, olajozott mindennapok című cikket. 

A Gyermekmegőrző című blogban a kisfiad immunerősítésére kapsz tanácsokat.  Ha szeretnél nála nehézfém kivezetést, akkor a Chlorella alga a Spirulina algával és Huminqummal együtt hat igazán. 

Tudom, hogy nem egyszerű egy Candida, glutén, tej és szójamentes étrend összeállítása, de a Boszorkánykonyhában sokféle speciális diéta receptet találsz.

Értékelés: Nincs

Mivel tűnt el a fogról a lyuk?

Kedves Vali!

Pontosan mivel tűnt el a lyuk az ismerőseidnél?

A kisfiam 3 éves múlt, és van két pici lyuk a fogán, és ha lehet, nem tenném ki a fogtömés okozta stressznek ilyen pici korban. Nem szeretném, hogy egy életre féljen a fogorvostól...

Tehát a legjobb lenne nem csak megállítani, hanem eltüntetni a lyukat Nagyon rá akarok menni a problémára, hogy újra épek legyenek a fogai.

 Megadnád, pontosan mi kell ahhoz, hogy tényleg begyógyuljanak a lyukak? 

Köszönöm!

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Lyukas fog probléma

Kedves Maaarjann!

A kérdésedet továbbítottam Valinak! Remélem hamarosan választ kapsz rá! Türelmedet kérem! 

Bevallom őszintén engem is nagyon érdekel a válasza.

Értékelés: Nincs

fog magától való begyógyulása

Én két esetet ismerek a fog magától való begyógyulására.
.Az egyiket csak olvastam Julija Butyenkónál (remélem, jól emlékszem a nevére) aki a nyers étrendről írt könyvet.Nem tudom a pontos címét, talán "A nyers étel csodája"-most had ne keressem elő a könyvet.

A másik a férjemmel történt, mikor olyan 25 éves lehetett, én akkor már a felesége voltam és emlékszem rá.Egy lyukas foga elkezdett spontán gyógyulni, ezt a fogorvosnő mondta, de végül is be lett tömve a fog.Egy gyereknek nyílván jobban regenerálódik a szervezete, nekem nem hihetetlen a hogy a fog meggyógyul egyes esetekben.

Értékelés: Nincs

Kérlek oszd meg velünk ha van

Kérlek, oszd meg velünk ha van erről több infód! kérlek kérlek...  én már évek óta azt gondolom hogy ez lehetséges és így van, de valahogy nem akaródzik az információnak elérkezni hozzám a hogyanjáról, úgyhogy már-már kicsit hülyének érzem/nézem magam hogy "ilyeneket" képzelgek. Gabi

Értékelés: Nincs
MrBez's picture

Szerintem az oldal lejáratása

Szerintem az oldal lejáratása egy ilyen cikk közlése. Badarság és lehetetlen.

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Mellesleg számtalan esetet ismerek magam is, akiknél eltűnt

a luk a fogról. Nem állítom, hogy a tisztított vajtól, de maga a folyamat létezik, hogy "beforr" a lyuk. Csak azért, mert badarságnak tűnik, ne mondd azt, hogy lehetetlen!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Hírszem értelme

Miért is kerülnek fel ilyen cikkek ide az oldalra? Mert:

- tájékoztatnak

- véleményt formálnak

- elképesztenek

- értelmes vitát indítanak

- elgondolkodtatnak... stb.

Senki nem mondta, hogy mi mindennel egyetértünk, ami ide felkerül! Épp ezért jelentetjük meg az intelligens módon írt ellenvéleményeket, mert ezekre is szükség van. Azért remélem az oldal továbbra is tetszik

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel