Az epilepszia és az élelmiszerek összefüggése

Az idegrendszer allergiás elváltozásai közé tartozik a migrén, epilepszia, túlmozgásosság, idegfeszültség, a neurózis egyes formái. Bizonyított, hogy egyes élelmiszerek hatnak az agyműködésre, és kóros tüneteket okozhatnak. Egyes orvosok úgy vélik, hogy az allergiás jelenség az élelmiszerekben lévő anyagok gyógyszertani hatásának tulajdonítható, vagyis ezek úgy viselkednek, mint valamely hatóanyag. Az epilepszia és az ételallergia Az epilepszia különböző formáit ismerjük, az érzékszervi módosulást eredményező rohamoktól egészen az eszméletvesztéssel járó görcsrohamokig. De az is előfordulhat, hogy egyeseknél a magas lázat görcs követi. 

A legújabb vizsgálatok kimutatták, hogy az arra érzékeny gyerekek bizonyos élelmiszerekre mind magas lázzal, mind görcsökkel reagálhatnak. Ha biztosan tudjuk, hogy az élelmiszer a kiváltó tényező, a megfelelő diéta, és az élelmiszer elhagyása enyhítheti az állapotot. Valójában ilyen betegeknél az orvos javaslata alapján, bizonyos várakozás után el is hagyhatók az epilepsziaellenes gyógyszerek. Csak úgy, mint a migrén esetében, más allergiás tüneteket mutató gyerekek (asztma, nátha, ekcéma stb.) is jól reagálhatnak a diétára. Különösen azok, akiknél a lázas állapot görcsöket vált ki vagy akiknél visszatérő, megmagyarázhatatlan láz fordul elő. Az élelmiszer-epilepszia összefüggést vizsgáló orvosok azt is észrevették, hogy e betegségnél a fiú-lány arány három az egyhez, és a fiúknál a fehér bőrű, szőke, kék szemű túlsúly figyelhető meg. Ennek az állapotnak a kiváltásában a leggyakrabban felelős élelmiszerek a tehéntej, sajt, citrusgyümölcsök és a csokoládé.

Szeretnénk felhívni a figyelmed arra, hogy a Hírszem rovatban megjelenő tartalmak tallózások a nagyvilág híreiből, NEM az AntalVali.com szerkesztőinek tollából származnak, utánközlések, és nem minden esetben tükrözik a véleményünket. Sok esetben a felkerült cikkeket vitaindítónak szánjuk, mert kíváncsiak vagyunk a véleményedre. A hírszemek eredetijét a cikk végén, a "Forrás" címszó alatti linken találod meg. A tartalmi kifogásokat se nekünk, hanem a cikk szerzőjének küldd! Köszönjük! 

 


 Kapcsolódó tartalmak: 

Forrás: 
http://epilepszia.neurovital.hu/az-epilepszia-es-az-elelmiszerek-osszefuggese/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Hozzászólások

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel