Az agyvérzés elkerülése érdekében fogyasszon több olajos halat!

Sok omega-3 zsírsavban és egyéb éltető tápanyagokban gazdag olajos hal fogyasztása hetente többször is jelentősen csökkentheti az emberek agyvérzésre és más agyi betegségekre való kockázatát. Egy új angol tanulmány megerősíti a már számos rendelkezésre álló tudományos bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy az olajos halak, mint a lazac, makréla, hering, pisztráng és szardínia, egyedi neuroprotektív képességekkel rendelkeznek.

Dr. Rajiv Chowdhury a cambridge-i Egyetem kutatója és Oscar H. Franco az Erasmus University Medical Center professzora Rotterdamban, 38 halfogyasztás előnyeit elemző tanulmány eredményeit vetette össze. Különösen az olajos halak azon tulajdonságaira koncentráltak a kutatók amelyek az agyérbetegségeket, illetve az agyérszűküléses állapotokra hatnak.

fishsoup-300x229Az adatok, amelyeket 15 országból származó 800.000 magánszemély felméréséből összesítettek, azt mutatták, hogy mind a már kialakult szív-és érrendszeri betegségekben szenvedőknek és mind az egészséges egyéneknek előnyös lehet az olajos hal fogyasztása. A csapat megállapította, hogy azok, akik 2-4 adag olajos halat ettek a héten, 6 százalékkal kisebb valószínűséggel szenvednek cerebrovascularis betegségben, mint azok, akik egyszer egy héten vagy ennél is ritkábban fogyasztottak belőle hetente.

Azon a résztvevők esetében, akik átlagosan 5 vagy több adagot fogyasztottak hetente, az agyvérzés kockázata 12 százalékkal csökkent. Más szóval, minél több olajos halat eszik valaki, annál kevésbé fog bármilyen agyérbetegségben szenvedni a későbbiekben.

“A korábbi kutatásokból már tudjuk, hogy a sok halfogyasztás általános egészségi állapot javulást eredményez “nyilatkozta Dr. Peter Coleman, a “The Stroke Association” igazgatóhelyettese. ”Ez a kutatás azt is mutatja, hogy ez segithet kikerülni az agyvérzést is” … A stroke kockázatát csökkentheti még rendszeres testmozgással, egészséges, kiegyensúlyozott étrenddel és vérnyomásának karbantartásával.”

Hasonlóképpen, egy 2011-ben megjelent tanulmány megállapította, hogy a halolaj-kiegészítők, amelyek omega-3 zsírsavakban gazdagok, enzhítik ay agy gyulladásos folzamatait, így csökkentve a stroke kockázatát és javítva a kognitív képességeket. A dokozahexaénsav (DHA) amely a halolaj hatóanyaga, létfontosságú a stroke megelőzése szempontjából.

Forrásanyag:
http://articles.timesofindia.indiatimes.com
http://www.dailymail.co.uk


További Hírszem:

Forrás: 
http://naturahirek.hu/az-agyverzes-elkerulese-erdekeben-fogyasszon-tobb-olajos-halat/
4.2
Értékelés: Nincs Átlag: 4.2 (5 votes)

Hozzászólások

Agylágyulás után

Sziasztok!

A segítségetek szeretném kérni. Édesapám (69 éves) kórházba került hétfőn agylágyulással, ami az agyának a mozgásért felelős részér érintette. Nem bénult le szerencsére, de nehezen tudja használni a lábait és a bal kezét. Azt mondja olyan, mintha nem az övé lenne. Van neki magasvérnyomása, amit úgy ahogy kezelt illetve cukorbetegsége, amivel nem törődött és az alkoholt sem veti meg :(. A Chlorellánál ill. a Zsurló rügyelixírnél olvastam, hogy segithet a idegszövet regenerálásában.

Mit tudnátok estegleg javasolni, mivel lehetne javítani az állapotán? Bármi jó lenne, majd valahogy beletuszkoljuk, ha nem akarja megenni/meginni. Akarata van a gyógyulásra, erőlteti a lábai mozgatását, infúzión van és gyógytornára fog járni. Ha minden jól megy, kb. 8 nap múlva kijöhet a kórházból.

Nem tudom, jó helyre írtam-e a problémámat, de jobb ötletem nem volt.

Előre is nagyon nagyon köszönöm a segítségeket.

Szép napot Mindenkinek

Andi

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Változás, változtatás

Szia Andi!

Kérlek, olvasd el ezt a hozzászólást és a benne linkelt tartalmakat! Ebben megtalálhatod a javasolt, regenerációt támogató termékeket is.

Azonban igazi és tartós javulást csupán az étrend- és az életmód komoly megváltoztatásával lehet elérni, melynek az alapja mindig az egyéni elhatározáson és akaraton nyugszik! Tehát valóban nagyon lényeges a szervezet megtámogatása különféle termékekkel, de ezek az egyéb változtatásokkal és változásokkal együtt a leginkább hatékonyak!

Azt gondolom, hogy a "majd valahogy beletuszkoljuk, ha nem akarja megenni/meginni" módszer nem vezet sem megoldásra, sem jó irányba! A változást édesapádnak kell őszintén akarnia és ezért neki is kell a továbbiakban mindent megtennie, a te, ti segítségetekkel! Fontos (és sok esetben tényleg eredményes is), hogy elmagyarázd neki az összefüggéseket, az okokat, okozatokat, a következményeket!

A belső úton óriási támogatást, segítséget nyújthat egy jó kineziológus, családállító szakember, life- és kardio coaching is. Mindenképpen érdemes és lényeges ilyen irányban is mozdulni!

Segítségetekre lehet Kocsis GáborHasználd fel! weboldala is (www.hasznaldfel.hu). Gábor sikeresen felépült egy agyi történésből és saját tapasztalatai, élményei alapján kezdett el segíteni a stroke-ban érintetteknek és családtagjaiknak. Rengeteg hasznos, erőt adó információ található az említett oldalon!

Mielőbbi teljes felépülést kívánok édesapádnak, jó egészséget nektek!

Értékelés: Nincs
netti.84's picture

Cavernoma műtét előtt, után

Sziasztok!

32 éves vagyok. Van egy cavernoma (érgomolyag) az agyamban, ami 2 éve bevérzett (így tudtuk meg a létezését). Nagy szerencsém volt, mert alig volt észrevehető az egész vérzés, nem okozott nagy gondot. Most viszont elkezdett nőni a cavernoma, így meg kell műteni. (Valószínűleg hormonális alapú, mert a szülés után másfél évvel vérzett be. Azóta semmilyen hormon tartalmú gyógszert nem szedhetek. Bár egyébként sem kell gyógyszert szednem.) Mit érdemes szednem a műtét előtt, illetve a műtét után (és milyen adagolásban)? (Ginkgot pl. biztos nem lehet, mert újabb vérzést okozhat) Az orvosok nem étrendkiegészítő pártiak, így ők semmit nem javasolnak. Én viszont szeretném, ha a lehető leghamarabb felépülnék, és szeretném megtámogatni az immunrendszerem. 

Köszönöm! :)

Netti

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Cavernoma műtét esetén

Szia Netti!

Ebben az esetben (is) feltétlenül egyeztetni szükséges a kezelőorvossal, műtétet végző orvossal, mielőtt bármit is elkezdesz használni, fogyasztani, hiszen a táplálék-kiegészítők befolyásolhatják, módosíthatják a kapott gyógyszerek hatását, működését és ez a műtét utáni időszakra is vonatkozik! Talán az Immune Assist Critical Care, Emóció, Nyírfanedv, sima D3-vitaminQ10 Koenzim engedélyezhető kombináció lesz, de ezt csak és kizárólag a kezelőorvos erősítheti meg és hagyhatja jóvá! A leginkább célravezető, ha kinyomtatod az említett termékek adatlapját, összetételét és azt mutatod meg a kezelőorvosnak, úgy biztosan tud majd érdemben nyilatkozni, tanácsot adni e téren.

Az Immune Assist CC-el kapcsolatban mindenképpen emeld ki azt a mondatot, hogy a termék a benne lévő hatóanyagoknak köszönhetően "javítja a granulopoesist (granulocyták képzése a csontvelőben) valamint athrombopoiesist (vérlemezkék képzése a csontvelőben)." Ez például a műtét szempontjából nem tudom, hogy esetedben javallott e. 

Ha megkérdezed az orvosodat, mi az, amit biztosan nem szedhetsz, mi az, ami biztosan ellenjavallt, akkor már az is könnyebbséget jelenthet. Műtét előtt jó lenne, ha fel tudnád tölteni a vitaminraktáraidat, ezzel kapcsolatosan is kérj javaslatot, mit szabad és mit nem! A legfontosabb, hogy a műtét jól sikerüljön és az utána következő gyógyulás is gond nélkül menjen!!

A műtét előtt, után a Bach Elsősegély-csepp használata is támogatást nyújthat- lelki szinten is- ez egész biztosan használható, hiszen lényegében nem hatóanyagot, "csupán" információkat tartalmaz. Már spray formában is beszerezhető!

A Triomed Delfin medál is segítséget jelenthet a lelkileg nehéz időszakban!

Én nagyon-nagyon szorítok neked és gondolok rád, örülnék, ha hírt adnál majd magadról! 

Jó egészséget és csupa szépet kívánok neked! 


Értékelés: Nincs

Adagolások stroke utánra

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem az ügyben, hogy 80 éves papámnak miként adagoljuk a Q10 koenzim cseppeket. 3 hete kapott stroke-ot, akkor fél oldalára lebénult. Azóta ugyan részlegesen, de ez a bénulás javulást mutatott, most kiengedték a kórházból, hogy hátha otthon javul az állapota, majd 1 hónap múlva kontroll és, ha megfelelő állapotba kerül, folytatják a rehabilitációját. Majd 8 éve, hogy megállapították: vérhígítót kell szednie rendszeresen, amit ő sajnos nem vett komolyan - talán ez is vezetett a jelenlegi helyzethez. Most naponta kapja a megfelelő gyógyszereket, injekciókat, de szeretnék én is segíteni neki, ami tőlem telik. Megrendeltem neki a Q10 csepp terméket és a Gal Bio Curcumin+Forte 60 db-os kapszuláját, gondoltam, ez talán kicsit segíthet az állapotán. Tudnátok ebben segíteni nekem? Ez megfelelő vagy javasoltok inkább mást? Milyen adagolásban érdemes neki szedni?

Köszönettel:

Eszter

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Kiegészítők stroke után

Szia Eszter!

Mielőbbi gyógyulást kívánok nagypapádnak!

Nagyon fontos, hogy mielőtt bármilyen kiegészítőt elkezdenétek alkalmazni, egyeztessetek nagypapád kezelőorvosával!

Arra kérlek, olvasd el Edit hozzászólását a támával kapcsolatban, nagyon sok kérdésedre válaszra találhatsz benne! Ahogy az említett hozzászólásban és a fenti cikkben is olvashatod, az omega 3 zsírsavaknak rendkívül fontos szerepük van mind az erek/a keringés állapotának karbantartásában, mind a gyulladás megszüntetésében, mind pedig a regeneráció támogatásában. Az omega 3 zsírsavakban gazdag halolaj kapható olyan formátumban, ami hozzáadott Q10-et tartalmaz, talán könnyebbséget jelenthet, ha így fogyasztja nagypapád.

A Bio-Curcumin forte kiegészítő remek választás, hiszen a "kurkuminoidok és a turmeronok is erős antioxidáns- és gyulladáscsökkentő hatásúak"!  A szervezet támogatása érdekében fontos lenne az antioxidánsok minél magasabb arányú fogyasztása. A C Food Complex és az Emóció mind remek antioxidáns források! A C-vitamin elősegíti a sejtek regenerációját, a gyulladás leküzdésében is fontos szerepet játszik, a B-vitaminok pedig jelentősen serkentik az idegregenerációt!  Figyelmedbe ajánlom még az Ősi magnézium családot is, mivel a magnézium a megfelelő izom/idegműködésben, regenerációban is fontos szerepet tölt be. Olvasd el kérlek a termékek adatlapját is, az adagolásokkal kapcsolatban innen tudsz majd tájékozódni, de ezeken túl nagyon sok érdekes és hasznos információt találhatsz rajtuk! 

A vérnyomás csökkentésében, optimalizálásában, a keringés támogatásában a Garlic Force fokhagyma kapszula és a Kékszőlőmag mikroőrlemény is nagy segítséget jelenthetnek! 

A kiegészítő kezelésben és a gyorsabb felépülésben a Triomed Omega, valamint Hemo medálok, és a Vital készülék is jelentős támogatást nyújthatnak! Működési elvükről, a milliméteres hullámterápiáról, ebben a cikkben akár bővebben is olvashatsz!

Szép napot neked; írj majd, hogyan halad nagypapád a gyógyulásban! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Stroke

Édesapámat sajnos strók érte! Szeretném kérni a segitségeteket, hogy mivel tudnám segíteni. Nem a vérzéses sztrók! Még korházban van! 

Köszönettel! Ilona

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

A stroke-ból teljesen fel lehet gyógyulni!

Az Ötórai tea - hatkor következő vendége egy olyan férfi, aki teljesen kigyógyította magát a stroke-ból, pedig tolókocsira ítélték. Érdemes lenne eljönnöd és meghallgatnod az ő történetét.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
verebedit's picture

Nem vérzéses stroke

Szia!

Mielőbbi jobbulást kívánok az édesapádnak!

Fontos, hogy minél előbb helyrejöjjön az agy vérellátása, A nem vérzéses (iszkémiás ) stroke  kialakulásának oka, az artériák elzáródása. Ennek több oka is lehet, a lényeg az, hogy olyan étrend-kiegészítők fogyasztását javaslom elsősorban, amely támogatja a szív és érrendszer működését, erősíti az imunrendszert. Különösen fontosnak tartom a  Halpástétom kúraszerű fogyasztását: napi egy pástétom 36 napon keresztül. A gyógygombákkal csodás tapasztalataim vannak, a  Ganoultra különösen jó hatással lehet az agyműködésre, az Omega 3 Halolaj pedig igazi szívbarát, nagyon jó a szív és érrendszer támogatására.  A  Ganoderma gyógygombákról szóló cikkünket Ganoderma (Reishi) címen találod meg az oldalon, a halolajról pedig a  Mit érdemes tudni az Omeg3 és az omega 6 zsírsavakról című  cikkünkben olvashatsz.   A bétaglükánoknak nem csak a tumorterápiában, hanem a immunmodulálásban is fontos szerepük van, így  mindenképpen beruháznék egyre. Nekem a Bioconnect az egyik kedvencem.  A Nyírfanedv kiváló vértisztító hatású és imunerősítő hatású, igazi energiabomba. Ha szeretnél többet tudni róla, a figyelmedbe ajánlom a Nyírfanedv: a nyírfa folyékony  kincse a nyírvíz című írást

Bár a végére maradt, de nagyon fontos: Bármelyik étrend-kiegészítőtt választod az orvosnak tudnia kell róla, ugyanis befolyásolhatják a kapott gyógyszerek hatását, és a gyógyszerek is hatással bírnak a szedett étrendkiegészítőkre. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Szívbetegség

Sziasztok!

 

Nekem szívbillentyű problémám van, nem zár rendesen, koleszterinem egy éve volt nézve akkor jó volt az eredményem. Vérnyomás csökkentőt szedek napi egyet. A galagonya teán kívül mit tudtok ajánlani?

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Szív támogatása

Szia! 

Én már körbejártam a témát, mivel az én kisfiamnak sem zár rendesen az egyik billentyűje. Annak idején, amikor kiderült, megtárgyaltuk, és a szőlőmag mikroőrleményt, halolajat, Emóciót és Q10-et választottam neki. Azóta már vannak újabb termékek is, úgyhogy most még komplexebben össze lehet válogatni őket a szív- és érrendszer támogatásához. 

Pl. érdemes lenne első körben megcsinálni egy halpástétom kúrát, mellé mehet az Emóció, hogy hatékonyabban hasznosuljon a sok jó anyag + a K2-D3 forte, mert az alap + mehet még a Q10.  Ha vége a halpástétom kúrának, akkor elkezdeném a mikroőrleményt + valamilyen halolajat vagy krill olajat. Az Emóciót, Q10-et, K2-D3-at és a hal/krill olajat meghagynám folyamatosan. 

Kérdezted, milyen termékek vannak még a szív támogatására, én ezt most Belinkelem Neked. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Szív- és érrendszer

Viszont lenne egy kérdésem. Anyósomnak is havonta van ajakherpesze. Viszont, naponta 17 szem gyógyszert szed szív-, ér- és cukorproblémák miatt, persze vitamint semmit ezek mellé  A Longora gondoltam, de ha van jobb ötletetek, szívesen fogadom Köszönöm!

Szép napot!

Szilvi

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Szív- és érrendszer, herpesz

Szia Szilvi!

Na, most van Bettynek egy szuperjól összeszedett hozzászólása, amelyet mintha pont neked írt volna.  Ezért ezt belinkelem, kérlek, olvasd el! 

Az említett Longo Vital nagyon jó alap multivitamin készítmény, viszont a szív- és érrendszeri problémák esetén érdemes fontolóra venni egyéb dolgokat is. Ezek mind szépen össze vannak szedve Betty hozzászólásában, így én nem is szaporítanám a szót. 

Jó egészséget nektek! 

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Ha valaki biztosra akar menni,

elkerülje az agyvérzést (többek között), akkor ajánlom a halpástétomot - évente 1-2x 36 napos kúra formájában.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel