A Karstädt-protokoll: a szinte ingyenes fájdalom- és depressziógyilkos

A D-vitamin a vitaminok szupersztárja. A hiánya betegségeket idézhet elő, a megfelelő mennyisége csodákat művelhet - egészen pontosan fájdalom és depresszió esetében. Ennek ellenére miért közölnek az egészségügyi hivatalok túlságosan kevés beviteli mennyiségeket? Miért takargatják oly célzottan a nyilvánvalóan elterjedt D-vitamin-hiányt?

d-vitamin-napsutes

Olvasd el Uwe Karstädt, természetgyógyász és bestseller író válaszait!

Valójában Közép-Európa klímája nagyon egészséges. A négy évszak váltakozása sokoldalúan támogatja az immunrendszerünket, és hozzájárul az erősítéséhez. Az év hideg és napfényszegény időszaka a gyenge pont: novembertől márciusig a napsütés Németországban nem elég erős a megfelelő D-vitamin képződéshez, akkor sem, ha órákat töltünk a téli napfényben. A D-vitamin igazából nem egy vitamin, hanem egy hormon előanyaga, amelyet maga a test állít elő. A vitamin 90%-át a bőrünk állítja elő UV-sugárzás hatására. Csupán csekély mennyiségben vesszük fel táplálék útján.

Mennyi D-vitaminra van szükségünk?

A berlini Robert Koch Intézet a Német Egészségügyi Minisztérium megbízásából készített egy tanulmányt a németek D-vitamin ellátottságáról. 4000 embert vizsgáltak meg minden korosztályból. A nők 58%-ának, a férfiak 57%-ának volt túlságosan kevés a D-vitamin-szintje. A vitaminhiány a téli hónapokban még szembetűnőbb volt. Ezek a statisztikák sajnos teljesen maszkírozottak, ugyanis olyan értékek szolgálnak alapul, amelyek alapvetően is túl alacsonyan kerültek meghatározásra. A legújabb felismerések az optimális D-vitamin-érték területén 70-80 ng/ml-ről szólnak.

Tanulmányok az USA-ból igazolják, hogy a várandósok 76%-a, a kórházi betegek 60%-a szenved D-vitamin-hiányban. Az idős otthonokban ez már 80%. Ha az újabb optimál értékeket vesszük figyelembe, akkor társadalmi szinten teljes körű D-vitamin-hiányról beszélhetünk.

Németországban mint optimális D-vitamin szint 30 ng/ml van érvényben. Ez a hivatalos érték szemben áll az én ajánlásommal, a 70-80 ng/ml-rel, amely az egész világon végzett legfrissebb tanulmányokon alapszik. A 18 és 79 év közötti németek körülbelül 60%-a mindössze kevesebb, mint 20 ng/ml D-vitamin-szinttel rendelkezik, és ezzel egyértelműen D-vitamin-hiányosak. A Német Táplálkozási Intézet napi 200 NE (nemzetközi egység) D-vitamint javasol.

Ez a javaslat szerényen szólva is egy vicc. Egy felnőtt ember megfelelő napsugárzással napi kb. 10 000 NE D-vitamint termel, mielőtt a szervezet a saját termelését "leállítaná". Ha abból indulunk ki, hogy a megfelelő D-vitamin-szint legalább 50, még jobb ha 70-80 ng/ml, akkor a szervezetnek 5000-8000 NE-et kell bejuttatnunk azért, hogy a napi vitaminszintet a téli időszakon át is tartani tudja. A mennyiség egyébként a súlytól függ. Akinek 50 kg-ot mutat a mérleg, 4000-5000 NE D-vitaminnal kijön, míg egy ember 90 kg-os súllyal már 8000-9000 NE-re szorul, hogy a megfelelő D-vitamin-termelését tartani tudja.

D-vitamin szedésénél egyébként oda kell figyelni, hogy egyidőben K2-vitamint is szedjünk. Ez gondoskodik arról, hogy a D-vitamin által aktivált kálcium oda érkezzen, ahol szükség van rá: tehát a csontokhoz és az idegekhez, nem pedig a véredényekbe és az ízületekbe.

Hogyan termelődik D-vitamin a szervezetben?

Minden, amire a szervezetnek szüksége van a D-vitamin-termeléshez, az a koleszterin és a napfény. Az így előállított naphormon a vesében aktiválódik, és átadódik a vérnek. Mindenek előtt a gyerekek esetében nagyon fontos a koleszterin jelenléte a csontozatuk felépítése miatt. Tehát jót teszünk azzal, ha megfelelően gondoskodunk emberi létünk egy alap építőkövéről. A gyerekek egészséges fejlődése az állati forrásokból származó megfelelő mennyiségű koleszterintől függ.

Hogyan növeljem a D-vitamin-szintemet?

Sokan keresik a megoldást a szoláriumok UV-lámpáiban. De tényleg ez a megfelelő út? A szoláriumok nem a bőrkárosodások és a rák gyanújában állnak? A német sugárvédelmi hatóság szerint a szoláriumhasználat valóban növeli a bőrrák kockázatát. Főképp a gyerekek és a fiatalok kerüljék a konnektorból jövő napsugárzást.

Természetesen a táplálkozási láncból is fel tudjuk venni a D-vitamint. Habár csak néhány élelmiszer van, amely említésre méltó mennyiségben tartalmazza ezt a vitamint. Különösképpen a zsírban gazdag halfajták, mint a lazac, hering, makréla vagy szardínia ajánlott. Azonban amellett, hogy D-vitamin-források, magukban rejtik tengereinkből a környezeti mérgek veszélyeit. Csekély mennyiségben tartalmaz még D-vitamint a tojássárgája, a máj, valamint gombafajták, mint a shiitake és vargánya.

Az említett élelmiszerek fogyasztásán keresztül azonban napi szükségletünk mindössze 10-20%-át tudjuk bejuttatni.

Az élelmiszerek D-vitamin-tartalma

  • Lazac 16,00 (Mikrogramm/100 Gramm)
  • Hering 7,80 - 25,00
  • Tojássárgája 5,60
  • Makréla 4,00
  • Rókagomba 2,10
  • Marhamáj 1,70
  • Vaj 1,20
  • Borjúmáj 0,33

Véleményem szerint a D-vitamin-szintünk emelése érdekében a vitaminkészítmények szedése a jobb megoldás. Mindenesetre javaslom, hogy egy ilyen készítmény beszedése előtt végeztessünk vérvizsgálatot, hogy elkerüljük a túladagolás veszélyét.

Bár a veszély, hogy a toxikus értékbe csúszunk, nagyon csekély, először a 150 feletti értéknél kezdődik. Ennek ellenére a teszt a biztonságot szolgálja, hogy éppen hogyan állunk és egyáltalán szükséges-e a vitaminpótlás. Mert túladagolás esetén vesekőképződés indulhat el.

Miért olyan fontos számunkra a D-vitamin?

A D-vitamin a vitaminok között különleges helyet foglal el. Több mint 200 anyagcsere-folyamat alkotórésze. Nemcsak azért, mert a test maga állítja elő, hanem mert szabályozza a kálcium- és foszfátanyagcsere-folyamatokat és ezen keresztül támogatja a csontok keménységét.

Erősíti az immunrendszert olyan krónikus betegségek esetén is, mint a cukorbetegség, szklerózis multiplex vagy ízületi gyulladás. Másik nagy jelentősége abban rejlik, hogy a fiatalság forrása a bőr és a kötőszövet számára, miközben az UV-sugárzás károsodásaitól és az öregedési folyamatoktól véd.

D-vitamin, mint fájdalom- és depressziógyilkos

A Koppenhágai Egyetem egy tanulmánya hosszú ideje figyelmet érdemel. A tudósok kiderítették, hogy az úgynevezett T-sejteknek, amelyek a szervezetünkben a kórokozók elleni védekezésért felelősek, a vitaminra azonnal szükségük van. Ha ebből nem áll elegendő rendelkezésre a szervezetben, leállítják a védekezést. A tudomány egy másik felismerése ezzel összefüggésben, hogy a D-vitamin segíteni tud a fájdalom csökkentésében.

Sokan közülünk ismerik az úgynevezett 'Winterblues'-t: a szürke, sötét időszakát az évnek, amely rontja kedvünket, fáradttá és depresszióssá tesz. Valójában összefüggés van a hiányzó napfény és a depresszióra való hajlam megnövekedése között.

D-vitamin - védőpajzs a mellrákkal szemben

A GeorgeTown Egyetem kutatói összefüggést találtak a magas D-vitamin-bevitel és az alacsony mellrákrizikó között. Úgy találták, hogy magas dózisú D-vitamin-bevitel a már megbetegedett nőknél 75%-kal csökkentette a rák növekedését.

Az újonnan kialakult tumorok száma 50%-kal csökkent. Magas dózisú D-vitamin-adagolás bizonyítottan javítja a bél-, tüdő-, prosztata- vagy bőrrák túlélési esélyeit.

Angliában a Leeds Egyetem tudósai szerint magas dózisú D-vitamin bevitele kedvezően befolyásolja a betegség lefolyását, és csökkenti a halálozási rátát. Az "American Journal of Clinical Nutrition" című újságban, 2007-ben megjelent tanulmány arra az eredményre jutott, hogy a D-vitamin pótlása a valamikori rákos betegek esetében csökkenti a rák visszatérésének esélyét. Amikor ezek az egyetemek magas dózisú D-vitamin-adagolásról beszélnek, nem abból a mennyiségből indulnak ki, mint a Német Táplálkozási Intézet (30 feletti érték). Ezek a tudósok a vérben 80-100 ng/ml D-vitaminról beszélnek a rákbetegségekkel kapcsolatban.

Most már érted, miért mondtam, hogy vicc, ha 5000-9000 NE helyett 200 NE-ről beszélünk...

Írta: Uwe Karstädt

Fordította: Szentirmai Klaudia

Szeretnénk felhívni a figyelmed arra, hogy a Hírszem rovatban megjelenő tartalmak tallózások a nagyvilág híreiből, NEM az AntalVali.com szerkesztőinek tollából származnak, utánközlések, és nem minden esetben tükrözik a véleményünket. Sok esetben a felkerült cikkeket vitaindítónak szánjuk, mert kíváncsiak vagyunk a véleményedre. A hírszemek eredetijét a cikk végén, a "Forrás" címszó alatti linken találod meg. A tartalmi kifogásokat se nekünk, hanem a cikk szerzőjének küldd! Köszönjük!

 


Kapcsolódó tartalmak:

Forrás: 
http://info.kopp-verlag.de/medizin-und-gesundheit/gesundes-leben/uwe-karstaedt/das-karstaedt-protokoll-der-fast-kostenlose-schmerz-und-depressionskiller.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Hozzászólások

D vitamin hiány....

Eloszor is koszonet mindenkinek hogy tagja lehetek ennek a csoportnak es koszonet a sok tanacsokert is... hasznosak!

Egy keressel fordulok mindekihez ... mert igazabol nagyon elakadtam.

2eves es 5 honapos fiamat nevelem egyedul, aki egy eletre valo eszmeletlen kis krapek, es nem volt sosem beteges egesz addig amig el nem kezdtem bolcsodebe jaratatni. Egyik megfazasbol a masik megfazasba jutott, ami azota folyamatosan tart. Egyik orvostol a masik orvosig hordtam de valamit meg se csinaltam jol. Mindenki a sajat kezeleset dicserte es , lehurogta az elozo kezelest. Igazabol 100% latszat es javulas meg sem volt. Olyan vitamin es immunerosito komplexeket irt fel mindenki hogy semmi mas nem kell melle csak az amit az orvos felir. hat en jo anyuka modra be is tartottam.

Erre sem a megfazas nem mult el sot mi tobb egy olyan problemaba utkoztem mint .... allandoan azt hajtogatta hogy faj a laba. Anya megpuszilta es mar nem is fajt. Nem tettem nagy hangsujt ra. Gyerek... nem tudja mit beszel....Aztan azt vettem eszre hogy elkezd gorbulni a mellkasa es a szegcsontja erdekesen kidudorodik.

Azt mondtak .. gyerek majd vissza all. Meg formalodik.

Na , most jon a keres. egyik rutin vizsgalatnal , orrpolipot vizsgaltak, csak rakerdek hogy mennyire normalis a gyereknel a gorbe csont... Hat semennyire.

Kiderult hogy gyermekemnek D-vitamin hianya van, ami ugye .. labfajas .. gorbe csont-hoz es sok mashoz vezet.

Vissza alltam a jol bevalt D-vitamin cseppre, es felre tettem a csodat tevo multikomplexhez.

Kerdesem : vajon vissza allnak meg a csontjai , vagy ilyen kis gorbe marad a mellkasa? ugy olvastam hogy 7 kg = 2 csepp. A fiam 13 kg es most (3 napja) 5 cseppet adok neki ... hogy valahogy potoljam a hianyt. Sok? vagy keves? mit tegyek ? nagyon elrontottam a fiam fejlodeset? lehet meg segiteni?

Elorre is koszonom a valszt , turelmetlenul varom!

Értékelés: Nincs

D-vitaminhiányos kisfiúnak

Szia ercsi81,

Ezt a D3 cseppet használjátok vagy másik készítményt?  A D-és a K-vitaminok együtt tudnak igazán jól működni, nagyon sok életfolyamatban szerepük van, az egészséges csontozat, fogak, immunrendszer, hormonháztartás kialakulásában is. Ezért én a K2D3 cseppből a Forte változatot javasolnám inkább, és vitaminokkal, ásványi anyagokkal való feltöltést, mert önmagában D-vitamin valószínűleg nem lesz elég. Természetes összetevőjű, jól hasznosuló készítmény.

Gyermekmegörző blog segíthet és én is összeszedtem a gyermekeimnél bevált termékeket.

Jó minőségű vitaminok mellett az is fontos, hogy változatosan, egészségesen étkezzen kisfiad, sokat legyen a friss levegőn, tudjon szabadon játszani, szaladgálni, ugrálni (trambulinon való ugrálás is sgeíthet) és jól érezze magát akkor is ha nem tudsz vele lenni például a bölcsödében. Tudja, érezze, hogy jó helyen van, te is megbízol a gondozókban, nem szorongsz azon mi történik vele ott és tudod, hogy vigyáznak gyermekedre, jó helyen van. Ha nem tartod jónak azt a bölcsit és/vagy kisfiad láthatóan nem érzi jól magát akkor próbáljatok esetleg másik helyet keresni. Ha kettesben vagytok akkor próbálj időt szakítani amikor csak rá figyelsz, és élvezitek az élet apró örömeit is.

Az egészséges bionom táplálkozásról a belinkelt cikkben olvashatsz és a Boszorkánykonyhában is rengeteg receptet találsz segítségnek. 

Egészséges csontok kialakulása miatt olvasd el kérlek a következőket:

 Lehetséges a kálcium pótlása tej nélkül!

A 7 legnagyobb banális tévedés a csontritkulással kapcsolatban

Lyukas fog gyógyítása természetesen cikk alatti tanácsokat pl. ezt és ezt a hozzászólást is.

Teljes vérkép (D-vitamin, vas is), vizelet vizsgálat, cöliákia szűrés is fontos lenne ha eddig még nem történt meg.

A csontocskák formálódnak még, teljesen helyre is jöhetnek, de hogy mennyire kell, kell-e aggódnod az elváltozások miatt azt hozzáértő szakemberrel kéne megbeszélned.

Írj majd kérlek később hogyan alakulnak csontocskák !

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

D-vitamin hiány, vastagbélgyulladás, mióma

Sziasztok!

Én  még teljesen új vagyok mind a témában, mind itt, ezen az oldalon. Segítséget szeretnék kérni. A napokban érkezett meg a laborleletem, amelyben súlyos D-vitamin hiányt állapítottak meg. Annyi, de annyi van, hogy nem tudok kiigazodni, melyik lenne számomra a legjobb. Ugyanígy vagyok a C-vitaminnal is.

Van egy kb. 17 éve fennálló vastagbélgyulladásom, amely időről-időre kiújul. Folyamatosan küzdök a gyulladással, bár a tünetek sokszor évekig nem jelentkeznek. Most kúpot, és egy enyhe szteroidot írtak fel és azt mondják, hogy életem végéig gyógyszert kellene szednem. Én ezt valahogy nem akarom elfogadni. Van valami más, természetes megoldás?

Emellett kisebb miómák is találhatók bennem, talán egy ciszta. Ennek a napokban járunk utána.

A lelkemet is ápolom, onnan is próbálom a megoldást megtalálni, de a vastagbélgyulladást eddig még nem nagyon sikerült megszüntetni, legfeljebb csökkenteni.

Kaphatok Tőletek segítséget?

Köszönettel:
Juli

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Vastagbélgyulladás, mióma, ciszta

Kedves Juli!

Nagyon szépen köszönöm a bizalmadat! Örülök, hogy itt vagy közöttünk!  Nagyon sok problémád van, de igyekszem mindegyikben segíteni. Kezdem a vastagbélgyulladással: Ebben az én édesanyám is érintett volt, emlékszem ő is rengeteg gyógyszert szedett, aztán váltottunk: Egy kollégám tanácsára áttért a glutén és tejmentes étrendre + el kezdett szedni természetes étrend-kiegészítőket és köszöni szépen, most jól van. Kb fél évig csinálta a gluténmentes étrendet és mellette kerülte azokat az ételeket, melyek fokozzák a gyulladást, mint pl. a paradicsom, kukorica, burgonya, bors...stb. Ő a következő étrend-kiegészítőket szedte:

Az oldalon a bél problémákkal nagyon sokat foglalkoztunk, érdemes elolvasni a Chron betegség, Colitis, Irritábilis bélszindróma című írást a hozzászólásokkal együtt.

C-vitaminból innen válogathatsz, ha belefér a keretedbe, egy komplex C-vitamint javaslok: a C Food Komplexet.

A mióma ösztrogéndominanciára utal, úgy tűnik rendesen felborult a hormon rendszered.  A hormonokról szóló írásunkat a Hormonok harca-hormonális problémáink okai címmel találod az oldalon. A hormonháztartás rendbetételére nagyon jó az Aviva módszer.  Rendszeresen hirdetünk Aviva tanfolyamokat az oldalon érdemes figyelni a Programajánlót. Azt gondolom én is, hogy lelkedet is rendbe kell hozni, ha nem megy egyedül, azt javaslom vegyél igénybe külső szakember segítségét. A tapasztalataim alapján már az is sokat segít, ha elolvasod A Megértés Táblázata című könyvet 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hálásan köszönöm

Kedves Edit!

Szívből köszönöm a segítségedet és a sok jó tanácsot. Egyik-másik terméket, illetve az étrendben történő változásokat már bevezettem, de kiegészítem még az általad javasoltakkal. Remélem, hamarosan (kb. fél év?) sikerül pozitív tapasztolatokkal is jelentkeznem. Addig is hálásan köszönöm!!!!!

Szép napot kívánok!!

Üdv.

Juli

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
verebedit's picture

Várom a beszámolót

Szia!

Nagyon - nagyon drukkolok Neked és várom a beszámolódat! Bizonyára lesznek még kérdéseid, nagyon szívesen segítünk Neked! Sok-sok erőt és kitartást kívánok! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Javuló vastagbélgyulladás, ciszta, mióma

Kedves Edit!

Még az év elején beszéltünk a vastagbélgyulladásomról, cisztámról, miómámról. Akkor ígértem, hogy beszámolok róla. Nos, jó hírrel szolgálhatok, azt gondolom. A legutóbbi colonoskópia vizsgálat kimutatta, hogy az eredeti, folyton egyre nagyobb gyulladásom gyógyult. Sajnos, kiújult a bélszakasz egy másik pontján egy kisebb, de, tudom, hogy azt is hamarosan meggyógyítom. A cisztám eltűnt, miómám még van, de, remélem, az sem okoz problémát. A magamhoz kötött, rossz dolgokat, problémás embereket elengedtem, illetve engedem folyamatosan. Emellett az Emóciót folyamatosan szedem, imádom, szinte már hiányzik, ha utánrendelés miatt néhány nap szünetet hagyok. A K2D3 vitamit is szedem rendesen, és elkezdtem az E-vitamint ist. Emellett az első 3 hónapban nagyon intenzív akupunktúrás kezelést kaptam egy kínai professzortól, ami által felgyorsult a gyógyulásom. Az étkezésemre odafigyelek, bár nem tartok szigorú diétát. Én azt vallom, hogy, a szervezet jelzi, ha valamire szüksége van. Nem vagyok édesszájú, de bizony néha kiabál egy-egy nutellás palacsintáért. :) Most jelenleg Emóciót, K2D3-at és Huminiqumot szedek. Olvastam a gojiról. Lehet Huminiqum mellett szedni? Vagy nem érdemes a kettőt együtt? Az az igazság, hogy, ha már 3 készítményt kell beszednem, az már nekem sok. Úgy érzem magam, mint, aki beteg és orvosságokat szed folyamatosan. Tudsz nekem ebben tanácsot adni, hogy melyek azok a készítmények, amelyekt mindenképpen ajánlatos szedni az egészség megőrzése érdekében? Nagyon szépen köszönöm, és csodás nyarat kívánok! :)

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Ezek szuper hírek!

Szia!

Szuper híreket osztottál meg velünk! Köszönöm ezt is és a jókívánságaidat is.  A Gojit nyugodtan szedheted  a Humuniqum mellett is, de felváltva is, ahogy Neked jobb. A Huminiqumból sem árt néha szünetet tartani. Fontos a táplálkozás, ezzel kapcsolatban kérlek olvasd el az  Étkezési Útmutató Chron betegeknek című cikket. Az Emóciót és a K2 D3 vitamint szedheted folyamatosan, ezenkívül még immunerősítésre, Az Immunerősítés természetes módszerekkel című cikkben is találsz ötleteket.

Értékelés: Nincs

torokgyulladás

Kedves Edit!

Azt hiszem, szépen, lassan gyúgyulok. A cisztám eltűnt, leletem van róla! :), és remélem, hogy a vastagbélgyulladás is szépen halad, erről majd csak márciusban fogok bizonyságot kapni, egy rákszűrés során.

Ami miatt most kérnék egy újabb segítséget, az a torokgyulladás. Kislányom (13 éves) és jómagam is beleesteünk ebbe a fránya influenzába, amelyet jól megszenvedtünk, mármint a torkunk. Esszük az Emociót, a K2-D3, a Beta-Glükant, eszünk fokhagymás-mézet, sok-sok folyadékot iszunk, de csak nem akar elmúlni. Járunk sóbarlangba is. Kaptunk köptetőket, amelyek jók, mert felszakadnak, de a gyulladás ott van és bizony fáj is, amikor felszakad. Gombóc már nincs a torokban, de olykor igencsak csúnyán hangzik a köhögés. Mindez egy hete tart. Ez normális, hogy ilyen lassú a gyógyulás, vagy én vagyok a türelmetlen? Nagyon nem szeretném, ha a gyerek és én is antibiotikumot kapjunk, mivel lehetne elkerülni. Köszönettel: Julcsi

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Anya-lánya torokgyulladás

Szia Julcsi! 

Mostanában sajnos ilyen sokáig elhúzódnak ezek a fránya betegségek. Annyi minden van a levegőben, és összevegyülnek a különböző vírusok jó kis kombóként. 

Ez persze nem jelenti azt, hogy nem tehettek többet a gyógyulás érdekében. Jó nyomon jártok, jó kis alapcsomaggal! Én valamilyen kórokozópusztítót vetnék még be, pl. Grape Vital vagy a kislánynak GYermek+ tinktúra, neked pedig Erősítő tinktúra propolisszal és valamilyen gyulladáscsökkentő hatású készítményt, pl. Zyflamend

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Whole Body és Nighttime

Kedves Melinda!

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ. Az lenne a kérdésem, hogy a Zyflamend-nél mi a különbség a Whole Body és a Nighttime között?

Köszönettel: J.

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Különbség

A Nighttime változatban nyugtató hatású gyógynövények is vannak, amelyek elősegítik a nyugodtabb alvást. 

A Whole Body az a "rendes", nem kimondottan estére szánt változat.  

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Nagyon szépen köszönöm!

Nagyon szépen köszönöm! Jó egészséget kívánok!! :)

Köszönettel: Julcsi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Megerősítés - együtt gondolkodás

Sziasztok !
Már biztosan fárasztó lehet a sok adagolással kapcsolatos kérdésre válaszolni, de muszáj nekem is beállni a sorba, pedig tényleg elolvastam az összes hozzászólást. Inkább csak egy megerősítést szeretnék, hogy jól gondolkodom-e.

Adott egy házaspár, akik Manchesterben élnek, így úgy gondolom, hogy még nagyobb szükségünk van a D3 vitaminra. De ami miatt a D3 vitamin a szemem elé került, hogy tavaly kiderült, hogy inzulinrezisztenciám van és D-vitamin hiányom. Szedtem már eddig is D-vitamint, amit az endokrinologus írt fel, de nagyon úgy néz ki, hogy nem sokat használt, mert a leletekben szinte semmi változás, így alternatívákat keresünk. Tudom a táplálkozás is nagyon fontos, de muszáj megtámogatni a testemet is. Egészséges akarok lenni!!!

A férjem 85 kilo, én 120 (lesz ez még kevesebb is ). Arra gondoltam, hogy mind a ketten 24 cseppet, azaz napi 2 adagot szednénk a K2D3 Fortéből, valamint kiegészíteném még napi 2000NE D3 vitaminnal, hogy meg legyen a napi 10000NE D-vitamin.
Akkor így napi 200mcg K2 MK-7 + 1800mcg K1 + 10000NE D3. Egy kicsit elbizonytalanít a 1800mcg K1, mert az ajánlott napi mennyiségnek 1000 mcg K1-et ajánlottatok, de később írjátok, hogy nem lehet túladagolni.

A kérdés röviden: Szedhetjük a K2D3 Fortét napi két adagban, napi egy adag D3 vitaminnal kiegészítve?

Előre is köszönöm a választ!

Andi 

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Inzulinrezisztencia, D-vitamin hiány

Szia!

Szerintem jól gondolkodsz, én is így gondolom, hogy a természetes K2 D3 vitamint nem lehet túl adagolni, de időnként érdemes azért laborvizsgálatot csináltatni.   Próbáld ki, én várom a fejleményeket. 

Sajnos a D vitamin hiány és az inzulinrizisztencia összefügghet, erről többet a Tízszeresére emelik a D-vitamin ajánlást a magyar orvosok című cikkben is olvashatsz.

Nem írtál a táplálkozásodról, pedig az inzulinrezisztencia kialakulásában az is igen fontos szerepet játszik. Erről Niki egy nagyon érdekes blogot, amit szintén érdemes elolvasni, a címe: Cukorbetegség és az inzulibrezisztencia - Életmód és étrend cukorbetegeknek.

Csak nincs gond a pajzsmirigyeddel is? Miért kellett endokrinológushoz menned?

Értékelés: Nincs

Inzulinrezisztencia, PCOS

Köszi Edit a gyors választ :) Szuper vagy!

Az inzulinrezisztenciával, PCOS-val is az endokrinologián foglalkoznak. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a pajzsmirigyes, vércukros értékek, pont határnál vannak. Az endokrinologusom azt mondta, hogy ahogy az IRem javul, úgy szépen a helyükre fognak kerülni ezek az értékek.

Étkezés. Na ez a nehéz kérdés! Már 3 dietetikuson vagyok túl. Ugye senki se rázza ki kisujjból a 160 gr ch diétát. Az első csak 120-on tartott, a második 160-on, de amikor elkezdtem mozogni, már nem müködött a diéta, a harmadiknál már összeegyeztettük az étkezést és a mozgást, de rá kellett jönnöm, hogy a sok kicsi étkezés ellen tüntet a szervezetem. Most ott tartok, hogy anyagcsere típus + hormon típus + vércsoport alapján van egy ajánlásom és mivel fehérje típus vagyok, a paleolit táplálkozást nekem találták ki. Még tanulom. Hát így állok most

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

PCOS,inzulinrezisztencia, paleo étrend

Szia!

Nagyon aranyos vagy, köszönöm a kedves szavaidat! Itt az oldalon nem támogatjuk a paleo diétát, a sok húsfogyasztás miatt.

Remélem Neked beválik, bár hosszútávra nem javaslom. Kérlek arra figyelj, hogy a hús házi vagy bio legyen, sajnos a nagyüzemi húsok fogyasztása nem egészséges. 

Értékelés: Nincs

D3 a K vitamin nélkül

Sziasztok! Én már csak azt nem értem, hogy amennyiben a D3 vitamin K vitamin nélkül nem megfelelően szívódik fel, akkor miért lehet kapni külön ezt a D3 vitamint? Tulajdonképpen akkor ez a D3 vitamin önmagában nem is jó? Elég hosszú ideje szedem már ( sajnos eddig szólóban) és van még belőle egy üveggel. Közben rendeltem már K2D3 vitamint is. ( nem a fortet). Ezeket szedhetem együtt? Vagy külön csak K vitamint kellene rendelnem mellé? Ha szedhetem milyen adagolással? ( 5 hónapos kismama vagyok, szedem a PP, Q10 koenzim-et és a Krill-t is) Köszi előre is a segítséget.

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

D és K vitamin

Szia! 

Amennyiben komplex vitamint szedsz (írod is, hogy igen), úgy abban valószínűleg van K-vitamin, mint ahogy bizonyos ételekben is van. Ezért nem gondolnám, hogy fenyeget az a veszély. hogy rossz helyen rakódjon le a kálcium. 

Viszont a D és K-vitamin aránya pont úgy optimális, ahogy a D+K fortéban szerepel, ezért szerintem az a legjobb választás. Vagy pedig a meglévő D3 vitamin mellé a sima K-vitaminnal lehet beállítani az optimális arányt. 

Értékelés: Nincs

D-vitamin túladagolás?

Sziasztok! 

Tanácsot szeretnék kérni.

Azért kezdtem el szedni ezt a fajta D-vitamint, mert ekcémás vagyok és gondoltam nem árthat.

Nem napi rendszerességgel szedem, hanem hetente 2-3 alkalommal, mert mindig elfelejtem bevenni.  Múlt héten voltam vérvizsgálaton, ahol megmérettem a D-vitamin szintemet is. Az eredmények alapján a D-vitamin szintem 45.9 ng/ ml a 43-as maximum helyett.  Kérdés, hogy szerintetek szedhetem továbbra is a D-vitamint, vagy inkább ne? Ha ne, akkor meddig áll el a hűtőben?

Nem szeretném elpazarolni.

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

A D vitamin túl adagolható?

Kedves Babydragon! 

Kérlek olvasd el a fenti cikket figyelmesen. Én nem gondolom, hogy a természetes D vitamint túl lehet adagolni. Érdemes elolvasni a K2D3 vitaminnál a szakirodalom fülecskét is

Természetesen Te döntöd el, hogy akarod-e tovább szedni, vagy nem. Ha úgy döntesz, hogy nem akarod, akkor a termék egyéb termékadatok fülecskéjénél megtalálod a tárolására és az eltarthatóságra vonatkozó adatokat. Én most megnéztem Neked: 0-25 fok között napfénytől védett helyen felbontás után 3 hónapig tartható el. 

Az ekcéma kezelése sokkal összetettebb. Nem egyszerű kikezelni, de megfelelő táplálkozással, életmóddal és étrendkiegészítőkkel sikerülhet. Egy  kedves olvasónk, Kati, megírta nekünk a történetét Fel a fejjel ekcémások címmel. Szerintem Neked is sok segítséget tud nyújtani.

Fontos, hogy a táplálkozásod mellett tiszta, vegyszermentes kozmetikumokat, takarító és mosószereket használj. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Nagyon szépen köszönöm a választ!

Továbbra is szedni fogom akkor a D-vitamint.

Természetesen, nem csak ezt szedem, hanem mellette helyrerakom a bélflórámat almarostos mézzel (mindhármat felváltva eszem) és huminiqummal.

Ezenkívül szedek Longovitalt multivitaminként, valamint a fogínyem ápolására, mert eléggé érzékeny és vissza is húzódott. A kozmetikumaimat, takarító és mosószereimet is leváltottam.

A táplálkozásra is megpróbálok jobban odafigyelni. Tudom, hogy a gyógyulás hosszú folyamat, türelmesen várom, hogy szépen lassan helyrejöjjenek a szervezetemben a dolgok. A cikket köszönöm, hogy ajánlottad. Én is találkoztam már vele, próbálom hasznosítani a benne foglaltakat.
Napsütéses szép napot! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
verebedit's picture

Drukkolok Neked!

Babydragon!

Nagyon drukkolok Neked és nagyon ügyes vagy! Csak így tovább!!!!

Szeretném, ha beszámolnál az eredményekről és kitartást kívánok a gyógyuláshoz!!!!

Értékelés: Nincs
bayerlekinga's picture

D és K vitamin csak együtt hatásos

Érdekes, hogy ugye adatjuk régóta a csecsemőknek azt a bizonyos D-vitamint, ám arról, hogy K-vitamin is szükséges vele egy időben a megfelelő csontosodáshoz, ezt én is itt olvastam megdöbbenve nálatok! Ezzel még nem találkoztam. Kinga

Értékelés: Nincs

köszönet

Sokat vagyok itt csak nem irom meg, de ha csináltok egy jeleléti oldalt, ott jelzem magam, renkivül hasznos itt minde,. de ez tudott -dolog . köszönet Valikának .

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Nálunk ug-ben vagy IU -ban

Nálunk ug-ben vagy IU -ban van megadva az egység nem NE-ben szóval ebbol mennyit kéne szednem így télen (Angliában) ha 56 kg vagyok,és mennyi k2 vitamint hozzá? az én d3 vitaminom 1000 iu ezt egy évig kellett szednem elotte 3 hónapig 25.000000 -et mert nagyon súlyos d vitamin hiányom volt. most talán jobb mert nyár volt de télen most szedni akarom rendszeresen elovigyázatosságból. koszi

Értékelés: Nincs

NE = Nemzetközi EgységIU =

NE = Nemzetközi Egység
IU = International Unit

NE = IU

Értékelés: Nincs

D és K vitaminok a Bionomban

Kedves kisnyuszi7!

Azt nem tudom megmondani, hogy az általad szedett készítményekből mennyit kell szedned. De a Bionom biobolt szállít külföldre is, Angliában is élnek olvasóink, ha összefogtok, akkor csökkenthető a postaköltség és barétokat is találhatsz.

Mi ezeket ajánljuk: D3- vitamin cseppekD vitamin komplex, K vitamin komplex, K komplex csepp Hasúlyos D-vitamin hiányod volt akkor inkább ebből aForte változatot javaslom:  K2 D3 cseppek vagy ezt:Bone Strenght

D vitamin felszívódáshoz szükség van napsütésre, K vitaminra, amit be lehetne vinni táplákozással is.

Mindegyik termék pontos adgolása fent van az adatlapon és ahozzászólásokban is. Garantáltan természtesek és nem szintetikusak, így hatákony a felszívódásuk, kevesebb adag is elég lehet belőlük.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel