Gyakran Ismételt Kérdések a növényi hajfestésről

Mivel a növényi hajfestés nagy népszerűségnek örvendő téma, ezért arra gondoltunk, hogy összegyűjtjük Nektek a témával kapcsolatos, leggyakrabban felmerülő kérdéseket. Igyekeztünk úgy összeállítani az alábbi, bővített kiadású "Henna kisokos"-t, hogy abban minél több kérdésetekre választ kapjatok, ezzel is segítve az eligazodást a növényi hajfestés útvesztőiben.

Tartalom:

Milyen színűre fest a henna?

A henna minden esetben vörös színűre fest, ennek a mélysége a saját hajszínünktől függ: minél világosabb, illetve ősz, annál intenzívebb rézvörös, minél sötétebb, annál gesztenyésebb. Az egészen sötét haj esetében pedig szinte barna, fényben enyhe vöröses csillogással.

Hogyan érhetünk el a vöröstől eltérő árnyalatokat?

Ehhez egyéb növényi porokat is felhasználunk, legfőképpen indigót és cassiát. E három növényi por különböző arányú keverékéből változatos színárnyalatokat kaphatunk.

Henna és indigó

Hamvasításhoz, barnításhoz és sötétítéshez indigót vetünk be (vegyileg szőkített hajon első alaklommal ne használjuk, azután is csak óvatosan, mert bezöldülhet!). Ezen árnyalatok kialakításakor gyakran előfordul, hogy kétszer kell a hajat befesteni (1. festés - alapozás, 2. festés - barnítás/hamvasítás, a kettő megoldható akár ugyanazon a napon).

A cassiát leginkább a henna illetve az indigó "hígításához", ezek festőerejének tompításához használjuk olyan esetekben, amikor kevésbé vörös (pl. vörösesszőke), vagy nem túl sötét (pl. világosbarna) árnyalat a cél.

A pontos keverési arányokat mindig a kiinduló hajszín, a hajszerkezet, illetve a kívánt árnyalat határozza meg.

Mivel érhetem el, hogy inkább a vörös szín domináljon?

Csak 2-3 órát hagyjuk a hajon a hennapépet, amihez keverhetünk pl. kurkumát, jó erős kamillateát. Citromleves vízzel öblítsük le a hajunkat minden mosáskor! Egyes vélemények szerint, ha eleve citromlével keverjük össze a hennát, sötétíteni fogja a végeredményt, ami kb. a 3. napra alakul ki. Tartsuk szem előtt, hogy egész sötét hajból tűzvöröset nem tudunk varázsolni, de a vöröses csillogást tudjuk fokozni.

Ha forrásban lévő folyadékkal forrázzuk a hennát, enyhén narancsosabb lesz az eredmény, bár kevésbé is intenzív.

Bevethetünk még céklalevet, erős hibiszkuszteát, ezek világosabb hajon érvényesülhetnek kissé, de hatásuk semmiképpen sem lesz tartós.

Hogyan festhetem a hajamat feketére?

Két lépésben ajánlott festeni:

 • először hennával, amit forró, jó erős feketeteával és/vagy kávéval;
 • majd indigóval, amit 50° C-os folyadékkal (feketetea/kávé) keverjünk ki.

A hőmérséklet ellenőrzéséhez használjuk hőmérőt, ez fontos! Az indigó ugyanis túl forró folyadék hatására veszíthet festőerejéből. Az indigópép állagjavításához használhatunk xanthan-t (50g indigóhoz 1g xanthan), így krémesebb, könnyebben kenhetővé válik.

Hogyan érhetem el, hogy intenzívebb, és tartósabb legyen a fekete/sötétebb indigóval festett árnyalat?

Festés előtt mossunk hajat, balzsamot ne használjunk, a festéket csak vízzel öblítsük ki, 2-3 napig ne mossunk hajat samponnal. Figyeljünk a pép állagára, könnyen kenhető, se túl híg, se túl száraz ne legyen! Ellenőrizzük a kikeveréshez használt folyadék hőfokát! Hajmosások előtt alkalmazzunk olajos pakolást (növényi olajokkal, Khadi hajolajok).

Lásd lejjebb az egyéb adalékokról szóló bejegyzést is.

Miért nem lehet növényi hajfestékkel hajat világosítani?

A természetes hajszínezők gyakorlatilag növényi porok szárított őrleményei, amelyek kíméletesen színezik meg a hajat, a haj külső rétegében tapadnak meg. Mintegy bevonatot képeznek a hajszál körül anélkül, hogy megváltoztatnák annak szerkezetét.

A hajszín felvilágosításához a szernek be kell hatolnia a hajszál belsejébe, hogy eltávolítson a természetes szín-pigmentekből, illetve ezeket kívülről bevittekkel helyettesítse. Ez viszont már mindenképpen a hajszál szerkezetének megváltoztatásával, roncsolásával érhető csak el.

Sötétszőke, világosbarna hajon működhet a mézes hajvilágosítás (méz - természetes hidrogén-peroxidot tartalmaz - kevés olívaolajjal, fahéjjal kikeverve, hajmosások előtt kb. 1 órára vigyük fel), mosás után öblíthetjük a hajat citromos kamillateával. Először csak óvatosan, mert ezek is szárítanak. Másik lehetőség: hajmosás után sós vízzel leöblíteni a hajat, napon megszárítani, majd vízzel leöblíteni a sót, ha szükséges (olvasói tapasztalat).

Hogyan festhetek ősz hajon szőkét?

Ősz hajon lehetséges szőkét is festeni! A legvilágosabb eredményt úgy kapjuk, ha cassiát keverünk ki citromlével, 12 órát pihentetjük a pépet, majd 3 órát dunsztoljuk a hajat.

Egyéb szőke árnyalatokat is elérhetünk: sok cassia, kevés henna illetve kevés indigó keverékéből. A pontos arányokat mindig a haj állapota, szerkezete, a kívánt árnyalat határozza meg.

Amit még az ősz haj festéséről tudni érdemes

Ha a haj nem teljesen ősz, és nem akarunk sötét színt, a növényi hajfestés eredménye "melíros" hatású lehet: az ősz részeken világosabb árnyalatú lesz, mint a haj többi része, ahol még vannak természetes pigmentek. Ha sötétebb árnyalatot kívánunk elérni az ősz hajszálakon is, akkor a keveréktől a még nem ősz hajszálaink is tovább fognak sötétedni.

Hogyan készítsük fel a hajunkat a hennázásra?

Vegyileg festett haj esetében a növényi hajfestésre való átállás előtt 3 hónap pihentetési  idő javasolt. Ez idő alatt kopik a vegyi festék, illetve ürülhetnek a méreganyagok is. Erre a folyamatra rásegíthetünk belsőleg a következő termékek fogyasztásával: Emóció, Huminiqum, algák, nyírfanedv, halpástétom, la pacho tea, külsőleg pedig agyagpakolással (hajra illetve fejbőrre), talptapasszal.

Már az átállás előtt érdemes a samponunkat és hajápolóinkat tiszta termékekre cserélni. Már csak azért is, mert a szilikon tartalmú hajápolók gátolhatják a növényi hajfestékek (legfőképpen az indigó) megtapadását. Emellett, a henna beindíthat egy méregtelenítési folyamatot a fejbőr szintjén, amit nem érdemes szintetikumokat tartalmazó termékekkel gátolni.

A növényi hajfestéket tiszta hajra érdemes felvinni, mossunk tehát hajat, de lehetőleg hajbalzsamot/pakolást ne használjunk közvetlenül festés előtt.

Hogyan készítsünk henna-, illetve indigópépet?

henna porForraljunk vizet, majd 1-2 perc hűlés után öntsük a hennára. A hennát simán citromlével is kikeverhetjük. Ha erre érzékenyek vagyunk, akkor narancs-, vagy grapefruitlevet használjunk. A savas kémhatás érdekében, citromlé helyett kevés amlát is keverhetünk a hennaporhoz.

Az indigót, illetve az indigót is tartalmazó keverékeket (ilyenek a Khadi barna /mogyoró, sötét, világos/, illetve fekete árnyalati /fekete, kékesfekete/ is) ne forró folyadékkal keverjük ki, mert ebben az esetben az indigó veszít festőerejéből! Ajánlott a minél töményebb, pontosan 50° C-os hőmérsékletű fekete tea/fekete kávé (a méréshez használhatunk teavíz hőmérőt).

Keverjünk tejfölsűrűségű pépet, majd kenjük a hajunkra, amit folpackkal tekerjünk körbe, vagy húzzunk rá zuhanysapkát, és dunsztoljuk be egy sapkával vagy kendővel. Nedves, illetve száraz hajra is felvihetjük a pépet.

Mielőtt befestjük az egész hajunkat, ajánlatos próbatincset készíteni, így elkerülhető a nemkívánatos eredmény.

Forralhatjuk-e a hennát, indigót?

Nem! Akkor elveszíti színezőképességét.

Milyen egyéb adalékokat használjunk/ne használjunk?

Nem ajánlott:

 • olajok, hajbalzsam, joghurt.

Ajánlott:

 • illók: eukaliptusz (a hajszálak "megnyitásához"), levendulát (a fejbőr és a lelkünk megnyugtatásához, illetve fertőtlenítésre), nárdus (árnyalat mélyítése), ylang-ylang (csillogásfokozó), rozmaring (hajerősítő) stb.
 • fekete tea, fekete kávé, szegfűszeg. Kis mértékben mélyítik az árnyalatot, fokozzák a tartósságot
 • 1 mokkáskanál sót adagolva az indigós pépbe tartósabbá tehetjük a színt (az indigó bázikus közegben működik a legjobban)
 • a hennához keverhetünk citromlevet, amlát (a savas kémhatás segíti a színmolekulák kioldódását).

Meddig hagyjuk a henna-, illetve indigópépet a hajunkon?

A hennát minél tovább hagyjuk fent, annál mélyebb színt érhetünk el. Így, ha a mélyebb vörös, gesztenyebarna a célunk, akkor akár 6-8 órát is dunsztolódhatunk a hennában (akár benne is aludhatunk).

Ha narancsosabb, rezesebb árnyalatot szeretnénk, ehhez 2-3 óra bőven elég. Azt tudnunk kell viszont, hogy ha sötétebb barna vagy fekete a hajunk színe, rókavöröset, intenzív rézvöröset nem tudunk elérni természetes hajszínezőkkel.

Az indigó 1 órán belül kiadja maximális festőerejét. Természetesen, ha keverékben, hennával (és egyebekkel) vittük fel, fent hagyhatjuk akár több órát is.

smink-es-hajszin-milyen-aron

A hatóidőt jelentősen lecsökkenthetjük hordozható búra használatával (30 percnyi hennázás búrában, melegítéssel kb. 3 órányi szobahőmérsékleten való dunsztolásnak felel meg).

Befogja-e az indigó henna nélkül is a hajat?

Nem igazán, főleg a világos, ősz hajat nem, ezért érdemes előtte hennázni, vagy keverni a kettőt - a kívánt árnyalat függvényében. Világos ősz hajon az indigó henna nélkül akár kékes/zöldes árnyalatokat is produkálhat.

Miért fordulhat elő, hogy az indigó önmagában szinte nyomot sem hagy a hajon?

Valószínűleg azért, mert különbözőképpen fogják be a hajat, az indigónak kell a henna által körülölelt hajszál.

Hány gramm pép kell rövid, illetve hosszú hajra?

Rövid hajra 50-100g-ot (vékonyszálú haj esetén akár 50g is elég), félhosszúra 80-150g-ot, hosszúra 150-300g-ot javaslunk. A pontos mennyiséget mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hisz függ a hajsűrűségtől, a hajszálak vastagságától, szerkezetétől is, hogy mennyi pépet vesz fel.

Minden hennázáskor be kell kennünk a péppel az egész hajunkat?

Nem! Az első festés után elég csak "tőfestést" végezni, ugyanis a henna nem kopik, csak lenő. Ehhez elegendő 30-80g hennából készült pép is.

Allergizálhat-e a henna, illetve az indigó?

Tulajdonképpen bármilyen természetes anyagra is lehetünk allergiásak, ez az immunrendszerünk leterheltségétől függ. A tapasztalat az, hogy egyáltalán nem jellemző, hogy a henna allergiás reakciókat váltana ki az embereknél, de ha érzékenyebbek vagyunk, érdemes bőrpróbát végeznünk (kis mennyiséget bekeverünk és ezzel akár rajzolhatunk is pl. a csuklónkra, tarkónkra).

Milyen lesz a hajunk minősége, ha behennázzuk?

Csodálatos! A hajszálaink határozottan vastagabbak és fényesebbek lesznek! Ez a hatás ráadásul a szintetikus festékekkel ellentétben soha nem múlik el.

Gyönyörű haj

Kopik-e a henna?

Nem igazán, inkább csak lenő. Bizonyos esetekben, hosszú távon, észlelhető kis mértékű kopás.

Milyen gyakran hennázhatom a hajamat?

Akár minden nap. A hennapakolás tulajdonképpen egy gyógynövénypakolás, a hajunk, fejbőrünk meghálálja, ha ezzel a csodálatos növénnyel ápoljuk.

Mikor tilos hennázni?

Kémiai hajfestés után 2-3 hónapig pihentessük a hajunkat, mert ellenkező esetben elképzelhető, hogy a két anyag érintkezésekor eltörnek a hajszálak.

Használhatják-e várandós nők a hennát?

Nincsenek olyan tapasztalatok, hogy a henna károsítaná a magzat vagy az édesanya egészségét. Ellentétben a szintetikus hajfestékekkel!

Milyen egészségügyi előnyei vannak a hennázásnak?

Nem tartalmaz méreganyagokat, de emellett a csodálatos hatóanyagainak köszönhetően megszüntetheti a korpát, hajhullást, zsírosodást, sőt még a hajnövekedést és sűrűsödést is támogatja. Az már csak hab a tortán, hogy fényes és vastag is lesz a hajunk a gyönyörű színről nem is beszélve!

Hogyan tároljuk a henna-, illetve indigóport?

Por formában zacskóban, száraz, hűvös, fénytől védett helyen. A henna bekevert állapotban 2-3 napig hűtőben is eláll, illetve le is lehet fagyasztani. Az indigós pépet viszont mindig frissen használjuk fel!

A hajfestő henna alkalmas testfestésre is?

Természetesen, de ne várjuk tőle azt a színhatást, amit az utcai henna tatoosoknál tapasztalunk, ugyanis ők NEM TISZTA HENNÁVAL festenek. A valódi hennával készült testfestés sötétbarna, és kb. 10 napig látszik a bőrön.

Lehet hennával/indigóval szemöldököt és szempillát is festeni?

Lehet, ha az alany szempillafestés esetén kibírja, hogy minimum 2 órát fekszik csukott szemmel, ugyanis a pépet ugyanolyan sokáig fent kell hagyni a szempillán és a szemöldökön is, a színező hatás érdekében, mint a hajon. Részletes tapasztalatot erről ITT találsz.

   henna szemöldök

Szempillafestés esetén a henna vagy az indigó nem károsítja a szemet?

Nincsenek erre vonatkozó tapasztalatok, hogy eddig bárkinek is károsította volna a szemét, ellentétben a szintetikus szempillafestékekkel.

Abban az esetben, ha szempillát festünk hennával/indigóval, akkor hagyjuk ki a pépből a szegfűszeget és az illóolajokat. Érzékeny szem esetén a hennapéppel kezelt becsukott szemre helyezzünk szemvidítófű és levendulavirág keverékéből készült teából borogatást.

Ha a pép belemenne a szembe, akkor bő vízzel öblítsük ki!

Átdolgozta és összeállította: Henn Mónika

Nem a márka számít, hanem az összetétel!

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Hozzászólások

Növényi hajfesték

Kedves Vali!

Gyógynövényboltban ajánlották az alábbi termékeket hajfestés céljából, mivel mindenképp kíméletes, ammonia mentes szinezőt kerestem, fekete ám nagyon őszülő hajamra.

Szeretném megkérdezni ezekről a termékekről véleményed.

L..... növényi hajfesték por fekete

H..... hajfesték gél fekete

 

Köszönöm.

Anita

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

INCI-összetevő listára van szükség

Szia! 

A honlapon nincsenek fent az összetevők, csak a növényi hatóanyagok, így nem lehet reális képet kapni róluk. Egyébként nekem nagyon gyanús a gél állag... 

Amit mi szeretünk és ajánlunk, azok a Khadi keverékek, belőle is létezik fekete és kékesfekete, viszont alá kell alapozni vörössel ősz haj esetén, mert az ősz hajra nem igazán szeret tapadni az indigó, ami a fekete festékek fő alapanyaga. 

Értékelés: Nincs

kéne egy kkis segítség

Sziasztok!
Kb, egy hete festettem be a világosszőke hajam hennával és kezdetben nem lepett meg, hogy nagyon erős narancsos színt kaptam, mert azt olvastam, hogy egy kicsit fakulni meg sötétedni fog és hogy a 3. napra "érik be teljesen". De ennek már egy hete és még mindig eléggé narancsos.
A kérdésem pedig az lenne, hogy hogyan tudnék rajta sötétíteni, hogy kicsit természetesebb legyen, vagy legalábbis ne világítson ennyire?
Azt is olvastam, hogy többszöri hennázás után sötétedni fog. Ez igaz? és ha igen, akkor milyen gyakorisággal kellene, vagy lehet ezt megtenni?

Előre is köszönöm a válaszokat!! :)

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Világos szőke hajra henna

Szia! 
A világos szőke hajon tényleg nagyon rikító tud lenni a henna, és a legtöbbször nem érik be annyira, hogy megfelelően vállalható legyen. 
Ilyenkor jön képbe az indigó, ezt nevezzük kétlépcsős hajfestésnek. Elsőr rétegben felkened a hennát, ahogy meg is tetted. Ez az alapozás. Alapozásként nagyon jó a henna, mert szépen tapad a hajra, tartós, és jól tapad rá az indigó is.
Második lépésként bekened indigóval. Ekkor az indigó szépen letompítja a henna vörösségét, és inkább olyan barnás-vöröses lesz a végeredmény.
Az igaz, hogy minél többet kened, annál sötétebb lesz a haj, de az hosszú idő alatt alakul ki, nem hinném, hogy azt ki kéne várni.  Pont ezért, ha tetszik az elért szín a kétlépéses festéssel, és nem szeretnéd, hogy sötétedjen, akkor a továbbiakban elég csak tőfestést végezni, maximum néhány havonta átkenheted a teljes hajadat egy vékony rétegben. 
Vannak egyébként direkt keverékek is, a Khaditól. Van többféle barna, belinkeltem az összes Khadit, nézegesd meg őket. Viszont lehet, hogy alájuk is szükséges a hennás alapozás a világos szőke alapszín miatt.
Értékelés: Nincs

Nagyon száraz a fejbőröm henna festés után és viszket

Sziasztok! 

Már vagy egy éve használom a hennát, és imádom. Az első pár festés után nagyon sprőd, száraz volt a hajam, de most már szép fényes, egészséges. 

Viszont még most is minden festés után kell kb két hajmosás, hogy ne viszkedjen a fejbőröm. Godolom, hogy kiszárít a henna, és ezért viszket a fejem. Nagyon zavaró. Mint aki bolhás, úgy vakarózok napokig . 

Tudtok erre ajánlani valamit? Keverjek valamit a hennába már festéskor, hogy jobb legyen? 

Köszönöm szépen

Timi

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Henna után viszketés

Szia! 

Sikerült normálisan leöblíteni a hennát? Nagyon-nagyon sokáig kell öblíteni, ha lehet, akkor érdemes áztatni is egy kicsit.

Ha száraznak érzed, akkor a hennázás után két-három nappal csinálj egy kókuszvajas-brokkolimagolajos pakolást a fejbőrödre és a teljes hajhosszra.  

Értékelés: Nincs

Száraz haj hennától

Szia!

1 hete festettem be először hennával a hajam. Szép vörösesbarna lett, de egyáltalán nem fényes, és iszonyatosan kiszáradt a hennától.

Ilyen szörnyű állapotban még sosem volt a hajam.

Natúr sampont,balzsamot használok,de hiába teszem rá a balzsamot is, semmit nem használ.

Azt mondjuk hozzátenném hogy fél éve szőkítve volt, lehet emiatt lett ennyire száraz?

Esetleg tudnál ajánlani valamit a hajamra? Olaj, pakolás bármi?

Köszönöm!

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Száraz haj és a henna esete

Szia!

Milyen hennát használtál? Elvileg 3 hónap elég a vegyi festés után. Cassiából  szuper pakolásokat készíthetsz, itt találsz hozzá recepteket.

Értékelés: Nincs

Henna, indigo és haritaki

Henna, indigo és haritaki keveréke.

Igazából a fél éve szőkített rész a nagyon száraz, felül ahol már egészséges a hajam szép fenyes, selymes.

Szereztem kókuszolajat, most már kezelhetőbb a hajam, nem annyira száraz.

A hennázás előtti napon cassiat használtam, de az is eléggé kiszárította.

Esetleg kókuszolaj cassia keveréke is jó?

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Száraz seprűs haj

Szia!

Próbáld ki nyugodtan, szerintem jó lehet. 

Értékelés: Nincs

Végre szép a hajam :)

Befestettem mégegyszer a hajam hennával, eléggé kivilágosodott, pedig csak párszor mostam hajat.

Lemosás után kókuszolajat használtam balzsam helyett.

Végre nem száraz a hajam, hanem puha, fényes. :)

Csatoltam egy képet, henna előtt és most, a második hennázás után.

Szemmel látható, milyen fakó,f énytelen volt, és most milyen szép.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
B.Kinga's picture

Tényleg nagyon szép lett!!

Tényleg nagyon szép lett a hajad!!

Köszönjük, hogy megosztottad velünk a tapasztalatidat!

Legyen szép napod!

Értékelés: Nincs

Elso henna, haj vialgositas lehetseges?

Sziasztok. Elsore hennaztam a hajam, ami nem igazan latvanyos, csak ott, ahol a hajam mar le volt nove, es az is olyan barnas voroses lett, a Khadi amla-jatropha voroset hasznaltam, 3 honapot vartam a vegyi festes utan. A celom az lenne, h egy szep melysotet voroset v valami indigosat kapjak. A hajam nagyon sotet, a legsotetebb csoki barna. Ha natur hennat kenek a hajamra, megvaltozna a szine vilagosabbra? Vagy csak az ido az, ami segithet, amig teljesen leno a sajat hajam. Kosz valaszotokat elore is

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Növényi hajfestés nagyon sötét hajon

Szia! 

Nem teljesen világos, hogy melyik része nagyon sötét a hajadnak? Az eredeti, vagy a festett rész? 

Növényi hajfestéssel nem lehet hajat világosítani, úgyhogy a nagyon sötét hajon csak a még sötétebb az, ami látványos változást mutathat. Ha a festett rész a nagyon sötét csokibarna, az eredeti hajszíned pedig világosabb, akkor jó, mert akkor a C-vitaminos pakolással le tudod szedni a kémiai festék egy részét, és utána már be tudod kenni majd akár a vörös hennával, akár valamelyik keverékkel (hajszíntől függ, hogy melyikkel lesz majd érdemes). 

Értékelés: Nincs

A saját hajam színe sötétebb

A sajat hajam szine a sotetebb a kemiai festektol. Hat mindenkeppen megprobalom a C-vitaminos pakolast. Koszonom segitsegedet! 

Értékelés: Nincs

Segítséget szeretnék kérni

Sziasztok.

Első hennázás előtt állok, és eltanácstalanodtam picit.

KBá kémiai festés egy éve volt a hajamon, viszont V.... hennás balzsammal nemrég színeztem (111-es természetes szőkével).

Váll alá érő a hajam, a hajtöveknél sötétszőke, az aljánál mivel egy éve szőkítve volt most a venita-s világosabb natúrszőke.

Most vettem észre, hogy a V.... balzsamban van szilikon :/ Emiatt most beparáztam kicsit.

Kérdésem az lenne, hogy megfogja-e ilyenkor a rendes kikevert henna por? Nemkívánt reakciókba léphet a két anyag egymással, vagy ez csak a kémiai festékek esetében van?

Fontos lenne még ebben a hónapban behennázzam a hajam, szeretnék egy egységes mélyvöröses-barnás árnyalatot.

Már megvettem a hennát és indigót, hétvégén terveztem megcsinálni a kétlépcsős festést.

Mit mondotok? C vitaminos pakolással lehet rajta segíteni illetve szilikon mentes samponnal/balzsammal?

Köszi előre is a válaszokat! :)

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Ez egy színező balzsam?

Természetes szőke henna? Mit tartalmaz ez? Beírnád az INCI összetevőit, kérlek? Ha a szilikon a legrosszabb dolog benne, akkor még akár nyert ügyed is lehet a C-vitaminos pakolással, de nekem nagyon gyanús ez a "természetes szőke" hennás-szilikonos dolog. 

Értékelés: Nincs

Színező balzsam

Összetevői:

Aqua, sodium laureth sulfate, cocamidopropyl betaine, isopropyl alcohol, hydroxyethylcellulose, lawsonia inermis (henna) extract, polyquaternum-7, amodimethicone, trideceth-12, cetrimonium chloride, lauryl alcohol, peg-75 lanolin, glycerin, metylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinone, bht, parfum, hc blue nr.2, 3-nitro-p-hydroxyethylaminophenol, hc yellow no.2, ci 60730.

No, ezt nehéz volt lebetűzni :D lehet itt-ott vétettem kis hibákat is...

Lényeg a lényeg, nem tetszik az összetevője, így rázummolva...

Viszont azért kérdeztem, mert hennázás előtt állok, már meg is vettem, és bekészítettem a kikevert port, és csak afelől szerettem volna infót, hogy a szilikon miatt lehetséges-e, hogy nem marad majd meg a hajamon a szín? Valahol azt hallottam, hogy ha nem ürül ki a szilikon, akkor nem fogja be a hajat a henna...sajna nem tudok hagyni egy hónapot 

Szilikonmentesre váltottam már mindent, ilyen samponnal mosok előtte hajat is. 

Köszi előre is a válaszod

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Ez tényleg NAGYON gáz!

A képet kivettem, nem szeretnék bajba kerülni, hogy nyilvánosan lehúzom, bár aki megnézi az összetevőit, látja, hogy a hennán kívül semmi jó nincs benne... 

Szerintem nyomassad a C-vitaminost, akár többször is, ha kell, és utána tényleg csak természetes hajápolókat használj. Szerintem befogja. 

Értékelés: Nincs

Szerencsés hennázás :)

Köszönöm a válaszod.

Időközben megtörtént a többlépcsős henna+ henna-indigó festés. Ezekkel terveztem/tervezem ezek után festeni én is.

Ez nem is volt kérdéses, hisz emiatt akartam átállni 

C-vitaminos pakolás nélkül is megmaradtak, és ezentúl csak ők lesznek használva.

A képek magukért beszélnek:

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Henna= szép szín

Szia!

Szép lett a hajad! Köszönöm a képeket!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Ősz hajszálak, henna+indigó

sziasztok,

a hajam hosszú, gesztenyebarna. (vagyis olyan, mint a képen.) márciusban festettem utoljára, csak hennával. a cél az, h az ősz hajszálakat befedje. (10-20%) be is fedi, de narancssárgásak lesznek, és mivel a halántékomnál jobban őszülök, az egész tincs narancssárgás. (legalábbis, ha frissen van mosva.)

ezekre a kérdésekre szeretném tudni a választ:
- ha indigót keverek a hennához, akkor az javítani fog a narancssárgás tincsek színén? sötétebbek lesznek, barnábbak lesznek?

- utoljára 4 evőkanál hennával festettem be. mennyi indigót keverjek a hennához, h a gesztenyebarnánál ne legyen sötétebb a hajam? (tudom, h ha a narancssárga tincset/szálakat sötétíteni akarom, akkor a még eredeti hajszínem is sötétedni fog, de rettegek a sokkal sötétebb hajtól.)

- lehet, h pusztán az is segítene, ha csak hennát raknék rá, de többet?

- az indigót már megvettem, mert a khadiról előtte nem hallottam. azt terveztem, h henna+indigó kombóval oldom meg, ha lehet.
de lehet, h jobban járnék pl a mogyoróbarna khadival?

- a khadit össze lehet keverni a hennával, vagy csak két lépésben lehet őket használni?

előre is köszi a válaszokat, zazi

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Henna + indigó, narancssárgás tincsek

Szia! 

A képen én inkább világosbarnának látom a hajadat, de lehet, hogy csak a monitor másképp adja vissza. 

Az egyik variáció, hogy mogyoróbarna Khadit használsz. Ha elsőre nem fogná be teljesen, vagy vörösebb lenne, mint szeretnéd, akkor még egyszer érdemes bekenni ugyanazzal a színnel, mert másodjára jobban érvényesül benne az indigó vörös-kioltó hatása. Bár, ha már lealapoztad hennával, akkor valószínűleg elég lenne egyszer is bekenni a Khadival. Viszont nem tudom, hogy mennyire lett sötét a "nem ősz" részeken. Mert ha túl sötét, akkor nem tudna világosítani rajta, maximum tényleg tompítja a vörösséget valamennyire. Az eredeti részeken középbarnát, a rikítóbb részeken barnás-vöröset saccolok eredményként. 

Másik variáció, hogy a mostani hennázott hajadra indigó+cassia keveréket teszel 1:1 arányban. A cassia nem engedi, hogy túl sötét legyen, az indigó pedig igyekszik tompítani a vörös élénkségén. 

Egyébként a Khadi is keverhető bármilyen növényi őrleménnyel. 

Értékelés: Nincs

Henna és indigó

köszi!

leginkább azt szeretném tudni, h a már megvásárolt hennával és indigóval meg tudom vhogy oldani, h ne legyenek narancssárgák az ősz tincsek?
mert cassia és khadi nincs itthon, és ma befesteném.
(aztán legközelebb majd veszek khadit.)

alapozva annyira van, h márciusban festettem 4 evőknál hennával. (de lehet, h ehhez a hosszúsághoz több kell?)

köszi

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Hennával és indigóval megoldani

Meg lehet oldani, de nem garantált, hogy nem lesz túl sötét, ha nincs benne a cassia. 

Alapozásnak mindenképp kell valamilyen hennát tartalmazó keverék, vagy maga a natúr henna, mert az indigó a hennára tapad, a hajra pedig nem igazán. Főleg az ősz hajra nem tapad önmagában, ezért ha van már lenőtt hajtöved, akkor mindenképp kend be újra hennával, majd lemosás után következhet az indigó. Ezáltal barnásabb lesz a hajad, a rikító részek pedig barnás-vörösek, mélyebbek. De előfordulhat, hogy ezzel a módszerrel sötétebb lesz a végeredmény, mint ahogy szeretnéd, úgyhogy ha biztosra akarsz menni, csinálj próbatincset. 

Össze is keverheted a hennát és az indigót, és akkor egy lépésben kened fel, de biztosabb a kétlépéses megoldás. Ugyanis a henna szépen tapad a hajra, a hennára pedig az indigó. Ha elsőre keverve viszed fel, akkor nem biztos, hogy az indigó teljes mértékben érvényesülni fog, Arra is ügyelni kell, hogy az indigót ne forró vízbe tedd, hanem csak olyan max. 40 fokosba, mert magasabb hő hatására csökken a festőereje. 

Értékelés: Nincs

Szerintem keverni fogom,

köszi!
sztem keverni fogom, mert úgyis tartok az indigótól. inkább narancssárga maradjon, mint sötétebb legyen.. aztán később majd meglátom..


arra gondoltam, h 3 evőkanál hennához teszek 1 evőkanál indigót. ez jónak tűnik?
és akkor 40 fokos vízben keverem őket össze.


fekete tea/kávé/kakaó, vagy bármilyen más természetes anyag segíthet a helyzeten? (hogy ne legyen narancssárga, de ne is legyen túl sötét.)

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Henna-indigó

Nem kell félni az indigótól, mert hennára kenve nem igazán sötétíti azt, hanem inkább a vörösséget oltja ki. De ha keverve biztosabbnak érzed, próbáld ki nyugodtan! Akár próbatincset is csinálhatsz. 

Szerintem jó lehet a 3:1 arány, és - ahogy írod - keverhetsz bele feketekávét, fekete teát (kifőzve mindkettőt, és azzal keverni fel a port). Utóbbiaknak nem túl nagy jelentőségük van, de arra éppen jók, hogy még jobban tompítsák a narancsos árnyalatot. 

Értékelés: Nincs

Khadival festés

Szia!

Kétszer volt szőkítve a sötétbarna hajam,először 2 éve majd legutóbb pedig most télen,decemberben.

Nagyon megviselte a hajam,+ az állandó festés minden hónapban.Régen rengeteg hajam volt,gyönyörű fényes egészséges,most viszont fele annyi van,nagyon vékonyszálú lett és a vége elég szálkás töredezett mindig.

Olvastam hogy 3 hónapot kell várni hennázás előtt ha vegyi festékkel volt festve,nekem legutóbb 1 hónapja volt.Felül barnás vöröses,a többi nagyobb része pedig rézvöröses mert ott fakul ki a leghamarabb a hajam a szőkítés miatt.

A kérdésem az lenne nyugodtan befesthetem khadival ha letelt a 3 hónap vagy több idő kell hogy elteljen mert ugye 5 hónapja volt szőkítve is?

Valamint ha nem szeretném hogy túl sötét barna legyen melyik színt ajánlanád?

A világos vagy mogyoróbarnát?

Előre is köszönöm a választ!

 

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Áttérés Khadira

Szia! 

A 3 hónap eltelte után nyugodtan be lehet már kenni Khadival! Azt viszont tudnod kell, hogy növényi készítményekkel világosítani nem tudsz. Nem írtad, milyen színű az eredeti hajszíned. A festett, úgy értelmezem, hogy sötétebb, mint az a szín, amit el kívánsz érni. Sajnos ez nem lehetséges... Ha rákened a barnásvörösre vagy a rézvörösre a világosbarnát vagy a mogyoróbarnát, nagy valószínűséggel semmi sem fog látszani belőle. 

Megcsinálhatod a C-vitaminos pakolást, az segít, hogy a kémiai festék sötétebb pigmentjeinek egy részét eltávolítsd a hajadból, és kapj egy világosabb alapot. Ezen aztán már nagyobb valószínűséggel fog látszani a világosabb növényi festék is. 

Ha az eredeti hajszíned világos, akkor nyert ügyed van, de ha nem, akkor sajnos nem tudod világosítani azt sem a növényi festékkel, és akkor már a C-vitaminos pakolás sem segít. 

Értékelés: Nincs

Az eredeti hajszínem

Az eredeti hajszínem sötétbarna,kb.1 centis lenövésem van,a többi része a hajamnak elég világos viszont.

Nem szeretném világosítani,a jelenleginél sötétebb színt szeretnék,egy szép középbarnát.

És azért gondoltam a világos vagy mogyoróbarnára mert ezektől gondolom nem lenne túl sötét a hajam,bár olvastam már olyat is hogy valakinek sötétbarnára fogta be..

Csatoltam egy képet a hajmaról hogy milyen színű.

Szerintem be kell hogy fogja a khadi világos és mogyoróbarna.

És lenne még egy kérdésem,mivel 1 hónapja nem volt festve a hajam nagyon látszódnak az ősz hajszálak amik nagyon zavarnak,esetleg ha 2 hónapot várok nem hármat az baj?

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

A mogyoró talán jó lenne

A világosbarna szerintem egyáltalán nem látszana a hajadon. Ha csak az a cél, hogy eltűnjenek az ősz hajszálak, és a többi nem baj, ha ugyanolyan marad, mint amilyen most, akkor megpróbálhatod a világosbarnát is. De ha szeretnéd, hogy egységesen befogja a teljes hajadat, akkor szerintem inkább a mogyoróbarna lenne a nyerő. Ha gondolod, szerelkezz fel hozzá cassiával, azzal tudsz még rajta világosítani. Minél több cassiát keversz a mogyoróbarnához, annál világosabb lesz. Csinálhatsz próbatincseket is, az a biztos. 

Ha megcsinálod a C-vitaminos világosítást, akkor talán elég lesz 2 hónap is, de semmi sem garantált. 

Értékelés: Nincs

Hajfestés Khadival menzesz alatt

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy menzesz alatt lehet-e hajat festeni Khadival? Most, a 3 napos hétvége alatt tervezten beiktatni a festést, de már vannak előjelek. Másrészt amennyiben nem lenne javasolt, akkor a kezdődő menzeszes időszakban sem lehet (apró barnázások), nekem ez napokig eltart, mire rendesen megjön.

Köszönöm!

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Festhetsz ilyenkor is!

Szia szhh01!

Menzesz előtt/alatt is bátran festhetsz Khadi hennával, nincs ilyen ellenjavallat!

Szép hajat, jó hétvégét neked! 

Értékelés: Nincs

Allergia/érzékenység?

Sziasztok!

Új vagyok, kérlek segítsetek! 

Pár hónapja beleástam magam a henna kérdésbe és április elején el is szántam magam. Ausztriában élek, itt nem kapni csak s... hennát így azt vettem. 1 natúr vőröset és egy barnát, meg henna volum sampont. Utoljára vegyi festése október elején volt: gesztenyebarna. 2-3 havonta festettem, a vörös festést vittem barnába egy ideje. Eredeti színem a középbarna. Mikor befejeztem a hajam a natur vörössel, frankón égett/bizsergett/viszketést a fejbőrőm. Rengeteg hajam van, nehezen, többszöi nekifutásra  öblítettem ki a pépet belőle. A kellemetlen érzés kb 1 napig megmaradt. Öblítésre ecetes vizet használok. Minden hajmosás után jön ez a kellemetlen érzés. És nagyon kellemetlen tapintású lett a hajam, ragadós. Létezik hogy nekem nem jó ez a termékcsalád? A színnel se vagyok megelégedve de szerintem egy következő festéssel az javulna de nem merem felvinni. 

Ötlet?

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Mi az összetétele?

Szia! 

Mi az összetétele a hennádnak és a samponodnak? A henna biztos nem sima henna, mert a sima henna nem gesztenyebarna, hanem vörös. Megoldható a gesztenyebarna szín puszán növényi őrleményekkel, ezért kérdezem, hogy mi az összetétele, tényleg csak növényi őrleményeket artalmaz-e, vagy vannak esetleg benne szintetikus anyagok. 

Gyanús lehet a sampon is... Nézd meg az INCI után milyen anyagok állnak! 

Értékelés: Nincs

mèg1 kèrdès: méregtelenítès miatt lenne?

Szia! Ha minden igaz, pár napja már válaszoltam csak mèg nem jelent meg. (Remélem nem trèfált meg a technika :) ). Arra gondoltam hogy mèregtelenítès miatt lehet ez a mocsok a hajamban? Fèsülködèsnèl szó szerint bevonja a hajkefèt....de már lassan 1 hónapja hogy befestettem a hajam. A hèten már 2x mostam hajat de ma este megint fogok....mert vmi katasztrófa. (Korábban heti 1 hajmosás bőven elég volt....erősen gondolkodom, hogy visszatèrek a korábbi, vegyi festèkemhez. Vajon ha azzal mosom meg, milyen lesz utána a hajam állapota.... egyébként mièrt nem ajánlott (túl azon hogy vegyi)?

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Méregtelenítés miatt simán lehet!

Szia! 

Naná, hogy lehet, sőt... Nagyon gyakori! Vissza ne térj a vegyire, tarts ki még egy kicsit! El fog múlni! De a szervezeted először kidúrja magából az évek alatt felhalmozódott "szennyet". 

Belülről is méregtelenítesz? Vagy csak kívülről, hogy elkezdtél tiszta termékeket használni? 

A termékeid egyébként nagy vonalakban tiszták, bár van bennük olyan, amire elvileg akár érzékeny is lehetsz. 

Én a helyedben megpróbálkoznék mégiscsak a Khadival. És ha attól is érzed a fura tüneteket, viszketést, akkor azt mondom, hogy ne használd a hennát. Egyébként külfölre is szállít a Bionom. Hol laksz? 

Értékelés: Nincs

Feladtam. :(

Szia!

Feladtam. :( visszatèrtem a vegyi samponhoz ès azóta sokkal tisztább a hajam. Csütörtökön megyek fodrászhoz vágatni, illetve megnèzi, mit lehet tenni a hajammal.

Tirolban lakunk, Ausztria.   

Belülről nem mèregteleníthetek mert szoptatok....remènyeim szerint mèg kb 1,5 èvig.

Értékelés: Nincs

Hennázás és a pöttyök

Kedves Admin :-) 

Sajnos nyáron elkezdtem őszülni, és el kellett kezdenem festetni a hajam. Először a fodrász festette be sima festékkel, amitől borzasztóan elkezdett hullani, utána pedig vettem egy bio boltban Henna Ct, amitől pedig tiszta kiütés lett az arcom (igaz, legalább a hullás megállt), és a karjaimon is mgejelent durva csalánkiütés, ami főleg izzadás hatására jön elő. Itt az oldalon a szakértők a Khadit ajánlották, amiről én is jókat hallottam. Megvártam, míg lekopik a Henna Cr, és befestettem tegnap Khadival, sötét barnával. (időközben a bőrgyógyásznál elvégeztettem egy hajfesték allergia tesztet is, ami negatív lett fura módon). BÁr a Khadit olyan szempontból nem is érinti, hogy ezek a káros P-vel kezdődő anyagok nincsenek benne. Ennek ellenére néhány óra elteltével megint borzasztó sok ronda piros pötty lett az arcomon. Teljesen elkeseredtem, mert a Khadi volt az "utolsó esélyem", vagy tippem, hogy mivel fessem a hajam. Van esetleg valami ötletetek, mi az a termék, ami egészséges, de más összetevői vannak, amire nem leszek allergiás? köszönöm előre is a választ! 

Értékelés: Nincs
Betty's picture

A megtévesztő hennás hajfestékek

Szia Kamilla!

Szerintem ne keseredj el, én mindenképp adnék még egy esélyt a hennával történő hajfestésnek.

Átmozgattam a hozzászólásod a fenti cikk alá, amiben szinte minden kérdésre választ találsz, ami a növényi hajfestést illeti. A Henna C...r hajfesték szinte csak a nevében utal a hennára, a hajszínező hatást ugyanúgy vegyi hatóanyagok segítségével éri el.

A Khadi viszont 100% növényi hatóanyagokat tartalmaz, ez biztonsággal használható. A növényi hajszínezőkről (henna, indigó, amla stb.) érdemes azt tudni, hogy nemcsak színező, hanem ápoló, sőt méregtelenítő hatással is bírnak. Éppen ezért azt szoktuk javasolni, hogy a vegyi hajkezelést követően minimum3 hónap türelmi időt érdemes tartani, nehogy a henna kölcsönhatásba lépjen a vegyi anyagokkal. Lehetséges, hogy nálad is ez történt, hiszen a Henna C...r nem tiszta. Itt is kivártad a 3 hónapot mielőtt a Khadit használtad? A másik, ami még problémát okozhat, azok a hajápoló készítmények. Nem említetted, hogy milyen hajsampont, balzsamot stb. használsz. A növényi hajfestékek használatakor fontos, hogy csakis bionom hajápoló szereket használjunk, ellenkező esetben a vegyi anyagok okozhatnak ilyen jellegű tüneteket. 

Ezek függvényében érdemes átgondolni és újra próbálkozni a növényi hajfestéssel, akár hennát és indigót is használhatsz, ha a barna hajszín a cél.

Ha bármi kérdésed van, írj!

Sok sikert a hennázáshoz!

Értékelés: Nincs

Kedves Betty,

Kedves Betty, köszönöm a válaszod! :-)

igen, sajnos csak két hónapot hagytam ki és nem hármat a két hajfestés között, amúgy nem is fogta be az ősz szálakat a Khadi, illetve ahol igen, ott is annyira nagyon világos barna lett, hogy kivilágít a sötétbarna hajamból. Lehet, h ez is amiatt történt, hogy nem vártam három hónapot? És akkor most akár a héten is megismételhetem a festést, ha már úgyis ráfestettem, vagy meg kell várnom azt a maradék egy hónapot, ami kimaradt a háromból?

A samponra, hajápolókra is rákérdeztél. Hajápolót nem használok, sampont pedig Tőletek rendelek, a Power Up-ot (biloa-naturissimo), úgyh gondolom az nem lehetett a probléma. 

Akkor ha jól értettem, ameddig nem tűnik el totálisan a Henna C.. hatás a hajról, lehetnek ezek a pöttyök amiatt is. 

köszönöm a válaszod előre is :-)

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Kétlépcsős hajfestés

Szia Kamilla!

Ha jól értem, akkor a hajsamponod régóta tiszta vagy azt is kb. 3 hónapja váltottál?

Azért is javasoltam a fenti írást, mert a cikk említést tesz, hogy hogyan tudunk a kétlépcsős módszerrel sötét hajszínt elérni. A Khadi nem mindenkinek válik be, viszont a henna, majd külön az indigó felkenése sikeres szokott lenni. Elsőre macerásnak és hosszúnak tűnhet a folyamat, de például egy hajszárító búrával jelentősen lerövidíthető a hatóidő és a szín is sokkal mélyebb lehet.

Szerintem már tehetsz egy próbát, ha alaposan áttanulmányoztad a fenti blogot. Nagyon lényeges, hogy mind a henna és az indigó is, tiszta, jó minőségű legyen. Én a Neha hennát és ezt az indigót ajánlom.

Értékelés: Nincs

Már értem

Köszönöm a választ! Rendben, nekem nem volt világos a cikkben az, hogy most a Khadi előtt hennázzak, vagy amit Te írsz, hogy indigó meg henna külön, meg hogy milyen gyakran lehet khadis festést khadis fetsésnek követnie. De mostmár értem, köszönöm! 

Nem, ezt a Naturissimo-s sampont csak pár hete használom még. 

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Sampon, henna és a méregtelenítési tünetek

Szia Kamilla!

Ha a Biola Power up sampon előtt "mérges" sampont használtál, akkor a pöttyök simán lehetnek a méregtelenítési tünetek. Adj a bőrödnek néhány hónapot és jó eséllyel elmúlnak a pöttyök is. Remélem az arcápoló készítményed is tiszta már!?

Értékelés: Nincs

Igen, minden :-)

Igen, minden :-) sőt, a mosóporom is :-) most jönnek a tisztítószerek és az étkezésemet is fokozatosan alakítom át. Pont ma érkezik Tőletek csomagom megint :-) Azért a maradék Khadit felhasználom mostmár, ne vesszen kárba. Múlt hét csütörtökön festettem, akkor ezen a hétvégén már megint megpróbálhatom, igaz? Több kérdésem nem lesz már :-) szép napot! :-)

Értékelés: Nincs
Timidudu's picture

Mélyebb vörös színt szeretnék

Sziasztok!

Már régóta olvasgatok henna témában az oldalon (1 éve hennázom a hajam), nagy kisérletezésben voltam egy ideig, de már kifogytam az ötletekből, mivel lehetne pirosabb a hajam színe. Gyümölcspréssel céklalevet készítettem, volt mikor piros bogyósteát is tettem a hennába, de még mindig nem olyan mint az alábbi képen szereplő hölgyé. Egyáltalán el lehet érni ezt a színárnyalatot szerintetek? Van esetleg más tippetek mit lehetne még a hennapépbe keverni? Most kipróbáltam a Khadi vörös hennáját, most nem én kevertem be, reggel megcsodálom milyen árnyalata lett.

Köszönöm előre is az ötleteket és segítséget!


Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Mélyebb vörös hajszín

Szia! 

Milyen az eredeti hajszíned? Nekem hibiszkusz teával és citromlével sikerült egyébként bordós színárnyalatot elérni, de akkor nem csak a tövét festettem, hanem egy jó ideje az egész hajamat, és előbb-utóbb ilyen bordós lett. Főztem egy jó erős hibiszkusz teát, azzal készítettem el a hennapépet. Alaphajszínem világosbarna-szőkésbarna. 

Értékelés: Nincs

Khadi fekete

Sziasztok!

Kicsit el vagyok keseredve.....nyár végén tértem át a növényi alapú "festésre". Khadit használok. Nagyon sötétbarna és erős szálú a hajam, amiben már kezdenek látszani az ősz hajszálak...először Khadi mogyoróbarnát választottam, de vöröses lett a hajam. Ezután már a sötétbarnával folytattam, de szinte semmi változás. Az ősz hajszálak vagy maradtak őszek, vagy vörösek. Most 2 napja már a fektét próbáltam, de alig fedi be a hajamat. Mit tegyek???? Mindenre nagyon figyeltem, vízhőfok, bedunsztolás, hatóidő stb.   és mégis semmi. Igazából egy mély szép természetes, étcsoki szerű színt szeretnék. Lehet nekem a Khadi nem jó? Készítettem fotót is de nem tudom idecsatolni.

Értékelés: Nincs

Étcsoki hajszínt hogyan lehet elérni?

Szia,

Én sem tudok neked mást javasolni, mint amit Melinda már megírt neked egy régebbi kérdéseddel kapcsolatban: ITT.

A legközelebbi festés előtt végezz próbatincs festést!

Akinek sikerült már étcsoki hajszínt elérnie írja meg a receptjét kismano97-nek! Köszönjük!

Értékelés: Nincs

Újra fekete

Sziasztok,

a tanácsotokra, segítségetekre lenne szükségem. Szeretnék áttérni a természetes hajfestésre, mert rengeteg hajam kihullott (bár nem a vegyi festék használatától, más okból, de nem szeretnék kockáztatni). Régen a hajam feketére festettem, majd hagytam lenőni teljesen, de mivel az eredeti hajszínem seszínű sötétszőke és nem voltam kibékülve vele, ezért a fodrászhoz fordultam. Most világos barnás-vörös a hajam, az eredeti hajszínem visszanyerése óta 4szer volt festeve. Most kb. 3 centis lenövésem van. Szeretnék újra fekete lenni, csak úgy éreztem magam igazán jól a bőrömben. Az olvasottak alapján arra gondoltam, hogy a 2 lépéses festésnek állok neki henna porral, majd indigó porral a leírtak alapján. Jó lenne ez kezdésnek vagy mást próbáljak meg? Ha igen, akkor miből mennyit érdemes használni? A hajam 40-45 cm a vállam alá ér, de nagyon kevés és vékonyszálú.
Tudom hogy nem egyszerű, hosszú folyamat lesz, mire elérem a kívánt hatást. De jó lenne tudni, még ha csak mások tapasztalata alapján is, hogy ez kb. mennyi idő? Szeptember 3-án lesz az esküvőnk és nem szeretnék foltos, csúnya hajat. :(

Technikai kérdések:

 • -Henna kikeverése hogy a legjobb? Erős feketetát főzők, hagyom kicsit hűlni és tejföl sűrűségűre keverem. Citrom/narancs/grapefriut levet mindenképp tegyek bele, vagy ha utána szeretném indigózni akkor nem szükséges?
 • -Digitális lázmérővel lehet az indigó hőmérsékletét mérni, vagy szerezzek be erre speciális mérőt és ha igen hol (lehetőleg ne webáruházban)? :)
 • - No sampont használok, ezt használhatom továbbra is? (Hennával dolgozó fodrász ajánlotta.)

Köszönöm előre is!
Szép napot mindenkinek!

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Válaszok a növényi hajfestést illetőleg

Szia!

Elnézést kérek, hogy kicsit megcsúszva válaszolok, de jelenleg nincs fodrász szakértőnk, ezért a növényi hajfestéssel kapcsolatos kérdések megválaszolása lassabban megy.

Ha sötét árnyalatot szeretnél elérni, akkor mindenképp a kétlépcsős megoldást válaszd, és pontosan tartsd be a blogban leírtakat! 

Válaszok a kérdéseidre:

 • Ha sötét hajszín a célod, akkor valóban érdemes fekete teával "nyakon önteni" a hennaport. Ha a hennázás után indigózol, akkor nem kell citromlevet tenned a pépbe, bőven elég a fekete tea.
 • A mennyiségre vonatkozó adatokat a fenti blogban megtalálod. Egyébként ez annyira egyéni, hogy pontosan nem lehet meghatározni, néhány hajfestés után magad is tudni fogod mennyire lesz szükséged.
 • Szerintem a digitális lázmérő nem alkalmas a pép hőmérsékletének az ellenőrzésére (nincs olyan nagy mérési tartománya). Valódi teahőmérőt érdemes beszerezni, ami általában teaboltokban megtalálható. Nézz körül!
 • Sajnos az általad említett samponban olyan hatóanyagaok is vannak, amiket érdemes elkerülni. Ellenőrizd le a hatóanyagelemző segítségével. Ezeket a samponokat bátran használhatod, mindegyik megfelel a bionom elveknek.

Ha nagyon bizonytalan vagy a végeredményt illetőleg, akkor érdemes próbatincs festést alkalmazni.

Sok sikert a növényi hajfestéshez!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Teljesen ősz hajból szőke

Szeretném megtudni, hogy teljesen ősz hajból lehet-e (és ha igen, mivel?) világos szőkét festeni, esetleg ha van Budapesten hozzáértő fodrász szívesen elmennék hozzá.

Választ előre is köszönöm

 

Értékelés: Nincs

Kérdés

Szia! Ne haragudj, de meg tudnád nekem mondanim, hogy hogyan tehetek fel egy kérdést, ezen az oldalon? Már vagy egy órája keresem a lehetőséget, de nem találom. :( 

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Hogy tehetsz fel kérdést?

Pontosan így!  Írjad nyugodtan! Keresd meg a megfelelő témát az oldalon, és az alá új hozzászólásként írhatsz ugyanúgy, ahogy most. 

Értékelés: Nincs

Őszből szőkét

Szia,

Kérlek olvasd el a fenti cikket és érdemes használni a belső keresőt is. Sajnos Budapesten nem tudok ajánlani neked fodrászt. Horváth Gabinak szokott hajfestő tanácsadása lenni itt, de most jelenleg nem látok időpontokat rá.

Értékelés: Nincs
Kalinen's picture

Mahagony hajszín hennával

Sziasztok

Az alap hajszínem sötét szőke ( se színű, szürke) és a képen látható hajszín a vágyam...megvalósítható ez hennával? tudtok esetleg "receptet"ajánlani? tudom, hogy kísérletezni kell, mert mindenkinek máshogy reagál a haja, de egy kiinduló recept sokat segítene 

Köszönöm szépen

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Mahagóni vörös szőkéből hennával

Szia!

Nagyon remélem, hogy az olvasók megosztják veled a tapasztalataikat! Br én is hennázom a hajam, de nekem más színű. Érdemes próbafestést végezni: egy tincset befesteni. Az alappéphez kísérletképpen kevernék céklalevet is. Érdemes kísérletezni és próbálgatni a keverékeket.  Ha mégsem akarsz kísérletezgetni, esetleg nincs időd rá, akkor  a Khadi festékeket javaslom Neked. 

Értékelés: Nincs

Hidrogénezett szőke hajból elsőre fekete?

Sziasztok,
Régóta szemezgetek a fekete hajszínnel. Mivel nemrég áttértem a szappanos hajmosásra (ecetes öblítéssel)  és a vegyszeres hajfestékeket is szeretném elhagyni , megpróbálkoznék a henna és indigóval való hajfestéssel .Kérdésem : Két hónapnyi pihentetési idővel mennyi esélyem van , hogy elsőre fekete hajszínt fogok kapni?
Előre is köszönöm  a választ :D 

Értékelés: Nincs

Szőkéből feketét?

Szia,

Kérlek olvasd el figyelmesen a fenti cikket, ezt is olvashatod benne:

"Hamvasításhoz, barnításhoz és sötétítéshez indigót vetünk be (vegyileg szőkített hajon első alaklommal ne használjuk, azután is csak óvatosan, mert bezöldülhet!). Ezen árnyalatok kialakításakor gyakran előfordul, hogy kétszer kell a hajat befesteni (1. festés - alapozás, 2. festés - barnítás/hamvasítás, a kettő megoldható akár ugyanazon a napon)."

Vegyi festés után 3 hónapnyi pihentetési időt kell kivárni a természetes hajfestés előtt. A kívánt szín eléréséhez érdemes próbatincseket festeni!

 Ezt és ezt a hozzászólást is olvasd el kérlek.

Sok sikert!

Értékelés: Nincs

Henna es Cassia hajfestes utan milyen sampont hasznaljak?

Szia, 

szeretnek tanacsot kerni, eletemben eloszor befestettem a hajam fele fele aranyban henna es cassia keverekevel, citromlevel kikeverve es nagyon boldog vagyok az eredmennyel. Szeretnem megkerdezni, hogy ezek a samponok teljesen tisztak-e, hasznalhatom-e a hajamra:

Dr. W..s pure tea tree casile soap, osszetevok: Purified watr (aqua), saponified coconut, hemp and olive oils (with retained glycerin), tocopheryl acetate (vitamin e), tea tree oil, sea salt, citric acid, rosemary (rosemarinus officinalis) extract. no paraben, no phthalate, lauryl/laureth sulfate, no petroleum derivatives.

Dr. B..r, osszetevok: water, organic coconut oil,potassium hydroxide, organic olive oil, tea tree extract, organic fair deal hemp oil, organic jojoba oil, citric acid, tocopherol

Azelott ezeket a samponokat hasznaltam, most hennazas utan nem vagyok biztos benne, hogy jo-e.

Elore is koszonom a valaszt.

Zsuzsa

Értékelés: Nincs

Henna utáni samponok

Szia Zsuzsa,

Az a fontos, hogy a samponod és más hajápoló termékeid ne tartalmazzanak káros vegyi anyagokat, persze mellette az ár-érték arány és gazdag hatóanyagtartalom is lényeges lehet.

Az összetevőket ellenőrizheted  a hatóanyag keresővel. Ha ez a teljes INCI, akkor én nem találok benne káros összetevőket, így szerintem használhatod őket.

Ezeket a hajápoló termékeket is megnézheted.

Értékelés: Nincs

Erős sötétbarna haj hennázása

Sziasztok!
Sokadjára elolvastam az oldalatokat a henna-val kapcsolatban. Most megint, mert már aktuális lesz a hajfestésem. Kicsit elveszek az infókban, ezért inkább kérdezek.
A hajam erősen sötétbarna, kb. 30% őszüléssel, egyéb hajfestékek már lenőve, levágva stb. Kb. 4 hónapja nem festem a hajam, készülve a hennára. Ha jól értem minden képen hennával kezdjek, ezt értitek alapozásnak. Nem akarok nagyon vöröset (répavöröset) gyanítom az ősz hajszálak ki fognak belőle rikítani répásan. Ha ezt nem akarom, akkor már eleve tegyek bele kávét, v. teát a keverékbe? Utána még egyszer fessem be henna-indigó keverékkel?
Köszönöm a segítséget: Edit

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Sötétbarna haj hennázása

Szia!

Az én eredeti hajszínem gesztenyebarna őszhajszálakkal. Nem rikít ki belőle a hennázott őszhajszál. Nekem nem jött be a feketekávés lötyi, mert túl sötét lett, ezért kihagyom belőle és kávé helyett kakaót főzök és leszűröm, ezt keverem össze a hennával, így kellemes barnás-vörös színe van. Egész éjszaka rajta van a hennás pép a fejemen és reggel mosom le. Kicsit viccesen nézek ki nejlonzacskóval a fejemen, de nekem megéri. Mindenképpen érdemes egy tincs próbafestést csinálni. A hennával nagyon jó lehet kísérletezgetni.

A neten is láttam már olyan oldalt, ahol színminták is vannak. 

Értékelés: Nincs

Henna

Sziasztok. Egy ideje tanakodom, hogy befesteném a hajam hennával. Szőkítve volt a hajam, ez több mint 3hónapja volt. Azóta egyszer lett vörös szinezővel befestve ami már azinte teljesen kikopott. Az eredeti hajam seszínű sötétszőke vagy világos barna féle. A kérdésem az lenne, hogy sok helyen olvasom és látom, hogy narancssárgás árnyalatot kap a haj a hennától. Rózsaszín a bőröm, ezt szeretném elkerülni. Túl sötét színt se szeretnék, mert nem szeretnék Hófehérkés lenni. Tudtok valamit ajánlani, hogy mit tehetnék? Illetve vékony és töredezettre hajlamos a hajam, a henna tényleg tud rajta javítani? :)

Értékelés: Nincs

Henna festés kezdőknek

Szia,

Kérlek olvasd el a fenti cikket figyelmesen, és a 10+1 dolog, amiről tudnod kell növényi hajfestés előtt! írásokat és érdemes a hozzászólások között is böngészgetni a belső kereső segítségével pl. ezt a tanácsot is olvasd el a hajszínpalettákról. 

Ha  nem boldogulnál akkor bejelenkezhetsz Horváth Gabriella Bionom fodrászmesterhez - Növényi hajfestés - egyéni tanácsadás és konzultációra.  

A valódi természtes növényi hajfestések ápolják a hajat, de a legjobb ha belülröl is támogatod a szervezeted megfelelő vitaminokkal.

Sok sikert!

Értékelés: Nincs

Miért kopik ki? :(

Sziasztok!

Csaknem 2 éve festem a hajam hennával, de ahhoz képest, hogy állítólag nemigen kopik ki, csak lenő, nekem kb. 1 hónap elteltével alig látszik belőle valami, csak egy kis vöröses árnyalat a hajvégek felé, ahol kicsit világosabb a hajam. Pedig festés után mindig olyan szép csillogó vörös színe van. Odafigyelek rá, natúrsampont használok, almaecetes vízzel szoktam öblíteni. Édesanyám szintén hennázza a haját, de neki tulajdonképpen elég csak a tőfestés a kibukkanó ősz haszálak miatt, évente 1-2x hennázza be az egész haját hajpakolás gyanánt, pedig ő pl. nem is használ natúr sampont meg egyebeket, mégis szépen megmarad a vörös szín. 

Ez vajon mitől lehet? Lehetséges, hogy az én hajam alapból ilyen "mindent ledobós"? (Még régen volt festve kémiai festékkel, az se maradt meg túl sokáig rajta...) Vagy lehet valahogy tartósabbá tenni?

A másik kérdésem pedig, hogy a bekevert henna meddig áll el? Csak mert a fodrászom felajánlotta, hogy ő szívesen felkeni nekem, az meg nekem azért sokkal egyszerűbb lenne, mert nem igazán szeretek vele a tükör előtt szerencsétlenkedni a derékig érő hajammal... :) még ha nem is marad meg a színe sokáig, a hatását akkor is imádom.

Értékelés: Nincs
Betty's picture

Henna tartósság és az agyagos hajtisztítás

Szia!

Szerintem is, ez alkati kérdés, hogy kinek mennyire tartós a növényi hajfestés. Nekem bőven elég csak a tövét kenni - viszont egy ismerősöm - hozzád hasonlóan az egész haját kényszerül festeni, mert neki is megkopik a szín.

Mivel lehet segíteni, hogy jobban megtapadjon a henna a hajon? A hennázás előtt érdemes alaposan hajat mosni, illetve agyagos hajtisztítást végezni, mivel az agyag képes megkötni a szennyeződéseket, zsírokat, és így tulajdonképpen tökéletesen tisztává varázsolja a hajszálakat, és így jobban megtapadhat rajta a henna. Az agyag ezen kívül ápolja a hajat. Itt olvashatsz róla bővebben.

Nálam már előfordult, hogy előző este bekevertem a hennapépet, de csak másnap tudtam hennázni. Semmilyen minőségi változást nem tapasztaltam, másnap is tökéletes lett a szín. Talán annyi, hogy még melegen jobban esik a hennapakolás, mint hidegen.

Értékelés: Nincs

Hennás-indigós hajfestés

Sziasztok,

Új vagyok még ezen az oldalon, de a segítséget szeretnék kérni, hennás-indigós hajfestéssel kapcsolatban. Karácsony előtt eldöntöttem, hogy szeretnék áttérni a növényi hajfestésre és a tömböket próbáltam ki, kevesebb sikerrel, pedig azóta már 2x is felkentem, a régi festett hajamat befogja, de a tövemet egyáltalán nem.

Szívesen kipróbálnám a tiszta henná és indigó keveréket, de nem tudom, hogy most szükséges e várnom ill. , hogy milyen arányokban keverjem ki, ha neki állok. Igazából vlm szép vöröses-barnás árnyalatot szeretnék, a lényeg, hogy 1 színű legyen a hajam, mert így óriási már a lenövésem és nagyon zavar. Az eredeti hajszínem barna, a régi festett hajszínem egy pötit volt világosabb az eredetinél és rezes barna volt...

Mit tudtok tanácsolni? Előre is köszönöm :)

Üdv

 

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Hennázásra fel

Szeritnem bátran csak hennával is festheted a hajtő részt, ha nem nagyon világos a saját színed. Vagy a Khadi Vörös árnyalatát esetleg. 

Értékelés: Nincs

ősz haj hamvasítása

Sziasztok,

úgy döntöttem, nem festem tovább a hajam (krónikus gyulladásban van a fejbőröm), lenövesztem és ősz leszek. Milyen bio hamvasítási módszert tudtok ajánlani? Korpás szeborrea és androgén alopéciára melyik terméketek a leghatékonyabb?

 

Orsi

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Ősz haj hamvasítása természetes módszerekkel

Indigós öblítéssel lehet az ősz hajat  a legszebben hamvasítani. Én még nem próbáltam, de talán Gabinak van tapasztalata.

Értékelés: Nincs

Őszülő hajból középbarnát természetesen

Sziasztok!

Mivel a vegyi festékektől és 1-2 melírozástól elég sokat romlott a hajam minősége és erőteljesen hullott is, gondoltam áttérek a növényi hajfestésre. Többször próbálkoztam, de mivel körülményesnek tűnt és nem volt elég tapasztalat, vissza-visszatértem a vegyi festékekhez. A hajam eredetileg vastag szálú, hullámosodó, hamvas barna. 19 éves korom óta őszülök, most már elég látványos. :-( A vörös szín nem áll jól, bár natúr hennával nagyon szép áranyalatot sikerült összehoznom, de valahogy nem illik hozzám. Utána még 1x befestettem. Volt otthon Khadi mogyoróbarna (ez sajnos 1 lépésben egyáltalán nem fogja be az ősz szálaimat) és sötétbarna, vettem indigot és amla port (ezt még korábban a hajhullás miatt). A 2 barna árnyalatot fele fele arányban kevertem, tettem bele egy kevés amla port és egy evőkanálnyi indigot. 2 órán át "dunsztoltam", még hajszárítóval is melegítettem, biztos, ami biztos...Be is fogta, de majdnem fekete lettem. Jobb mint az élénk vörös, de ez se az igazi. Kopik-e a szín idővel, vagy meg kell várni hogy lenőjön? (Jelenleg állig érő és növesztem.) Érdemes-e legközelebb az egész hajat nennázni, vagy csak a lenövést próbáljam hennával, majd vmilyen indigos keverékkel? Esetleg tegyek bele cassiát, hogy ne legyen még sötétebb? Amúgy a minősége érezhetően javult már ennyitől is. Selymesebb, fényesebb, kevésbé hullik, a tapasztalat meg remélem idővel megjön. :-)

Előre is köszönöm a tanácsot! :-)

Ildikó

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Cassiával a világosabb színekért

Kedves Ildikó!

Elég a tő festés. Ha nagyon sötétnek találod, a következő festés előtt C-vitaminos pakolással lehet leszedni az indigó sötétségéből.

Cassiát keverj  hozzá és világosabb színeket is lehet festeni, vagy válaszd a Khadi világosbarna színét. Sok ősz haj esetén viszont lehet két lépésben kell festni.

Ha sehogy nem boldogulsz gyere el januárban a tanácsadásra.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs

Cassiával a világosabb színekért

Köszönöm a tanácsot. Igen, sajnos mindeképp 2 lépcsős festésben kell gondolkodnom, hacsak nem barátkozom meg a vörössel. :-)

Üdv!

Ildikó

Értékelés: Nincs

Fodrász Budapesten

Sziasztok!

Sajnos nem találtam a megfelelő témát, úgyhogy ide írok. Remélem tudtok válaszolni. 3 hónapja térem át vegyi szőkítésről hennára, és vettem Khadi olajat,és rózsa sampont, de a hajam még mindig teljesen gubancos. Olyan, mintha elégett volna. Azt hiszem muszáj lesz levágatnom. De sajnos Budapesten nem tudok olyan fodrászt, aki szilikonmentes sampont-balzsamot használna. És nagyon félek, mert hajmosás után nem lehet kifésülni a hajam, csak ha megszárítom, annyira gubancos.

Két kérdésem lenne:

1. Ha a fodrász szilikonos sampont és balzsamot használna, akkor az az egy alkalom nagyon tönkretenné? 

2. Valaki nem tudna ajánlani Budapesten egy fodrászt?

Köszönöm a választ előre is.

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Szilikonmentes szereket használó fodrász kerestetik

Szia!

Érdemes olyan fodrászt keresni, ahova beviheted a saját samponodat és balzsamodat. Szerintem ilyen fodrászt könnyebben találsz, nekem legalábbis ez a tapsasztalatom.

A hajaddal kapcsolatban  pedig az első bionom fodrászunk Horváth Gabi konzultációját javaslom, amire itt tudsz jelentkezni.

Értékelés: Nincs

Henna - indigó

Sziasztok!  

 

Szeretném kérni tanácsotok... :) 

C-Vitaminos hajfesték-eltávolítással felgyorsítható a 3 hónapos várakozási idő?  

..amíg tudom használni vegyi hajfesték után a henna-indigó  pépet... vagy mindenképp érdemes várnom?  :) (mivel világosbarna hajam van, és sötétre festem,  ezért minden más megoldás érdekelne,  amivel gyorsulhat a folyamat... - többszöri C-vitamin kezelés ? :) 

Várom válaszotok,  köszönöm a figyelmet,  Üdv :) 

 

 

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

A sötétítés sok esetben két lépésben megy csak.

Szia!

Igen mi szoktunk gyorítani ily módon az üzletben hennázás előtt, meg egyenletesebb is lesz az alap amire hennázhatunk. Sok esetben viszont a végeket hagyjuk és csak a tő részt kezdjük festni. Ez függ a végek színétől állapotától. Hivatalosan viszont három hónap a pihentetés, tisztulás. A C-vitaminos kezelés leírása. Szóval a döntés és a felelőség is a tiéd.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs
Angelflower's picture

Henna

Sziasztok! Lassan 5 éve festem a hajam hennával, amit tőletek veszek a bionom bioboltból, az lenne a kérdésem, hogy nincs-e valami olyan természetes növény, ami ezt a színt egy kicsit bordósítaná? A lilahagyma színe pont megfelelne :)  Hogy ne legyen nagyon rezes diólevéllel, kávéval és feketeteából főzött lével öntöm fel, de szeretnék egy kicsit bordósabbat. Köszönöm, ha tudtok segíteni!

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Bordós hennás vörös

Szia!

Nekem eddig nekem sikerült így várom az olvasók ötleteit én is. Ősz hajon mikor indigóval kevert hennát használunk elég bordós, de csak az ősz szálakon, a natúr inkább barnásabb lesz.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs

Hennázás után??

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni tőletek. 2 napja befestettem a hajamat hennával Vali alapreceptjét szigorúan betartva, nagyon szép erős vörös lett , elötte sajnos csak vegyi festékeket használtam, persze megvártam a vegyszermentes időt kb 4,5 hónapot, a kérdésem az lenne, hogy kicsit szeretném ha inkább barnás vöröses árnyalatú legyen, mit tegyek?? :) olyan sokat olvasgattam itt az oldalon, hogy már teljesen össze zavarodtam :D viszont azt az el kell mondjam, hogy csodálatos a hajam állaga a hennától ,egyszerűen imádom, sajnálom hogy nem elöbb kezdtem el a hennázást :) előre is köszönöm a választ, mindenkinek csodás napot. Heni

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Henna barnítása

Szia Heni!

Ajánlom figyelmedbe a Khadi világosbarnáját az egy kész szín. Másik lehetőség, hogy magad kevergeted és kíséletezgetsz a henna-indigó-cassia keverésével.

Továbbá várlak szeretettel a hennás tanácsadáson is.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs

Henna-indigó keverék elkészítése

Sziasztok! Sehol nem találtam a henna indigó keverék elkészítéséről információt, ebben szeretném a segítségeteket kérni. Barna hajat szeretnék henna indigó fele fele arányban, külön kell elkészítenem a pépet, vagy egybe, a hennába akkor ne tegyek citromot, mert az nem jó az indigónak? Hajfestés után kell-e a citromos vizes öblítés? Ezekre szeretnék választ kapni. Hogy a legjobb a keverék elkészítése?

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Henna-indigó pép

Szia! 

Nem írtál arról, hogy milyen az eredeti hajszíned, és milyen irányba szeretnél elmenni? Inkább vörös, vagy inkább barnás? Most van-e rajta valami festék, egyéb vegyi beavatkozás volt-e (pl. dauer)? 

Értékelés: Nincs

Henna indigó pép

Szia. Az eredeti hajszínem barna, de már festettem henna indigo keverékkel, csak nem igazán sikerült, ezért kérdeztem, hogy kell elkészíteni a keveréket. Ősz lenövésem van, és világos vörös lett, 4 óra után. Megismételném hétvégén, csak tudnám hogy kell.

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Ősz lenövés esetén

Ősz lenövés esetén ajánlatos kétlépésben kenni a hajat, főleg, ha elsőre világos-vörös lett. Tehát külön-külön készítsd el a pépeket, először a hennát, leírás szerint (egyébként fent van már az oldalon szerintem minden lehetséges variáció a hennával, csak lehet, hogy nem jó helyen kerested  Segítségül BELINKELEM az összes hennás tartalmunkat), majd kend fel a hajadra. Folpackkal fedd le, majd húzz rá egy meleg sapkát. Kb. 2-3 órahossza múlva mosd le! 

Majd ugyanezt ismételd meg az indigóval is! A legvégén leöblítheted almaecetes vízzel. 

Így lesz a legtartósabb és a legkevésbé rikító a vörös részeken. 

Értékelés: Nincs

henna indigo keverék

Köszönöm hogy válaszoltál, de ha két lépésben festem, nem fekete lesz a végén? Én középbarnát szeretnék, lehet kicsit vöröses is.

Értékelés: Nincs

Indigo henna keverék

Köszönöm! Utánaolvastam hogy nem lesz fekete.

Értékelés: Nincs

Segítség, lilát szeretnék :)

Sziasztok!

Ez év májusában tértem át a hennás hajfestésre, mert allergiás lettem a vegyi festékekre. Évek óta lilás-pinkes árnyalatú hajam volt, amit nagyon szerettem. Most natur henna-indigó keverékét használom, amit egyáltalán nem bánok, mert sokkal egészségesebb, fényesebb, dúsabb a hajam, mint korábban. Ami igazán hiányzik, az a régi hajszínem.. Próbálkoztam hibiszkusz virág illetve cékla főzettel a hennához hozzákeverve, de mégsem sikerült valamiféle lilás-céklás árnyalatot előcsalogatnom. Tudtok nekem segíteni, hogy mivel próbálkozhatnék?

Köszönöm előre is.

Reni :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
paripa's picture

Hátha :)

Szia Reni!

Azt hiszem, a cékla csak pirosíthat, nem lilásít. Jobbnak tartanám a bodzát, áfonyát hozzá, esetleg céklával bolondítva....Kipróbálod? 

Szeretettel Adri

Értékelés: Nincs

Mindenképpen :)

Szia Adri. 

Köszönöm az ötletet, mindenképp megpróbálom. :) 

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Ha sikerül írd meg nekem is

Kedves Reni!

Ha sikerül írd meg nekem is, mivel eddig még nem festettünk ilyen színt. Ősz hajon már sikerült enyhén rózsaszínes árnyalatot elérni, de nem direkt. :) És nem is igazán örültünk neki. Szóval a henna rézvörös árnyalatú ez van. Esetleg más festőhatású növények... Viszont az alapszíntől is függ. Ha sötétebb a hajad, nem nagyon látszik a henna vörössége sem.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs

Jelzek, ha sikerült

Kedves Gabi!

Az eredeti hajszínem közép (majdnem világosbarna) úgyhogy elég szép élénk színeket tudok elérni, csak az az egy bajom van, hogy a teljes festésektől sötétedik minden alkalommal a hajam, úgyhogy ez miatt szeretnék minél hamarabb egy megfelelő színt elérni. Ha sikerült írok mindenképp. :) köszi a segítséget :)

Üdv:Reni

Értékelés: Nincs

Henna rózsaszínre

Sziasztok!

És mi lenne, ha porrá őrölt hibiszkuszt, céklát kevernél a festékbe? Úgy tudom, azt is lehet kapni, és így látatlanban sokkal hatásosabbnak gondolom, mint a főzete ;)

Sok sikert!

Értékelés: Nincs

Henna citromlével kikeverve

Kedves Mónika!

Olvastam, hogy a henna citromlével kikeverve is használható a minél vörösebb hajszín elérése érdekében. A citromlé 3 óra alatt nem roncsolja a hajszálakat (citromsav)? Biztonságos tisztán citromlével kikevert hennát használni? Ha igen, akkor ezt hidegen vagy melegen kell a hennához keverni? A vörös színt szeretném erősíteni a hajfestésnél.

Válaszodat előre is nagyon köszönöm!

 Üdvözlettel, Barbara

Értékelés: Nincs

Henna és a citromlé

Szia!

Kérlek olvasd el a C-vitaminos kezelés - A vegyi festék természetes eltávolítása és a Gyakran Ismételt Kérdések a növényi hajfestésről  cikket és megtalálod kérdéseidre a választ .

Értékelés: Nincs

Kipróbálom a C vitaminos pakolást!

Szia!

 

Nagyon szépen köszönöm a válaszodat, a c vitaminos hajpakolást egész biztos, hogy kipróbálom!

 

Üdvözlettel,

 

Barbara

Értékelés: Nincs

Hennás hajfestés

Szia!

Jó pár éve kémiai hajfestékkel volt festve a hajam, meguntam hogy nem olyan szép egészséges, mint másoké, ezért gondoltam, áttérek a hennára, hisz oly sok jót olvastam róla. barna henna port használtam, aztán sötét barnát, majd megint sima natur barnát, olyan 2 hetente hennáztam. most viszont azt vettem észre, hogy mióta hennázom, még sprődebb és szárazabb, szinte teljesen tönkrement. valószínű, mert nem vártam meg a 3 hónap szünetet a kémiai és a hennás festés között. a kérdésem, hogy folytassam-e a hennázást, nem lesz-e még rosszabb vagy most hagyjam abba? Esetleg valamit tudsz ajánlani, amitől újból szép egészséges lesz a hajam.

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Biztos, hogy tiszta hennát használtál?

Szia Helga!

Biztos, hogy tiszta hennát használtál? Milyen volt az a barna henna? Mi volt ráírva, melyik márka? Melyik hennát használtad? Az indigó száríthatja a hajat, de a hennánál mi ilyet nem tapasztaltunk. A problémát más is okozhatja: nem megfelelő ápolás, fésülködés, hajvasalás, erős napsurgázás.

Üdv,

Gabi

(Szerkesztő megjegyzése: Írásjelek előtt nem használunk szóközt, kérlek a vesszőket, pontokat a szavak után tedd. Köszönjük, hogy segíted a munkánkat.)

Értékelés: Nincs

Hennás hajfestés, többféle termékkel

Szia!

Először Hé márkájú volt, majd Khadi és újból Hé.

Hajvasalót nem használok, általában hagyom magától megszáradni, hullámos a hajam. Fésülködésemen sem változtattam semmit, csak arra tudok gondolni, hogy nem vártam meg a 3 hónapot, talán ez miatt lehet. Most egyenlőre nem merek semmit rákenni, csak ápolom, ahogy tudom. Nem merem folytatni a hennázást, félek még rosszabb lesz. De szívesen fogadok bármilyen tanácsot.

Köszönöm  Helga

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Kétszer is érdemes meggondolni, milyen hennás festéket veszünk!

Szia!

A Khadit nyugodtan használhatod, tiszta összetételű, igen jó minőségű növényi porai vannak, ártani nem tudsz velük a hajadnak, sőt! A másik márkát viszont nem javaslom, az fémsókat is tartalmaz, vegyileg kezelt hajon pedig különösen nagy károkat tud tenni  (tapasztalhattad is...).

Hajápolással kapcsolatosan innen inspirálódhatsz:

A leghatékonyabb nyári hajápolási technikák - kívül és belül

11+1 tip-top hajtipp az őszi-téli szezonra.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hajfestés természetesen

Sziasztok!

Sötétszőke hajamban egyre több az ősz hajszál amit szeretnék eltüntetni. Festve még nem volt a hajam. Első hennázó vagyok. Itthoni keveréshez szeretnék segitséget kérni. A saját hajszinemmel meg lennék elégedve, de nem szeretnék rikitó vörös lenni. Én a hennára és a cassiára gondoltam sajnos az arányokkal gondban vagyok. Miből mennyit tegyek? Egyébként vállig érő hajam van és szeretném egylépcsősen festeni. 

Köszi a segitséget! Üdv.: Marika

Értékelés: Nincs

Ajánlom a Khadi középszőkét,

Ajánlom a Khadi középszőkét, az erősen őszülő hajamat valóban középszőkére festi.

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Őszes sötétszőke első festése

Szia Marika!

Sok cassia, kevés henna, például 10 rész cassiához 1 rész henna. Ha vastagabb szálú a hajad, kevereheted hígabbra a pépet, mert jobban beszívja és megtartja elvileg a pigmenteket.

A további festéseknél ne kend végig mindig a hajad, csak tőfestés!

Pici indiót is tehetsz bele, ha hamvasabb eredményt szeretnél, de csak keveset elsőre, bár ez majd úgyis kikopik...

Készíts próbatincseket, az a biztos!

Értékelés: Nincs

További hennás kérdések

Sziasztok!

Még azt szeretném tudni, hogy a hennát tiszta vízzel is készíthetem vagy csak kávé és tea főzet hozzá adásával? A kávé és a tea mit befolyásol? Továbbá szeretném még azt is tudni, hogy mire jó a cassia? Miben változtatja meg a hennát a cassia? Ismerőseim szerint nem közép, hanem inkább világosbarna a hajam. Ebben az esetben milyen arányban és mivel keverjem a hennát, ha nem szeretnék répa vagy róka vörös lenni, hanem inkább vöröses barna, de nem sötét? Még egy utolsó kérdés. A W2 samponnal mosott hajra kenhetem-e a hennát?   

Köszönettel: Anna

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

A cassiát a henna "hígításához" használjuk hajfestéskor

Szia!

Kérlek olvasd el a fenti összefoglalót, illetve a cassiás blogbejegyzést is tájékoztatásul. Nehéz látatlanban ajánlani pontos arányt, de cassiát, hennát és indigót kellene keverned, eleinte több cassia, kevesebb henna, és még kevesebb indigót. Vagy próbáld ki a Khadi bekevert világosbarnáját, szerintem a te hajad attól vörösesbarna lesz próbatincs!).

Az említett sampon használatát nem javaslom, hogy miért, megtudhatod a hatóanyag-kereső használatával. Mi a tiszta, méreganyagmentes samponokat, hajápolókat javasoljuk, különösen ha hennázni szeretnéd a hjadat.

Értékelés: Nincs

Hajszínező után henna?

Sziasztok!

Már fél éve abbahagytam a vegyi hajfesték használatát, legutóbb csak hajszínezővel próbáltam ki egy színt, ami elvileg hennatartalmú ( ), de ugyebár ez is vegyinek minősül, de 6-8 hajmosás után lekopik. Szeretnék áttérni a hennára, az lenne a kérdésem, hogy hajszínező esetén is hónapokat kell várni, vagy már most befesthetem növényivel?

Válaszotokat előre is köszönöm! :) 

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Érdemes várni

Szia!

Azt nem írtad mikor színezted. Azért várj a hennázással, had kopjon.

Értékelés: Nincs

Áttérés a hennára

Köszönöm a gyors választ! 

Körülbelül egy hónapja lett színezve, azóta már raktam rá C-vitaminos hajpakolást, a tengervíz is leszedte a színét, igazából már nem látszik. Két hónapot várni szerintem nekem elég sok lenne, csak tartottam attól, hogy így még nem szabad hennázni 

 

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Jó lesz úgy szerintem

Szia!

Hivatalos álláspont az, hogy 3 hónap pihentetés. Az üzeletben ettől el szoktunk néha térni, ezt mindig egyedileg határozzuk meg. A khadi 1 hónapot javasol. Hogy mikor hennázol az a te döntésed.

Értékelés: Nincs

A "ballépésem"!!!

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Már több mint 4 éve hennáztam a hajam, nagyon szerettem az a hajam minőségét, állagát, fényét. Viszont mivel mindig teljes festést csináltunk, így nagyon sötét lett, ami miatt mát szerettem volna világosítani. Nagy sokára(fél év legalább kellett hozzá) elmentem egy fodrászhoz, aki valamilyen növényi anyaggal szedett le a színből, mellesleg többször is mondta, hogy Úr Isten de jó, de gyönyörű a hajam állapota.

Majd a következő alkalommal (három hét múlva) volt egy pici melírozás, és festés, azt még úgy elment, az a színmég tettszett is, a hajam állapotán már éreztem a különbséget. 

Most egy hónap múlva újra mentem, és ez már "gáz". Melírozva lett, ami sárga, az állapota is még romlott. Itt megjegyezném, hogy akik nem hennáztak nem értik mi bajom van, mert nekik még így is szuper.

Szóval visszavonulót fújnék. Újra henna. Ám a három hónap az rettenetes. Nem tudom kivárni.

kb. négy hónapja hennáztam utóljára, meg előtte 4 évig.  A hajamat, bőrömet vegyszermentes Ma termékekkel ápolom.

Kérlek adjatok tanácsot, hogyan tudok innen minél hamarabb újra hennával festeni, úgy, hogy pl.nem lesz zöld a hajam.

Világosbarna színt szerettem volna.

Előre is nagyon köszönöm.

Üdv: Bogi

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Szőkítés után vissza a hennához

Szia Bogi!

Örülök, hogy visszatérsz a hennához!

A fenti írásban arról is olvashatsz, hogy hogyan érdemes felkészíteni a hajad a hennázásra: "Hogyan készítsük fel a hajunkat a hennázásra?". Az itt felsorolt külső-belső méregtelenítési praktikákkal lerövidítheted a pihentetési időt, de próbatincset mindenképpen készíts majd teljes festés előtt, ha nem várod ki a három hónapot.

Világosbarnát a legegyszerűbben talán úgy érhetsz el, ha hennás alapozás után a Khadi világosbarnáját alkalmazod. Ha inkább személyre szóló keveréket szeretnél, javaslom a tanácsadást.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Vissza a hennához :)

Szia Mónika!

Nagyon szépen köszönöm a választ. Most már olvastam itt az oldalakon, hogy C - vitaminnal simán világosíthattam volna hajam, mert ahogy én "levettem" az információkból, az indigót le tudja szedni, meg a kémiai festéket. Nekem meg pont ez kellett volna, mert már nagyon sötét lett az évek alatt. De ezt már elszúrtam :(.

Az lenne az egyik kérdésem, hogy szerinted ajánlatos lenne-e csinálnom most egy C -vitaminos kezelést? 

A másik kérdésem, ami nem tiszta. A henna és indigó keverékbe egy idő után már mindíg tettem olivaolajat. Az olaj nélkül nagyon nehezen jött le  a fejbőrömről a festék, még napok múlva is ha beletúrtam a hajamba, a körmöm feketés volt az indigótol. Ezt az olivaolaj kiküszöbölte. Viszont itt olvastam, hogy olajat nem ajánlott hozzá tenni. De a kommentek között olvastam olyat is, hogy más is rak hozzá.

Kérlek ebben is segíts már tanácsoddal. 

Előre is hálásan köszönöm: Bogi :)

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Olaj és C vitamin a hajra

Szőkített, melírozott hajra nem javasoljuk a C vitaminos hajvilágosítást, abból a megfontolásból, hogy ezekből a hajszálakból a vegyi festék eltávolította a természetes pigmenteket, így tényleg nem tudni, milyen lesz az eredmény... Nekünk ezzel tapasztalatunk nincs, ha te úgy döntesz, hogy kipróbálod, eleinte csak óvatosan, egy eldugottabb tincsen kísérletezz. Személy szerint én nem buzdítalak erre, de ha mégis kipróbálod, kérlek oszd majd meg velünk a tapasztalataidat .

Olajos kérdésre: mi azért nem javasolunk olajat az indigós pépekbe, mert gátolhatja az indigó megtapadását a hajszálak felszínén. De ha neked bevált az olajos keverék, bátran használd ilyen formában - főleg, hogy ugye nem intenzív sötét szín a cél.

Sok sikert az "újrahennázáshoz", várjuk a beszámolódat!

Értékelés: Nincs

Narancsos-rezes fényű haj

Sziasztok!

Szeretném kicsit feldobni a hajszínem, és egy kis segítségre lenne szükségem. Rövid középszőke hajam van, festve évekkel ezelőtt volt, szőkére volt melírozva legutóbb, de hónapokkal ezelőtt. Fodrászom szerint meleg tavasz típus vagyok, és semmiképp sem állna jól a sötétebb haj, csak a világosabb vagy max a narancsos-rezes vörös, de a piros/bordós/lilás már nem. Szóval szeretnék narancsos csillogást a hajamba, de ne legyen sötétebb, mint az eredeti hajszínem. Próbáltam a khadi középszőkét, ott olvastam az arany fényről, de semmi változás. Sima hennával nem merem, mert félek, hogy sötétebb vörös lesz, vagy pirosas, és nem narancs.

Előre is köszönöm a segítséget.

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Narancsos haj

Szia! 

Saját tapasztalatomat tudom megosztani veled, mert szintén középszőke az alaphajszínem. 

Sima hennával próbálkoztam először, és az pont olyan lett, ahogy leírtad: narancsos-rezes. Nagyon szerettem. 

Aztán telt az idő, és én nem tudtam, hogy csak elég csak a tövét festeni, bekentem mindig az egész hajamat, végig. Egyre sötétebb lett a hajam, a végén már bordós. Mindenki mondta, hogy milyen szép, csillogó bordós hajam van, én jobban szerettem volna világosabbat. Úgy éreztem, "öregít" a sötét haj, így a 38 felé közeledve ezt már nem engedhettem meg magamnak. 

Aztán vettem a hennához cassiát, és fele-fele arányban keverve használtam. Ez szépen kirezesítette újra a hajamat. Bár valószínűleg nem lett világosabb, mert növényi festékkel nem lehet világosabb színt elérni, mégis a hatása teljesen más lett... 

Tehát, én azt javaslom neked, hogy ha elkezded a sima hennával kenni a hajadat, akkor a második alkalomtól kezdve mindig csak tőfestést végezz! 

Vagy pedig elejétől kezdve keverd cassiával a hennát. 

Ha bizonytalan vagy, csinálj próbatincset! :) 

 

Értékelés: Nincs

Narancsos haj

Melinda, köszönöm a választ. Hennát rendeltem. Maradt egy fél doboz khadi középszőkém, azzal vajon lehet keverni cassia helyett, hogy ne legyen olyan mély színe? Szerintem így fogom kipróbálni elsőre.

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Henna keverése

Igen, jó lehet hozzá a középszőke, mert annak az alapja is cassia. 

Értékelés: Nincs

Karamella árnyalat

Sziasztok!

Most vettem hennát és indigót. Alig várom, hogy kipróbáljam. A hajam februárban volt festve kémiai hajfestékkel. A lenövés olyan 30%ban ősz (eredeti haj gesztenyebarna).

Karamellás árnyalatot szeretnék elérni. Tanácsot szeretnék kérni, hogyan keverjem ki. Tudom hogy előbb hennával kell rámenni, és utána lehet variálni az indigóval. Cassiám nincsen.

Mellékelem a fesett részről készített fotót. Várom válaszotokat :) Üdv

Értékelés: Nincs

Karamella árnyalat természetesen

Szia Crissa!

Bionom fodrászunk Henn Móni nyári szabadságát tölti, így 1 hét múlva tudna segíteni Neked. A fenti cikkben minden fontos tudnivaló benne van a növényi hajfestésről. Ha a belső keresőbe beírod, hogy henna festési tapasztalat akkor több beszámolót is olvashatsz képekkel és leírásokkal együtt is

Remélem ezek segítenek majd, hogy elérd a kívánt hajszínt. 

Sok sikert kívánok!

Értékelés: Nincs

Hennázott-indigózott ősz haj visszafestése

Sziasztok!                                                                                                   Már évek óta hennázom-indigózom az egyébként kb. 85%-ban ősz hajam, de most meguntam az egész macerát. Lenövesztés nélkül szeretném visszaőszíteni a valamikor sötétbarna hajamat. Van valami ötletetek?

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Visszakapni az ősz hajszálakat

Szia!

Az indigót C vitaminnal le tudod szedni, de a hennát nem igazán, az csak kissé kopik, idővel.

Egy lehetőség, hogy még tőfestést végzel párszor úgy, hogy egyre több cassiát teszel a keverékedbe, így az újonnan lenövő rész egyre világosabb lesz, de mégis lesz egy átmenet, nem üt el nagyon a korábbann hennázott-indigózott részektől.

Értékelés: Nincs
Gyévocska's picture

Első henna

Sziasztok!

Pár hónappal ezelőtt már kértem segítséget. Akkor türelemre intettetek, amit megszavaztam Magamnak. 1 éve volt dauerolva, 9 hónapja utoljára vegyileg festve. 8 hónapja nem használok bolti sampont. Jelenleg Khadi hajolajat és sampont, valamint Lavera balzsamot. Ez utóbbit azért, mert még mindig nyögöm a dauer okozta károsodást. Most még ráadásul el is kezdett hullani a hajam... 

Jelenleg kb. a hátam közepéig ér, illetve most vágattam belőle úgy 10 cm-t. Túl sok ősz hajam nincs. Pár hónappal ezelőtthöz annyi a változás, hogy arra gondoltam, sima Hennával festeném be a hajam; szeretem a vöröset. Ha jól olvasgattam, úgy is 2 lépcsőbe kéne festenem..

Mit ajánlotok, mennyi hennát használjak? (A fodrász szerint még így is sok a hajam..) Az illókat kihagynám, szerintem Nekem bejön majd a henna illata.  

Tanácsotokat előre is köszönöm!

Szép napot!

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Hennával elég egy lépésben

Szia!

Ha tisztán használod a hennát akkor elegendő egy lépésben használni. Sok haj esetén 180 grammot keverj ki elsőre és ha kevés már látni fogod mennyi kell. Legalább is mi így csináljuk. A hatóidővel lehet még játszani, ha sokáig rajta hagyod erőteljesebb mélyebb színt kapsz. De én elsőre megnézném milyen lesz 1-2 óra után, mert lehet azzal is nagyon elégedett leszel akkor meg minek bonyolítani. Fontos, hogy még párszor lehet az egészet, de aztán elég a tő festés. Ennyi hajat nem könnyű festeni, esetleg kérd meg a barátnődet, hogy segítsen,

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Gyévocska's picture

Henna

Szia!

Köszönöm!

Igen, azt tudom, hogy a hennával egy lépés is elegendő. Még karácsony előtt rendeltem Tőletek Khadi festéket, azt hiszem világosbarnát. Az ment volna 2 lépcsőben.(?) Aztán kimaradt a festés, mert a homlokom és a hajam határán volt egy nagy anyajegy, amit decemberben vettem észre, hogy nőtt. Így műtét márciusban. Most már begyógyult, így a hajfestésnek sincs akadálya. 

Amint lesz Henna a Bionomon, már rendelem is!

Még egyszer köszönöm!

Szép napot!

Gyévocska

 

Értékelés: Nincs

Őszülő szőke

Sziasztok, 

CSináltam egy próbatincset sima hennával (sajnos egyre több az ősz hajszálam, amit jó lenne eltakargatni). Eredetileg sötétszőke hajam van, sajnos a vége vegyi festékkel ki volt szőkítve kb fél éve. A saját hajszínemen egész jó lett a henna, nem azt mondom, szokni kéne a színt, de tudnék vele élni (az ősz szálakat is szépen befogta)

A szőkített rész sajnos túl erős szinte naracssárgás. Vagyis nekem túl színes :D. Szóval mit tudok vele tenni, hogy a felvállalható legyen? Az indigótól félek a zöldülős dolog miatt, meg amúgyis azt mondtátok, hogy kopik. 

A legjobban annak örülnék ha lehetne őszt szőkére festeni, de a cassiás dolog nekem nem sikerült annó amikor próbáltam. Az ősz szálaimat nem fogta be egyáltalán, de cserébe jól kiszárította a hajam (gondolom a citrom miatt, eleve száraz sajnos a hajam, az egész lakásban száraz a levegő, ráadásul télen próbáltam). De a visszafogott vörös sem zavarna, ha a szőkített hajvégeimmel lehetne vmit kezdeni, hogy ne legyenek naracssárgák. 

Köszi a tippket előre is :)

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Őszülő szőkéből eperszőkét egyszerűen

Szia!

Igen, az előzőleg vegyileg festett hajat előfordul, hogy a cassia kissé szárítja, főleg, ha citromlével van kikeverve.

Szerintem a legegyszerűbb, és legkézenfekvőbb megoldás az lenne esetedben, ha kevés hennát vegyítenél cassiához, ezt kevernéd ki vízzel illetve tennél bele valamilyen ápoló növényi olajat (argán, brokkolimag, kókusz, jojoba) a kiszáradást megelőzendő. Ilyen módon elérhetsz rezesszőkét, illetve úgynevezett eperszőkét is.

Illók közül az ylang-ylang csillogásfokozó hatású, a száraz hajra javaslom még a szantált, a rózsát, a rózsafát (töredezettség esetén) a nerolit és a tömjént.

A Biola hajfény spray is sokat segíthet, amíg le nem nő a szőkített rész.

Értékelés: Nincs
VAnett1988's picture

Haj rendbeszedése

Sziasztok!

Most jött el a pillanat, hogy betelt a pohár a vegyszeres hajfestékekkel. Egyszer már sikerült lenövesztenem, de az is évekbe tellett. Szeretnék természetes, ápolt, töredezésmentes, zsírosodásmentes hajkoronát. Jelenleg vállig érő hajam van, amit a lenövesztés után megint festettem, most épp rezesszőkés (kikopottan szőkés, fénytelen a három hónap pihenő idő megvan). Rengeteg hozzászólást olvastam itt az oldalon cassiáról, hennáról, indigóról, de valahogy egyedül, hozzáértő segítsége nélkül nem állnék neki kísérletezni.

Hogy mit is szeretnék kérdezni? Hogyan kezdjek neki a hajam szebbé tételének? Alkalmazzam -e a C-vitaminos hajpakolást, vagy esetleg használhatok már növényi festéket is? Én inkább megvenném a terméket, mint hogy nekiálljak boszorkánykonyhát csinálni otthon :D. Mit tanácsoltok? Képet nem sikerül mellékelni :(

Kérlek segítsetek, hogy elérjem az egészséges hajkoronát :D

Köszönöm!

Anett

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Nyári hajszépítés természetesen

Szia!

Ha világosabbra volt festve a hajad, mint a sajátod, akkor nem javasoljuk a C vitaminos kezelést.

Nem írtad, hogy milyen az eredeti hajszínet, és azt sem, hogy milyet szeretnél kihozni a természetes hajfestékkel, ez azért eléggé megnehezíti az amúgy sem túl egyszerű tanácsadást a látatlanba .

A fenti írásban össze vannak foglalva az alapinfók, ebből ki tudsz indulni. Előre kikevert árnyalatok (lásd hajszínpaletta) is vannak, a Khadi termékei teljesen tiszták, és minőségiek. Szőkített haj esetén óvatosnak kell lenni, az alapozást ne hagyd ki, feltétlenül tartsd be a használati útmutatót.

Személyes tanácsadásra is van lehetőség.

Hajápolási tanácsokat, hajszépítő praktikákat ebből - a most újra aktuálissá vált - írásból meríthetsz:

A leghatékonyabb nyári hajápolási technikák - kívül és belül.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
VAnett1988's picture

A lényeg kimaradt...

Szia!

Köszönöm a gyors választ!  Eredeti hajszínem szőkésbarna, van pár őszhajszálam is. És világosbarna lenne a célom. :D

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Cél a világosbarna természetes hajfestékkel

Hát ami biztos, hogy 2 lépésben kellene festened:

 1. lépés: cassiával hígított henna 
 2. lépés: cassiával hígított indigó, esetleg a Khadi világosbarnája (de lehet ezt is hígítani kellene, nehogy túl vörös legyen)

Pontos arányokat lehetetlen így írni, javaslom vagy a személyes tanácsadást, vagy a próbatincses próbálgatást.

A régebbi hozzászólások között találsz képes beszámolókat is. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
VAnett1988's picture

Semleges cassia?

Ha először csak a semleges cassiát próbálom ki, akkor nem fogok vele színeszést elérni, ha jól olvasom??

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Cassia alkalamzása

Attól függ, hogyan alkalmazod, lásd a cassiás írást (ősz és világos hajon ellehet vele érni némi színhatást is).

Most jelent meg a Khadi középszőke árnyalata, azzal is prbálkozhatsz. A legnagyobb arányban cassiát tartalmaz. Világosítani nem fogja a hajadat! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hennázott hajon hideg árnyalat elérése

Sziaszok!  

Sok hozzászólást olvastam a hennáról, én már 2 éve Khadi vörössel festem a hajam. Még vagyok elégedve vele, csak a színe nem tetszik. Az én hajam eredetileg sötét barna, hideg árnyalatú. Hennával viszont meleg árnyalatra változott. Van olyan festési praktika ami segítségével hidegebb árnyalatot kaphatnék?  A meleg színek nagyon sápasztanak. Előre köszönöm a segítséget!

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Hidegebb árnyalatot amlával, indigóval

Szia!

Nagyon sok lehetőség van növényi hajfestékekkel is, a kérdés az, hogy milyen a hajad (őszülsz-e, és mennyire), és pontosan milyen színt, árnyalatot szeretnél.

Ha maradnál a vörösnél, és eddig az élénkvörös Khadi-t használtad, akkor érdemes lenne a vörösre váltanod, vagy egy kevés amlát és/vagy indigót keverni a pépbe:

Így használd az indigót a tökéletes eredmény érdekében

India kincse: az amla (Emblica officialis)

Tanácsadásra is van lehetőség.

Értékelés: Nincs

Kérdések otthoni hajfestéshez

Kedves Lányok!

Szeretnék pár infót kérni a festék használatához, mert régóta szemezek vele. Láttam, hogy profi fodrászok is vannak köztetek, illetve van, aki hosszú és nagyon sötét haját hennázza már régóta, ti biztos tudtok segíteni.

Előzmények: alapszínem negyon sötét barna, a hajam a homlokomnál eléggé őszül, hátul alig van ősz szálam. 10 éve folyamatosan vegyileg festve volt, egy-két árnyalattal világosabb barnára. A hajam kb hátközépig ér.

A kb 5 centis lenövésemet a fejem első részén két lépésben, hátul egy lépésben festettük, de csak tőfestést készítettünk.

Az eredmény szép lett egy-két nap múlva, mikor a zöld árnyalat eltűnt, kicsit ombre hatású a színkülönbség miatt, de kb annyit értünk el, hogy az ősz szálaim nem látszottak a hajtövemen. Kérdezném a hennával dolgozó fodrászokat, Ti is csak tőfestést csináltok a vegyileg festett hajon?

És akkor a termékkel kapcsolatos kérdések:

Sötétbarna hajra a mogyoróbarna+sötétbarna keverék működhet egy lépésben? Olvastam, hogy az árnyalatokat lehet keverni, és nem zavar, ha az ősz szálaim kicsit világosabbak a többi résznél. Tudom, hogy világosítani nem lehet, de a nagyon vörös árnyalatot el szeretném kerülni, ezért nem vörös+sötétbarnát írtam.

Csak lenőtt tövet kell festeni, vagy a  friss lenövéssel együtt azt a részt is, ahol csak hennával volt festve, vagy az egész hajhosszra rá kell menni? Vagy esetleg különböző hatóidővel kell mindezt megcsinálni?

Ha teljes hosszat kell festeni, arra elég két doboz hátközépig érő közepes mennyiségű hajra? Asszem 80 gramm henna-indigó-kasszia port használtunk csak az 5 cm lenövésemre.

A termék adatlapján a fél órától két óráig terjedő időtartam van megadva hatóidőnek, ezt lehet csökkenteni búrával? (fodrásznál kétszer 40 percet ültem a búra alatt)

Hatóidő búra nélkül 2 óra nagyon sötét lesz az eredmény?

Mivel van egy 15 hónapos aktív kisbabám, nem mindegy, hogy mennyi időt szüttyögünk el anyukámmal egy ilyen hajfestéssel, ezért nincs időm és lehetőségem ezeket kikísérletezgetni, de jó lenne, ha tudnék váltani erre a természetes megoldásra.

Válaszaitokat és segítségeteket előre is köszönöm  :)

Üdv: Zsófi

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Segítség otthoni profi hajfestéshez

Szia!

Hú, hát erre így elég nehéz biztosat mondani.

Amikor hasonló színt szeretnénk, mint az előzőleg vegyileg festett rész, akkor előfordul, hogy mi is csak a tövet festjük, eleinte. De azt is lehet, hogy hennázás előtt C vitaminos pakolás (akár többször, amíg fakul a vegyis rész), majd az egész hajat festjük. De mivel a te hajad világosabbra volt festve eredetileg, ezt neked nem javaslom...

Hát a lényeg az, hogy a különböző kiinduló árnyalatokra különböző keverék kell, és nem szabad mindig végigfesteni az egész hajat (vagy a hosszát mondjuk csak frissíteni egy híg cassiás keverékkel), mert a végén fekete leszel.

Nekem a 80g egy kicsit soknak tűnik tőfestésre, közepes mennyiségű hajra, szerintem 50g-nak elégnek kellene lennie... Teljes hajhosszadra 150g-ra tippelek. 

Hatóidő melegítéssel kb. fél óra, anélkül legalább 1 óra. 

Biztosat lehetetlen így mondani, ez már eléggé a professzionális hajfestés-kategória. Vagy próbatincseken kísérleteztek, vagy javaslom a tanácsadást - egyszer kell elmenni, utána ingyenes utánkövetés biztosított.

Ha bátor vagy, és egyből szeretnéd megoldani, akkor én a hosszat 1 lépésben mogyoróbarnával festeném, a lenövést pedig 2 lépésben valahogy így: elsőre hennával, másosik lépés pedig ahogy írtad a mogyoró és a sötétbarna keveréke (ott ahol nagyon ősz)... Kérlek vedd figyelmbe, hogy ez csak egy tipp látatlanban! Egyszerűbb és biztosabb lenne személyreszóló keverékkel megoldani. 

 

Értékelés: Nincs
Turcsik Martina's picture

Szőkéről feketére

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni: körülbelül 2 éve festetem a hajam szőkére, az eredeti középbarna. Szeretnék áttérni a feketére. Ki kell várnom a 3 hónapot és aztán festhetem, mondjuk mogyoróbarnára először és mindig egyre sötétebbre, vagy először is csinálnom kell egy c-vitaminos kezelést?

A segítséget előre is köszönöm! 

Martina

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Szőkéből vöröset, majd barnát vagy feketét

Szia!

A C vitaminos kezelést szőkített hajra nem javasoljuk. Olyan esetekben működik, ha a haj sötétebbre volt festve.

A fenti összefoglalóban olvashatod, hogyan festheted a hajadat feketére. A hennás alapozás nagyon fontos, majd jöhet a kiválaszott barna vagy fekete árnyalat. Ha szőke voltál sokáig, elsőre valamilyen barnát javaslok - esetleg a világos- vagy mogyoróbarnát - majd ha úgy döntesz, hogy tovább sötétítenéd, akkor jöhet a sötétbarna vagy a fekete.

A Khadi használati útmutatójában is minden részletesen le van írva, édemes pontosan betartani ajavaslatokat.  

Értékelés: Nincs

Segitseg

Sziasztok ! A problemam az hogy befestettem a hajam khadi fekete festekkel a hajvegem es a lenovesem is befogta viszont 3 hajmosas utan a lenovesemrol lekopott a fekete festek nagyon csalodott vagyok nem csinaltam ketlepeses festest mivel ugy olvastam ennel nem kell jart mar valaki igy ? ( alap hajszinem kozep barna ) letszi segitsetek mert utalok lenoveses hajjal lenni es felek ujrra befesteni felek h megint kijon a festek a lenovesnel...

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Hajfestés, kétlépésesen

Szia! 

A sima henna mindenképp hasznos "alapozásnak", szinte akármilyen színt is szeretnél. Főleg akkor, ha a cél nagyon eltérő az eredeti hajszíntől. A feketében nagyon sok az indigó, és az indigó sajnos szeret lekopni... A henna viszont ad neki egy alapot, "tartósítja" azt. 

Úgyhogy a megoldás a kétlépéses festés... 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Válasz fekete hajra

Szia!

Köszönöm a gyors választ!Ha veszek natur henna port és utánna a khadi feketével befestem ugy a jobb vagy ha natur indigot veszek a khadi helyett ? (mindenféleképp feketét szeretnék)

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Fekete haj

Megtaláltam Móni válaszát egy hasonló kérdésre, és ő a Khadi feketét javasolta a henna után. 

Értékelés: Nincs
Turcsik Martina's picture

Köszönöm a választ  

Köszönöm a választ  

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Melír hennával?

Sziasztok,

szeretnem megkerdezni, hogy hennaval vagy mas termeszetes festekanyaggal lehet-e melirezni a hajat. (Barna hajba, alig lathato, termeszetes hatast kelto vilagosabb melir lenne a cel).

Masik kerdesem az lenne, hogy szempillat es szemoldokot lehet-e termeszetes modon, tartosan festeni. 

Koszonom szepen!

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Melír és hajvilágosítás természetesen

Szia!

Hajat világosítani természetes hajfestékekkel sajnos nem lehet.

Esetleg azonos színmélységű, de más árnyalatú tincsek, vagy sötétebb melírtincsek kivitelezhetőek.

Világosabb melírcsírok a már őszülő hajban elérhetőek, lásd fenti összefoglaló. Ugyanitt olvashatsz szempilla- és szemöldökfestés tapasztalatot is. 

Értékelés: Nincs

Henna hatóideje melegítéssel

Sziasztok! 

Azt szeretném megkérdezni, hogy a hennával való festéskor eddig klimazont használtam a fodrásznál a hatóidő csökkentésére, de ez most lecserélésre került egy újfajta ózonos, ionos gőzbúrára. Ez is jó a hennának, lehet ezt is hazsnálni a hatóidő csökkentésére?

Előre is köszönöm a választ!

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Henna "újfajta" klimazonnal

Persze, mehet! 

Értékelés: Nincs

Őszülő világosbarna

Sziasztok!

Nem festettem még soha a hajam, sem hennával, sem más festékkel, viszont mostmár őszülök, ezért szeretnék valamilyen megoldást találni. A hajam sok odafigyelést igényel, száraz, lassan nő, ezért tartok a vegyi festékektől. Komolyan elgondolkodtam rajta, hogy hennával fessem be. Szeretem a hajszinem, nem szeretnék változtatni rajta drasztikusan. Világosbarna hajam van, a következő képek különböző időpontokban, évszakokban, fényviszonyok között készültek. Az első kép a leginkább élethű:

Semmiféleképpen sem szeretnék sötétbarna végeredményt, sem erős vöröset. Szép, élénk világosbarna szint szeretnék kapni.

Azt szeretném kérdezni, hogy ajánljátok e a Khadi világosbarna árnyalatát az én hajszinemre, illetve ha igen, mi az eljárás? Egyszer fessem be világosbarnával és kész, vagy alapozni is kell?

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Világosbarnát természetesen

Szia!

Olvasd elkérlek a fenti írást, melyben próbáltuk összeszedni a növényi hajfestéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Ha az említett kész keveréket választod, első festés után kissé vöröses, második festés után barnás árnyalatot fogsz kapni, de a saját hajszínedtől egy kissé sötétebbet, valószínűleg. Khadi hajszínpaletta: 

Ha ezt semmiléppen sem szeretnéd, akkor nagy arányú cassia, kevés henna és kevés indigó keverékével érdemes próbálkoznod. Pontos arányt nem lehet így belőni kép alapján, ősz részeket így nem is látok benne, csak feltételezem, hogy nincs túl sok még. Van lehetőség személyes tanácsadásra, vagy próbtincseken kikísérletezheted magadnak a megfelelő arányokat (érdemes előtte átböngészni az olvasói tapasztalatokat, előző hozzászólásokat).

Hajápolással kapcsolatban ajánlom ezt az írást: A leghatékonyabb nyári hajápolási technikák - kívül és belül.

A henna és a cassia nagyon jót tesz a hajszálaknak és a hajhagymknak is, úgyhogy csak bíztatni tudlak! 

Értékelés: Nincs
dravayzsuzsa's picture

Miért nem fogta be a hajamat a henna?

Sziasztok!

Tegnap hennáztam a lányom haját és a saját hajamat kb. 4. alkalommal, és eddig semmi gond nem is volt vele, de tegnap egyszerűen nem fogta be egyikünknek sem. A lányomnak a nagy lenövése látszott (sötétszőke az eredeti haja), és foltos is lett, nekem pedig az ősz hajszálaim virítottak fehéren. Mindent ugyanúgy csináltam, mint eddig... Ugyanazt a NEHA hennát használtam forró vízzel elkeverve, citromlével és levendula illóval. 4,5 óráig volt fent, a végén alig tudtuk lemosni...

Mit csináltam rosszul?

Üdv, Zsuzsa

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Lehetséges hibák henna festéskor

Kedves Zsuzsa!

Nagyon nehéz így megmondani mi lehetett a hiba. Ha nehéz volt lemosni előfordulhat, hogy kiszáradt. Mindig jól be kell takarni, legjobb a folpack, teljesen beletapasztani. Ha kiszárad már nem fest. Lehet, hogy túl sűrű volt a pép. Tényleg csak találgatok. A henna olyan erősen fest, hogy egy több éves is megfesti a hajat, talán nem lesz olyan élénk, de befesti. A felkenést is alaposan kell vékony tincsekben, de akkor is legalább foltosnak kellene lennie. Mi történhetett, van még ötleted?

Értékelés: Nincs
dravayzsuzsa's picture

Akkor most mi a legjöbb módszer a kikeverésre?

Kedves Gabi!

Nem száradhatott ki, mert nylonsapka volt rajtunk, ugyanúgy, mint máskor. Lehet, hogy kicsit sűrűbbre sikeredett a massza, de még így is lecsöpögött néhányszor. Normálisan fel lehetett vinni tincsenként. Most nem volt otthon citrom, ezért 50%-os citromlét kevertem hozzá. Lehet, hogy ez volt a baj? Bár én úgy tudom, hogy a citrom savassága kell hozzá, az pedig a bolti citromlének is megvan... Az egyik bejegyzésben azt olvastam, hogy nem szabad forrásban lévő vízzel leönteni a hennát, mert elveszti a színező képességét. Pár bejegyzéssel lejjebb viszont azt, hogy ha intenzívebb színt akarunk, akkor forrásban lévővel öntsük le. Az én vizem már nem forrt, de nem is vártam vele 1-2 percet, hogy hűljön. Akkor most mi a legjöbb módszer a kikeverésre?

Köszi, Zsuzsa

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

A hennának festenie kell, citrommal vagy nélküle is...

A citromlé meg a víz pontos hőfoka a hennánál annyira nem lényeges, úgy értem ezek tényleg csak árnyalatnyi különbséget adnak, de mindenképpen be kellett volna fognia a hajatokat! 

Új csomag Neha hennát bontottatok fel, vagy egy régit? 

Hol vásároltátok?

Értékelés: Nincs
dravayzsuzsa's picture

Henna

Februárban vettem a hennát tőletek, egyszer használtam belőle, akkor jó volt. Most, a második festésnél már nem működött, pedig sötét helyen, jól lezárva tároltam...

 

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Furcsa henna

Hát ha egyszer már működött, és megfelelően volt tárolva, most is működnie kellene, az a pár hónap nem számít, a henna festőereje nagyon erős elvileg. 

Nem tudok tényleg mire gondolni... Esetleg szilikonos hajápolókat nem használtok azóta? Bár ez hennánál annyira nem, inkább az indigó megtapadásánál szokott gondot okozni...

Azt javaslom, próbáljátok ki még egyszer a hennát (sima, jó meleg vízzel elég kikeverni): egy hajtincsen, esetleg fésűből összegyűjtött hajcsomón, de még egy világos rongydarabot is be kellene fognia. Nekem van egy kis külön fakanalam, csak hennázáshoz használom, az is szép narancssárga .

Értékelés: Nincs

Világosbarna árnyalatot szerettem volna

Sziasztok! 

Régebben festettem hennával a hajam, a Khadi növényi hajfestékkel, világosbarna árnyalatot szerettem volna, de az eredmény rikító vörös árnyalat lett, nem tudom vajon mi okozhatta? Igaz, hogy akkor ki volt szőkítve a hajam, nem tudom, ez mennyire befolyásolhatja a színeredményt? 

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Szőkéből a barna miért nem sikerülhetett?

Szia!

A kiindulási hajszín nagyban befolyásolja a festés eredmlnyét, vegyileg festett szőke, valamint ősz haj esetén különösen körültekintően érdemes eljárni. Ilyenkor, ha barna árnyalat a cél, legalább két lépésben kell festeni, az első festés alapozásnak tekintendő, és vöröses árnyalatú lesz. A második alkalommal már hangsúlyosabb az indigó barnító-hamvasító hatása.

Nem írtál a hajfestés módjáról-menetéről. A Khadi részletes használati útmutatójában minden fontos infó le van írva (adatlapon az "Adagolás-alkalmazás" fülecske), ezeket fontos is betartani , illetve segítség a fenti összefoglaló írás, valamint Gabi indigós cikke.

Személyes tanácsadásra, ha szeretnél, ITT tudsz bejelentkezni.

Értékelés: Nincs
Heni78's picture

Első henna festés

Sziasztok!

Most szeretném az első, hennával való festést megpróbálni. Hajam fül alattig ér. Jelenleg rézvörös árnyalatú. Kb. egy hónappal ezelőtt, még sötétbarna volt, de vegyszeres úton vörössé tudták tenni. Sajnos a hajam nagyon sprőd lett. Úgy gondoltam ennyi elég a vegyszerekből. Mit gondoltok, he ezt a vöröset választom a KHADI-tól elérhetek egy sötétebb vörös színt? Úgy tudom a hennável való festés segíthet a hajhullásomon is.

Előre is köszönöm a segítséget.

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Búcsú a vegyi festéktől, no meg a hajhullástól

Szia!

Olvasd el kérlek a fenti összefoglaló írást, segít képbe kerülni a természetes hajfestés rejtelmeivel .

Igen, EZZEL a vörössel lenne érdemes próbálkoznod, tartsd a hajadon minél tovább, ha sötétebbet akarsz, akár egész éjszakán át.

És igen, a henna jótékonyan hat a hajhagymákra, táplálja a hajszálakat, segít megfékezni azok hullását. Fontos a többi hajápolót is tisztára, méreganyagmentesre cserélni.

Érdemes lenne még picit pihentetned a hajadat, illetve a fenti cikkben olvashatsz a javasolt teendőőkről, ha mégsem várnád ki a kritikus 3 hónapot. A javasolt tiszta kozmetikumok, táplálékkiegészítők méregtelenítenek és feltöltenek, hajhullás esetén fokozottan ajánlott ezekre odafigyelni. Bővebben a hajhullásról és annak okairól Nikiék összeállításában olvashatsz: Hajhullás 1X1, illetve ajánlom még figyelmedbe "szezonális"  írásomat a hajápolásról: A leghatékonyabb nyári hajápolási technikák - kívül és belül.


Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Természetes hajból rézvörös

szia!

1 éve volt utoljára festve a hajam, tehát teljesen lenőtt. A színe középszőke, kb olyan mint  a csatolt képen. És ebből szeretnék természetes vöröset, ami talán a rézszőkéhez hasonlít a legjobban. De nem szeretnék nagyon élénk vöröset, aminek narancsos vagy répás hatása van semmikép nem szeretnék. A dolgot bonyolítja, hogy hajszínezőt szeretnék első körben, majd ha tetszik a szín akkor hajfestéket. Mindkettőt Hennából. Tudnál nekem segíteni, hogy melyik terméket vegyem meg? Válaszod előre is köszönöm,

heni

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Rézszőkét természetesen: hennával és cassiával

Szia!

Rezes árnyalatokat, rézszőkét természetesen henna és cassia különböző arányú keverékeivel érhetünk el. Amint a fenti cikkben is olvasható, a henna nem igazán kopik, tehát festés előtt érdemes próbatincseket készíteni.

Olvasd el kérlek a cassiás cikket is, sokat segíthet, illetve a hajas-hennás írások alatt sok olvasói beszámolót is találsz, festés előtti-utáni képekkel, érdemes egy kis időt rászánni a tájékozódásra. 

Személyes tanácsadásra, ha igényed van rá,  ITT tudsz bejelentkezni.

Értékelés: Nincs
Zubaidah's picture

Első hajfestésem hennával

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy rátaláltam az oldalatokra... és rögtön tanácsot is szeretnék kérni.

Nagyon-nagyon szeretnék végre természetes módon vörös színt a hajamnak. Évekig szemeztem a vörös festékekkel, mire anno rászántam magam... a színt sosem bántam meg, és aránylag a vegyi kezelések sem tették tönkre annyira a hajamat (mondjuk állandóan kenegettem mindennel)... de már elég a sok méregből.

Eredeti hajszínem sötétszőke-világosbarna (leginkább seszínű :)). Mivel nagyon vékonyszálú, erőtlen hajam van, így dauer is volt benne... de az már majdnem egy éve, nagy része le is nőtt, illetve vágattam is ki belőle.

Festve utolsó alkalommal egy hónapja volt.

Kérdéseim:

1. A c-vitaminos pakolás hatásos lenne-e nálam, illetve merjem-e használni úgy, hogy a hajam végében van még dauer-maradvány (ha közel egy éves is)?

2. Nagyon gyorsan nő a hajam, így már egy hónap után is rettenetes a lenövésem. Mikor hennázhatnám legelőször? Illetve kellene-e előtte mindenképpen a c-vitaminos pakolás, vagy anélkül is ok-e?

3. Hennázni milyen gyakran lehet a hajat (mert nekem kb. 2-3 hét alatt akkora lenövésem van, mint másnak 6 hét alatt)?

4. A sima henna nekem megfelelő lenne-e (igazán vöröset szeretnék)?

5. Melyik festéket javaslod?

Nagyon-nagyon köszönöm előre is a válaszokat!!!

Szépséges napot!

Zubaidah

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Henna vörös

Szia! 

A fenti összeállítás éppen azért íródott, hogy segítsen eligazodni a kezdő hennázóknak, ajánlom tehát figyelmedbe.

Nálad szerintem nem szükséges a C vitaminos pakolás, de akár  megpróbálhatod azt is. A sima hennát is használhatod, vagy válassz a Khadi két vörös árnyalata közül (lásd hajszínpaletta adatlapon - katt a pici színes képre).

Hajrá henna!  

Értékelés: Nincs
vscotina's picture

Hajfestés hennával

Szervusztok!

Nagyon szeretnék tiszta hennával hajat festeni, de még sosem próbáltam. Tudtok olyan megbízható fodrászt ajánlani aki profi ebben a dologban? Budapesten kellene, és ne legyen eszement drága!

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Hennázás otthon?

Szia!

Egyelőre nem ismerünk budapesti megbízható hennás fodrászt. 

A fenti írás viszont segíthet képbe kerülni a növényi hajfestéssel kapcsolatban, illetve rengeteg olvasó is megosztotta már velünk a tapaszalatait (előtte-utána képekkel), lásd itt a cikk alatt, vagy a többi hennás írásnál (használd kérlek a keresőt).

Ha úgy érzed, mégsem boldogulsz egyedül, van lehetőség személyes konzultációra is.  

Értékelés: Nincs

Első hennázás

Sziasztok!

Az alaphajszínem sötétbarna, nagyon sok és erős szálú hajam van, ami bőven hátközépig ér. Legutóbb, kb. 2 hónapja fekete és piros csíkosra volt festve vegyi festékkel :( Most szeretnék váltani hennára és az után érdeklődök, hogy a henna alaprecepthez keverhető-e a Khadi vörös, hogy a végeredmény vörös árnyalatú legyen? Az alapreceptben a fél liter víz 100g mennyiséghez van? Nekem szerintem legalább 300g kell az első festésnél...

Előre is köszönöm!

Linda

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Mit érdemes tudni első hennázás előtt?

Kérlek olvasd el a fenti írást figyelmesen, mennyiségekre vonatkozó, és egyéb alapinfókat is megtalálsz benne. 

Sötétből nem lehet világosabbat elérni természetesen. Először C vitaminoznod kellene, ezzel lehet eltávolítható a vegyi festék (egy része). A most piros részeken vörös lesz az eredmény, de a természetes sötétbarna hajad csak egy vörös fényt kaphat. Ha ezt így el tudod fogadni, akkor vágj csak bele a hennázásba!

Gabi összefoglalóit isérdemes átböngészni:

10+1 dolog, amiről tudnod kell növényi hajfestés előtt!

10+1 érv a növényi hajfestés mellett.

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Cél a természetes világosbarna

Sziasztok, 

Megerősítést szeretnék kérni a Khadi hajfesték használata előtt. 

Célom a világos barna árnyalat. 

Jelenleg sok évig szőkére festett hajam óriási lenovessel mert közel fél éve már nem festem. A lenőtt rész amolyan közép európai egérszürke :-) 

Mielőtt ezt a festéket használom a szőke rész zölddé válását elkerülve a két lepeses módszert kellene használni ugye? 

Ehhez csak a khadi vörös festekeinek egyikét kell válasszam v csak simán hennazzam? Az egészet v csak a szőke részt kell ilyenkor? 

Még nincsenek ősz hajszalaim. 

Nagyon köszönöm a segítséget! 

Eszti 

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Az egész hajat, vagy csak a szőkítettet alapozzuk?

Szia!

Igen, jól gondoltad, két lépésben kell festeni, alapozáshoz ezt a hennát is használhatod nyugodtan!

Hát azt nehéz megmondani, főleg így látatlanban, hogy az egészet hennázd-e, vagy csak a szőkített részt... Lehet úgy lesz a legjobb, ha csak a szőkét alapozod,  majd a világosbarnával az egészet fested. De készíthetsz elsőre csak próbatincse(ke)t, vagy jelentkezhetsz személyes konzultációra is Gabihoz.  

Értékelés: Nincs

Ősz haj festése

Sziasztok!

Végigolvastam a GYIK-et, valamint elég sok kérdés-választ, úgyhogy kezdem magam "profinak" érezni a témában és felbátorodni a megvalósításhoz, de egy-két kérdés pontosításában még szeretnék segítséget kérni.

Édesanyám szinte teljesen ősz haját szeretnénk szép sötétbarnára festeni.

Az eddig olvasottak alapján az alábbiak szerint gondolnék eljárni:

Kétlépcsős festés: első körben egy Khadi élénkvörössel (csak henna) 2-3 óra hatóidővel, majd Khadi sötétbarna szintén 2-3 óráig.

1. kérdésem: ez így megfelelő-e? Igen!

2. kérdésem: azt sehol nem találtam, hogy kétlépcsős festés esetén mennyi idő kell, hogy elteljen a két festés között. Egy éjszaka pl? Vagy az első (vörös) lemosása és hajszárítás után mehet azonnal a barna? Akár azonnal, de várhattok is 1-2 napot, tetszés szerint .

3. kérdésem: a 2. alkalomtól kezdődően már mindig elég csak a lenőtt rész festése (gondolom ugyanúgy kétlépcsősen)? Hát ez változó, attól függ, milyen gyakran festitek, illetve mennyire kopik majd az indigó... Ehhez nem tudjuk így megmondani a tutit, én minden alkalommal más keveréket teszek a hosszra, a kopás mértékétől függően. Például, ha kopott, de nem sokat, akkor elég lehet a hosszra egy kevés indigó cassiával "hígítva". 

4. kérdésem: Lenövés festésekor okoz-e problémát, ha az ember nem teljesen pontosan csak a "vonalig" fest, hanem a korábban már festett részt is éri festék, előfordulhatnak-e emiatt árnyalatkülönbségek, vagy ha nem változtatunk az árnyalaton, hatóidőn, akkor nem észrevehető? Hát ha picit rámegy, az nem gond, de a pici az relatív... Próbáljátok viszonylag ponosan eltalálni .

Mielőbbi válaszaitokat előre is nagyon szépen köszönöm! Szívesen! 

Üdv,

Bea

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Henn Mónika's picture

Hennás válaszok

Szia Bea, a válaszokat megvastagított betűkkel beírtam a hozzászólásodba. 

Értékelés: Nincs

Ősz hajból mahagóni lehetséges?

SZiasztok!

Még csak barátkozom a hennafestés gondolatával, tehát még sosem próbáltam, ezért lenne egy pár kérdésem, olvasgattam egy jó pár dolgot róla az oldalatokon, de nem az én hajam festésérőől lenne szó, ezért nem szeretném elrontani. Szóval rövid (3-4 cm), ősz hajszál  mahagónivöröses befedéséhez milyen anyagok szükségesek, milyen arányban és mi  a sorrendje a felhordásának?  Amit én hallottam hogy az ősz hajszálakat narancssárgára fedi be  a sima hennapor, ettől egy kicsit megijedtem, ezért kérném a tanácsotokat.

Válaszotokat előre is köszi!

Adri

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Őszből mahagónit

Szia Adri!

Hát pont a mahagóni nem biztos, hogy elérhető, de szép vörösesbarna, vagy barnásvörös  mindenképpen!

Több megoldás is lehetséges, nehéz így látatlanban megmondani, hogy nektek pontosan mi válna be. Javaslom a személyes tanácsadást, vagy ha ez kivitelezhetetlen, olvasgassatok a hennás cikkek alatti tapasztalatok, és próbálkozzatok próbatincsen henna és indigó különböző arányú keverékeivel (ha teljesen ősz a haj, ha nem, kellene a cassia is). 

 

Értékelés: Nincs

Mogyoróbarna szín

Sziasztok!

Tudom, hogy rengeteg információ van fent az oldalotokon, talán túl sok is :-)

Az előbb rendeltem meg a Khadi mogyoróbarna hajfestékét (egyből kettőt is, bizalmat fektettem bele...külföldön élek, és otthonról most kapok csomagot, úgyhogy ez még pont belefért...)

Elvesztem az információk tengerében. Festett szőkésbarna (melírozott) hajam van, ami elég töredezett és csomósodásra hajlamos. Mindenképpen váltani akarok a növényi hajfestékek irányába, szeretném visszakapni a szőkítés előtti egészséges hajamat.

Az világos, hogy előszőr hennázni kell a hajamat, azt  is megrendeltem már (a sima hennat, nem khadi vörös festéket). A kérdésem ehhez kapcsolódik: mennyi ideig hagyjam fenn a hennát ahhoz, hogy elérjem azt a hatást, hogy a 2. lépésnél megtapadjon rajta a festék, de ne is legyen vörös....azt nagyon nem szeretném. A cél egy természetes, vörös nélküli barna (később mélyebb barna) árnyalat elérése.

Előre is köszönöm a válaszotokat, és elnézést, hogy gondolom már százszor írtátok le, mégsem állt össze a kép :-)

Üdv

Gyöngyi

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Szőkítettből barna növényi

Szia Gyöngyi! 

Azt tudod, hogy 3 hónap pihentetés szükséges a vegyi festék után, mielőtt a növényivel bekennéd? Ez fontos, különben tönkremehet a hajad! 

A hennát olyan két óra hosszáig hagyd rajta! 

Ha bizonytalan vagy, javaslom a próbatincs készítését! 

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (1 szavazat)

Áttérés vegyiről növényi hajfestésre

Kedves Melinda!

Köszönöm szépen a gyors válaszodat :-)

Igen, tudom hogy várnom kell, most telt le az 1 hónap, sajnos van még 2 hátra ahhoz, hogy elkezdjem a növényi hajfestést. Nem egyszerű kivárni, nem szeretem ezt az átmeneti állapotot, azért is rendeltem meg a festéket előre, nehogy véletlenül elgyengüljek és bejelentkezzek a fodrászhoz. Valahol azt olvastam, hogy a várakozási idő a vegyi és növényi hajfestés között csökkenthető, ha pl. amla, kókuszolaj, stb termékekkel ápolom rendszeresen a hajam....nem tudom, hogy ez így van -e, nem Nálatok olvastam..:-)

Ősz hajszálam nincs, a hennát először inkább hajápolási célból vetném be. Rendeltem Tőletek hajmosóport is, ezentúl azzal fogok hajat mosni, és az amlat fogom használni hajápoló gyanánt, meg szűz kókuszolajat és argánolajat, semmi mást. Remélem ezek elegendőek ahhoz, hogy újra fényes, gubanc nélküli és erős legyen a hajam.

Majd a tapasztalataimról is beszámolok, hátha másoknak is pont ilyen dilemmái vannak mint nekem voltak a kérdésem feltevésekor.....

Mégegyszer köszönöm!

üdv

Gyöngyi

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Szerintem, mindent jól gondoltál

Szia!

Jó lesz úgy ahogy eltervezted.

Jó ötlet hennával alapozni és egészen rövid ideig is elég fent hagyni, ha nem akarsz vöröset. Pl: fél óra vagy kevesebb. Utána a mogyoróbarnát  45-60 percig hagyhatod. Én mindig az egyszerűbbel a rövidebb hatóidővel kezdem, aztán ha kevés akkor legközelebb tovább hagyom. Az üzletben egyébként 30-30 perc, de melegítjük búrában.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszönöm szépen a megerősítést

Kedves Gabi!

Köszönöm szépen a megerősítést, így már biztosabban merek belevágni :-)

Megnyugtatóbb lenne persze, ha először Ti csinálnátok nekem, de nem élek Magyarországon...itt meg esélytelen olyan növényi festékkel dolgozó fodrászt találni, akire rá is bíznám (egy kis szigeten élek). Szóval nem maradt más, mint hogy kitanuljam :-)

Üdv 

Gyöngyi

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Szőkített haj hennázása és ápolása

Szia!

Átmozgattam a dialógust a fenti összefoglaló cikk alá, amiben magtalálod azt is, hogyan érdemes eljárni, mivel támogasd a szervezetedet belülről, illetve hogyan ápold a hajadat, ha rövidíteni szeretnél a várakozási időn .

A hennás alapozás szőkített hajnál fontos, azt semmiképp se hagyd ki, akkor biztosan szép lesz a szín!

Az argán, a kókusz nagyon jó ötlet, a brokkolimagolajat javaslom még mellé (érdemes keverni őket - Brokkolimagolajas hajvégápolóFestett/szőkített haj ápolása).

A hajmosópor viszont nem biztos, hogy be fog válni, ha nagyon száraz, sprődebb a hajad. Lehet nehézkes lesz a kiöblítés, legyen a kezed ügyében hagyományos állagú (de tiszta!) sampon. Erről számolj majd be, kíváncsi vagyok, lehet nálad mégis beválik. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Befestettem a hajam

Sziasztok! Segito valaszaitok menten befestettem a hajam, es bar nem lett tokeletes, nagyon nem bantam meg

Értékelés: Nincs

Világosabbat hennával?

Sziasztok!  Segítséget kérnék Szőke szín festéséhez. Eddig kémiai szerekkel festettem, de több probléma is adódott, ezért váltani szeretnék. Az eredeti színem az sötétszőke, (a fodrász szerint, nekem inkább világosbarna). Ezt szeretném hamvas világos szőkére festeni. Ha a hamvas nem lehetséges az sem baj, csak SÁRGÁT NEM szeretnék. Mit rendeljek szerintetek, mert nekem ez még elég ködös első olvasásra. A hajam amúgy fiús rövid. Mekkora adag kell egyszeri festéshez, mit mivel keverjek, felhasználható e ami maradt később, milyen gyakran alkalmazható (főleg a rövidség miatt, mert hamar ki van vágva belőle nagyrésze).  Ha valakinek van türelme ennyi kérdésre válaszolni akkor azt nagyon köszönöm előre is!!!

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

A henna rézvörösre fest és nem világosít

Szia!

A henna rézvörösre fest és nem világosítja a hajat. Saját színeddel megegyező színmélységben árnyalni lehet.  Ha sok ősz hajszálad van akkor azt már lehet világosabb színre festeni. Olvasd el a fenti írást és akkor egyértelmű lesz minden.

Továbbá ezek az írások is segítenek eldönteni neked való e ez a festés:

10+1 dolog, amiről tudnod kell növényi hajfestés előtt!

10+1 érv a növényi hajfestés mellett

Ha maradt kérdés tedd fel bátran.

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hamvas vöröses árnyalat

Kedves Gabi!  

Köszönöm a választ!

Végig olvastam a fentieket is. Tehát világosítani nem tudok hennával. Mégis szeretném kipróbálni a természetes festéket, vagy inkább áttérni rá teljesen. Igyekszem kiiktatni a vegyszereket a háztartásban, saját szappant gyártok, stb. Megfelelne egy hamvas vöröses árnyalat is. Szeretném ha megírnád, hogy ezt hogy tudom elérni a sötétszőke, rövid hajamon, úgy hogy ne élénkvöröset kapjak, és ne legyen túl sötét sem. Esetleg kell még keverjek a hennához mást is? Előre is köszönöm! Babett

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

A személyes konzultációt pont emiatt találtuk ki.

Szia Babett!

Ha nincs kedved itt az oldalt bújni az információkat keresve, neked való a hennás tanácsadás, gyere el.

Ha nincs erre lehetőséged. Kevés hennát és cassiát keverj össze, és azzal fesd be a hajad. Ebben az esetben olvasd el a többi hennás cikket is. Később kevés indigót is használj majd.

Vagy próbáld ki a Khadi világosbarna árnyalatát.

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Összeszedem a bátorságom és nekilátok!

Köszönöm a választ!  Sajnos a tanácsadáson nem tudok részt venni mert dél-somogyi vagyok. De közben sokat bogarásztam az oldalt. Sok hasznos infót találtam. Összeszedem a bátorságom és nekilátok!

Babett

Értékelés: Nincs

Hennázás elkezdése vegyi festés után

Sziasztok kedves hennázók és Vali team!

4-5 év vegyi festés után szeretném elkezdeni a hennázást. Eredeti hajszínem szerintem sötétbarna vagy mogyoróbarna, de lehet ez a fodrászoknál világosbarna enyhe vörös beütéssel. A csatolt képen a fufrús hosszú az eredeti hajszínem. Most barnásra van festve vörös beütéssel, nekem ez a karamell, de ez is szubjektív. A hajam kb 15-20%-a lehet ősz.

Segítséget szeretnék kérni, hogy a Khadi színek milyen arányú keverésével tudnám ezt a mostani festett színt elérni, feltéve, ha ez megoldható az eredeti hajszín ismeretében. A szükséges 3 hónapot szerintem meg tudom várni, illetve majd a C vitaminos pakolást is meg szeretném csinálni előtte.

A sima henna és indigó keverési arányok is érdekelnek, ha azt tudtok mondani, de egyelőre kezdőként inkább a Khadival próbálkoznék.

Köszönöm a segítséget!

Mariann

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Utolsó próbatincses tanácsadás!

Szia Mariann!

Csak egy képet sikerült feltöltened, a másikból csak a keret látszott... De gondolom, hogy ez a festett hajad lehet.

Talán a legegyszerűbb az lenne, ha első lépésben hennáznál, majd utána Khadi világosbarna.  A további festéseknél meg attól függ, hogyan kopik majd, az alapján szükséges kikeverni a festéket.

Személyre szóló keveréket a tanácsadáson kaphatsz, itt lehetőség van utánkövetésre is, illetve most utolsó alkalommal próbatincset is készít Gabi mindenkinek. Szerintem érdemes elmenni! 

Értékelés: Nincs

Áttérés növényi festésre (kékes fekete)

Sziasztok!

Jóideje festem a hajam kékes feketére vegyileg. A fő gondom, hogy megállt a növésben (most hátközépig ill. mell alá ér). Tudom, hogy genetikailag is változó, hogy kinek meddig tud megnőni a haja, de talán ha nem mérgezem tovább, akkor újra megindul. Amúgy is kicsit bemattult és picit törik a vége (nem vészes). Amúgy erős szálú, dús.

Már egy ideje nézegetem a hajfestős oldalakat itt az oldalon, de még nem mertem belevágni a növényi hajfestésbe. Főleg azért, mert eléggé ragaszkodom a kékes fekete színhez és nem szeretnék vöröses árnyalatot a hajamba.

A kérdésem az lenne, hogy megoldható-e a kékes fekete szín növényi festékkel. Az eredeti hajszínem közép/sötét barna, homloknál halántéknál enyhén őszül. Utoljára kb. másfél hónapja volt festve. Natúr samponra még nem tértem át. Hogyan kéne egyáltalán nekifognom a növényi hajfestésnek. Csak a tövét fessem? És egyáltalán milyen termékeket, milyen arányban, hány lépésben tegyek a hajamra, hogy kékes fekete legyen?

Előre is köszönöm a választ!

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Fekete lesz kékes már nem annyira.

Szia!

Elegendő csak a törészen elkezdeni. Elsőre hennával másodjára indigóval kell festeni. Attól nem kell tartanod, hogy vörös lesz. Fekete lesz.

Henna

Indigó

Tiszta samponok

A fenti cikkben minden fontos információt megtalálsz. Az indigóról még ezt is érdemes elolvasni.

Próbatincses tanácsadás is lesz.

:)

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

C-vitaminos pakolás, ami leszedi a festéket a hajról

Szia!

Nagyok köszönöm a gyors választ. Sajnos a személyes tanácsadásra most nem tudok menni, pedig az lenne a legjobb :(.

Közben találtam az oldalon egy írást c-vitaminos pakolásról, ami leszedi a festéket a hajról. Lehet azzal kéne kezdenem az áttérést? Kissé bemattult a hajam a vegyi festéstől, de a cikkből rájöttem, hogy valószínűleg azért, mert szinte mindig festettem az egész hajam, nem csak a tövét, így már túl sok a pigment benne. Viszont ha a pakolás kiszedi a festéket, akkor már az egész hajamat kéne hennázni?

Mennyi ideig hagyjam a hennát hatni a hajamon és mennyi ideig az indigót, hogy a lehető legfeketébb legyen?

Azt olvastam, hogy a henna nem nagyon kopik csak az indigó. Akkor nekem a későbbiekben az első hennázás után csak a tövét kéne mindig hennázni meg az egészet indigózni?

Amúgy "festékleszedésre" nekem a kismamaság "vált be" legjobban :D. Mikor a lányomat vártam, a hajam olyan szinten dobta le a festéket, hogy soha nem gondoltam volna. Az évek óta feketére festett hajam teljes hosszában visszaállt az eredeti barna színemre. Nem gondoltam volna, hogy ilyen lehetséges :) Ezt csak érdekességképpen írom :)

Köszönettel, Lora

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Természetesen feketét

Presze, kezdheted a C vitaminos pakolással is, amit akár többször is megismételhetsz, aztán folytasd úgy, ahogyan írtad, a teljes haj festésével. A későbbiekben elegendő csak a tövet festeni, esetleg néha ráfrissíteni a teljes hosszra.

Hatóidőről, mennyiségekről, valamint minden más részletről is tájékozódhatsz a fenti cikkből, valamint a Gabi által belinkeltekből. 

Hajrá, menni fog, feketét festeni egyáltalán nem bonyolult .

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Andie87's picture

Szőke hajból feketét

Sziasztok!

Már elég sokat olvasgattam a témában. Nekem jelenleg festett szőke a hajam. Nagyon szerettem ezt a színt, de sajnos váltanom kell, mert nagyon hullik a szőkétől! Két hónapja nem festem, de már csúnya, és nem igazán szeretnék több ideig várni. Kicsit próbáltam sötétíteni fekete teás öblítéssel. Szóval most kb. aranyszőke, már majdnem hasonlit az ombre hajra, de nem tetszik így! Fekete régen voltam vegyi festékkel, most természetes úton szeretnék az lenni. Picit félek, hogy öregítene így 27 évesen :). De lehet teszek egy próbát, a barátomnak tetszene, Én kicsit sötétnek találom, és kicsit fáj a szívem a szőke miatt :). Szóval az lenne a kérdésem, hogy tudnátok tanácsot adni nekem, hogyan csináljam? Azt olvastam, hogy előre kell hennázni, és utána mehet rá az indigó 50 fokos vízzel kikeverve. Félek, nehogy zöld legyen a hajam :). A hennához ha jól tudom, citromlé, fekete tea, vagy kávé kell, kis illóolaj. Nem lesz tőle narancssárga a hajam? És ezt a színt utána feketére befogja az indigó? Szeretnék gyönyörű, egészséges hajkoronát végre! :) Köszönöm, ha segítetek :) Andie

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Szőkéből egyből feketét, természetesen

Szia!

A fenti írásban, valamint a két indigós cikkben (Így használd az indigót a tökéletes eredmény érdekében,  Hajfestés indigóval) mindent infót megtalálsz összegyűjtve, ami a fekete hajszín eléréséhez szükséges. Két lépésben kell festeni (sőt a hennázást kétszer ismegismételhető festett szőke esetén, a biztonság kedvéért), de a fekete hajszín elérése viszonylag egyszerű természetesen.

Az már más kérdés, hogy valóban, ez így igen nagy váltásnak tűnik hirtelen... Ezt neked kell eldöntened. Azt tudd, hogy az indigó kopik, a henna viszont csak kevéssé, tehát nagyon tartós tud lenni.

Lehet érdemes lenne a természetes alaphajszíned, hajszerkezeted figylemebevételével számbavenni az egyéb természetesen elérhető árnyalatokat is, mielőtt szőkéből a legsötétebbre váltanál - ehhez a személyes tanácsadáson profi segítséget is kapsz bionom fodrászmestertől, valamint próbatincseket, utánkövetési lehetőséget is. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Andie87's picture

Kétszeri henna indigó előtt

Köszönöm szépen a választ! Átolvasom a linkeket, amit küldtél, hamarosan megvalósítom. Csak szőkén, vagy feketén érzem jól magam, szóval nálam nem nagyon jöhet számításba más hajszín ,mert úgy érzem, az nem áll annyira jól! :) Ha megcsináltam a festést, lehet, hogy teszek majd fel képeket róla, remélem sikerül. És valóban nem rossz ötlet kétszer hennázni az indigó előtt! Köszi mégegyszer! :)


Andie

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Minél pirosabb hajat szeretnék

Már eldöntöttem hogy rendelek hennát (már meg is rendeltem ) és már csak egy kérdésem lenne ezzel kapcsolatban. Olyan semmilyen színű sötétes szőke hajam van és persze (sajnos) vékonyszálú is. Nem volt túl sokszor festve (akkor szőkére) a legutóbbi festés is egy éve volt már.  Szeretném befesteni megint hogy ne ez a semmilyen szín legyen a fejemen, de most hennával(a vegyitől nagyon hullott a hajam, gondolom nem mondtam újdonságot ). Szeretnék minnél pirosabb színt. Tudnátok öteleteket adni hogy hogy használjam a hennát, hogy minnél pirosabb legyen az én hajszínemen?

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Pirosat hennával

Átmozgattam a kérdésedet, a fenti cikkben megleled a választ!

Szerintem szép rezes piros leszel 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Miért nem lettem vörös a Khadi vörös alkalmazása után?

Rászántam magam a hajfestésre, mert már zavaróan sok az ősz hajszálam. Először a Khádi világosbarnával próbafestést csináltam, s mivel nem teljesen fogta be az ősz hajszálakat, ezért a kétlépéses hajfestéssel folytattam. A Khádi vöröset raktam fel a hajamra, 30 percre (házi hordozható búra alatt ültem). A második képen látható az eredmény. Van némi változás az eredetihez képest (első kép), de én vörösre számítottam. Azon kívül az ősz hajszálakat csak részben fogta be.

Mit tegyek ezek után? Újra a Khádi vörössel menjek rá a hajamra, és aztán a világosbarnával? Cél világosbarna szín ősz hajszálak nélkül.  Egyébként elrontottam valamit, hogy nem lett vörös színű a hajam? Arra tudok tippelni, hogy a víz, amit ráöntöttem a festékporra, mivel nem tudtam mérni, nem volt megfelelő hőmérsékletű(?). Annyi történt, hogy zubogás után elzártam a gázt, vártam pár percet, és aztán kevertem össze a porral. Habverővel kevertem jó sokáig, mert az apró szemcsék nehezen akartak benne eloszlani. 100 g porhoz fél liter vizet raktam, s jó tejföl sűrűségű lett. 

Egyébként a próbafestett tincs a világosbarna Khádi-tól olyan rókavörös lett, ezért aztán a vörös Khádi-tól meg pláne, hogy azt hittem, hogy vörös lesz a hajam. Nem szeretnék vöröset magamnak, de mivel írtátok a kétlépéses módszer várható eredményeit, mégiscsak zavar, hogy valamit mégsem csináltam jól, s ezért nem merem tovább folytatni a festést. Ezért szeretnék egy kis helyreigazítást. Köszönöm előre is.

 

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Gabriella Horváth's picture

Miért nem lett vörös?

Szia!

Én már jártam így az üzletben. Nagy nehezen jöttem rá, hogy a hölgy nagyon sok nem igazán bionom balzsamot használt a hajára, mely teljesen körbe fogta a hajszálakat és nem engedte a hennát a hajhoz tapadni. Milyen balzsamot használtál? Más ötletem nincs.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Farfalla clear sampont

Farfalla clear sampont használok már kb. 1 éve, balzsamot egyáltalán nem. Se lakkot. A hajam soha nem volt még festve. Melirozva igen, de azt hagytam teljesen lenőni, addig nem akartam festeni sem.

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Miért nem lett vajon vörös?

Hát ez fura, tényleg nem túl szembetűnő a változás, pedig a festést teljesen jól csináltad.  Csak az indigónál (illetve a barna keverékeknél, ugyebár) fontos a pontos hőfok-méricskélés, tehát a víz hőfoka nem lehetett gond. Egyéb adalékokat (pl. olajat stb) gondolom nem tettél a keverékbe, írtad volna, és a hajadon sem voltak hajfizálók (hajlakk, hab stb). Ha a pép jól el volt oszlatva, és nem volt se túl híg, se túl száraz, szépen feküdtek benne a hajszálak, hát akkor bevallom, fogalmam sincs mi lehetett a gond... A henna általában (még kisebb koncentrációban is) nagyon erősen színezi az ősz hajat. Persze akadhatnak kívételek, valami miatt rezistensebb ősz hajszálak, lehet, hogy te éppen e tábort erősíted ...

Én rámennék még egyszer csak hennával, majd ha a henna befogta az őszeket is, azután alkalmaznám a világosbarna keveréket, így biztosan nem maradsz vörös.  

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Végre "vörös" lettem!

Mónika javaslatára csak hennával festettem be a hajamat, ami már jól befogta az ősz hajszálakat is. Ettől rézvörös lett a hajam. Mivel a cél a világosbarna volt, ezért ezután rögtön rámentem  a Khádi világosbarna keverékével, s barna lettem olyan mahagóni vörös árnyalattal. Sötétebb lett, mint szerettem volna, ezért próbálkozni fogok c vitaminos festékleszedéssel. Ami most érdekel,hogy lassan tőhajfestést kell végrehajtanom, s bizonytalan vagyok,hogyan tovább. Az ősz lenövést szintén két lépésben kell festeni a fenti tapasztalatot leszűrve? (Elég macerásnak tűnik első hallásra!)

Egy másik kérdés: kb. 3 hét telt el a festés óta, s folyamatosan változott a hajszinem. Az első napon csak barna színű volt, második napon már vörösödni kezdtem. Az első kép kb. 1 hét után készült, a második 3 hét után. Mélyült mind a barna, mind a vörös. Valahol azt olvastam,hogy 7 napon belül változik a szine a növényi hajfestékeknek. Nálam ez az idő kitolódott? A színváltozás természetes, minden egyes festés után számíthatok rá?

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Henn Mónika's picture

Szia! Nagyon nehéz így

Szia!

Nagyon nehéz így írásban találgatni, hogy számodra mi lenne az ideális keverék, hatóidő stb. De az biztos, hogy ha a henna, majd világosbarna keveréktől túl vörös lettél, akkor a továbbiakban, tőfestéskor csökkenteni kellene a henna arányát.

Megpróbálhatod úgy például, hogy a kétlépéses festést a Khadi világosbarnával végzed (mind a két lépcsőben tehát világosbarna).

Vagy, eslő lépés: cassia, mondjuk 1/3 rész hennával, pici amlával. Majd második lépésként a Khadi világosbarna.

Ezek beválhatnak, de az ideális valószínűleg a személyreszóló keverék megtalálása lenne, ehhez javaslom a tanácsadást.

Nagyon fontos, hogy ne kend minden festéskor végig a hajad a festékkel, hacsak nem szeretnél egyre sötétebb eredményt! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Első hajfestés - őszek eltűntetése

Sziasztok!
Kb. 2,5 éve pihentetem a hajam a vegyszeres hajfestékektől, meg is van az eredeti színem és mivel vannak már ősz hajszálaim, szeretném újra befesteni, immáron csak természetes alapanyagokkal. 
A világosbarnára gondoltam kezdésnek, de van-e valami segítségetek, küldjek-e képet, vagy személyes konzultációra van-e lehetőség, hogy milyen színből mennyit kenjek a hajamra? 
Nem tudok semmit sem az indigoról, hennáról stb. sem, hogy egyáltalán mit keverjek mihez, hogy hasonló színem legyen az eredetihez. 
Válaszotokat előre is köszönöm! 
Timi 

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Növényi hajfestés - lehetőségek

Szia Timi!

Átmozgattam a kérdéseidet a fenti összefoglaló írás alá, ami segíthet képet alkotni a növényi hajfestésről és lehetőségeiről.

Ha nem szeretnél egyedül belevágni, van lehetőség személyes tanácsadásra, ahol mesterfodász kolléganőm (Horváth Gabi) próbatincset is készít mindenkinek, valamint személyre szabott keveréket, sőt utánkövetési lehetőseég is van!  

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

személyes konzultáció és aztán hajfestés

Szia!

Köszi a választ, időközben múlt szombaton (márc. 28.) voltam a hajfestős napon, készült próbatincs és konzultáltam Gabival, sőt, ma reggel a fodrászom már be is festette a hajamat!  Elsőre, alapozásnak, nem is olyan rossz. Persze látszódnak még az ősz szálaim, de tudom, hogy ez csak a kezdet, alakulóban van az egész, úgyhogy türelmesen festek és várok. :) 

Timi 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Kezdo hennazas

Sziasztok!

Szeretnek segitseget kerni a henna festesssel kapcsolatban meg  uj vagyok es mar sokatl olvastam itt az oldalon megis van par kerdesem. Sokszor festett sotet voros hajam van jelenleg, a voros es barna arnyalatok kozt ingadoztam eddig. Eredeti hajszinem kozep barna. A 3 honap pihentetes utan gondolom C vitaminos pakolassal kellene kezdenem?! Nem szeretnek rikito voroset ezert a khadi henna amla festeket gondoltam hasznalni, szeretnek mely voroset elerni vagy akar a gesztenyebarna szin is tetszene. Kerlek segitsetek hogyan tudnam elerni a mely voroset vagy a gesztenyebarna kozeli szint?  Illetve a festek kikeveresehez kernek segitseget mert tobbfelet olvastam es nem tudom melyik jobb az en esetemben, van e olyan keveresi modszer amelyik a legegyszerubb es megis hatekony?

Koszonom elore is!

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Hennás alapok

Szia!

Átmozgattam a hozzászólásodat, olvasd el kérlek a fenti cikket, ebben minden alapinfót megtalálsz!

Ajánlom figyelmedbe Gabi próbatincses-utánkövetős tanácsadását .

Értékelés: Nincs

Első hennázó bizonytalankodásai

Sziasztok!

Segítségeteket kérem, hogy átlendüljek a kezdeti nehézségeken. Első hennázó vagyok, s ahogyan egyre többet olvasok nálatok hozzászólásokat a hennázásról egyre bizonytalanabb vagyok abban, hogy hogyan is kellene befestenem a hajamat. (Pedig már megrendeltem nálatok két hajfestéket, s eltökélt szándékom, hogy megpróbálom szebbé varázsolni az egyébként már nagyon őszülő, s szerintem szörnyen kinéző hajamat.)

 Az alaphajszínem középbarna, de erősen őszülök (feltehetően vitaminhiányom is van), tehát egész nagy csomó ősz tincsek vannak a különben is ősz hajszálakkal tűzdelt barna hajamban. Már több éve La növényi hajfestékkel festem a hajamat, de nem vagyok elégedett, mert az ősz hajtincseket nem fogja be a barna festék. Az eredeti hajszínemhez hasonló középbarna vagy inkább sötétbarnába hajló hajszínt szeretnék.

Olvastam, hogy két lépcsős festés ajánlott, ezért eddig úgy gondoltam, első körben két órát hagyom a hajamon a Khadi vörös (henna, amla, jatropha) hajfestéket, majd lemosás után jöhet két órára a mogyoróbarna. Most azonban elbizonytalanodtam, s több kérdés is felmerült bennem.

- Jó-e a két-két óra vagy esetleg vmelyiknél kevesebb is elég vagy inkább keverjem a két hajfestéket? Ha keverem, milyen arány javasolt?

- Írtatok a cassia-ról. Érdemes-e így első festéskor cassiát is alkalmazni? Milyen arányban keverjem vagy a kétszer két óra előtt még három óráig ezt is hagyjam hatni a hajamon? Milyen vízzel keverjem ki, pl. Sz...i ásványvíz megfelelő?

- A vörösbe (henna) és a barnába (indigó) is mehet a só?

- Nekem sajnos alapból nagyon száraz hajam van. Minden hajmosáskor használok Hauschka jojoba-ziliz hajöblítőt, ami picit segít ugyan, de még így is nagyon száraz a hajam (fodrászom szerint is), s eddig is megoldatlan volt ez a helyzet, félek tőle, hogy mi lesz a hajfestés után.

- A hennánál hogyan lehet kivitelezni azt, hogy 90 fokos a pép, s nem égeti meg a bőrömet, hajamat?

Hát, most egyelőre ennyi. Elnézést, a sok kérdésért.

Nagyon várom a válaszotokat. :)

Üdv, Mari 

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Mari makacs és száraz ősz fürtjei

Szia Mari!

Átmozgattam a kérdéseifet a fenti összefoglaló írás alá.

Egyébként teljesen jó az elgondolásod a kétlépcsős festésről, és a választott termékek is megfelelőek hozzá (2-2 órás hatóidővel, a biztonság kedvéért, a makacs őszek miatt ). A vörösbe nem kell só, csak a barna keverékbe (az indigó miatt, ő szereti a lúgos közeget).

A hennás pép nem lesz 90 fokos, hisz csak a víz ilyen forró, amit ráöntessz a porra. A pépet csomómentesre kell keverni, addigra már általában kenhető is, ha túl forrónak találod, várj még, amíg kellemes hőmérsékletűre hűl.

Cassiára már neked nincs is semmi szükséged! Persze használhatod, hajápolás céljából, de én nem sok értelmét látom esetedben, hisz a henna is nagyon szépen ápolja a hajat, én inkább valami ütős hajpakolással vagy olajjal kényeztetném még kívülről a száraz hajzatot, belülről pedig sok-sok foladékkal és megfelelő étkezéssel, táplálékkiegészítőkkel. Mindehhez tippeket itt találsz:

A leghatékonyabb nyári hajápolási technikák - kívül és belül

11+1 tip-top hajtipp az őszi-téli szezonra.

Hajrá!  

UI: a képes hajfestős beszámolóknak nagyon szoktunk örülni ám  .

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Makacs, száraz ősz fürtök

Szia Móni!

Köszönöm, a biztatást és a tanácsot. Hajfestést követően feltétlenül beszámolok az eredményről.

Szép napokat ! Üdv: Mari

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
szuperjucus's picture

Temészetes anyagokkal dolgozó fodrászt keresek.

Sziasztok!

Temészetes anyagokkal dolgozó fodrászt keresek, vagy legalább olyat aki nyitott az ilyesmire. Nevemre kattintva írhatsz nekem. 

Jucus

Értékelés: Nincs
osmanthus's picture

Hova tűntek a hullámok?

Kedves bionom fodrászok,

A  segítségeteket kérem egy rejtély megoldásában. Egy barátnőm haját két hete hennáztuk cassia és henna 3:1 arányú keverékével. Vékony szálú, kevés, világos-középszőke haja van. Néhány melírcsíktól eltekintve soha nem festette. Viszont az őszülést már a melírozással sem lehetett jól elrejteni, ezért döntött a hennázás mellett. Minden rendben is ment, a színnel is nagyjából elégedett volt, de lett egy furcsa mellékhatása a hennázásnak: eltűntek a hullámok a hajából. Eddig levegőn szárítva, "gyűrögetéssel" nagyon szépen elő tudta csalogatni az egészen enyhe, laza hullámokat a hajából, de most ez sehogy sem sikerül. Teljesen egyenes lett. Találkoztatok már ti is ilyen esettel? Mi történhetett? És mit lehet tenni ilyenkor?

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Hullámos hajra amlát!

Szia!

Én személy szerint nem találkoztam hasonló esettel, de emlékszem, hogy volt olyan olvasónk, aki hasonló tapasztalatokról számolt be.

Az amlát ajánlom kipróbálásra, készítsetek belőle egy jó kis pakolást! ITT olvashattok róla bővebben. Nagyon szépen ápolja a hullámos/göndör hajat, kimondottan javasolt is rá, reméljük ilyen esetben is segíteni fog. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
osmanthus's picture

Amla pakolás

Köszönöm Móni, megpróbáljuk :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Henna és száraz haj

Sziasztok!

Több év hezitálás után úgy döntöttem, hogy kipróbálom a hennát, pontosabban a Khadi növényi hajfestéket. Sötétbarna hajam erősen őszül, s a Logona natur barna hajfesték sajnos nem fogja be rendesen az ősz hajtincseket, inkább csak szőkés árnyalatot kölcsönöz neki, picit olyan, mintha melírozva lenne.  Ezen most változtatni szeretnék, bár őszintén szólva  kicsit félek a festéstől, ugyanis a barátnőm azt mondja, teljesen kiszámíthatatlan, hogy az ősz hajtincsek hennázás után milyenek lesznek, és hát pl. zöld hajjal azért mégsem szeretnék futkározni az utcán. Természetesen próbafestést tervezek, s majd meglátjuk.

Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e vmi szempont a hajfestő ecset vásárlásakor, milyen legyen?  Továbbá lehet, hogy naiv kérdés, de nem károsítja a hajat az, hogy ilyen meleg (50C-os) masszát kenek rá? Nem égeti meg a bőrömet?

Szeretnék még tanácsot kérni abban az ügyben is, hogy alapból száraz hajam van. Amióta természetes alapanyagú samponokat használok ez a szárazság mintha fokozódott volna. A samponok közül a Logona:  méz-sör ill. az Apróbojtorján (Ever Youth) váltak be. Minden hajmosás után Hauschka: jojoba-ziliz hajbalzsamot használok, ez nagyon jó, sokat segít, hogy kevésbé legyen száraz a hajam, de még így sem tökéletes. Mit ajánlanátok még a Hauschka mellé? Az argán olaj kiváló bőrápoló, de nekem erre a célra nem vált be.

Előre is köszönöm a segítséget! Üdv.: Mari

Értékelés: Nincs

Növényi hajfestés és száraz haj áplása

Szia Mari!

Hozzászólásodat átmozgattam a fenti cikk alá, érdemes elolvasnod, valamint a következőket is:

10+1 érv a növényi hajfestés mellett

Haj kóros elváltozásai belső problémákra vezethetők vissza  

Nyári hajápolási praktikák

Festett/szőkített haj ápolása  száraz hajra is bevethető tanácsokkal

Értékelés: Nincs

Visszatérés henna után eredeti színre

A lányom három év hennázás után megunta a hennázást, és szeretné az eredeti hajszínét visszakapni, ami egyébként világos vörös és hosszú. Most már nagy a lenövése és így elég ápolatlannak néz ki. Nem szeretné levágatni a haját, ezért tanácsot kérek, hogy hogyan nyerhetné vissza az eredeti színt? A kémiai szerekenk nagyon nem örülnék, fiatal és nem is használt ilyesmit.

Köszi a választ 

Pazsbi

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Megunt henna leszedése

Egy olvasónk küldte be ezt a módszert érdemes egy próbát tenni (vagy többet).

Kérlek, írjátok meg hogy sikerült. Elegendő lehet napközben rajt hagyni, mert azért folyik. Nagyon fontos hogy tényleg hosszan öblítse a haját utána.

Az eredeti haj színt nem valószínű, hogy visszakapja, de annyit el lehet érni, hogy ne olyan eltérő színnel nőjön le.

Másik lehetőség, hogy cassiával kevert hennát használ. Majd egyre többet tesz bele a cassiából, így elkerülhető a lenövés.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Tőfestéssel kapcsolatban szeretnék kérdezn

Sziasztok!

Januártól hennázok, akkor teljesen befestettem a hajam hennával, majd egy hónap múlva tőfestéssel. Most márciusban, de óriási a lenövésem vagy az előző hónapban nem volt megfelelő a tőfestésem. Bár, ezt nem hiszem, hiszen akkor észrevettem volna az eredményt,  mert nagyon nézegettem magam a tükörben. :) Ennyire gyorsan nőne a hajam? Az is lehet, mert a holdnaptár szerint szoktam a végéből vágni.

Azt szeretném kérdezni, hogy ha elviszem a festéket fodrászhoz, akkor várjak ott órákat, amíg lemossa? Mert vizes fejjel csak nem indulhatok haza.

Vagy ha mégis magam festeném a tövét, kipróbálnám, hogy egyedül mire vagyok képes, akkor elől még csak-csak sikerültne, de hátul? Egyáltalán hogy lehet hátul hajat festeni egyedül? Köszönöm előre is a választ.

Kriszta

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Otthoni tőfestés-tapasztalatokkal segítsétek kérlek Krisztát!

Szia!

Fodrásznál - búrában vagy klimazonban melegítve - a henna hatóideje kb. 30perc. De olyat is hallottam, hogy valaki húz egy sapkát/kendőt teker a fejére, és hazamegy.

Azt hogy sikerült-e a múltkor a tőfestésed, ezt neked kell tudnod, mi nem láttuk az eredményt... De ha elsőre sikerült a tőfestésed otthon, másodjára miért ne sikerülne?  

Tapasztalt, otthoni tőfestők tapasztalatait várjuk!

Értékelés: Nincs

Tőfestés

Most is megvizslattam a hajamat tőfestés után, tényleg sikerült befestenem. De létezne, hogy 1 hónap alatt akár 2 cm-t is nőtt volna a hajam? Ezért ijedtem meg annyira, hogy most nagyon átnéztem a hajam tövénél. Ha nem leszek megelégedve, akkor kipróbálom a fodrásznál is. Igen, valószínű, hogy a búra alatt sokkal hamarabb végeznék, mint így. Most 2 órát volt a hajam tövén a henna és szépen befogta.

Értékelés: Nincs

Szintén első henna előtt

Sziasztok!

Nagyon sok kérdés merült fel bennem.

Festett vörös hajam van 17 éve, éppen a gyerekkori szőkésbarnára szerettem volna vissza festetni, mikor rátaláltam a hennázásról szóló írásaitokra.

Sok kérdés merült fel bennem, a khadi élénkvörös gondolom hamar befedné, az amúgy is hasonló hajam, a kérdésem, ha ezzel befestem persze pihentetés után, akkor gondolo sötétbarnán kívűl semmilyen más hennás színre nem festhetem?

Mert írtátok, hogy nem eltávolítható...

Ha vörösről vörösre festem vegyi után, akkor is érdemes c vitaminos pakolást csinálnom?

Sajnos őszül is a hajam, bár csak 32 vagyok, így csak annyit várnék, amennyit nagyon muszáj, mert nem szép ha le van nőve, egyébként a mostani alap színem sötétbarna.

Előre is köszönöm! :)

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Nemcsak vöröset lehet!

Ha szőkésbarna az eredeti hajszíned, akkor lehet világosabb színt is elérni hennával és egyéb növényekkel a hajadon (a sajátodnál világosabbat nem lehet - lásd fenti írás).

Mindenképpen C vitaminos pakolással kezdenék, majd jöhet az otthoni kísérletezgetés, de inkább javaslom a próbatincset tanácsadást, ahol megtudhatod, hogy pontosan milyen árnyalatok hozhatóak ki a te ahajdból és hogyan.   

Értékelés: Nincs

Első hajfestés hennával

Sziasztok!
Àt szeretnék térni a természetes hajfestésre és ehhez màr be is rendeltem a sampont, hennaport + cassia-t (indigót azért nem, mert én pont a rókàsabb, narancsosabb vonalat szeretném képviselni, bàr ki tudja, mi lesz az eredmény az eredeti hajszínemnél). 
Régebben jégszökére festettem a vékonyszálíú, alapból hullámos, "seszínű" szőke hajamat, de sosem kellett blanche-olni a tövét, mindig szépen befogta a festék, nem ütött el. Kb màsfél éve tértem át a vörösre. Mindig is a narancsos, rezes színvilág vonzott, viszont nagyon szeretném, ha hosszú, egészséges hajam lenne és ha ez azzal jár, hogy az az áhított árnyalat nem lesz annyira intenzív, hát legyen (amúgy is babát szeretnénk párommal, nem akarom mérgezni magam hajfestékekkel és a fejbőröm sem szereti). Amúgy is tetszik, hogy pont vöröset tudok elérni hennával, csak erről nemrég értesültem, hogy létezik efféle hajfestés. 

Az elején jópár festés kellett ahhoz, hogy ne dobja le a szőke hajam 3 hét alatt a vöröset, de már 2 és fél hónapja nem festettem.

Nekem ez tetszik is, csak ne kellene festéssel tönkre tennem a fejemet! Na szóval, szeretnék segítséget kérni, hogyan keverjem be a hennát. Nagyon sokat olvastam a témával kapcsolatban, mire elhatároztam, hogy belevágok, és a talán a legjobb receptnek ezt találtam ehhez a színhez: mehet bele legalább fél citrom leve, kamillateával tejfölszerűre kell kikeverni, de nem tudom, tegyek-e bele cassia-t és hogy meddig hagyjam a fejemen a hennapépet pontosan (2-3 órát... most 2 vagy 3? Vagy 2 és fél? ). Világosítani tudom, hogy nem tudok hennával, de azért sötétíteni sem szeretnék (meg csak úgy kísérletezni sem). A kurkumát és hasonlókat nem úgy olvastam, hogy bárki igazán szükségesnek tartaná kikeverésnél. Ha pedig végül nem kell bele cassia, később szívesen elhasználom pakolásnak. 

Tanfolyamra nem fogok tudni elmenni. 

Előre is köszönöm annak, aki válaszol!

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

A legvörösebb a tiszta hennától leszel

Szia!

A képeket valamiért nem sikerült csatolnod...

A fenti cikkben megtalálod az alapinfókat összegyűjtve (használható egyeb adalékok, hatóidő stb) 

A legvörösebb a tiszta hennától leszel, cassia nélkül. De készíts próbatincseket különböző arányokkal, az a biztos!

Értékelés: Nincs

Hennás-őszes haj barnítása mogyoróbarna keverékkel?

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, kb. 3 éve hennával festem a hajam, a vízébe teszek fekete teát, kávét, kakaót, szegfűszeget, diólevelet, dióburkot, hogy barnább árnyalatú legyen a hajam, de sajnos nem az igazi (megpróbálok képet küldeni) egyre narancssárgább ahol ősz. Arra gondoltam, hogy kipróbálnám a Khadi mogyoróbarnáját, ez szerintetek barnára fogná be a hennázott hajam? Amúgy alapból sötétbarna voltam. Kb két hete festettem hennával, így is két lépésben kéne festenem, vagy most már csak elég rámennem a mogyoróbarnával?

Samponválasztásban is szeretnék segítséget kérni, mert a hajam szállós, drótszerű lett, nem tudom hogy miért, pedig olívaolajjal kenegetem. A fodrász azt mondja, hogy az ősz hajszálak miatt ilyen, de mit tehetnék ellene? Próbáltam hajat mosni a boszorkánykonyhás tojássamponnal, de a hajam ettől sem lett jobb. Körbenéztem nálatok, és a Farfalla jojoba aloés samponra, a Ghasossul agyagsamponra, Biola Power Up samponra bukkantam, ezek közül valamelyik jó lenne a hajamra szerintetek? Amúgy normál a hajam, csak nagyon száll az az ősz haj. 

Köszönöm előre is! 

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Problémásabb ősz haj ápolására

Szia Hajnalka!

Átmozgattam a hozzászólásodat, képeket nem hoztam át, de láttamoztam őket . Én inkább a világosbarna Khadit javaslom neked, hosszú távobb jobb lesz, nem fogsz nagyon besötétülni (de nézd meg kérlek a hajszínpalettát az adatlapon - klikk a pici színes képre).

Ha nincs nagyon sok őszed, és két hete hennáztál, szerintem mehet rá egyenesen a Khadi, de lehet a tő picit világosabb lesz (ezt te tudod, mennyire vagy perfekcionista ilyen szempontból, vagy inkább az időn/macerán spórolnál).

A  igaza vana a fodrászodnak, az ősz hajszálak szerkezete általában eléggé eltér az "eredeti" hajétól. Samponok közül én az avokábós Bioemsan-t ajánlanám elsősorban, de kipróbálhatod az általad említett Farfalla aloésat is.  A megfelelő hajkondícionáló is nagyon fontos lenne! Exta ápoláshoz én ezek közül a házi megoldások közül választanék:

Brokkolimag-olajos hajvégápoló házilag

Hajszelídítő csodakence

Aloés hajkondicionáló.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hajfestés

Sziasztok!

Ezt a levelet elküldtem az ügyfélszolgálatnak is, de még nem kaptam választ, ezért ide is kiírom. :)

Megint szeretnék segítséget kérni hajfestéssel kapcsolatban. Már régóta vagyis három éve már hennával festem a hajam, elég ősz a hajam, és azt a részt jó narancssárgára fogta be bármilyen keveréket használtam hozzá, és már nem nagyon tetszettem magamnak így, ezért próbáltam ki a khadi világosbarnáját, ilyen lett a hajam. Valamit elronthattam, vagy ennyire nem fogja be az ősz hajat? inkább vegyek mogyoróbarnát legközelebb? Köszönöm  :)

 

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Khadi arányai, valamint a professzionális hajfestés

Kérlek próbáljátok a már megkezdett beszélgetéshez írni a további kérdéseket, nagyon sok időt spóroltok nekünk azzal, hogy nem kell az előző hozzászólások között visszakeresnünk őket, átmozhatnunk stb, így több kérdés megválaszolására marad időnk . Köszönjük .

Visszatérve a festéshez: én a kép alapján nem látom, hogy nem fogta be a hajadat... Hogy elrontottál-e valamit nem tudom, nem írtad le, hogy hogyan alkalmaztad a festéket, de ha pontosan betartottad a Khadi használati utasításait, illetve a fenti cikkben leírtakat, akkor nem rontottál el semmit, lehet hogy a te hajadon ilyen a világosbarna árnyalat. Azt tudni kell azonban, hogy a további festésekkel egyre jobb lesz a fedés és a tartósság is, valamint sötétedni is fog a szín, hisz egymásra rakódnak a henna és az indigó pigmentjei. Éppen ezért, a (hozzáértő) fodrászok szinte soha nem ugyanazt a keveréket alkalmazzák ugyanazon árnyalat eléréséhez egy hajon, mint amit elsőre használtak. A te esetedben is az ideális az lenne, ha Gabi összerakna neked egy keveréket, majd az utánkövetés alkalmával ezt mindig igazítani tudja a hajad színéhez.

A Khadi mogyoróbarnájától hosszú távon biztosan nagyon besötétülnél, ha ki is próbálod, szerintem csak egyszer alkalmazd!

A Khadival olyan szempontból nehéz dolgunk van, hogy fogalmunk sincs az arányairól (hisz gyártói titok), így már csak emiatt sem tudok neked biztos tippet adni. Ha emellett döntesz, próbatincseken kísérletezz elsőre. 

Értékelés: Nincs

Köszönöm

Szia!

Köszönöm a gyors választ, már rendelem is meg őket.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Váltás többszínű vegyiről növényi hajfestésre

Sziasztok,

A segítségetek szeretném kérni. Eredeti hajszínem sőtét szőke, világos barna ki melyiknek mondja. Igazából én csak semmilyen színnek hívom. Utoljára novemberben tetettem bele sötét barna illetve szőke melír tincseket. A több éves kémia meglátszik rajta nagyon száraz a vége törezedik is. Tudom, hogy a pakolások segítenek, de az oka nem az, hogy alapvetően ilyen a hajam szerkezete, hanem az, hogy festettem. Szeretném kipróbálni ezt a Khadi festéket. Mindenképpen világos hajat szeretnék, és bár szomorúan, de megvállnék szőke tincseimtől, ha egészséges hajat varázsolhatnék magamnak valahogy. A tövénél mostmár látszik az eredeti hajszínem szóval gyakorlatilag mondhatjuk, hogy három színű jelenleg a hajam. A saját világosbarnám, a festetett sötétebb barna tincsek és a festetett szőke értelemszerűen már kopott tincsek. Mit hoz ki ebből a fent látható festék? Alapvetően az összes festék mindig nagyon jól befogja a hajam a világos alapszíne miatt szóval ezzel soha nem volt problémám. Mennyire lesz ettől a festéktől a három különböző színtonúsom más és más ? Illetve mit ajánlotok, hogy szép világos barna hajat varázsoljak magamnak? (nincsenek ősz hajszálaim)

Köszönöm a válaszotokat. 

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Nem oly egyszerű hennás esetek: áttérés többszínű vegyiről

Szia Gabriella!

Átmozgattam a hozzászólásodat a fentiösszefoglaló, alá, kérlek olvass el, illetve nézegesd meg az alábbi hozzászólásokat, vannak köztük képes beszámolók, olyanok is, akik az említett világosbarna festéket alkalmazták!

Első alkalommal kétlépéses festést javaslok, lehet C vitaminos pakolás is jól jönne (főleg ha inkább több a vegyileg festett részben a sötétbarna, mint a vilégosított szőke).

"Melegen" ajánlom a próbatincses hennás tanácsadást is, ha meg tudod oldani a részvételt!   

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Cassia+Khadi világos barna?

Sziasztok,

Korábban írtam kommentet, ami átlett mozgatva egy másik cikkhez, de már nem találom sajnos :( Múlt héten vettem cassiat és bekentem vele hajam. Alaphajszínem sötét szőke, világos barna. Vannak benne már jól lenőtt szőke és sötét barna melírtincsek. (eléggé kopott és fakó). Reménykedtem benne, hogy az amúgy tartástalan, vékonyszálú hajam valamelyeset javulni fog a Cassiától, de sajnos nincs változás :( A színét sem szeretem mert nem fényes egészséges. Gondoltam rá, hogy egyszínű hajat kapjak, de mégse túl sötétet bekenném cassiával és khadi világosbarnával. Eddig még soha nem festettem natúr festékekkel a hajam. Az arányokban tudnátok segíteni? Illetve mennyie az esélye, hogy vöröses hajat kapok ? Nagyon nem szeretném :( 

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Sokszínű haj hennázása ismét

A fenti cikk alá lett átmozgatva az előző hozzászólásod is, itt olvadshatod a válaszomat is. A hajfestéssel kapcsolatban most sem tudok mást tanácsolni, mint amit feljebb olvashatsz. Szőkített, többszínű haj esetén nagyon óvatosan kell eljárni, ajánlott a kétlépcsős festés,  próbatincsek, személyes konzultáció.

Ezek nem egyszerű esetek, főleg, hogy a vöröset mindenképpen kerülnéd...

A cassia sajnos a vegyileg festett hajra nincs olyan jó hatással, mint a festetlenre, vagy a növényileg festettre, erről bővebben a cassiás cikkben írtam. 

Értékelés: Nincs

Khadi 1 vagy 2 lépésben?

Megpróbáltam a lehető legtöbb infót beszerezni a hajfestéssel kapcsolatban, de azért lenne pár kérdésem. Hajtörténetem: 1 éve volt szőkítve a hajam, majd utána kb. 3 havonta lett festve ammóniamentes festékkel decemberig, a saját hajam ilyen középszőke de már őszülő a töveknél, a hajvég azért világosabb mikor már ledobja a a festéket több mosás után, most is ilyen. Erre a a világosbarna színre gondoltam hogy egy C-vitaminos pakolás után bekenem, csak elbizonytalanodtam itt a sok infó között.Kellene egy alapozás a vörössel és utána a világosbarna? Akkor nem lesz nagyon vörös?/azt nagyon nem szeretném/ A fodrász nagyon ijesztget engem hogy nem lesz jó és miért nem jó nekem az ammóniamentes festék.

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Khadi festett szőke hajra csak is két lépésben

Szia Szilvi!

Átmozgattam ide a hozzászólásodat. Olvasd el a fenti cikket is.

Igen kétlépésben biztos, hogy jobb lesz. Kérdés inkább az hogy nem zavar, hogy sötétebb lesz a hajad? C-vitaminra viszont nem biztos, hogy szükséged lesz, azt inkább a sötét, vagy vörös vegyi színek leszedésére használjuk.

Fejbőr és haj méregtelenítésre az Argital samponja is kíváló.

Tanácsadáson mindenféle színeket próbálunk, világosat középszőkét.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszönöm a segítséget!Lehet,

Köszönöm a segítséget!Lehet, hogy benevezek a tanácsadásra és várok addig!

Értékelés: Nincs
mandomika's picture

Valami csoda, amit itt terjesztetek!

Valami csoda, amit itt terjesztetek, de komolyan!
Még nyáron néztem először utána ennek a természetes hajfestésnek nálatok, és azóta érlelődött bennem a hennázás. Valamikor ősz közepén történt a vegyi fekete hajamon az első c-vitaminos pakolás és nem hittem a szememnek, hogy egy ilyen egyszerű dolog így ki tudja szedni a koromfekete színt a hajamból!

Persze nem lett eredeti színű, nem is vártam, de nagyon szép középbarna lett itt-ott lilás, vöröses árnyalatokkal, mert sokféle márkájú és különböző árnyalatú festék rétegeződött már addigra szerencsétlen hajamon.
Aztán végülis arra jutottam, neki állok lenöveszteni az eredeti színemre az egészet. Igazából tetszett a c-vitaminos eredmény, pihentettem a hennázást, mondván majd eljön az ideje.

Hát eljött és imádom! 

Khadi-t vettem (henna, amla, jatropha), egészen felcsillant a szemem amikor megláttam a polcon egy olyan nevet amit nálatok is olvastam már.

Éppen forralt, picit hűlt vízzel kevertem ki, és miután fel lett kenve a fejemre, úgy néztem ki mint egy mocsári szörny.  Barátnőm jót szórakozott rajtam, meg persze húzta az orrát a fura szaga miatt, de őszintén, szerintem jobb mint a vegyinek amitől aztán szétreped az ember orra néha....

2,5-majdnem 3 órát volt a fejemen, alig bírtam kivárni, aztán még pucolhattam körbe a zuhanytálcát, de abszolút megérte! Ugyan egyelőre csak a lenövésen látszik igazán amit szeretnék, de a hajam többi részének is szép vörös fénye van és végre kicsit összefüggőbb, mint elötte.

Egyszerűen imádom! 

A képek nem lettek túl jók, ennyire futotta, remélem sikerül feltölteni azért.. 
Mégegyszer köszönök mindent, főleg a sok hozzászólást!

Sok sikert mindenkinek!  

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)
Henn Mónika's picture

Nagyon szép a hajad, Mandomika!

Nagy öröm számunkra, hogy az írásaink, illetve az oldalon összegyűlt tippek és tanácsok hatására egyre kevesebben nyúlnak a vegyszerekhez, helyette a természetes anyagok, jól bevált gyógynövények felé fordulnak, legyen szó hajfestésről, vagy bármi másról! 

Nem titok, hogy a(z antalvalis) csapat tevékenységét a Bionom webáruházból való vásárlással közvetlenül is tudod támogatni, ha szeretnéd!  

Köszönjük az olvasók nevében is a bátorító sorokat! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Antal Vali's picture

Gyönyörű lett a hajad!

Minél többször kened be, annál egységesebb és intenzívebb lesz a szín. Én már csak tudom 12 év masszív hennázás után...

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Henna helyett cassiát adtak...

Sziasztok,

Segitsegre lenne szuksegem!

Lementem tegnap falusi herboristeriaba, hogy hennat vegyek. Fel is csillant a szemem, a H...e nevezetu doboz lattan, kves olasz tudasommal megkerdeztem az eladot, hogy ez az e ami nekem kell. Mondta  igen-igen ha ezt a hajamra kenem barna szinure fogja festeni. A por szine zoldes volt, es bio felirat a dobozon. Gondoltam akkor rendben is vagyunk, kivartam a tobb mint ket honapos idot a vegyi festes utan, es ma reggel a ferjem bekente a hajam a cuccal (nagyon budos volt, nekem legalabbis).

Aztan mikor 4 ora mulva lemostam, semmi nem tortent, a hajam olyan tapintasu volt, mintha sarba martogattam volna, es semmi szinbeli valtozas nem tortent. A vegen kiszedtem a dobozt a kukabol, es a zacskora az volt rairva, hogy Cassia Italiana leaf powder. Na en ezt kentem a fejemre...

Nem tudom nagyon, mire valo.. es ha most ezutan veszek hennat, es remelem, tenyleg azt veszek, akkor azt ezutan felkenhetem a hajamra pl. holnap?

Koszonom elore is a segitseget!

Brigi

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Barna haj hennától? Attól függ!

Szia Brigi!

Igen, sajnos a bioboltok, herbáriák eladói esetenként nem túl tájékozottak.

A fenti írásban is érintve van, hogy mire való a cassia, de itt találsz róla egy   kimerítőbb írást: Cassia Obovata - más néven szenna.

A cassia röviden egy remek hajápoló, legalábbis a minőségi cassia, például EZ és EZ.

Azt, hogy pontosan milyen természetes színezőanyag festi a te hajadat barnára, nagyban függ a kiindulási hajszínedtől! Erről is olvashatsz a fenti cikkben, amely végülis egy hennázós 1x1.

Érdemes odafigyleni az összetételre, mert nagyon sok vegyi festékkel pancsolt hennás termék isforgalomban van sajnos, melyekkel többet árthatunk, mint amennyit használnak. 

Értékelés: Nincs

Megoldodott a "problema"

Kedves Moni,

Koszonom a valaszodat!

Vegulis vettem  egy mar bekevert adagot ugyanabbol a markabol, es a dobozan az volt irva, hogy csak indigo, henna es cassia van benne. Meg is ejtettem a festest, es szep lett, meg vagyok vele elegedve.

Es meg olcsobb is mint a vegyi hajfestek (legalabbis itt olaszban).

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hajszínezés utáni várakozási idő

Sziasztok!

Köszönöm a sok hasznos infót, egy kérdés maradt nyitva: hajszínezés után mennyit kell várnom, amíg növényivel rámehetek? Ugye nem 3 hónapot?

Várom a reménysugárt...

Köszönöm szépen!

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

3 hónap pihentetés

Szia!

Érdemes várni, de ez sok mindentől függ. Milyen a hajad színe, milyen a festett szín, milyet akarsz. Vannak tisztító pakolások. C-vitaminos festék leszedés; Agyagos pakolás, utána te döntesz mikor fested.

Henna GYIK

Értékelés: Nincs

További infók hajszínezés-ügyben

Kedves Gabi!

Köszönöm a gyors választ! Megadnám a paramétereket: középbarna eredeti hajszín, kb. 16 éve színeztetem Lg hajszínezővel (barna, sötétbarna), mert sajna korán rám köszöntött az őszülés. Hajam nagy része teljesen besötétedett (kivéve az ősz területeket), 5 hete voltam utoljára fodrásznál, és kezdődik a nemszeretem-időszak (lenövés) - S.O.S. Próbáljam ki a C-vitaminos festékleszedést? Egyébként kisigényű lévén csupán egy kellemes barna színt szeretnék, mondjuk Khadival.

Kérlek gyújtsatok fényt...

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Felkészülés hennázásra, cél a barna hajszín

Szia!

Te döntöd el, hogy mennyit vársz, mi a biztonság kedvéért javasoljuk a 3 hónapot. Kérlek tanulmányozd át a fenti cikket, sok hasznos linket és javaslatot találsz benne.

Én a helyedben még várnék legalább pár hetet, majd alkalmaznám a fenti cikkben javasoltakat, illetve a C vitaminos pakolást.

Ezután jöhetne a kétlépéses festés, melynek második lépéseként a Khadi világosbarnát, esetleg a mogyoróbarnát javaslom.

De van mód személyes tanácsadásra is, ahol minden apró részlet átbeszélhető, és személyre szóló keveréket, illetve próbatincset is kapsz. 

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Hajszínezés után hennázás

Kedves Vidámturista!

A kérdésedet továbbítottam Horváth Gabinak és Henn Móninak, vagyis a bionom fodrászainknak. Szerintem hamarosan válaszolni fognak Neked. 

Kis türelmedet kérem!

Értékelés: Nincs

Tanácsadás

Most ismerkedem a Henna-val. És minnél többet olvasok róla annál kevésbé vágnék bele egyedül. Nem szeretnék kísérletezgetni ezért szeretném kérdezni azt, hogy esetleg van lehetőség egy személyes tanácsadásra is? Nem tanfolyamot szeretnék csak egy egyéni tanácsadást. Köszönöm

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Személyes konzultáció

Szia!

Már majdnem van ilyen, de még kidolgozás alatt van. Kérlek, nevemre kattintva vedd fel velem a kapcsolatot és akkor megbeszéljük a részleteket.