A grépfrútmag kivonat hatásai

(Grapfruit Kern Extrakt GKE, Grapefruit Seed Extrakt GSE)

 • TOP 4! Az egyetlen eredeti grapefruitmag kivonat koncentrátum a világon, amely 1. vírus, 2. baktérium, 3. gombaölő és 4. sporicid* hatással rendelkezik!

grape_vital200.jpg*az Európai Unió által előírt spórákon, az ANTSZ laboratóriumban letesztelt

Grape Vital® minden pontban megfelelt, így ez a szer a TOP 4 kórokozó család kiváló ellenszere! Spórákon, mint a TBC és bacillus anthracis fertőzésének, ismertebb nevén az anthraxnak (lépfene, pokolvar) is levizsgázott!

 • Erős antioxidáns hatása semlegesíti a szabadgyököket* az agyban, a vérben, a sejtekben és a sejtmagban

*Ma már tudott, hogy testünk működése milliónyi kifinomult, de a tudomány által feltárt kémiai folyamatok eredménye. Amíg ezek a folyamatok nem borulnak fel, és természetes egyensúlyban vannak, addig erőnlétünk és egészségi állapotunk is kielégítő marad. A mai rohanó világ miatt és életmódunkból adódóan azonban szervezetünket egyre nagyobb környezeti terhelésnek tesszük ki úgy, hogy mindeközben nem ismerjük a várható következményeket. A szabadgyökök fontos szerepet játszanak szervezetünkben, de egyik felesleges teher is a szabadgyökök tömkelege, amellyel lassan tönkretehetjük a testünket. A szabadgyökös reakciók egy része a szervezet önfenntartó mechanizmusaiban is szerepet játszik.

Sejtjeink egy része azért termel szabadgyököket, hogy azok elpusztítsák a szervezetbe bejutott kórokozókat. Mások pedig olyan vegyületeket termelnek, melyek szabályozzák a véralvadást és vérnyomást. Szervezetünk védelmi rendszere optimális esetben a saját maga által termelt szabadgyököket képes semlegesíteni. Ha a kelleténél több szabadgyök kerül a szervezetünkbe, vagy nem adjuk meg testünknek a semlegesítő folyamatokhoz szükséges tápanyagokat, Grape Vital®-t, akkor az egyensúly felborul, és a szabadgyökök pusztítása már nem csak a kórokozókat fenyegeti, hanem szervezetünk ép sejtjeit is. A megfelelő táplálkozással és a civilizációs ártalmak csökkentésével van esélyünk a természetes egyensúly helyreállítására.

 • Megvédi a sejteket egymástól elválasztó membránokat és a lipideket a szabadgyökök károsító hatásától.

 • Lassítja az öregedést, (Világsiker!) fokozza a csontvelő felnőtt őssejt* produkció képességét, ezek véráramba jutása után a belső, beteg és sérült helyre való eljutását.

*Mi az őssejt, és hol található? Olyan sejttípust nevezünk őssejtnek, amely a petesejt és a hímivarsejt találkozásakor jön létre. Ezek az első sejtek, melyek 2 héten át csak őssejtekké, vagyis tiszta őssejtekké osztódnak. A 15. napon kezdődik a sejtek specializálódása idegsejtekké, vérsejtekké, bőrsejtekké. Ma a tudomány őssejtforrásként a csontvelőt, perifériás vér őssejtet (PBSC) és a köldökzsinórvért (CB) ismeri. Őssejteket lehet még a vetélést követően a magzatvízben és a méhlepényben találni.

A vérben egy felnőtt embernek átlagosan mikroliterenként max. 5 őssejtje van. Ez 5 liter vérnél, 5 és 25 millióig terjed. Az őssejtek száma testünkben idős korunkra 3-5 millióra csökken. Szervezetünkben másodpercenként egymillió sejt hal el, ami naponta majdnem 90 milliárdnak felel meg. Ezt naponta új sejtekkel kell a szervezetünknek pótolnia. Ezeknek a régi sejtek funkciójába kell lépni. Minél kevesebb az őssejtek száma szervezetünkben, annál jobban keletkeznek hibák a sejtek információvesztése által, amely a testünk oxidációja hatására alakul ki. De hibák vírusok és baktériumok, vagyis degeneratív elváltozások által is keletkeznek.

A leghatékonyabbnak a csontvelő őssejtek bizonyultak. Ezek az őssejtek háromszor nagyobbak, és alakíthatóbbaknak minősültek, mint más sejtjeink. Ezekben van az ősi információnk programozva. Testünk kialakulásakor közel 200 típusú sejt alakul ki. Az őssejt képes a későbbi életünk során, bármilyenné átalakulni, mivel ebből a sejtből alakultak ki a szerveink és az egész testünk. Könnyen megtámadhatóak a szabadgyökös reakciók által. Ezért is fontos, hogy a Grape Vital szabályozza a szabadgyökök tömkelegét. Az őssejtek nagyon fontos szerepet töltenek be a szervezetünk gyógyulási folyamatában. Ezek a sejtek számos különböző, bármely típusú sejtté képesek átalakulni szervezetünkben. Ezek végtelen számban osztódnak és így pótolják a beteg sejtjeinket. Ez mintegy önkijavító rendszerként működik szervezetünkben. Képességük által, az osztódások során vagy őssejtek maradnak, vagy pedig egy olyan sejtté alakulnak át, amely éppen szükséges, mint pl. idegsejt, bőrsejt, vörösvérsejt, izomsejt. A károsult szervekhez érve új sejtté alakulnak át, így a degeneratív elváltozott, vagy pl. szívinfarktus okozta károkat képesek egy új és hibátlan sejttel pótolni.

 • Antidepresszáns hatása

A hatóanyagok, Citral-Aldehyd, Pininen, Limonen, Linalool Alcohol, és éterikus olajok. Ezeket az összetevőket a tudomány mint antidepresszánsokat ismerte el. Javítja és frissíti a vérkeringést. Kifejezetten az is elismert, hogy a köztiagyra (thalamusra) stimulálóan hat. Ezáltal az egész testünkben aktiválják a kémiai folyamatokat. Egyszóval jó hatással van a kedélyre és az érzékszerveinkre, növeli az életkedvet.

 • Elősegíti és javítja az oxigénszállítást szervezetünkben

 • Elősegíti és javítja a felhalmozódott tejsav lebontását az izmokban és szervezetünkben

 • Javítja és támogatja belső szerveink működését, főleg a máj és a vese méregtelenítő működését,

 • Elősegíti a koleszterin leépítését,

 • Támogatja a karnitin* szintézist (Karnitin, L-karnitin, L-carnitine)

*A karnitin egy biztonságos, táplálékokban is jelen lévő, illetve a szervezetünkben bizonyos mennyiségben aminosavakból termelődő tápanyag, melynek döntő szerepe van a zsír lebontásában és a szervezetünk energiatermelésében. A zsírszövetekből felszabaduló zsírsavak szállítása és a mitokondriumokban való elégetése az úgynevezett karnitin szállító rendszer segítségével történhet csak meg. A karnitin segíti a normális szívműködést, megakadályozza a tejsav felhalmozódását az izmokban, javítja azok oxigénellátását, így növeli az állóképességet és késlelteti a fáradtságot. A karnitin segíti a zsírégetést, munkavégzés (edzés) előtt beszedve annak hatékonyságát fokozza. Ma már azt is bizonyította a tudomány, hogy a karnitin képes fokozni az edzések közötti regeneráció sebességét (tehát nem csak diéta alatt hasznos), illetve a férfiak spermiumának minőségét, életképességét is javítja. Hatásos napi adagja 1000-2000 mg. Állati termékekben gazdag táplálkozás is csak kb. napi 100-300 mg karnitint biztosít.

 • Elősegíti a vasfelvételt min. + 50% -kal a táplálékból

 • Víztelenítő hatás

 • Csökkenti a hajszálerek áteresztőképességét (permeabilitását),

innen az elnevezése is. A P-vitamin segíti a C-vitamin felszívódását és megvédi az oxidációtól, ezen kívül erősíti a hajszálereket.

 • Erősíti az immunrendszert*,

*Immunrendszer: a szervezet védekezőrendszere, ami megvéd a fertőzéstől, illetve idegen anyagoktól. Immunterápia: deszenzitizációnak is nevezik. Növeli az egyén ellenállóképességét az allergénnel szemben. Az immunterápia csökkenti az allergiás reakciót, de nem gyógyítja meg az allergiát. Olyan személyeknél javasolt, akik egy évben több mint három hónapon keresztül szenvednek allergiában.

 • Erősíti a kötőszövetet, csökkenti a stresszhatásokat

 • Támogatja a hormonháztartást, a neuro-transmitterek* képződését, a noradrenalint és a dopamint

*heterogén biokémiai anyagok, amelyek az információt az egyik idegsejt és egy másik idegsejt között, annak kontaktpontján keresztül, a synapsén át továbbítják),

 • Kontrollálja a hisztamin koncentrációt*, csökkenti az allergiahajlamot

*Nagyon aktív, természetes módon termelődő kémiai anyag, mely többek között akkor szabadul fel, ha az immunrendszer allergénnel találkozik. Az élőlények, elsősorban az állatok szerveiben és vérében található, mely az aminosavból származó helyi hormon, erős gyógyító-serkentő hatású, ma már mesterségesen is előállított anyag, amelyet a szervezetben található hízósejtek bocsátanak ki.

Hízósejtek: a fehérvérsejtek egy fajtája, mely központi szerepet játszik az allergiás folyamatokban. Ezen sejtek termelik a hisztamint és hozzá hasonló anyagokat. Tágítja a vérereket, növeli az áteresztőképességüket és serkenti a gyomorsav kiválasztódását. A hisztamin kapcsolódik az erek falában helyet foglaló receptorokhoz, ami értágulatot, duzzanatot eredményez. A hisztamin más receptorokhoz kapcsolódva viszketést, vörösséget, váladékfokozódást okoz. Ez az egyik fő okozója az allergiás tüneteknek. Különösen sok van belőle a bőrben, a bélben, a tüdőben és a hízósejtekben. Antigén-antitest reakció hatására szabadul fel a bőr hő és méreg okozta károsodását követően.

Antigén: olyan anyag (többnyire fehérje), amit a szervezet idegenként ismer

Antitestek: speciális fehérjék, amelyeket fehérvérsejtek termelnek és a vérrel keringenek. Az antitestek felismerik az idegen fehérjéket, mikroorganizmusokat, toxinokat (méreganyagokat), hozzájuk kötődnek, ezzel semlegesítve őket. Az antitestek az immunválasz részei.

Hypoallergén: olyan termékek, amik a lehető legkisebb mennyiségben tartalmaznak allergént.

 • Lényeges szerepet játszik a kollagén-termelésben*

*(A kollagén a szervezetünk legfontosabb és legszükségesebb sejtalkotó, kötőszöveti fehérjéje. A kollagén, mint fehérje, biztosítja bőrünk simaságát és feszességét. Felelős bőrünk és egyéb szöveteink rugalmasságáért és frissességéért. Az életkor előrehaladtával, akár 16-17 éves kortól kezdődően, a szervezet által előállított kollagén mennyisége folyamatosan csökken, a szervezetünk elveszíti a természetes kollagén újratermelésének képességét. Először látható jeleként megjelennek a ráncok, a cellulitis, a száraz bőr, a bőr kezd petyhüdtté válni, megjelennek az első ősz hajszálak, a bőr veszít rugalmasságából. Az öregedés folyamata elkezdődött. Ezt a folyamatot a Grape Vital®-nak köszönhetően nagymértékben le lehet lassítani, sok esetben vissza is lehet fordítani. A Grape Vital®-t használó nők 81%-nál volt megfigyelhető a ráncok jelentős kisimulása 4 heti használat után. A kollagén hiánya szervezeti elváltozásokat és egészségügyi károsodásokat okoz! Az I. típus az ínra jellemző, kötélszerű elrendeződéssel. A tropokollagén helixet három fehérjelánc alkotja, amelynek mindegyike kb. 1000 aminosavból áll. Minden harmadik aminosav glicin. A Gly-Pro-X és a Gly-Y-yPro szekvenciák gyakran ismétlődnek. Az érett kollagén rost Cys-t nem tartalmaz, a keresztkötéseket Lys oldalláncok alakítják ki, miután a Lys lizil oxidáz segítségével aldehiddé alakult. A Pro és Lys hidroxilálásához a levegő O2-je, a-etoglutársav, Fe++ és C-vitamin szükséges.

 • Fokozza a reakció- és koncentrációkészséget

 • Csökkenti a vérnyomást

 • Segít a pajzsmirigy működését optimalizálni

 • A strumma visszafejlődését aktiválja

A hatásért a flavonoidok és glikozidok felelősek, melyek meggátolják, hogy a kórokozók a saját anyagcseréjük számára fontos aminosavakat felvegyék. Ezen kívül a mikroorganizmusok (kórokozók, baktériumok, gombák, stb.) sejtfalából elvonnak enzimeket, vagyis a citoplazmájának a membránját elpusztítják, s emiatt a kórokozó sejtek teljesen szétesnek, a kórokozók a szó szoros értelmében „elvéreznek”!

Dr. Csabai Zsolt Ph.D. – GMR-Group AG, Bereich Pharma, Forschung, Switzerland

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Hozzászólások

Purnima's picture

Grapevital+Imsyser

Sziasztok!

Most rendeltem grapevital-t és imsyser-t is, de nem igazán tudom, hogyan alkalmazzam a kettőt. A cseppet évek óta használom, azonban most nyáron történt valami a gyomrommal, és ezért a probio. Nem ütik egymást? Javaslatok, tapasztalatok?

Köszönöm,

Dóri

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

GrapeVital és a probiotikumok

Én mindenképpen időben eltolva szedném a kettőt! Legalább 2 óra különbséggel venném be őket úgy, hogy előbb az Imsysert, majd utána  GrapeVitalt.

Egyébként van valami állandó betegséged, amelyre folyamatosan szedet a GrapeVitalt?

Mellesleg szerintem az Emóció sokkal hatékonyabb probiotikum, mint az Imsyser, hisz laboreredmények igazolják a lényegesen magasabb baktérium számot. Ráadásul sokkal olcsóbb is, mint az Isyser, és magyar. Persze ez nem azt jelenti, hogy az Imsyser nem jó, csak azt, hogy van jobb is!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

máriatövis grépfrútmag kivonattal?

A segítségetekre, tanácsotokra lenne szükségem. Kb. egy éve nincs rendben az emésztésem. Rendszeresen puffadok, gyakran van hasmenésem, de ezt leszámítva semmi más bajom nincs. Az általános vérképem tökéletes. Nem vagyok egy nagy orvoshoz járó, vagy gyógyszer szedő, ezért inkább előbb tennék egy kísérletet.  Grape Vital Grapefruit mag Power XXL kapszulát és Emóciót tervezek venni, és kúra szerűen beszedni. Remélem, hogy megoldódik a problémám. A kérdésem az lenne, hogy máriatövis kapuszulát szedhetek-e ezek mellé, vagy felesleges, netán káros is?

A válaszotokat előre is köszönöm.

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Máriatövis és grapefruitmag

Szia!

Az Emóciót mindenképp javasoltam volna, ez jó ötlet! Nem tudom, hogy olvastad-e, de az Emóciót ne egyszerre vedd be a Grape Vital-lal, mert előfordulhat, hogy a Grape Vital károsítja az Emóció jó bacijait, mivel antibakteriális hatása van. Elivleg nem áll fenn ez a veszély, de biztos, ami 100%, egymástól elkülönítve szoktuk javasolni. Ha az Emóciót reggel és este iszod, akkor a Grape Vital dél körül menjen.

Használhatod a máriatövist ezek mellett, ha úgy érzed, szükség van rá. Teljesen másra való, mint az előbb említettek, úgyhogy szerintem nem felesleges.

Egy allergiavizsgálatnak azért lenne létjogosultsága. Ha van valami érzékenységed, fontos lenne kideríteni, attól még nem feltétlen kell gyógyszert szedni. Leggyakrabban a tejtermékek, cukor és glutén szoktak hasonló panaszt okozni.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Máriatövis és grapefruitmag

Köszönöm szépen Melinda a jó tanácsokat.

Laktózmentes konyhát vezetek és aszerint étkezünk, mivel a családban van laktózérzékeny, így mivel ugyanazt eszem, amit ők, nem hiszem, hogy az lennék. Gluténérzékenységre én is gyanakodtam. Csináltak egy olyan vérképet, ami elvileg kimutatja, ha gyanú van rá. Az negatív lett. Ettől függetlenül, ezek után - mivel nem esett különösebben nehezemre- két-három hónapig szigorúan gluténmentesen étkeztem. A tünetek nem múltak el, úgyhogy visszatértem a rendes életmódomhoz. Azt gondolom, nagyon kicsi rá az esély, hogy gluténérzékeny legyek.

Terveim szerint elkezdem a Grape Vitalt önmagában kb. három hétig szedni, és meglátom, hogy milyen hatással van rám. Utána elkezdem mellé- ahogy tanácsoltad- az Emóciót. Azért nem akarom egy időben elkezdeni mindkettőt, mert ha romlana a közérzetem, vagy a tünetek súlyosbodnának, nem fogom tudni, hogy pontosan melyikkel van bajom. A máriatövist évente kétszer-háromszor kúraszerűen szedni szoktam. Jót tesz a bőrömnek, pusztán ezért.

Ha mindezek után sem fognak elmúlni a tünetem, csak rá kell szánnom magam egy komplett kivizsgálásra, de más okból kifolyólag végzett vizsgálatok után az a tapasztalatom, hogy legtöbbször nem derül ki, mi a valós ok, csak tüneti kezelésként tudnak az orvosok gyógyszert felírni, ami vagy segít, vagy nem. Azt gondolom, ha most ezzel a gondommal orvoshoz mennék, kb. három hónapig járnék a különböző- sokszor kellemetlen- vizsgálatokra, majd széttárt karokkal közölnék, nem tudják mi az oka. Hátha csak valamilyen rossz baktérium él bennem, és ez okozza a gondjaimat. Egy próbát mindenesetre megér. :)

Köszönöm még egyszer a segítséget! :)

Lendvay

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kérdések Helicobacter esetén

"Érdemes a kúra alatt baktérium ellenes szereket alkalmazni, mint pl. a vékonybélben oldódó borsmentaolaj kapszula (ezt nagyon fontosnak tartom!), Grape Vital cseppekkakukkfű tinktúraMedvehagyma pástétom, vagy medvehagyma tinktóra, olajfalevél kivonat."


Szép napot,  Helicobacter esetén kérdeznék.

A kérdésem az lenne a fenti hozzászólást elemezve, hogy a vékonybélben oldódó borsmenta kapszula hogyan hat a HP-ra, a HP a gyomorban van és a borsmentaolaj a vékonybél bacilusaira hatékony, de lehet, hogy rosszul értem....esetleg megmagyarázná valaki, hogy miért jó ez HP esetén?

Megvásároltam a GRAPE VITAL-t és tanácsot kérnék, hogy a HP ellen folyamatosan alkalmazzam, amíg a tüneteim vannak? Ha leállok vele pár hét után, mert kúraszerű alkalmazást tanácsolnak, akkor nem szaporodnak vissza a HP bacik.

Emóciót is iszok mellé, de növelnem kell az adagját, mert 2x50ml-t írt az egyik tanácsadó ezen esetre, én nem iszok ennyit egy nap, meg van itthon Zöld lötyi is, néha azt is fogyasztok.
Köszönöm előre is a választ.

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Helicobacter pylori visszaszorítására

Szia Pálma!

A fenti idézet nem tudom honnan származik, milyen szövegkörnyezetből lett "kivéve", de így nem tudom, milyen kúráról van benne szó...

A borsmentaolaj kapszula kúraszerű fogyasztása vékonybél diszbakteriózis (SIBO) esetén javallott, Helicobacter pylori visszaszorítására nem alkalmas!

Kérlek, figyelmesen olvasd el EZT A CIKKET, ami kifejezetten a peptikus fekélybetegségek témáját járja körbe! Többek között a HP szerepéről is olvashatsz benne. A HP visszaszorítása, kiirtása  nem várható el csupán a Grape Vital csepp alkalmazásától, ennél ehhez jóval több szükséges... Ezeket mind megtalálhatod az említett írásban.

Az Emócióból ne szedj 2x50 millilitert, teljesen felesleges; a javasolt maximális adagja 2x30 ml mennyiség, egy napra lebontva. Az Emóció egy szimbiotikum, amely a bélflóra állapotát hivatott rendezni, valamint antioxidánsokban is gazdag; a Zöld Lötyi ezzel szemben nem tartalmaz élőflórát, hanem egy klorofillban gazdag szárított növényi komplex, mely vitaminokban és ásványi anyagokban is bővelkedik, és segít a pH egyensúly visszaállításában. A két termék tehát más-más területen fejti ki jótékony hatását.

Jó egészséget kívánok neked!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Helicobacter pylori a szervezetben

Kedves Team!

Vérböl megállapították, hogy Helicobacter pylori van a szervezetemben. Az oldalon több fajta cseppet, kapszulát stb. találtam, (lásd lent).  Azt szeretném kérdezni, hogy mit érdemes elöször megrendelni, illetve mik a tapasztalatok, mit hogy érdemes szedni?  Azt látom, hogy hasonló a lenti felsorolásnál a kifejtö hatás, ezért gondolom, hogy nem mindegyiket kellene egyszerre megvenni, illetve bevenni. Sajnos én is a 3mas antibiotikum kúrát kaptam, amit nem szeretnék bevenni. Különben semmi gondom nincs az emésztéssel, refluxom sem volt soha...Legalábbis nem éreztem.

Köszönöm szépen elöre is a válaszokat!

 

Üdvözlettel:

Flaisz Vivien

Érdemes a kúra alatt baktérium ellenes szereket alkalmazni, mint pl. a vékonybélben oldódóborsmentaolaj kapszula (ezt nagyon fontosnak tartom!), Grape Vital cseppekkakukkfű tinktúraMedvehagyma pástétom, vagy medvehagyma tinktóra, olajfalevél kivonat.

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Helicobacter pylori-ra természetes étrend-kiegészítők

Szia!

Több hozzászólást is találsz itt a cikk alatt a Helicobacter pylori-val kapcsolatban érdemes kicsit lentebb görgetni és elolvasni pl. ezt a hozzászólás párbeszédet és ezt is. Én is inkább az immunerősítést választanám, természetes étrend-kiegészítőkkel, az antibiotikum helyett. A Grape Vitalt és a Olajfalevél kivonatot ismerem, így erről tudok véleményt mondani, nekem mindkettő bevált, felváltva alkalmaztam. 

Értékelés: Nincs

Bélrendszerre?

Szia!:)

Segítséget szeretnék kérni,mivel nem tudom eldönteni hogy problémámra melyiket válasszam a grapefrutimag cseppet,vagy az Emóciót...vagy esteleg mind2 mehet? A problámám a bélrendszeremmel van, bármit eszem puffadt, bélhangok, diszkomfort érzés.Vékony testalkat vagyok,és a hasam pedig puffadt, és ez nagyon zavar! A grapefruitmag csepp helyreállítja a bélrendszerem egészségét? Kiöli a gombát és a rossz baktériumot,vagy válasszam az Emóciót?

Köszönöm a választ!:)

Értékelés: Nincs

Diszkomfort érzés a bélrendszerben

Szia, 

Több féle grapefruitmag kapható, én a  Grape Vitalt tudom ajánlani jó szívvel. Elsősorban ez egy erős baktérium-vírus-gombaölő koncentrátum, ha valamelyikkel küzd  szervezeted akkor segíthet.  De a Grape Vital  nem egy bélflóra helyreállító koncentrátum, arra például az Emóció jó választás, ráadásul magas antioxidáns tartalma is van.  Így látatlanban emésztési panaszokra az okok kiderítése mellett az Emóciót javasolnám neked, napi 1-2X30ml a felnőtt adagja.

Tüneteid miatt voltál már orvosi kivizsgáláson? Mert a diagnózis függvényében a kezelés is célzottabb lehet. Ki kéne deríteni, hogy van-e candida túlszaporodásod, ételalllergiád, ételintoleranciád, szivárgó bélszindrómád, bélflóra felszívódási zavarod (ez utóbbi nagy valószínűséggel igen)?. Belső kereső segítségével rengeteg emésztési panaszokkal kapcsolatos írásra bukkanhatsz.

Semit nem írtál a táplálkozásodról életmódodról, de emésztési panaszok esetében a táplálkozáson is változtatni kéne. Sok receptet találsz a Boszorkánykonyhában.

Ha segítségre van szükséged akkor írj , illetve Dr. Komáromy Hedvighez is bejelentkezhetsz biorezonanciás vizsgálatra.

Értékelés: Nincs

Szoptatott baba és az antibiotikum

16 hónapos kislányom nagy cicifüggő. Sajnos, elkapott bennünket a kórság, a doktor néni antibiotikumot írt neki. Én eddig Grape Vitallal tartottam életben magam, de most nem tudom, merjem-e így szedni, mennyi megy neki a tejben át, és ez mennyire kompatibilis az antibiotikummal.

Szerintetek? 

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Grape Vital, szoptatás, antibiotikum

Szia aprilis4!

Jobbulást a kicsi lánynak! 

A Grape Vital alkalmazása antibiotikum kúra alatt ellenjavallt! Azt nem tudom neked megmondani, milyen formában jut át az anyatejbe, de elővigyázatosságból én nem javasolnám addig a használatát, míg babád szedi a gyógyszert! 

Az antibiotikumok megtizedelik a bélflórát alkotó jótékony baktériumokat is, így nagyon lényeges, hogy már a kúra közben is, utána pedi egy ideig emelt mennyiségben, fogyasszon kislányod bélflóra regeneráló szimbiotikus készítményt! Erre az Emóciót tudom jó szívvel javasolni, ez egy antioxidánsokban gazdag, magas csíraszámú szimbiotikum! Arra figyelj, hogy az antibiotikumtól minimum 2 órás időeltolással add oda neki! Keverheted anyatejbe, kis teába, gyümölcslébe, felhigíthatod kicsi vízzel is. Az ő adagja 15 ml, az antibiotikum kúra után ezt felemelheted 2x10 ml mennyiségre néhány hét erejéig. Először fokozatosan adagold neki, mondjuk 5 ml-rel kezdj, majd emeld az adagot a kívánt mennyiség eléréséig!

Fontosnak tartom, hogy tudjatok róla: sok olyan természetes megoldás, lehetőség áll rendelkezésre, amelyek segítségével az antibiotikumos kezelés akár teljesen szükségtelenné válhat! Azonban, ha már belekezdtetek az antibiotikum-kúrába, akkor azt tilos megszakítani, abbahagyni, illetve módosítani a javasolt szedési időtartamot, ugyanis sokkal súlyosabb állapotok alakulhatnak ki!

Kérlek, alaposan olvasd át Melinda Gyermekmegőrző című átfogó írását, amiben megtalálhatod a leggyakoribb gyermekbetegségekre, problámákra vonatkozó természetes kezelési lehetőségeket! Érdemes a cikk alatti hozzászólásokat is átbogarászni, rengeteg hasznos információt, ötletet találhatsz azok között is!

Szintén Melinda tollából származik ez a remek cikk is, ami kifejezetten a felső légúti megbetegedésekkel foglalkozik, valamint ezt a hozzászólást is olvasd el kérlek!

Jó szívvel- és jó tapasztalatokkal- ajánlom még figyelmedbe Dr. Csomai Zita Gyerekbajok természetes gyógymódjai című könyvét, szerintem minden kisgyerkes család könyvespolcán ott a helye! 

Szép napot kívánok! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Ekcéma és candida

Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni. Kislányomnál pár hónapja kezdődtek a tünetek, amikor is fehér lepedéket láttam a nyelvén, de megtörölve nyom nélkül eltünt, vagy másnapra, harmadnapra magától elmúlt. Majd 1,5 évesen jelentek meg rajta az ekcéma első jelei, amit én melegkiütésnek gondoltam, mert augusztus volt, hol pöttyös volt a popsija, hol elmúlt. Majd egyre hosszabb ideig jelentkezett, amikor elentünk orvoshoz, aki felírt egy krémet és ecsetelőt, amitől pár nap alatt elmúlt. Majd elkezdett vérezni belül a szája, és hatalmas fehér lepedékek jelentek meg. Erre azt mondta, hogy candida és herpesz, amit belül kirág, ezért vérzik. Már sokkal szebb, nem rágja véresre, de nem múlik a fehér lepedék a szájából, ami mindig változó helyen jelenik meg, és az arcán is már másodjára vélek felfedezni ekcémára utaló jelet. Kisebb korában soha semmi baja nem volt. Grapevitalt adok neki 4 cseppenként. Mit javasoltok, mivel segíthetnék rajta? Előre is köszönöm a segítségeteket!

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Kisgyermek candidája

Szia! 

Ha candida, akkor az "magától" nem fog eltűnni, ki kell éheztetni a gombákat, valamint érdemes rásegíteni olyan készítményekkel, amelyek segítenek féken tartani a gombák szaporodását (pl. Grape Vital) és erősíteni kell a Kicsi bélflóráját.

A szigorú, felnőtt candida kúra talán túl drasztikus lenne még neki, viszont az alapokat szükséges lenne betartani:

 • Ne fogyasszon cukrot (se fehér, se barna, se nád, de még mézet sem...). Helyette édesítésre  stevia vagy csicsókasűrítmény megfelelő. 
 • Ne fogyasszon fehér lisztet, más, finomított- és adalékanyagokkal terhelt élelmiszereket! 
 • Ne fogyasszon tejtermékeket! Simán lehet helyettesíteni rizstejjel, zabtejjel, kókusztejjel, magtejekkel. 
 • Szedje továbbra is a Grape Vital-t, ez segít a gombák féken tartásában! 
 • A bélflóra egészséges egyensúlyának kialakítása miatt ajánlom az Emóciót, amelyet ne egyszerre vegyen be a Grape Vitallal! 

Nagy valószínűséggel az ekcéma is el fog múlni, ha sikerül a candidát visszaszorítani. 

Fontos még, hogy tiszta készítményeket használjatok fürdésre, testápolásra. Nagyon sokaknak bevált a Balzsamosszuhar folyékony szappan fürdésre, és a Konzol-féle sheavaj kenegetésre. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Nagyon szépen köszönöm

Nagyon szépen köszönöm a segítséget! 

Értékelés: Nincs

Hasmenés

Sziasztok, 1 éves kislányomnak hasmenésre használhatom a GV- t?

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

1 éves kislány hasmenése

Szia! 

Lehet tudni, mitől van hasmenése a kislánynak? Mióta van hasmenése és mennyire? Voltatok orvosnál? Más tünete nincs?

Ha kórokozó okozza a hasmenést, akkor használhatjátok a Grape Vitalt, és még az Emóciót ajánlom mellé, csak nem közvetlenül együtt kell bevenni, hanem legyen minimum 2-3 órahossza eltérés köztük.

A Grape Vital adagolás testsúlykilogrammonként történik, 10 kilónként 3-4 csepp a napi adag. Emócióból napi kétszer 10 ml-t adnék neki. 

Viszont előfordulhat, hogy más baja van, orvoshoz kell fordulni. Ezt így nem tudom megállapítani. ha erősödik vagy nem múlik el, mindenképp kérjetek tanácsot orvostól. 

Értékelés: Nincs

Hasmenés 1 évesen

Szia, köszi a választ. Voltunk igen dokinál, a balcsiban benyeltünk valamit. 5 napja tart, ezért gondoltam hogy megkérdezem adhatom e neki. Ismerem a terméket, mindig van itthon, a nagyobbik gyerek és mi is használjuk, csak eddig hasmenésre még nem próbáltam, ezért kérdeztem.

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Bélflóra regenerálás

Szia Era, ahogy Melinda is írta, a Grape Vital használata mellett még nagyon fontos a bélflóra regenerálása, pl Emócióval, és az immunrendszerét is megtámogathatod béta-glükánnal, hogy könnyebben leküzdje szervezete a fertőzést!

Értékelés: Nincs

Helicobacter pylori ellen

Sziasztok! Helicobacter pylorira mit tudnátok javasolni? Válaszotokat előre is köszönöm.

Értékelés: Nincs

Lehetőségek Helicobacter pylori ellen

Jó lehetőség a Grape Vital, ezért is áthelyeztem a kérdésedet a fenti bloghoz. Ebben olvashatod, hogy mi mindenre jó, és itt konkrátan a  kérdésedre a választ is elolvashatod. De több helyen is olvashatsz erről a fránya baciról, ha beírod a bal felső sarokban lévő keresőbe. Pl. ez is érdekes lehet.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Allergia?

Sziasztok!

 Nem igazán értem, miért, de kénytelen voltam azt a következtetést levonni, hogy a kapszulás változat okozhatott nálam és a kisfiamnál allergia-szerű tünteket. Nem tudom, hogy hol rontottam el, hiszen egy szemnél egyikünk sem vett be többet, mégis mindketten ugyanolyan tüneteket produkáltunk: felforrósodott az arcunk  és a végtagjaink, a kipirult arcon fehér foltok jelentek meg és kissé elszédültünk mindketten; aztán 15percen belül rendeződött az állapotunk.

Nincs véletlenül valami tippetek, hogy mi okozhatta? Így sajnos a dobozban maradt kapszulákat nem merem beszedni...Candida diétán vagyunk, de ugye pont azért vettem, hogy segítsem a folyamatot :(

 

Köszönöm!

Értékelés: Nincs

Allergiás reakció?

Csak a kapszulás változat okoz ilyen tüneteket, vagy a csepp is? A kisfiad milyen idős? Mit ettetek a kapszula bevételével egyidőben? Egyébként allergiások vagytok valamilyen ételre?

Értékelés: Nincs

Allergia és egyebek

Kedves Anikó!

Ételallergiások nem vagyunk, csak érzékenyek a tejre. Emiatt jött elő a candida probléma is a fiamnál, aki 9 éves. Sajnos már nem emlékszem, mit ettünk - 2-3 hete történt, ráadásul a 2 eset nem egyidőben következett be :( Neki reggel, nekem este. A cseppnél sosem tapasztaltam hasonló reakciót, csak a gyerek könnyebben lenyeli a kapszulát, és biztosra akartam menni. Előtte probléma nélkül szedte kb. 4-5 napig. Nem bírja az élesztőt, diót, mandulát, szóját, tejfehérjét, tejcukrot + van neki a candida.

Én júni elején megyek el biorezora, hogy tisztázzuk a problémámat, mert a fű-fa-virág allergiám is belobbant 8 év szünet után (amit nem csodálok a tavalyi 3 antibio kúra után :(, úgy tűnik nem sikerült magamat helyreraknom).

 

Köszi! Á.

Értékelés: Nincs

Egyéni érzékenység lehet...

főleg úgy, hogy azért több mindenre vagytok allergiások. Jól értem, hogy a fiad 4-5 napig már szedte probléma nélkül a kapszulásat? Mert ha allergia, akkor azokban az esetekben is kellett volna jelentkezni a tünetnek. Tehát csak valami olyat ehetett, ami együtt váltotta ki ezt a reakciót.

Kíváncsi leszek a biorezonancia eredményére, majd írd meg, hogy mire jutottatok. 

Ha a csepp nem okozott eddig problémát, akkor azt szedjétek, a kapszulásat meg eladhatod a bionomon (rendelési szám szükséges).

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
kormendigyorgyi's picture

Condyloma

Kedves Bionóm!

Miben különbözik a csepp a power caps kiszereléstől? (Esetleg erősebb?)Conylomára keresnék erős immunerősítőt, vírusírtót. Mit javasolnátok?

Köszönettel,

Györgyi

Értékelés: Nincs

Grape vital és condyloma

Hatóanyagát tekintve ugyanaz a kettő, csak az egyik csepp formában van, a másik pedig kapszula. Csak sokan vannak, akik a keserű íz miatt a cseppet nem tudják meginni...

A Grape Vital jó választás, belsőleg és külsőleg egyaránt alkalmazva. Emellé  immunerősítésre én a béta-glükánt bevetném, vagy pl. ezt.

A belső keresőt használva nagyon sok értékes hozzászólást és tanácsot olvashatsz.

Értékelés: Nincs
kormendigyorgyi's picture

Köszi :)

köszi :)

Értékelés: Nincs

Visszatérő panaszaim vannak

Érdeklődni szeretnék, hogy webáruházon kívül hol szerezhető be a termék?

Használható-e együtt rózsa-teafa balzsam, rózsa hidrolátum, illetve a kúp?

Sajnos visszatérő panaszaim vannak, (ég, fáj) a nőgyógyász nem tudta megmondani, hogy mitől, fertőzésem nincs. Viszont felírt több krémet, kúpot, amiket nem szeretnék elhasználni. Ezért rendeltem a rózsa-teafa balzsamot, és a rózsahidrolátumot is. Van, hogy tünetmentessé tesznek, de van hogy csak rosszabnak érzem a dolgot. Kaptam bórsavas kúpot, amiből heti egyet kell használnom, felváltva heti egy hüvelyflóra regeneráló kúppal. Ezeket szeretném kiváltani a fenti termékkel.
Hogyan használjam ezt a három terméket? Lehet e együtt? Naponta hányszor? 
Ártottam magamnak a bórsavas kúppal?

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Múlni nem akaró hüvelyprobléma

Szia Evike, miért szeretnéd webáruházon kívül megvenni a hüvelykúpot, nem vagy megelégedve a Bionommal?

Nyugodtan használhatod a 3 terméket együtt, a kúpból minden este 1-et, a két Stadelmann készítményt meg tapasztald ki, hogy Neked hogy válik be, nincs meghatározva a használatuk. Állíts fel egy rendszert, próbálgasd, hogy tudod a leginkább megelőzni a tüneteket, de mindenféleképp ajánlott lenne kiderítened az okot, hiszen a tüneti kezelés nem az igazi...

Értékelés: Nincs

Intim gondok

Köszönöm a válaszodat! :)
Megrendeltem tőletek a kúpot, már használom. A krémezést szüneteltetem mert tünetmentesnek érzem magam.
Valószínüleg a hormonjaim nincsenek rendben, mert a menstuációm sem jön meg két hónapja. Voltam vele nőgyógyásznál. Cisztám volt, ami azóta felszívódott, elméletileg most már meg kéne jönne.
Eddig a hormonharmonizáló olajat használtam, most fogom elkezdeni a stabilizálót.
Abbahagytam a mosakodók használatát, mert ez is rásegíthetett a dologra. 
Az étkezésemre nagyon figyelek már évek óta. Nem szedek fogamzásgátlót két-két és fél éve. Sajnos előtte 5 éveig szedtem. Korábban is volt közvetlenül az abbahagyása után ilyen gondom, hüvelszárazság, és ösztrogénhiány. most ugyanazokat a krémeket, kúpokat adta a nőgyógyász, de nem váltottam ki, próbálom magamnak a tőletek vásárolt termékekkel megoldani a problémámat.
Lehet még egy kérdésem? Vízzel való tisztálkodást intim területen ki lehet egészíteni alkalmakkor rózsa-hidrolátummal? (menstruáció alatt, együttlétek után)

Köszönöm a segítsget még egyszer!
 

Értékelés: Nincs

Nyugodtan használhatod a rózsa hidrolátumot

Értékelés: Nincs

Köszönöm! :)

Köszönöm! :)

Értékelés: Nincs

Antibiotikum után mennyivel?

Sziasztok!

Elkezdtem szedni a Grape Vitalt, viszont egy antibiotikum kúrát kellett kezdenem, így abbahagytam. Holnap véget ér a kúrám, mikor kezdhetem el szedni újra a GV-t? Kell várnom pár napot vagy utána 1 nappal már kezdhetem?

Köszönöm!

Ibolya :)

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Antibiotikum és Grape Vital

Szia Ibolya! 

A gyártó szerint antibiotikum és a Grape Vital között 4-6 órának kell csak eltelnie, így másnap már teljes biztonsággal elkezdheted szedni!

Értékelés: Nincs

Helicobacter

Szia!

Érdeklődnék, hogy helicobacter gyógyítására, kezelésére is alkalmas a Grape Vital ?

Köszi: 

Móni

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Vírus, baci, gomba, húss!

Szia Móni, ezt olvashatod a fenti cikkben:

TOP 4! Az egyetlen eredeti grapefruitmag kivonat koncentrátum a világon, amely 1. vírus, 2. baktérium, 3. gombaölő és 4. sporicid* hatással rendelkezik!

Mivel a helicobakter egy bakteriális fertőzés, így természetesen jó a kezelésére. Én antibiotikum szedése helyett inkább még erősíteném az immunrendszerem, regenerálnám a bélflórám, és bionomosítanám az étkezésem. Mivel családon belül könnyen terjed a fertőzés, érdemes a higiéniai dolgokra odafigyelni, és akár egy Grape Vital kúrát mindenkinél bevetni!

Értékelés: Nincs

Hasmenésnél

Hatásos lehet hasmenésnél a csepp használata? Csak napi egyszeri hasmenés van, szerintem küzd a szervezet a betegséggel, két nappal ezelőtt hányással kezdődött, ami szintén "csak" 2X volt.

Köszönöm a választ

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Hasmenés ellen Grape Vital?

Szia Mirtill, ha fertőzésből eredő a hasmenés, és a hányás, akkor természetesen jó rá a Grape Vital. Ilyen esetben azt is csinálhatod, hogy 2-4 napra megduplázod az ajánlott napi adagot, nálunk a családban többször bevált már ez. Sőt, ki sem alakul a betegség, ha mikor még csak sejteni lehet, hogy lesz valami, akkor pár napig dupla adag cseppet iszunk.

Értékelés: Nincs

Légcső gyulladás

Sziasztok!
Azt szeretném megtudni,hogy a Grapefruit mag kivonatot lehet-e alkalmazni antibiotikumos kezelés ideje alatt?
Légcső gyulladásom van és a GV-al gargalizáltam, majd lenyeltem ahogy javasolták. Ma atin duo-t irtak fel. Használhatom továbbra is a Grape Vital-t?

Köszönöm szépen a választ.

Értékelés: Nincs

Grape Vital és az antibiotikum

Szia kovicus!

Grape Vital egy hatékony baktérium-vírus-és gombaölő készítmény.

Kérlek azt az  orvosoddal beszéld meg, hogy mit és hogyan  szedhetsz az antibiotikum mellett! Ha antibiotikumot szedsz, akkor mellette és utána huzamosabb ideig fontos a bélflóra regenerálása, mert az antibiotikum káros hatással van rá. A bélflóra regenerálókat a gyógyszertől és a baci/vírusölő készítményektől (pl. Grape Vital) időben eltolva kell szedni, (min. 1,5-2 óra)

Figyelmedbe ajánlom ezt a cikket és Vali véleményét a témában.

Gyulladáscsökkentésre  és Baktérium ellenes  készítményeket  is választhatsz.

Jobbulást kívánok!

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszönöm szépen!

Köszönöm szépen :)

Értékelés: Nincs

Gombaölő hatása is van ennek

Gombaölő hatása is van ennek a szernek? 

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Gombaölő

Igen, segíthet a "nem helyénvaló" gombát is kiirtani. 

Értékelés: Nincs

Mi adható parazita írtásra?

Sziasztok!

Kislányom 2 éves, reggeli nyákoshasmenése van. Elvittük orvoshoz, aki szerint parazita van a székletében. Székletvizsgálatnak majd csak kedden lesz eredménye.

Kérdésem az lenne, hogy mit tudtok ajánlani parazita írtásra. Grape Vital-rol olvastam, szerintetek ez jó? Ha igen milyen adagolásban?

Válaszotokat előre is köszönöm.

Értékelés: Nincs

Parazitairtás gyereknél

Kedves maszat78!

Hozzászólásodat átmozgattam életmódoldalunkra ide a Grape Vitalról szóló cikk alá. Parazitákról Vali és Hortenzia alapos válaszát ajánlanám figyelmedbe, itt a belinkelt hozzászólást is olvasd el, ahol az immunerősítésről is szó van. 

Melinda gyerekbetegségekről szóló blogjában is olvashatsz a hasmenés kezeléséről. 

 

Jobbulást kislányodnak!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

cicának

 

Van egy alapvetően benti cicánk, akinek visszatérő szájüregi/fogíny gyulladása van. Jelenleg antibiotikumot kap sajnos, mert tényleg nagyon csúnya. 2 éve kapja az embio macskáknak kiegészítőt, alapvetően húst és májat eszik, meg jó(bb) minőségű macskakaját. Egyáltalán nem beteges, viszont fél éven belül másodszor gyullad be a fogínye, ill. a szájzug. Fogai nem/alig fogkövesek, a doki szerint az nem ludas. Nem akarnám folyton gyógyszerezni, mit lehetne neki adni szájfertőtlenítő gyanánt, amit nem baj ha lenyel? Az ecsetelés elég nagy tortúra…..Adjak neki vízben grape vitált? Mit javasoltok? Vagy emelt adagban tömény embiot nyomjak a szájába? Előre is köszönöm, ha válaszol vki

Értékelés: Nincs
marci9490's picture

...Cicákról...

Ugyan állatorvos nem, de a cicákkal alapvetően jóban vagyok. Gyógykezelést a távolból nem szokásom ajánlani... De hátha 1-2 tanács segít valamit.

Sokat tudsz segíteni az állatorvosnak, ha rendesen megfigyeled a cicust.

Nem mindegy miért kezelik. Lehet "csak" fog körüli betegsége, fogfelszívódása (általában 4-5 éves kor után), fogínygyulladása vagy szájüregi fertőzése. Más kezelést igényel mindegyik.

Hogyan eszik? Folyamatosan vagy néha hirtelen otthagyja az ételt? Van-e szájszaga? Nyáladzik-e? "Mancsolja"-e a száját evés közben vagy után? Kilógnak-e a szemfogai a szájából? Vannak-e fekete pöttyök az állán? Megissza-e a hideg vizet is vagy megvárja, míg szobahőmérsékletű lesz? Válogatós-e olyan téren, hogy hajlamosabb-e inkább a puhább kaja felé húzni? Rázza-e a fejét evés közben? Elejti-e gyakran az ételt? 

Macskának gyógyszert beadni nem egyszerű. Hajlamosak vagyunk büszkén letenni a cicát, hogy na ez is megvan. Ők produkálnak még akár egy látványos műnyelést is, bezsebelik a dícséretet, hogy milyen ügyesek voltak, aztán percek múlva sutyiban kiköpik a gyógyszert valami eldugott helyen. Állatorvos meg tudja mutatni a tuti módszert, hogy lenyelje, sajnos ez csak így megy. Kutyáknak egyszerűbb, de a macskák itt sem tagadják meg magukat.

Ugyan a gazdik nem szeretik, de a cicák habitusából adódóan nem lehet a szájukban alapos vizsgálatot végezni altatás nélkül. Ránézésre lehet teljesen egészséges a foguk még akár felszívódás közben is. A fogkő gyakran takarja a problémát, ha nem harcos lelkületű a doki, akkor ez is csak altatásban jön le.

Ha ki kell húzni ki kell húzni. Feltalálják magukat 1-2 fog nélkül is, de inkább ez, mint egy folyamatos gyulladás. Igen gyorsan rámegy a vesére és a májra.

Antibiotikum kúra után nekik sem árt egy kis támogatás. Utána... Nem közben... Szerintem nem mindegyik emberi kiegészítő alkalmas a számukra. Tudomásom szerint a legközelebbi ami az ő gyomrukhoz közel áll, az a Kaukázusi kefír, ezt szerencsére a legtöbbjük szereti is. 

Ha sok húst és májat eszik, akkor az sokat segíthet, ha csak egyszer kap enni egy nap, a gyulladás csökkentésében nem sokat segít ha egész nap bomlik valami (főleg hús) a szájában.

Saját véleményem szerint nincs olyan, hogy jobb minőségű kész macskakaja... Az egy külön téma lenne, hogy mitől lesznek "márkahűek". Az üzlet az állateledelben is üzlet...

Állatoknál először vicces, de főleg a macskáknál hasznos a fogmosás. Nem kell túlzásba esni, de ha be is van gyulladva, akkor főleg jól jöhet. Ugyan még nincsenek a toppon a cicafogkrémgyártók, de fluormenteset már gyártanak.

Más... Nem termék, hanem módszerajánló, ezért nem gondolom, hogy reklám lenne.   

"Az ecsetelés nagy tortúra". Hát... Cicák... Náluk minden gyógykezelés tortúra... Minden gyógyszerbeadás egy komoly csatába tud fulladni...  

Lesz aki elsőre elhiszi, van akinek teljesen földönkívüli, de nálunk az agykontroll bevált. Lehet egy kicsit "beszélni" a fejükkel, hogy ez  miért szükséges, és ne akarják már tőből letépni a karod vagy összekarmolni mindenedet mikor te segíteni akarsz neki. Persze nem fogja megkocogtatni a vállad, hogy "figyelj csak, nagyon szívesen bevenném a gyógyszerem", de egy kicsit hagyják magukat és nem harcolnak egyből teljes fegyverzettel. Aki már próbált beadi cicának gyógyszert, az tudja, hogy ez a "fegyverzet" egészen hatásos gazdi ellen is. 

Hát... Ennyi jutott így hirtelen eszembe cicafogról... 

 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Panki74's picture

Cicabaj

Szia!

Nem lehet, hogy a cica FIV-es, tesztelték már rá?

Értékelés: Nincs

nem az,

volt már vérvizsglat, nincs immunhiányos baja.

Értékelés: Nincs
epermami's picture

Cica fogíny gyulladása

Én mindkét készítményt alkalmaznám Gerbeaud. Embiot folyamatosan raknék a vizébe, a Grape Vitalt meg rácseppenteném valmi finom falatra...:) Ha nem fogadja el, akkor nincs tippem, esetleg van köztünk cicás olvasó?

Mint az embernél, az állatoknál is belül keresendő a bibi ha megbetegszik a test. A bélflóráját támogatni kellene, főleg, hogy antibiotikumot is kapott, és talán rághatna is többet(?), esetleg csontot... Nem tudom, a cicák megeszik a mézet? Akkor elnyalogathatna egy mézes almarostot...:)

Értékelés: Nincs

keserű

köszönöm, megpróbálom akár a mézet is. ez a grape vitál nagyon keserű? gondolom egy csepp elég neki? meddig adhatom ezt, ha le is nyeli?

Értékelés: Nincs

cica fogára

Szia! Én adnék neki a Grape Vitalból napi 2-3 cseppet valamibe belekeverve (igen, keserű, de épp ezért hatékony!), ezen kívül a Manuka méz is jó lehet, ha elszaporodtak a kórokozók.

Nem értek a cicákhoz, de ők ugyanolyan élőlények, így a kezelésükben is nyugodtan használj "emberi" kiegészítőket, csak kisebb adagban.

Értékelés: Nincs
Panki74's picture

Cica ismét

Igaz, hogy a cicák is élőlények, de az enzimkészletük jelentősen eltér a miénktől, ezért azok a szerek, amik az embereknek gyógyulást hozhatnak, a macskáknál akár kis dózisban is súlyos mérgezést okozhatnak (mivel nem tudják lebontani).

Én mindenképpen állatorvosi konzultációt javasolnék, illetve a tüneti kezelés mellett, a betegség eredetének felderítését.

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

Cicáknál nincs tapasztalatom,

de lovaknál és kutyusoknál beváltak a természetes készítmények, amelyeket mi is használunk..

Különben az állatorvosok is sok esetben "emberi" gyógyszereket írnak fel, legalábbis kutyusok esetében biztos, ill. kísértetiesen hasonlít egy-egy állatgyógyszer és embernek kifejlesztett gyógyszer összetétele.

Ettől függetlenül igazad van Panki!

Niki

Értékelés: Nincs

adagolás strumma esetén

Kedves Bionom Csapat!

Nyaki ultrahang jobb oldali göbös strummát, valamint mindkét oldalon 5, ill. 4 apró cisztát mutatott ki. Egylőre még a vizsgálatok kezdetén tartok, de  szeretném kipróbálni a Grape Vitál cseppeket. Segítenétek, hogy általános adagolásban csepegtessem vagy más módon? Esetleg ajánlotok mellé még valamit, ami szedhető? Olvastam további konzultációs lehetőségekről itt az oldalon, de egyelőre várnék addig, amíg "okosabb" leszek, és minden szükséges vizsgálaton túl vagyok, de addig is tennék valamit.

Üdvözlettel: Ozmara

Értékelés: Nincs

szerintem várj még...

Kedves Ozmara! Szerintem várd ki az összes vizsgálat végét, majd a leletekkel keresd fel dr. Komáromy Hedviget és Valastyán Gyöngyvért. Ők meg fogják Neked adni a személyre szabott terápiát!

Értékelés: Nincs Átlag: 3 (1 szavazat)

3 éves kisfiú anaflaxiás sokkja és a GVösszefüggése?

Kedves Vali!

Abban kérném a segítségedet, hogy hogyan tudnánk utánajárni annak, hogy a kisfiamnál (3 éves) voltaképpen mi okozhatta azt a hétvégi, hirtelen fellépő komoly allergiás reakciót, ami bekövetkezett nála és mire kellene vigyátnunk a következőkben?

Levi fiam kapcsán többször ekcéma ügyben is kértem már a tapasztalatotokat.

Az eset: mivel 4 hónapos kora óta ekcémás tüneteket produkált, több allergiavizsgálat után jelenleg a tojás fehérjére diétázunk. (Főtt sárgát nagy néha kap) Erősítjük az immunrendszerét, bélflóráját, így a bölcsis betegségeket is könnyen vészeljük át, egy-egy  kisebb náthát leszámítva. Lassanként kapott egy-egy fajta olajos magvat is már. Evett már diót, mandulát, sőt földimogyorót és kesudiót is. Nagyon ritkán de ez utóbbiakat is.

Az elmúlt hét közepén lázas lett pici orrfolyással, ezért itthon maradtam vele csütörtök- pénteken. Egy hónapja is volt láza, de inkább gyógyító, négy napot itthon volt a hétvégével együtt, de a lázát sem kellett csillapítani. Most is vírusra gyanakodott a doktornő, ajánlott homeopátiát, illetve magas láz esetén  nurofen szirupot, illetve lázcsillapító kúpot. 48 h-ban háromszor csillapítottuk a magas lázát a fentiekkel, nyugatalanabb volt a megszokottnál, de a láz és a változékony időjárás lehetett a ludas. Nem aggódtunk.

Enni ez idő alatt inkább csak eszegetett, inni sem olyan sokat ivott, ami nála megszokott, noha kínáltam sokszor. Pénteken délelőtt és délután evett egy-két szem aszalt sárgabarackot és 2 szem kesudiót, illetve a magvas zsömlén és benne volt napraforgómag és lenmag is. Evett aznap banánt és sonkát is. A betegség alatt adtam neki grape vital cseppet is, amit ilyenkor szokott kúraszerűen kapni. Emóciót is kapott. Vacsorához (fél 7-7h) evett kalifornia paprikát, uborkát.

Péntek késő este viszont egy nagyon gyorsan jelentkező allergiás reakció alakult ki nála, amitől fehér hólyagos és piros foltok lepték el a testét és a feje feldagadt. (szemhéjak, orr, fülek) Kb. 2-3 perc se telt el és elborította az egész testét. Az ijedelem megvolt, azonnal vittük az ügyeletre. Szerencsére légútat nem érintett! Kalcium és adrenalin injekciókkal és később a kórházban egy kúppal fogták vissza az allergiás reakciót.

Most, hogy hasonló tüneteket olvastam az egyik hozzászólónál, kérdezem, hogy lehetett-e vajon túlzott hisztamin felszabadulásból eredő ez a reakció vagyis kell-e vigyáznom betegség idején a grape vital és az egyéb gyógyszerek adagolásával. Az orvosok szerint szinergiában szerencsétlenül hatottak a megevett ételféleségek is, a vírus is. A paprika "mérgezettsége", esetleges permezettségét is felvetették.

Előre is köszönöm, ha írsz esetleg valami tanácsot, hogy mire érdemes egy ilyen amúgy is érzékeny alkatú kisfiúnál vigyázni. Illetve a táplálékkiegészítőket hogyan variáljam, nehogy bajt okozzunk? Az étkezésünket bionom módra igyekszem alakítani már évek óta, de a férjem nem mindig vevő erre és most megrótt, mert azt feltételezi, hogy az én egészségre törekvésem is kozója ennek. Pláne, az ügyeletes orvos is megkérdezte lekicsinylően , hogy nem adtam-e neki valami csodaszert, amit egyes szülők preferálnak a gyerekeknél... Na, csak ennyit erről...

Köszönöm hozzászólásotokat! 

Üdv: Ági

Értékelés: Nincs

allergia

Nurofent adtatok már neki máskor is? A nagyobbik fiam, aki most 12 éves, kicsi korában sokáig volt ekcémás, aztán asztmás. Nurofent kétszer próbáltam neki adni annak idején, mindkét alkalommal asztmás rohama lett tőle. 

Értékelés: Nincs
Varga Nikoletta's picture

kisfiú súlyos allergája

Kedves Ági!

Felelőtlenség lenne találomra tanácsot adni, a helyzetet mindenképpen személyes konzultáció révén kellene átbeszélni, megvizsgálni. Kérlek, ha jónak látod írj kolléganőmnek, aki a megfelelő szakemberhez fog Benneteket irányítani: [email protected]

Kívánom a legjobbakat!

Értékelés: Nincs

víz- gyümölcslé

Sziasztok!

Kérdezem: Gond ha nem gyümölcslébe téve, hanem síma vízzel szoktam bevenni a Grape Vitál cseppeket? A keserű íze nem zavar. Gyümölcslével nem tudom meginni, mert refluxos vagyok, azaz sok a savam.

Értékelés: Nincs

Grape Vital bevétele

Szia! Nyugodtan beveheted vízzel is, semmi gondot nem okoz! Mindegy mivel higítod!

Értékelés: Nincs

:)

Köszönöm kedves Tünde! Szép estét!

Értékelés: Nincs

Allergiás cica

Sziasztok! Allergiás cicának kérnék segítséget Tőletek! Az állatorvos azt mondta, gyakori, hogy a cicusoknál trauma hatására ekcéma-szerű allergia alakul ki. A nyaka körül tiszta sebesre vakarja magát. Szteroid injekciókat kap havonta és kenőcsöt is, ez egy ideig kordában tartotta, de mostanra nagyon eldurvult az allergiája, körben a nyakán nincs szőr, csak véres sebek... A doki most új ételt ajánlott neki, teljesen tiszta, mindenféle adalékanyagmentes, a kenőcsöt is és az injekciókat is kapja továbbra is. Az jutott eszembe, hogy esetleg segíthet rajta a Grépfrútmag-kivonat koncentrátum vagy kapszula formájában? Ha igen, mennyit és milyen adagolásban adjuk be neki? A cica 14 éves, és jó étvágya van. Van esetleg más ötletetek is? Kérlek, hogy segítsetek! Előre is nagyon köszönöm a tanácsokat! Swan

Értékelés: Nincs

az ekcémás cicának

Kedves Swan!

még sosem volt cicám, de az én ekcémámon a cukor és finomliszt elhagyása, illetve a különböző fontos zsírsavakat tartalmazó növényi olyajok bevitele segített. Én natur házikoszton tartanám a macskámat, ha lenne az biztos, nem gondolok megbizhatonak semmilyen tápot. És ha lelki okról van szo - persze mikor nem - akkor lehet, hogy segítene a Moksa csepp. Valamint a simogatás:)

O, és szteroidot ne :(

Viki

Értékelés: Nincs

Grapefruit mag kivonat

Sziasztok! Grapefruit mag kivonatot 8-10 éves gyerekeknek lehet adni? Köszi: Csilla

Értékelés: Nincs
Veronika55's picture

Gyerekeknek

Természetesen lehet adni, a Grape Vital tabletta formáját ajánlom, mert a cseppek igencsak keserűek 

Értékelés: Nincs

Grépfrútmag kivonat meddig?

Hány napig érdemes szedni immunerősítés céljából felnőttnek és 2 éves gyereknek? és ha valami nyavalya tör ki rajtunk, hány napig szedje felnőtt és 2 éves gyermek? köszi a válaszokat előre is

Értékelés: Nincs

Grapefruitmag csepp adagolása

Bocsánat, de sikerült véletlenül kitörölnöm azt a hozzászólásod, amiben újra kérdezted a pontos adagolást...

Szóval... nincs szigorúan megadva! Én mindig érzésre hagyatkozom! Ha betegség van a környezetünkben, akkor mondjuk 3-4 napig adom. Télen kúraszerűen, 1 hétig igen, 1 hétig nem. Nyáron, szünidőben szinte soha...Betegek nem szoktunk lenni, de ha előfordulna, akkor adnám végig és még kb. 3 napig a tünetek után.

Értékelés: Nincs

Grapefruitmag csepp használata

A grapefruit mag pontos használatáról és alkalmazási lehetőségeiről ITT olvashatsz!

Inkább kúraszerűen használjátok vagy ha kialakulóban van valami probléma. Én a gyerekeknek akkor szoktam adni napi 8 cseppet, amikor az óvodában vagy az iskolában jelzik, hogy járványok vannak (pl. hányós - hasmenős, köhögős - náthás). Mi felnőttek ilyankor napi 15 cseppet szoktunk bevenni.

Folyamatosan én nem adok nekik semmit, inkább váltogatva az Emóciót, Méz almarosttal apiterápiás készítményt, Echinaceát, Maximmunt, propoliszos mézet...

Arra figyelj, hogy náthás időszakban egyáltalán ne fogyasszon tejterméket, tejet és cukrot ha lehet sohasem!

Remélem sikerül kikerülni a betegségeket! Minden jót Nektek!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Köszi Tünde

Megfogadom a tanácsod és kipróbáljuk mi is így. :)

Értékelés: Nincs

Kímélő májtisztítás

Sziasztok! A kímélő májtisztítással kapcsolatban szeretnénk infóhoz, pontos leíráshoz jutni. Kihez forduljak ezzel kapcsolatban? tommtomm

Értékelés: Nincs
Seres Tünde's picture

Természetesen létezik gyengéd kíméletes

 és hatékony máj méregtelenítés. Ehhez egy állapotfelmérőt kell kitöltened, s aztán szívesen segítünk kúra összeállításban.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel