C-vitaminos kezelés - A vegyi festék természetes eltávolítása

Egy igazán természetes módszert szeretnék megosztani veled, amely lehetőséget ad arra, hogy a hajszálaidat megszabadítsd a vegyi festéktől anélkül, hogy azok sérülnének. Nagy segítségünkre lehet ez a kezelés, amikor elhatározzuk magunkat a természetes hajfestés mellett, hiszen ezzel eltávolíthatjuk a vegyi festék maradványait.

hajapolas-c-vitaminnal

Tartalom:


Milyen esetekben segít a C-vitaminos kezelés

Áttérés vegyi festésről tisztán növényi hajfestékek használatára.

Allergiás reakciók esetén a kezelés eltávolítja a hajról a kémiai festék egy részét, így mérsékelheti, vagy meg is szünteti a tüneteket. FIGYELMEZTETÉS: ha a fejbőr sebes, gyulladt, akkor ne használjuk ezt a módszert!

A növényi festékek közül az indigót is leszedi, ha túl sötétre sikeredett. Olvasd el olvasóink tapasztalatait:

Vegyi festék természetes eltávolítása:

 • Elrontott festés helyrehozása: foltos vagy nem egyszínű haj, sötét végek esetén
 • A túl élénkvörös szín tompítható
 • A gyakori hajfestés, színek váltogatása, és a sokszori, egész hajon történő vegyi festés mattá, túl pigmentálttá teszi a hajat. A kezelés után szinte fellélegeznek a hajszálak.

Alapanyagok - amikre szükség lesz

C-vitaminos kezelés

Egy tálkában keverj össze 1-2 dl sampont hajhossztól függően 1-2-3 evőkanál C-vitamin porral. Oszlasd el a száraz hajadon, adj hozzá kevés vizet, hogy mindenhová egyenletesen kerüljön. Fedd le zuhanysapkával és törölközővel. Hagyd hatni 20-40 percig. Majd hosszan (percekig) öblítsd le. Mosd meg a hajad samponnal.

fekete_haj_c-vitaminos_vilagositasa
Hajápolás a kezelés után

Fontos, hogy a festékleszedő-pakolás után hajpakolást készíts. A kezelés nem szárítja a hajat, de ideiglenesen sprőddé válhat a haj. Ezért készíts pakolást, amelyhez a Boszorkánykonyhában találsz házi hajkondicionáló és hajbalzsam ötleteket, vagy akár válassz egy szintén tiszta és méregmentes balzsamot a Bionom kínálatából.

Nem értem el a kívánt színt, mit rontottam el?

 • Fontos, hogy hosszan öblítsük a hajat!
 • Abban az esetben, ha sötét színekkel sokszor tőtől a hajvégekig volt festve a hajad, többszöri kezelésre lesz szükség. A tapasztalatok alapján ezzel a módszerrel az előző, vagy még az azt megelőző vegyi festék réteg is eltávolítható. Ha sötét színekkel vagy feketével sokszor volt festve a hajad, az nehezebben távolítható el.
 • A henna nem távolítható el a hajról ezzel a módszerrel sem!

Milyen gyakran használhatom?

2-3 naponta, de ez a hajszál minőségétől, állapotától is függ. Kémiai (vegyi festés, gyakori színváltogatás, dauer, tartós hajkiegyenesítés) vagy fizikai (rossz fésülési technika, gyakori hajvasalás) hatások által strapált haj esetén ritkábban (1-2 hetente), vagy csak 1-2 alkalommal készítsd el a kezelést.

Nem a márka számít, hanem az összetétel!

Milyen eredményre számíthatok?

A legutóbbi kémiai színezések által a hajszálba és a hajszálakra juttatott kémiai pigmentek egy részét távolítja el a kezelés. Színmélységtől és túlpigmentálástól függően enyhén világosabb és kevésbé élénk színt kapunk. Viszont a hajad nem lesz fénytelenebb, tapasztalatok alapján hordható színt kapsz eredményül.

Ha a saját, eredeti hajszínednél világosabbra volt festve a hajad, akkor az eredeti színedet nem kapod vissza ezzel a módszerrel. Világosabbra festés esetén csak az élénk színt szedi le a hajadról.

Mikor színezhetem a hajam a C-vitaminos kezelés után?

Növényi színező porokkal akár a kezelést követően is színezheted a hajad. Kémiai szerekkel nincs ilyen irányú tapasztalatom.

Világosabb lesz a saját hajam is?

Ezzel a módszerrel a saját szín nem világosítható!

A C-vitaminos vegyifesték-eltávolítás eredménye bizonytalan, viszont ha sikerrel járunk, akkor összehasonlíthatatlan a kémiai szőkítő szerekkel, amelyek a hajat megsebzik, erőtlenné és fénytelenné teszik.

Fodrászként nagy öröm számomra, hogy megismerhettem ezt a lehetőséget, hiszen így a haj sérülése nélkül szabadulhatunk meg a feleslegessé vált vagy nem kívánt kémiai színtől. Ezúton szeretném megköszönni kedves olvasónknak, hogy megosztotta velünk ezt a módszert.

Horváth Gabriella


További tartalmak a témában:

meddig-nyomod-el

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Hozzászólások

C-vitaminos hajfesték eltávolítás

Sziasztok!

Épp az imént végeztem el a kezelést" a lila hajamon.Valamennyivel valóban világosabb lett,majd valamelyik nap megpróbálom mégegyszer hátha sikerül még egy kicsit javítanom a helyzeten. De az előbb annyira izgultam,hogy miután lemostam a c vitaminos sampont elfelejtettem mégegyszer megmosni a hajam samponnal,egyből balzsamoztam,és erre csak most jöttem rá amikor már megszárítottam a hajam,lehet hogy ezzel elrontottam valamit?! 

Előre is nagyon szépen köszönöm a választ! 

 

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Nem rontottál el semmit!

Bizonyos agresszívebb hajfestékek esetén csak több lépésben lehet festékteleníteni a hajat.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Eredeti hajszín világosítása

Színezem a hajam és hanem muszáj nem festem, de mivel sötétbarna az alap hajszínem, azt a színező nem fogja be. Itt az van írva a c vitaminos kezelés nem világosítja az eredeti hajszínt. Tudsz ebben nekem segíteni, mivel világosíthatnám a hajtöveim gyorsan és kíméletesen? Gondolkoztam haj világosító sprayken is, de azok elvileg nagyon szárítják. Előre is köszönöm a segítséget

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Hajvilágosítás természetesen?

Szia! 

Sajnos azt nem lehet megoldani természetes módszerekkel...  Ebbe bele kell törődnünk, ez az egyetlenegy hátulütője van a növényi készítményekkel történő hajfestésnek. Amúgy minden más szuper: a haj dúsabb, egészségesebb, fényesebb lesz általa. 

Milyen színt szeretnél elérni? 

Sajnos a színezők sem jobbak, mint a festék. Mi a Khadi keverékeket vagy a sima hennát ajánljuk. 

Értékelés: Nincs

Ez egy csodaszer

Egy hónapja festettem be fekete színezővel a hajam, szeretek a színekkel kísérletezni, így gondoltam, megnézem magam feketén is, a feketét sötétbarnára festettem rá ami szintén nem az eredeti hajszínem volt, ahogy mostam egyre jobban kopott és foltos lett, gondolkodtam rajta, hogy neki ugrok szőkítővel (családba van fodrász) , de nem akartam tönkre tenni az így is megviselt hajacskám.. mert épp most állt egészégileg rendbe , elkezdett nőni. Az utóbbi években nagyon sokat maceráltam szőkítettem is rendesen, nem bírtam magammal..  Egy éve barna vagyok és most jött a fekete őrület, tegnap este nézegettem utolsó mentsvárként a neten, hátha találok még olyan módszert amivel ki lehetne ütni a szőkítőporozást... rátaláltam eme oldalra.. először kételkedtem benne mivel már eredeti citromlével már öblögettem valamikor a hajam és sörrel is locsolgattam siker nélkül, de mivel ez egy pakolás így adok neki egy esélyt, aszkorbinsav volt itthon még maradt télről egy 4 evőkanálnyi, ma reggel felkeltem megcsináltam, 1 órát hagytam rajta mivel elég sötét színről van szó biztos, ami biztos elven, aztán mosás - szárítás és ATYAURISTEN BEVÁLT!! Vagy 2 árnyalatot is sikerült kihoznom belőle, nagyon boldog vagyok, egyenletesen kiszedte a sötét színt nem foltos és a legmegnyugtatóbb nem sprőd a hajam ! Azt nem állítom, hogy nem lett ici picikét szárazabb, de hát azt hajápolókkal korrigáltam, de még mindig istenes a szőkítőpor által okozott katasztrófához Én nagyon örülök az eredménynek, hamarosan újra felteszem a pakolást, hátha még világosabbat is kitudok belőle hozni, CSODASZER  

Értékelés: Nincs

Vörösödik

Szia! Azért írok neked, mert itt találtam ezt a pakolást is. Hamvasítóval volt színezve a szőke hajam, le is szedte nagyon szépen a lilát a pakolás, viszont azóta hajmosás után pár nappal a hajam töve, ahol a lenövés kezdődik, el kezd vörösödni minden szó nélkül. Ez mitől lehet? Köszönöm a válaszod!

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Vörösödő hajtő

Valószínű azért, mert a vörös pigmentek dominálnak a hajadban. A természetes szőkék általában vagy azért szőkék, mert pigmenthiányosak (ők nagyon fehér bőrűek, kék a szemük, és mindig leégnek a napon), és vannak azok a szőkék, akiknél egy fajta vörös pigment van túlsúlyban. Gondolom, a C-vitamin eltávolított minden vegyi terhelést a hajszerkezetből, ami most elkezd apránként ürülni, és okozhat meglepetéseket. Ha 4-6 hét múlva is vörösödsz, akkor az bizony már a természetes színed lesz!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Nagyon szépen köszönöm

Nagyon szépen köszönöm a választ! Sosem volt vöröses a hajam, inkább a szürkés-szőke felé hajlik a természetes hajszínem, azért is használtam hamvasítót a szőke melírokra, de meguntam és szerettem volna, ha természetes színű lesz végre a hajam. Kíváncsian várom ezt a 4-6 hetet. :)

Értékelés: Nincs

C vitaminos pakoláshoz tápláló olaj

Sziasztok!

Most kaptam itt az oldalon a tippet a C vitaminos pakolás alkalmazásához Melitől a sötétre sikeredett hennás-indigós hajfestésem miatt az indigó eltávolítására.

Az lenne a kérdésem, hogy mi van akkor ha a sampon és az aszkorbinsav mellé már eleve teszek valamilyen ápoló olajat (pl avokádó, jojoba, kókusz stb)? Félek a pakolás szárító hatásától, a hajvégeim évek óta vegyileg szőkítettek, ezért szárazak, folyamatos olajozásra, erős ápolásra szorulnak, hogy kinézzenek valahogy, és a hajam is nagyon vékonyszálú ráadásul. Igaz, már 4x hennáztam és sokkal jobb lett azóta az állaga, de még most is elég száraz a vegyileg festett rész.  Szerintem nekem a C vitaminos pakolás utáni hajbalzsam/hajpakolás biztosan kelleni fog a hajamra, de ha azt mondjátok, hogy nem árt a C- vitaminos pakolásnak a hozzáadott olaj (nem semlegesíti a színkiszedő hatást), akkor már ezen a ponton is ápolnám a hajamat biztos ami biztos alapon.

Köszönöm!

Edina

Értékelés: Nincs

C-vitaminos kezelés és olajos pakolás

Szia Edina,

Nincs tapasztalatom a pakolással kapcsolatban, és nem emlékszem, hogy valaki az olajat és C-vitamint egyben alkalmazta volna. A fenti leírásban azt gondolom nem véletlenül szerepel, hogy a pakolást a C-vitaminos kezelés után használd. Elképzelhető, hogy az olaj miatt a C-vitamin nem tudja kifejteni a színkiszedő hatását. Igazából ha nem sajnálod az egyszeri pakoláshoz elkészített olajat és C-vitamint akkor kipróbálhatod egyben is és kérlek írd majd meg a tapasztalatodat róla.

Vedd figyelembe, hogy "strapált haj esetén ritkábban (1-2 hetente), vagy csak 1-2 alkalommal készítsd el a kezelést."

Boszorkánykonyhában finom ételek, italok receptjei mellett hajápolási kencékre is bukkanhatsz.

Értékelés: Nincs

Ha kipróbáltam megírom!

Köszönöm a válaszod Detti77, ha kipróbáltam olajosan a C-vitaminos pakolást, megírom, hogy milyen lett, végül is vesztenivalóm szerintem nincs vele, legfeljebb nem szedi ki a színt és ismételnem kell, de ennyi belefér.

Viszont nagyon örülök, hogy odakerült leveled végére a Boszorkánykonyhás ajánlás, eddig nem is tudtam a létezéséről, habár egy ideje böngészgetem már az oldalt, de látom, nagyon sok szuper recept van ott, úgy tűnik, ez a felület ötletek kifogyhatatlan tárháza, még több időt kell itt töltenem! 

Értékelés: Nincs

Kipróbáltam olajjal a C-vitaminos pakolást!

A vállig érő hajamhoz először 2 evőkanál aszkorbinsavat használtam a samponhoz és egy púpos evőkanál kókuszolajat, 20 percig hagytam fent a pakolást. Nagyon minimálisan tapasztaltam csak a színkiszedő hatást. Következő alkalommal (ami rögtön a következő hajmosásnál volt, azaz 4 nap múlva) 3 csapott evőkanál aszkorbinsavat és szintúgy 1 púpos evőkanál kókuszolajat 40-45 percig hagytam fent, ekkor már hatásosabb volt, a hajamból egész jól kiszedte a nemkívánatos indigót s így a bent maradó henna által vörösesebb lett a barnám (ez volt az elérendő cél számomra). Mindkét alkalommal utána is feltettem egy gazdag olajos-növényi keratinos tápláló hajpakolást, így nem (nagyon) sérült a hajam, de a korábban vegyileg festett végeken azért egy egészen kicsit érzékeltem, hogy szárít a C-vitaminozás. Nem vészes, azóta már egy hajmosás előtti olajos pakolással és némi brokkoliolajos hajvégápolózással helyrehoztam, de érzem, hogy vigyázni kell vele annak, akinek nem egészséges a haja, mert szárít. Szerintem kis pihentetés és ápolás biztosan kell a hajnak, ha valaki többször is alkalmazni szeretné ezt a pakolást.

Őszintén szólva nem tudom, mi lett volna, ha nem teszek a C-vitaminos pakolásba kókuszolajat, befolyásolta-e pl. a hatását (szerintem nem nagyon, mert másodjára érezhetően kifejtette a hatását) de engem megnyugtatott a tudat, hogy amikor "maratom" a hajam, egyben vissza is ápolom.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
B.Kinga's picture

Köszönjük a tapasztalataidat!

Szia!

Nagyon köszönjük, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat! 

Szép hétvégét neked!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Shikakai-al is működik

Képzeljétek, kipróbáltam a C-vitaminos pakolást úgy, hogy sampon helyett egy adag shikakai-t kevertem ki (olajat nem tettem bele, mint az előző két alkalommal) és így is működik (kb. 30 percen át hagytam fent a pakolást és csak sima bő vízzel öblítettem, utána már nem is samponoztam)! Azért írom, hátha valakinek szimpatikusabb ez a még természetesebb megoldás, nyugodtan alkalmazhatjátok sampon helyett, leteszteltem! :-)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Fekete-vörös ombre-ból eredeti

Sziasztok! Körülbelúl 3 hónapja festettem be a hajamat az eredeti barna hajszínemről fekete-vörös ombre-ra. A fekete hajszín már kikopott a hajmosásoktól, de a vörös csak halványodott de még benne van főleg a napfénynél látszódik. A vöröshöz nem lett leszivatva a hajam. A kérdésem az lenne hogy a vörös eltávolításához körülbelül hány alkalom kellene a C-vitaminos kezelésból hogy visszakapjam az eredeti hajszínemet? 

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Ez az, amit Neked kell kipróbálnod...

Szia! 

Ez teljesen egyéni, hogy kinek hogy szedi ki, milyen festék, milyen intenzív, milyen haj stb. Csináld meg először egyszer, aztán majd látod, mennyire volt eredményes. 

Értékelés: Nincs

Nekem bevált!

Nekem bevált :-)

Értékelés: Nincs

Visszakapom-e az eredeti méz színű hajamat?

Sziasztok!

kb 1,5 hónappal ezelőtt befestettem a hajamat vörös hajszínezővel. Nem szeretnék vörös lenni csak a barátom kedvééert festettem be most az egyszer. Sajnos elkezdett lenőni ezért kipróbáltam a c-vitaminos pakolást. Elég szépen szedni a vörös színt, már 3x megcsináltam. :) Az lenne a kérdésem hogy visszakapom-e az eredeti méz színű hajamat ezzel a pakolással? Vagy nem? 

Köszi a válaszokat előre is :) Evi

Értékelés: Nincs

Festett vörösből méz szőke?

Szia Évi,

Ha ilyen szépen szedi le  a színt akkor csináld meg a C-vitaminos kezelést többször is. Hogy a végső eredmény milyen lesz azt sajnos nem tudjuk megmondani. A fenti cikkben is olvashatod:

"A legutóbbi kémiai színezések által a hajszálba és a hajszálakra juttatott kémiai pigmentek egy részét távolítja el a kezelés. Színmélységtől és túlpigmentálástól függően enyhén világosabb és kevésbé élénk színt kapunk. Viszont a hajad nem lesz fénytelenebb, tapasztalatok alapján hordható színt kapsz eredményül."

Értékelés: Nincs

Hamvasítás

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy a fodrászom a sárgàs szőke miatt hamvasitotta a hajam, de a végeredmény szàmomra nagyon ilyen szürkés lett. Ez a pakolás segít a hajamon? És vissza kapja a sárgásabb melegebb színét? Köszönöm a vàlaszt előre is!

Értékelés: Nincs

Hamvasítás után?

Szia,

A fenti írásban ezt olvashatod:

"Ha a saját, eredeti hajszínednél világosabbra volt festve a hajad, akkor az eredeti színedet nem kapod vissza ezzel a módszerrel. Világosabbra festés esetén csak az élénk színt szedi le a hajadról."

Értékelés: Nincs

C vitaminos hajfesték eltávolítás

Sziasztok!

Évek óta festetem a hajam begyi festékekkel szőkére ls barnára. Mostanra rájöttem, hogy az eredeti hajszínemet keresem és azért kísérletezgetek olyan színűt festeni. Ami persze lehetetlen. Jelenleg barnára van festve és az eredeti hajszínem olyan seszínű, sötétszőke. Most szeretném lenöveszteni a hajam, ami elég hosszadalmas lesz. Ősz hajszálam nincs még, de mire lenövesztem lehet lesz :) Az lenne a kérdésem, hogy a c vitaminos hajfesték eltávolítás abban az esetben is megvalósítható, ha évek óta festve van a hajam? Ha többször elvégzem ezt a kezelést van rá esély, hogy visszakapom az eredeti hajszínem vagy ahhoz hasonlót? 

A választ előre is köszönöm

Értékelés: Nincs

Évek óta festett hajra C-vitaminos kezelés

Szia,

A fenti cikkben ezt olvashatod:

"A legutóbbi kémiai színezések által a hajszálba és a hajszálakra juttatott kémiai pigmentek egy részét távolítja el a kezelés. Színmélységtől és túlpigmentálástól függően enyhén világosabb és kevésbé élénk színt kapunk. Viszont a hajad nem lesz fénytelenebb, tapasztalatok alapján hordható színt kapsz eredményül.

Ha a saját, eredeti hajszínednél világosabbra volt festve a hajad, akkor az eredeti színedet nem kapod vissza ezzel a módszerrel. Világosabbra festés esetén csak az élénk színt szedi le a hajadról."

Kérlek olvasd el itt  Agenne tapasztalatát. 

Sok sikert kívánok!

Értékelés: Nincs

Úton a természetes felé

Sziasztok!

Körülbelül 4 éve folyamatosan sötétbarnára volt festve a hajam. Nyáron szinte mindig majdnem szőkére szívta a nap, de én sajnos mindig visszafestettem barnára. Így történt, hogy már szinte fekete volt a hajam.. tavaly leszívattuk az egészet, kaptam egy "szép" rezes, többszínű hajat.. ezután ezt folyamatosan szőkítettük hamvas szőkével és egy szintén "szép" sárga színt sikerült elérnünk.. Persze hirtelen felindulásból visszafestettem középbarnára, de most már egy színt és márkát használtam - kétszer volt festve a hajam azóta (hálisten sikerült kiiktatni a vörös árnyalatot, inkább hamvasabb most) Elkezdtek megint kikandikálni a szőke babahajszálaim. (Nincs mit tenni, alig várják hogy felszínre kerüljenek!) Az eredeti hajam sötétszőke és olyan, mintha melírozva lenne, vékony világosszőke tincsekkel (én hülye nem tudom miért erőlködtem a barnával..) Minden nyáron szinte tejfölszőkére szívja a nap. Na most, eldöntöttem, hogy nem festem tovább a hajam. Nem kaptam a környékünkön c-vitamin port, ezért citromsavat használtam természetes samponnal keverve. 1 órát volt a hajamon, kimosásnál folyamatosan folyt ki belőle a barna festék. Egy picit világosabb is lett, de látványosabban csak a töveknél. Kiderült, hogy tudok szerezni c vitamin port, jobb hatást érhetek el vele? Vállig érő hajam van, mennyi mennyiséget használjak? És érdemes inkább a végéire rakni inkább, vagy használjam az egész hajamon? Nagyon szeretném visszakapni az eredeti színemet, főleg azért, mert szeretném ha egészségesebb lenne a hajam - ezáltal végre elkezdene nőni is... Úgy terveztem, hogy hetente, vagy kéthetente használom ezt a módszert, nyáron pedig úgyis kiszívja a nap, még a sötétbarnámat is világosra szívta anno. :)

Sajnos képet nem tudok beszúrni.. :(

 

Köszönöm előre is a választ!

 

Vivien

Értékelés: Nincs

C-vitaminos kezelés festett barna hajra

Szia Vivien,

A fenti cikkben olvashatod, hogy:

"Abban az esetben, ha sötét színekkel sokszor tőtől a hajvégekig volt festve a hajad, többszöri kezelésre lesz szükség. A tapasztalatok alapján ezzel a módszerrel az előző, vagy még az azt megelőző vegyi festék réteg is eltávolítható. Ha sötét színekkel vagy feketével sokszor volt festve a hajad, az nehezebben távolítható el."

"Egy tálkában keverj össze 1-2 dl sampont hajhossztól függően 1-2-3 evőkanál C-vitamin porral. Oszlasd el a száraz hajadon, adj hozzá kevés vizet, hogy mindenhová egyenletesen kerüljön. Fedd le zuhanysapkával és törölközővel. Hagyd hatni 20-40 percig. Majd hosszan (percekig) öblítsd le. Mosd meg a hajad samponnal."

Sajnos ennél pontosabb  mennyiséget nem tudok mondani, ezt mindenkinek magának kell kitapasztalnia, sok függ a festett  hajszíntől és haj állapotától is.

Sok sikert kívánok!

Értékelés: Nincs

Henna

Sziasztok, az èn hajam legutjára hennával volt festve, előtte viszont sima festèkkel, kb 7 cm a festett rèsz, a többi már saját! Lehetsèges, hogy kiszedi a C-vitaminos pakolás? A választ előre is köszi! 

Barbi

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Vegyi festéket vagy hennát akarod leszedni?

Kedves Barbi!

A vegyi festéket vagy a hennát akarod leszed?

A c-vitaminos pakolás alkalmas arra, hogy a vegyi színt kicsit koptassa, teljesen nem szedi le. A hennát viszont nem szedi le, csak az indigót a növényi festékek közül.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs

C vitamin tojássamponba?

Sziasztok!

Úgy tűnik, lesz egy követőm a barátnőim közül a növényi hajfestésben. Valószínűleg én fogom neki felkenni az első menetet. Van kb. 3 hónap lenövése, de úgy gondoltam, hogy jó lenne egy kicsit leszívni a többi festékből is. Én az oldalon lévő habos tojássampont szoktam kikeverni és használni. Ha abba belekeverem neki a c vitamint, és úgy hagyjuk dunsztolódni a haját, abból vajon mi lesz? Van -e erről valakinek tapasztalata?

Értékelés: Nincs

C-vitaminos kezelés tojássamponnal? Tapasztalatokat várunk!

Kérjük írjátok meg a tapasztalatokat ha tojássampont használtatok a C-vitaminos kezeléshez! Köszönjük szépen!

Értékelés: Nincs

Sikerült enélkül is! :)

A realitás felülírta a várakozásaimat. Nemhogy lenövés látszott a haján, hanem egyáltalán nem látszott, hogy valaha is színezve vagy festve lett volna, pedig két színt is "elkoptatott" egy év alatt. Szó szerint, mert C-vitamin nélkül is teljesen kikopott belőle minden. Nagyon szép sötétbarnát sikerült előállítanunk :)

Értékelés: Nincs

Vegyi szőkéből barna a C-vitaminos pakolással. Lehetséges?

Festett szőke hajam van, eredeti szinem barna. Szeretném, ha újra az eredei hajszinem lenne szivatás nélkül. Szerintetek a c vitaminos kezelés segithet ?

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Vegyi szőkítés és a színpigmentek

Szia Ananasz0!

A sötétebb hajszínből csak úgy lehet vegyi hajfestéssel világosabb árnyalatot elérni, hogy a hajban lévő színpigmenteket valamilyen anyaggal eltávolítják (pl. hidrogén-peroxid segítségével). Így, ha az eredeti hajszíned elérése a cél, akkor ezt a festett rész lenövesztésével fogod tudni elérni. A szőkített részt hiába kezeled C-vitaminos pakolással, a színpigmenteket nem fogod "visszakapni", mert azok el lettek onnan távolítva vegyi úton. 

Remélem tudtam segíteni, szép napot neked! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Vissza az eredetihez

Sziasztok!

Nyar elejen festettem be a hajam feketere amit szerettem is de jött a tel, eltünt a szep barna bör es nagyon sapasztott a fekete ugyhogy elhataroztam hogy visszaternek az eredetihez. kb 1 honapja elsö probara Brt probaltam ami szedett le a feketebol, vöröses fenye lett csak eppen most 3 szinu a hajam  kb 1cm eredeti haj, majd 2-3 centi vilagös rezvöröses valami majd vöröses fenyü sötetbarna. az en hajam egyebkent sötet hamvas szöke (a fodraszom szerint. szerintem a fako barna jobban illik ra) igy eleg hülyen nez ki. Meg akarom ezt probalni hatha, a vöröses feny ellen van valami tippetek?

Értékelés: Nincs

3 színű hajra C-vitaminos kezelés?

Szia,

A legjobb lenne szakértő kezekre bízni a hajadat, ezért bejelenkezhetsz Horváth Gabriella Bionom fodrászmesterhez - Növényi hajfestés - egyéni tanácsadás és konzultációra.  

A C-vitaminos kezelés segíthet halványítani a vegyi festéket, de hogy az előzőleg alkalmazott hajfestékeltávolító után hogy fog reagálni a hajad, lesz-e eredménye, és ha igen akkor milyen  azt sajnos nem tudjuk megmondani.

Érdemes még egyszer átolvasnod a fenti írást az ezzel kapcsolatos olvasói tapasztalatokat is, valamint a   10+1 dolog, amiről tudnod kell növényi hajfestés előtt! és a Gyakran Ismételt Kérdések a növényi hajfestésről írásokat is.

Ha belevágsz akkor kérlek írd majd meg a végeredményt!

Értékelés: Nincs

C-vitaminos kezelés eredménye

Na kiprobaltam! Sajnos a szemelyes latogatas nehezen menne, mert Nemetorszagban elek (ezert az ekezetek hianya is). Nagy meglepetesemre a 3 centi rokavörösböl aranybarna, a vegek vöröses fenyeböl meg kicsit talan lilasabb fenyü barna lett. Vilagositani szeretnem majd, hogy le tudjam növeszteni az allando sapka viseles nelkül, de elöször ki akarok szedni annyi festeket, ami lehetseges, hogy minimalizaljam a karosodast. Egy masik blogon olvastam, hogy egy lanynak szinten ez volt a gondolatmenete, es a 2 ora szökites helyett 10 perc eleg volt neki, persze, ahany ember, annyi fele haj, de a lenyeg, hogy muködik. Ha valakinek van esetleg kemiai festekes tapasztalata a pakolas utani idöszakban, az irja meg batran :D

Értékelés: Nincs

Beválna az én hajamon?

Sziasztok!:)

2015. Decembereig festettem a hajam Ll C. C. G.s-al, az 525-os meggyes csokolade arnyalattal. Korulbelul egy honapja vorosesre akartam valtani, es bekentem a hajam Pe Color Shampoo-val,301-es arnyalatu bordoval,ami elvileg 24 mosasig tart,de en nem hiszem hogy teljesen kikopna az egesz. Borzaszto feketes-sotetbarnas lett tole a hajam,es ha rasut a nap,a hajtovemnel tiszta piros az egesz. Eddig hajmosassal koptattam,es a vege el is kezdett kikopni az elozo meggyes csokolade kopott valtozatara,de a fejem tetejerol egyszeruen nem kopik le semmi. Es lenovesem is van,igy eleg csunya a hajam,mivel az eredeti hajszinem sotetszoke. Szeretnem kikoptatni vagy kivilagositani a hajamat,hogy ismet be tudjam festeni meggyes csokolade arnyalattal. Sok mindent olvastam mar,hogy lehetne termeszetes uton vilagositani a hajamat,es elegge osszezavarodtam. Szerintetek ez a c-vitaminos vilagositas bevalna az en hajamon? A valaszokat elore is koszonom!

Értékelés: Nincs

Vegyi festék világosítása C-vitaminnal

Szia,

A C-vitaminos kezeléssel a festett haj árnyalata világosítható, de azt nem tudjuk megmondani senkinek, hogy milyen lesz a végeredmény. A fenti cikkben olvashatod, hogy "Növényi színező porokkal akár a kezelést követően is színezheted a hajad. Kémiai szerekkel nincs ilyen irányú tapasztalatom."

Miért szeretnél újra vegyi festéket használni?  Hajfestés maradandó károsodással! járhat akkor is ha előtte nem okozott problémát.

Természtes hajfestésről rengeteget olvashatsz nálunk. pl itt is.

Értékelés: Nincs

Köszönöm szépen a tippet!!

Köszönöm szépen a tippet!! Kipróbáltam én is!! Kétszer kentem a hajamra a C-vitaminos pakolást, két árnyalattal világosabb lett sötétbarna hajam!

Értékelés: Nincs

Rezes fény eltüntetése

Sziasztok,

befestettem a hajam egy ammóniamentes hajfestékkel, direkt úgy vettem a fodrászkellékesnél, hogy ne legyen benne vörös pigment. A hajam szinte fekete lett a középbarna helyett... ekkor találtam az oldalatokra, és kipróbáltam a C-vitaminos pakolást, ami után már valóban nem tűnik feketének a hajam, viszont, ha a fény úgy esik rá, akkor élénk narancsos fénye van, ami rettentő rosszul áll...mit tehetnék ezzel? A hajam eredetileg közép és sötétbarna közötti színű, enyhén őszülök, azt terveztem, hogy ezzel a festéssel kihúzom 3 hónapig, s utána átváltok növényi festésre (előtte mindenféle színező volt a hajamon, ezért nem tudtam rögtön a növényivel, viszont az őszekről már lekopott a színező), de most 3 hónapot ezzel a narancs fénnyel...jajjj

Értékelés: Nincs
B.Kinga's picture

Növényi hajfestés előtt

Szia katusa78!

Sajnos csak arra tudlak bíztatni, hogy tarts ki, megéri váltani!  A C-vitaminos kezelést többször is lehet alkalmazni, talán érdemes újra próbálkozni vele! Amit személyes tapasztalatból tudok ajánlani, az a Fekete szappan, az ezzel kapcsolatos "élményeimről" ebben a cikkben írtam.

Mielőtt belevágnál a növényi hajfestésbe, érdemes elmenni Gabi egyéni tanácsadására, ahol mindent részletesen át tudtok beszélni!

Szép napot neked! 

Értékelés: Nincs

Természetes hajszín

Sziasztok!

Tavaly lecseréltem a hajfestékem növényi festékre. Khadivel színeztem a hajam ( vilàgos barna ) 3 hónap utàn nagyon elkezdett vörösödni és mivel még kezdő voltam ezen a téren sajnos több hibàt is vétettem. Türelmetlen voltam és mikor màr kezdett élet jeleket mutatni a hajam. Hullàmosodott , javult a tartàsa, fényes volt... Újra vegyi festékhez nyúltam a fodràszommal hogy eltüntessük a vörös színt.

Értékelés: Nincs

Természetes hajszínszínem 2.

Sziasztok! Segítséget kèrnék. Kipróbàltam a c vitaminos kezelést!. Tényleg működik!!! Csokolàdé színű hajamból 2 alkalom utàn rézvörös szerű szín lett. Szeretném valahogy a vörös színt eltüntetni, eredetileg olyan sötétszőke lehet a hajszínem. Alkalmazzam még a c vitaminos pakolàst ? Nem szeretném tovàbb festeni a hajam. De most elbizonytalanodtam.

Értékelés: Nincs

C-vitaminos kezelés hajra

Szia, 

A C-vitaminos kezelés többször is ismételhető, kérlek olvasd el ezt a hozzászólást is.

Értékelés: Nincs

Sampon

Szia!

Milyen sampont ajánlasz a kezeléshez?

Értékelés: Nincs

Tiszta növényi samponok

Szia,

A fenti cikkben linkelve vannak az ajánlott Tiszta növényi samponok. Az otthoni samponod és más kozmetikumaid összetételét (INCI) ellenőrizni tudod a hatóanyag keresővel.

Sok sikert!

Értékelés: Nincs

ombre

Sziasztok! Ombre hajam van. A tövét én szoktam festeni, a szőke részt fodrász festi évente maximum 2 alkalommal szőkítő porral. Legutolsó tőfestésnél elnéztem a megszokott hajfestéket, és sötétebb lett :(ezt szeretném kivilágosítani c vitamin pakolással, hogy álljak neki? Gondolom nem jó ha rákenem a kiszőkített részre is? Köszi, ha tudtok tanácsot adni :)

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Elrontott vegyi festés javítása

Kedves Krisztina!

Gondolom hosszú a hajad talán el tudod különíteni a végekete. Jól masszírozd be a tő részre a c-vitaminos pakolást száraz hajon, utána a szőke részt kend be jól balzsammal az majd megvédi. 

Értékelés: Nincs

Adieu zöld haj?

Szőkítés után zöldre festettem a hajam egy sok mindentől mentes színzővel, viszont a pigmentek olyan szépen megmaradtak, hogy július közepe óta sem kopott ki.

Mostanra kicsit meguntam, szívesen váltanék, még nem tudom, mire, lehet, egy másik színes dologra, de a zöldnek mennie kell.

Mit gondoltok, ez a kezelés beválhat?

Most ilyen a hajam:

Ha esetleg van valakinek ötlete, tippje, hogy mi legyen a következő szín, kíváncsian várom. :)

Üdv, Eszti

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Zöld haj után mi legyen?

Szia Eszti! 

Őszintén szólva, nem tudom, milyen összetevői lehetnek a festékednek. Ha a hajadra tapad, úgy, ahogy a "hagyományos" kémiai festékek (nem a szőkítő), akkor van rá esély, hogy szed le belőle a C-vitaminos kezelés. Ha van benne hidrogén, akkor azt leszedni nem lehet, mivel a haj színe ki lett szívatva. 

A hennát sem igazán lehet eltávolítani a C-vitaminos pakolással, mert az a haj belsejébe is beépül, ezért van az, hogy nem kopik le, csak lenő.

Próbáld meg nyugodtan, mert ártani nem fogsz vele, maximum nem sikerül leszedni...  

Értékelés: Nincs

Szeretném hajszinemet vissza kapni s.o.s

Szia ! Nekem szökés barnás a hajam, vörösre festettem a hajam végét . Ez az első, hogy befestettem . Lehetséges, hogy a c vitaminos kezelésel vissza kapjam a hajszinemet ?  Nekem A samponom van ami 200 ml es az jó hozzá ?  A festék neve  intenziv vörös . 

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Vissza az eredeti hajat!

Szia! 

Van rá esély, hogy visszakapd az eredeti hajszínedet, legalábbis tompulni fog a vörös szín, és közelít az eredetihez. Ezt előre nem lehet megjósolni, és 100%-ig nem tudom megígérni, hogy pont olyan lesz elsőre, mint az eredeti hajszíned. 

De jó esélyed van valami ahhoz hasonlóvá letompítani a kémiai festék vörösségét, hiszen ez a módszer pont erre lett kikísérletezve. 

Nagyon alaposan olvasd el ezt a fenti bejegyzést, aztán kövesd a lépéseket pontosan! 

A sampon összetételét nem ismerem, ebből a márkából létezik "jó" és "nem jó" összetételű is. Legalábbis régen így volt, mostanában nem néztem, hogy merrefelé változott a dolog. 

EZEKRŐL tudom teljes biztonsággal azt mondani, hogy tiszták és magas hatóanyagtartalmúak. 

Értékelés: Nincs

Természetes hajfestékkel szőkére nem lehet festeni..........

Igen, ez mind szép és jó hogy le kéne állni a vegyi hajfestéssel, de amíg Hennával vagy egyéb bármi más természetes hajfestékkel nem tudok középbarnából-világosszőkét varázsolni/mert ez áll jól/,addig a természetes hajfestést elfelejthetem. :(

Értékelés: Nincs

Köszönet a C - vitaminos ötletért

Sziasztok! Köszönet a C-vitaminos ötletért! Elsőre gyönyörű lett az eredmény. A fejbőröm fellélegzett, és remélem pont kerül a rejtélyes allergiám végére is.

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

Rejtélyes allergia

Szia!

Örülök hogy segíthettünk! 

Kíváncsivá tettél: Milyen rejtélyes allergiáról van szó?

Értékelés: Nincs

Rejtélyes allergia

Szia!

Februárban kezdődött. Munkahelyet váltottam. Az új munkahelyen néhány nap után elkezdett viszketni a kezem, és vörös lett. Nem kiütés, csak olyan, mintha forrázás lenne. Aztán elkezdett terjedni, lábam, fejbőröm, hónalj, has hát. Iszonyat. Aztán megint munkahely váltás. Most tisztítóban dolgozom, perklóretilén, és többféle vegyszer van körülöttem. :-( A dolog folytatódott. Csak antihisztamin szedése segít. Pedig közben összeállított nekem egy nagyon kedves gyógynövény-boltos hölgy egy igen jó máj és epetisztító teát, amit egy hónapig ittam becsülettel. Húst alig eszem, akkor is csak fehéret. Nem értem a dolgot. Nagymamám is allergiás volt, nála a hajfesték lenövesztése és hajvágások sorozata után múlt el. Ennyi dióhéjban. :-)

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Ekcémás jellegű?

Mert ha igen, akkor utalhat arra is hogy "nem érzed jól magad a bőrödben". Érdemes lene elolvasnos ezeket a cikkeket, hogy megoldódjon a rejtély:

 • http://eletmodszer.com/szerintem/fel-a-fejjel-ekcemasok.html
 • http://eletmodszer.com/hirek/az_ekcema_fajtai
 • http://eletmodszer.com/comment/29523/az-ekcema-lelki-okai
 • http://eletmodszer.com/hirek/probiotikumok_ekcema.html
 • és egy gyűjtőoldal: http://eletmodszer.com/ekcema.html
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Szőkéből eredeti hajszínt?

Sziasztok!

Ezzel a C-vitaminos módszerrel vegyileg festett szőke szín nem távolítható el, igaz?

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Nem tudod visszaállítani az eredeti hajszínedet

C vitaminos pakolással, mivel szőkítés során a hajszálakból eltávolítják a természetes pigmentek egy részét .

De javaslom a természetes hajfestést, mellyel egyúttal a hajad állagán is javíthatsz, és egészségkárosító hatása sincs. Mielőtt döntést hoznál, vagy belevágnál, ezeket érdemes elolvasnod a témában:

10+1 érv a növényi hajfestés mellett

A növényi hajfestéssel kapcsolatos leggyakoribb kérdések

10+1 dolog, amiről tudnod kell növényi hajfestés előtt!

Tények és tévhitek az "ártalmatlan" hajfestékekről

Értékelés: Nincs

KÖSZÖNÖM ezt a nagyszerű tippet és a segítséget!

Sziasztok!

KÖSZÖNÖM KÖSZÖNÖM KÖSZÖNÖM KÖSZÖNÖM KÖSZÖNÖM KÖSZÖNÖM!!!!!

Nem tudom egyszerűen elégszer megköszönni Nektek ezt a tippet! Tegnap este elrontottam a hajfestésem, a sötét vörös hajfestéktől FEKETE lett a hajam! Zokogás kerülgetett. Nagyon kényes vagyok a hajamra és évek óta próbálom világosítani, most pedig egy szempillantás alatt elrontottam mindent!

De megtaláltam ezt a cikket. Egész éjjel nem tudtam aludni, alig vártam hogy reggel legyen és kipróbálhassam. 40 pecig hagytam a hajamon és mikor levettem a fürdősapkát nem hittem a szememnek!!! Viszzakaptam a régi ragyogó vörösömet!!! Majdnem elsírtam magam örömömben!

Nagyon köszönöm még egyszer, életmentő tipp volt!!! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Antal Vali's picture

Van még egy életmentő tippem!

Le kéne állnod a vegyi hajfestésről! Ugyanis olyan ragyogó vörös, mint a hennázott haj, egy vegyi festéssel sem érhető el, ráadásul a vegyi festékek DNS károsítóak, és bizonyítottan hozzájárulnak az agyrák kialakulásához. Olvsad el a hennáról és a növényi hajfestésről szóló cikkeinket, és gyönyörködj a képekben, amelyeket az olvasóink küldtek be a hajukról hálából, hogy felnyitottuk a szemüket.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
verebedit's picture

Minden jó, ha vége jó!

Örülök, hogy segíthettünk! Aranyos vagy, hogy megírtad nekünk!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Jól értem?

Jól értem,hogy 1-2 dl tömény sampont ír a recept a C vitaminos kezeléshez? Nekem ez egy kicsit drágának is tűnik, hisz rámenne a hosszú hajamra az egész tubus sampon.....

Értékelés: Nincs

Haj C-vitaminos kezelése

Szia!

A fenti cikkben ez áll:

"Egy tálkában keverj össze 1-2 dl sampont hajhossztól függően 1-2-3 evőkanál C-vitamin porral."

Lehet, hogy drágának tűnik a samponod ára miatt, de az biztos, hogy ez nem károsítja a hajadat, mint a vegyszeres kezelés. Választhatsz olcsóbb sampont is a célra.

Értékelés: Nincs

SOS SEGÍTSÉG!!

Sziasztok!

Pár napja hajszőkítő samponnal kiszőkíttettem a hajamat, de csúnya vöröses színű lett az eredeti szőkés barnából. Elméletileg 24x-i mosás után kijön ez a szőkítő de én ebbe már nem vagyok biztos. Hogyan kaphatom vissza az eredeti hajszínemet festés nélkül?? Megpróbáljam ezt a c vitaminos pakolast? Nagyon köszönöm előre is a választ

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Egy próbát megér

Szia Bettina!

Hát ez nem színező, hanem ammóniamentes tartós hajfesték. A dobozon is szerepel, tartós.

A C-vitaminos kezelést érdemes megpróbálni, mert ha az eredetit nem is kapod vissza, a vörösség talán enyhül. A világosítás a természetes hajszín pigmentek elszíntelenítésével jár, azt már nem adja vissza semmi, csak lenő.

Ajánlom figyelmedbe a hennás tanácsadást is, ha esetleg a természetes megoldások felé fordulnál:

Horváth Gabriella Bionom fodrászmester - Növényi hajfestés - egyéni tanácsadás és konzultáció

 

 

Értékelés: Nincs

Feketéből Szőkét ( Szintén)

Sziasztok!

Az alább olvastam egy júliusi hozzászólást: Feketéből Szőkét.
Én ebbe a procedúrába pár napja vágtam bele és csak most ocsúdok fel, hogy mennyire eszetlenül.

Egy kis előzmény:Kb 5-6 éve platinaszőkén villogtam, aztán katt másnaptól fekete voltam. Hosszú hajam volt mindig, de amíg szőkítettem a végei mindig letöredeztek,az áhított fenékig érő hajat sohasem értem el. Hála az égnek tartottam a hirtelen sötétítéstől, hogy foltosan fog kopni, ezért ammóniamentes, argánolajos color shampooval álltam neki, amit nagyon jól tettem, mert minden egyes festés alkalmával fokozatosan sötétedett be a hajam(nem voltak lehetetlen hányás színek közben:középbarnára kopott,aztán már csak sötétbarnára és a harmadik alkalomtól tartotta a fekete színt). Minden kezelés alkalmával egészségesebb,csillogóbb és erősebb lett a hajam, mint azelőtt bármikor (megkockáztatom, hogy így képeket visszanézve szebb, mint gyerekként, mert akkor semmilyen pakolást,olajat nem használtam). És meg is nőtt szépen a kívánt hosszúságúra. Mivel minden mosás alkalmával engedett a színéből, ezért a lenövések nem látszottak úgy,mint egy festésnél. Kopott a festett rész plusz a mosás közben valamennyi a lenövést is befogta,nem volt soha túl feltűnő egyenes vonal a két szín között.

Tegnap reggel viszont úgy keltem,hogy megint katt, ombre akarok lenni,de a természetes sötétszőke hajszínemből platinába átmenően, ami azt jelentette, hogy a feketétől mindenhonnan meg kellett szabadulnom. Vásároltam egy két komponensű hajradírt, ami, mint ahogy itt írjátok az aszkorbinsavas pakolást, csak a mesterséges pigmenteket távolítja el a hajból, az eredeti hajszínen nem világosít. Az utolsó fekete színezésem egy hónapja volt, azt és a mostíni lenövésembe bemosódott színt szépen kiszedte, de a többször kezelt részeken semmi változás sem történt. Mit tesz ilyenkor a hülyegyerek. 40 volumenes hidroxy + antiorrange szőkítőpor....4*....sikerült a szépen megerősödött hajamat teljesen hazavágnom, mert már elfelejtettem, hogy a szőkítés mennyire hazavágja a haj szerkezetét. Szana szét töredezett, kiszáradtak a végek a közepe elgumisodott, szerintem csak a csodán múlt, hogy nem égettem le az egészet ennyi vegyszerezéssel. Most sikerült egy fordított ombrét készítenem, ugyanis a szőkítő sem csodaszer, a végek még mindig sötétek ráadásképp most viszont sikerült hányásszínű vörösre leszvínom (hamvasító ide vagy oda) fent pedig a lenövésem tökéletes platina. Arról meg ne is beszéljünk, hogy egy ilyen procedúra a bőrt sem kíméli. A fejbőröm nagyon érzékeny lett, mivel ilyen hosszú hajjal dolgoztam, szőkítés közben kicsúszott ráment egy kis szőkítő a karomra ide-oda, nem sikerült gyorsan lemosnom, hogy haladjak a többi rész szőkítésével is, nehogy a már bekent oldal leégjen, így jól kicsípte ezeken a helyeken.

Én tényleg bekattantam, nem így kellett volna, szóval kedves júliusi hozzászóló, remélem ezt elolvasod és tanulsz az én hülyeségemből!!!

Viszont lenne ide egy kérdésem is. Írtam ugye, hogy most minek tettem ki a hajam, milyen állapotba lett ettől és arról érdeklődnék, hogy a szőkítés után még mindig sötétebb vörös részeket ez az aszkorbinsavas pakolás tudja-e halványítani, valamint, ha igen, akkor ez a jelenleg említett körülményket tekintve mennyi idő elteltével lehetne alkalmazni ezen a hajon? Esetleg valami ötlet, hogy milyen más módszerrel, milyen készítményekkel, mennyi idő elteltével tudnám elérni a vágyott felül sötétszőke alul platina ombre hajat további roncsolás nélkül?

Előre is köszönöm:

Netty

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Feketéből szőkét roncsolás nélkül?

Szia Netty!

Meg lehet próbálni a c-vitamin pakolást. Ilyen esetben először akár többször kell a sötét/vörös részre, és aztán a tő részre. A szőkítővel is ez a helyzet. De nem fűzök hozzá nagy reményeket.

Roncsolás nélkül: a tő részt kell sötétebbre festni a végeket meg az adott szín mélységben hamvasítani.

De ez szakmunka, otthon nem biztos, hogy menni fog, sőt csak a legkíválóbb szakembereknek megy, úgy hogy ha fodrászhoz mész, körültekintően válassz.

Természtes festékkel nem kivitelezhető a kívánt szín.

Naposat,

Gabi

Értékelés: Nincs

A pakolással is meg a festéssel is kb mennyi időt várjak?

Szia Gabi!

Köszönöm a válaszodat!

Akkor azt hiszem megpróbálom a pakolást a végeken, ahol még bőven maradt festékanyag az eredeti színemhez képest. Tovább szőkíteni már nem merem, félek, hogy teljesen tönre vágnám már vele. Aztán megyek rá festékkel, már csak azt nem tudom, hogy a pakolással is meg a festéssel is kb mennyi időt várjak ezután a tegnap előtti mutatvány után!?

Előre is köszi!

Netty

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Ilyen-olyan ártalmatlan hajfestékek

Milyen festékre gondolsz, Netty? Csak remélni tudom, hogy mindezek után nem vegyihez szeretnél ismét nyúlni... Persze a döntés joga a tiéd, egy dologgal viszont mindenképpen érdemes tisztában lenni (ezt a festékgyártók perzse nem verik nagy dobra): a fekete, illetve sötétebb hajfestékek ugyan nem roncsolják annyira a hajszerkezetet (sőt ideig-óráig akár ápoltabbnak, fénylőbbnek is tűnhet a haj), viszont a szervezet egészére nézve annál károsabb hatásúak. Ezzel kapcsolatban ajánlom figyelmedbe ezt az írást: Tények és tévhitek az "ártalmatlan" hajfestékekről.

Ha az olvasottak, illetve a veled történtek ellenére is a vegyi festésnél maradnál, mindenképpen kompetens szakember felkeresését javaslom (a C vitaminos pakolást azért bátran elvégezheted otthon, és elvileg utána azonnal lehet festeni, de ez utóbbit én már inkább szakemberre bíznám).

Igénybevett hajad ápolásához extra tippeket itt olvashatsz:

Festett/szőkített haj ápolása

A leghatékonyabb nyári hajápolási technikák - kívül és belül.

Emez pedig egy kis kedvcsináló a növényi hajfestéshez, Gabi kolléganőm tollából: 10+1 érv a növényi hajfestés mellett.

Bárhogyan is döntenél, csillogó és egészséges hajkoronát kívánunk!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Reparex

Sziasztok!

Egy ideig Rt használtam,sajnos örököltem a korai őszülést,és nem akartam festeni a hajam,gondoltam kipróbálom.Csakhogy bezöldült tőle a hajam egy része. Ez a C-vitaminos pakolás segíti leszedni ezt fura színt? Tudtok esetleg ez ügyben segíteni? 

Előre is köszönöm: Krisztina

Értékelés: Nincs

Szintén zöld lett a hajam

Szia,

Én ugyanígy jártam. szintén zöld lett, és már ezt a c-vitaminos pakolást is kipróbáltam, de sajnos semmi változás nem történt. 

Kipróbáltam mindent amit mondott a cég: r....x és a különböző fórumokon olvastam. Sajnos egyelőre semmi változás. Én visszavittem a maradék terméket, és kértem segítséget, de nem kaptam konkrét választ, csak telefonon azt, hogy próbáljam meg a ketchupos és a szódabikarbónás pakolást. Egyik sem segített, pedig többször megcsináltam mindegyiket. 

Én Cg ammóniamentes színezővel festettem be. Nem fogta be egyáltalán a zöld részt. Most már hetek óta "égek" és magyarázkodom, persze egy kis viccel, hogy bulizni voltam. De a lényeg, hogy sokáig nem bírom már. Nagyon zöld, ott ahol a r...et használtam. tehát egy kb. 20 cm-es részen. 

Most már ott tartok, hogy online kapcsolatban vagyok a "feltalálóval" és azt állítja, hogy mivel semmilyen adata nincs arra nézve, hogy rajtam kívül bárkinek zöld lett volna a haja, ezért próbálnak kísérletezni, de konkrét adatok nélkül nem tudnak. valamint szükségük van hajmintára is (nem egy hajszálra, hanem többre) én próbálok ilyennel szolgálni.

A másik amit javasolt az a klóros lemosás, amit még nem próbáltam de igencsak tartok tőle. Nyilván ezeket nem hajra találták ki. 

szóval, ha teheted lépj velük kapcsolatba, hogy kiderüljön, nem csak én vagyok így egyedül ezzel a zöldülés problémával. (boos@euroweb.sk) ,én leírtam, hogy előtte nem használtam fodrász által festett agresszív hajfestéket, csak ammóniamenteset, és az első doboz r...x használata után semmilyen panasz nem volt, ezért elkezdtem a másodikat, de jóval kevesebbet mint rá volt írva, ezért sem lehet túlhasználat....Értetlenül álltak és állnak a dolog előtt. 

Szeretnék arra buzdítani mindenkit, aki hasonló helyeztben volt vagy van, hogy jelentkezzenek, mert ők úgy vélik, hogy mivel nincs dokumentált eset, (az enyémen kívül) akkor nem is létezik a probléma. (Magyarországon állítólag 70 ezer db-ot adtak el, és én vagyok az egyetlen akiről tudomásuk van, mások tényleg nem szólnak?) 

Leírtam, hogy nem szedek gyógyszereket, csak vitaminokat. hogy hosszú, viszonylag erős, hullámos barna hajam van. 

De fogalmuk sincs mitől alakult ez ki, de állítják hogy például férfiaknál még sosem volt ilyen probléma. 

Csak nőknél, ezért gondolják, hogy a korábbi hajfestékkel áll kapcsolatban a zöldülés.

Ha bármivel sikerül eltüntetni jelentkezem és kérem, hogy akinek már sikerült eltüntetni, az is írja meg, hogyan. 

Lehet hogy megpróbálom ma az enyhe klóros lemosást....

Zöldhaj-mentes napot!

Ne hagyjuk magunkat, mert én is azért vettem meg ezt a borzalmat, hogy egy állítólag természetes összetevőkkel rendelkező terméket használjak az őszülésre és ne pedig hajfestéket. Hát nem jött be, pedig semmilyen kisbetűs részben vagy utasításban nem szerepelt az, hogy esetleg elfofrdulhat ilyet zöldülés. az meg senki nem tudja hogy mitől lehet eltávolítani! 

K

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Ezen csak a türelem segít

Szia Krisztina!

Sajnálom, de nem igazán szedte le mikor próbáltuk, persze kipróbálhatod te is.

Akinek hasonló problámája volt annak elkezdtük a tőrészt festeni a többi meg kopott lassan.

Esetleg gyere el tanácsadásra:

Horváth Gabriella Bionom fodrászmester - Növényi hajfestés - egyéni tanácsadás és konzultáció

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs

Szia Gabi, köszönöm a

Szia Gabi, köszönöm a választ. Akkor ezt semmi se szedi le? A zöldes színt befogja a növényi festék? Mert még nem ősz a hajam, csak vannak bene ősz szálak, és egy kicsit zavarnak.

Üdv: Krisztina

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

A tő részt kezd el festeni

Szia Krisztina!

A tő rész kezd el festeni, aztán apránként lekopik.

Sajnos, más ötletem nincs. Ha bármivel próbálkozol, csak tincseket fess be.

Értékelés: Nincs

Miért fessem a hajtőnél ott nem zöld?

Szia. miért a tövét ?A hajtő nem zöld,hanem lejjebb kezdödik és kb 15cm zöldes utána megint barna.

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Nem biztos, hogy változni fog

Szia!

Arról nem volt szó, hogy miért használtad, de gondoltam, hogy az ősz szálak végett, ezért írtam, hogy ott kezd el, hogy legalább a lenövés ne világítson.

A zöld részt nem biztos, hogy elfedi, legalábbis ezt tapasztaltuk. Egy próbát megér, hátha még is.

Értékelés: Nincs

Nem szeretném többet festeni a hajamat

Szia!

2-3 alkalommal volt sima, vegyi festékkel festve a hajam, most legutóbb 2-szer pedig ammóniamentessel barnáról vörösesre. Nem szeretném többet festeni a hajamat egy jó darabig. Jó megoldás lenne a vörös szín halványítására ez a pakolás? Közelebb kerülne ettől a pakolástól a hajszínem az eredetihez, hogy le tudjam növeszteni?

Előre is köszönöm a választ!

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Vegyi hajfesték halványítása

Szia!

Ezt így látatlanban nem tudjuk megállapítani. A helyzet az, hogy a C vitaminos pakolás a vegyi festéket eltávolíthatja a hajról, de a saját pigmentjeiet nem telepíti vissza. Tehát, ha világosabbra volt festve a hajad a természetes árnyalatodnál, akkor nem kapod vissza az eredeti színedet, még ha teljesen le is szedi a vegyi festéket a C vitamin. Ennek tudatűban éremes mérlegelni, illetve próbát tehetsz elsőre csak egy eldugottabb tincsen.

A természetes hajfestékekkel nem teszel kárt sem a hajadban (sőt, kimondottan ápoló hatásúak, hisz gyógynövényekből állnak), sem az egészségedben, sőt még a környezetet sem szennyeze vele, érdemes tehát ezeket választanod, ha újra festésre adod a fejed .

Gyakran Ismételt Kérdések a növényi hajfestésről

Értékelés: Nincs

Göndörség és árnyalatkülönbség

Sziasztok!

Kb. másfél éve festem a hajam, először rézvörös, majd sötétebb vöröses-barnás árnyalatokkal, végül 2 hónapja úgy döntöttem leszámolok a vörössel és visszatérek az eredeti (sötét szőke-világos barna jellegű seszínű) hajszínemhez. Ekkor befestettem sötétebb barnára, hogy kikopjon és lenövesszem, de sajnos feketét kaptam, amitől azóta nem nagyon akar szabadulni a hajam. 

Tegnap próbáltam ki először a C-vitaminos pakolást. 2 evőkanál aszkorbinsavat használtam, láthatóan világosodott a hajam, az alsó rétegek(amik mindig a festés végére maradtak és világosabbak is voltak ezáltal) középbarnára fakultak, a felső viszont csak keveset engedett, így nagyobb kontraszt lett a 2 szín között mint eddig. Ezzel kapcsolatban lenne a kérdésem, hogy érdemes e még többször elvégezni a kezelést, hátha a felső réteg is kikopik jobban, vagy nagyobb rá az esély, hogy csak még inkább szétválasztódik a két szín?

Amíg nem festettem a hajam gyengén göndör volt, mióta havonta festettem viszont egyre inkább kiment a göndörség, mára elértem odáig, hogy egyenes a hajam szárítás után(bár az utóbbi időben nem lépcsősen van vágva), amit nagyon nagyon sajnálok. Eddig két fodrászt kérdeztem, de konkrét választ nem tudtak adni erre. Lehetséges az, hogy a vegyi festék annyira roncsolta a hajam, hogy a göndörséget is kiszedte belőle? Alapvetően én az ellenkezőjére számítottam, mivel hogy szárazabb is lett mint eddig. Viszont ma úgy vettem észre, hogy hullámosabbra száradt mint az utóbbi hónapokban.

Köszönöm előre is a választ/tanácsot! :)

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Amla göndör hajra

Szia Pulóver!

A C vitaminos-kezelést nyugodtan megismételgetheted, sőt érdemes is ez esetben szerintem, Gabi kolléganőm ITT írt a C vitaminos hajvilágosításról egy profi összefoglalót.

Úgy gondolom, bölcs döntést hoztál, hogy nem szeretnéd többé vegyileg kezelni a hajadat .

Ami a másik problémádat illeti, az amla-pakolás segíthet visszanyerni a természetes göndörségedet, sokaknak bevált már göndör haj ápolására, ITT írtam róla bővebben. Egy próbát megér szerintem.

Értékelés: Nincs

Feketéből szőkét szeretnék

Sziasztok!

C vitamin pakolásból az első csodákat tett, a második épp dunsztolódik. Egy 2 hónapja nem festettem már feketére, az amugy sötétbarna hajam. A kérdésem az lenne, ha lejött a fekete, itthon be tudom festeni a hajam szőkére? Jó minőséget szoktam használni, és a leghosszabb rész is max 20cm. Az nem tiszta, h most c vitamin után sajátnak számít-e a hajszínem...

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Feketéből szőkét ripp-ropp

Szia!

Hogy kinél mennyire szedi le a fenti pakolás a vegyi festéket, nagyon egyéni, attól is függ, hogy milyen összetételű festéket használtál és hányszor (mindig végikented-e a hajszálakat stb). Ezt majd meglátod a pakolások után.

Azt gondolom tudod, hogy természetes úton sötétbarnából szőkét nem lehet festeni, de még ha lehetne, akkor sem javasolnánk ekkora változtatást hirtelen. Ha mindenképpen ragaszkodsz a szőkéhez, én azt javaslom neked, hogy semmiképpen se vágj bele otthon, hanem keress fel egy profi szakembert.

Érdemes a döntésed véglegesítése előtt elolvasnod ezen írásokat:

10+1 érv a növényi hajfestés mellett

Tények és tévhitek az "ártalmatlan" hajfestékekről.

Ha fontosabb az egészséged és az, hogy a hajad hosszú távon is szép legyen, fontolgasd inkább a természetes hajfestékek és hajápolók használatát. No, nem ragozom ezt tovább, olvasgass még picit az oldalon, azután dönts belátásod szerint. 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Áttérés vegyi festékről természetes hajfestésre ősz hajnál

Sziasztok!

Kb. 15 éve festetem a hajam vegyi hajfestékkel, azért kezdtem el festetni, mert korán kezdtem őszülni sajnos.

Mostanra már teljesen ősz lennék, ha nem festetném.

Szeretnék áttérni a vegyszermentes hajfestésre, mert nagyon hullik a hajam, és gondolom, hogy ez is közrejátszik benne.

Most sötétbarnára van befestve.

Ha teszek rá C-vitaminos pakolást, akkor szerintetek milyen lesz?

Már kezd lenőni a fejtetőmön, kezdenek sajnos látszani az ősz hajszálak oldalt is, ezért újra festetnem  kellene hamarosan

Ha hagyom lenőni, az csúnya lesz, ápolatlan.

Mikor kezdhetem el használni a természetes hajfestékeket?

Középbarnát szeretnék.

Nagyon tudatlan vagyok ebben a témában sajnos, azt sem tudom, hogy pontosan melyik természetesen festéket, hogyan kellene használni...

Várom a segtséget!

Köszönöm.

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Vegyiről növényi festékre váltani

Szia!

Több lehetőség közül is választhatsz, de majd a lehetőségeid is eldöntik majd.

Megcsinálhatod a c-vitaminos leszedést, viszont ha sötét marad a festett rész ahhoz kell a tőfestést is igazítani, tehát az eredménytől is függ.

3 hónap pihentetést javaslunk itt az oldalon.

Július elején tervezek tanácsadást a bionomban ha eljössz személyesen magyarázom el mit hogyan.

Ha nem szedi le a C-vitamin, akkor marad a sötétbarna még egy darabig, és apránként lehet kivilágosítani. Ebben az esetben a Khadi vörös árnyalattal és a Khadi sötétbarnával fesd az elején, de csak a tő részt. Ha világosabb lesz akkor a világosabb árnyalatokkal.

Olvasd el a hennázással kapcsolatos tartalmakat a jobb oldali menűben az összes hennás írást megtalálod.

Értékelés: Nincs

Hajhullás..

Sziasztok! Már vagy 5 éve folyamatosan festem a hajam feketére, és már meg is untam, meg mostanában nagyon elkezdett hullani a hajam... nem is festettem a hajam már vagy fél éve, és most szépen kezd lenőni... Rátaláltam erre a cikkre, és szeretném kipróbálni, csak annyi lenne a kérdésem, hogy ez a pakolás a hajhagymákat nem roncsolja ( az én esetemben még jobban ), és nyugodtan kipróbálhatom ezt a módszert ? válaszotok előre is köszönöm :)

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Nyugodtan próbáld ki!

Tudtad, hogy a fekete festék mérgezi legjobban a szervezetet? 

A C-vitaminos pakolás nem roncsolja a hajhagymákat, viszont segíthet leszedni a kémiai festék egy részét! Azt viszont nem garantálom, hogy általa rögtön visszakapod az eredeti hajszínedet, pláne, ha már évek óta festeted... 

De mindenképpen csak hasznodra válhat, ha abbahagyod a kémiai festékek használatát. 

Értékelés: Nincs
Andie87's picture

Melyik hajszín áll jobban?

Sziasztok!

Kb. 1 hónapja festettem be hennával és indigóval a hajamat feketére!Eddig platinaszőke voltam!Igazából tetszik ez a szín,szép lett a hajam állaga,fogása a hennától!A szőke nagyon tönkretette sajnos!

Igazából szeretnék tanácsot kérni,hogy szerintetek melyik hajszín áll jobban,teszek fel képet!Valakinek nagyon tetszik a fekete hajam,valaki azt mondja öregít!Nekem tetszik,szeretnék minél jobbat,ezért már a C-vitaminos pakoláson is gondolkoztam,de lehet a barna nem is állna jól.

Örülnék pár hozászólásnak,sokat segítenétek nekem! :) Köszi! Andie

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
osmanthus's picture

Szőke vagy fekete?

Nagyon csodálkozom azon, hogy van aki úgy látja, hogy ez a hajszín téged öregít. Ha valamelyik öregít, akkor az egyértelműen a szőke. (Szerintem nem a te színed, főleg nem ez az árnyalat.) A fekete viszont igazán jól áll, az arcod sokkal bájosabbnak tűnik mellette és az egész megjelenésed harmonikussá, "erőlködésmentessé" válik ezzel a színnel. 

Értékelés: Nincs
Andie87's picture

Szőkét szerettem

Szia!

Neked is köszönöm a hozzászólásod, kicsit "megnyugodtam", akkor annyira nem rossz :) A szőkét pedig nagyon szerettem, csak hát persze,a z nem túl természetes szőke, ami nekem volt! :)

Köszönöm mégegyszer!

Andie

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Az én véleményem

Szia! 

Egyáltalán nem öregít a sötétebb haj! Sőt!!! Sokkal természetesebb vagy a második képen, nagyon jobban tetszik. 

Többiek? 

Értékelés: Nincs
Andie87's picture

Köszönöm a hozzászólásod!

Köszönöm a hozzászólásod! :) Egy ideig még biztosan fekete maradok :)

Értékelés: Nincs

Vegyi festék eltávolítása és őszülés

Sziasztok!

Sajnos 18 éves korom óta, 10 éve őszülök ezért festem a hajam. Sokáig vegyi krémhajfestéket használtam, majd áttértem egy ammóniamentesre, középbarna árnyalatúra. Tudom, hogy szintén mérgező, de amikor azt választottam a növényi festékek közül csak a hennáról hallottam, vöröset pedig nem akartam. Az ammóniamentes festék gyengébben fogja be az ősz hajszálaimat, mint az ammóniás krémhajfesték, sőt, mostanra már szinte alig. (Kivéve a hajvéget, ami már fekete.) Az első mosásnál még rengeteg festék kikopik, hiába öblítem a hajam festéskor sokáig, míg tiszta víz nem folyik le róla. Ezért egy kicsit tartok a növényi festékektől is. Mi van, ha azt is ledobja a hajam? (És mi van, ha a vegyit azért dobja le a hajam, mert ennyire mély ellenérzéseim vannak a festékkel szemben? Hmmm...)


Az eredeti hajszínem sötétbarna némi vöröses beütéssel, főleg ha kiszívja a nap. A bőröm fehér, a szemem kék, így a fekete, amivé váltam kezd szörnyen sok lenni. Már az se számít ha vörös leszek csak ne kelljen ezt a mérget többé a fejemre kennem, mert mindig furdal a lelkiismeret közben.

Szóval jelenleg úgy festek, hogy a hajvégem fekete, a hajtőm az első mosásig az, aztán előtűnik a vöröses beütésű sötétbarnám, ami fokozatosan a hajvég felé válik feketévé, ahogy egyre több réteg festék van rajta. Mivel habbal festek mindig a teljes hajhosszt festem (lapockáig ér, de rövidesen csak vállig fog, mert le fogom vágatni megint.)

Úgy döntöttem, hogy kivárom a két hónapot, amennyit el tudok viselni a borzasztó randa lenövésemmel és utána nekiesek C-vitamminnal hogy kopjon ki a vegyi festék amennyire csak tud. Viszont a 3 hónap várakozási idő az ősz hajszálak miatt nagyon elhanyagolt kinézetet kölcsönözne nekem, ha nem teszek semmit a fejemmel. Szóval megtehetem, hogy 2 hónap után 1-2-3 C-vitaminos lemosást követően nekiálljak hennával vagy valamelyik Khadi festékkel? Mondjuk mogyoróbarna, mert az még befogná talán az őszt is. Vagy kell a 3 hónap és valahogy bírjam ki mindenféleképpen? Vagy mit tudok csinálni a növényi festésig hogy ne legyen annyira csúf az ősz lenövésem? A két halántékom majdnem teljesen ősz és a fejtetőm is elég mákos. Illetve ha a vegyi ennyire nem fogja be a hajam, akkor a két lépéses festést kéne kipróbálnom? Aztán meglátom, hogy az első lépés után a csak hennával megelékszem-e vagy rámegyek még indigóval is? A henna tuti befogja az ősz szálakat is? És vajon azok pirosak lesznek? Köszönöm, ha bárki is végigolvassa sirámaim. Szörnyen érzem magam :(

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Hennával, indigóval az őszek ellen :)

Szia!

Kérlek nyugodj meg, semmi nincs veszve, a probéma megoldható, a hajad megmenthető!

Az ősz haj vegyi festése a professzionális kategóriába tartozik, nem csoda, hogy otthon nem bolgogultál vele. De nézd a jó oldalát: emiatt találtál rá a növényi hajfestékekre és többé már nem fogsz mérgeket kenni a fejedre .

A henna minden hajat befog, a legmakacsabb őszt is, az indigónak van, hogy két festés kell, illetve eleinte lehet, hogy kopik majd kissé, de nem vészes.

Olvasd el kérlek EZT a cikket, itt többek között azt is megtalálod, mik a javasolt teendők, ha nem bírod kivárni a három hónapot.

Érdemes teljes festés előtt próbatincseket készítened, mivel látatlanban nehéz lenne megmondani, hogy pontosan milyen keverék válna be. Talán a legegysezrűbb valóban a Khadi lenne, a világos- vagy mogyoróbarna. Kérlek feltétlenül olvasd el alkalmazás előtt a részletes használati útmutatót is, ott minden fontos infó megtalálható.

Bátorság, meglátod, nem bánod meg a döntésedet! Várjuk majd a részletes beszámolót is .

Értékelés: Nincs

Khadi vörös

Sziasztok! 

 

Következzék beszámoló: Kétszer csináltam meg nyáron a C-vitaminos hajpakolást. Először azt hittem nem működik, csak halványsárga lé jött a hajamból, de megszárítva világosabb lett. Másodszorra ugyannyi C-vitaminnal már barna lé jött és kb. az utolsó 3 festés ki is fakult, a hajam vége azonban fekete maradt. Ez után festettem be hosszas tanakodás után Kahdi vörössel, mondván hogy az az ősz hajszálakat biztos befogja és ha nem tetszik rámegyek majd valamelyik barna árnyalattal. Az első festés után (2 órát állt a hajamon) az ősz szálaim répavörösek lettek, a többin meg se látszott a festés. Két nap múlva egész elfogadhatóra sötétedett a szín. Azóta háromszor tőfestettem, az ősz hajam vöröses, kicsit melíros kinézetű, a többi része a hajamnak vöröses árnyalatú, kivéve az alját, ami fekete. Szerencsére az átmenet szép fokozatos, többen is ombrenak nézték. A hajam puha és fényes, ha tavasszal levágatom a vegyi festéktől fekete alsó 10 cm-t akkor végleg elköszönhetek a vegyi festéktől. Addig meg bezsebelem a dicséreteket at "ombre" festésért :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Kékesfekete haj - tapasztalat

Eredetileg középbarna (az a seszínű) hajam van, ezért váltottam feketére. Olvastam ezt a dolgot, a vége már amúgyis kopott ki, mert erősebb hajam van, megpróbáltam.
Igazából nekem nem volt más, csak csalánsamponom, de ettől független 1 deci samponhoz első alkalommal raktam 3 kanálnyi gyógyszertáras aszkorbinsavat. A feketéből rögtön vöröses sötétbarna lett, most kicsit többet raktam bele, most várom, hogy megszáradjon, és milyen lesz, mert most több lötyi jött ki, mint múltkor.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Folytatás

Megint világosabb lett, gesztenyebarnánál tartok, még mindig vöröses. Úgy döntöttem, még kétszer csinálom ezt meg, utána lesz ami lesz. Szeretnék most világosabb hajat, ezért akartam megpróbálni ezt a technikát, meglátjuk mennyire sikerül a további két alkalommal kikoptatni, hogy utána kis pihenővel a másik festék befogja.

Értékelés: Nincs

Végeredmény.

Harmadik alkalommal mentem neki ma, negyedszerre már felesleges. Jó sok lötyi jött ki ma is, de a hajam árnyalatán már nem változtatott semmit az eljárás. Sötét gesztenyebarnába hajló vöröses hajam lett, de azért jó, hogy már nem fekete. Mindenesetre a tarkóm ég, de a hajam szép fényes lett. 

Értékelés: Nincs

Világosítás

Sziasztok!

Nemrég festettem a hajamat, de sajnos a vártnál sötétebb eredményt kaptam. Az lenne a kérdésem, hogy ha ezt a kezelést alkalmazom rá, akkor ez teljesen eltávolítja a festéket, vagy csak szimplán világosítani is lehet a színén? Nem szeretném most rögtön újrafesteni, de az előző viszonylag világos rézvörösöm helyett most egy elég sötét rezes beütésű gesztenyebarna hajam lett, és inkább a kettő közti színt akartam elérni valahogy. Lehetséges ez ilyen módszerrel?

Köszönöm! 

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Természetes festék leszedés természtes eredménnyel

Szia!

Ez a módszer nagyon hatékony, és kímélő, az eredmény viszont bizonytalan, de vétek lenne emiatt elvetni. A többi módszer (szőkítő) szakmai körültekintést és szaktudást igényel, otthon sokkal nagyobb galiba okozható vele. Szóval veszteni valód nincs, azt nem hinném, hogy az összes színt leszedi és újra festeni kellene. Viszont ha nem szed le elég színt, újra meg lehet csinálni. Ja, és vegyi festésről beszélünk igaz? Mert a hennát nem szedi le.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Igen, vegyi-növényi festékről

Igen, vegyi-növényi festékről, a Het kezdtem el most használni, de elvileg henna nincs benne. Megpróbálom ezt a módszert, én is úgy remélem, hogy túlságosan leszívni nem fogja, csak egy kicsit világosítani, és utána majd tudom újra a világosabb vörösre festeni, kicsit később.
Köszönöm a választ! :) 

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Tények és tévhitek az "ártalmatlan" hajfestékekről

Milyen az eredeti hajszíned? Valódi természetes hajfestékekkel is nagyon sok lehetőség van már, és persze a nemkívánt "mellékhatások" nélkül.

Ezt olvastad-e már: Tények és tévhitek az "ártalmatlan" hajfestékekről.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Vissza kaphatom az eredeti színemet?

Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a cikkre. Az én eredeti hajszínem szőke, azonban 2 hónapja befestettem világos mahagóni vörösre. A fodrászaim mind leakartak beszélni a festésről, mondván, hogy meg fogom bánni. A festést nem bántam meg, szeretem ezt a hajszínt, azonban nem akarok 2-3 évnél tovább vörös lenni. Az lenne a kérdésem, hogy ezzel a kezeléssel visszanyerhetem az eredeti szőke hajamat? A festék, amit használok elvileg csak tartós hajszínező, de ugyanúgy lenő, mint a festék.

Köszönöm előre is.

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Vegyi festék eltávolítás természtesen.

Szia!

Az eredeti színedet már csak lenövesztés után kapod vissza. Ezzel a kezeléssel a nagyon vörösséget, és a sötétségéből lehet csökkenteni, de teljesen már nem lesz az eredeti. De szőkítővel sem, sőt! Akkor már inkább ezt csinálnám meg több alkalommal, mint szőkíteni, mert az még tönkre is teheti.

Értékelés: Nincs

C vitaminos pakolás szőkített hajon tapasztalat

Szia sztok!

Középszőkére festett hajamat egy gyenge pillanatomba csokibarnára pingáltam. Szinte azonnal megbántam, így hát miuután mindent elolvastam a C vitaminos hajvilágosításról, amit csak találtam, nekiugrottam a hajamnak. Kétszer pakoltam be, szépen kivilágosította, és semmi baja nem lett, szép fényes, szép világosbarna, alul szőkés. Ha jól tudom növényi festékkel nemigen lehet szőke hajat kreálnisötétbarna hajból, pedig én nagyon szeretném! Ha mégis van rá lehetőség, légyszi írjatok már róla! Köszi!

Gerda

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Természetes hajszínem visszanyerése!

Szép napot!

Az a problémám lenne, hogy kb 10-15 cm-es lenövésem volt már (az eredeti színem sötétszőke) 2 évvel ezelőtti hajfestésőrületemből (világosbarna színező 2x, rézvörös festék 1x, utána próbáltam fokozatosan szőke árnyalatokkal visszanyerni az eredti színem,/ami tudtam, hogy lehetetlen/ vagy 5x tuti be lett festve különböző szőke árnyalattal ez a vörös, meg az előtte lévő világos barna. Jelenleg pedig eltelt 2 év az utolsó festés óta, majd meguntam a lenövesztését, ezért hirtelen felindulásból ismét befestettem (amit rögtön meg is bántam, akárcsak 2 éve), de nem olyan színt kaptam, mint vártam, sötétszőkére szerettem volna, de helyette világosbarnát kaptam, és ezáltal minden előző szín is jobban előjött újra, pedig már szépen ki volt kopva. Így most az a baj, hogy a hajszínem mindenfélébe "pompázik" (világosbarna-rézvörös-szőke).

Az lenne a kérdésem, hogy, hogyan tudnám kiírtani végre a festéket a hajamból, hogy minél előbb visszakaphassam az eredeti színem, vagy ahhoz a lehető leghasonlóbb színt, illete mennyire rongálná ez a C-vitaminos kezelés, és mennyire adná vissza az eredeti színét a hajamnak? Érdemes-e megcsinálnom egyáltalán?

Előre is köszönöm a választ!
Anita 

Értékelés: Nincs
Kardos-Lőkös Melinda's picture

Foltos haj

Szia Anita!

Én a helyedben pontosan a C-vitaminos kezelést csinálnám meg! Pont erre való, amire írod. Ha az előírásnak megfelelően csinálod, akkor nem teszi tönkre a hajat, sőt, végül is leszedi a vegyi festéket, így még használ is az állagának. 

Olvasd el a tapasztalatokat, kedvezőek! Én tennék egy próbát, ártani tuti nem fog! 

Értékelés: Nincs

Eredeti hajszín visszaállítása

Sziasztok :)

Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt a cikket, hatalmas segítséget jelenthet :) a hajam körülbelül 3-4 hónapja volt utoljára színezve és most ehhez hasonló árnyalatú: http://www.happyhairshop.sk/pimg/162.jpg.

A sok színezés előtt még elég seszínű hajam volt, túl sötét ahhoz, hogy szőkének lehessen nevezni, de túl világos ahhoz, hogy barna legyen.

Szeretném visszanyerni az eredeti hajszín hajszínemet, mert vörös szeretné szeretnék lenni - hennával, de ahhoz a mostani hajam túl sötét.

Szeretnék tanácsot kérni, mennyi esély van arra, hogy ezzel a módszerrel visszakapjam az eredeti hajszínemet?

Előre is köszönöm :) 

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

A kilátásaid igen jók

Bátran próbáld ki a fenti módszert! Ha elsőre nem működik tökéletesen, nyugodtan meg is ismételheted, heti 2 alkalommal mondjuk. 

Azután a  hennával pedig szép vörös leszel .

Értékelés: Nincs

Nem rég festettem, le szeretném szedetni?

Sziasztok!

Évek óta feketére festem a hajamat, sötét barna az eredeti hajszínem.

Kb. egy féléve nem festettem már, s elég jól lenőtte a hajam a feketét, viszont úgy gondoltam visszaváltanék feketére.

Ahogy lemostam a festéket és megláttam újra a feketét, meglepődtem, már nem tetszik annyira,mint régen. Nagyon megbántam, hogy visszafestettem.

Mi a véleményetek, mennyi idővel a festés után lehet kiszedni c vitamin porral a színt? Hennával festettem, azt is kilehet így szedni? Mennyi idő múlva festhetem be barnára?

Válaszotokat köszönöm!

Üdv. Zsuzsa

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Hol fekete, hol barna

Szia Zsuzsa!

Igen, akár most is neki eshetsz. Ha jól értem hennáztál és indigóztál igaz? Ha csak egyszer volt, le fog jönni simán, és lehet sötétbarna lesz és már kész is. :) Vagy vegyi feketével festetted? És mivel akarod befesteni, ha még sem olyan, mint amilyet szeretnél vegyi barna festékkel?

Értékelés: Nincs

Hol fekete, hol barna

Tisztelt Gabriella! 

Szeretném megköszönni a válaszát!

Hennával festettem be, most először, nem vegyi festékkel, viszont a kiszedetés után vegyivel szeretném barnára festeni a hajamat.

A kiszedetés után azonnal festhetem, vagy hagyjam pihenni a hajamat?

Üdvözlettel: Zsuzsa

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Indigót is használtál?

Kedves Zsuzsa!

Még az jutott eszembe, hogy milyen henna volt az ami feketére festette a hajad. Mivel sokféle vegyi henna is kapható. Ha először hennáztál utána indigóztál, tehát két lépésben festettél akkor biztos növényi festést csináltál. Sajnos sok natúrbolt árúsít vegyi összetevőket tartalmazó hennát. Ezekkel az a baj, hogy a c-vitamin se biztos, hogy leszedi. Megcsináltad már?

Naposat,

Gabi

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Természetesen barna hajat barnára vegyi festékkel?

Amint Gabi említette feljebb, ha most C vitaminozol, valószínűleg barna lesz az eredmény. Ha amúgy is barnát szeretnél, minek gyötörnéd még a hajadat, a szervezetedet a vegyi festékkel? Hennával-cassiával-pici indigóval is lehet finomítani a kapott barna árnyalaton.

Ha mindenképpen vegyizni szeretnél mégis hennázás után, érdemes előtte pihentetni a hajadat (mi legalább 3 hónapot javaslunk, de ősíintén szólva még így sem pártoljuk ).

Értékelés: Nincs

Nagyon szeretném visszakapni az eredeti hajszínemet vágás nélkül

Sziasztok. Véletlen találtam ide, és nagyon örülök!

Következő a problémám. A hajam összesen 3x volt festve, utána 2x színezővel. Eredeti színem sötétszőke körül mozog, olyan seszínű, tipikus nyár. :) először dobozos sötétszőke, másodszor dobozos középszőke, majd  harmadszor dobozos jeges szőke lettem. az első kettőtől kicsit sötétebb, szinte barna. utána jött két alkalom világos szőke színező és most elég világos, 3 árnyalattal bizosan világosabb a hajam. Ha nem több :(. Kíváncsi lennék, hogy ezek a festékek milyen erősen "szívják le" a hajam, ha egyáltalán csinálnak vele ilyet.

C vitaminos tapasztalatok érdekelnének. Nagyon szeretném visszakapni az eredetit vágás nélkül, és soha többé nem akarok festeni, már nagyon félek a hajfestékektől! Megfogattam ez volt az utolsó!

A másik kérdésem pedig az lenne, hogy milyen vegyszermentes sampont ajánlotok, amiért nem kell nagyvárosba menni és arany árat fizetni.

Szeretnék áttérni holnaptól a hidegen sajtolt olajos ápolásra, de valamivel azt is el kell távolítani. Esetleg a C-vitamint mibe tudnám keverni sampon helyett? Válaszotokat előre is köszönöm!

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Visszaállítani a természetes hajszínt

Szia!

Vegyileg világosabb hajszínt úgy lehet elérni, hogy ezek a szerek eltávolítanak a hajszál természetes pigmentjeiből kisebb-nagyobb mennyiséget, majd a festékek hozzáteszik a mesterséges pigmenteket. A világosabbra festett hajat ha C vitaminos pakolással kezeled, annyi történhet, hogy esetlegesen leszedi a mesterséges pigmentek (egy részét), de a saját hajszínedet nem kapod vissza, hisz a már eltávolított saját pigmentjeid nem kerülnek vissza a hajszálakba. Kipróbálhatod, kíváncsiságból, de csak egy próbatincsen javaslom elsőre.

Szerintem a legegszerűbb megoldás, ha hagyod lenőni a festett részt. Természetes festékekkel ugyan lehetne csökkenteni a kontrasztot, de nem egyszerű eset, ha ebbe belevágnál, javaslom a tanácsadást. Ha ez nem megoldható, olvasgasd el a hennás cikkeket (például Henna GYIK) és az olvasói tapasztalatokat, és kísérletezd ki próbatincsen a neked megfelelő arányokat (elsőre sok cassia, kevés henna, majd sok cassia kevés indigóval). Így látatlanban lehetetlen megsaccolni, ez már bőven a professzionális hajfestés kategóriájába tartozik...

Ebben a cikkben olvashatsz a természetes hajápolásról, olajos pakolásokról, tiszta sampon-javaslatokról (talán a legköltségkímélőbb tiszta megoldás a  samponszappan). A Bionom webáruház vidékre, sőt külföldre is kiszállít.   

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Marad a lenövesztés

Nagyon köszönöm a segítséget! Akkor marad a lenövesztés :)

Szép hétvégét!

Értékelés: Nincs

Aszkorbinsav + Head and Shoulders sampon

Sziasztok!

Gondolkozom hogy kipróbáljam e ezt a módszert. Kb 4 éve van feketére festve a hajam, egy ideje már szeretnék váltani. Próbáltam már a C extra hajfestékeltávolítót de foltos és kb 3 színű lett a hajam így vissza festettem. Megfelelő-e a ha Head and Shoulders samponba keverem az aszkorbinsavat? 

Értékelés: Nincs
Antal Vali's picture

Szerintem ne tetézd a bajt!

Ennyi vegyszer után jobb, ha vegyszermentes sampont használsz, mert nem várt reakciók léphetnek fel!

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Mikor festhetem újra

Jó napot!
Én csak arról érdeklődnék, hogy ha kiprobálom ezt a hajvílágosítást körülbelül mikor lehetne rá vegyi hajfestéket rákenni?

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Vegyi festék használatát nem pártoljuk

Szia Veronika!

Miért akarod C-vitaminozni? Utána bármikor lehet festeni.

Értékelés: Nincs
Thranduilan's picture

Ilyenkor is lehet még egyszer?

Sziasztok! 

Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, legfőképpen, hogy erre a témára! 

Hajamat ezelőtt kicsit világosabb árnyalattal festettem, mint az eredeti hajszínem.. (sajátom kb. 5-6-os árnyalat között van)

A lenövésem kb. 2-3 centis volt már (gondolom, más is tudja, milyen ronda tud lenni akár 2-3 árnyalatnyi eltérés is), ezért úgy döntöttem, hogy egységesen kiegyenlítem a színt mindenhol, azután pedig nem festem, békén hagyom szerencsétlent.  Így a hajtövemet nem is szándékoztam festeni.. Kerestem a saját hajszínemhez hasonló színt (ez egy 6-os, sötétszőke lett), aztán 3 nappal ezelőtt neki is estem a hajamnak.. Mikor mostam le a festéket, már akkor láttam, hogy itt nem igazán stimmel valami..  A szín majdhogynem fekete lett!  Mondanom se kell, hogy a frász kibántott, mikor megláttam.. Reménykedtem, hogy szárítás után kicsit világosabbnak fog látszani, de tévedtem.

Feketére is volt már festve a hajam, de semmiképp sem akartam megint sötétet. Ezért másnap tettem is egy újabb túrát a festékek között.. Nem sok remény fűzött hozzá, hogy bármi is segíthet a leszíváson, de ezt a színt nem viseltem volna el tovább.. A vásárlás ereménye egy hamvas világosszőke festék és egy 9%-os oxi lett.. Hazaértem, felkentem, lemostam.. Talán a hajtőnél világosodott egy fél árnyalatot, de ennyi. 

Aztán keresgélés alapján eljutottam ehhez az íráshoz, amit ki is próbáltam. Igaz, nekem is csak C-vitamin volt itthon hirtelen, nem pedig por, de ez is jó volt.  Az is igaz, hogy lett némi vöröses árnyalata a hajamnak (amit annyira szintén nem szerettem volna), de úgy vagyok vele, hogy letojom, legalább nem az az undi majdnem fekete szín van már a fejemen.  

Tegnap vettem a patikában aszkorbinsavat, mert mindenképp szeretném megismételni a folyamatot. Olvastam, hogy 2-3 naponta is meg lehet ismételni, de nem tudom, hogy neki merjek-e állni.. Igazából azért nem vagyok ellene, mivel ez egy természetes módja a "leszívásnak", de hülyeséget sem akarok csinálni, ezért érdeklődöm. :) Rosszat nem tett a hajamnak, annyi "baja" lett, hogy eléggé szárította, de a kellékekhez is oda van írva a kondicionáló, amit alkalmaztam is utána.

Válaszotokat előre is köszönöm! 

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Hajfesték a hajfestéket nem világosítja! A vegyi sem!

Igen, persze, meheta C vitaminos! 

Lehet azóta már meg is ismételted, én csak most jutottam ide a válaszolgatással...

Lányok nagyon fontos tudnivaló: hajfesték a hajfestéket nem világosítja! Ez ugyanúgy érvényes a vegyire, valamint a természeste hajfestékekre is. Tehát soha nem érdemes festett hajszínre rámenni egy világosabbal, mert nincs értelme!!!

Na tegyük is rendbe ezt a világosítás-témakört akkor  (ezt most nemcsak neked írom Thrandulian).

A természetes hajfestékek egyáltlán nem világosítanak, ezt ugye tudjuk.

A vegyi hajfestékek a natúr hajat világosítják csak számottevően.

A vegyileg festett hajat ha világosítani szeretnéd, akkor

- vagy hagyod kopni

- a fenti C vitaminos pakolással világosíthatod természetesen (az indigót is koptatja!)

- vegyi leszivatás - de ezt mi utóbbit egyáltalán nem javasoljuk senkinek! 

Értékelés: Nincs

c vitaminos után hennázás

Sziasztok! 

Nekem eddig vegyileg volt festve a hajam, és azt vettem észre hogy festés után ilyen fura kelés szerű pattanások jönnek ki az arcom bal felén a fülhöz közel. Régen voltak ilyen keléseim mielőtt PCOS IR diétába kezdtem volna. Mióta diétázom nincsenek ilyenek tehát mindenképpen a festékre gyanakszom, plusz nagyon hullik a hajam a festéktől.

Viszont nagyon szeretem ezt a burgundi borvöröshöz hasonló picit lilás színt. A kérdésem: ha megcsinálom ezt a C vitaminos tisztítást plusz december 22én volt utolhára vegyivel festve a hajam akkor rámehetek-e henna+indigóval vagy várjam ki inkább a 2-3 hónapot a vegyi után?

Illetve másik kérdésem hogy henna és indigóval elő tudom-e állítani ezt a "Red violet" színt? Az alapszínem az fodrász katalógus szerint középszőke.

Köszönöm előre is a segítségeteket!

Kellemes napot!

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Borvöröset hennával, nem nagyon lehet

Szia!

Érdmes kivárni a 3 hónapot, addig lehet még c-vitaminozni is. Meg ismerkedni a hennázással, utána olvasni. Meg nincs is már olyan sok vissza. :)

Viszont a borvörös nem igazán érhető el hennával, néha ősz hajon, de az sem tervezhető módon. A henna rézvörös színt ad a többi növény hozzáadásával barna, arany, és fekete színt lehet. Ajánlom figyelmedbe a hennás tanácsadást is.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

A hennás tanácsadásra el fogok menni

Szia!

Nagyon köszönöm az információkat! Hát akkor inkább a barna és a fekete között lőném be valahol a hajszínemet, mert a rézvörös az nekem nem áll jól :) egyszer már próbáltam és inkább kihagyom :) viszont a fodrászom hajlandó segíteni a hennával való festésben ami asszem jó hír :) elég hosszú a hajam (hátközépig érő) szóval nehéz lenne egyedül bepacsmagolni.

A tanácsadásra el fogok menni mert biztos sok hasznos infó lesz!

Köszönöm szépen még egyszer! :)

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

C vitaminos hajpakolás

Sziasztok!

Egy hennás tapasztalatot szeretnék megosztani veletek, C vitaminos hajvilágosítással kapcsolatban. Kb másfél éve hennázom a hajam,  legtöbbször a Khadi sima vörös árnyalatát használtam, és elkövettem azt a hibát, hogy mindig rákentem a hajam hosszára is a cuccot.

Elég hosszú, dús hajam van, eredetileg kb. középbarna, vöröses beütéssel. Mostanra annyira mély, sötét színe lett, hogy gyengébben megvilágított helyeken szinte feketének látszott. Gondoltam, egy próbát megér ez a C vitaminos pakolás, hiszen nem akarom eltávolítani a hennát, csak "megszabadulni" néhány festékrétegtől...és olvastam itt az oldalon, hogy elég sokan küzdenek ezzel a problémával!

Nos, az én hajam már az első kezelés után világosabb lett, élénkebb benne a vörös szín, sokkal jobban látszanak benne az árnyalatok, úgyhogy tapasztalatom szerint világosítja a hennás színt!

Kíváncsian várom a következő kezelés eredményét...

Értékelés: Nincs
verebedit's picture

C vitaminos kezelés hatása

Köszönöm, hogy megosztottad a tapasztalatodat velünk és az olvasókkal! Én is kíváncsian várom az eredményt. 

Értékelés: Nincs

További eredmények, tippek :)

Én is örülök, ha segíthetek, hisz tudom, a haj bizony fontos! :) Nos, feltettem másodszor is a C vitaminos pakolást, és most is láttam pozitív változást, összességében sokkal természetesebb, lágyabb fénye van a hajamnak, fényben pedig vörösebb. Persze nagy, szembetűnő változást egyelőre nem lehet látni, de én azért határozottan észreveszem a különbséget.

A túlságosan besötétedett hennás haj világosítására van még egy tippem:

Egy barátnőm és egy ismerősöm is kipróbálta, nekik abszolút működött, hogy drogériákban kapható szőkítő spray-t fújtak pár tincsre, vagy belefésülték a hajukba. Hajtőre, fejbőrre természetesen nem, és első használat előtt egy pici tincsen tesztelték, nem teszi-e tönkre a hajukat! Nem tudom, írhatok-e termék nevet, több márkának is van most ilyen terméke a piacon, nem festék, hanem egy hidrogén-peroxidot tartalmazó folyékony cucc, ami szőkéknek lett kitalálva, de hennázott hajba meg szép világos vörös effekteket lehet vele tenni, tényleg nagyon jól néz ki!

Tudom, ez nem természetes, növényi megoldás, de én hallottam, és itt az oldalon is olvastam olyat, hogy vki pont a túl sötét szín miatt visszatér inkább a rendszeres vegyi festéshez, mert nem akarja levágatni vagy 10-20 évet várni arra, hogy elég sok ősz hajszála legyen...így meg minimális hajkárosodással orvosolható a színprobléma, és ha később sikerül csak a tövét hennázni, akkor sztem ez egy vállalható kompromisszum...

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Ennél jobb módszer is van

Szia!

Én nem fújnék hidrogénperoxidot a hajamra, hennára meg főleg. Viszont van ennél egy sokkal jobb megoldás olvasd el ITT.

Az biztos, hogy az eredeti hajszín ezzel a módszerrel sem lesz világosabb, csak a sok hennát szedi le.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Persze, a természetes megoldás a legjobb...

Szia!

Persze , abszolút megértem,  és megnéztem a belinkelt oldalt is, akinek beválik egy  természetes hajpakolás + semmiképp sem akar semmilyen vegyszert használni, annak természetesen nem opció, amit írtam.

Azoknak akartam egy esetleges alternatívát ajánlani, akiknek pl. a hajuk is eleve sötétebb árnyalatú, + besötétedett rajta a henna is, és így összességében már nagyon nem szeretik az eredményt....és (még?) nagyon fontos nekik a szín. Na ők viszont hiába kennek rá kókusz, olíva, vagy bármilyen olajat, csak pazarolják ezeket a (nem túl olcsó) alapanyagokat, a sok sampont, vizet, eredmény nélkül. Vagy pl. az ismerősömnek, akinek nagyon bevált a fent említett világosító folyadék, alapból sötét haja a halántéknál, homloknál már  őszül, ezeket ugye  vörösre festi a henna, ami nagyon szép lenne, ha már egységesen mindenhol lennének ősz szálak/tincsek, de most még a haja többi része csak napfényben kapott enyhe vöröses csillogást, amúgy nagyon sötét barna volt...

Persze , az biztos, hogy a természetes, kímélő megoldás a legjobb, én is úgy gondolom, ha lehet, maradjunk ennél, ha  mégse, akkor is a legminimálisabb vegyszerhasználatra törekedjünk.

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Próbáltad már?

Szia!

Te már próbáltad a kókusz/olíva pakolást világosítás céljából, engem meggyőzött. :)

Értékelés: Nincs

Henna világosítása

"Új" hennázó vagyok, a teljes hajhosszam eddig kétszer volt végigfestve. Kíváncsiságból gondoltam kipróbálom, működik-e a világosítás. Most mostam le a hajamról a kókusz-oliva keveréket, egy éjszakát volt a hajmon (11 órányit pontosan) de nem igazán látok szembetűnő változást. Max. annyit, hogy sok hajam kihullott, ami hennázás óta nem jellemző. Másnál lehet működik a dolog, nálam nem világosított az biztos :)

Értékelés: Nincs

Kókusz-olíva hajpakolásra, ki fogom próbálni

Szia,

Még nem...de történetesen van itthon, úgyhogy majd teszek egy próbát, és beszámolok az eredményről! :)

Értékelés: Nincs

Tökéletes eredmény

10g aszkorbinsav + sampon :) Már most sokat értem el vele, 1 alkalom után. Köszönöm a cikket!

Értékelés: Nincs
mmermaid's picture

Vészhelyzet

Olvastam, hogy 2-3 naponta ajánlott használni ezt a módszert. Az a helyzet, hogy nem vagyok megelégedve e végeredménnyel, mert félig narancssárga, féleig pirosas maradt a hajam, a tövénél pedig szőke. Holnap nagyon komoly vizsgám lesz és így nem jelenhetek meg. Ma délután készítettem el, nem lesz belőle baj, ha még egyszer megcsinálom ma este/holnap reggel?

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Bizonytalan eredmény

Szia!

Igen ezzel a módszerrel bizonytalan az eredmény. Akkor kell megcsinálni a kezelést, mielőtt festeni fogod a hajat. Ha többször kell akkor persze neccesebb. De hogy időzítheted a vizsga előtti napra. Na most már ez van. Megcsinálhatod persze, de ott ahol sokszor volt festve nehezen szedi le, ahol meg csak egyszer ott könnyedén, ha világos volt az eredeti hajad akkor meg főleg. Lehet hennázni kell egy tincset takarásképpen. De nehéz így monitoron keresztül tanácsot adni. Ajaj. Ha még egyszer megcsinálod sincs garancia arra, hogy a végéről leszedi, a tőre már nem is kell tenni, de ezt otthon nem könnyű kivitelezni.

Gabi

Értékelés: Nincs
mmermaid's picture

Időpont választás

Szia!
Köszönöm a gyors segítséget, az időpont választás azért esett ma délutánra, mert már így is nagy volt a különbség a tő és a többi rész között, és mivel azt olvastam, nem lesz vállalhatatlan szín az eredmény, úgy gondoltam, miért ne? Attól nem lett sokkal rosszabb, mint az eredeti állapota, ha a mostani pakolás után is narancs-vörös marad, akkor felfogom kontyba, abban az állapotában annyira nem látszik.

Még azzal tudom magyarázni az időpontot, hogy vizsgák után rögtön be szeretném festeni hennával a hajam, viszont ahogy itt is áll, több alkalmas történet ez többször átfestett haj esetén, addigra szerettem volna túllendülni a 3-4-szer 2-3 napon, hogy lehessen festeni. Arra viszont nem számítottam, hogy élénkebb lesz, mint volt.
Még most felkenem, és mindenképp írok a fejleményekről, köszönöm szépen mégegyszer! 

Értékelés: Nincs

Szőkítés

Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni bionom fodrásztól.

Az eredeti hajszínem világos fakó barna, mivel hamar elkezdtem őszülni, szőke melírcsíkokat tetettem bele amit hamvasított a fodrászom, mert nem áll jól a sárga szőke szín.

Aztán mikor kisbabát vártam át akartam térni a természetes hajfestésre, ami sikerült is kivártam a három hónapot, a szőke rész nagy részét le is vágattam, a gondom csak az hogy nyár típusként nem áll jól a vöröses hajszín és még a Khadi barnájának is túl sok a vöröses beütése.

A kérdésem az lenne, hogy milyen módon térhetnék vissza a szőkített melírtincsekre, mert az egész hajamat nem akarom vegyi anyaggal kezelni és csak leszívatnám.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Hennára szőkítő

Szia!

A legjobb lenne lenöveszteni, de minimum 4-6 hónapot várni. Utána is először csak egy tincsen kipróbálni, mit csinál vele a szőkítő.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs

Vörösből szőke?

Sziasztok!

Az eredetileg szőke hajamat két alaklommal festettem vörösre, az első festés után szépen megkopott pár hét után a festék. Az lenne a kérdésem, hogy vajon ezzel a módszerrel visszakaphatom e teljesen az eredeti színt, és erre nagyobb esély van e ha várok még, hogy kopjon a festék a hajamból és utána c-vitaminozom?

Nóri

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

C-vitaminos vegyi festék leszedés

Szia Nóri!

C-vitaminos vegyi festék leszedéstől pont olyan nem lesz, mint volt, de a szőkítőtől sem. Viszont sokkal kevésbé lesz vörös, és világosabb is lesz utána. Sőt természetesebb színt kap a hajad, legalábbis ez a tapasztalat. Lehet, hogy több alkalomra lesz szükség.

Gabi

Értékelés: Nincs

Túl vagyok az első próbán!

Túl vagyok az első próbán! Jelentem, több árnyalatot világosodott a szín és kevésbé vörös, nagyon örülök!

Köszönöm! :) :)

Értékelés: Nincs

Vegyi festékről hennára váltás C vitaminos pakolás

Kedves Móni!

Szeretném felgyorsítani a vegyi festékről a hennára átállást, ezért már a Logona lávaporát is használom, szilikonmentes samponnal, de még szeretném a c vitaminos pakolást is beiktatni! 2 cm-es több mint 70%-os ősz haj lenövésem van. (nov 12-én festették, illetve tartósan kiegyenesítettem) Nagyon gáz, ügyfelekkel dolgozom, és sehogy sem tudom már eltakarni, nagyon gyorsan nő! Szerinted mehet rá a C vitaminos cucc? Válaszodat előre is köszönöm!

Adrienn

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Vegyi festék eltávolítása természtesen

Szia Adrienn!

Még nem próbáltuk egyenesítés követően. A kezelés után a haj szép fényes szokott lenni. Számolj be az eredményről.

Értékelés: Nincs

C vitaminos pakolás

Sziasztok!

Hozzászólásban láttam, hogy nem javasoljátok szőkített hajra. Nos én is már 6 éve festem feketére, illetve sötétbarnára a hajam vegyi festékkel. Egy hete egy árnyalatnyi lett leszedve belőle (szőkítve) fodrász által, és ráfestve utána sötét lilás vörössel. Hát ha nagyon nézem látszik hogy vöröses, de egyébként nem, és már amúgy sem tetszik, így szeretném vissza a sötétbarnát, de előtte arra gondoltam leszednék a színből ezzel a C vitaminos kezeléssel kicsit hogy ne üssön át a vöröses fény.... Mennyire néztek host hülyének?

Tudom hogy váltanom kellene hennára, de olyan rizikósnak érzem hogy  a kapott szín tetszuik-e majd, és nem bírok várni 3 hónapot és addig lenövéssel mászkálni, úgyhogy kicsit jegelem a projektet a lustaság és a félelem jegyében.

Szóval a kérdés lényegében csak annyi, hogy így, minimális szőkítés és utána visszasötétítés után vajon hogy reagál a hajam egy c vitaminos színleszedésre? Vékonyszálú, puha hajam van. Viszont nem tudom minek köszönhetem, talán a sok E, B komplex, cink, vas vitaminkombónak amit hajra szedek, vagy a H henna-dió samponjának, de a hajam már alig hullik.

Köszönöm előre is ha válaszoltok nekem! :)

Anna

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Hajsötétítés

Szia!

Szerintem nyugodtan C vitaminozhatsz, de próbáld először csak egy tincsen.

A növényi hajfestést szintén ki lehet próbálni csak egy-egy tincsen először. A szintetikus festékek közül a sötét, illetve intenzív színűek a legkárosabbak (nagyon sok bennünk a mesterséges pigment ).

Vannak, akik nem várják ki festés előtt a 3 hónapot, de ez, illetve a váltás egyéni döntés kell legyen. Nem olyan macerás ám a hennázás, mint azt sokan gondolják... Érdemes tenni egy próbát. Aki nem mer egyedül belevágni, annak ajánlom a tanácsadást

Értékelés: Nincs

C-vitamonos festék leszedés - működik!

Szia Gabi!

Köszönöm a sok hasznos info-t, amiket megosztottál, ez tényleg működik!!! Pedig elég szkeptikus voltam a viszonylag sötét barna több mint tíz éve festett hajammal kapcsolatban :)

Már több mint féle éve festem ugyan azzal a színű kémiai festékkel, és leradírozta azt! Előhozta a korábbi vöröset, olyan érzésem van mitha forgatná vissza az idő kerekét! 

Azt hiszem rámegyek még egyszer pár nap szünet után, nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz!

Köszönöm még egyszer!

Zsófi

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

C-vitamin után már csak hennát használj.

Szia Zsófi!

Örülök, hogy bevállt neked is. :)

Remélem akkor eztán te is a hennások táborát gyarapítod majd.

Szinte minden megtalálható az oldalon a növényi hajfestéssel kapcsolatban, ha személyes segítségre lenne szükséged, idén utolsó alkalommal lesz hennás tanácsadás.

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs

Azt hiszem belevágok!

Szia Gabi,

Fontolgattam a dolgot és arra gondoltam, hogy khadi világosbarnából 2 részt kevernék 1 rész semleges cassia-val... Így talán elkerülhető, hogy nagyon előtörjenek a vörös pigmentek. Mit gondolsz?

Még egyszer rámegyek a C-vitaminossal, talán kopik a vörösség, ami a korábbi vegyi festések maradványa részben, de azért a természetes hajszínemben is van rendesen 

Szeretnék egy szép natúr középbarna árnyalatot, minimál vörös fénnyel elérni...

Nagyon köszönöm! 

Zsófi

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Hajrá, várjuk a beszámolót

Szia Zsófi!

Hajrá, várjuk a beszámolót majd. Így monitoron keresztül azért nehéz megmondani, ezért ajánljuk a személyes konzultációt. Persze sokan kitapsztalják maguktól is. Írd meg milyen lett

Értékelés: Nincs

Hajfestés eredmény

Szia Gabi!

Ma nekiugrottam a festésnek, végül csak a khadi féle világosbarnával.

Nagyon jók a tapasztalataim az első festés után! Szuper jó, krémes állag a forró vizes kikeverés után, mint egy szép sóska főzelék :)

Festő ecsettel nagyon könnyű felvinni, én a hajtőnél kezdtem, de igyekeztem a haj teljes hosszára is rámenni, a fejtőtől hátrafelé haladva. Aztán egy órát hagytam fent (egy próbatinccsel indítottam és már azon láttam, hogy nem leszek hupilila, így megnyugodtam  ).

Szép, egységes sötétbarna lett, némi vörös fénnyel, de az aszkorbinsavas kezelés után egyébként is ilyesmi volt, csak nem ennyire ápolt és fényes. Még viszonylag kicsi a lenövésem, ott nehéz megállapítani, hogy milyen lett, de úgy látom az ősz hajszálakat is szépen befogta.

A festés alatt vagy után semmi viszketés, égő vagy kellemetlen szárító hatás, ami szuper és igazolja, hogy érdemes váltani!

Nagyon kíváncsi leszek a hosszútávú hatásra! 

Szerinted következő alkalommal elég már csak a hajtőre felvinni a festéket?

Köszönöm,

Elégedett Zsófi 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Gabriella Horváth's picture

Örülök, hogy jól sikerült

Szia Zsófi!

Igen legközelebb, elég a tőfestés, és csak akkor szükséges az egészet ha nagyon kopottnak látod. 

Üdv,

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Zöld haj - segítség

Kedves Mindenki!

Akkor Gabi javaslatára kiteszem ide is a kérdésem. Még annyit, hogy a történtek óta megint hennáztam, hátha. De csak zöldebb lett :D. Már korábban próbáltam a C-vitaminos kezelést, viszont most nagyon jó állapotban van a hajam (a színét leszámítva), úgyhogy nem szeretném szárítani.

"Kedves Gabi!

6 hete nem festettem vegyi festékkel a hajam, viszont bevallom elkezdtem a rx őszülésgátló terméket használni, több kevesebb sikerrel. Elakartam kezdeni hennázni a hajam, meg is vettem az első 100%-os henna porom, olyat amivel bőrt is lehet festeni. Csináltam egy keveréket, tettem bele fekete teát, hogy ne legyen annyira vörös az ősz szálaimon. Hát én mindenre fel voltam készülve egyedül erre nem. Elképesztő, az amúgy sötétbarnás hajtövem ÉLÉNK zöld lett ... annyira vicces sajnos. A többi rész, ahol festve volt az meg érdekes módon ilyen világosbarnás ami rendben is van, okés szép nem nagyon rezes, de most ez a hajtő ez elképesztő! Gondolom már, hogy rx ezüstacetátja zavrhatott be nem igaz? Mit tudok ezzel kezdeni?"

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Zöld árnyalat eltűntetése hajból

Igen, valószínűleg az zavart be...

Hú hát nem tudom, a C vitaminon kívül nem tudom, mit lehetne még bevetni, megmondom őszintén... A szárító hatást ellensúlyozni lehet olajos pakolásokkal (a "majonéz-pakoláshoz" ebben az írásban olvashatsz tippeket)

Esetleg próbálj rámenni egy - próbatincsen csak - még egyszer hennával, hátha elnyomja a zöld árnyalatot.

Sok sikert, számolj be a fejleméynekről!

Értékelés: Nincs

Kérdés C vitaminos pakolásról

Köszönöm a cikket, nagyon örülök neki! :)

De lenne pár kérdésem: Egy hónapja szőkítettem a hajam, utána mivel elég szörnyen nézett ki, befestettem fahéj színűre. Nem tudom, mi van a hajammal, de képtelen normálisan kinézni, ezért ez a "fahéj" inkább vöröses-szőke lett. :/ Ami nem is lenne baj, de az én arcomhoz ez a szín nagyon nem illik, ráadásul elkezdett lenőni is. Nem akarom újra befesteni, mert így is elég megviseltnek látszik két festés után. A kérdésem az lenne, hogy ez a világosabb festéket is eltávolítja a hajamról? És csak a fahéjat vagy a mindkettő festéket? Valamint, nem árt a hajnak ez a kezelés?

Előre köszönöm a válaszokat :)

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Szőkített, vegyileg festett haj színkorrekciója

Szia Anna, köszöntelek az oldalon! .

A C vitaminos pakolás nem árt a hajnak - ellentétben a szintetikus hajfestékekkel ... Bár lehet enyhén szárító hatása a C vitaminnak, ezt ellensúlyozni lehet olajos pakolásokkal.

Nem tudom, milyen lenne a hajad a C vitaminos kezelés után, egy biztos: az eredeti hajszínedet nem fogod visszakapni. Nincs is hogyan, hiszen szőkítés, vagy világosabbra festés alkalmával a vegyi anyagok eltávolítanak a haj természetes pigmentjeiből (másképpen lehetetlen lenne világosabb árnyalatot létrehozni), ezeket már visszakapni nem fogod.

Mi nem javasoljuk ezt a pakolást szőkített hajra, ha ki is próbálod, először végezz csak tincspróbát. Mi nem alkalmazunk szintetikus festékeket, termékeket, ha hamvasítani szeretnél a hajszíneden, fordulj hozzáértő szakemberhez, ez otthon nem fog menni, ez már a professzionális hajfestés ketegória.

Viszont, ha egészséges hajat szeretnél, mellékhatásmentes hajfestési alternatívaként a növényi hajfestést tudom javasolni, érdemes rajta elgondolkodni!

Értékelés: Nincs
zsazen's picture

Eltávolítás kérdés

Sziasztok Kedves Bionomosok.

Szeretném eltávolítani a hajamról a vegyi festéket. Már próbálkoztam 2x hennával, nem fogta be a hajszálaimat igazán, valószínűleg mert nem vártam ki a 3 hónapot a vegyi után. Legutóbb kb. fél éve hennáztam. Utána Festettünk vegyivel, vörösre. Aztan lettem barna-szőke ombre, de a vörös kiütött, ledobta a barnát. Ez nyár elején volt, s most nagy hülyeként újra barnára kenettem az egészet, nem lett csúnya, de szép sem. Néhol vörös, néhol hamvas zöldes szőke, néhol barna... :( Ez most történt hétfőn. Szeretném eltávolítani az egészet, a saját hajszínem sötétszőke, világosbarna keverék. A kérdésem az lenne, hogy olvastam hogy ez világosít. A saját hajszínemnél világosabb nem leszek, s vörös sem ugye? Az eredetihez közel álló színt kapunk ilyenkor? Igazándiből egyáltalán semmivel sem szeretném már festeni, de ha mégis akkor max a khadi világos barnájával, ha nem lesz szép a leszedett szín, és akkor azt rákenhetem egyből utána ugye?

 

Köszönöm előre is a segítséget...

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Ejnye-bejnye

Most mit mondjak Zsazen, olyan vagy, mint egy csínytevő.  Na jó megbocsájtunk a kicsapongásért.  Viszont a hajad? Majd meglátjuk.

Milyen eredményre számíthatsz?

A legutóbbi kémiai színezések által a hajszálba és a hajszálakra juttatott kémiai pigmentek egy részét távolítja el a kezelés. Színmélységtől és túlpigmentálástól függően enyhén világosabb és kevésbé élénk színt kapunk. Viszont a hajad nem lesz fénytelenebb, tapasztalatok alapján hordható színt kapsz eredményül.

Ha a saját, eredeti hajszínednél világosabbra volt festve a hajad, akkor az eredeti színedet nem kapod vissza ezzel a módszerrel. Világosabbra festés esetén csak az élénk színt szedi le a hajadról.

Nem ajánlom az azonnali festést, bár ezt utána lehetne igazán kijelenteni. Hagyhatnál szusszanásnyi szünetet a hajadnak és magadnak. Az idő arra is jó, hogy tisztábban lásd, hogy mit szeretnél. Ezzel elkerülhető, hogy a hajad issza a levét. A haj nem felejt, valamelyik többet bír, valamelyik kevesebbet. Az is lehet, hogy még egy kezelésre lesz szükség.

Most már kíváncsiak vagyunk, úgy hogy írd meg, mi lett a végső. :)

Természeteset akarsz? Válts szemléletet!

"Ez nem olyan mint az akkor is úgy lesz ahogy én akarom, mindegy milyen áron vegyi festés." A természetes módszereknél, kicsit el kell engedni az akaromot, és hagyni, had legyen. És egy biztos, rosszabb sosem lesz. :)

Gabi

akkor is úgy lesz ahogy én akarom, mindegy milyen áron vegyi festés
Értékelés: Nincs

Sikerült

Csak azért regisztráltam, hogy megköszönhessem nektek ezt a sok kommentet, no meg persze a cikket!!!

Túl sokáig hagytuk rajta a festéket a hajamon és rézvörös helyett tűzpiros lett. (Pumukli megirigyelné) 
Kétségbeestem, legalább 10 x mostam hajat, semmi kopás... ez így vállalhatatlan volt. Beírtam a keresőbe, hogy vegyi hajfesték eltávolítása és ide jutottam. Egye fene, kipróbálom.
SIKERÜLT LÁNYOK!
Egy órát hagytam rajta a fejemen a "pakolást" és olyan gyönyörűen levitte azt a ronda, természetellenes színt, hogy öröm most nézni.

Köszönök mindent!!!! 

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Juzus's picture

Örülünk, hogy regisztráltál

és annak is, hogy megírtad a pozitív hozzászólásodat a C-vitaminos hajpakolásodról! 

Üdvözlünk közöttünk! Reméljük, hogy sok érdekes cikket és olvasnivalót találsz az oldalon.

Ha bármi kérdésed van, akkor a megfelelő cikk alá tedd fel hozzászólásodat és tudásunknak megfelelően megválaszoljuk. 

Jó böngészést és kellemes olvasgatást kívánunk!

Értékelés: Nincs

Sikerült a C-vitaminos világosítás

Sziasztok!

Csak meg szeretném osztani veletek a tapasztalatomat a c-vitaminos világosításról.  Kb. 4-5 alkalommal hennáztam és indigóztam is a hajam és kicsit sötét lett már az eredmény. Kipróbáltam ezt a módszert, azzal a különbséggel, hogy nem samponba, hanem balzsamba kevertem a c-vitamint. Az eredmény nagyon jó lett, az indigó szépen kijött a hajamból, és most rezes vöröses! És mivel balzsammal használtam, nem is szárította ki a hajam ( pedig hennázás előtt festett szőke voltam).

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
Réka28's picture

Tartós színező eltüntetése.

Sziasztok.

Szeretném ém is megosztani a tapasztalatomat veletek a c-vitaminos kezeléssel kapcsolatban. 

Szóval már kb. 3 hónapja semmit nem csináltam a hajammal, előtte középbarna, az eredeti hajszínemtől szerintem legalább két, de inkább három árnyalattal sötétebb tartós hajszínezőt használtam. Ésss.. lehozta!  A tövén teljesen, de az egész hajam világosabb lett. Nagyon köszönöm, hogy megtudhattam tőletek ezt a módszert. 

Üdv: Réka

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

C-vitaminos festékeltávolítás fekete szappannal

Sziasztok, nekem csak fekete szappanom van otthon, szerintetek abból is el lehet készíteni a kezelést? Nem baj ha nem folyékony sampont használok?  Valamint tudnátok ajánlani otthon is elkészíthető hajkondícionálót? köszönöm :)

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (2 votes)
Gabriella Horváth's picture

Vegyi festék leszedés+hajkondicionáló

Szia!

Ez egy kettő az egyben válasz lesz.

Feketeszappannal nem tudom, hogy működik e. De tételezzük, hogy lereszeled, és kevés vízzel elkevered, és abba teszed a C-vitamint lehet, hogy túl híg lesz. Viszont megpróbálhatnád a lenmag zselébe tenni kevés szappant és abba a C-vitamint. Így már nem fog lefolyni. Ezekre a receptekre már rátaláltál?

A mi receptünk pedig:

A lenmag zselé receptjét itt találod. Ez a szemránckrém recept, volt az ihletője a mi hajbalzsamunknak is, eleinte használtunk bele olajakat, de aztán elhagytuk, nagyon jó bőrre is amúgy. Ha szeretnél olajakat is tenni bele, akkor lisoleticin is kell hozzá, ami a víz - olaj emulgeálása miatt szükséges. Ha a sima aloe vera gélt használod akkor tégy hozzá pár csepp teafa és levendula ilóolajat. Ha nagyon száraz a haj, akkor az olajosabb verzió lesz a jó neked.

40g lenmag zselé

10g Aloe vera gél teafával-levendulával

5g Rózsavíz

5g Neroli 

 ez a másik rózsa hidrolátom is jó amelyik tetszik

A lenmag zselé egy alap kedvedre keverhetsz bele hatóanyagokat. Száraz hajvégekre gyógynövények (kamilla, orvosi zsálya, levendula, rozmaring, fehérmályva,) forrázatát is használhatod öblítő gyanánt, illó olajokkal tovább fokozhatod a hatást:

Száraz, törékeny hajra: cédrus, kamilla, orvosi zsálya, levendula, rozmaring vagy ezek bármilyen kombinációjú keveréke

A gyógynövényeket a lenmagzselé főző vízébe is beleteheted, de akkor  rövid ideig elég főzni, sőt jó pár óra alatt így is, úgy is bezselésíti a vízet. A mennyiségek sincsenek kőbe vésve, és az arányokon is változtathatsz.

Számolj be kérlek, milyen lett,

Gabi

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Strawberry's picture

A C-vitaminos hajfesték eltávolítás

A C-vitaminos hajfesték eltávolításhoz bármilyen C vitamin jó? Amit porrá zúzok darálóval, vagy hogy kell ezt elképzelni, és mennyi ideig kell rajtahagyni? Konkrétan melyik sampont ajánlod, bármelyik a Bionomtól? Nem folyik le nagyon a fejről? Fejbőrt nem marja ki?

Értékelés: Nincs Átlag: 4 (3 votes)
Gabriella Horváth's picture

Szabadulás a vegyi festéktől

Szia!

Kérdéseidre a választ a fenti cikkben olvashatod. A kezeléshez ezt a Sampont ajánlom. Patikában kapható tiszta aszkorbinsavat szoktuk használni. Fejbőrt nem bántja, de legyen sérülésmentes.

Naposat,

Gabi

Értékelés: Nincs

Fekete festék többszöri világosítása

Sziasztok! Nagyon jó a cikk, én is kipróbáltam a C-vitaminos világosítást.

Festett (kékes)fekete hajam van évek óta, és picit váll alá ér. Feltettem tegnap én is a pakolást, 1 órát hagytam fenn, és a felső 8-10 centi mostmár barna :) (Eredetileg világosbarna, kb. 6-os árnyalatú hajam van.)

Az alatta levő részek viszont teljesen feketék maradtak. Az lenne a kérdésem, hogyha felkenem még többször a pakolást, akkor a már kivilágosodott részek is tovább fognak világosodni? Mert jelenleg az is sötétebb még, mint az eredeti hajam (kb. egy 4-esnek mondanám), viszont így nagyon tetszik a színe.

Köszi előre is a választ!

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

C vitamin és a szemléletváltás

Szia!

Igyekeztem úgy összeállítani a cikket, hogy átérezzétek, ez nem egy tervezhető és biztosra menő módszer. Viszont az eredmény annyi szempontból jobb, hogy nem is sorolom. Kérdésedre válaszolva, azt tudom mondani hogy igen lehet, hogy a már világosabb rész tovább fog világosodni, lehet a legvégéről nehezen jön le a fekete, mert ott nagyon sok a réteg, de jóslásokba nem bocsátkozom, minden eset más.

Mi lenne ha megpróbálnád úgy, hogy kisebb részekben copfokat kötsz tőnél is és ott is ahol a barnás és a feketés rész találkozik. Csak a fekete részt kened be, a hajvégeket folpackba csomagolod. A túl folyós anyagot Xantánnal (neten beszerezhető) nagyon kevés kell, épp csak meg hinteni vele. Kicsit zselésít és nem folyik le. :)

No, mit gondolsz?

Naposat,

Gabi

Értékelés: Nincs

Ősz hajszálak

Szia!

Arra szeretnék választ kapni, hogy az évek óta legsötétebb barnára festett ( otthon használatos "dobozos" hejfestékkel ), elég sok ősz szállal rendelkező hajam C vitaminos világosítás után, mennyi időve illetve milyen festékkel festhető?

Válaszod előre is köszönöm, Renáta

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Ősz haj, hajfestés természetes módszerekkel

Kedves Renáta,

a válasz benne fogalltatik a fenti cikkben .

Ezt is érdemes elolvasnod: Gyakran Ismételt Kérdések a növényi hajfestésről.

Vasárnap tanfolyam is lesz Gabival, nagyon érdemes elmenni, ha a természetes hajfestés érdekel!

Értékelés: Nincs

Világosítás!

Szeretném megkérdezni, hogy mennyire viseli meg a hajat ez a módszer?
Az-az igazság, hogy nagyon szeretnék áttérni a nővényi festésre, de mindig amikor már tökélees állapotban van a hajam, kialálok valamit ami elrontja! Szeretném megkérdezni, hogy mennyire és mennyi ideig lehet sprőd a hajam?
Köszönöm!  

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Vegyi festék leszedés

Szia Adél!

Nem szokott sprőddé válni a haj, bár ez attól is függ, most milyen állapotban van a hajad. Érdemes utána pakolást készíteni.

Számolj be hogy sikerült,

Gabi

Értékelés: Nincs

melíros haj-c vitaminozása

Sziasztok!

Legutóbb kétféle melírt tetettem a hajamba, szőkét és sötétbarnát, de a barna nagyon sok lett, így a hajam elég sötét, a szőke csíkok ellenére is. Az lenne a kérdésem, hogy ha bekenem az egész hajam a c-vitaminos pakolással, megsárgítja a szőke melírt vagy azt nem bántja? Esetleg vörös lesz tőle? A válaszokat előre is köszönöm! :)

Panka

Értékelés: Nincs
Gabriella Horváth's picture

Természtes eljárás

Szia Panka!

Eddig szép természetes árnyalatokat kaptunk a kezelés után. De be kell valljam szőkített hajon még nem próbáltam. Gondolom sok lett a szőke ezért tettek bele barnát, most meg a barna sok.  A szőkék nem változnak szerintem, a barna sem lesz vörös talán, de biztosat nem tudok mondani, ez a módszer bizonytalanabb, de kárt nem tesz. A szőkítővel biztos a száraz, töredezett haj.

Írd meg, milyen lett.

Gabi 

Értékelés: Nincs

Mit rontottam el?

Sziasztok!

Tegnap este megcsináltam az aszkorbinsavas havilágosítást (2 dl kímélő samponba 20 g, az kb. 2 ek. por) Felkentem szépen az egész hajamra, alaposan bedörzsöltem, majd erre jött a folpak, arra egy nylon szatyor és két törölköző. Szóval nem hiszem, hogy a leszigeteléssel probléma lett volna, biztosra mentem :) Hagytam állni a kencét 3 órán át a hajamon, és mikor lemostam, SEMMI!!! :( Elég régóta fekete a hajam, de nem rendes festékkel festem, csak a PALETTA hajszínezőjével, ami ammóniamentes, és mindig csak a tövét festettem, hogy a végek kevésbé sérüljenek. Vastag szálú hajam van, ezért azt gondoltam, hogy a végekről még így sem fogja tökéletesen eltávolítani, de hogy még a tövéről sem, ahol csak 1 vagy 2 réteg színezőanyag van... :/

Segítsretek, mit rontottam el? Most arra gondoltam, hogy talán kevés volt neki a 20 g aszkorbinsav, és most ki akarom próbálni 50 g-mal, esetleg többel... Szerintetek ez segíthet, és nem árt a hajamnak, ha ennyire drasztikusan megnövelem a por mennyiségét, és a sapon marad 2 dl?

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

C vitaminos pakolás

Szia!

Lehet kevés volt a C vitamin, 2 dl samponba nyugodtan tehetsz 3, esetleg 4 evőkanálnyit is, viszont a hatóidőt csökkentsd, felesleges órákat rajta hagyni. Ismételd meg még egyszer-kétszer, ha lemosáskor jön a sötét lé a hajdból, akkor azt jelenti, hogy működik a dolog, ha nem, akkor nagyon nincs mit tenni... Sajnos nem mindenkinél működik a módszer.

Remélem másodjára összejön!

Értékelés: Nincs

ASZKORBIN SAV HAJRA

Köszönöm szépen a gyors választ! :) Megpróbálom több porral,hátha az segít. Majd írok, hogy milyen lett. :)

Értékelés: Nincs
Henn Mónika's picture

Minden hajon más

Szia!

A C vitamin száríthat kissé, de nem roncsolja a hajat. Fontos a méreganyagmetes sampon használata, hisz huzamosabb ideig lesz fenn a hajadon-fejbőrödön. Utána készíts olajos hajpakolást, vagy használj hajolajat. Nem lehet megmondani, hány alkalomra lesz szükség, ezt majd meglátod, de megvan az esélye, hogy ha mindig végigfestetted a hajadat, akkor a végéből nem tudja eltávolítani a festéket.

Az pakolás arányait lásd a fenti cikkben, keverj be egy deci sampont, aztán majd meglátod, legyen még anyag a kezed ügyében, ha dús is a hajad, lehet nem lesz elég.

Nagyon szép vörös árnyalatokat lehet hennával festeni, ajánlom figyelmedbe a hennás GYIK-et.

Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Hozzászólás írása

Tartalom átvétel