Szépségápolás...

Szépségápolás, bőrápolás, hajápolás, kozmetikumok

Itt a Farsang, áll a "Bio" bál

Elérkezett a sminkek és a báli időszak ideje. Színes ruhák, ötletes jelmezek, elegáns bálok. A Zuii inspirációkat küldött nektek erre az időszakra is.

Farsangi sminktippek

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Kezdő életmódváltók fogadalmai 2. rész - avagy fekete lyukak és tévhitek a fürdőszobai bionomosítás terén

Bionomosítás a fürdőszobábanAz interneten böngészgettem. Először talán a felnőttkori ragyásodás okai után kutatva került a látókörömbe. Aztán már bármit is kerestem, ott volt és jelentkezett. Kezdetben erőszakoskodásként éltem meg, de később rájöttem: ez nem lehet más, mint égi iránymutatás...). Így indult a kapcsolatom a narancs oldalon az összefont karú lánnyal. A többi a szokásos: beszippantott, elvarázsolt, kinyitotta a szemem és ráterelt az utamra. Válaszokat kaptam, és összefüggéseket fedeztem fel. Nem volt kérdés a változás és a változtatás! Csodálatos folyamat, nehézségekkel és váratlan fordulatokkal. A szembesülés, hogy az egész eddigi, gondosan összeválogatott tisztaságvarázsoló, széppétevő gyűjteményem finoman szólva sem mondható megfelelőnek, na azért az kellemetlen érzés, de mindenképpen új távlatokat nyit. A gondolkodás és a stresszkezelés terén is...

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Ép bőrrel télen is - bőrápolási praktikák a hideg időkre

Mozgathatatlan mirelitujjak, érzéketlenre fagyott orrvégek, darabosra kifújt ajkak, és feszülő, piros orcák. A téli évszak komolyan igénybe veszi bőrünket, a lakásban uralkodó száraz levegő pedig már csak "hab a tortán". A hideg évszakokban bőrünknek fokozott ápolásra, megerősítésre van szüksége ahhoz, hogy ténylegesen és hatékonyan el tudja látni védelmi feladatát. Ez az ápolás külső és belső törődést egyaránt jelent.

Ép bőrrel télen is

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Beszélgetés a Wise Tree Naturals vezetőivel

Egy korábbi írásunkban Anidúla már bemutatta nektek Bíró Szabolcsot, a Wise Tree Naturals ügyvezetőjét. A cikk elolvasása után maradt még bennem egy csomó kérdés, amit meg szerettem volna tudni Szabolcstól, magáról a cégről és a termékekről, ezért úgy döntöttem, hogy én is leülök beszélgetni vele és a cég kereskedelmi vezetőjével, Babinszky Zsolttal. Kíváncsi voltam arra például, hogy hogyan lesz egy MTA által kitüntetett, ásványolaj- és petrolkémiára szakosodott, Ph.D. doktori fokozattal rendelkező vegyészmérnökből egy kizárólag természetes alapanyagú kozmetikumokat és táplálékkiegészítőket gyártó cég megálmodója és ügyvezetője...

Babinszky Zsolt és Bíró Szabolcs túrabicajozás után

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Magyar biokozmetikumok nyertek rangos európai díjat

Nagy öröm, hogy egy magyar termékcsalád nyerte el a European Health & Spa Awards-on a rangos első helyezést, azaz a "wellness-Oscar"-t!

Méltán lehetünk büszkék nemcsak azért, mert minden ízében magyar termékről van szó, hanem azért is, mert az általunk elismert Biola kozmetikai család "szülőanyja", Dr. Gyovai Viola nevéhez fűződik a mySPIRIT skincare megalkotása is.

Az a nagy megtiszteltetés ért, hogy személyesen értesülhettem erről a jó hírről egyenesen a tulajdonosoktól, amit meg is koronáztunk egy finom vöröshere teával és meggyes sütivel!

Természetesen már nem kell sokáig várnia a 100%-os tisztaságot kedvelőknek, mert ezek a magas minőségű termékek hamarosan elérhetőek lesznek, hisz' a bőrünk is megérdemel egy kis luxust !)

(Bényi Berni)


Forrás: 
Hivatalos sajtóközlemény alapján
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

Napvédelemre való felkészülés a családban

Hurrá, itt a nyár! - kiáltunk fel mindannyian. A hétvégét Gödöllőn töltöttem a gyerekeimmel és kibővült családom gyerekeivel, így összesen öt gyerek rohangált fel s alá a kertben, a máriabesnyői templom körül. Ahogy sétáltam a biciklin száguldó gyerkőcök után, eszembe jutott a blog, amelyet írni fogok nektek, és az is, hogy épp a téma kapcsán ismertem meg az antalvali.com-ot, és kicsit később személyesen Valit is.

No, de miről is van szó? A nyárról és a napozásról.

Hurrá, itt a nyár!

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

10+1 dolog, amiről tudnod kell növényi hajfestés előtt!

A növényi hajfestés maga a természetességSzínek, amelyeket a természet alkotott. A növényi hajfestés számomra maga a természetesség, ugyanakkor elfogadás is, hiszen az alapszín meghatározó a kívánt szín kiválasztásánál. Saját hajszíned biztosan jól áll, ezt elfogadva gyönyörűen csillogó színeket festhetünk. Szépülj te is természetesen, több ezer éve bevált módszerrel.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

Tények és tévhitek az "ártalmatlan" hajfestékekről

A kozmetikai ipar elárasztja a piacot szintetikus hajfestékekkel. A reklámok kecsegtetőek, hisz egyre rövidebb hatóidővel, egyre krémesebb állaggal, kényelmesen, mosolyogva festhetjük akár otthon is a hajunkat. Pénztárcától függetlenül, bárki találhat magának egy jó kis átváltoztató vegyi koktélt féltett hajkoronájára. Egyre gyakrabban fellelhető a reklámban vagy a festék csomagolásán utalás arra, miszerint a termék ápoló hatást fejt ki a benne található (vélhetően finomított), pár csepp egzotikus olajnak vagy valamilyen hozzáadott vitaminnak köszönhetően. Mi több, számos hajfesték nem tartalmaz már ammóniát.Tények és tévhitek a hajfestékekről

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

10+1 érv a növényi hajfestés mellett

Hagyd, hogy magával ragadjon a növényi hajfestés! Engedd el régi megszokásaidat, megkövesült elvárásaidat. A következő 10 pont segít neked abban, hogy te is olyan elfogulttá válj, mint én.  Fogadd el a lehetőségeidet, és színezz tisztán, természetesen!

A végeredmény gyönyörű fényes haj

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

A Bioemsan gyógynövénycsalád

A Bioemsan natúrkozmetikumok gyógynövényei kiváló minőségűek, hiszen effektív mikroorganizmusokkal fermentálják őket, így erősítik a hatásukat. Amennyire csak lehetséges, parasztudvarokból származnak, ahol már EM-mel dolgoznak. A Multikosmos Magazin bemutatja ezeket a gyógynövényeket.

bioemsan

Forrás: 
Multikosmos Magazin, 2013 májusi szám, Die bioemsan-Kräuterfamilie
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (15 votes)

Bőrápolás a hideg napokon

A hideg időszak nemcsak az immunrendszerünk ellenálló képességét teszi próbára, hanem bizony bőrünket is. Előfordulhat, hogy bőrünk nehezen viseli a kinti hideg levegő után otthonunk meleg, száraz klímáját. Érdemes ebben az időszakban nagyobb odafigyelést szentelni a bőrápolásra, hogy elkerüljük a különböző bőrproblémákat, illetve ha már szárazzá, kirepedezetté, érzékennyé vált bőrünk, kényeztessük természetes anyagokkal.

Bőrápolás télen

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)

Feketekömény-olaj: Miben rejlik hatékonysága?

A feketekömény-olajat (Nigella Sativa) már a civilizációk kezdete óta használják a tradicionális gyógyászatban. Az ősi Egyiptomban Panaceának hívták (ami durva fordításban csodaszert jelent), Tutanhamon sírjában is találtak belőle, valamint azt is mondják, hogy Kleopátra szépségápolóként használta. Hippokratész, a híres görög orvos oly módon alkalmazta, hogy emésztési és anyagcsere zavarokkal küzdőket kezelt vele. Mohamed próféta pedig úgy nyilatkozott róla, hogy "A halálon kívül minden betegséget gyógyít."

feketekomeny

Forrás: 
http://www.naturallivingideas.com/black-cumin-seed-oil/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

Sminktippek gyorsan, egyszerűen

Az ünnepek alatt odafigyelsz minden apró részletre. Legyen szép a lakásod, egészséges ételek, italok kerüljenek az asztalra, a kozmetikumaid is biztosan természetesek. Igen ám, de itt jön egy kis mumus! A végén szeretne mindenki szép lenni. Telis-tele van a nesszeszered sminkekkel, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá. Megmutatok ma neked néhány gyakorlati tanácsot, hogy minél egyszerűbben trendi sminkeket készíthess bionom módra, legyen az akár egy naturális smink vagy party smink.

Szilveszteri sminktippek

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

Biola gyárlátogatás és tanfolyam

A Biola tanfolyamot hirdetett Kecskeméten a telephelyükön, amit gyorsan, frissen jeleztem a bionom csapatnak. A többség megörült a hírnek, hogy végre személyesen is eljuthatnak a Biola háza tájára, ahol a kozmetikumok készítése folyik. Rövidesen visszajeleztük Dr. Gyovai Violáéknak, hogy népes csapatra számíthatnak a tanfolyamon a Bionom táborából.

Az első csapat beöltözve

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (18 votes)

Gyerekek jó bőrben 2. rész - Problémás bababőr ápolása

A sorozat első részében Berni, Stadelmann asszony kimondottan gyermekeknek ajánlott csodaszereit mutatta be Nektek. Bár a választást nem könnyíti, szerencsére már nagyon sok kiváló baba- és gyermekbőr ápolására szolgáló készítmény közül választhatunk más márkákból is. Ahogy már egy termékajánlómban olvashattátok, Martina Gebhardt egyik krémjével van különösen jó tapasztalatunk, ezért most az ő babaápolási termékeit is sorra vesszük, illetve megosztom Veletek, hogy mi miket használtunk, főként a Biolától. Sőt, csokorba gyűjtöttem a házi készítésű recepteket is .

Hogyan ápoljuk babánk bőrét

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel