Betegségek, problémák

HPU (pyroluria) - az antiszociális viselkedés biokémiája

A pyroluria egy komplex vitamin- és ásványianyag-hiányt okozó anyagcsere rendellenesség, amely lehet öröklött, de kialakulhat gyermekkori trauma vagy fertőzés következtében is.

Forrás: 
https://testgazdalkodas.wordpress.com/2016/09/20/hpu-pyroluria/
0
Értékelés: Nincs

Problémád van a pajzsmirigyeddel? Ez a valódi oka a betegségednek!

Ha pajzsmirigy problémákkal küzdünk, akkor a következő írás a hasznunkra fog válni, amely a felmerülő gondokat pszicho-spirituális témában járja körül. A lényeg, hogy figyeljünk testünk és lelkünk jelzéseire, és találjuk meg azokat a pszichés okokat, amelyek kiválthatják a pajzsmirigyek működési rendellenességeit. 


Forrás: 
http://filantropikum.com/problemad-van-pajzsmirigyeddel-ez-valodi-oka-betegsegednek/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Helyzetjelentés: Gyógyulás az ekcémából!

Halihó!

Gondoltam, itt az ideje, hogy beszámoljak az ekcémám állapotáról. Sajnos a megfelelő táplálék-kiegészítők és kozmetikumok alkalmazása mellett sem múlt el az ekcémám. 2014 augusztusában jelentkezett a kezemen, apró folyadékkal teli hólyagok formájában. Ennek hatására teljesen lecseréltem a kozmetikumaimat, mosó- és mosogatószereimet. A mosogatást is csak gumikesztyűben végeztem (még a munkahelyemen is). Nem segített. Bőrgyógyászaim szteroidos krémeket írtak fel, amik ugyan először javítottak az állapoton, de nem múlasztották el a hólyagokat, majd teljesen hatástalanok lettek.

Ekcéma

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Szupertáplálékok, természetes vitaminok ételallergiásoknak

Gap-szindrómásoknak, glutén- és tejallergiában szenvedőknek, Candidásoknak.

Mostanában egyre többször teszik fel nekem a kérdést az Együtt-Egymásért klubban,  különböző facebook csoportokban, de itt az antalvali.com oldalon is, hogy milyen alapanyagokat használok a főzéshez, és milyen vitaminokat, étrend-kiegészítőket adok az autista nagy fiamnak. Detti nemrég megjelent blogján felbuzdulva eldöntötten, hogy tiszta vizet öntök a pohárba én is, és egy blogban összeírom neked, hogy nekünk mi vált be és miért.

Milyen alapanyagokat választhatok?

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Az én nagy méregtelenedésem!

Sziasztok!! 

Ugyan még csak most kezdtem a levezető szakaszba, de nyilván nekem is rengeteg élményt és érdekes tapasztalatot hozott ez a néhány hét. Egyedien éljük meg ezeket az "életmódváltásokat", de valahol mindannyian ugyanarra vágyunk. Nekem ez az első, ami úgy érzem sikerült, és valóban gyökeres változásokat indított be.

Szénhidrát- és kávéfüggő voltam. Sokféle problémával. Jó alapom van már az új élethez, táplálkozási szokásokhoz és egész-séghez.  33 éves vagyok, 15 év kemény egészségromboló év áll mögöttem.  Idén májusban viszont jól álltak a csillagok. 

Az én nagy méregtelenedésem!

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

GAP-szindróma 1 rész: A bélflóra, az emésztés és az immunrendszer kapcsolata

A GAP-szindróma kifejezéssel 2009-ben találkoztam először, amikor egy nagyon kedves szülőtárs meghívott a Google csoportjába. Nagyon hálás vagyok neki, mert egy rendkívül érdekes, izgalmas világba csöppentem, a táplálkozás és a betegségek közötti kapcsolat világába.

Viselkedési problémák

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

A diagnózis: Scheuermann-kór. Mankó az érintetteknek: tudnivalók, lehetőségek, és a kezdetek fontossága

Figyelem a kisiskolásokat, ahogy áramlanak ki és be az iskola kapuján. Némelyik ki sem látszik a hatalmas iskolatáskák mögül. Aztán van, amelyik féloldalasan próbál boldogulni, mert a vállán lógó súly így akarja. Emlékszem, amikor én voltam ilyen apró, állandóan majd leszakadt a hátam a tankönyvhalmok alatt, amiket minden áldott tanítási napon be kellett cipelni az iskolába. Hiába, van, ami örök...

A diagnózis: Scheuermann-kór

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

A látás és az egészség

LátásjavításElőször is köszönetet szeretnék mondani Antal Valinak, hogy ennyi komoly jótanáccsal lát el minket. Soha nem látott méreteket öltöttek az életünkbe észrevétlenül beszivárogtatott vegyszerek, amiket nem győzünk kiiktatni, és nem is biztos, hogy maradéktalanul lehetséges.

Egyre több beteg ember van, egyre több látásromlásról hallunk, de ez már fiatal korban is így van. Olvasván a sok hozzászólást, egyikben sem említik a technika rohamos fejlődését, mint a legtöbb betegség forrását. A vegyszermentes életmód nagyon sok gyógyulást hozhat számunkra, de arról senki nem beszél, hogy a folyamatos mikrohullámú sugárzásnak kitett szervezet (mobiltelefon, wifi) nem lesz képes meggyógyulni csupán az egészséges életmódtól. Ez korábban, amíg nem terjedt el ennyire a wifi és mobiltelefon, addig még nagyon jól működött.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Tavaszi szél, rigófütty, gyomorfekély...

Kék égbolt, méhecskék, madarak, egyre bátrabban előbújó napsütés. És egy régi, nem várt ismerős: az egyre határozottabban jelentkező gyomortáji fájdalom... A peptikus fekélybetegségek őszi és tavaszi fellobbanása sajnos gyakori jelenség.

Peptikus fekélyek

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Esőember blog - 15. rész: Autizmus, a bezárt világ?!

Sokféle témáról írtam már az Esőember blogsorozatban, csak arról nem, hogy milyen az autizmussal együtt élni, milyenek a hétköznapjaink. Úgy illene, hogy az Autizmus Világnap közeledtével csak szépet és jót írjak, de ez most nem megy, és azt gondolom, hogy nem is lenne életszerű. Hiszen ki hinné el egy felnőtt autista fiút nevelő édesanyától, hogy minden csupa rózsaszín? Hát nem rózsaszín, de azért annyira nem is sötét, csak időnként nagyon nehéz.

Kék séta Balázzsal 2105-ben

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

A TBC világnapjának margójára

A WHO (Egészségügyi Világszervezet) 1982-ben március 24-ét a TBC, azaz a Tuberkulózis világnapjává nyilvánította. A dátum választásának oka, hogy Robert Koch 1882. március 24-én tette közzé a TBC-vel kapcsolatos felfedezéseit, ezzel bizonyította a halálos kór fertőző eredetét. A TBC a világon a mai napig a legtöbb halálos áldozatot, évente mintegy kétmillió emberéletet követelő, fertőző betegség. Nagyjából kétmilliárd ember hordozza a kórokozót, ebből világszerte közel nyolcmillióan betegszenek meg.

TBC

4.42857
Értékelés: Nincs Átlag: 4.4 (7 votes)

Bevezetés a masszázsok világába 2. rész - A masszázsokról általában, az európai gyökerek...

A cikksorozat aktuális darabjában egyrészt tisztelegni szeretnék a múlt előtt, valamint szeretnék élettani-lélektani területen is barangolni.

A masszázs valószínű az arab "massah" szóból származik, és kézzel való simogatást jelent. (Mondjuk mivel lehetne még a kézen kívül simogatni, de ne kukacoskodjunk.) Az ősi Egyiptomban Kr.e 2330-ból való egy orvos síremlékének falfestménye, amin "célzott manuálterápiai fogások" vannak megfestve. Hippokratész, a neves ókori görög orvos, "az orvostudomány atyja" (Kósz, Kr. e. 460 - Larissza, Kr. e. 377) már említi az "anatripszisz" fogalmát. A tripszisz dörzsölést, súrolást jelent. Szavai szerint: "Az orvosnak sok mindenben járatosnak kell lennie, de elsősorban a dörzsölésben. Mert a dörzsölés helyére ránthat egy kilazult ízületet, vagy kilazíthat egy merev ízületet." Néhány neki tulajdonított idézet: Csak nem ártani (Primum non nocere), A beteg java a legfőbb törvény (Salus aegroti, suprema lex esto), A művészet hosszú, az élet rövid (Ars longa, vita brevis).

masszazs-jotekony-hatasai

4.555555
Értékelés: Nincs Átlag: 4.6 (9 votes)

Bevezetés a masszázsok világába 1. rész - Mit takarnak a hangzatos nevek?

Ebben az írásomban a masszázsok fajtáit, típusait szeretném ismertetni. Elég nagy a zavar ezen a területen, nem árt leülepíteni azt.

Masszázsok világa

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Bionómista születik, avagy a tökéletes tökéletlenség

Sziasztok!

Az elmúlt pár évben többször próbálkoztam a "Bionómiával", többször eltántorodtam (gyerekkorom óta "jó szokásom", hogy ha valamit nem tudok tökéletesen csinálni, akkor azt inkább nem is csinálom...), de valahogy mindig visszataláltam.

Most sem mondom biztosan, hogy örökre így maradok, csak remélem!

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Melltartót a férfiaknak…

A közelmúltban sok vitát váltott ki Ákos nyilatkozata, miszerint a nők princípiuma a szülés. Ezt valóban nem lehet tőlünk elvitatni, és a média által igencsak felturbózott megállapítást ne is feszegessük, de sajnos úgy tűnik, hogy ha szülést nem is, de más privilégiumokat lassan elvesznek tőlünk a férfiak. Például a melltartóviselés jogát! Bizony, lassan ez már nem vicc.

Melltartót a férfiaknak

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel