Mozgások

Mozgással az egészségünkért, avagy milyen mozgásformát válasszunk?

Már több blogbejegyzés is íródott és több párbeszéd is lezajlott az antalvali.com-on a mozgással kapcsolatban, de számomra ez az a téma, amit a mai "rohanó" világunkban nagyon fontos hangsúlyozni. Nem lehet elégszer elmondani, hogy miért és mekkora szüksége lenne rá Mindenkinek!! Ha mozgásról beszélünk, akkor a legtöbb ember a mindennapi rutinra, a munkahelyi mozgásra vagy a másik véglet, hogy komoly testedzésre gondol. Viszont ma már szerencsére a "finomabb" mozgásformák is "belopóztak" a köztudatba.

A mozgás öröme

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

AVIVA tanfolyam Pogány Zsuzsával a XIII. kerületben

Pogány Zsuzsa Aviva tréner

 AVIVA tanfolyam az egészséges hormonrendszerért

Pogány Zsuzsa vezetésével

MOST, 2 ALKALOMMAL A BIONOMBAN

A vegán testépítés nélkülözhetetlen segítője

Te nem iszol edzés után fehérjeturmixot?Amikor már jó ideje edzegettem, és már a bélflórám, tápanyag-felszívódásom is rendben volt, csak nem akart jönni az az izom. Nagyjából ez idő tájt kaptam az egyik sráctól az öltözőben egy verbális taslit, amely egy feltett kérdés formájában találta el a fülcimpámat:
- Te nem iszol edzés után fehérjeturmixot?!? - mintha valami óriási bűnt követtem volna el...
- Nem... - mondtam, amire egy olyan arckifejezés volt a válasz, mint aki reménytelenül próbál elmagyarázni valakinek valamit.
A reakciója sem maradt el, legyintett egyet, elindult zuhanyozni, de előtte még a válla fölött félig visszafordulva odatette nekem:
- Annyi eszed sincs, mint egy talicska csótánynak...

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Ez történik a csontvázzal, ha jógázunk

Az, hogy a jóga a puha gyakorlataival rendkívüli rugalmasságot kölcsönöz a testnek, nem titok. Hogy milyen hajlékony egy csontváz, azt a "Hybrid Medical Animation", egy orvosi, tudományos, 3D animációs stúdió a következő videóval szemlélteti.

Forrás: 
http://www.huffingtonpost.de/2015/01/02/yoga-skelett-uebungen_n_6405758.html?utm_hp_ref=gesundheit
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)

Izmok, ízületek, csontok sérülései

Amikor elvállaltam, hogy írok az izmok és az ízületek sérüléseiről, illetve ezek megelőzési lehetőségeiről, nem gondoltam volna, hogy két mondatban is le tudnám zárni: Megelőzésképpen eddzünk ésszel rendszeresen, együnk minőségi ételeket, igyunk sok vizet. Ha gáz van, futás szakemberhez. Kész. Na jó... Bonyolítsuk kicsit, mert ez így senkin nem fog segíteni.

Sérülések

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

Edzés és táplálkozás

Elérkeztünk a következő, de egyben a legnagyobb állomásunkhoz, a táplálkozáshoz. Ha nem táplálkozunk megfelelően, a céljainkat is nehezebben érjük el. Nézzük meg, hogyan, illetve hogyan ne csináljuk, fűszerezve néhány saját élménnyel...

Egészséges étkezés

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (18 votes)

Kéthavi tudatosság eredménye

Eltelt kb. két hónap a nagy elhatározásom óta. Volt itt azóta minden… Az elején idétlen próbálkozás, minden logikát nélkülöző össze-vissza tornázás, útkeresés, a kaja-káoszról már nem is beszélve. Futás, Callanetics, zóna edzés, Acitve GTC és étkezési tervek (utóbbiak nagyrészt csak tervek maradtak). Volt, hogy minden nap tornáztam, és egyszerűen nem tudtam pihenőt tartani. Volt, hogy napokig nem tudtam végigtornázni 10 percet sem, mert Fannus állandóan felébredt, és vissza kellett altatni. Voltak gyümölcs hegyek, majd gyümölcsöt kissé mellőző időszakok, egy kis elállatiasodás (elég sok tojás, túró, joghurt, hús), majd egyensúlyra találás. 

Egy kis diéta

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Calisthenic, avagy a spártaiak ereje - 4. rész: A felsőtest

Első gyakorlatunk a fekvőtámasz. Ezzel az alap gyakorlattal a vállat, mellizmot, hasizmot, farizmot, combizmokat és néhány hátizmot is megdolgoztatunk.

fekvotamasz-gyakorlatok

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Böbi, a meridián torna és az Etka jóga szerelmese

Böbi_csapatépítőnBöbével körülbelül egyidőben ismertük meg Valit. Sokszor találkoztunk szerkesztőségi üléseken, és online együttműködve dolgoztunk mint tanácsadók az oldalon. Ennek már van öt éve is. Azóta sokat változott az oldal, Böbi, Én és mindannyian. Nagyon kíváncsi voltam rá, mivel is foglalkozik manapság Böbi. Most, hogy visszajöttem Valihoz dolgozni, sokmindenkivel találkoztam a régi csapatból, és sokminden átalakult, mióta nem voltam a csapat tagja.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (19 votes)

Calisthenic, avagy a spártaiak ereje - 3. rész: A kezdet

Sok embert meghallgattam azzal kapcsolatban, hogy most együnk edzés előtt, vagy ne. Hát, személyes tapasztalatom alapján nem ajánlott egy órával előtte enni. Ha eszünk, akkor is valami egyszerű, könnyű és energiadús ételt, amit 1-2 óra alatt megemésztünk. Mint minden kezdet, ez sem lesz egyszerű, teljesen mindegy, hogy te már 100 kg-ba belenyomtál fekve háromszor, vagy sem.

A nyújtás fontos része az edzésnek

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Gandhi élete és tanításai 5. rész - Maradj mozgásban!

A Gandhi nézeteiről szóló blogsorozat előző részeiben már említésre került a táplálkozás - bár nem mélyedtünk el benne, hiszen az oldalon számtalan segítséget kaptunk már az egészséges táplálkozással kapcsolatban - és a méregtelenítés, most pedig a mozgás fontosságával foglalkozunk.

Mozogj

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Milyen fajta izomépítő edzést válasszunk?

Kis segítség, ha nem tudod, mihez kezdj izomépítés terén.

E hosszúra nyúlt bevezetés után vágjunk is a közepébe!  Az izomépítés folyamata nem olyan bonyolult, nem kellenek hozzá gigászi intelligencia hányadosok, hiszen nekem is ment.

Az izomépítés nem bonyolult

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (15 votes)

Emese hátsó felének naplója - 3. rész

Közel egy hónap telt el azóta, hogy megkaptam a csodaszereket, amik arra hivatottak, hogy rendbe tegyék a hátsó felemet. Egy ideig úgy gondoltam, hogy megy ez majd "nekik" egyedül is, - mármint a "csodaszereknek" - nem kellek én ehhez, de rá kellett jönnöm, hogy a dolgok nem így működnek, sajnos. Pedig mennyire egyszerű lenne az élet . Ugye?

Futópad életérzés

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Hogyan eddzünk?

Az előző részben a motivációról volt szó, hiszen ez az első lépés az edzés elkezdése felé. A mostani poszt inkább arról fog szólni, hogy ha már kellőképpen motiváltak vagyunk, hogyan csináljuk?

Sport

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (14 votes)

Miért érdemes a gyerekeknek jógázni?

Mint gyermekjóga-oktató, újra és újra hasonló kérdésekkel kerülök szembe a szülők, tanárok és óvónők oldaláról: "A gyerekeknek már szükségük van jógára? Ők még eleget mozognak és pihennek, és amúgy is rengeteg dolgot csinálnak...". Ezután következik egy felsorolás, mint: foci, tánc, tenisz, furulya, judo, balett, zongora, főzés, utazás, gitár, kreatív feladatok... És most még a jóga???

A következőkben egy védőbeszéd jön, hogy miért értelmes a gyermekeknek jógázni...

gyerekjoga

Forrás: 
Yoga magazin, Warum Yoga für Kinder?,2014 májusi szám
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel