Könyvajánlók

Baba elsősegély - Hogyan előzzük meg, és hogyan kezeljük a gyerekbaleseteket?

Szülőként a lehető legjobbat akarjuk a gyerekeinknek, legszívesebben minden bajtól megóvnánk őket. Mégis, Ti láttatok már olyan családot, ahol egy gyereknek sem volt soha vérző sebe, egyikük sem nyelt félre soha semmit, nem törött el karjuk vagy lábuk, nem égett le a bőrük napozáskor, nem volt bennük sosem kullancs, nem tört ki az egyik foguk, vagy nem dugtak babszemet az orrukba? Bármennyire is odafigyelünk és vigyázunk a gyerekeinkre - ami persze az egyik legjelentősebb feladatunk - kisebb-nagyobb balesetek biztosan előfordulnak minden családban.

Baleset bármikor történhet gyermekünkkel

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

Müller Péter: A magasról érkezett meteor, amelyet három ember mozgat

Úgy gondolom, Müller Pétert nem kell bemutatni. Sokunk számára útmutatóak írásai, gondolatai.

A Megértés Táblázata könyvet és íróit sem kell már bemutatni, szerencsénkre köztünk vannak, tanulhatunk Tőlük, Velük.

Ezt az írást azonban szeretnénk megosztani veletek, mert senki nem tudja ilyen lélek-közeli módon és ennyire gyönyörűen megfogalmazni azt, hogy mekkora csodát alkottak Ők hárman (Gárdonyi Zsolt, Deres Anita és Hadnagy Előd).

Katona Emese


megertes

"A bunraku egy japán bábszínház. Úgy képzeld el, hogy a bábok igen nagyok, néha méteresek vagy másfél méter magasak. Öltözetük gazdag és hosszú, gondos munkával készül. A vázat fából, a ruhákat természetes anyagokból formálják. A bábok fejét is finoman megfaragják, mert mimikára is képes. Mosolyog, pislog, csodálkozik és kétségbeesik.

Forrás: 
http://www.megertestablazata.hu/irfolyam/2014-09-22/muller-peter-magasrol-erkezett-meteor-melyet-harom-ember-mozgat
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)

Megértés Táblázata beszélgetés, Háttér magazin, Csaba TV 2014

Senki nem tudja hitelesebben és érzékletesebben átadni egy könyv témáját, mint maga az író. Sokszor írtunk már Nektek a Megértés Táblázata könyvről, tanfolyamokról, előadásokról.

Forrás: 
https://www.youtube.com/watch?v=qK7vmMSXkmM
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (17 votes)

Mi magunk befolyásoljuk a rákot?

A világ eddigi legkiterjedtebb egészségügyi kutatásának tanulságai 

rakAz 1970-es években Kína miniszterelnöke, Csou En Laj rákos lett. A halálos kór szorításában országos felmérést kezdeményezett a rákos megbetegedések elterjedéséről és területi előfordulásáról.

Tizenkétféle rákbetegséget vizsgáltak 880 millió lakoson, de a felmérés kiterjedt az összes ún. civilizációs betegségre, úgymint a szív- és érrendszeri, valamint a cukorbetegségre is. Az eredmény egy soha nem látott, hatalmas méretű orvosi kutatóprogram lett, amelyben 650 ezer ember dolgozott. A Kína-tanulmány néven ismert program eredményeit tárjuk most olvasóink elé.

Forrás: 
http://www.tudasfaja.com/mi-magunk-befolyasoljuk-a-rakot/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Mit keres Jézus velem kettesben a szivárvány alatt?

Előd A Megértés Táblázatos ragyogó szemű "Jézus-karakter". Nekem ennyi információm volt róla találkozásunk előtt.

Tanfolyam után találkoztam Előddel. Vali még egy órára lenyúlta tőlem, de részt vehettem a beszélgetésükben, mint csendes megfigyelő. Izgalmas volt a Vali által felvetett téma, de igyekeztem jobban figyelni Előd a témát illető meglátására, arra, hogyan látja a kérdést, és hogyan reagál minderre.

Tetszett a higgadt éleslátása. Csak az járt a fejemben, ha Vali magunkra hagy minket, vajon kibillen-e a Megértés Táblázatos "szakember" pontról, vagy fenntartja ezt az éles, higgadt látásmódját.

Vali végzett, és mi kisétáltunk az utcára egy kávéért. Bár már estefelé járt az idő, én nagyon ittam volna egy kávét. Megkérdeztem tőle, hogy érzi magát így a második tanfolyam utolsó estéjén. Örömmel és őszintén megosztja a tanfolyamok neki adott gyümölcseit. Jól érzi magát. Látszik is rajta.

nyugalom

4.826085
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (23 votes)

Hogyan juthat el a harcos a békére?

ÉrzésekSzalagfüggönyként szakad az eső a gang előtt. Jobb hangulatot nem is adhattak volna az Istenek ahhoz, hogy a Zsolttal való riportomat megírjam. Amikor nekikészültem az írásnak, hétágra ragyogott a nap, főztem a fehér teámat, ami most itt gőzölög a földön mellettem. Mire mindent kikészítettem, laptop, szőnyeg, rattan zsámoly, tea, elkezdett szakadni az eső. Nem csoda. Víz, hömpölyög, érzelmek, könnyek, megértés táblázat, Zsolt…

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

Miért? Csak! - Ha ennél többre vágysz, és kíváncsi vagy a Benned rejlő válaszokra, akkor gyere és kérdezz!

Egész hétvégén azon gondolkodtam, hogy mit is tudnék írni a Megértés Táblázata klub kapcsán, milyen élményeimet, tapasztalásaimat osszam meg Veletek, hogy kedvet csináljak ahhoz, hogy minél többen elgyertek május 8-án az első klubestre.

Önismeret

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

Segítség, bionom leszek! 14. nap: Forradalmi áttörés az önismeret tudományában

Azt már írtam egy korábbi bejegyzésben, hogy számomra a Megértés Táblázata egy rendkívül személyes dolog, hiszen az emberek lelkével foglalkozik. Először, amikor találkoztam ezzel a könyvvel, nem lángoltam fel azonnal, hiszen úgy gondoltam, hogy butaság az ember lelki életét táblázatba gyömöszölni. A különböző színházi stúdiókban, amatőr színjátszókban, nagyon sok alkalommal előkerült az a kifejezés, hogy lelkiállapot, és első körben idegennek tűnt a lelki állapotok táblázatba szorítása.

Önmegismerés

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Deres Anita, a Megértés Táblázatának egyik megálmodója bemutatkozik

Sziasztok!

deres_anitaDeres Anita vagyok, a Megértés Táblázata - A Magyarázat című könyv szerzője. Párkapcsolati útmutatással, coachinggal, Hellinger terápiával foglalkozom sok éve, férjemmel és barátunkkal 4 évig dolgoztunk a lelkiállapotok magyar rendszerén és az azt kibontó könyvön.

4.833335
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (24 votes)

Monsanto szerint a világ - avagy nem lesz szabad választásod, hogy GMO-t eszel vagy nem

Könyvajánló: Monsanto szerint a világ 

Monsanto szerint a világ

A Monsanto szerint a világ nem került az eladási listák élére, és az írónő sem a legújabb J. K. Rowling. Akkor meg minek ez a felhajtás? 

Ez a könyv a génmódosított organizmusok előállításában piacvezető vegyipari vállalat, a Monsanto története. Mikor kézbe vettem a kötetet, az első gondolatom az volt, hogy bármilyen fontos is ez a téma, a több száz oldalnyi írást egy cégről nem fogom a legizgalmasabb olvasmányaim közé sorolni. Tévedtem. 

Forrás: 
http://greenpeace.blog.hu/2010/10/25/konyvajanlo_monsanto_szerint_a_vilag
4.666665
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (3 votes)

EM (effektív mikroorganizmusok) - Forradalom a Föld megmentéséért c. könyv ismertetője

Első megjelenés: 2009, augusztus 3.

Sziasztok!

Tünde összefoglalójáról jutott eszembe, hogy megosztom veletek a nyári olvasmányomat, ami adhat egy kis pluszt a mi világnézetünkhöz. Nemrég írt Böbi, hogy nyúvadnak a paradicsomai. Amikor valami organikus tápoldatot akartam neki ajánlani, hogy azzal erősítse meg a növényeket, akkor akadtam rá az effektív mikroorganizmusokra. Tudjátok, hogy nem vagyok gyakorló kertész, azaz nem csinálom hivatásszerűen, de nekem is a talajélet a vesszőparipám, utána is mentem kicsit. Kertészeti témákkal nem akartalak untatni titeket, de egyébként is arról beszéltünk legutóbb, hogy alaphozzáállás az organikus szemlélet, stb.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Akik megélték a 100 évet: a Hunzák!

Idézet a Ningxia Wolfberry a TÖKÉLETES TÁPLÁLÉK - Gary Young ND, Dr. Ronald Lawrence Phd, Marc Schreuder – című könyvből:

A fiatalság forrásának keresése: „….világ körüli útra indultunk egy operatőrrel, hogy tanulmányozzuk a világ legendásan öreg embereit: a mexikói Chinahuahuában élő Tarahumarákat, az Ecuador déli részén élő Vilcabambákat, az iráni-örmény határnál levő Talis-hegységben élő embereket és az észak-pakisztáni Hunzakutokat. Tudósok, kutatók és táplálkozási szakemberek már évtizedek óta vizsgálják az emberi táplálkozás és a hosszú élet titkát. Igen eltérő és egymásnak ellentmondó következtetésre jutottak azzal kapcsolatban, hogy miért lehetséges az, hogy bizonyos kultúrákban élő emberek 100 évnél is jóval többet élhetnek makkegészségesen, miközben betegség alig figyelhető meg közöttük. Én magam akartam meggyőződni arról, hogy van-e bármilyen kapcsolat a táplálkozásunkban vagy valamilyen más közös tényező, mely összekötheti a világ különböző részein élő „matuzsálemeket”.

Forrás: 
MTI
4.666665
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (3 votes)

Az utolsó gyermek az erdőben - Richard Louv - távol a természettől

Az Egyesült Államokban jelenleg a lakosság két százaléka él farmokon! Németországban a szakemberek már „Bambi-szindrómáról” beszélnek vagyis a gyerekek látják a rajzfilmekben, hogy milyen lehet a természet de valójában fogalmuk sincsen.

Richard Louv ameikai író könyvében Last Child in he Woods (Az utolsó gyermek az erdőben) a természthiányt (is) visszavezeti a jelenleg Amerikában de világszinten is népbetegséggé váló cukorbetegségre, a szív- és érrendszeri problémákra, a kóros elhízásra és a depresszióra... 

0
Értékelés: Nincs

Enzim táplálkozás - Kulcs a fiatalság megőrzéséhez és az élet meghosszabbításához (Dr. Edward Howell)

Dr. Edward Howell biokémikus, táplálkozás-kutató 50 évnyi kutatómunkája eredményeként, a vitaminok és ásványi anyagok felfedezése óta a legjelentősebb táplálkozás-tudományi felismerésre jutott: egészségünk romlásának elsődleges oka enzimszegény étrendünk.

4.6
Értékelés: Nincs Átlag: 4.6 (10 votes)

Ningxia Wolfberry: A Tökéletes Táplálék

Gary Young természetgyógyázs, Dr. Roland Lawrence, PhD, MarcSchreuder

-----------------------------

Létezik-e olyan teljesértékű táplálék, amely hatásosabb, mint:

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel