Életfázisok

A legjobbat akarod gyermekednek, de el vagy veszve a biotermékek világában? - Detti tanácsadónőnk elmondja, neki mi vált be!

Sok kérdést kapunk azzal kapcsolatban itt az antalvali.com-on, hogy rengeteg a hatékony termék, de nem ismeritek őket. Így nehéz lehet választani, főleg ha a gyermekünknek szeretnénk vásárolni. Millió kérdés merülhet fel, mert mi van, ha nem eszi meg, nem jó a bőrének, nem tetszik az illata, adható-e az ő korában, és a másik, hogy ha nem válik be, akkor az "ablakon dobtunk ki ennyi pénzt". Tudjuk jól, hogy sem a drogériákban, sem a bioboltokban, sem a gyógyszertárakban nem lehet reklamálni amiatt, ha valami nem tetszett, nem vált be, vagy nem ízlett a gyereknek. Ugyan elhasználja a család és az ismeretségi kör, de bizonyára Te is szeretnéd elkerülni ezeket az apró bosszúságokat. Ezért találtuk ki azt, hogy hétről hétre megosztjuk Veled, hogy nekünk mi vált be, hátha tudsz belőle ötleteket meríteni.  Háromgyermekes anyukaként itt az én saját, teljesen szubjektív listám a bevált kedvencekről.

/Detti/

Gyermekeim bevált kedvencei 1. rész - Szubjektív lista Dettitől

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

A diagnózis: Scheuermann-kór. Mankó az érintetteknek: tudnivalók, lehetőségek, és a kezdetek fontossága

Figyelem a kisiskolásokat, ahogy áramlanak ki és be az iskola kapuján. Némelyik ki sem látszik a hatalmas iskolatáskák mögül. Aztán van, amelyik féloldalasan próbál boldogulni, mert a vállán lógó súly így akarja. Emlékszem, amikor én voltam ilyen apró, állandóan majd leszakadt a hátam a tankönyvhalmok alatt, amiket minden áldott tanítási napon be kellett cipelni az iskolába. Hiába, van, ami örök...

A diagnózis: Scheuermann-kór

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Hogyan válik egy férfiból a háborítatlan szülés iránt elkötelezett szakember? - Beszélgetés Haas Györggyel

Kevés olyan ember van, akiről, ha megkérnek, hogy meséljek pár szót, elérzékenyülök és elakad a szavam. Haas Gyuri közéjük tartozik. Múlt alkalommal a Teaház meghívott beszélgetőtársa voltam, és Vali megkért, hogy pár szóban mutassam be a következő Teaház vendégét. Épp aznap délelőtt kávéztam együtt Gyurival, így nagyon személyesre és számomra megindítóra sikerült a pár szavas bemutatása. Most mesélek Nektek is róla...

Haas György

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Mit csináltál magzatgyermek?

Nekem ugyan van saját gondolatmenetem arról, hogy a magzatgyerek gyerek-e vagy sem, ugyanakkor érdekelt, ki mit írt már előttem a témában. Az első mondat, amit olvastam, megdöbbentő volt: "Mi európaiak úgy gondoljuk, hogy a magzat még nem gyermek, gyermek csak a születése után lesz!"

Magzatgyermek világnapja

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

Egy kamaszfiú levele édesapjához

Kamaszfiú levele édesapjához…az biztos, hogy ezt a levelet soha nem írtam volna meg, ha az a pszihomókus nem találja ki, és az ofő nem nyilvánítja kötelező hf-nek..., ami azért is baromság, mert osztályfőnökiből nem lehet leckét adni, meg különben is ez a meghívott pszi nem is a tanárunk... meg azt mondták, hogy magunknak írjuk (vagy a faternak?!), tehát nem is fogják elolvasni!!! ...akkor meg minek?????? ...na mindegy?!

A fickó - aki tképp nem is volt annyira gáz?! - ezzel zárta a rendhagyó of órát: "Írjatok egy levelet az édesapátoknak: Köszönöm Apa, hogy…- kezdéssel!"

4.69231
Értékelés: Nincs Átlag: 4.7 (13 votes)

Készüljünk karácsonyra a gyerkőcökkel!

A karácsonynak annyira meghitt hangulata van, hogy kár lenne nem "kihasználni" a benne rejlő lehetőségeket arra vonatkozólag, hogy együtt készüljünk rá a gyerkőcökkel. Egyrészt kellemes, közös program lehet nap mint nap készíteni valami ünnepit, másrészt a várakozás idejét is örömmel, jó hangulattal tölthetjük meg.

A gyerkőc talplenyomata kedves ajándék lehet a nagyszülőknek

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Lehangoltság ellen meseterápia

Itt az ősz, az éjjelek egyre hidegebbek, az esték egyre sötétebbek… Azt hiszem, minden okunk meglenne rá, hogy rosszkedvűek, lehangoltak, pesszimisták legyünk. Ami viszont a gyermekeket illeti, egyáltalán nem zavarja őket az őszi hangulat: gesztenyét gyűjtenek, rácsodálkoznak a színes falevelekre, és egyre többet futnak, hogy ne fázzanak…

A három kismalac

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Korai mozgásfejlesztés jelentősége

Az anyaméhben békésen úszkáló magzat születése után elveszti ezt a gyöngéd védelmet, egyedül kell megküzdenie rengeteg ingerrel, amelyek néha túlságosan megterhelők számára. A természet egy sor primitív reflexszel (akaratlan működések, válaszreakciók a környezeti hatásokra) ruházza fel a kis jövevényt, amelyek elengedhetetlenül szükségesek a túlélése szempontjából.

Korai mozgásfejlesztés

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Babamasszázs

A babamasszázs bölcsője Indiában van, ahol ez az ősi, évezredes hagyomány a családokban anyáról lányára száll, és a gyermeknevelés fontos része. A "nyugati" babamasszázs Vimala Schneider McClure nevéhez fűződik, aki 1976-ban, 16 esztendősen egy indiai árvaházban dolgozott, és megtapasztalta a masszázs jótékony hatásait. Tapasztalatai alapján megalkotta saját rendszerét, amely alkalmazza az indiai fogásokat, svéd-masszázs fogásokat, jóga-elemeket, amelyek segítik a mozgásfejlődést, koordinációt. A babamasszázs módszere nagyon gyorsan meghódította a világot, mind a szakemberek, mind a szülők körében nagy népszerűségre tett szert.

Babamasszázs

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Este mese nélkül? - avagy gyógyít-e a meseterápia?

Sokáig gondolkodtam rajta, hogyan is adjam át azt a rengeteg szeretetet, amit a mesék iránt érzek. Beszélni nem nehéz róla, olyankor, ha elkap a hév, alig tudom abbahagyni. Hogy mi mindenre jó, mennyi élethelyzeten átsegít, mennyi mindent tanít, mennyi mindent megelőz, milyen szerepe van a kapcsolatokban... De írni róla úgy, hogy ne legyen közhely... Hogy ne csak úgy dicsérjem, hanem tényleg átadjam azt, amiben segíthet a mese a gyermekeknek... Az már sokkal nehezebb feladat, de azért megpróbálom...

Meséljünk gyermekeinknek

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Kópé, Zeke, Székely Huszár - az ő születésnapja a Népmese Napja. De ki is ő valójában?

Bárcsak lenne valaki, aki megmondja nekünk, hogyan kell helyesen nevelni gyermekünket! Bárcsak lennének univerzális, mindenki számára használható "receptek"! Mit tegyünk, hogy ebben a világban is értéket adhassunk nekik? Hogy megértessük, mi a rossz és mi a jó? Hogy minden élethelyzetre találjunk tökéletes választ, amit átadhatunk a gyerekeknek? 

Meséljünk gyermekeinknek

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)

Iskolakezdés

A gyermekeink még javában táborban vannak vagy nagyszülőknél, álmukban sem gondolnak az iskolára, ellenben mi szülők már vészesen közelinek látjuk az iskolakezdést! Tegnap épp egy barátnőmmel kávéztam, és minden átmenet nélkül közölte: "Úristen, vége a nyárnak! Hogy elment! Mindjárt kezdődik az iskola!".

Iskolakezdés

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Itt a nyár, küldjük a gyerekeket sarazni!

Küldjük a gyerekeket sarazniBeköszöntött a vakáció, sok szülő próbál hasznos elfoglaltságokat találni gyermekének, böngészi a táborlehetőségeket, egyeztet a nagyszülőkkel, szervezi a családi nyaralást. Emlékszem, gyermekkoromban még nem lehetett ennyiféle tábor közül válogatni, így a nyaraimat a falusi nagyszüleimnél töltöttem, majd kisiskolás koromtól mehettem az éves munkát megkoronázó cserkésztáborba. Imádtam mindkettőt, és nemcsak a finom ételek, a nagyszülői gondoskodás, a barátokkal való együttlét miatt, hanem mert olyan jó volt egész nap kint lenni a szabadban.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (16 votes)

Boldogság itt és most. Mit tanulhatunk a gyerekektől?

Vasárnap gyereknap volt! Nekem különösen szeretett ünnep ez, mert kilenc évvel ezelőtt gyereknapon született meg a kisfiam. Előtte nem is figyeltem fel erre az ünnepre. Talán az én gyermekkoromban nem is volt ekkora jelentősége, mint most, vagy csak az én családom nem fordított rá figyelmet.

Gyereknap

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (12 votes)

Kamaszkori kálvária - és ami nekünk segített

Engedjétek meg, hogy röviden leírjam a mi sikertörténetünket. Kamaszlányom problémái 12 évesen, februárban kezdődtek, amikor menstruálni kezdett. Kb. 20 napos ciklus 1 hetes vérzéssel, rohamos növekedés, a már majdnem elfelejtett atópiás ekcéma újra tombolása, majd ehhez megkapta az utolsó oltást (most már tudom, hogy ez fatális nagy hiba volt). Ekkor már szeptembert írtunk, ráadásul új iskolában kezdtük a tanévet, ami csak még tovább rontott a helyzeten. No, be is ért mindennek rendesen a gyümölcse...

Októberben jött egy súlyos mikoplazmás kétoldali tüdőgyulladás, kórházi beutalással, több hetes lábadozással. Majd egy hét iskolába járás után jött egy empiémás (gennyes) vakbélgyulladás. Az ígért 30 perces rutinműtét 2 és fél órára sikeredett, mondanom sem kell, hogy ezt megint intravénás 1 hetes antibiotikumos kezelés követte. Ez így együtt elég sok volt már a mi nagy harcosunknak is...

És ekkor jött segítségül az Antalvali.com

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (15 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel