Bionom Életmód

Szedd magad alma - 2016-os frissített adatok

Egy kutatókból álló orvoscsoport kiderítette, hogy azok az anyák, akik a magzatuk kihordása alatt rendszeresen fogyasztottak almát, azoknál az újszülött gyermeknél az asztma kialakulásának az esélye jelentősen csökkent.

Megfigyelték még azt is, hogy azoknál a gyerekeknél, akik naponta legalább egy alkalommal ittak almalét, 47%-kal csökkent az asztmás roham előfordulása azokkal szemben, akik ezt jóval ritkábban, havi rendszerességgel tették meg. Emiatt az alma az étkezésekhez való rendszeres bevezetése különösen ajánlott a kismamáknak, állapotos nőknek és gyermekeknek.

almafa

Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-alma
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Szedd magad körte - 2016-os frissített adatok

A körte azon ritka gyümölcseink egyike, amelyet az almához hasonlóan szinte egész évben beszerezhetünk a piacokon. A legkorábbi körte júniusban érik, míg a téli fajták minden különösebb gond nélkül, akár húsvétig is eltarthatóak.

A statisztikai adatok alapján éves szinten 6kg körtét fogyasztunk, míg a fogyasztási idényben megegyező almából ugyanakkor több mint 25 kg-ot eszünk meg.

Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-korte
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (9 votes)

Szedd magad őszibarack - Frissített adatok

Az őszibarack képes megszépíteni a bőrt, védi a szívet, de még csontépítő hatásai is vannak. Nevét valószínűleg az érési idejéről kapták még a legelső fajták.

Manapság már az 500 különböző fajtája miatt az érési ideje jóval kitolódott, így a friss őszibarackot hosszabb időn át élvezhetjük. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy június végétől szeptember közepéig folyamatosan találkozhatunk vele a földeken. 


Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-oszibarack
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Szedd magad sárgabarack - Frissített adatok

Annak ellenére, hogy a sárgabarack csak június végétől augusztus elejéig érik hazánkban, mégis egész évben érdemes lenne fogyasztanunk. Szerencsére a felhasználása elég sokrétű, így télen is könnyedén élvezheti a szervezetünk a magába foglalt tápanyagokat aszalva, lekvárként vagy akár befőttként is.

Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-sargabarack
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Szedd magad meggy - Frissített adatok

Jelentős figyelmet érdemel ez a szemet gyönyörködtető, mélybordó és emellett rendkívül jó ízű gyümölcsünk is. A legkorábbi meggy június elején érik, de akadnak olyan fajták is, amik érési idejüket csak június végén érik el. Sok gazdaságban pontosan azért ültetnek különböző fajtájú meggyfákat, hogy a szüretelési időt meghosszabbíthassák.

A magyar gyümölcsnemesítők kiváló eredménye az, hogy a magyar meggyfák világszinten is nagy elismertségnek örvendenek, elsősorban a nagy fajtaválaszték és a kiemelkedő minőség miatt. 


Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-meggy
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Szedd magad cseresznye - Frissített adatok

Általában június közepén érik hazánk egyik legnépszerűbb gyümölcse, a cseresznye. Különleges zamatával könnyen meg tud hódítani minket. Annak ellenére, hogy csak a lehető legritkább esetekben dolgozzuk fel, és inkább csak gyümölcsként fogyasztjuk, mégis sokan örömmel gondolunk erre a gyümölcsre, és szívesen fogyasztjuk. 

Mint minden gyümölcsnek, a cseresznyének is nagyon sok pozitív hatása van a szervezetünkre. Nézzük, mik is ezek!


Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-cseresznye
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Melldiagnosztika és PSA mérés Dr. Bártfai Katalinnal

dr._bartfai

 

Melldiagnosztika
és
Prosztata vizsgálat vércsepp analízissel
    Dr. Bártfai Katalinnal a Bionom Központban

 

A lelki egészség kapcsán

"Csak a döglött hal úszik az árral."
(kínai mondás)

A címben szereplő téma kapcsán rendeztem egy csokorba a gondolataim. Október 10-én van a lelki egészség világnapja. Mi is ez, és mit kell vagy lehet érte tenni? Minden fogalom egy definícióval indul, amit közmegegyezésesen elfogadnak. Mivel így hívják, az egyik legnagyobb tekintélyűnek érezhető WHO (World Health Organisation) általi, remélhetőleg ismert meghatározás így hangzik: "Az egészség a teljes testi, lelki, és szociális jól-lét (és nem jólét, így hibás!) állapota, és nem csupán a betegség hiánya."

Lelki egészség világnapja

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Minek neked szemüveg? - Látásjavítás természetes módszerekkel

A látás világnapja

 
"Láttál-e súlyos, néma réteket

lehúnyt szemhéjaid mögött?
Ő ilyen puha tájon tévelyeg,
ahol a szag kemény s a köd.

Ő félve lép örökös szigeten,
megbotlik, biccen, mert lépése gyarló.
Szemed neki kemény és idegen,
borostás arcod olyan, mint a tarló."
(Gyurkovics Tibor: Vak, részlet)


"Csak akkor fogjuk a fogyatékosságban rejlő nyereséget érzékelni, ha megválunk attól az eszmétől, miszerint minden testi fogyatékosság áldatlan állapot, melyet a lehető leggyorsabban s a leginkább feltűnés nélkül kompenzálni kell, vagy el kell hárítani. Hagynunk kell, hogy a fogyatékosság igenis zavarjon bennünket megszokott életmenetünkben, hagynunk kell, hogy megakadályozzon bennünket abban, hogy úgy éljünk, ahogyan eddig éltünk. Így válhat betegségünk a gyógyuláshoz vezető úttá. Ilyen esetben a vakság is taníthat valódi látásra, s valódi belátásokhoz vezethet el bennünket." (Thornwald Dethlefsen)


5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (11 votes)

Biorezonancia, ahogy én látom...

Annyi sok híresztelés, érvek-ellenérvek egész hada után döntöttem úgy, hogy billentyűzetet ragadok, és írok erről az orvosokat és fizikusokat is igencsak megosztó és zavarba ejtő témáról. Dr. Komáromy Hedvig vagyok, háziorvos Gárdonyban (jelenleg gyesen). 2003 óta használok biorezonanciás gépet, szerencsémre többet is volt alkalmam kipróbálni.

Biorezonancia tanácsadás

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

Az "Ötórai tea hatkor" első vendége: Lénárt Gitta, avagy élő ételekkel az egészségért

Lénárt Gitta"Mindig volt bennem egy alapvető kíváncsiság! Sosem voltam az az ember, aki reggel felkel, vajas kenyér, aztán kávé, majd dolgozik, ebéd, este vacsora, vajas kenyér, kanapé, tv."

Csillogó tekintettel mesél nekem Gitta. Az első tíz percben csaponganak a gondolataink, engem zavarba ejtett és magával ragadott az, hogy még körülbelül sem tudtam belőni a korát, gyönyörű a bőre, csillognak a szemei, határtalan kedvesség és szétáradó energia süt belőle. Azért nem írok kirobbanó energiát, mert olyan impulzív nő, akiből árad az aktivitás. Látszik rajta, hogy kifogyhatatlan.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (13 votes)

Vége a nyári szabadságnak, jöjjenek a receptek!

Vége a nyárnak, ezzel együtt a lazsálásnak is. 

Újraindítjuk a - nyár elején, érdeklődés teljes hiányában nyári szabadságra küldött - receptversenyt! Remélem, azóta sok-sok finom ételt, italt készítettetek, természetesen a bionómia szabályai szerint, amit most szeretnétek megosztani velünk. Mivel az ősz vitathatatlanul beköszöntött, hűvösek a reggelek és az éjszakák, mindenkinek szüksége van egy kis plusz melegítésre a kardigánon, kiskabáton kívül.

A kínaiak már régóta tudják, hogy vannak hűtő (jin) és melegítő (jang) hatású ételek. Ezt a tudást felhasználva most a jang típusú ételeket-italokat vesszük elő.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

Miről ismerd fel, és hogyan kerüld el az őszi depressziót?

Nehéz nekünk, bionómoknak ebben a kérdésben érdemit írnunk és tanácsolnunk, mert nem jellemző ránk a depresszió. Az egész bionom szemlélet és életforma olyan, hogy ha elsajátítod, nagy valószínűséggel elkerül a depresszió. Ezért bármelyik oldaláról is ízlelgettem a témát, nem találtam rajta fogást. Aztán eszembe jutott Majsai Laci pszichopedagógus barátom, aki ugyanazoknak a tévé- és rádióműsoroknak a szakértője, mint én. Pont a héten futottam vele össze a FEM3 Café műsorában, ahol az eminenssé hajszolt gyerekekről beszélt. Azonnal tudtam, hogy Ő az én emberem! Örömmel állt a feladat elé. Fogadjátok szeretettel az írását!

Kiút a depresszióból Tartalom:

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (8 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel