Á

Szedd magad meggy - Frissített adatok

Jelentős figyelmet érdemel ez a szemet gyönyörködtető, mélybordó és emellett rendkívül jó ízű gyümölcsünk is. A legkorábbi meggy június elején érik, de akadnak olyan fajták is, amik érési idejüket csak június végén érik el. Sok gazdaságban pontosan azért ültetnek különböző fajtájú meggyfákat, hogy a szüretelési időt meghosszabbíthassák.

A magyar gyümölcsnemesítők kiváló eredménye az, hogy a magyar meggyfák világszinten is nagy elismertségnek örvendenek, elsősorban a nagy fajtaválaszték és a kiemelkedő minőség miatt. 


Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-meggy
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (7 votes)

Szedd magad cseresznye - Frissített adatok

Általában június közepén érik hazánk egyik legnépszerűbb gyümölcse, a cseresznye. Különleges zamatával könnyen meg tud hódítani minket. Annak ellenére, hogy csak a lehető legritkább esetekben dolgozzuk fel, és inkább csak gyümölcsként fogyasztjuk, mégis sokan örömmel gondolunk erre a gyümölcsre, és szívesen fogyasztjuk. 

Mint minden gyümölcsnek, a cseresznyének is nagyon sok pozitív hatása van a szervezetünkre. Nézzük, mik is ezek!


Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-cseresznye
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (10 votes)

Szedd magad szilva - 2015-ös frissített adatok

A szilva a hazai kertek legelterjedtebb gyümölcsfajtája. A középkorban hazánk révén vált híressé Európában, ahol mint "magyar szilvá"-t emlegették. Az egyik legnagyobb szilva termesztő város az erdélyi Beszterce volt, ahonnan nagy mennyiségben szállítottak Lengyelországba, Csehországba, Ausztriába és Németországba egyaránt.

Forrás: 
http://kornyezettudatoselet.hu/szedd-magad/szedd-magad-szilva
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Napelem ajánlatkérés

A Nap fénye nagyon sok energiát hordoz, amit napelemmel ma már hazánkban is hasznosíthatunk. Napelemmel Németországban utazva szinte minden tetőn találkozhatunk, de ma már hazánkban is egyre gyakrabban tűnnek fel a napelemek a háztetőkön annak köszönhetően, hogy az áramszolgáltatók hálózatát gyakorlatilag ingyen akkumulátorként használhatjuk.

Nézd meg, hogyan történt Valiéknál a napelem telepítése!

A nemzet tiltakozása - táguljon a Mc Donald’s Bolíviából!

Hiába a törtető marketing, Bolíviában a Mc Donald’s nem épp a boldogság kapuja. Ez a Dél-amerikai ország nem dől be sem annak az erőszakos reklámhadjáratnak, sem annak a gyorséttermi módszernek, amely már oly sok országot bekebelezett.

Roppant egyszerű a magyarázat: a bolíviaiak nem bíznak ezekben a nagyon rövid idő alatt elkészített ételekben. Abszolút nem hatja meg őket a gyorséttermi tömegtermelés fürge és könnyű előállítási módja.

Forrás: 
http://www.naturalnews.com/040752_Bolivia_McDonalds_restaurants_fast_food.html
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)

Komlóska

Képzelj el egy olyan falut, amelyet 1948-ban a politika halálra ítélt:
− Nem lehet saját vezetése, gazdálkodása, boltja, postája, iskolája, óvodája, bölcsődéje vagy bármilyen helyi munkahelye.
− A termőterületek 5%-a művelt csak, a gyepterületek elgazosodtak.
− Nincs egyetlen szarvasmarha, juh vagy ló a községben.
− A lakosságot kitelepítették, így a lélekszám ezer főről háromszázra csökkent.
− A gyümölcsösök és a szőlő ültetvények teljesen lepusztultak.
− A lakosság elöregedett, a munkaképes emberek nagy része munkanélküli.
− Az egy főre jutó átlagjövedelem nem éri el az 50.000 Ft-ot.
− Tilos telket kialakítani, építkezni.
− Zsákfalu, ahonnan nem megy tovább út, és a madár is csak háromnapi hideg élelemmel repül oda. 

Forrás: 
http://piroskagyulatrening.hu/blog/legyel-erzelmekkel-teliigazi-vezeto#more-1298
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

A Föld Órája elnevezésű WWF akció a történelem eddigi legnagyobb klímavédelmi eseménye évről-évre

Mi is az a Föld Órája?

A Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják le egy órára a fölösleges világítást és áramtalanítsák a különféle elektromos készülékeket.

Forrás: 
http://foldoraja.hu/index.php?m=foldoraja
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (3 votes)

Homeopátia – a nagy átverés (?)

Ahogy az orvostudományba vetett hit kicsit megingott, megjelentek az alternatív medicina sarlatánjai, élükön a homeopátia híveivel. Amikor a tudományos alapú orvoslást kívülről és belülről is támadják, az elhivatott kutató nem maradhat néma. (A szerző egyetemi tanár, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Orvosi Biológiai Intézetének intézetvezető igazgatója.)

Forrás: 
http://index.hu/tudomany/2013/02/06/homeopatia_a_nagy_atveres/
2.42857
Értékelés: Nincs Átlag: 2.4 (7 votes)

Az őslakó

Nem rég láttam ezt a filmet, és szerintem egy kedves, és elképesztő teória. Nagyon jó kis kikapcsolódás, szimplán egy házban játszódó beszélgetés részesei lehetünk. A témakör pedig abból az apropóból indul, hogy a várost éppen elhagyni készülő férfi 14000 éves, és ezt bevallván a kollégáinak -akik tanárok-, azoknak születik ezzel kapcsolatban egy-két kérdése a kromanyoni (cro-magnoni) főhősünk felé. Szóval egy igazán érdekes, szerintem izgalmas beszélgetés bontakozik ki a vásznon.

Szeretettel ajánlom mindenkinek!

Forrás: 
http://szabadgondolat.wordpress.com/2012/09/20/egy-masik-jezus-tortenete-az-oslako/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

Közösségteremtők: egy magyar házaspár lélekemelő története

Az ember "fejlődés" címen feladja a vidék adta lehetőségeket, és tudatlanságból beköltözik a városba. Majd a valódi fejlődés eredményeképpen visszaköltözik az Anyatermészetbe, immár tudatosan, okosan használva (és nem kihasználva!) azt, amit Tőle kaphatunk. 

Forrás: 
http://www.pozitivnap.hu/eletmod/kozossegi-gazdalkodas-egy-fiatal-magyar-hazaspar-lelekemelo-tortenete
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (6 votes)

MIDWAY

"Míg szól kísértetmesém,
Lángol bennem a szívem."
Samuel Taylor Colridge
Vers az Öreg Tengerészről

Midway Sziget, azaz Pihemanu
Északi Csendes - Óceán
(több mint 2000 mérföldre a legközelebbi kontinenstől)

...

Megvan-e bennünk a bátorság, hogy szembenézzünk napjaink valóságával?

És megengedjük-e magunknak, hogy elég mélyen érezzünk ahhoz, hogy ez megváltoztasson minket és a jövőnket?

Gyere velem egy utazásra a gyönyörűség szigetén át, egy óceánnyi bánaton keresztül, és azon túl.
...

MIDWAY

Korunk egy szerelmes törtenete

a Csendes - óceán szivéből

Forrás: 
http://www.midwayfilm.com/
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)

A Dél-pestiben a szülőszoba a bábák birodalma

A Dél-pestiben a szülőszoba a bábák birodalma. Maguk csinosítják, és ők a kezdeményezők akkor is, ha érzik, fontos lenne a változás. (Írásunk a 2009 májusi állapotot tükrözi.)

Forrás: 
http://www.babaszoba.hu/articles/fullpage/Fovarosi_Onkormanyzat_Jahn_Ferenc_Del-pesti_Korhaza?aid=20100823161024
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (4 votes)

Tippek a hőség túlélésére

Sokunkat érint ez a téma, különösen ebben a nagy hőségben. Az én szobám sajnos olyan elrendezésű, hogy kereszthuzatot csinálni képtelenség, így nagyon fel tud melegedni. Az éjszaka folyamán azért lehűl 29-30 °C köré... Bár tudom, hogy még mindig nem én vagyok a legrosszabb helyzetben...

Az alább olvasható tippek közül sok hosszabb távú gondolkozást igényel, de ha valaki most áll építkezés/átalakítás előtt, a hűtés szempontjait is érdemes megfontolnia. És jó tudni, hogy nem a légkondi az egyetlen megoldás 


Hogyan hűtsük a lakást légkondi nélkül?

Csütörtökön várható a legnagyobb meleg a héten, 38 fokig melegedik a levegő. A kánikulában az esetben olcsó hűteni (és télen fűteni) a házat, ha eleve energiatakarékossági elvek szerint épült. A passzív házak esetében az építész és az épületgépész tervező a jelenlegi szabványokhoz képest túlméretezett – a külső falakon12 cm, a födémben 20-25 cm – hőszigeteléssel éri el, hogy a lakóknak ne is kelljen légkondicionáló vásárlásán gondolkozniuk.

Házra futtatott kúszónövény nyáron hűt

Forrás: 
http://365.postr.hu/kanikula-meleg-lakas-hogyan-hutsuk-a-levegot-legkondi-nelkul
4.75
Értékelés: Nincs Átlag: 4.8 (4 votes)

Szülés gyönyörrel

A címben szereplő téma már régóta foglalkoztat. Jó pár nővel beszélgettem, a szülés „élményéről”. Néhány nőgyógyásszal is. Bent voltam mind a 4 gyermekem szülésénél. (Na jó a 4.-nél nem teljesen, mert „császár” volt, s a műtéthez nem engedtek be.)

Olvastam több mindent a tantrikus a taoista szexről. S hadd ne soroljam fel hirtelenjében, mik vezettek a címben megfogalmazott ötlethez, már sok sok évvel ezelőtt. Kb. fél éve találkoztam a neten először ilyen témájú cikkel. Így rájöttem: Feltaláltam a „spanyol viaszt”. Most találtam cikket és videót is a témáról.

Forrás: 
http://www.borsonline.hu/news.php?orgazmust-elt-at-szules-kozben-videoval&op&hid=39334
5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (5 votes)

EM (effektív mikroorganizmusok) - Forradalom a Föld megmentéséért c. könyv ismertetője

Első megjelenés: 2009, augusztus 3.

Sziasztok!

Tünde összefoglalójáról jutott eszembe, hogy megosztom veletek a nyári olvasmányomat, ami adhat egy kis pluszt a mi világnézetünkhöz. Nemrég írt Böbi, hogy nyúvadnak a paradicsomai. Amikor valami organikus tápoldatot akartam neki ajánlani, hogy azzal erősítse meg a növényeket, akkor akadtam rá az effektív mikroorganizmusokra. Tudjátok, hogy nem vagyok gyakorló kertész, azaz nem csinálom hivatásszerűen, de nekem is a talajélet a vesszőparipám, utána is mentem kicsit. Kertészeti témákkal nem akartalak untatni titeket, de egyébként is arról beszéltünk legutóbb, hogy alaphozzáállás az organikus szemlélet, stb.

5
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (2 votes)
Tartalom átvétel Tartalom átvétel